Overleg gebruiker:Bys1

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overlegpagina. Laat hier al je vragen en opmerkingen achter over mij en mijn bezigheden op OVNL.

De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende dat de dividendbelasting niet wordt afgeschaft na een sms van Unilever, constaterende dat de traditie van Zwarte Piet in stand wordt gehouden door Friezen die een snelweg hebben geblokkeerd, constaterende dat Ted een perenhoofd heeft, constaterende dat boeren ruzie hebben gemaakt met de deur van het Groningse provinciehuis en Noord-Holland wordt ingelijfd bij Friesland, constaterende dat elektrische bussen niet beter zijn voor het milieu dan dieselbussen, constaterende dat bananen krom zijn, constaterende dat papa Robert een wapen in een la had liggen, maar tante Femke dat als een privékwestie ziet, constaterende dat elke fatsoenlijke baksteen nat wordt als deze in het water wordt gegooid, constaterende dat Keolis de concessie IJssel-Vecht heeft gewonnen, constaterende dat Geert minder minder stikstofregels gaat regelen, constaterende dat u uw tijd verspilt met het lezen van deze belachelijk lange zin, verzoekt u om iets nuttigs te gaan doen met uw leven, en gaat over tot de orde van de dag.

Archief

Archief 2018
Archief 2019

Haltes 350 Heerhugowaard

Hallo Bys1, navraag op het forum heeft mij geleerd dat de haltes in Heerhugowaard zijn gewijzigd op 9 december 2018. Groet Tlp (overleg) 28 okt 2019 16:24 (CET)

Prima. Wil je de volgende keer de wijzigingen op de wikipagina's wel aan mij overlaten? Immers was ik er al mee bezig en heb ik me ook ingeschreven voor de concessies Fryslân ;) Bys1 (overleg) 28 okt 2019 19:52 (CET)
Bij kleine/achterstallige wijzigingen lijkt het mij niet zoveel uit te maken wie ze doorvoert, maar prima. Tlp (overleg) 28 okt 2019 20:07 (CET)
Bij achterstallige wijzigingen maakt het inderdaad niet veel uit, maar in dit geval was ik er al mee bezig. Vandaar mijn verzoek Bys1 (overleg) 28 okt 2019 20:26 (CET)

Dienstregeling Arriva ZOWAD 2020

Ik kan je melden dat lijn 84 Heerenveen- Drachten-Assen geknipt gaat worden in Drachten. Traject Heerenveen-Drachten wordt lijn 23, traject Drachten-Assen blijft lijn 84. Overdag blijven de de (meeste) ritten gekoppeld. Dit kan als wijziging worden toegevoegd. Ik wil je verder ook wel helpen op deze wijzigingspagina, dus zodra ik meer info heb dat ik direct kan plaatsten. Eelke-Hendrik (overleg) 31 okt 2019 12:24 (CET)

Hoi, dank voor de info. Weet je ook wat hiervan de reden is? Ik zal de wijziging morgen toevoegen. Eventuele nieuwe wijzigingen het liefst gewoon op deze pagina melden, al verwacht ik dat binnenkort de dienstregeling ook wel in OVinfo te bewonderen is. Van wat ik heb gehoord ligt de focus vooral op het vervoer in Leeuwarden stad.
Verder graag gewoon op deze overlegpagina posten voor de dienstregeling 2020 (ik deel mijn overlegpagina's in per dienstregelingsjaar). De andere pagina is niet voor niets een archief ;) Bys1 (overleg) 31 okt 2019 14:08 (CET)
Okay zodra ik meer weet, zal ik het hier plaatsten. Eelke-Hendrik (overleg) 1 nov 2019 10:46 (CET)

Materieel lijn 9 Leeuwarden

Hoi, weet jij toevallig of bus 6094 die volgens ovinfo op lijn 9 rijdt een andere bus is dan de 0726 en zo ja welk type? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 12:26 (CET)

Hoi, ik heb er net vanmiddag in gezeten (primeur gehad :D). Was net van plan om het bij te werken. Het gaat om de MidCity die eigenlijk in december 2018 al had moeten rijden. Bys1 (overleg) 4 nov 2019 16:33 (CET)

Klokbekerstad

Hoi, Onderaannemers kunnen materieel met 20% korting kopen het. Dan lukt het wel ;) --Daniel (overleg) 9 nov 2019 12:47 (CET)

Ik zie dat het nog net kan inderdaad, met de goedkoopste troep die je kunt vinden. Ben wel benieuwd hoe je de winnaar gaat uitkiezen, aangezien het nu moeilijk is om je als inschrijver van anderen te onderscheiden. Bys1 (overleg) 9 nov 2019 12:49 (CET)
Je mag met een voorstel voor efficiëntere omlopen komen om het met bv. 5 duurdere bussen te rijden. Er is immers een reden dat ik juist die lijn 21 uitbesteed: de omloop waar ik zelf op kwam is zo inefficiënt als wat ;) --Daniel (overleg) 9 nov 2019 15:00 (CET)
Heb wat gekeken maar het is gewoon onmogelijk om het met 5 bussen te doen. En ik ben volgens mij de persoon die altijd de meeste ritten weet te rijden met de minste omlopen, dus ik kan het weten ;) Bys1 (overleg) 9 nov 2019 15:33 (CET)
Hoi, Kan TTS een voorstel doen voor de alternatieve beginhaltes van ritten op lijn 21. Met daarbij hoeveel extra DRU dit kost en hoeveel MAT-minuten het bespaard?--Daniel (overleg) 11 nov 2019 20:10 (CET)

Sjabloon:Meebezig

Hallo Bys1, je kunt ook het Sjabloon:Meebezig gebruiken als je ergens alleen (of in overleg) aan wilt werken. Dat valt meer op dan een tekst in de bewerkingssamenvatting, die je alleen leest als je de bewerkingsgeschiedenis van een pagina bekijkt. Tlp (overleg) 10 nov 2019 17:34 (CET)

Daar zat ik al aan te denken, alleen vind ik het niet zo fijn om op een concessiepagina (die ook huidige info geeft, als je begrijpt wat ik bedoel) twee weken dat sjabloon ge hebben staan. Zal er ngo wel eens naar kijken Bys1 (overleg) 10 nov 2019 17:45 (CET)

Lijnen 692 en 695

Hoi Bys, puur een vraag uit nieuwsgierigheid en in de hoop dat jij dit weet: waarom stoppen de lijnen 692 en 695 maar in één richting bij station Leeuwarden, maar wel juist in de richting waarbij er een extra rondje gereden moet worden? Juist komende vanaf de Hogescholen hoeft er niet per se omgereden te worden (enkel over het busstation in plaats van over de weg ernaast), maar wordt het station juist overgeslagen. Wellicht weet jij de reden hiervan? Milco (wikibeheer) (overleg) 10 nov 2019 22:32 (CET)

Hoi, lijn 692 moet in beide richtingen een rondje rijden. De reden hiervan is omdat men wil voorkomen dat die bussen 's middags bij NHL gevuld worden met studenten die naar het station gaan, terwijl de reizigers voor wie de buslijn eigenlijk bedoeld is niet meer mee kunnen of comfortabel mogen staan. Om dezelfde reden worden overigens binnenkort allerlei haltes in Leeuwarden geschrapt voor de 320 en 355; reizigers en chauffeurs zijn er helemaal klaar mee dat die lijnen constant als stadsbus worden gebruikt. Nadeel ervan is dan weer dat ook mijn halte (De Bleek) wordt geschrapt (en dat was eerst niet het plan), waar ik uiteraard over geklaagd heb ;) Bys1 (overleg) 10 nov 2019 22:49 (CET)

Routestrips

Hoi Bys1, Volgens OVinfo worden de haltes (Huizmerlaan en (waarschijnlijk) Aldlansdyk, Leeuwarden) van Qliner 320 niet geschrapt uit de dienstregeling. Weet jij hier meer van?

In Heerenveen wordt de halte Gemeentehuis geschrapt voor alle Qliners (315, 320, 324 en 335).

Lijn 114 krijgt een extra rit in de ochtendspits, buiten de vakanties's, naar Leeuwarden. Deze rit begint op het Van Knobelsdorffplein.

De eindhalte van de spitsritten van lijn 21 (Leeuwarden - Burgum) wordt verlegd naar halte Gemeentehuis i.p.v. Kwekersstrjitte.

In de concessie NWZF wordt de bestaande belbuslijn 273 qua route uitgebreid. De begint- eindhalte wordt Minnetsga, Mooie paal i.p.v. Sint Annaparochie, Van Harenstraat. De route van deze nieuwe belbus wordt uitgebreid: route wordt: Minnetsga - Sint Jacobiparochie, Dijkshoek, Westhoek en Sint Annaparochie. Vanaf Sint Annaparochie blijft de route tot Oude Bildtzijl, De Kolk gelijk.

Dit zijn nog een paar punten voor de nieuwe dienstregeling in Friesland.

Van wat ik heb gehoord wisten ze nog steeds niet welke haltes er nu geschrapt zouden worden. Zal later wel worden bijgewerkt. Bij de 355 hebben ze ineens bedacht dat De Bleek er ook uit gaat, wat nadelig is voor oa veel scholieren inclusief mijzelf (waar ik uiteraard over geklaagd heb bij de vervoersonkundige).
Dank.
Dank.
Dank.
Dat had ik inmiddels gezien. Ga ik ook mee aan de slag. Bys1 (overleg) 11 nov 2019 10:14 (CET)

Oke! We wachten het af! Dank.

Hi Bys1, lijn 320 blijft met de nieuwe dienstregeling (helaas) alle haltes in Leeuwarden aandoen.

Lijn 655

Hoi Bys1, Aangezien lijn 655 nog maar in één richting rijdt, vergeet je dit niet met pijltjes aan te geven op o.a. de dienstregelingswijzigingspagina. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 nov 2019 10:15 (CET)

Zal ik doen, dank voor de herinnering. Bys1 (overleg) 24 nov 2019 11:32 (CET)

Zuidoost-Fryslân

Hoi, voor een lijncategorie is het wel zo duidelijk als je één term gebruikt. Voor de nieuwe 5xx-lijnen in Zuidoost-Fryslân gebruikte je het woord servicebus op de lijnpagina's en lijntaxi op de concessie- en dienstregelingspagina. Ik heb op gevoel gekozen voor het woord servicebus omdat je dit woord het vaakst gebruikt hebt, op iedere afzonderlijke lijnpagina. Mocht je het daar niet mee eens zijn, dan graag zowel de concessie- en dienstregelingspagina als de lijnpagina's aanpassen.
Verder staat op de dienstregelingspagina bij lijn 320: "In Leeuwarden komen de haltes ?? te vervallen." Aangezien je daar op de lijnpagina niet op terugkomt heb ik die zinsnede verwijderd.
Groet, Tlp (overleg) 25 nov 2019 13:22 (CET)

Dit is dus waarom je van andermans concessies afblijft als je iets niet zeker weet en het gewoon bij een bericht op de overlegpagina houdt. Ik stel voor dat jij je wijzigingen ongedaan maakt en dan ga ik de rest in de loop van de week afhandelen. In OVinfo stonden de ritten ingevoerd als Servicebus en Arriva hanteert de term Lijntaxi. Overigens had je kunnen zien dat ik op verschillende pagina's de term "servicebus" later heb vervangen door "lijntaxi". Aangezien ik geen zin heb om die dingen opnieuw aan te passen mag jij dat ongedaan maken en ik doe alles wat ik nog had willen/moeten aanpassen. Bys1 (overleg) 25 nov 2019 13:42 (CET)
Oké. Tlp (overleg) 25 nov 2019 13:53 (CET)

Lijn 47 Brussel

Ik zie de halte Gemenebeemden van lijn 47 wel in de realtime-info staan maar Destouvelles inderdaad niet. Ik heb vaker discrepanties gezien en ga in Brussel daarom altijd uit van de dienstregelingsfolder. Soms wil een lijn met een tusseneindpunt nog wel eens verschillend zijn voor begin- en aankomst. En ook structurele omleidingen of extra ritten (bijvoorbeeld vanwege markt) staat vaak zonder voetnoot in de dienstregeling, hiervoor moet je de annotatie op de realtime-pagina in het oog houden. De verschillende tabellen in de dienstregeling worden ook niet gelijktijdig bijgewerkt. Zo worden de gele/paarse en witte tabellen bijna nooit tegelijkertijd bijgewerkt, waardoor bijvoorbeeld een langdurige omleiding wel in de gele/paarse tabel staat maar niet in de witte tabel of andersom. Ook de groene en paarse tabel worden soms separaat gewijzigd. --Suus (overleg) 5 dec 2019 14:47 (CET)

GD

Hoi Bys1, Ben je in overleg gegaan met Etienne over GD. Lijn 12 is niet echt provincie Groningen meer. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 dec 2019 06:19 (CET)

Klopt, daar kwam ik ook achter nadat ik het bijgewerkt had. Ik zat door alle Qlink lijnen heen te kijken, die verder allemaal in Groningen rijden. Vandaar dat dat mis ging. Bys1 (overleg) 12 dec 2019 16:22 (CET)

Beste Bys, ik heb het zojuist ook op het forum geplaatst, maar ik heb zojuist diverse verwijzingen aangepast. Op veel halte- en (helaas ook) lijnpagina's woedt nog naar de oude concessie verwezen. Ook waren niet alle haltenamen aangepast. Ik heb zojuist aanpassingen gedaan, maar wil dat je alsnog even alles naloopt om te kijken of er nog iets ontbreekt. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 20 dec 2019 22:36 (CET)

Hoi, ik dacht dat ik de meeste concessies en haltenamen had aangepast maar dat is blijkbaar niet helemaal goed gegaan. Komt waarschijnlijk ook omdatmik op het laatste moment ben bijgesprongen in deze concessie. Wel zie ik dat je op sommige pagina's de haltenaam P+R Hoogkerk verkeerd hebt aangepast; de officiële benaming is "Groningen, P+R Hoogkerk A7". Waarom begrijp ik zelf ook niet, maar gaarne terugdraaien waar je dit hebt aangepast. Bys1 (overleg) 20 dec 2019 23:58 (CET)
Ik ga niets terugdraaien. Als ik in de dienstregeling bij Qlink 3 kijk, staat er P+R Hoogkerk A7 in Hoogkerk en we hanteren immers war een beroerder vermeldt in de dienstregeling. Graag aanpassen wat er nog moet gebeuren, dus ook de doorverwijzingen op de lijn- en haltepagina's. Milco (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 11:13 (CET)
We hanteren de officiële haltenamen. Ik heb Qbuzz heel specifiek gevraagd naar de haltenaam van P+R Hoogkerk en kreeg als antwoord de genoemde halte in Groningen. Als jij dan dingen die goed vermeld staan gaat aanpassen en vervolgens weigert om het terug te draaien ben ik er gauw klaar mee. Dan heb ik wel wat beters te doen, zoals lijnen in Friesland nalopen. Heb nog diverse aanvragen voor wijzigingen onbekend moment openstaan bij Regenmaker. Bys1 (overleg) 21 dec 2019 13:27 (CET)
Ja, we hanteren officiële haltenamen die in de dienstregeling worden vermeld en daar zie ik toch echt Hoogkerk staan. Wellicht dat het later bij Qbuzz wordt aangepast naar Groningen, maar dat is geen reden om dat hier op de wiki al op voorhand aan te passen. Je hebt zelf immers aangeboden GD (deels) over te nemen en dan zou je kunnen weten dat er grotere wijzigingen gedaan dienen te worden. Dat ik iets "weiger" terug te draaien vind ik incorrect; ik vraag immers eerst naar de specifieke haltenaam voordat ik iets terugdraai. Dat er nog allerlei wijzigingen op een onbekend moment openstaan heeft hier niets mee te maken. Milco (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 13:33 (CET)
Als je héél goed kijkt zie je in het wijzigingsoverzicht van Qbuzz heel duidelijk Groningen staan. Hetzelfde staat in berichten van Qbuzz aan mij en in diverse documenten van het OV-Bureau. Dat het in de dienstregeling nog niet is aangepast is niets meer dan een fout en doet niets af aan het feit dat dit de naam is. Ook in Ovinfo staan nog diverse verouderde haltenamen en er zijn wel meer dingen die incorrect in de dienstregeling worden vermeld. Ik vertik het om alle haltenamen dan maar twee keer aan te passen. Heb echt wel wat beters te doen. Bys1 (overleg) 21 dec 2019 13:51 (CET)
Ik zie inderdaad de nieuwe naam van Hoogkerk in het wijzigingsoverzicht van Qbuzz staan, dus inclusief de plaatsnaam Groningen. In de dienstregeling staat echter nog overal Hoogkerk, terwijl alle andere haltenamen wel zijn aangepast. Daarom juist wil ik zeker weten wat er klopt, voor ik ga beginnen aan het eventuele terugdraaien. Het zou zomaar kunnen dat Qbuzz last-minute heeft besloten de wijziging toch niet door te voeren, maar het niet uit het overzicht heeft gehaald. Het is immers een halte die gedeeld wordt met Arriva en wellicht heeft het daarmee te maken. Naar haltenamen n de ovinfo-app kijk ik zeker niet, hiervan is mij immers bekend dat deze incorrect kunnen zijn. Waar het mij hier juist om gaat is dat ik graag zou zien dat de wijzigingen correct worden doorgevoerd. Haltenaam kun je over twisten, maar ik heb gisteren een groot aantal doorverwijzingen aangepast waarbij naar de oude concessie werd verwezen, zelfs bij enkele buslijnen! En juist dat is jammer, want ik zou er graag vanuit willen gaan dat alles zou kloppen zodra het groen is afgetekend op onze inschrijflijst. Een enkel foutje kan altijd gebeuren, maar het aantal foutieve doorverwijzingen was mij te veel om toch even het een en ander na te gaan bij de gebruiker (in dit geval jou). Milco (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 14:01 (CET)
Ongeacht of P+R Hoogkerk in Groningen of in Hoogkerk ligt, er zullen dingen nog aangepast moeten worden. Als P+R Hoogkerk inderdaad in Groningen ligt, dan moet in de eerste plaats de pagina van het busstation zelf hernoemd worden in Groningen P+R Hoogkerk A7 en qua tekst en infoboxen op de pagina aangepast worden. Voorts moeten de pagina's van de lijnen 8, 18 en 88 hernoemd worden en moeten de routeparameters van de meeste lijnen gaan aangeven dat P+R Hoogkerk in Groningen ligt. Tenslotte moet de tekst Hoogkerk|Hoogkerk P+R|Groningen, P+R Hoogkerk A7 in alle routestrips aangepast worden in Groningen|Groningen P+R Hoogkerk A7|Groningen, P+R Hoogkerk A7 omdat het busstation anders nog steeds in de overzichten van de plaats Hoogkerk komt te staan.
Als P+R Hoogkerk uiteindelijk toch in Hoogkerk zou liggen, dan moeten alsnog diverse wijzigingen teruggedraaid worden. Bovendien zou ik dan pleiten om de pagina van het busstation te hernoemen in Hoogkerk P+R A7 aangezien de aanduiding A7 officieel onderdeel is geworden van de haltenaam.
Voor welke oplossing er overigens ook gekozen wordt, ik zou aanraden om het grootste deel van de wijzigingen in overleg met Regenmaker uit te besteden aan het wikibotje.
Groet, Tlp (overleg) 21 dec 2019 15:05 (CET)
Bij deze de berichten. https://i.postimg.cc/J4n4LPqz/Screenshot-20191221-144720.png
Lijkt me vrij duidelijk hoe het zit. Je argument over Arriva is ongeldig, want op hun website zie ik het in de dienstregeling staan als Groningen...A7. Daarnaast heb je nu nóg meer haltes incorrect aangepast, zoals P+R Haren A28 van Qlink 6. Betekent in ieder geval dat ik geen haltenamen ga bijwerken, want wat ik wel heb bijgewerkt is ook niet goed. Blijkbaar weet jij dat allemaal beter dan Qbuzz, dus ik ga me bezighouden met het nalopen van de concessies Friesland en het bijwerken van andere zaken in GD, zoals concessieverwijzingen.Bys1 (overleg) 21 dec 2019 21:19 (CET)
Eerst wil ik even gezegd hebben: Wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat de klantenservice van vervoersbedrijven over het algemeen niet weet waar ze het over hebben. Ik heb het even snel nagekeken in de KV1 data en daar staat in ieder geval de naam: Groningen, P+R Hoogkerk (data van 22 december 2019). Bovendien dien je gewoon de haltes aan te passen aan de beschikbare gegevens op de website van de vervoerder aan te passen. OVinfo app laat vaak nog verkeerde/verouderde haltenamen zien. Sowieso was de gedeelde inschrijving op GD eenmalig vanwege het korte tijdsbestek dat er nog was voor de nieuwe concessie. Hierover is geen discussie mogelijk. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 21:33 (CET)
Ik heb de haltenamen aangepast op basis van het overzicht met haltewijzigingen dat op diverse plaatsen is gepubliceerd. Qbuzz heeft niet voor niets zelf aangegeven dat nog niet alles correct in de dienstregeling vermeld staat. Daarnaast staat, zoals ik net heb aangegeven, bij Arriva de naam "Groningen, P+R Hoogkerk A7" in alle dienstregelingen vermeld. Of moet ik dan maar twee verschillende namen hanteren? Bys1 (overleg) 21 dec 2019 21:38 (CET)
Indien twee vervoerders dezelfde halte een andere naam geven dan gebruik ik altijd de naam van de vervoerder van de concessie waarin de halte ligt, dit geval dus Qbuzz. Maar inderdaad Arriva heeft "Groningen, P+R Hoogkerk A7" in zijn kv1 gezet. Ik zou gewoon even een maandje wachten, ik vermoed dat er nog wel wat correcties komen begin volgend jaar. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 21:41 (CET)
Dat vind ik prima, maar zoals gezegd ben ik er niet echt over te spreken dat er allerlei wijzigingen gewoon worden teruggedraaid en er op lang niet vriendelijke wijze tegen me wordt gezegd dat ik het allemaal maar eventjes moet corrigeren. Bys1 (overleg) 21 dec 2019 21:44 (CET)
Daar kan je in principe boven staan en dan zelf gewoon netjes blijven terug reageren of een bericht aan mij via PB sturen dan ontspoort de boel ook niet. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 21:47 (CET)
Volgens mij was mijn eerste reactie erg netjes, maar wanneer ik dan wéér zo'n botte reactie krijg (nota bene van een beheerder) dan is het voor mij klaar. Ik sta altijd open voor wat voor berichten/discussies dan ook, maar als ik keer op keer onvriendelijke toon (en dan vooral ook de sarcastische bewerkingssamenvattingen op sommige lijnpagina's), heb ik uiteindelijk geen zin meer om zelf wel netjes te blijven. In ieder geval wil ik gewoon deze discussie afsluiten nu. De komende maand blijf ik van alle Groningse haltenamen af en de rest zal ik bijwerken voor zover mogelijk. Wel staan hiervoor nog een aantal vragen over onbekende datum open bij jou en daar zullen waarschijnlijk nog een paar bij komen. Maar aangezien die lijst op jouw overlegpagina inmiddels behoorlijk lang is geworden heb ik er alle begrip voor dat dit nog even kan duren! Bys1 (overleg) 21 dec 2019 22:08 (CET)
Als mijn reactie wat bot overkwam, dan daarvoor excuses. Ik zie het zelf niet zo, maar als jij dat wel zo ziet dan hoor ik dat graag. Wel ben ik van mening dat je mag verwachten dat als op de inschrijflijst alle blokjes groen zijn, de concessie klaar is. Een enkele fout is uiteraard geen probleem, maar als dan nog alle lijn- en haltepagina's langsgelopen moeten worden omdat er nog veelal naar de voorgaande concessie wordt gelinkt, dan is dat erg jammer en dan zou ik het fijn vinden als dat nog wordt rechtgezet. Natuurlijk is het zo dat je last-minute bent ingesprongen, maar vooraf gaf je al aan als het nodig was de concessie GD deels over te nemen en als je iets niet op tijd ging redden, had je dat best bij ons kunnen melde zodat wij konden zorgen voor een oplossing in welke vorm dan ook. Milco (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 22:16 (CET)
Ik heb je bericht bovenaan de overlegpagina weggehaald, lijkt mij dat vrij duidelijk dat iedereen elkaar met respect behandeld ook als een bericht een keer verkeerd overkomt. Wat mij betreft gaan we verder tot de orde van de dag. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 22:25 (CET)

In navolging op de halte P+R Hoogkerk: in een mail naar Qbuzz heb ik o.a. naar de hernoeming van deze halte gevraagd. Het antwoord hierop luidt als volgt:
De naam is gewijzigd in opdracht van onze opdrachtgever. De benaming vanaf heden is: Groningen, P+R Hoogkerk A7.
Blijkbaar is dit nog niet overal gewijzigd. Dit gaat wel gebeuren.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Bys1 (overleg) 8 jan 2020 16:19 (CET)

Hernoemingen haltes

Hallo Bys1, Zou je in de geschiedenis ook willen aangeven welke haltes hernoemd zijn i.p.v. er neer te zetten dat enkele haltes hernoemd zijn, dat zegt immers vrij weinig. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 dec 2019 07:16 (CET)

Let je ook op het jaartal bij lijn 68. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 15 dec 2019 20:34 (CET)
Zal het aanpassen, gaat soms wel eens wat mis ;). Het is ook best wat werk met al die nieuwe lijnpagina's Bys1 (overleg) 15 dec 2019 20:40 (CET)

Hoogkerk

Hoi Bys1, ik heb nog even goed gekeken en feitelijk ligt P+R Hoogkerk inderdaad buiten Hoogkerk en in Groningen, hoewel ik de grens daartussen niet heel goed kan zien (slechtziend). Om gelijkheid te creëren én omdat Qbuzz bij de wijzigingen wel aangeeft de halte te hebben hernoemd, heb ik nu overal Groningen ingevoerd inclusief eventuele hernoemingen. Op een later moment wil ik wel nog even hierop terugkomen om te kijken wat de vervoerder op dat moment hanteert. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 dec 2019 01:14 (CET)

Dank voor het hernoemen. Ik heb alles nog even nagelopen en zie dat alle concessies nu goed zijn. Ik heb vooral de lijnen in het wijzigingsoverzicht doorgewerkt en daarnaast enkele lijnen die van Etienne al een sjabloon nieuwedrgl hadden gekregen laten staan, en ben waarschijnlijk de meeste lijnen die geen wijzigingen hadden vergeten aan te passen. Ik heb bij enkele lijnen nog het materieel aangepast en ga nu de haltenamen en Publiek Vervoer doorwerken. iig voor lijn 12 en 13 moet ik nog wat info afwachten van Regenmaker respectievelijk Qbuzz. Bys1 (overleg) 22 dec 2019 13:02 (CET)

In navolging heb ik even gekeken met de actuele luchtfoto en de gemeentegrenzen van het CBS middels QGis en constateerd dat P+R Hoogkerk binnen Groningen ligt, zie deze link maar eens. Etienne (overleg) 22 dec 2019 15:02 (CET)

Kleinigheidje Etienne: Hoogkerk is gemeente Groningen en dat geeft je kaartje keurig weer ;-) Maar via Google Maps is ook te zien dat het buiten de grenzen van de voormalige gemeente Hoogkerk valt--Daniel (overleg) 22 dec 2019 18:02 (CET)

Dagkaart GD

Hoi Bys1, ik ben er zelf niet heel handig in, maar er is een manier om ervoor te zorgen dat deze kaartsoort bij de concessie NZWF alleen bij lijn 324 wordt getoond. Nu staat deze dagkaart er ook bijvoorbeeld bij lijn 651 of lijn 154 etc. Zou jij hiernaar kunnen kijken? Milco (wikibeheer) (overleg) 26 dec 2019 12:56 (CET)

Daar had ik even geen rekening mee gehouden. Dit is mogelijk, maar dan moet je een type (bijv typeX=324) aan de dagkaart toevoegen en ALLE andere lijnen aanpassen met nottypekaartX=324. Lijkt me dan een klusje voor de wikibot. Verder had regenmaker volgens vorig jaar al aangegeven nog te zullen kijken naar de mogelijkheid om op de lijnpagina van lijn 324 aan te geven dat de dagkaart alleen tussen Groningen en drachten wordt geaccepteerd, maar dit is tot nu toe nog niet gebeurd. Bys1 (overleg) 26 dec 2019 13:02 (CET)
Opgelost. Meltrain (overleg) 26 dec 2019 13:04 (CET)
Die optie bestond vorig jaar nog niet... Bys1 (overleg) 26 dec 2019 13:06 (CET)
Ik weet niet of er ook abonnementen van Qbuzz zijn die ook (en uitsluitend) op lijn 324 geldig zijn, maar dan werkt deze optie ook. Meltrain (overleg) 26 dec 2019 13:09 (CET)
Die zijn er niet. Enige probleem is nu nog dat op lijn 324 niet wordt aangegeven dat de dagkaart alleen tussen Groningen en drachten geldig is. Bys1 (overleg) 26 dec 2019 13:13 (CET)
Maar dat staat wel op de pagina van de Dagkaart. Het lijstje op de pagina dient als overzicht van de beschikbare kaartjes. Voor de details kunnen reizigers op de pagina van het vervoerbewijs kijken. Meltrain (overleg) 26 dec 2019 13:16 (CET)

OV Vrij

Hoi, Ik heb net het product OV-vrij ook voorzien van een abobox, zodat het als tarief bij buslijnen verschijnt. Nu zie ik alleen in de voorwaarden dat het niet geldig is bij buurtbussen in ZOF, zou jij de parameter die je daarvoor gebruikt aan de pagina van OV Vrij kunnen toevoegen?--Daniel (overleg) 3 jan 2020 20:20 (CET)

Ik ben verder niet bekend met dit abonnement, maar waar zie jij staan dat het daar niet zou gelden? Bys1 (overleg) 3 jan 2020 22:13 (CET)
Hier: in de algemene voorwaarden. Al zijn die ietwat verouderd omdat ze het nog over Qbuzz-buurtbussen hebben, maar ZOF wordt vrij expliciet genoemd--Daniel (overleg) 3 jan 2020 22:42 (CET)
Dan is dat nu niet meer het geval. In de buurtbussen van Qbuzz in ZOF kon überhaupt niet met de OV-chipkaart worden gereisd. Nu kan dat wel en zijn alle reguliere vervoersbewijzen geldig in de buurtbus. Er wordt zelfs het reguliere kilometertarief gehandhaafd, terwijl in ZWF een kilometertarief van 0,07 geldt voor de buurtbus. Gezien het feit dat de informatie sterk verouderd is geloof ik niet dat dit klopt en ik ga het dus niet zo op de wiki zetten. Konden ze niet even een sjabloontje boven dat document plakken? ;) Bys1 (overleg) 3 jan 2020 22:48 (CET)

Hubtaxi

Hoi Bys1, naar aanleiding van je bericht op de overlegpagina van Regenmaker over de buurtbus wilde ik je ook aanraden om de Hubtaxi eens na te lopen. In ieder geval de hubs in Leens, Ten Boer en Grootegast zijn volgens mij bij Qbuzz hernoemd en bij P+R Hoogkerk klopte de verwijzing niet (al heb ik die zojuist alvast aangepast).
Verder zou ik willen voorstellen om voor de hubs die geen pagina op de wiki hebben er een te maken: ze hebben immers een knooppuntfunctie en op deze manier kunnen lezers die geïnteresseerd zijn om de hubtaxi te gebruiken snel zien op welke bussen zij kunnen overstappen. Bovendien hebben de meeste hubs voorzieningen wat mij ook wel interessant lijkt om te vermelden. De kaart met alle hubs is hier te vinden.
Ik zou overigens de pagina's en de verwijzingen erheen kunnen aanmaken, alsook de pagina's voorzien van een algemene tekst. Maar omdat ik niet bekend ben in GD is het misschien leuk als jij (of iemand anders) een informatieve tekst over de geschiedenis/omgeving schrijft. Groet, Tlp (overleg) 6 jan 2020 17:40 (CET)

Hurdegaryp centrum

Hoi Bys1, Ik zag dat je de geschiedenis voor Hurdegaryp centrum had weggehaald. Maar deze halte is op een later moment weer terug hernoemd naar Hotel. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 17 jan 2020 09:39 (CET)

Ah, ik vond het al vreemd dat ik die naam nergens terug kon vinden. Kun je misschien data geven van de hernoemingen? Dan zal ik het goed in de geschiedenis zetten. Bys1 (overleg) 17 jan 2020 10:52 (CET)