Overleg gebruiker:Regenmaker

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Plaats hieronder je vragen en/of opmerkingen.

Vragen en opmerkingen

Tariefpagina's

Hi, ik heb inmiddels een groot deel van de tariefpagina's in Fryslân afgemaakt. Wil jij even kijken of er nog dingen moeten veranderen of worden aangevuld?
Misschien is het handig om in de tariefpagina's en het sjabloon TariefInfo een extra parameter voor het type bus toe te voegen, om makkelijker de verschillende tarieven voor bijvoorbeeld stads-, streek- en buurtbussen te kunnen weergeven, in plaats van dat je bijvoorbeeld op de lijnpagina van een buurtbus ook de ritkaarten en abonnementen voor alle andere lijnen ziet. Bys1 (overleg) 16 nov 2018 16:13 (CET)

Ziet er prima uit zo te zien. Ik moet nog eens even een keer kijken naar de verschillende lijntypes. Zeker voor de buurtbus of bijv. opstapper is het handig om aparte lijsten te kunnen genereren. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 16 nov 2018 16:24 (CET)
Een mogelijkheid is om gewoon bij zowel Kbox/Abobox als TariefInfo een parameter type toe te voegen. Zo kun je bijv type=buurtbus bij de lijnpagina's en de tariefpagina's zetten. Moet je wel kijken of je dan vaste types wilt hebben en hoe je die bij dingen als Opstappers wilt gaan noemen. Tevens moet er goed gekeken worden naar kaarten die bij meerdere types buslijnen geldig zijn. Heb je bijv stadsbussen waar ook streekabonnementen geldig zijn dan zou je bij de tariefpagina's van die abonnementen iets met type1=stadsbus en type2=streekbus moeten zetten. In zo'n geval lijkt me ook het rangschikken van de kaarten en abonnementen op de lijnpagina's zelf van belang; het lijkt mij het handigst om dan de kaarten en abonnementen specifiek voor stadsbussen bovenaan te zetten. Bys1 (overleg) 16 nov 2018 17:55 (CET)

Keulen

Hallo Regenmaker, ik heb gezien bij de lijnpagina's dat er maar over een paar steden in Nordrhein-Westfalen pagina's mogen aangemaakt worden. Zou ik lijnpagina's over het stadtbahn netwerk van Keulen mogen toevoegen? Rooddolfijn (overleg) 15 juni 2019 07:43

Oost-Brabant

Beste Regenmaker,
Mag ik vragen waarom jij pagina's in Oost-Brabant aan het verwerken bent voor de dienstregeling 2019. Volgens de overlegpagina heb ik me daar voor ingeschreven en niemand anders. Ik verzoek je dan ook om daarmee te stoppen en dit verder aan mij over te laten!Etienne (overleg) 21 nov 2018 21:27 (CET)

Prima. Maar dan moet dit voor de hele wiki gaan gelden en dan moeten alle pagina's dus opnieuw langsgelopen gaan worden om dit overal op te nemen. Daarnaast zou ik het wenselijk vinden als jij verwijzingen na een hernoeming altijd aanpast. Dat is in het verleden ook niet altijd nauwkeurig uitgevoerd.Etienne (overleg) 21 nov 2018 21:31 (CET)

Zandvoort Busstation

Hoi, deze halte lijkt hernoemd te zijn (of te worden per 9 dec.?) naar Centrum, maar ik weet het niet zeker. In de online dienstregeling staat bij lijn 81 het vertrekpunt op Busstation, de aankomsthalte en zowel vertrek als aankomst bij lijn 80 heten Centrum. Kun jij wellicht ergens terughalen of en wanneer er een hernoeming heeft plaatsgevonden? Milco (wikibeheer) (overleg) 30 nov 2018 22:16 (CET)

Ook in de data staat zowel een halte centrum als busstation. Beetje vreemde situatie. Maar volgens mij is het de bedoeling dat de halte per 9 december wordt hernoemd. Ik verwacht van de week nog wel een nieuwe versie van CXX. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 15:38 (CET)

Kaartsoorten buurtbus

Hallo,
Ik ben zojuist begonnen met het toevoegen van de TariefInfo bij de buurtbussen. Fijn dat we nu een type=buurtbus kunnen gebruiken. Echter stuit ik nu op het probleem dat sommige kaartsoorten voor de gewone bus ook geldig zijn op de buurtbus en niet worden weergegeven (specifiek dagkaarten). Tevens vroeg ik me af of welke types kaarten er gebruikt kunnen worden.
Groeten, Bys1 (overleg) 3 dec 2018 13:53 (CET)

Ik zal eens even kijken, hoe ik het bij de reguliere bussen kan weghalen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 13:57 (CET)
Nu kan je even spelen met hoe je de kaartjes over de lijnen wil verdelen. Je kan alle types gebruiken die je maar wilt. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 15:24 (CET)
Zal er binnenkort naar kijken. Wellicht moet er nog iets met de concessie worden toegevoegd bij de categorieën? Bys1 (overleg) 3 dec 2018 15:34 (CET)
Hoe bedoel je? Als het goed is worden de pagina's al per concessie gesorteerd. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 15:37 (CET)
Ik bedoel dat er nu categorieën worden toegevoegd als "kaartsoort buurtbus". Maar daar zie ik niks van Fryslân bij staan. Bys1 (overleg) 3 dec 2018 15:40 (CET)
Dat hoeft ook niet per se. Het zijn categorieën die niet per se aan de concessie zijn gerelateerd. Dus dan heb je straks alle buurtbus kaartjes van heel NL in één categorie staan en één categorie met kaartsoorten van een bepaalde concessie. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 15:42 (CET)
Mits iedereen dat goed gebruikt. Voor buurtbus zal het meevallen, maar je hebt verschillende mogelijkheden voor stad/streek zoals stad en streek, stad, stadsbus, streek, streekbus, om nog maar te zwijgen over R-NET, Qliner, Brabantliner, Bravo Direct / Volans, Snelbuzz. Bys1 (overleg) 3 dec 2018 15:47 (CET)

Ik zal dat na januari wel allemaal rechttrekken dan. Lijkt me geen probleem op korte termijn. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 16:00 (CET)

Zou je de mogelijkheid willen toevoegen om typeabo1, typeabo2, etc te gebruiken in de AboBox? Nu is alleen typeabo mogelijk. Misschien is het ook handiger om hier gewoon type1, type2 van te maken net als bij Kbox. Bys1 (overleg) 3 dec 2018 21:07 (CET)
Waarom loop jij nu alles te verwijderen? Dat duurt wel een uurtje om op alle lijnpagina's die zooi in te vullen hoor.
Omdat het nog niet goed werkte. Aangezien bij abonnementen iets misging met de landelijke abonnementen en er ontstond een wirwar aan types. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 4 dec 2018 09:42 (CET)
Ik stel het volgende voor. Laat iedereen bij zowel kaartsoorten als abonnementen alle mogelijke types gebruiken en laat het hele systeem met categorieën voor alle verschillende types los - dit betekent dat de types alleen "intern" worden gebruikt. Dit om alles zo duidelijk mogen te krijgen op de lijnpagina's. Ik zit zelf met allemaal aparte dingen en uitzonderingen zoals Waddeneilanden, Opstappers, lijn 355, etc. Bys1 (overleg) 6 dec 2018 13:54 (CET)

Lijn 324

Hallo, op lijn 324 worden op het traject Groningen - Drachten GD dagkaarten geaccepteerd. Hoe zet ik dit in de TariefInfo? HOV GD als tweede concessie toevoegen ziet er niet uit aangezien dan het hele lijstje van GD erin komt, maar zonder weet ik niet hoe ik die dagkaart erin krijg plus de info dat het alleen Groningen - Drachten is. Bys1 (overleg) 8 dec 2018 19:41 (CET)

Laat er maar even uit. Ik zal er over een tijdje naar kijken. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 19:42 (CET)

Voorverkoop

Hi, ik vind de kaartsoorten met voorverkoop=ja nergens terug op de lijnpagina's... lijkt me niet erg handig. Misschien een apart kopje voorverkoop ertussen smijten. Bys1 (overleg) 16 dec 2018 19:41 (CET)

Dat moet je ook op de lijnpagina's apart aangeven met voorverkoop=ja. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 16 dec 2018 19:50 (CET)
Waar is dat voor nodig? Mag ik wéér alle pagina's langs :(
Zal er binnenkort wel even naar kijkenBys1 (overleg) 16 dec 2018 20:04 (CET)
Niet alle concessies hebben een kopje voorverkoop nodig. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 16 dec 2018 20:05 (CET)
Aha. Zou dit niet een leuk klusje zijn voor wikibot? Alle Opstappers moeten namelijk ook nog iets hebben.. nu al zin in Bys1 (overleg) 16 dec 2018 20:06 (CET)
Als jij zegt wat er moet gebeuren. Moeten alle lijnen in Fryslân een voorverkoop=ja krijgen?
Behalve Opstappers en Waddeneilanden. alleen heb ik nog niet overal de tariefinfo toegevoegd. Alle Opstappers mogen iig een TariefInfo krijgen met nottypekaart em nottypeabo voor "regulier".

SaldoInfo

Hoi, de kilometertarieven voor GD en HOV GD zijn hetzelfde. Moet ik ze er dubbel in zetten of is er een mogelijkheid om HOV GD door te koppelen naar GD? Bys1 (overleg) 19 dec 2018 16:50 (CET)

Hoi Regenmaker, kun je het aangeven als je klaar bent met het toevoegen van parameters in SaldoInfo? Ik zou graag enkele kilometertarieven willen invoegen. Tlp (overleg) 29 dec 2018 19:23 (CET). Dank! Tlp (overleg) 29 dec 2018 20:26 (CET)

Haltetaxi 2018/2019

Hoi,
Aangezien jij de afgelopen jaren deze pagina's hebt bijgehouden, wil ik je even melden dat het lijnennet van de haltetaxi's weer aangepast is. Diverse lijnnummers zijn verdwenen of vernummerd en er worden ook andere routes geboden.Etienne (overleg) 19 dec 2018 18:46 (CET)

Dat doe ik wel als het NDOV de nieuwe haltelijsten publiceert, met 9292 kom je niet al te ver. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 dec 2018 21:58 (CET)

Wikibot

Hi, kan wikibot even een klusje doen? Er moet wat TariefInfo toegevoegd worden, vlak boven het kopje Route. Voor concessie GD (niet HOV. Ook niet Publiek Vervoer want ik heb aangegeven dat iemand anders dat spul mag regelen omdat ik daar niet bekend mee ben. Ik doe daar alleen de buurtbus) bij alle lijnen:

{{TariefInfo|concessie=GD}}

Voor concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog en concessie Zuidoost-Fryslân en Wadden bij alle Opstappers:

{{TariefInfo|concessie=Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog|nottypekaart1=regulier
|nottypekaart2=Schiermonnikoog|nottypeabo1=regulier}}
{{TariefInfo|concessie=Zuidoost-Fryslân en Wadden|nottypekaart1=regulier|nottypekaart2=Wadden
|nottypeabo1=regulier}}

Groet, Bys1 (overleg) 23 dec 2018 13:22 (CET)

Tariefspul (ja, alweer)

Hi, zoals het nu staat in SaldoInfo klopt het niet overal. In GD is de ov-chipkaart namelijk niet op de buurtbussen geldig.
Tevens is het denk ik handig om meteen de landelijke abo's eruit te halen als de ov-chipkaart niet geldt. Bys1 (overleg) 29 dec 2018 16:49 (CET)

Buurtbus apart toegevoegd. Eigenlijk kunnen net zo goed alle abonnementen er dan toch uit? Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 16:54 (CET)
Nou, het leuke is dat de buurtbussen in GD wel een Buurtbusabonnement hebben. Volgens mij is dat gewoon een papieren maandkaart, maar het is een abonnement. Bys1 (overleg) 29 dec 2018 19:43 (CET)
Dan laat ik het wel zo staan. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 19:44 (CET)

Lijn 270

Ah dat wist ik niet, ook omdat lijn 160 wel veranderde. Kwam toevallig de routewijziging van de 270 tegen en ik dacht laat ik 'm meteen maar verwerken. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 17:22 (CET)

Abonnementen

Hoi, bij Arriva stonden de prijzen van 2019 er sowieso op en volgens mij zijn de prijzen nu correct aangezien de abonnementen bij zowel Hermes als Arriva geldig zijn en de ik de vermelde prijzen bij Arriva nog eens had gecontroleerd. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 19:18 (CET)

Klusje voor wikibot

Hoi, Kan je wikibotje aan het werk zetten om bij alle lijnen in DMG (behalve de 900-reeks) nottypekaart=Flex DMG toe te voegen, voor het volgnummer moet je maar een willekeurige pakken want weet niet hoeveel er op de diverse pagina's gebruikt worden zo uit het hoofd.--Daniel (overleg) 29 dec 2018 20:26 (CET)

Ik zal even kijken. Ik ga eerst Gelderland en Limburg afronden qua tarieven. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 20:27 (CET)
Bedenk me net dat het in principe alleen hoeft voor de lijnen waarbij voorverkoop=ja voorkomt, want bij andere lijnen verschijnt de bestelBuzz rittenkaart toch al niet ;-) --Daniel (overleg) 29 dec 2018 20:31 (CET)

Routestripsymbool vervallen station

Hoi, is er een routestripsymbool voor een vervallen treinstation (zowel begin-/eindpunt als doorgaand) of zou jij dat kunnen maken? Ik heb het namelijk nodig voor de lijnen 17, 108 en 116. Bys1 (overleg) 14 jan 2019 13:48 (CET)

Nee die is er niet en ik heb ook niet zo veel tijd om deze te maken helaas. Je kan gewoon het vervallen haltesymbool pakken. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 jan 2019 18:16 (CET)
Ik zit nu met een omleiding die tot nader bericht duurt. Dit resulteert dus in: "dit zal duren t/m nader bericht, einde dienst, ...". Kan hier iets aan gedaan worden? Bijv als geldigtot overeenkomt met "nader bericht" wordt het "dit zal duren tot nader bericht, waarna ..". Bys1 (overleg) 14 jan 2019 19:17 (CET)
Als je wilt mag je het sjabloon verstoring zelf aanpassen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 jan 2019 20:26 (CET)
Het verbaasde me dat het in één keer werkte. Bys1 (overleg) 14 jan 2019 21:59 (CET)
Mooi. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 jan 2019 22:00 (CET)

Lijn 98

Kun jij ergens natrekken of de ritten 98 H'veen - Joure om 16:15 en 17:15 ook op 10 dec gereden hebben? In het busboekje staat/stond dag deze ritten zouden worden geschrapt maar nu rijden ze wel gewoon. Blijkbaar zijn ze weer geontschrapt. Bys1 (overleg) 17 jan 2019 16:38 (CET)

TariefInfo (nottypekaart6 en nottypeabo6)

Hoi Regenmaker, ik probeer bij Sjabloon:TariefInfo een |nottypekaart6 en |nottypeabo6 toe te voegen om zes kaarten/abonnementen te kunnen uitsluiten, alleen gaat dat nu nog niet helemaal goed. Kun jij uitvogelen wat het probleem is? Als voorbeeld: ik probeer bij Lijn 1 Alkmaar, Station - De Hoef het Buurtbusticket Noord-Holland Noord als zesde kaartsoort uit te sluiten, maar zoals je kunt zien staat het buurtbusticket nog op het sjabloon. Alvast bedankt voor het uitzoeken. Tlp (overleg) 5 feb 2019 12:00 (CET)

Als het goed is werkt het nu. Bys1 (overleg) 5 feb 2019 13:12 (CET)
Ja inderdaad, bedankt voor het invoeren! Tlp (overleg) 5 feb 2019 13:33 (CET)
Bedankt voor het doorvoeren beiden! Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 5 feb 2019 17:54 (CET)

Lijn 70/170

Hoi, ik heb begrepen dat de frequentie van de 70/170 tussen 9 en 12 onlangs is teruggebracht naar 1x/uur. Kun jij natrekken wanneer deze wijziging is doorgevoerd? Bys1 (overleg) 29 mrt 2019 11:10 (CET)

Ik zie geen verschil met de dienstregeling in het busboekje of op de wiki? Kan je misschien iets specifieker zijn. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 mrt 2019 19:41 (CET)
Laat maar zitten, ik begreep van een vaste reiziger op dat traject dat het eerst 2x/uur was maar dat blijkt niet te kloppen. Bys1 (overleg) 29 mrt 2019 20:48 (CET)

Botje

Hoi, zou jij het wikibotje aan het werk willen zetten voor de tariefinfo? Ik wil graag voor alle streeklijnen (en ook alleen streek, dus niet Qliners, schoolbussen, etc) in Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog een nottypekaart=lwd (volgens mij wordt dat nummer 4). Dit vanwege de nieuwe Dal Dagkaart Leeuwarden Bus die per 27 april verkrijgbaar is. Groeten, Bys1 (overleg) 25 apr 2019 12:59 (CEST)

Tariefinfo

Hoi, Waar in de richtlijnen staat exact dat voormalige lijnen geen tariefinfo mogen hebben? Vooral bij de Koningsnachtlijnen is het wat onhandig die weg te halen gezien die juist ieder jaar identiek zijn (qua routes, maar ook qua tarieven) en vrij duidelijk datumgerelateerd. Bij opgeheven lijnen snap ik wel dat je ze eruit haalt, daar heeft immers niemand meer iets aan de ritprijzen van een rit die je niet meer kunt maken--Daniel (overleg) 10 jun 2019 18:39 (CEST)

Lijn 84 Boxmeer-Gennep

Ik zag zojuist dat je Lijn 84 Gennep Busstation - Boxmeer Station hebt bewerkt. Ik wilde even aangeven dat ik doordeweeks dagelijks gebruik maak van lijn 84 en 684. Doordeweeks worden ze beiden gereden door Van Dijk. Maar ik weet niet wie lijn 84 in het weekend bedient. Ik vermoed dat dit Arriva is... Daarnaast was 'af en toe een touringcar' een understatement. Er is wekelijks wel een touringcar te vinden op lijn 84 of 684... Maar er wordt ook regelmatig de Setra ingezet of de Mercedes-Benz Sprinter City. Dus wat is het handigst om op de wiki te zetten, gezien de diversiteit van het materieel? Waluigi96 (overleg) 21 jun 2019 22:00 (CEST)

Hoi Waluigi96, Ik denk dat het handigst is om de materieeltypes die bij jou bekend zijn op de wiki te zetten. Zelf ben ik niet zo fan van het begrip touringcar, want dat kan nog steeds een behoorlijke range aan bustypes zijn. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 jun 2019 22:04 (CEST)
Hoi Regenmaker, ik wil wel even aangeven dat het dan een hele waslijst wordt: Mercedes-Benz Sprinter (alleen 84), Mercedes-Benz Sprinter City, VDL Berkhof Ambassador, MAN Lion's City, Setra S 415 LE Business, VDL Futura (touringcar) Waluigi96 (overleg) 21 jun 2019 22:11 (CEST)
Dat maakt niet uit, als dit werkelijkheid is dan is dat zo. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 jun 2019 22:13 (CEST)
Duidelijk, dan ga ik ze wijzigen. Bedankt! Waluigi96 (overleg) 21 jun 2019 22:14 (CEST)

Artikels over HOV-tariefsysteem

Hallo Regenmaker, in de Categorie:Verouderd waar ik toevallig op stuitte kwam ik twee artikels over het HOV-tariefsysteem tegen, echter in sterk verouderde staat. Is het met de huidige opzet van tariefpagina's niet beter om deze artikels te verwijderen? Groet, Tlp (overleg) 6 jul 2019 16:30 (CEST)

Ik heb ze opgeruimd. Bedankt voor het melden. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 6 jul 2019 16:43 (CEST)
Graag gedaan. Als je toch bezig bent: de Categorie:Verouderde buitenlandse lijnen is ook nog gevuld, misschien een idee om de verantwoordelijke gebruikers erop aan te spreken. Tlp (overleg) 6 jul 2019 16:50 (CEST)
Zal ik doen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 6 jul 2019 18:00 (CEST)

Paginanamen

Hallo Regenmaker, vanaf 25 augustus gaan in Amstelland-Meerlanden de lijnen 186 en 194 (deels) verder rijden naar Schiphol P30. Deze lijnen hebben in het verleden al eens naar P30 gereden en moeten dus een andere paginanaam, omdat de begin- en eindpunten hetzelfde zijn. Welke paginanaam moet ik de gewijzigde lijnen geven? Groet, Tlp (overleg) 17 aug 2019 13:28 (CEST)

Hallo Tpl, De oude pagina's moeten worden hernoemd, bijvoorbeeld lijn 186 in Lijn 186 Schiphol P30 - Amstelveen Busstation (2013-2017). De nieuwe pagina's krijgen de naam van de oude pagina's, dus Lijn 186 Schiphol P30 - Amstelveen Busstation. Vergeet de doorverwijzingen niet aan te passen! Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 17 aug 2019 13:55 (CEST)
Moet de pagina in het geval van lijn 186 niet Lijn 186 Schiphol P30 - Amstelveen Busstation (2014-2017) heten? De lijn heeft immers van dienstregeling 2014 t/m 2017 gereden. Groet Tlp (overleg) 17 aug 2019 14:53 (CEST)
Ik hanteer zelf altijd de daadwerkelijke jaartallen voor paginanamen, maar het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 18 aug 2019 10:01 (CEST)
In de praktijk zie ik dan ook dat beide benaderingen door elkaar heen gebruikt worden, mocht je hier nog consistentie in willen brengen zou je er nog naar kunnen kijken. Tlp (overleg) 18 aug 2019 13:57 (CEST)
Mij maakt het mij eerlijk gezegd niet zoveel uit of in de titel 2013 of 2014 als de inhoud maar klopt. Voor de rest van de naam graag wel de standaard aanhouden. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 18 aug 2019 15:21 (CEST)
Komt goed. Tlp (overleg) 18 aug 2019 15:29 (CEST)

Flexnetten splitsen per gebied

Hallo Regenmaker, ik heb vandaag aan een groot aantal pagina's over flexnetten gewerkt. Het viel me op dat de meeste flexnetten alle gebieden op één pagina hebben staan, terwijl er nooit gereisd kan worden tussen twee gebieden en er soms andere bedieningstijden gelden voor verschillende gebieden binnen een flexnet. Is het een idee om de flexnetten per gebied te splitsen zoals dat al bij Bravo flex en U-Flex gedaan is? Groet Tlp (overleg) 25 aug 2019 19:25 (CEST)

Pagina's van busstations

Hallo Regenmaker, ik heb me weleens afgevraagd waarom de pagina's van sommige 'busstations' zijn verwijderd? Ik heb het dan bijvoorbeeld over Biervliet Busstation, Hoek Busstation en Zaamslag Busstation. Ik begrijp dat deze 'busstations' misschien niet voldoen aan de definitie van een busstation zoals op de wiki gehanteerd wordt, echter hebben zij wel een knooppuntfunctie (ook al is deze van lokale/regionale aard) en dat is wat je verwacht als je een halte met de naam 'Busstation' tegenkomt. Daarbij heeft Helvoirt Busstation nog steeds een wikipagina ook al is het geen busstation volgens de wiki. Zouden de verwijderde 'busstations' teruggeplaatst kunnen worden? Eventueel kan ik helpen met de lijnen linken naar de pagina's. Groet, Tlp (overleg) 30 aug 2019 14:36 (CEST)

De naam busstation zegt in dit geval helemaal niets. Het is ook een doodnormale halte. Zaamslag Busstation komt alleen lijn 10 en enkele scholierenlijnen bijvoorbeeld en om het dan lokaal knooppunt te noemen, dan is Axel Nassaustraat meer een knooppunt. Wat mij betreft hoeven die pagina's niet opnieuw aangemaakt te worden. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 aug 2019 15:04 (CEST)
Oké. Ik dacht dat er op genoemde busstations nog wel wat haltetaxilijnen stopten, maar dat blijkt ook wel mee te vallen. Tlp (overleg) 31 aug 2019 15:49 (CEST)

Verouderde lijnen

Hallo Regenmaker, het wordt wel een enorme klus om dat voor elkaar te krijgen maar ik zal het in mijn achterhoofd houden! Wel vroeg ik me af: wat is de reden dat het wikibeheer per sé de stationshaltes Station of Centraal Station genoemd wil hebben? Het gaat er toch in de eerste plaats om hoe de haltes vroeger hebben geheten? Tlp (overleg) 7 sep 2019 14:52 (CEST)

Duidelijk. Al denk ik dat ik in eerste instantie verder ga met de langeafstandsbussen herstructureren, daar was ik een paar maanden geleden mee begonnen omdat er een mix van endoniemen en exoniemen gebruikt wordt voor de plaatsnamen en soms zelfs de haltes. Ik ben daar toen mee gestopt omdat ik geen weet heb waar dienstregelingen te vinden zijn en geen zin heb om dat uit te zoeken, maar ik zal kijken of ik van Statler Rail het nodige kan verkrijgen. Tlp (overleg) 7 sep 2019 15:08 (CEST)

Voormalige sneltramhalte

Hallo Regenmaker, is er ook een symbool voor een opgeheven sneldienst en zo niet, zou je er een kunnen maken en toevoegen aan het sneltramhaltesjabloon? Tlp (overleg) 26 sep 2019 19:02 (CEST)

Hallo Tlp, Nee er is geen symbool voor een opgeheven sneldienst. Ik heb even tijdelijk dat andere zwarte symbool er neer gezet. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 26 sep 2019 19:05 (CEST)

Haltewijzigingen in Hoorn

Hallo Regenmaker, volgens de reisinformatie zijn er twee haltewijzigingen in Hoorn geweest:

  • De halte Van Dedemstraat wordt tegenwoordig in beide richtingen bediend en de lijnen die eerst via haltes Dampten en Berkhouterweg reden, zijn via deze halte gaan rijden. Dat laatste is vanwege werkzaamheden op Dampten. De lijnen die altijd al via halte Van Dedemstraat reden zijn 133, 134 en 135 alleen weet ik niet zeker of de bediening in beide richtingen definitief is of alleen tijdelijk vanwege de omleiding op Dampten.
  • De halte Westfriesgasthuis is hernoemd in Dijklander Ziekenhuis. De lijnen die hier stoppen zijn 11, 132, 232, 415, 614 en 636.

Kun jij uitzoeken in de kv1-data wanneer deze wijzigingen hebben plaatsgevonden en dit laten weten of zelf aanvullen op de lijnpagina's? Alvast bedankt! Tlp (overleg) 2 okt 2019 00:27 (CEST)

Routestripsymbool

Hoi Regenmaker, zou het mogelijk zijn een "speciale U-bocht" (rsUrmr) zonder pijltje toe te voegen? Ik ben bezig een routestrip te maken voor de routevarianten van lijn 20a (als aanvulling op de gewone routestrip uiteraard) en daar zou hij wel erg handig zijn. (Heeft dus geen enorme haast.) Umbusko (overleg) 10 okt 2019 21:30 (CEST)