De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Overleg gebruiker:Ehh

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Naamgeving buslijnen

Beste Ehh,

Erg leuk dat je een aantal voormalige buslijnen aan de wiki toevoegt. Bij de naamgeving van buslijnen worden wel een aantal standaardregels gehanteerd:

- als het begin- en eindpunt van een buslijn in verschillende plaatsen liggen hanteren noteren we dit als volgt:

Lijn xx Plaatsnaam1 Haltenaam1 - Plaatsnaam2 Haltenaam2

bijvoorbeeld:

Lijn 31 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Centraal Station (2003-2010)

- het kan ook zijn dat het begin- en eindpunt van een buslijn in dezelfde plaats liggen; dan gaat de notatie iets anders:

Lijn xx Plaatsnaam, Haltenaam1 - Haltenaam2

(met een komma dus). Bijvoorbeeld:

Lijn 2 Arnhem, Centraal Station - Hoogkamp

Overigens worden soms de wijknamen gebruikt in plaats van de haltenamen. Dit wordt dan gedaan omdat de vervoerder dit expliciet ook doet.

- als een bus alternerend naar twee eindbestemmingen rijdt kan dit ook weergegeven worden. Bovenstaande regels worden zoveel mogelijk gehandhaafd, dus bijvoorbeeld:

Lijn 4 Arnhem, Centraal Station - Elderveld / Schuytgraaf

- als een bus hetzelfde begin- en eindpunt heeft noemen we de bus een ringlijn. Dit komt ook terug in de naamgeving van de buslijn. Meestal nemen we een belangrijke halte halverwege om toch enige indicatie te hebben van hoe de bus rijdt.

Lijn 10 Ringlijn Nijmegen, Centraal Station - Heyendaal

Soms kun je twee artikelen met dezelfde naam krijgen bijvoorbeeld doordat een lijn wel flink is aangepast (en er dus een nieuw artikel nodig is), maar doordat het begin- en eindpunt niet wijzigen. Je zou dan de jaartallen waarin een bus rijdt/gereden heeft aan het artikel kunnen toevoegen, bijvoorbeeld:

Lijn 31 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Centraal Station

Meer is terug te vinden onder Help:Naamgeving lijnen. Ik heb van één of twee van je artikelen de naam aangepast; misschien kun je naar de andere artikelen zelf even kijken. Frank 2 dec 2012 15:53 (CET)

Je hebt gelijk dat heb ik vanmiddag helemaal fout gedaan, alle andere die ik de afgelopen tijd heb gemaakt zijn wel goed gegaan. Foutje van mijn kant, is nu hersteld als het goed is.
Ok, mooi zo :) . Frank 2 dec 2012 23:26 (CET)

Het gaat weer mis: Lijn 21 Assen Busstation/NS - Emmen Busstation/NS; dit komt niet overeen met de routestrip en ook bij lijn 3, waarnaar op de pagina van lijn 21 gelinkt wordt, komt de titel niet overeen met de routestrip. Milco (overleg) 22 dec 2013 12:28 (CET)

Tja de DVM maakte er een sport van om alles ingewikkeld te maken, in de indeling van de busboekjes staat eerst het ene traject en als ik het dan ga uitwerken dan wordt het korter of langer gemaakt. Komt omdat veel lijnen toch na Assen doorgingen naar Groningen, soms onder eigen lijnnummer andere keer onder lijn 3 Ehh (overleg) 22 dec 2013 12:47 (CET) Eelke-Hendrik

Geschiedenis buslijnen

Hoi EHH, Ik vind het prachtig dat je oude dienstregelingen van de FRAM invoert :). Bij het toevoegen van de geschiedenis gaat het echter een beetje mis. Lijn 57 reed vroeger (zo te lezen) van Leeuwarden naar Wanswert.

Op de wiki staat al een pagina van lijn 57 over het trajectdeel Swarteweisein - Wanswert, het is echter de bedoeling dat voor jouw lijn 57 dan een nieuwe pagina aangemaakt wordt, omdat op deze manier de geschiedenis van de versie van de VEONN (NoordNed) verloren gaat. Het verzoek is dus om voor de pagina van het traject Leeuwarden - Wanswert een nieuwe pagina aan te maken en mijn versie terug te draaien tot de laatste bewerking in de VEONN-tijd. Onder het kopje "Geschiedenis" kan wel het ontstaan en/of opheffen van de lijn besproken worden.

De pagina van lijn 41 die jij recent hernoemd hebt gaat ik niet volgens de regels. Die pagina van lijn 41 gaat over de huidige situatie en niet zoals vroeger. In de huidige situatie is het eindpunt "Wilhelminastraat" en niet "Garage". Deze hernoeming had dus nooit mogen gebeuren. Eventueel kan je wel een pagina maken met het eindpunt "Garage" en dan de geschiedenis over het wijzigen van de eindbestemming vermelden op beide pagina's.

Etienne 26 feb 2013 11:47 (CET)

Hoi Etienne,
    Ik heb de pagina terug gedraaid, maar kan de pagina niet terughernoemen. Want dan zou je allemaal door verwijzingen krijgen.

Autobusstation vs. Busstation

Hoi Ehh, Mag ik vragen waarom de lijnen die jij aanmaakt vaak beginnen met "plaatsnaam" <Autobusstation>. Zelfs in de vroegere busboekjes kom ik de naam "Autobusstation" niet tegen, maar gewoon busstation. Etienne 3 mrt 2013 09:34 (CET)

Hoi Etiene,
In de busboekjes van de FRAM en VEONN staat toch echt Autobusstation, vandaar dat ik dat gebruik.

Lijn 10 Sittard

Beste EHH, Jouw pagina over lijn 10 is een beetje dubbelop met deze pagina. Daarom heb ik jouw pagina over lijn 10 verwijderd en geïntegreerd met die van de al bestaande lijn 10. Etienne (overleg) 20 jun 2013 10:01 (CEST)

Groningen-Drenthe 2014

Beste Ehh, Bedankt voor het aanvullen van de wijzigingen. Ik wil je echter vragen niet NU al wijzigingen door te gaan voeren, omdat het nog ruim één maand duurt tot 5 januari. En op de intekenlijst staat dat ik zelf de concessie GD gaan aanpakken, zoals ik de afgelopen jaren al gedaan heb. Eventueel corrigeren als de pagina's aangemaakt zijn, stel ik wel op prijs. Etienne (overleg) 28 nov 2013 20:14 (CET)

Hallo Etienne, ik heb alleen de wijzigingen aangebracht, geen nieuwe pagina's aangemaakt. Oja een en dat is lijn 189.

Zuidoost-Friesland

Hoi Ehh, mag ik vragen waarom jij de wijzigingspagina van Qbuzz Friesland hebt aangemaakt? Op de inschrijfpagina staat dat Wouter15 deze concessie zou gaan doen. Milco (overleg) 28 nov 2013 20:43 (CET)

Hoi Milco, ja dat mag je vragen. Ik zag dat pas later en toen had ik hem al aangemaakt. Ik kreeg vanmiddag namelijk net alle wijzigingen binnen via de mail, en heb ze direct verwerkt. Later zag ik dat Wouter15 het zou doen. Maar als er aanpassingen moeten worden gedaan dan kan dat natuurlijk altijd.
Oké, vandaar. Was gewoon even nieuwsgierig en benieuwd of je van de intekenlijst afwist. Nog een tip: na je bericht kun je 4x ~ plaatsen om je handtekening te plaatsen, dan weten andere gebruikers ook van die het bericht komt op de overlegpagina's. Milco (overleg) 28 nov 2013 21:14 (CET)
dat begrijp ik even niet van die 4x ~ ????
Als je vier keer op de ~ drukt (na 2x verschijnen ze per twee), dan zet je je naam neer. Dan weten andere wiki-gebruikers wie het bericht (op de overlegpagina's) getypt heeft. Milco (overleg) 28 nov 2013 21:17 (CET)
Oh ik snap het geloof ik Eelke-Hendrik (overleg) 28 nov 2013 21:20 (CET)
Zo te zien wel, ja! :-) Milco (overleg) 28 nov 2013 21:21 (CET)
Aldoende leer ik weer wat bij hier, is ook niet makkelijk voor een eenvoudige buschauffeur hahaha Eelke-Hendrik (overleg) 28 nov 2013 21:23 (CET)

Oude buslijnen

Zojuist zag ik dat je een aantal voormalige buslijnen hebt toegevoegd. Dat is een heel mooie toevoeging voor de wiki. Misschien kun je in het vervolg wel de datum toevoegen waarop de buslijnen hebben gereden. Nu kan ik dat alleen maar achterhalen door te kijken welke pagina's naar een bepaalde voormalige buslijn verwijzen. Het best kun je dat kwijt bij een kopje geschiedenis onder de routestrip. Als ik voormalige buslijnen aanmaak zet ik daar vaak iets neer in de trant van:

Het is onbekend wanneer lijn 53 is ontstaan. De buslijn reed in ieder geval in de dienstregeling van 1 juni 1986. Het is onbekend wanneer de buslijn is opgeheven.

Als begin- en einddatum van de buslijn wel bekend zijn kun je deze natuurlijk toevoegen in de infobox. Als je de opvolgers en de voorgangers van een lijn weet is dat natuurlijk helemaal mooi want die kun je ook kwijt in de tekst en in de infobox. Frank (overleg) 11 aug 2014 23:14 (CEST)

RE: Diverse Lijnen

Hoi Ehh,

Kan je wat links geven waar dat het geval zou zijn? Ik verander 1x/uur naar 0-1x/uur als een lijn (een) de(e)l(en) van de dag op een stuk(je) van de route niet rijdt. Het kan natuurlijk altijd dat ik ergens een foutje heb gemaakt.

Groetjes,

Wouter15 (overleg) 10 sep 2014 16:54 (CEST)

Is inderdaad meestal bij lijnen die niet de gehele dag over het hele traject rijden. Maar is zo wel een beetje onduidelijk vind ik, want hij rijdt in principe wel de gehele tijd. Meestal is het dan met een overstap om toch op het eindpunt van de lijn te kunnen komen.

Groet'n Ehh (overleg) 11 sep 2014 12:00 (CEST)Eelke-Hendrik

Je hebt gelijk maar zo doen we het op alle lijnpagina's die een gedeelte van de dag een traject niet rijden. Ik doe het dus gewoon in lijn met de rest. Wouter15 (overleg) 11 sep 2014 16:22 (CEST)
Als een lijn op een gedeelte van het traject niet altijd rijdt, zet dat dan wel altijd in de tekst erbij om onduidelijkheid te voorkomen!Meltrain (overleg) 11 sep 2014 16:48 (CEST)
Als tekst staat het er vaak wel maar niet in de infobox. Dat voeg ik dan toe. Wouter15 (overleg) 11 sep 2014 16:50 (CEST)

Regio's

Hoi Ehh,

Zou je bij de nieuwe lijnen een regio kunnen toevoegen? Dan hoeven we dit later niet meer te doen. Zie Voormalige buslijnen in Nederland voor de juiste regio's.--Huibe (overleg) 2 feb 2015 13:23 (CET)

Dat zou ik wel willen doen, maar is dit iets nieuws dan. Was toch eerst niet zo. EHH (overleg) 2 feb 2015 13:40 (CET)EHH

Nieuwe dienstregeling

Hoi Ehh, Ik zie dat je zojuist een wijzigingspagina hebt aangemaakt voor de nieuwe ZOWAD concessie. Dat is echter niet de bedoeling gezien er al een andere gebruiker op deze concessie had ingeschreven zoals te zien in de inschrijflijst. Zou je hier in het vervolg rekening mee willen houden? Je kunt uiteraard wel met de betreffende gebruiker overleggen om eventueel samen te werken. --Daniel (overleg) 7 nov 2016 20:36 (CET) (Beheerdersteam OVNL)

  • Hoi Daniel: Het is mij ontgaan dat je je daar voor kan of moet inschrijven. Als dat zo is dan is het misschien handig om dat beter kenbaar te maken en ook waar je dat kan doen. Want volgens mij is het Principe van een WIKI dat iedereen zijn of haar bijdragen zo kan plaatsen.

EHH (overleg) 8 nov 2016 11:51 (CET)Eelke-Hendrik

Lijnen 114/115

Hallo Ehh, Op 9292 staan de vervallen haltes in Assen als omleiding van 8 mei t/m 2 juli 2017 wegens werkzaamheden (link). Ook op de Arriva site is geen teken van een routewijziging te bekennen. Weet jij hoe dit zit? Alvast bedankt. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 mei 2017 22:15 (CEST)

Hoi, Ik kan meedelen dat het een routewijziging betreft en geen omleiding zoals op 9292 staat. Ik heb er afgelopen maandag nog met de man die bij ons de stremmingen maakt over gehad. Dit blijft de definitieve route. Er zijn ook al nieuwe haltepalen geplaatst met alle informatie die op een normale halte staan. Bij een tijdelijke (omleiding) halte halte wordt dat vaak niet gedaan. Dat het op de website's nog staat dat weet ik niet waarom dat is. Maar bij 9292 gaat zo wie zo vaak wat fout vind ik persoonlijk. Eelke-Hendrik (overleg) 11 mei 2017 11:52 (CET)

Dienstregeling 2018

Beste EEH, je hebt onlangs de wijzigingspagina voor dienstregeling 2018 van Arriva in Zuidwest-Friesland aangemaakt. Graag wil ik je erop wijzen dat het niet de bedoeling is om deze van de website van de vervoerder te kopiëren en te plakken, maar dat het de bedoeling is om de wijzigingen in eigen woorden toe te lichten. Zou je de pagina hierop willen aanpassen? Bij voorbaat dank! Milco (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2017 22:17 (CET)

Klopt ben ik nog mee bezig om een en ander duidelijker te maken en te verwoorden. Eelke-Hendrik (overleg) 17 nov 2017 22:24 (CET)
Prima! Dan zien we de wijzigingen wel tegemoet. Ik had tevens enkele tips gegeven in de bewerkingssamenvatting van lijn 90 en die samenvatting kun je vinden in de geschiedenis van die pagina. Tevens heeft Regenmaker hieronder nog enkele tips gegeven. Verder veel plezier en succes, als je vragen hebt dan laat je het maar weten! Milco (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2017 22:26 (CET)
Had ik gezien en ik ga er mee aan de slag. Eelke-Hendrik (overleg) 17 nov 2017 22:27 (CET)

Nieuwe dienstregeling 2018 Friesland

Beste Ehh, Leuk om te zien dat je dit jaar als gebruiker meedoet aan de inschrijvingsprocedure voor de nieuwe dienstregeling. Echter, heb ik naar aanleiding van het aanmaken van de pagina over lijn 90 wel een aantal tips voor je. Ten eerste mis ik onder de route een kopje geschiedenis met een datum (+ verwijzing naar de dienstregelingspagina) en een uitleg. Ook mis ik de voorganger en hoeven niet alle ritten aan het begin- en eind van de dienstregeling een aparte aftakking te krijgen. Daarvan wordt de de routestrip niet duidelijker. Ook zou ik nog een kritisch naar de wijzingspagina van de concessies kijken. Mij wordt niet helemaal duidelijk wat er onder andere bij lijn 90 nieuw is. Misschien is het beter om de wijzigingen per individuele lijn te omschrijven. Hopelijk kan je hier wat mee. Ik wens je veel succes en plezier met bijwerken. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2017 22:18 (CET)

Bedankt voor de Tips, Wat de wijzigingenpagina betreft ben ik nog verder aan het uitwerken. Eelke-Hendrik (overleg) 17 nov 2017 22:26 (CET)

Standaard op de wiki

Beste Ehh, Zou je bij het aanmaken van pagina's op de wiki rekening willen houden met het volgende:

  1. gebruik van de RouteRijStation en RouteRijPlaats sjablonen.
  2. Invoeren van een routeparameter.
  3. Gebruik van het dienstregelingkopje.
  4. De pagina aan de juiste regio willen toevoegen d.m.v. een regio-parameter.

Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 mrt 2019 15:06 (CEST)

Ja zal er proberen om te denken, ik heb idd de oude indeling nog gebruikt. Zit nog zo in mijn systeem.Eelke-Hendrik (overleg) 31 mrt 2019 15:29 (CEST)
Bedankt voor het aanpassen. En mocht je nog pagina's in de oude stijl zien, dan kan je die ook meteen aanpassen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 mrt 2019 16:35 (CEST)

Paginanamen buslijnen

Hoi Ehh, Zou je er bij het aanmaken van buslijnen aan willen denken om de termen Station en Busstation te gebruiken in plaats van Station NS en Busstation NS. In de routestrip kun je de daadwerkelijke naam van de vervoerder (met NS erbij) kwijt. Overigens gebruiken we bij Assen Busstation/NS gewoon Assen Station in de titel. Bedankt. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 jun 2020 08:56 (CEST)

Hoi, Ja dat wil ik wel doen, maar komt omdat ik dan het zo 1op1 overneem uit het busboekje en dat verschilt nog wel eens per jaargang ook. Ik zag dat er een hele serie is aangepast door de WikiBot Eelke-Hendrik (overleg) 2 jun 2020 19:37 (CEST)
Hoi Ehh, Graag het verzoek om eerst kritisch naar de bestaande pagina's op de wiki te kijken voordat je een nieuwe aanmaakt, bijvoorbeeld Lijn 31 Zoutkamp GADO garage - Oldehove Buitensingel/Hofmastraat en Lijn 31 Zoutkamp Stalling - Oldehove Niehoofsterweg lijken verdacht veel op elkaar en je wilde alweer een nieuwe pagina Lijn 31 Zoutkamp GADO garage - Oldehove Niehoofsterweg aanmaken. Probeer een lopend verhaal van alle pagina's te maken in plaats van losse pagina na losse pagina aan te maken. Daarnaast, zet de pagina's die nog hernoemd moeten worden maar op mijn overlegpagina dat scheelt mij dubbel werk in het aanpassen van de doorverwijzingen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 jun 2020 11:00 (CEST)
Hoi, Was ik waarschijnlijk nog wel achter gekomen wat je voorbeeld betreft. Want ik probeer er nu meer om te denken, is ook aardig gelukt vind ik zelf. Maarja je ziet ook wel eens een pagina over het hoofd. Als ik het uitwerk kijk ik vaak ook nog of er al een pagina van is. Maar niet altijd zijn de namen van de pagina's die ik zoek te vinden of iets dergelijks. Goed dat je controleert af en toe maar ff afwachten tot ik helemaal klaar ben met een jaar zou niet verkeerd zijn. Wat dit jaar GADO 1989/1990 betreft heb ik al veel pagina's kunnen vinden die er al waren en ga daar dan mee verder. Groeten Eelke-Hendrik (overleg) 19 jun 2020 14:58 (CEST)