Overleg gebruiker:Meltrain

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

EBS 4100 - 4103

Hoi, de EBS-bussen 4100 t/m 4103 zijn inderdaad nu geel na roodgrijs geweest te zijn. EBS heeft vier bussen geel gespoten (of beplakt?), met wagenparknummers in de 40xx-serie en die bussen vernummerd naar 4100 - 4103 zodat de gele ex-R-netbussen een makkelijke nummering hebben. Enkele weken geleden zat ik zelf nog in de 4102 die geel was en de 4101 heb ik ook zien rijden. Die bus die je op lijn 311 zag moet dan een oudere foto geweest zijn van een R-net-bus. Milco1995 10 nov 2012 13:00 (CET)

Reactie op ingreep bewerkingen gebruiker Spoordeel

Hoi, Ik zag je opmerking van een paar dagen terug nu pas, maar het terugdraaien had ik met name gedaan omdat het ongedaan maken niet werkte. Het ging bij beide lijnen eigenlijk vooral om het dubbele Hoogvliet dat verwijderd was uit de titel terwijl de halte wel "Hoogvliet Metro" heet en het er dus wel dubbel in hoort. Dus nog nieteens persé vanwege de wijknaam. Terugdraaien is daarbij als beheerder handiger, ben immers niet overal bekend en de oude pagina was vooralsnog in ieder geval goed. Het voorbeeld met een pagina van mij wat je aanhaalt is trouwens een twijfelgeval want Arriva is niet zo consequent in de naamgeving. Op de site staat het met wijknamen, maar op de vertrekstaten is het vreemd genoeg "van Oudelandshoek naar Dordrecht, Domela Nieuwenhuisweg" en "van Crabbehof naar Dordrecht, Palissander". --Daniel 28 nov 2012 20:47 (CET)

Reactie op bewerkingen Lansingerland

Beste Meltrain, Zojuist las ik je bericht over de plaatsnamen in Lansingerland en daar zou ik graag op willen reageren. De RET maakt gebruik van plaatsnamen die niet correct zijn. Berkel en Rodenrijs is een plaats die weliswaar in een ver verleden gescheiden van elkaar waren maar dat allang niet meer zijn. Bovendien maken ze de fout de HSL als plaatsgrens te nemen (een veelgemaakte fout overigens). Zo liggen de halte Berkelseweg (en na nader onderzoek ook de haltes Boterdorpseweg en Koegelwieckplantsoen) in Bergschenhoek. De Landscheiding is namelijk de voormalige gemeentegrens. Zo staat het ook aangegeven op de komborden. Feitelijk liggen dus alle haltes behalve Rodenrijs in Bergschenhoek, niet in Berkel en Rodenrijs. De vraag is nu wat moet prevaleren: de (foute) informatie van de RET of de correcte informatie (die niet overeenkomt met de lijnfolder)? In mijn gevoel de correcte informatie, maar als in de Wiki het overnemen van de lijnfolder de standaard is heb ik daar begrip voor. Qbuzz maakte overigens dezelfde fout in het verleden met de Oostersingel. Ook die werd aangeduid als Berkel en Rodenrijs, maar hoorde als Bergschenhoekse halteplaats te worden aangeduid. Toen heb ik die ook gewijzigd maar dat is waarschijnlijk niemand opgevallen, aangezien dat niet is gewijzigd. Groeten, --Cygnum 28 dec 2012 22:57 (CET)

Lijn 50

Hoi, wat probeerde je bij lijn 50 in Limburg aan te geven bij Busstation Gulpen? Die halte wordt in beide richtingen bediend (Maastricht resp. Aachen). Of bedoel je dat er maar in een richting ritten starten/eindigen? In zo'n geval kun je natuurlijk ook een extra regel aanmaken met een aftakking. Milco1995 29 dec 2012 22:31 (CET)

Lijn 104

Hoi, ik heb net op je bericht gereageerd, echter op mijn eigen overlegpagina; dat vind ik overzichtelijker. Milco1995 (overleg) 15 mei 2013 14:51 (CEST)

Concessie SRE De Peel 2005

Ik heb inmiddels gereageerd op je vraag gereageerd op mijn overlegpagina. Ik hoop dat je er iets aan had.--Fogeltje (overleg) 2 jun 2013 22:04 (CEST)

Reactie

Hoi, ik heb even op mijn eigen overlegpagina gereageerd, voor een (naar mijn mening) duidelijker overzicht. Milco (overleg) 27 aug 2013 19:53 (CEST)

Lijn 105

Ik zie in de dienstregeling op zaterdag helemaal geen ritten van lijn 105 die bij de Meubelboulevard eindigen (dus vanaf De Akkers); die eindigen bij Sportlaan volgens de dienstregeling van Connexxion. Startende ritten bij de Meubelboulevard zie ik wel (dus richting De Akkers). Hoe zit dit? Milco (overleg) 14 okt 2013 18:50 (CEST)

Ja, dat zag ik ook. Ik vond het een beetje stom en had geen zin om met de routestrips te lopen klooien, dus doe ik maar gewoon of de ritten daar ook eindigen. Ik vraag me af hoe het in de praktijk zit, want de tijd tussen aankomst bij de Sportlaan en vertrek vanaf de Meubelboulevard is ruim een kwartier. Groeten, --Meltrain (overleg) 24 nov 2014 19:18 (CET)

Alliances van de RET (900)

Voor het overzicht heb ik even op mijn eigen overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 12 nov 2013 11:59 (CET)

Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Winkelcentrum Kwinkelier

Hoi, Inderdaad, die bus rijdt na de Kwinkelier weer naar het station wat ik dacht aan te geven met een routestrip die allemaal halve bolletjes links heeft. Ik zat nogal in m'n maag met deze lijn: bij een ringlijn zou ik in de titel een halte ergens halverwege moeten pakken maar dan kom je ook weer in de knoop. Lijn 78 bestaat immers eigenlijk uit twee afzonderlijke ringlijnen. Qbuzz heeft eigenlijk de situatie ingewikkelder gemaakt door de plek waar de ene rit eindigt en de andere begint op het station te leggen, dat was bij Connexxion makkelijker met een lijn die De Leijen - Station - Centrumwijk reed en dan in de Centrumwijk z'n tijd bleef afwachten. M'n eerste idee was om er "Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Station Bilthoven" van te maken, maar of dat nu optimaal is...--Daniel (overleg) 21 nov 2013 18:28 (CET)

Lijn 120

Hoi,

Er is enige tijd sprake van geweest dat de 120 naar de Jaarbeurszijde zou gaan (op zich al vreemd met een aanstaande afsluiting van de Leidseveertunnel) wat ook zo op de Connexxion-site heeft gestaan, niet voor niets was dit op de lijnpagina ook aangepast. Ik zie inderdaad dat deze wijziging inmiddels weer teruggedraaid is op de Connexxion-site.--Daniel (overleg) 22 nov 2013 21:42 (CET)

Serie 5000/5100/15100

Hoi, had je toevallig dit http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=29&t=9736 al gezien? Omdat jij uit Rotterdam komt, en deze sprinters daar langsrijden, zou jij dit misschien willen/kunnen doen? Ik word een beetje kriegel van al die verschillende varianten/afwijkingen etc van deze drie series. Het is maar een voorstel of iemand dit voor mij zou willen doen. Mag wel, hoeft niet! Milco (overleg) 4 dec 2013 16:26 (CET)

Tja, het zijn (worden) wel mijn dagelijkse treinseries. Toch bedank ik er (voorlopig) voor, aangezien ik Rotterdam nog moet afmaken en ik het ook druk heb met mijn studie. Meltrain (overleg) 4 dec 2013 17:46 (CET)
Geen probleem, misschien wil iemand anders 't nog wel aanpassen en anders doe ik het wel last-minute. Succes! Milco (overleg) 4 dec 2013 17:51 (CET)
Voor het overzicht heb ik even op mijn overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 14 dec 2013 22:30 (CET)

Rotterdam Centraal

Hoi, weet jij nou welke naam de vervoerders hanteren voor Rotterdam Centraal? Bij de RET-lijnen is het verschillend: 'Rotterdam, Rotterdam Centraal' of 'Rotterdam, Centraal Station'. Dezelfde vraag heb ik bij de treinstations in Vlaardingen (Station Oost of Station Vlaardingen Oost) en bij Vijfsluizen (Metro of Metro Vijfsluizen). Ik wil hier wat gelijkheid in hebben. Milco (overleg) 1 jan 2014 16:06 (CET)

Bij Rotterdam CS gebruikt de RET 'Rotterdam Centraal' als halte- en stationsnaam. Omdat op de Wiki ook de plaatsnaam moet worden vermeld, wordt het 'Rotterdam, Rotterdam Centraal'.
Vijfsluizen is geen plaatnaam, dus wordt het 'Schiedam, Vijfsluizen Metro'. In Vlaardingen: 'Vlaardingen, Station Vlaardingen Oost' en analoog 'Maassluis, Station Maassluis West'.
Meltrain (overleg) 1 jan 2014 17:20 (CET)
Oh super, dank je! Zal ik het gelijk aanpassen en gelijktrekken zodat er niet een verschil is per buslijn. Milco (overleg) 1 jan 2014 17:22 (CET)

P+R Soesterberg

Ja dat weet ik uit de praktijk: 276 is inderdaad de enige die er richting Utrecht stopt. Dit zal vooral te maken hebben met de halte want ri. Utrecht moet de bus de afrit af, dan een krappe keerlus door langs de halte en vervolgens weer de snelweg op. Dat kost dus relatief veel tijd en één lijn is daar zat om het reizigersaanbod mee te krijgen. In de andere richting weten de chauffeurs al of ze moeten stoppen gezien er dan op het knopje gedrukt is (gezien er in de spits altijd maar in één richting gereden wordt reist er niemand tussen Soesterberg en Amersfoort v.v.). Daarnaast is die halte sneller te bedienen omdat de af- en oprit anders liggen waardoor de bus gewoon rechtdoor kan rijden i.p.v. te moeten keren.--Daniel (overleg) 4 jan 2014 15:07 (CET)

Lijn 23 Utrecht

Eigenlijk vind ik hier de routestrip zoals ik 'm nu gemaakt heb toch het duidelijkst, dan kan je tenminste duidelijk zien welke haltes in twee richtingen bediend worden. Leek me formeel gezien het netst deze lijn als ringlijn te benoemen ondanks dat het een wel heel klein lusje betreft.--Daniel (overleg) 14 nov 2014 19:29 (CET)

beweking lijn B18

ik zag dat je mijn bewerking van lijn B18 weer ongedaan heb gemaakt. maar de B18 is in dienstregeling 2015 geen Ringlijn meer en rijdt gewoon heen en terug door Rozenburg dat hier bij de BOB-bus kaart duidelijk staat vermeld.

In de dienstregeling staat anders dat hij na de halte Seggelant rechtstreeks naar Rotterdam Centraal rijdt en niet via Rozenburg. Daarom zie ik het alsnog als ringlijn. Meltrain (overleg) 31 dec 2014 11:23 (CET)

Route

Hebben we nou nog zo'n ongeduldig persoon (regenmaker eerder ook)... ik kan echt wel zelf die routeparameters toevoegen in DAV. Raak alleen maar het overzicht kwijt als er steeds anderen tussendoor wat doen.--Daniel (overleg) 26 feb 2015 19:18 (CET)

Hoi, de enige reden dat ik in DAV enkele routeparameters heb toegevoegd (en uitsluitend bij de lijnen van/naar Rotterdam) is omdat iemand het een goed idee vond om op Zuidplein alvast de nieuwe code te plaatsen, waardoor de lijnen 91, 92, 190 en 191 (de laatste twee nog steeds) ineens ontbraken in het overzicht.
Ik had ervoor kunnen kiezen om die handmatig toe te voegen of om de hele tabel terug te plaatsen, maar dat zou alleen maar dubbel werk hebben opgeleverd. In het kader van compleetheid, besloot ik om daarom de "Rotterdamse" lijnen maar gelijk allemaal van de routeparameter te voorzien.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 26 feb 2015 20:26 (CET)

Lijn 77 Rotterdam, Zuidplein - SS Rotterdam

Hoi Meltrain kunt u mij helpen met deze pagina. Er is namelijk tussen 10 maart en 23 juli 2015 werkzaamheden bij de Pretorialaan maar ik kan die eindpunt bij Metrostation Rijnhaven niet doen kunt u mij helpen ik ben er al sinds gisteren mee bezig. Alvast Bedankt :Met vriendelijke groet, Kenan3073 (overleg) 4 maart 2015 20:59 (CET)

Lijn 38 Schiedam Centrum - Rotterdam Crooswijk

Hoi Meltrain kunt u mij nog een keer helpen. Namelijk een nieuwe foto leggen op de pagina van lijn 38. Deze foto is nieuw van 14 december 2014 de foto staat bij http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=507863&page=123 beneden. Alvast Bedankt :Met vriendelijke groet, Kenan3073 (overleg) 23 mrt 2015 20:23 (CET)

Hoi Meltrain nog een vraagje ehm waar ligt of staat Bestand Uploaden Kenan3073 (overleg) 24 mrt 2015 17:59 (CET)

Maar ik kan hem niet vinden.

Halte Zegel langs tramlijn 8

Hoi Melvin,

Mij lijkt de halte "Zegel" nog op grondgebied van Antwerpen te liggen. Weet jij hoe het exact zit? Waldo79 (overleg) 16 apr 2015 12:54 (CEST)


Wijziging

Heb net een wijziging van lijn 61 van je teruggedraaid, maar was weer eens te snel. Heb het weer hersteld, excuus. Frank (overleg) 12 sep 2015 16:08 (CEST)

EVAG Essen

Hoi Meltrain, Kan jij nog ergens de oude dienstregelingen van de EVAG vinden van voor juni 2015? Groet, Regenmaker (overleg) 2 nov 2015 11:05 (CET)

Hoi, dienstregelingen heb ik niet, de routes van de tramlijnen weet ik wel. De wijzigingen heb ik allemaal uit de Op de Rails (al las ik toevallig vrijdag in Trams 2012 dat deze plannen er al veel langer waren). Meltrain (overleg) 2 nov 2015 11:34 (CET)

Naaldwijk

Hoi Mel, heb je hulp nodig bij Naaldwijk? Groeten van Bee (overleg) 2 dec 2015 16:18 (CET)

Tramlijnen in Den Haag

Hoi Melvin, afgelopen jaar heb je bij diverse tramlijnen in Den Haag-Centrum een omleiding toegevoegd met als einddatum "onbekend". Weet jij of deze omleidingen inmiddels nog van kracht zijn? Op de website van de HTM kan ik er zo snel niets over binden, maar wellicht dat jij hier meer van weet. Groeten, Milco (overleg) 15 jan 2016 23:34 (CET)

Categorie abc

Hoi Meltrain, Het lijkt mij handiger om de categorie abc door het sjabloon te laten genereren dan handmatig de categorie toe te voegen, dat gaan mensen vergeten denk ik. ;) Groet Regenmaker (overleg) 10 mei 2016 16:08 (CEST)

Dat lijkt me een goed idee. Ik dacht er zelf ook al aan dat handmatig plaatsen niet handig is, maar ik wist niet dat lijncat2 bestond. Bedankt dus dat je me daar attent op maakt. Meltrain (overleg) 10 mei 2016 20:09 (CEST)

Lijn 49

Hoi, Heb je wel de goeie lijnfolder genomen? Buiten de vakanties is er toch echt tot rond 12 uur een halfuursdienst en rijdt de helft als 281 door. En ja, dat is idd slechts 1x/2 ur dan. Daniel (overleg)

Ik bedoelde die "goede lijnfolder" meer voor je aanpassing voor wat betreft de koppeling aan 281. Daar heb je van gemaakt dat in de spits de helft van de ritten gekoppeld is maar tussen 6.32 en 9.10 uur staat toch echt bij alle ritten "A Rijdt vanaf Station Houten verder als lijn 281 naar De Uithof". Ook in de daluren geldt dat niet voor enkele ritten maar voor de helft van de ritten, immers rijdt 49 keurig om en om wel en niet door als 281.--Daniel (overleg) 16 jun 2016 19:57 (CEST)

RE: Bediening Harelbeke

Scherpe opmerking! Harelbeke wordt in het weekend inderdaad niet meer bediend door Treinserie 400 (België 2016), maar wel door treinserie Treinserie 850 (België 2016) die tegenwoordig doorrijdt naar Kortrijk i.p.v. Gent-Sint-Pieters. Ik zal het aanpassen! -Ricohallo (overleg)

EDIT: Is zo te zien al aangepast. -Ricohallo (overleg)

Omleiding Lijn 7 Rotterdam, Willemsplein - Oostplein via Kipstraat

Ok, Dank u wel. Met vriendelijk groet, (overleg) 1 okt 2016 19:01 (CET)

Treinserienummers

Hoi Meltrain, Hoe zou ik het aanpakken qua treinserienummers. Aangezien de RB35 nu voor een stuk van de RB33 gebruik gemaakt worden, maar er bestaat al een pagina van de RB35 tussen Wesel en Duisburg. Ik dacht zelf aan jaartallen in de titel of zoiets? Groet Regenmaker (overleg) 19 okt 2016 12:14 (CEST)

Ik ben ook voor jaartallen in de titel, maar ik zou het even met Bee Suus overleggen, want zij heeft dait al eens eerder gedaan.

Groeten, Meltrain (overleg) 19 okt 2016 19:50 (CEST)

Nieuwe concessies

Hoi Meltrain, Ik heb voor zowel de regio Haaglanden als de regio Rotterdam nieuwe Rail concessies aangemaakt. Dit heb ik gedaan aangezien dit consequenter is (want als er over 10 jaar weer niets verandert, ga je dan weer dezelfde pagina gebruiken met nog een set aan dienstregelingswijzigingen, jaartalen, voormalige lijnen etc.). Daarnaast weet je anders niet goed welke concessies precies in welke zijn opgegaan, als iemand bijvoorbeeld op de voormalige concessie Rail Rotterdam zoekt kan die niet vinden (aangezien die nog op de huidige pagina staat). Nu staat alles mooi in de juiste categorie en het scheelt jou ook weer werk ;). De paginanamen zijn Concessie Rail Haaglanden (2017-2026) en Concessie Rail Rotterdam (2017-2030), controleer even of alles klopt. Groeten, Regenmaker (overleg) 23 okt 2016 16:58 (CEST)

RE. Invoeren nieuwe dienstregeling

Dag Meltrain,
Excuus voor de onaangekondigde wijzigingen, ik was er iets te enthousiast mee. Ik heb de geschiedenispagina's van de betreffende lijnen (B8, 80) bijgewerkt. Omdat bij lijn 80 de route-aanpassing iets ingrijpender was heb ik daar de oude route in een sjabloon bijgezet. Bij B8 was de wijziging minder ingrijpend en heb ik de betreffende route-aanpassing in de geschiedenis vermeld, maar dan zonder sjabloon.
Met vriendelijke groet, Spoordeel (overleg) 28 nov 2016 11:07 (CET)

Nog een klein dingetje, bij lijn B8 heb ik de halte Kleinpolderplein weer teruggezet/herbenoemd naar Gerard Sannehof. Ik was namelijk niet zeker van deze (naams)wijziging. Spoordeel (overleg) 28 nov 2016 11:37 (CET)

Samenwerking met Kenan

Hoi Meltrain, zover ik kon zien deed jij een concessie samen met Kenan. Kenan heeft een ban gekregen op de wiki en zal derhalve niet verder kunnen werken. Zorg jij dat alle lijnen binnen die concessie gedaan worden?--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 29 nov 2016 10:06 (CET)

Van "samenwerking" was überhaupt al niet echt sprake, aangezien hij veel op eigen houtje deed zonder overleg. Ik zou zijn bewerkingen sowieso al controleren, dus het enige verschil is dat ik nu de routewijzigingen ook moet invoeren. Ik zorg er dus voor dat alles gedaan is (nadat Haaglanden afgerond is). Meltrain (overleg) 29 nov 2016 10:46 (CET)

Lijn M1 Mijdrecht

Hoi, Ik heb voor de haltenamen consequent gebruikt wat er in OVinfo staat. Die geeft Mijdrecht, Rondweg aan voor alle nieuwe lijnen daar.--Daniel (overleg) 29 nov 2016 10:25 (CET)

Lijn B7 RET

Hoi meltrain, halte Westerstein stond een tijdje geleden opgenomen in de route door ret in lijnen 80 en b7. Later hebben ze dit zonder toelichting verwijderd. Ik heb hierover al een zin opgenomen bij lijn 80. Vind je het goed als ik ook een zin vermeld op de pagina van b7? Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 07:41 (CET)

Ik heb de informatie over Westerstein toegevoegd. Ook heb ik op beide pagina's (lijn 80 en B7) erbij gezet dat de halte werd toegevoegd in de dienstregeling van 2012 (ik dacht dat het in 2012 was, voor zover ik dat kon afleiden uit de geschiedenis van de bewerkingen). Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 10:10 (CET)

Lijn 130

Hoi, Ik had je toevoeging eigenlijk vooral verwijderd omdat er daardoor twee keer hetzelfde onder het kopje dienstregeling stond. Zal vanavond eens kijken of ik het beter kan omschrijven, het staat sowieso al wrl in de geschiedenis en blijkt wel redelijk uit de routestrip. --Daniel (overleg) 30 nov 2016 09:43 (CET)

Lijn 80 RET

Bij lijn 80 stond in de route eindhalte Binnenban tussen haakjes. Die haakjes had ik vorige week (26 nov.) per ongeluk verwijderd. Inmiddels is het weer hesteld. Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 10:30 (CET)
Ik heb Boomgaardshoek ook maar tussen haakjes gezet omdat die wijk ook deel uitmaakt van de lange dagroute. Het zou nu gewoon moeten kloppen. Spoordeel (overleg) 1 dec 2016 07:17 (CET)

Syntus Twente

Hoi Meltrain, De trein van Syntus rijdt vanaf 11 december wel degelijk zondags vanaf 14:00 uur 2x/uur. Regenmaker (overleg) 10 dec 2016 17:14 (CET)

Excuus, ik zat het verkeerde jaar aan te passen. :( Regenmaker (overleg) 10 dec 2016 17:15 (CET)

Stadsbus Den Haag

Hoi Meltrain, Weet je al iets meer over wanneer de dienstregeling van de stadsbus Den Haag is ingegaan? Op de lijnennetkaart van HTM staat namelijk 18 dec. Regenmaker (overleg) 31 dec 2016 19:52 (CET)

Als ik de dienstregeling van lijn 28 raadpleeg, rijdt hij nog steeds 's middags dezelfde route als 's ochtends, terwijl de meest opvallende wijziging zou zijn dat die lijn een soort ringlijn werd. Ik heb verder ook geen mededelingen over de nieuwe dienstregeling gezien, dus ik neem aan dat de oude dienstregeling nog steeds geldt.
Erg vreemd dat dan wel een nieuwe lijnnennetkaart op de site gezet is.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 jan 2017 11:56 (CET)
Ik heb de kv1 even bekeken en het vreemde is dat er twee documenten van HTMBuzz zijn. Eentje van 21 dec 2016 - 29 jan 2017 met de oude dienstregeling en eentje van 18 dec 2016 - 9 dec 2017 met de nieuwe dienstregeling. Maar op 9292 zelf krijg ik de oude dienstregeling, dus die van 21 dec - 29 jan. Ik denk dus dat op 29 januari de nieuwe dienstregeling ingaat? Regenmaker (overleg) 1 jan 2017 12:20 (CET)
Wilde even melden dat op 30 januari de nieuwe dienstregeling ingaat. ;) Regenmaker (overleg) 19 jan 2017 16:19 (CET)
Hallo Meltrain, Ik wil best de wijzigingen voor de stadsbus Den Haag op me nemen. Ik denk persoonlijk dat het handigste is om voor lijn 28 een nieuwe pagina aan te maken, omdat er best veel haltes extra bediend worden. Groeten, Regenmaker (overleg) 21 jan 2017 13:55 (CET)

VLijnenHalte2

Hoi Meltrain, Volgens mij is het niet nodig een extra sjabloon aan te maken voor VLijnenHalte. Dat wat je wilt is makkelijk te realiseren door het bestaande sjabloon iets te wijzigen en een extra parameter toe te voegen. Groet Regenmaker (overleg) 13 jan 2017 15:34 (CET)

Het (altijd) aanpassen van het sjabloon leek me onwenselijk (omdat er ook situaties zijn waar je wel de "dubbelde streepjes" wilt hebben).
Ik weet niet hoe je ervoor kunt zorgen dat er soms een aanpassing is, dus leek me het het handigst om een nieuw sjabloon aan te maken.
Als jij wel weet hoe dat moet, nodig ik je van harte uit om het aan te passen en dan mag het nieuwe sjabloon verwijderd worden.
Groeten, Meltrain (overleg) 13 jan 2017 15:42 (CET)
Volgens mij is het overzichtkopje nu aanpasbaar (met drie = tekens en met twee = tekens) door middel van het toevoegen van de parameter |overzicht=ja. Regenmaker (overleg) 13 jan 2017 21:48 (CET)
Top, dank je wel. Meltrain (overleg) 13 jan 2017 22:34 (CET)

Inkorting lijn 9 en tijdelijke lijn 59

Hoi, volgens mij is deze verstoring al voorbij, maar gezien jij 'm op de wiki hebt geplaatst, zou jij er naar willen kijken? Milco (overleg) 1 feb 2017 18:54 (CET)

Je hebt gelijk. Ik was even vergeten dat de verstoring deze week al eindigde. Bedankt voor de reminder. Meltrain (overleg) 1 feb 2017 20:13 (CET)

Omleiding lijn 76 RET / Nieuwe route lijnen 15, 16 en 17 HTM

Hoi, op de pagina van lijn 76 in Rotterdam staat een omleiding t/m 3 maart 2017. Nu lees ik wel e.e.a. over omleidingen in Rotterdam, maar ik weet niet of het over deze gaat. Kan jij kijken of de omleiding nog geldig is of dat hij voorbij is?
Verder krijgen de tramlijnen 15, 16 en 17 een nieuwe route in Den Haag en krijgt/heeft lijn 15 een omleiding in Nootdorp. Jij bent daar vast bekender mee dan ik. Zou jij ernaar willen kijken? Milco (overleg) 30 mrt 2017 19:43 (CEST)

Bus Antwerpen

Hallo Meltrain, Zou ik de bussen in Antwerpen gaan bijwerken of wil jij dat liever zelf doen? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 4 jun 2017 09:04 (CEST)

Rosero First

Wellicht wel, maar ik weet niet of het een goede reden heeft dat 'ie heet zoals 'ie nu heet. In elk geval zijn de wagens bij Syntus van Rosero-emblemen voorzien en volgens mij zijn dit de enige wagens van dit type in Nederland tot nu toe.--Daniel (overleg) 22 jun 2017 19:54 (CEST)

bus rotterdam

Hallo Meltrain, Ik zit net door de geschiedenis van de buslijnen in Rotterdam en omstreken te kijken en wat me opvalt is vooral het ontbreken van geschiedenis terwijl er sinds 2009 hier en daar best wel wat wijzigingen op de pagina's zijn gemaakt qua routes en/of frequenties. Zou jij misschien indien je zin/tijd hebt eens de geschiedenis van de bussen in de regio Rotterdam kunnen aanvullen op de lijnpagina's. Ik weet zeker dat er op wiki nog sporen moeten zijn van voorgangers. Alvast bedankt in ieder geval. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 25 jun 2017 23:48 (CEST)

Hallo Meltrain, Ik moet zeggen dat ik de concessiepagina van Bus Rotterdam totaal niet overzichtelijk vind op deze manier, ook al staat het per regio gesorteerd. Alle lijnnummers staan zo door elkaar. Vind je het erg als ik een nieuwe indeling maak? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 21:57 (CEST)
Wat ik vooral onoverzichtelijk vind zijn die lappen tekst in het opmerkingsvlakje, dat maakt het geheel best wel druk. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 22:08 (CEST)
Ik heb een deel van de teksten weggehaald, dat maakt het al wat beter. Sorteren per regio is het probleem niet, want dat gebeurt in AVV ook en mijn poging om daar alles onder elkaar te krijgen, werd door jou teruggedraaid. Meltrain (overleg) 28 jun 2017 22:16 (CEST)
Nee, dat klopt de regio-indeling was niet het probleem. Nu is het al veel overzichtelijker, dank! Zelf gebruik ik de regio indeling ook, want wijzigingen gaan altijd per regio bij de AVV. Maar om terug te komen op mijn eerste vraag; ik of we kunnen nog een keer kijken naar de geschiedenis van Rotterdam e.o. Zoals lijn 51 in Schiedam. Hier staat dat lijn ook 's avonds en op zondag heeft gereden in 2009: [1]. Bij de geschiedenis staat niets, toch wel apart. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 22:23 (CEST)
Mooi. :) In het verleden is inderdaad niet altijd de Geschiedenis goed bijgehouden. Qua route meestal wel, maar qua frequentieveranderingen niet.
Ik heb zelf echter deze week (overdag) geen tijd om dingen op te zoeken, dus dat laat ik even liggen. Over het algemeen hebben verslechteringen in de dienstregeling de ingangsdatum 11-12-2011 en verbeteringen 14-12-2014, maar dat verwerk ik volgende week wel. Groeten, Meltrain (overleg) 28 jun 2017 22:33 (CEST)

Categorieën

Hallo Meltrain, Ik zag dat je bij de concessie Stadsvervoer Lelystad met de categorieën hebt lopen rommelen. Zelf ben ik niet zo'n fan van deze aanpak van handmatig categorieën toevoegen, aangezien dit mogelijk problemen kan gaan geven in de heden en/of toekomst (ondanks dat het er ietsje mooier uitziet). Mijn verzoek is dan ook dit ongedaan te maken. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 23 jul 2017 22:33 (CEST)

Hallo Regenmaker, zelf zie ik het probleem niet zo, aangezien alles nog steeds in de juiste categorie staat. Bij het opheffen van die lijn, moet de concessienaam in de infobox weer juist geschreven worden en de handmatige categorie kán dan verwijderd worden.
Mijn doel was om de concessienaam op één regel te krijgen. Liever had ik gezien dat in de Infobox de concessienaam met blokhaken was weergegeven, maar dat is niet gebeurd en als dat nu wordt veranderd, moeten zo'n 10.000 pagina's aangepast worden, wat me niet handig lijkt. Dan was dit de oplossing waarbij de lijnen nog steeds in de juiste categorie staan en de opmaak een stuk mooier is.
Een alternatief is om de Infobox in zijn geheel iets breder te maken.
Groeten, Meltrain (overleg) 24 jul 2017 12:22 (CEST)
Hallo Meltrain, Dat levert dus weer een extra stap op indien een lijn op voormalig gezet moet worden, dat wordt vergeten etc. Ik zie het probleem niet dat het niet geheel op één regel past. Het is iets minder mooi, maarja zo zijn er nog tig voorbeelden die er niet altijd even mooi uitzien. Ik ga liever voor het gebruiksgemak dan het uiterlijk in dit geval. Verder ben ik geen voorstander van handmatige categorieën op lijnpagina's. De laatste tijd zijn deze juist weggehaald door niet-consequent gebruik! Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jul 2017 12:39 (CEST)
Juist door de handmatige toevoeging van de categorie, is het niet erg als het wordt vergeten de concessie weer aan te passen, aangezien de categorie er altijd nog staat.
Maar ik ben het ermee eens dat dit ook niet de ideale oplossing is en zal het terugdraaien. Meltrain (overleg) 24 jul 2017 12:50 (CEST)
Het probleem is dat de bussen ook in de categorie Concessie Stadsvervoer Lelystad (een overkoepelende categorie voor meerdere concessies) komen te staan. Mocht die categorie ooit nog gebruikt gaan worden voor automatiseren, kan dit mogelijk problemen opleveren. Ik kan wel wat puzzelen in het sjabloon LijnInfo om de naam naar buiten te veranderen, maar de categorie te behouden. Alleen ik weet niet of ik daar deze week aan toe kom. Ik zet het in ieder geval op mijn to-do list. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jul 2017 12:54 (CEST)

Nieuwe dienstregeling in de zomer

Hoi Meltrain, Ik heb ook nog even een vraag voor jou. Weet jij toevallig hoe we omgaan met grote dienstregelingswijzigingen in de zomer, maken we dan alvast de pagina aan met de dienstregelingsjaar 2018 zoals jij hebt gedaan of gaan we dan verder op de huidige pagina van dit jaar? Dan weet ik ook wat ik voor Haarlem-IJmond moet doen en er komen nog wel wat grote wijzigingen (denk aan NZ-lijn Amsterdam). Misschien handig om op het forum te bespreken? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 aug 2017 16:37 (CEST)

Dat laatste lijkt me een goed plan, ook vanwege de door jou genoemde toekomstige wijzigingen.
Bij de NS begon in het verleden de nieuwe Dienstregeling ook in de zomer en toen was het altijd (bijvoorbeeld) Dienstregeling 2000/2001.
De RET heeft het expliciet over "Dienstregeling 2018", dus koos ik die naam ook, maar mogelijk dekt "Dienstregeling 2017/2018" de lading beter. Op zich is de hoeveelheid wijzigingen beperkt, dus kunnen ze in dit geval ook op de pagina van 2017 vermeld worden. De RET heeft echter geen wijzigingen in december, dus dan zou de ingangsdatum voor "Dienstregeling 2018" pas medio februari worden, bij de ingebruikname van de Hoekse Lijn.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 aug 2017 16:48 (CEST)

OV in Amersfoort

Hoi, Er staat dan ook overstapmogelijkheden. Er zijn inderdaad wel vier reismogelijkheden, maar de vierde trein is al rechtstreeks dus dat is geen overstapmogelijkheid ;-) Het gaat immers om de knooppuntfunctie in dat stukje tekst.--Daniel (overleg) 9 sep 2017 19:35 (CEST)

Ik heb van de provincie Overijssel toestemming gekregen om het blauwnet logo op onze site te gebruiken. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 23 jan 2018 11:02 (CET)

Leuk! Meltrain (overleg) 23 jan 2018 12:59 (CET)

Voorne Putten

Hallo Meltrain, Waarom wijzig je je de naam bij Voorne-Putten in je eigen naam? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2018 10:28 (CEST)

Omdat ik uiteindelijk de wijzigingspagina (zonder noemenswaardige wijzigingen) heb aangemaakt. Meltrain (overleg) 3 jun 2018 10:31 (CEST)

Lijn 1 Amsterdam, Osdorp de Aker - Muiderpoortstation

Vergeet je de introductietekst van deze lijn niet aan te passen? Bovendien zou ik het lidwoord in de titel ook met hoofdletter doen, omdat De Aker een wijk is die bij Osdorp hoort. Milco (wikibeheer) (overleg) 12 jun 2018 21:56 (CEST)

Ik had zelf ook al gezien dat de introductietekst nog niet klopt, maar dat pas ik wel aan als ik de (nog niet volledig bekende) frequenties completeer. Wat betreft de titel heb je wel een goed punt; dit zal ik gelijk aanpassen. Meltrain (overleg) 12 jun 2018 22:09 (CEST)

Toekomstige lijnen

Het valt mij op dat je de nieuwe Amsterdamse dienstregelingen aan het invoeren bent, maar zet je die lijnen nog even op toekomstig? Ik zie her en der nu dubbele lijnen, voorbeeld lijn 7 bij station Muiderpoort. --Bartjemestrom (overleg) 19 jun 2018 20:49 (CEST)

Nieuwe dienstregeling

Hoi, hoe ver ben jij met het aanpassen van de Amsterdamse tramlijnen? Zo zag ik in ieder geval lijn 16 nog op huidig staan. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 21:49 (CEST)

Ik moet alleen lijn 16 en 24 nog aanpassen, voor de rest is alles compleet. Alleen zijn er helaas nog geen dienstregelingen beschikbaar voor na 1 september, dus ik heb bij de frequenties heel vaak n.n.b. (nog niet bekend) ingevuld. Meltrain (overleg) 20 jul 2018 21:56 (CEST)
Helemaal prima! De frequenties van de winterdienst kunnen eind augustus denk ik wel ingevoerd worden. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 22:09 (CEST)
Dat moet ook nog bij enkele buslijnen van de GVB gebeuren. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 22:13 (CEST)

Opvolgers 90

Hmm, dat zijn dan inderdaad wel directe "opvolgers" (ookal rijden ze er nu al). En ik was nog wel net blij dat het op één regel paste nog :P En dan twijfel ik nog of 388 ook als opvolger gezien moet worden (gezien de verbinding Nieuwpoort - Utrecht via 78-388 gaat lopen 's avonds).--Daniel (overleg) 12 okt 2018 22:10 (CEST)

Omleiding Antwerpen Opera

Hoi Meltrain, op deze pagina tref ik een omleiding die volgens de informatie en het sjabloon op de tramlijnpagina's tot en met september 2018 zou duren. Zou jij de status hiervan willen checken om aan de hand daarvan de omleiding te wijzigen/verwijderen? Dank! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 okt 2018 18:43 (CEST)

Goed dat me eraan herinnert. Ik wist al wel dat de sluiting verlengd was tot medio maart 2019, maar ik was het nog vergeten aan te passen. Ik ga het nu meteen doen. Meltrain (overleg) 22 okt 2018 19:22 (CEST)

Lijn 9

Beste Meltrain,

Ik ga er toch vanuit dat degene die die wikipagina's bekijken niet debiel zijn. Aangezien er onder het dienstregelings-kopje al overduidelijk staat dat er in een beperkte periode naar De Haar wordt gereden, blijkt duidelijk zat dat die 0x/uur daar op slaat. Sowiewo slaat 0x/uur altijd op een trajectdeel, anders staat er immers "rijdt niet".--Daniel (overleg) 24 okt 2018 20:10 (CEST)

Dat er nooit 1x/uur wordt gereden blijkt anders al uit het feit dat er nergens onder het dienstregelingkopje staat wanneer er 1x/uur wordt gereden. Dat staat er bij lijnen met een frequentie van 1-2x/uur wel altijd bij, waarmee het dus overduidelijk is dat er altijd een frequentie van 2x/uur geldt. Veel duidelijker kan niet, dan kan je er net zo goed een dienstregelingstabel gaan neerzetten.--Daniel (overleg) 24 okt 2018 22:00 (CEST)

Station Den Haag Centraal

Hallo Meltrain, Ik heb vraagtekens bij het gebruik van Station Den Haag Centraal in de titel van de pagina's. We hadden immers afgesproken gewoon Station en Centraal Station te gebruiken en geen dubbele plaatsnamen in de titel op te nemen. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 nov 2018 17:00 (CET)

O, dat was ik even vergeten. Ik volgde gewoon de schrijfwijze van de HTM, maar eerlijk gezegd vind ik "Centraal Station" ook mooier. Ik zal het aanpassen. Meltrain (overleg) 1 nov 2018 20:32 (CET)
De naam van de vervoerder kan je in de routestrip gebruiken. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 nov 2018 22:17 (CET)

Open instapregime tramlijnen HTM en RET

Hoi Meltrain, sinds enige tijd voeg ik zoals eerder afgesproken kopjes toe bij bus- en tramlijnen waar een open instapregime geldt. Bij de Amsterdamse tramlijnen heb ik dit al gedaan waar dit het geval is, maar bij de HTM en RET heb ik hier geen weet van. Wil jij wellicht hiermee aan de slag? Bij lijnen waar een gesloten instapregime geldt, hoeft het kopje niet toegevoegd te worden, maar wel bij de lijnen waar men bij alle deuren mag instappen. Milco (wikibeheer) (overleg) 9 nov 2018 15:34 (CET)

Hoi Milco, bij álle tramlijnen van de RET en HTM geldt een open instapregime.
Sterker nog: ik ken buiten Amsterdam geen Europese stad waar je niet bij alle deuren van de trams mag instappen.
Ik vind het daarom enigszins overbodig om deze tekst bij tramlijnen toe te voegen (anders mag je dit ook gelijk bij alle Belgische en Duitse tramlijnen doen). Het lijkt me nuttiger om bij de Amsterdamse tramlijnen (uitgezonderd 5, 19 en 24) te vermelden dat je NIET bij alle deuren mag instappen, aangezien de normale regels zijn dat je bij trams juist wel bij alle deuren mag instappen.
Groeten, Meltrain (overleg) 11 nov 2018 11:42 (CET)
Dat wist ik niet, ik heb niet alle kennis van trams. Ik heb het nu aangepast. Milco (wikibeheer) (overleg) 11 nov 2018 12:37 (CET)

Lijn 94

Hoi, Die lusroute staat er bewust, want de bus rijdt ook daadwerkelijk een lusroute in Ameide (er is geen stilstand op het eindpunt waarna de bus keert, maar hij rijdt direct verder en maakt dus een rondje). Hij stond echter inderdaad wel verkeerdom, dat heb ik bij deze opgelost.--Daniel (overleg) 29 nov 2018 19:26 (CET)

Voorne-Putten

Hoi, ik zie nog twee rode links bij de buslijnen. Gaat dit vandaag lukken of is er hulp nodig? Ik stuur ditzelfde bericht naar Metroret. Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 11:31 (CET)

Hoi, ik ben vandaag (overdag) weg, dus de pagina's aanmaken, lukt me waarschijnlijk niet.
Ik hoop eigenlijk dat MetroRET de pagina's wil aanmaken en dat ik de geschiedenis er vanavond bij zet. Meltrain (overleg) 8 dec 2018 11:58 (CET)
Geen probleem, ik heb Metroret een bericht gestuurd op zijn OP. Als hem het niet lukt kan hij mij een bericht sturen, dan kan ik altijd inspringen. Zolang jij maar de geschiedenis doet, want daarvan ben ik niet altijd even goed op de hoogte. Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 12:38 (CET)
Ik heb van Metroret (nog) geen reactie. Zou jij anders straks willen kijken of de je twee missende pagina's kan aanmaken? Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 17:02 (CET)

Sneeuwnet

Hoi, op deze pagina wordt gelinkt naar veelal verouderde pagina's, maar ik heb geen idee wat de correcte buslijnen zijn als vervanging. Zou jij dit wellicht willen corrigeren? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jan 2019 20:50 (CET)

Ik heb de drie verouderde links aangepast, maar ik heb werkelijk geen idee hoe actueel de beschreven maatregelen nog zijn. Meltrain (overleg) 22 jan 2019 21:11 (CET)

Nachtbus 860

Hoi, Het tariefinfo-sjabloon kan gewoon overweg met nachtlijnen die één vast tarief hebben. Heb deze lijn nu juist voor je ingericht om alleen dat vaste tarief te tonen--Daniel (overleg) 2 apr 2019 19:57 (CEST)

Omleiding Opera Antwerpen

Meltrain, op diverse trampagina's van Antwerpen kom ik een omleiding tegen in verband met de afgesloten halte Opera tot en met medio maart 2019. Dit is inmiddels ruimschoots voorbij. Ik wil je dan ook verzoeken om na te gaan hoe het zit met de status van deze omleiding en de aanpassingen op de wiki te verwerken. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 12 jun 2019 16:07 (CEST)

Hey, de afsluiting van station Opera is helaas (alweer) verlengd. Ik geloof dat het station nu in september heropent.
Ik was alweer vergeten welke einddatum ik had ingevuld, maar je mag ervan uitgaan dat ik het sjabloon weghaal als het station heropent.
Groeten, Meltrain (overleg) 12 jun 2019 17:32 (CEST)
Graag wil ik je dan verzoeken om de einddata wel aan te passen, zowel op de lijnpagina's als op de pagina van de halte. Daar staat nu immers dat de afsluiting tot maart 2019 duurt en daardoor staat er dus onjuiste informatie. Indien je geen exacte einddatum weet, adviseer ik om er "nader order" van te maken. Milco (wikibeheer) (overleg) 12 jun 2019 18:18 (CEST)

Terminologie Hoekse Lijn/Hofpleinlijn

Hoi Meltrain, ruim een maand geleden heb ik hier een discussie geprobeerd op te starten met de vraag of we de Hoekse Lijn en de Hofpleinlijn een metro, lightrail of sneltram moeten noemen, vooral omdat alle drie de termen op dit moment door elkaar worden gebruikt, en daar is de gisteren aangemaakte pagina van lijn B geen uitzondering op. Graag zou ik op de discussiepagina jouw mening willen hoe hierin het best consistentie gebracht kan worden. Alvast bedankt! Groet, Tlp (overleg) 18 sep 2019 17:19 (CEST)

Verwijzingen lijn B na verlenging Hoek van Holland

Hoi Meltrain, vrij recentelijk heb jij de pagina van lijn B op voormalig gezet en een nieuwe pagina aangemaakt voor de verlenging naar Hoek van Holland. Zou je bij de overige metrolijnen nog wel de verwijzingen in de routestrips willen aanpassen? Nu wordt namelijk nog naar de huidige lijn B verwezen. Ook bij diverse metrostations, waaronder Rotterdam Coolhaven, wordt nog naar de huidige lijn B verwezen. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 26 sep 2019 16:25 (CEST)

De verwijzingen naar lijn B zijn geüpdatet. Wel kwam ik bij Rotterdam Stadhuis een omleiding voor de tram tegen die liep tot 1 september 2019, dus ik heb de omleiding maar verwijderd, alleen stoppen er volgens het sjabloon nu geen tramlijnen bij het metrostation. Op pagina's van de tramlijnen zelf kon ik het metrostation zo gauw ook niet vinden, dus ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Tlp (overleg) 26 sep 2019 17:44 (CEST)
Hoi, ik wilde de verwijzingen nog aanpassen, maar ik was er nog niet aan toe gekomen. :-) De omleiding bij Stadhuis is verlengd t/m 20 oktober. Dat had ik op de pagina's van de betreffende lijnen wel aangepast, maar blijkbaar was ik de pagina van Stadhuis vergeten... Ik zal het aanpassen. Meltrain (overleg) 26 sep 2019 19:50 (CEST)
Edit: Ik laat het zo wel staan. Over minder dan een maand rijden er immers weer trams. De pagina's van de tramlijnen pas ik rond die tijd wel aan. Groeten, Meltrain (overleg) 26 sep 2019 19:52 (CEST)

RE: Snelheid

Excuses, in bijna al dit soort gevallen voer ik de handelingen uit binnen de minuut. Wel vroeg ik me nog af of je van plan was om lijn N3 nog op te splitsen, aangezien de route zodanig gewijzigd is dat ook hier de hele voormalige route van de lijn in de RouteTopSpoiler is geplaatst. Ik weet alleen niet met zekerheid hoe dit het best in de paginanaam is weer te geven. Tlp (overleg) 1 okt 2019 22:28 (CEST)

Snelbuzz en R-net

Hoi,

Die teksten stonden in het verleden wel op één lijn, dat heeft destijds nog wat geknutsel gekost. Ik zal eens kijken of ik dat weer zo krijg. Wellicht is het een keer misgelopen nadat ik een betere kwaliteit van de logo's had geupload.--Daniel (overleg) 11 okt 2019 22:56 (CEST)

Lijn A naar Pernis

Hoi Meltrain,

Of we de extra informatie ook nog moeten toevoegen weet ik niet. Het lijkt mij dat je het met een reden destijds ook niet gedaan hebt. Overigens heb ik een verlengde lijn B niet scherp op het netvlies. Ik probeer me er vaag een herinnering bij te halen, maar of we het dan hebben over het najaar van 2016 of de periode april-zomer 2017 durf ik niet te zeggen. Ik kan wel toevoegen dat de lijn per dienstregeling 2019(?) de hele dag naar Pernis ging rijden. Tlp (overleg) 26 okt 2019 13:53 (CEST)

ParkShuttle

Hoi Meltrain, ik heb me eens verdiept in de ParkShuttle en een aantal dingen vielen me op:

  • De route van de vervangende buslijn 91 komt volgens Connexxion niet (meer) overeen met die op de wiki. Weet jij of die route op een bepaalde datum is gewijzigd of dat deze altijd verkeerd op de wiki heeft gestaan?
  • Onder "Vervoersbewijzen" staat: "Op deze lijn is de OV-chipkaart geldig, ook kan er voor €3,15 een kaartje worden gekocht waarmee een retourreis kan worden gemaakt."
    • Als ik een reis met lijn 91 probeer te plannen komt daar altijd een prijs van €1,65 met de OV-chipkaart uit. Klopt mijn aanname dat voor deze lijn een vast tarief van €1,65 met de OV-chipkaart geldt?
    • Op de pagina over het losse kaartje voor de ParkShuttle staat: "Dit kaartje is geldig voor een enkele reis met de ParkShuttle." De kaart heeft echter als naam: "OV-ritkaart stad/retour ParkShuttle". Weet jij of dit kaartje dus als enkele reis of retour geldig is?
  • De concessie staat niet vermeld in de tariefinfo-sjablonen en ik vroeg me af of het verstandig is om dit te doen, omdat op de ParkShuttle abonnementen en kortingskaarten geldig zijn.

Tlp (overleg) 27 okt 2019 23:23 (CET)

Hoi, het lijkt er inderdaad op dat lijn 91 een nieuwe route heeft gekregen. Als ik de haltes op Google Maps zie, rijdt hij nu via de Rivium Westlaan en die straat was eerst volledig afgesloten, waardoor de bus in beide richtingen via de Rivium Boulevard reed.
Ik heb me eerder nog niet zo in de ritprijzen van de Parkshuttle verdiept, ook omdat ik de site van Connexxion wat dat betreft vrij onoverzichtelijk en incompleet vind. Die vaste prijs van €1,65 zou dus best kunnen. De tekst "Dit kaartje is geldig voor een enkele reis met de ParkShuttle." lijkt me wel vrij duidelijk dat het kaartje van €3,15 voor een enkele reis geldt, maar ik heb het zelf nooit uitgeprobeerd.
Het invoeren van het tariefinfo-sjabloon lijkt me op zich wel een goed idee. Als die vaste prijs van €1,65 klopt, kunnen we dat ook gebruiken.
Groeten, Meltrain (overleg) 28 okt 2019 22:58 (CET)
Wat betreft die route: moet een van ons dan vragen aan Regenmaker of hij kan uitzoeken wanneer deze is gewijzigd?
Idem voor het tariefinfo-sjabloon, al kan ik ook zelf proberen om het in SaldoInfo voor elkaar te krijgen. Ik dacht zelf aan iets van een aparte tekst onder "Reizen op saldo", te weten: "In de concessie Parkshuttle Rivium is de OV-chipkaart geldig. Echter geldt niet het reguliere kilometertarief maar een vaste prijs per rit." Hierbij zou dan gelinkt worden naar de nog te maken ritkaart voor de Parkshuttle, op een vergelijkbare manier als bij de nachtbussen en flexbussen gebeurt. Wat vind jij?
Groeten, Tlp (overleg) 28 okt 2019 23:13 (CET)
Ja, dat lijkt me een goed idee. Meltrain (overleg) 28 okt 2019 23:17 (CET)

Hellevoetsluis

Hoi Meltrain, weet jij toevallig wanneer halte Provincialeweg/Smitsweg is hernoemd naar Smitsweg? Kan het bij de overgang naar EBS gebeurd zijn? Daarnaast heet de halte Voorweg volgens Google Maps en OVinfo nog steeds Provincialeweg/Voorweg. Ook Connexxion HWGO gebruikt deze naam. Weet jij wat de haltenaam volgens de halteborden is? Mocht dit ook Provincialeweg/Voorweg zijn, dan neig ik ernaar om dat ook bij lijn 404 te hanteren om het onderscheid aan te geven met de halte richting Rockanje die aan de Haringvlietweg in plaats de provinciale weg ligt, ondanks dat EBS voor beide richtingen de naam Voorweg gebruikt. Tlp (overleg) 29 nov 2019 18:48 (CET)

Prima. Tlp (overleg) 30 nov 2019 13:42 (CET)

Lijnen brussel

Hoi, zie https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Overleg_gebruiker:Regenmaker#Lijnen_brussel Bys1 (overleg) 4 dec 2019 18:19 (CET)

Haaglanden Streek

Hoi Melvin, jij had je voor deze concessie ingeschreven en deze inmiddels groen afgetekend. Er komt echter toch een last-minute wijziging en dat is dat er een lijn 73 gaat rijden tussen Zoetermeer Centrum West en station Lansingherland-Zoetermeer om het inkorten van lijn 173 te compenseren. De lijn staat nog niet in 9292 en ovinfo, maar de dienstregeling van enkele haltes staat wel al op de volgende link: https://www.ebs-ov.nl/haaglanden/reizen/dienstregeling-en-vertrektijden/
Zou jij zodra meer informatie bekend is deze wijziging willen oppakken? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 10 dec 2019 19:52 (CET)

Nu we het toch over Haaglanden Streek hebben: als het goed is komen er ook gewoon tariefwijzigingen aan voor 2020, die moeten niet vergeten worden ondanks dat ook de tariefpagina's groen staan afgetekend. Tlp (overleg) 10 dec 2019 20:14 (CET)
Ja, ik zal lijn 73 toevoegen, maar dat zal dan waarschijnlijk last minute zijn.
De tarievenpagina's had ik iets te enthousiast op groen gezet, maar ik zal de tarieven uiteraard t.z.t. aanpassen.
Groeten, Meltrain (overleg) 10 dec 2019 21:10 (CET)

Lijn 602 hernoemen

Beste Meltrain, Zou je de volgende keer als je jaartallen moet hanteren in de titel de pagina willen hernoemen in plaats van een nieuwe pagina aanmaken. Nu komt de bewerkingsgeschiedenis niet meer overeen met de bijbehorende lijn en dat maakt terugzoeken van zaken lastiger. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 dec 2019 20:46 (CET)

Meestal doe ik dat ook, maar in dit geval besloot ik nu pas (mede n.a.v. een discussie op het forum van een maand geleden) dat de wijziging van een half jaar geleden dusdanig ingrijpend was, dat de pagina beter gesplitst kon worden.
Omdat de huidige pagina eigenlijk al het heden goed weergaf, besloot ik dan maar om voor de verleden tijd een nieuwe pagina aan te maken.
Als ik nog eens zo'n situatie heb, zal ik het wel anders doen.
Groeten, Meltrain (overleg) 10 dec 2019 21:10 (CET)
Ik heb de geschiedenis handmatig goed gezet, dus zo zou het moeten kloppen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 dec 2019 21:19 (CET)

P+R Papendorp

Ik zat ook al te denken zo van, volgens mij mis ik een lijn ;-) --Daniel (overleg) 10 dec 2019 21:35 (CET)

Maximum aantal foto's

Hoi Meltrain, ik zag dat je Stadsbus had aangesproken. Er is echter geen regel op de wiki dat er een maximum aantal foto's op een pagina mag staan, als iemand drie leuke foto's heeft mag dat best, maar we hebben het destijds soms geroepen om te voorkomen dat mensen hun halve fotoalbums op de wiki knalden. Maar als het leuke foto's zijn dan mogen er best meerdere op een pagina komen te staan. Aanspreken was in dit geval dus niet nodig. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 dec 2019 11:52 (CET)

Ik dacht toch echt dat de afspraak was om maximaal één foto per materieeltype te plaatsen. Overigens vond ik ook niet alle foto's leuk. Meltrain (overleg) 22 dec 2019 13:23 (CET)

Dordrecht Centrum

Je had gelijk, dat kan al jaren niet meer... Had 'm uit gewoonte nog toegevoegd en bij die lijn niet opgelet (wat ik bij de 888 bijvoorbeeld expres wel gedaan had)--Daniel (overleg) 23 dec 2019 11:34 (CET)


Opmerkingen perronindeling Utrecht CS Jaarbeurszijde

Hoi, In de praktijk ook, of alleen volgens die plattegrond waarop lijn 195 naar Rotterdam gaat? (Dat gaat die immers ook niet). In de plattegronden uit het vervoerplan stond lijn 5 namelijk wel waar hij nu ook op de plattegrond staat.--Daniel (overleg) 11 jan 2020 18:21 (CET)

Lijn 2 Gent

Beste, Ik vind het een vreemde keuze dat je op lijn 2 in Gent bij de belangrijkste haltes Gent Kouter vervangt door Gent de Vogelmarkt. Gent Kouter is een overstappunt voor lijn 1 en voor de P+R shuttle naar de Watersportbaan. Bovendien is Kouter ook een van de mogelijke standen op rolfilms van de trams en Vogelmarkt niet. Het lijkt me dan ook logisch om je laatste wijziging ongedaan te maken tenzij je jou op ander criteria baseert? Olivdo Olivdo (overleg) 15 mrt 2020 14:10 (CET)

Delft Heertjeslaan

Hoi, jij hebt op 10 september 2014 de halte Kluyverweg vervangen door Heertjeslaan. Kan jij verifiëren in hoeverre die naamsverandering daadwerkelijk doorgevoerd is en wat er daarna met die halte gebeurd is? Groet, Tlp (overleg) 23 mei 2020 22:28 (CEST)

Hoi, om bij het begin te beginnen: lijn 40 kreeg per 1 september 2014 een routewijziging. Sindsdien wordt niet meer de hele Rotterdamseweg afgereden, maar wordt via de Heertjeslaan naar de busbaan door het Mekelpark gereden (zie de wijziging van 10 september 2014 17:46). De halte Kluyverweg is toen, samen met enkele andere haltes, komen te vervallen.
Waarschijnlijk heeft de RET toen een nieuwe halte Heertjeslaan in de dienstregeling gezet en die heb ik dus 35 minuten later ook in de routestrip gezet (en daarbij ook de onterecht nog niet verwijderde halte Kluyverweg alsnog verwijderd).
Ik denk nu alleen dat de halte Heertjesweg in de praktijk nooit bestaan heeft (en dus ook snel uit de online dienstregeling gehaald is), want ik zie er via Streetview geen sporen van terug.
Groeten, Meltrain (overleg) 23 mei 2020 23:08 (CEST)

Lijn 178 Maaseik Van Eycklaan - Haren NAVO

Hoi Meltrain, ik zie in deze routestrips enkele symbolen voor in beide richtingen. Ik ga er vanuit dat dit symbolen voor één richting zouden moeten zijn? Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jul 2020 11:52 (CEST)

Dat klopt. Ik dacht dat ik ze allemaal had aangepast, maar k was er blijkbaar een paar vergeten. ;-) Bedankt voor de oplettendheid, ik zal het aanpassen. Meltrain (overleg) 22 jul 2020 12:16 (CEST)

Lijn 34

Hoi Meltrain, bij lijn 3 en 4 linken naar lijn 34 vind ik prima. ik weet niet in hoeverre lijn 34 enkel dit jaar rijdt ook de komende jaren terugkeert in de zomer. Indien het laatste stel ik voor om de lijn niet op voormalig te zetten; dat doen we met zomerbussen en de verlenging van lijn 23 in Den Haag ook niet. Er staat immers al op de pagina vermeld dat er enkel in de zomer wordt gereden. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jul 2020 12:55 (CEST)

Omleiding tram 20

Hoi Meltrain, bij deze lijn tref ik aan dat de lijn is opgeheven door een omleiding tot en met 17 juli, een einddatum die reeds is verstreken. Zou je de pagina willen bijwerken? Bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 1 aug 2020 18:24 (CEST)

Goed punt. De lijn is nog steeds tijdelijk opgeheven (tot 4 september) omdat de volledige route nu is overgenomen door lijn 25. Omdat na 4 september weer andere werkzaamheden plaatsvinden, vermoed ik dat lijn 20 nog wel langer opgeheven zal zijn. Meltrain (overleg) 1 aug 2020 22:04 (CEST)

SyntusFlex Mijdrecht

Hoi Meltrain,

Nee, die haltes in De Hoef moeten niet ook bij lijn M toegevoegd worden. Die komt daar namelijk helemaal niet.

Overigens heeft de pagina voor lijn M juist wel een toegevoegde waarde: dat is namelijk juist de lijn zoals die bij Syntus in de dienstregeling staat. Net als A en B in Woerden trouwens en idem voor 903, 913 en 945 bij U-OV en ook alle bestelBuzzen van Qbuzz DMG. Als er al een pagina geen toegevoegde waarde heeft dan zijn het de overzichtspagina's van de SyntusFlex en U-Flex gebieden, die dienen alleen maar om het flexnet in de infobox van de busstations te krijgen eigenlijk. Er is alleen geen manier om de lijnpagina's zich als flexnet te laten gedragen, dat moet nu nog met losse pagina's. Eigenlijk zijn die flexnet-pagina's dus gewoon gemaakt voor netwerken die zich echt als flexibel net gedragen, waarbij de E-Wheels of deur-halte taxi in DMG nog de beste voorbeelden zijn: die hebben geen vaste haltes en dus is zo'n flexnet-pagina zinvol. Voor flexnetten waarbij alleen het vervoer flexibel is maar niet de stopplaats is daarentegen prima een lijnpagina te maken (gezien er ook dienstregelingen zijn, dus ook frequenties). Waarbij die lijnpagina's ook het voordeel hebben dat ze bij grootschalige wijzigingen ook als voormalige lijn in de automatische tabellen verschijnen, terwijl een voormalig flexnet spoorloos verdwijnt en nergens meer verwijzingen in de overzichten zal hebben--Daniel (overleg) 13 sep 2020 11:27 (CEST)

Oude codes lijn 20

Hoi Meltrain, ik zie dat je bij het tijdelijk vervallen routedeel de oude codes hebt gebruikt, maar liever zie ik dit niet. De lijn verdwijnt hiermee uit de tabellen op de haltes waar hij normaal wel zou komen en ik zie liever de lijn daar gewoon verschijnen, om verwarring te voorkomen: de lijn komt immers wel bij die haltes, alleen nu tijdelijk niet door een omleiding. Graag hoor ik jouw mening hierover. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 okt 2020 14:52 (CEST)

Hoi Milco, dat is inderdaad precies de reden dat ik de codes aanpas: omdat de lijn (tijdelijk) niet bij die haltes komt, wil ik hem juist uit de overzichtstabellen halen om te voorkomen dat mensen een lijn zoeken die er nu niet komt.
Maar ik snap jouw punt ook wel: het wel tonen zorgt ervoor dat mensen weten dat ze naar een alternatief moeten zoeken.
op zich een interessant punt om eens te bespreken. Ik denk overigens dat ik de enige ben die het op deze manier doet, dus de uitkomst is waarschijnlijk dat "jouw manier" de meest gewenste is.
Ik laat het nu nog even zoals het er nu staat, maar ik wil het wel graag bespreken.
Groeten, Meltrain (overleg) 16 okt 2020 15:10 (CEST)

Splitsing buslijnen Antwerpen

Hoi Meltrain, Ik heb de volgende pagina's gesplitst zodat de geschiedenis goed staat:

Kan jij de details verder goed zetten, laat maar weten als enkele doorverwijzingen aangepast moeten worden met het wikibotje. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 nov 2020 21:01 (CET)

U-OV lijn 2

Heel simpel is het eigenlijk: zie de lijnfolder per 3 januari waarin de huidige omleiding als normale route staat. Als het een omleiding zou blijven hadden ze wel de normale route in de lijnfolder gezet.--Daniel (overleg) 3 dec 2020 12:17 (CET)

Hoi, Ik ga uit van controleerbare bronnen en dat is in dit geval de dienstregeling. Er zijn wel meer langdurige omleidingen in de dienstregeling verwerkt in Utrecht, bijvoorbeeld op lijn 8.--Daniel (overleg) 6 dec 2020 13:08 (CET)

Vertrektijden treinen

Hoi Melvin, bij Groningen en Groningen Europapark heb ik de NS-tijden al aangepast, daar heb ik erbij vermeld dat Arriva nog gedaan moet worden. Bij Leeuwarden heb je Arriva wel al gedaan toch? Dan pas ik die gelijk volledig aan met NS erbij. Milco (wikibeheer) (overleg) 6 dec 2020 12:37 (CET)

Klopt, Leeuwarden is klaar. Ik werk van west naar oost en moet nu nog de lijnen naar Delfzijl en Winschoten/Weener/Veendam. Meltrain (overleg) 6 dec 2020 13:02 (CET)

Nieuwe dienstregeling EBS

Hoi Melvin, houd je er rekening mee dat de veilinglijn vanaf Spijkenisse (dat wordt de 825) wordt overgeheveld naar concessie Voorne-Putten en Rozenburg? Ik weet niet of je dat al wist, maar dat is te lezen in het topic Haaglanden Streek op het forum. Milco (wikibeheer) (overleg) 11 dec 2020 10:43 (CET)

Zoals ik het begrepen heb, wordt de lijn in de praktijk gereden vanuit VPR, maar blijft een lijn van Haaglanden. Ik zal wel op de lijnpagina zetten dat de lijn met Iveco's gereden wordt. Meltrain (overleg) 11 dec 2020 10:45 (CET)

Lijn 34 in Amersfoort

Hoi, Je hebt gelijk ja. Ik was afgeleid door U-OV dat schrijft "Tussen Soesterberg en Amersfoort CS blijft lijn 34 de huidige route rijden en stopt daarbij net als nu bij haltes Zon en Schild, Zorgcentrum de Lichtenberg en Warande.", maar die laatste twee haltes staan inderdaad helemaal niet in de huidige dienstregeling--Daniel (overleg) 13 dec 2020 09:43 (CET)

U-flex 903

Hoi, Dank voor het spotten. Dat krijg je met die gedrochten van lijnen: je gaat dingen over het hoofd zien... Zo spotte ik na het aanpassen van wat jij vroeg ook nog halte Leerdam, Recht van Ter Leede dubbel in de routestrip waarvan een keer zonder haltebolletjes. Die had jij blijkbaar ook nog niet gezien :P --Daniel (overleg) 19 dec 2020 17:30 (CET)

Lijn 609 Slikkerveer De Schans - Barendrecht Station

Hoi Melvin, zou je nog even naar deze pagina willen kijken? Volgens de periode rijdt de bus t/m 2 januari 2021 maar het is geen voormalige lijn aldus de infobox. Tevens klopt de routestrip niet. Aangezien je de concessie op groen hebt afgevinkt ga ik er vanuit dat je dit zult herstellen. Milco (wikibeheer) (overleg) 27 dec 2020 17:20 (CET)

6-4-2 bus

Hoi Meltrain, Hoe relevant is de term 6-4-2 bus nog, wordt deze nog de RET gebruikt? Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 27 dec 2020 17:21 (CET)

Lijn 34 Den Haag

Hoi Meltrain, ik heb het even opgezocht en lijn 34 rijdt ook in de daluren. Ik raakte in de war door de zin: ... op ma t/m vr van ochtendspits t/m avondspits ... op de website van de HTM.

Barendrecht Middenbaan

Hoi Meltrain, klopt het gezien lijn 608 dat de halte Barendrecht Middenbaan een hernoeming is van de halte Postkantoor? Lijn 680 van de HWGO zou namelijk ook naar deze halte rijden. Jouw eigen opmerkingen m.b.t. HWGO heb ik inmiddels verwerkt. Tlp (overleg) 31 dec 2020 22:01 (CET)

Jij uiteraard ook een mooi en gezond 2021 gewenst. Uiteindelijk ging mijn vraag vooral om de situatie m.b.t. lijn 680, waar ik toevallig de andere haltenaam tegenkwam zonder dat dit ergens benoemd werd op de wijzigingspagina. De hernoemingen van de haltes Kwakscheweg en Poortwijk in Oud-Beijerland naar Poortwijk Zuid en Poortwijk Noord staan ook nergens op de wijzigingspagina vermeld, al lijkt het er steeds meer op dat ook die hernoemingen (in ieder geval Kwakscheweg --> Poortwijk Zuid) daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden. Tlp (overleg) 1 jan 2021 14:59 (CET)

Drgl 2021

Hoi Melvin, ik zie dat de concessies Voorne-Putten en Haaglanden Streek nog niet "op groen" staan. Ik ga er vanuit dat je dit nog gaat verwerken? Als iets niet lukt, laat het dan even weten. Succes! Milco (wikibeheer) (overleg) 2 jan 2021 11:24 (CET)

Lijn 164 HWGO

Ik ga er morgen eens naar kijken. Wel leuk dat dit een extra wijziging is op de lijst van wijzigingen die Connexxion in deze concessie heeft doorgevoerd maar niet op het wijzigingsoverzicht vermeld heeft. Tlp (overleg) 17 jan 2021 00:08 (CET)

Omleiding Lijn 17 Antwerpen Brouwersvliet - Edegem UZ

Hoi Meltrain, op deze pagina tref ik een omleiding met een einddatum die verstreken is. Zou je hiernaar willen kijken? Dank! Milco (wikibeheer) (overleg) 23 jan 2021 19:27 (CET)

De omleiding is in elk geval nog gaande, maar ik weet helaas niet in welke vorm. Ik heb de vraag uitstaan bij De Lijn en kom er z.s.m. op terug. Meltrain (overleg) 24 jan 2021 17:39 (CET)

Tramlijn 20 tijdelijk opgeheven

Hoi Meltrain, je hebt deze lijn als voormalig bestempeld omdat hij tijdelijk is opgeheven. Ik zie dit liever niet gebeuren, omdat de lijn nu ook (weliswaar tijdelijk) verdwenen is uit de tabellen op de halte- en stationspagina's waar hij normaliter wel zou komen. Ik zie dus liever dat je de routeregel en de routestrip doorstreept (indien mogelijk) en uiteraard op de lijnpagina uitlegt dat hij tijdelijk niet rijdt, maar dat hij verder wel zichtbaar blijft. Het is immers geen definitieve opheffing, maar slechts tijdelijk wegens werkzaamheden. Milco (wikibeheer) (overleg) 28 feb 2021 19:41 (CET)

Ik heb de aanpassing van lijn 20 even veranderd: niet de routestrip onzichtbaar gemaakt, maar doorgestreept. Zo blijft deze alsnog zichtbaar en verdwijnt lijn 20 niet in de tabellen, zoals dat wel het geval is met een onzichtbare routestrip. Milco (wikibeheer) (overleg) 1 mrt 2021 19:14 (CET)
Ik was oprecht in de veronderstelling dat de lijn wel zichtbaar bleef in de tabellen als ik de routestrip onzichtbaar maakte, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.... De truc met kende ik nog niet. Goede aanpassing! Meltrain (overleg) 1 mrt 2021 21:34 (CET)

Lijn 58

De oplossing van het cryptogram stond gewoon op de wijzigingspagina, bij deze ook goed op de lijnpagina ;-) --Daniel (overleg) 27 mrt 2021 12:08 (CET)

Krimpen Busstation

Hoi Meltrain, per zaterdag 17 april verdwijnt busstation Krimpen aan den IJssel. Bij de RET zijn er daarbij meerdere routewijzigingen (zie: https://bestanden.ret.nl/user_upload/Documenten/PDF/Omleidingen/RET_Werkzaamheden_Krimpen_Flyer_Online_V3_31_12_2021.pdf). Zou jij de wijzigingen bij de RET volledig willen verwerken? Dan pak ik Arriva op. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2021 12:29 (CEST)

Dat wil ik wel doen, maar het lastige is dat een deel van de wijzigingen permanent is (het niet meer bedienen van het Busstation), maar een deel ook tijdelijk is (lijn 98 die alleen binnen Krimpen rijdt). Hoe kan ik dat het beste verwerken? Meltrain (overleg) 14 apr 2021 13:22 (CEST)
De permanente wijzigingen kun je gewoon doorvoeren, de tijdelijke zou ik er middels een omleidingssjabloon in zetten. In de geschiedenis kan je eventueel beide zaken vermelden voor de duidelijkheid. Milco (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2021 13:23 (CEST)

Lijn 176 HWGO

Hoi, dat moet inderdaad (uiterlijk) per 3 januari gebeurd zijn nu ik de lijnennetkaart nogmaals bekeken heb. Vervelend is dat het tussen de vertrektijden van lijn 166 niet direct opvalt en destijds ook niet op de site van Connexxion vermeld is. Overigens zit ik eraan te denken om wellicht afstand te doen van de concessie HWGO als daar animo voor is, omdat ik weinig met het gebied heb en mijn energie op dit moment toch wel op andere dingen richt. Maar tenzij je zegt dat je HWGO per direct wilt overnemen, kunnen we dat ook aan het eind van het jaar beslissen. Groet, Tlp (overleg) 22 mei 2021 18:15 (CEST)