Lijn 102 Bergen op Zoom Station - Oude-Tonge Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 102
Vervoerder(s) (Van Oeveren en Next i.o.v.) Connexxion
Concessie Zeeland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Iveco Crossway LE
MAN Lion's City (G) CNG
Mercedes-Benz Citaro
Mercedes-Benz Integro
Rijdt sinds 30 augustus 2015
Voorganger(s) 102
Frequenties
Spits 1-2x/uur
Dal 1x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 102 rijdt van Bergen op Zoom via Halsteren, Tholen, Oud-Vossemeer, Nieuw-Vossemeer en Sint Philipsland naar Oude-Tonge.

Dienstregeling

  • Er wordt als basisdienstregeling 1x/uur de standaardroute gereden. Deze route loopt niet via Tholen, Vliethof.
  • De eerste rit van de dag richting Oude-Tonge begint bij de halte Tholen Vliethof en de laatste rit van de dag vanuit Oude-Tonge rijdt tot Tholen Vliethof.
  • In de ochtendspits rijden twee ritten via Tholen Vliethof naar Oude-Tonge. Daarnaast rijdt er een rit van Sint Philipsland Stationsstraat naar Bergen op Zoom. Deze rit rijdt via Tholen Vliethof. Bovendien rijdt er een rit van Oude-Tonge naar Tholen Vliethof.
  • In de middagspits rijden twee ritten via Tholen Terreplein (niet via Vliethof) naar Bergen op Zoom. Twee van deze ritten vallen in de reguliere uurdienst. Daarnaast rijdt de laatste rit vanuit Bergen op Zoom tot Sint Philipsland Haven. Deze rit rijdt via Tholen Vliethof.
  • In de vakantieperioden vervallen een aantal ritten met uitzondering van de rit van Sint Philipsland naar Bergen op Zoom in de ochtendspits. Verder rijdt er in de middag één rit minder via Tholen Terreplein (niet via Vliethof).
  • In de avonduren en het weekend, wanneer lijn 102 niet rijdt, kan tussen Oude-Tonge en Tholen gebruik gemaakt worden van haltetaxi 999. Tussen Tholen en Bergen op Zoom kan dan gebruik gemaakt worden van de lijnen 107 en 108. In de late avonduren worden laatstgenoemde lijnen echter vervangen door haltetaxi 990.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Zeeland is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
Regulier 0,140 0,145 0,145 0,149 0,158 0,162 0,163
Lijn 395 onbekend 0,149 0,149 0,155 0,158 0,168 0,169

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Zeeland is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sTr.svg Bergen op Zoom, Station  
Route rer.svgRoute rsr.svg Bergen op Zoom, Asselbergsstraat    
Route rer.svgRoute rsr.svg Bergen op Zoom, Noordsingel  
Route rer.svgRoute rsr.svg Bergen op Zoom, Burgemeester Stulemeijerlaan  
Route rer.svgRoute rsr.svg Bergen op Zoom, Boerenverdriet  
Route rer.svgRoute rsr.svg Bergen op Zoom, Burgerhout  
Route rer.svgRoute rsr.svg Halsteren, Jannelandseweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Halsteren, Tholenseweg  
Route rer.svgRoute rrar.svg Halsteren, Slikkenburg  
Route rer.svgRoute rsr.svgRoute rlr.svg Tholen, Terreplein  
Route 0sr.svgRoute rsr.svgRoute rlr.svg Tholen, Vliethof  
Route rsr.svgRoute rsr-v-rlr.svg Tholen, Terreplein  
Route rarr s rarr.svg Tholen, Deltaweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Oud-Vossemeer, Oud Vossemeersedijk  
Route rer.svgRoute rsr.svg Nieuw-Vossemeer, Molenweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Nieuw-Vossemeer, Slaakdam  
Route rhlal.svgRoute rer.svg Sint Philipsland, Stationsstraat  
Route rs0.svgRoute rrar.svg Sint Philipsland, Haven  
Route rer.svgRoute rhrr.svgRoute rs0.svg Sint Philipsland, Stationsstraat  
Route rer.svgRoute rsr.svgRoute rer.svg Sint Philipsland, Philipsdam  
Route rer.svgRoute rsB0.svg Oude-Tonge, Busstation    

Geschiedenis

Op 30 augustus 2015 werd de dienstregeling van lijn 102 fors aangepast. Er werd onder andere weer via Nieuw Vossemeer gereden, zoals voor 1 maart 2015 gebeurde.

Op 13 december 2015 verviel de halte Grindweg voor de doorgaande ritten. Alleen de eerste rit naar Oude-Tonge en drie ritten vanuit Oude-Tonge rijden vanaf of tot de halte Grindweg.

Op 8 mei 2016 werd de route van enkele ritten in Tholen gewijzigd, hierdoor werd de dienstregeling complexer. Bovendien verviel de halte Oud-Vossemeer, Leguitseweg.

Op 11 december 2016 verviel de rit via Sint-Annaland, reizigers konden voortaan gebruik maken van lijn 643 tussen Sint Philipsland en Sint-Annaland, welke meer reismogelijkheden biedt. Bovendien gingen diverse ritten via de halte Tholen, Grindweg rijden.

Op 10 december 2017 verviel de rit van 16:44 uur vanaf Oude-Tonge naar Tholen. Bovendien verviel de halte Halsterseweg in Bergen op Zoom.

Op 24 februari 2019 werd de haltenaam Tholen Grindweg veranderd in Tholen Terreplein.

Op 19 augustus 2019 werd in Bergen op Zoom de halte Boerenverdriet in gebruik genomen.