Overleg gebruiker:Milco

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Metrolijn 1 Parijs

Hoi Milco,

Ik ben deze pagina opgestart. Mijn vraag is: Is het waard om deze pagina op te starten? Ik wilde je laten weten dat ik misschien de hele metronetwerk ga maken.

Gegroet, Julius

Amsterdam, Johan Huizingalaan

Hallo Milco,

Ik ben een nieuwe pagina gestart, namelijk de Amsterdam Johan Huizingalaan. Ik vond dit wel een toevoeging, omdat er veel op- en overstapmogelijkheden zijn. Alleen moeten de desbetreffende lijnen nog een linkje krijgen bij deze halte. Het gaat om de volgende lijnen: 2, 18, 62, 195, 247, 288, 302 en 398. Ik vroeg me af of jij ze er in kon zetten.

Mvg, Xander zwiers (25-09-2019)

Lijn 572

Hoi Milco,

Ik zou niet omleidingen toevoegen om het toevoegen, zeker als er geen omleidingsbericht is. Lijn 572 heb ik dit weekend nog zien rijden in Vathorst en rijdt sowieso NIET dezelfde omleiding als lijn 101. Aannemelijk kan deze omdat 't een buurtbus is makkelijker omrijden via straten in de directe omgeving van de normale route--Daniel (overleg) 21 jul 2019 22:57 (CEST)

Daarom had ik het ook niet toegevoegd, wel puur omdat ik de omleiding bij lijn 101 zag. Weet jij wellicht wat wel de omleidingsroute van lijn 572 is? Dan kan het aangepast worden. Als die route onduidelijk is haal ik het gewoon weer weg.. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jul 2019 07:46 (CEST)
Hoi, Ik weet ook niet wat de omleiding exact is. Hij reed zaterdag in elk geval gewoon de Heideweg op, maar als ik de fasering van de werkzaamheden in Hooglanderveen op de site van de gemeente Amersfoort bekijk zou 'ie net niet het smalle paadje naar station Vathorst op kunnen vanaf de Heideweg. Oftewel: heb geen idee hoe die rijdt, maar in elk geval niet over de ringweg zoals de 101 doet.--Daniel (overleg) 22 jul 2019 21:50 (CEST)

Lijn 199

Hoi Milco, hoezo klopt de bewering dat reizigers naar Airport en P30 op Knooppunt Noord moeten overstappen niet? Op de wijzigingspagina staat toch echt: "In de andere richting eindigt lijn 199 met vrijwel alle ritten op Knooppunt Noord. Hier kun je zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder." Ook op OVinfo zie ik geen koppelingen met andere lijnen. Dat lijkt mij toch duidelijk? Groet, Tlp (overleg) 16 aug 2019 23:02 (CEST)

Ik stel dan voor om jouw wijziging toch terug te draaien, omdat ook in het vervoerplan vanaf pagina 19 een paragraaf is gewijd aan het Terugtredend Schipholnet. Bij lijn 199 (pagina 24/25) staat vervolgens: "De verlenging naar Praam is alleen mogelijk door de combinatie met het terugtredende Schipholnet. Het traject Knooppunt Noord – Airport/Plaza is in die filosofie niet meer noodzakelijk, en dat creëert extra kansen voor een betere ontsluiting van de Amstelveense wijken Middenhoven en Westwijk." Toegegeven, het geciteerde stuk tekst geeft de suggestie dat de lijn in beide richtingen tot Knooppunt Noord ingekort wordt en zegt niets over een eventuele koppeling met andere lijnen, desondanks wordt de toekomstige situatie bij lijn 194 en 195 (pagina 23/24) wél toegelicht waarbij de overstap op Knooppunt Noord expliciet wordt genoemd, en al met al lijkt mij de situatie voor lijn 199 met de informatie op de website vrij aannemelijk. Tlp (overleg) 16 aug 2019 23:32 (CEST)

Hoekse Hopper

Hoi Milco, er moet nog een pagina voor de Hoekse Hopper aangemaakt worden die vanaf morgen in Hoek van Holland gaat rijden. De bus krijgt het lijnnummer 435 maar heeft verder alle kenmerken van een flexnet (zie bijvoorbeeld de spelregels op de Facebookpagina van Hoekse Hopper en dit YouTubefilmpje. Hoe kan de informatie over de Hoekse Hopper het best weergegeven worden?

  • Als flexnet, waarbij de Hoekse Hopper één pagina krijgt en op de pagina genoemd wordt dat de bus (administratief) onder lijnnummer 435 rijdt.
  • Als lijn 435, waarbij wordt aangegeven dat de bus alleen via gereserveerde haltes op afroep rijdt. Tevens een aparte pagina voor de formule Hoekse Hopper (vervoerder zal Regionale Vervoer Regisseur zijn).

Groet Tlp (overleg) 25 aug 2019 15:11 (CEST)

Fijn dat we het daar in ieder geval over eens zijn. Dat de bus als het goed is niet onder een concessie valt was mij ook al opgevallen. Tlp (overleg) 25 aug 2019 15:54 (CEST)

Inkorting buurtbus 701

De verhuizing van het ziekenhuis heeft plaatsgevonden op 22 juli 2019, op die dag is ook de eindhalte verplaatst. --Bezeh (overleg) 3 sep 2019 21:39 (CEST)

Terminologie Hoekse Lijn/Hofpleinlijn

Hoi Milco, ruim een maand geleden heb ik hier een discussie geprobeerd op te starten met de vraag of we de Hoekse Lijn en de Hofpleinlijn een metro, lightrail of sneltram moeten noemen, vooral omdat alle drie de termen op dit moment door elkaar worden gebruikt, en daar is de gisteren aangemaakte pagina van lijn B geen uitzondering op. Graag zou ik op de discussiepagina jouw mening willen hoe hierin het best consistentie gebracht kan worden. Alvast bedankt! Groet, Tlp (overleg) 18 sep 2019 17:21 (CEST)

RE: Hulp

Graag gedaan, excuses voor het geval ik wat vanzelfsprekend overkwam. Ik weet dat je slechtziend bent maar kreeg tot nu toe het idee dat dit vooral met verzien problemen hebt, aangezien ik je vaak genoeg spel- en interpunctiefouten heb zien verbeteren. Hoe dan ook, hopelijk heb je nu wat handvatten voor probleemoplossing in dit soort gevallen :). Tlp (overleg) 25 sep 2019 23:04 (CEST)

Omleiding lijn 641/642

Hoi, De omleiding blijkt verlengd, maar eindigt eind deze week... ik verwijder 'm dus maar vast--Daniel (overleg) 6 okt 2019 22:21 (CEST)

Lijn 574

Hoi Milco, ik was eigenlijk van plan om de omleiding bij lijn 174 dit weekend te verwerken en bovendien zag ik vandaag pas de officiële omleidingsmelding op de lijnpagina van lijn 174. Maar omdat het ook wel fijn is om eerder op de omleiding geattendeerd te worden heb ik hem zojuist al verwerkt. Tlp (overleg) 25 okt 2019 19:03 (CEST)

HugoHopper lijndiensten Heerhugowaard

Hoi Milco, vanmiddag heb ik me verdiept in de naam HugoHopper en kwam ik erachter dat onder deze formule alle diensten van de Vervoersvereniging Heerhugowaard vallen, naast buurtbuslijn 407 gaat het hierbij onder andere om de lijndiensten, in feite een buurtbusnetwerk binnen Heerhugowaard. Zouden deze lijndiensten bestaansrecht hebben op de wiki? Het verschil met andere OV-verbindingen is dat de OV-chipkaart niet geldig is en dat een lidmaatschap bij de vereniging verplicht is om er gebruik van te maken (vergelijkbaar met lijn 47 in Leidschendam). Nu weet ik dat een aantal andere niet-concessiegebonden lijnen op de wiki een pagina hebben, wel viel het me op dat de meeste van die diensten een voorganger hebben binnen het reguliere OV, dat is bij deze lijndiensten volgens mij niet het geval. Vandaar vraag ik naar jouw mening. Tlp (overleg) 29 okt 2019 17:56 (CET)

Hoekse Hopper

Hoi, met een link naar Hoek van Holland Strand en station=ja in de parameter komt de Hoekse Hopper nu ook op Strand voor in de parameter. Tlp (overleg) 30 okt 2019 20:22 (CET)

Muntbergweg

Hoi, Ik had 'm gezien, maar jij had mijn opmerking in het wiki-beheerders-hoekje op het forum blijkbaar nog niet gezien ;-) Om de reden van de vraag in dat topic staat er nog niks over in het wijzigingslijstje.--Daniel (overleg) 30 okt 2019 21:50 (CET)

Station Heerhugowaard

Hoi Milco,
Waarom heb je bij lijn 162 en 409 ook de link naar station Heerhugowaard aangepast?
Dat je dat bij lijn 407 doet, dat snap ik, aangezien die bij een halte op een andere locatie stopt, maar de lijnen 162 en 409 stoppen op het Stationsplein, dus lijkt het me logischer om daar de oude verwijzingen te gebruiken.
Daarnaast, als je nieuwe verwijzingen gebruikt, moet je niet vergeten om die ook aan te maken en te laten doorverwijzen naar het station. Alle drie de lijnen hebben nu namelijk rode links.
Mijn voorstel is daarom om de wijzigingen op lijn 162 en 409 terug te draaien en voor lijn 407 een doorverwijspagina aan te maken.
Groeten, Meltrain (overleg) 4 nov 2019 21:32 (CET)

Daaraan wilde ik nog toevoegen dat ik denk dat de doorverwijspagina naar mijn idee het best Heerhugowaard Station Westzijde kan heten, gelijk aan de haltenaam van lijn 407. Daar kun je vervolgens de gelijknamige categorie voor maken. De categorieën Heerhugowaard Station en Heerhugowaard Station (west) kunnen dan verwijderd worden. Tlp (overleg) 4 nov 2019 21:58 (CET)
Ik wilde een aparte tabel maken voor lijn 407, maar ik ben niet heel handig met zulke dingen en dacht dat ik het goed had opgelost. Ik zal er nog eens naar kijken. Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:00 (CET)
Op zich heb je nu wel wat je wilde, maar je had de lijnen 162 en 409 er niet voor hoeven aanpassen. En je was dus vergeten de doorverwijspagina('s) aan te maken. De exacte naam van de categorie is volgens mij niet zo belangrijk, zolang het maar de lading dekt. Meltrain (overleg) 4 nov 2019 22:03 (CET)
Bij lijn 407 gaat nog iets mis, wellicht zie jij wat er misgaat? Ik niet helaas... Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:03 (CET)
Inmiddels heb ik 'm geloof ik... Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:05 (CET)
Sorry, ik geloof dat we een beetje door elkaar heen aan het werken waren... Maar alles lijkt het nu te doen. Meltrain (overleg) 4 nov 2019 22:09 (CET)

Berichten op het forum

Hoi Milco, ik vroeg me af of de berichtenfunctie op het forum waarbij je een bericht naar een beheerdersgroep verstuurt wel werkt? Ik heb gisteren een bericht naar de groep Wikibeheerders verstuurd maar nog geen reactie ontvangen. Een tijdje geleden heb ik een bericht naar alle beheerders gestuurd (behalve de Ex-beheerders) en daar heb ik ook nooit een reactie ontvangen. Vandaar dat ik mij afvraag of de functie werkt. Heb je gisteren in ieder geval een bericht van mij op het forum ontvangen? Groet Tlp (overleg) 9 nov 2019 17:57 (CET)

Prima, ik zie je antwoord wel tegemoet. Tlp (overleg) 9 nov 2019 22:10 (CET)

Lijn 662

Hoi Milco, is het lijnnummer 662 voor de bus tussen Groningen en Leer nog wel actueel? Als ik de reisplanner van Arriva bekijk komt uit het advies een Snelbus i.p.v. trein, deze staat ook als zodanig in OVinfo. Ook rijdt volgens Arriva en OVinfo tussen Weener en Leer een rechtstreekse Stopbus i.p.v. trein. Het lijnnummer 662 zie ik nergens voorkomen. Moet de informatie op de wiki aangepsst worden? Tlp (overleg) 10 nov 2019 14:52 (CET)

Ik heb de vraag doorgezet aan Regenmaker. Tlp (overleg) 10 nov 2019 15:31 (CET)

Lijn 62

Hoi Milco, mag ik vragen waarom je de halte Amstelstation (beneden) bij lijn 62 hebt toegevoegd? Ik dacht dat tegenwoordig het beleid was dat uitstaphaltes niet vermeld worden op lijnpagina's. Als je de buslijnen op Amsterdam Amstel wilt splitsen is het een ander verhaal, maar dan moet in de eerste plaats een nieuwe pagina voor het andere busstation gemaakt worden. Nu verwijs je op lijn 62 twee keer naar dezelfde pagina. Tlp (overleg) 24 nov 2019 22:22 (CET)

Pagina's/lijnen splitsen

Hoi Milco, ik dacht er al aan om dat te vragen maar ik wilde één ding tegelijk doen. Prima, ik ga er deze week voor zorgen dat de pagina's/lijnen op het Amstelstation gesplitst worden.
Over splitsen gesproken: zou ik dat ook bij station Nijmegen Lent mogen doen? Ik vind het nogal een vreemd gezicht dat bij lijnen 14 en 331 een treinicoon staat zonder een link naar het station. Daarbij vind ik de manier waarop de info op dit moment wordt weergegeven, met de afwijkende haltesituatie lijn 14 en 331 alleen onderaan de pagina vermeld, nogal onoverzichtelijk. Of moet ik dat aan Frank/Regenmaker vragen? Tlp (overleg) 25 nov 2019 20:00 (CET)

Ik vind het prima, zolang het duidelijk wordt/blijft voor de kijker. Milco (wikibeheer) (overleg) 25 nov 2019 21:02 (CET)
Over Amstelstation gesproken, ik dacht dat het gebruikelijk was om tussen haakjes de straatnaam aan te geven wanneer een station meerdere (los van elkaar gelegen) haltes heeft, maar het kan ook zijn dat ik in de war ben met lijnen die tweemaal op een gelijknamige halte stoppen. Ik moet sowieso ong even een keer alles nalopen, want ik zie dat ik niet helemaal consequent ben geweest. Moet ik de toevoeging Julianaplein weghalen? Voor lijn 62 lijkt deze mij sowieso handig, voor de andere lijnen ook als je consequent wil zijn. Tlp (overleg) 25 nov 2019 21:53 (CET)
Dat is gebeurd. Zoals je al zal zijn opgevallen heb ik de stopplaats aan het Julianaplein 'gedegradeerd' tot halte: er zijn in elke richting wel twee positiemarkeringen, maar elke richting heeft één perronnummer. Bovendien is er niet echt ruimte om te bufferen of lang te halteren, dat lijkt me wel essentieel bij een busstation. Tlp (overleg) 25 nov 2019 22:09 (CET)

Lijn 120

Hoi, Ik kijk hier nog wel even naar als ik weer met de provincie-concessie verder ga. Nu eerst Regio Utrecht af.--Daniel (overleg) 26 nov 2019 21:16 (CET)

Zaanstreek

Hoi Milco, ik zou even kijken naar de colorboxen op de inschrijflijst voor Zaanstreek. Nu staan drie van de vier op groen maar zoals je op de site van Connexxion hebt kunnen zien wijzigt er op 5 januari wel wat meer dan alleen de vertrektijden. Ik ben gisteren zo brutaal geweest om de colorboxen alvast aan te passen en vervolgens mijn wijzigingen ongedaan gemaakt te zien worden (waarvoor excuses) maar ik zou je desondanks wel willen aanraden het aan te passen om mogelijke verwarring voor te zijn. Groet, Tlp (overleg) 27 nov 2019 16:38 (CET)

U link en Galgenwaard

Hoi Milco, Er is geen afvinkboxje voor haltepagina's, maar die zijn inderdaad nog niet klaar. Net als de overzichtspagina voor U-link. En flex-Mijdrecht moet ook nog, maar daar is nog geen info over gepubliceerd behalve een gebied op de lijnennetkaart.

De plattegronden lopen nog wel wat meer achter, maar die volgen als allerlaatste want gezien de gedeeltelijke overlap met DMG die ik nog moet nalopen.

OVinstad gaat verder volledig automatisch, die parameters had ik al meegenomen in de pagina's.--Daniel (overleg) 30 nov 2019 08:34 (CET)

Lijn 6 stopt totaal aan de andere kant van het stadion op het Herculesplein, da's nog een behoorlijk eindje lopen naar de tram. Vanuit de Sterrenwijk kan je beter direct met lijn 29 reizen (of met 41 en dan overstappen)--Daniel (overleg) 30 nov 2019 10:41 (CET)

Tarieven

Hoi, Het tarievenblokje is voor al mijn concessies ook nog rood he ;-)--Daniel (overleg) 1 dec 2019 22:01 (CET)

Ik heb letterlijk nog helemaal niks met de tarieven gedaan, er staan bv. al wel tarievenblokjes op de nieuwe pagina's maar of die kloppen met de nieuwe tariefstructuur die er komt weet ik nog niet (want die is nog niet gepubliceerd). Die zijn letterlijk gekopieerd van de voormalige lijnen waar ze van afstammen, maar gezien een lijn als 73 een combi van een oude streek en stadslijn is er nog weinig over het juiste tarief te zeggen --Daniel (overleg) 2 dec 2019 17:27 (CET)
Nou, omdat ik dus nog helemaal niets met de tarieven gedaan heb, ook het weghalen niet. Dat gaat gewoon mee met de deadline voor de tarieven--Daniel (overleg) 2 dec 2019 19:08 (CET)

Waterland

Hoi Milco, als je naar aanleiding van de PB die ik zojuist naar jou heb gecc'd nog een zwiep door de concessie Waterland wil doen om onvermelde/achterstallige wijzigingen op te sporen, dan vind ik dat prima. Ik denk niet dat het een enorme berg is, maar toch. Ik kan het ook zelf doen, alleen kan ik het niet garanderen dat het vandaag nog lukt. Tlp (overleg) 14 dec 2019 01:11 (CET)

Het gaat wel lukken, want ik ben met de andere twee concessies nu klaar. Tlp (overleg) 14 dec 2019 21:48 (CET)

Amstelveenseweg

Hoi Milco, ik zag dat je de omleiding van de Amstelveenseweg had weggehaald, maar de weg is t/m april nog dicht. Ook al zegt Connexxion dat de omleiding morgen klaar is, verwacht daar maar niet zo veel van. Toen destijds de De Lairessestraat langer dicht bleef had men bij het weghalen van de omleiding in de reisinformatiesystemen daags na de nieuwe dienstregeling alweer een handmatige omleiding geplaatst. Tlp (overleg) 14 dec 2019 21:48 (CET)

Treinseries

Hoi Milco, bij een snelle check bij de treinseries zag ik dat diverse (zo niet alle) treinseries van 2019 nog op huidig staan. Daarnaast vroeg ik me af waarom je mijn toevoegingen van de materieelinzet in de 3300 van 2019 uit de infobox hebt weggehaald. Het waren en zijn namelijk allemaal geplande/structurele materieelinzetten ook al gaat het om slechts enkele treinen per dag. Bij de serie 3500 van 2019 heb je een soortgelijke toevoeging laten staan (maar dan voor 2020 weer weggehaald terwijl de situatie gelijk is gebleven). Tegelijkertijd heb je bij beide series in beide jaren de begeleidende tekst die ik had toegevoegd wel laten staan. Groet, Tlp (overleg) 16 dec 2019 01:04 (CET)

Dienstregeling 2018

Hoi Milco, Ik zie dat er ook nog een aantal treinseries uit 2018 als huidig in de boeken staan. Zie Categorie:Treinserie. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 16:32 (CET)

Wilhemlinasluis

Hoi Milco, het woord in bovenstaande kop gebruik je nu in de geschiedenis van alle Zaanse lijnpagina's en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling... ;-) Tlp (overleg) 24 dec 2019 20:17 (CET)

Station Arriva

Hoi Milco, Ik dacht dat we geen Station NS/Arriva meer gebruikten? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 dec 2019 16:26 (CET)

Op de haltepaal staat het woordje Arriva dacht ik niet eens. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 dec 2019 16:43 (CET)

Doorverwijzingen

Hoi Milco, Ik zag dat je eind december een aantal pagina's in GD had hernoemd. Zou je deze ook op mijn overlegpagina kunnen zetten, zodat ik de doorverwijzingen kan aanpassen? Bedankt! Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 jan 2020 12:14 (CET)

Nee, die heb ik al. :) Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 jan 2020 12:16 (CET)

Surinamestraat

Hoi, Ik zag dat je de halte tijdelijk vervallen halte Surinamestraat in Zwijndrecht als omleiding had toegevoegd. Vraag me af of dat nu de handigste optie is: de bus komt er gewoon langs namelijk en rijdt helemaal niet om. Ironisch genoeg heeft Qbuzz er trouwens braaf twee haltepalen in het grasveld neergezet, met oranje zak ;) Zelfde trouwens met de Koninginneweg, daar rijdt de 392 gewoon langs alleen zonder te stoppen. --Daniel (overleg) 8 jan 2020 17:50 (CET)

Lijn 136/139 Hoorn

Hoi Milco, de omleiding van deze twee lijnen heb ik zojuist aangepast. Bedankt voor de herinnering. Groet, Tlp (overleg) 19 jan 2020 13:38 (CET)

Sportpark Elinkwijk

Staat gewoon in de dienstregeling hoor, zie pagina 4: https://uov-prod.cdn.prismic.io/uov-prod/8b0127a7-b517-4a58-92fd-dd1590c20389_u012-u013-u920-122019-web.pdf Ik herinner me overigens meldingen van haltes waar lijn 120 nog op de borden stond langs de Amsterdamsestraatweg, dus allicht heeft Syntus hun bord weggehaald en heeft U-OV er nooit een bord opgehangen. 920 is immers een voorloper van U-Flex. --Daniel (overleg) 2 feb 2020 21:17 (CET)

Eykenstein

Alle bronnen die je noemt hebben dezelfde bron, namelijk de NDOV-data ;-)--Daniel (overleg) 2 feb 2020 21:24 (CET)

Materieel IJsselmond

Hoi Milco, Ik zag dat je mijn bewerking van de Citaro's had gewijzigd. Ik had ze juist alle 4 apart gezet omdat ze uit een andere serie komen, en er 3 verschillende kleuren zijn. Op deze manier kon ik ook van alle 4 een foto plaatsen. Groet Petert87 2 feb 2020 22:06 (CET)

Beste Peter, dat klopt en heb ik gedaan om te voorkomen dat de lijst te lang wordt terwijl een deel hetzelfde materieel betreft. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 feb 2020 22:51 (CET)
Hoi Milco, ik zal dan even kijken naar recente foto's om dit toe te voegen. Dan zal ik het verder niet meer veranderen.

Petert87 2 feb 2020 23:37 (CET)

Ambassadors U-OV

Hoi, Ik had de Ambassadors zoveel mogelijk van de lijnpagina's verwijderd in gevallen waar de pagina toch aangepast (of nieuw gemaakt) moest worden. Maar kan best dat er nog wat vergeten waren als er weinig op een lijn veranderde bijvoorbeeld. En de Ambassador op de pagina van lijn 4 heb jij notabene zelf toegevoegd ;-)

In elk geval: bij de materieelinzet ben ik uitgegaan van de definitieve materieelinzet. Daarom staan bijvoorbeeld bij lijn 50 en 34 de Ebusco's er al op (ookal rijden die nog niet) en juist niet de Ambassadors (aangezien die zeker niet op U-link zullen blijven rijden, maar dat nu nog wel doen). Citaro's komen er sowieso vrij van de stadsdienst gezien die deels rijden op de lijnen waar de nieuwe Heuliez'en gaan rijden, vandaar dat die bij de meeste streeklijnen vermeld zijn. En voor de Ambassadors moeten we denk ik maar afwachten waar die uiteindelijk ingezet gaan worden, dat is nu nog niet goed vooraf te voorspellen. Maar ik wilde dus vooral voorkomen dat we nog maanden tijdelijk materieel op de pagina's gaan hebben als het nieuwe spul inmiddels ingestroomd is.--Daniel (overleg) 15 apr 2020 21:02 (CEST)

Tramvervangende buslijnen

Hoi, Ik weet niet meer dan dat er op de U-OV site staat, maar het lijkt haast wel een vergissing ja. Zou niet weten waarom er op die eerste zaterdag geen bussen naar het ziekenhuis en IJsselstein Zuid rijden. Maar aan de andere kant staan de 163 en 164 echt overal pas per 19 april ingeladen, OVinfo geeft dat bijvoorbeeld ook aan.--Daniel (overleg) 16 apr 2020 19:33 (CEST)

Lijn 44

Hoi, Lijn 44 heeft nooit via Nieuwegein Stadscentrum gereden. Dat is waarschijnlijk een typo geweest (verwarring met de 46 die als versterking van de 44 op de ontsluiting van Het Klooster dient). Via Het Klooster rijdt hij wel, de bediening daarvan is juist toegevoegd met de laatste routewijziging want eerder reed hij over de A27 en dus helemaal niet door Nieuwegein.--Daniel (overleg) 18 apr 2020 19:52 (CEST)

Zeist Belcour

Hoi, Wel opletten dat je haltenaamswijzigingen ook allemaal in de geschiedenis verwerkt he. De halte Zeist, Slotlaan van 56 ri. Amersfoort is namelijk exact dezelfde halte als de oude halte Belcour (kan je mooi op Google Streetview zien). Ik vermoed daarom dat de naamswijziging bij Syntus vertraagd verwerkt is, dat gebeurt wel vaker.--Daniel (overleg) 19 apr 2020 20:38 (CEST)

Doorverwijzingen

Hoi Milco, Als je dit soort doorverwijzingen op mijn overlegpagina zet dan laat ik ze het wikibotje afhandelen. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 apr 2020 19:53 (CEST)

Amsterdam Beach Tour

Hoi Milco,
Vergeet je niet om bij alle andere lijnen in die concessies het TariefInfo-sjabloon aan te passen, zodat dit vervoerbewijs niet getoond wordt?
Groeten, Meltrain (overleg) 2 mei 2020 17:08 (CEST)

Ik kan dat ook wel doen. Het Flowers of Amsterdam Tour ticket is ook nieuw, ik heb wel tijd om dat door te voeren. Tlp (overleg) 2 mei 2020 17:15 (CEST)
Meltrain, daarover had ik op het forum al een vraag gesteld en ik wacht liever antwoord af dan dat ik aanpassingen doe die achteraf niet zouden hoeven of incompleet zijn. TLP, bedankt voor de hulp! Milco (wikibeheer) (overleg) 2 mei 2020 18:41 (CEST)

Vervallen haltes

Hoi, Die lijn N07 is typisch zo'n geval geweest waar Syntus pas in een laatste update van de data de haltes ook voor de nachtbus heeft laten vervallen. Ik kan duidelijk zien dat ik de routestrip toen wel helemaal heb nagelopen, want de twee naamswijzigingen per dezelfde datum (gelijk aan 107) staan er juist wel in. Maargoed, is bij deze aangepast.--Daniel (overleg) 24 mei 2020 20:22 (CEST)

Lijnen 341/342/358

Hoi Milco, zojuist heb ik ook de wijzigingen voor lijnen 341, 342 en 358 verwerkt. Voor de extra haltes op lijn 341 en lijn 342 heb ik nog niets in de geschiedenis toegevoegd, omdat ik niet zeker weet welke datum(s) ik in de tekst moet gebruiken.
Het is namelijk zo dat de veranderde haltesituatie al per 19 maart het geval is, maar pas vanaf 31 mei (morgen) is deze haltesituatie voor lijn 341 en 342 (semi-)permanent, en staan de extra haltes ook in de systemen verwerkt. Voor lijn 300 en lijn 397 vervalt halte P40 vanaf morgen namelijk weer. Kortom, wat moet ik dan in de geschiedenis zetten? Bijvoorbeeld:

  • Op 19 maart werden vanwege de uitbraak van het coronavirus de haltes Schiphol P30 en Schiphol P40 toegevoegd, om reizigers van/naar deze parkeerplaatsen extra reismogelijkheden te bieden. Vanaf 31 mei duurt deze situatie tot nader order, zodat de zitplaatskans naar deze parkeerplaatsen vergroot worden.
  • Op 31 mei werden vanwege de uitbraak van het coronavirus de haltes Schiphol P30 en Schiphol P40 tot nader order toegevoegd, om de zitplaatskans naar deze parkeerplaatsen te vergroten. In de praktijk werden deze haltes al vanaf 19 maart bediend om reizigers naar deze parkeerplaatsen beter te bedienen.
  • In hoeverre moet ik ook bij lijn 300 en lijn 397 deze informatie toevoegen, aangezien daar de gewijzigde haltesituatie expliciet als tijdelijk is gecommuniceerd, nooit in de systemen is verwerkt en vanaf morgen weer opgeheven wordt?

Ik hoor graag je ideeën. Groet, Tlp (overleg) 30 mei 2020 16:37 (CEST)

Ik heb een stukje tekst op de lijnpagina toegevoegd. Mocht de situatie langdurig of permanent worden kunnen we alsnog iets aan de geschiedenis toevoegen. Groet, Tlp (overleg) 30 mei 2020 17:31 (CEST)

Lijn 8/908 Utrecht

Hoi Milco,

Als ik bij U-OV lijn 908 invoer krijg ik die lijn wel te zien, echter met de vermelding "tot 30-5-2020". Kennelijk is er dus per 1 juni iets gewijzigd, maar of dat nu een coronamaatregel is of een definitieve routewijziging weet ik ook niet. Het lastige is ook wel dat deze wijziging nooit als omleiding gecommuniceerd is geweest, maar alleen als routewijziging i.v.m. de lange duur. Er is dus eigenlijk niet te zien of de taxibusjes van lijn 908 nu alleen wegens corona niet rijden, maar da's wel aannemelijk.

Overigens is de route op de U-OV site ook zeer merkwaardig, want eindigen op Oorsprongpark (perron C) kan helemaal niet als de normale halte Oorsprongpark daarvoor komt, komend vanaf de Maliebaan passeert de bus beide haltes precies in omgekeerde volgorde ;-) --Daniel (overleg) 5 jun 2020 22:15 (CEST)

Lijn 34 Den Haag De Savornin Lohmanplein - Zoetermeer Station Lansingerland-Zoetermeer

Hoi Milco,
Ik heb de tekst uitgebreid door te schrijven dat buiten de zomervakantie lijn 3 en 4 zelf spitsritten hebben. Misschien is het handig om bij lijn 3 en 4 ook te verwijzen naar lijn 34?
Verder lijkt het me handig om lijn 34 buiten de zomermaanden op "Voormalig" te zetten. Zo wordt voorkomen dat er bij alle haltes een link staat naar een lijn die 10 maanden per jaar niet rijdt.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.
Groeten, Meltrain (overleg) 22 jul 2020 12:25 (CEST)

Treinserie 37500

Hoi Milco,
Op de pagina van Treinserie 37500 (2020) en Treinserie 37500 (2021) (en ook eerdere jaren), staat het volgende: "Op zondag wordt eenmaal per twee uur tussen Groningen en Winschoten gereden.".
Als ik via de NS Reisplanner op zondag een reis van Groningen naar Winschoten plan, zie ik alleen de Serie 20100 (1x/uur). Pas na 22:00 uur wordt die vervangen door de 37500.
Kun jij nagaan of die zin dan nog wel klopt?
Alvast bedankt.
Groeten,
Meltrain (overleg) 10 okt 2020 13:36 (CEST)

Hoi Melvin, dat lijkt inderdaad niet te kloppen en ik zal het sowieso aanpassen voor de jaren 2020 en 2021; van eerdere jaren ben ik niet bekend met de toen geldende dienstregeling. Milco (wikibeheer) (overleg) 10 okt 2020 13:37 (CEST)
Hoi Milco, als ik oude pagina's bekijk, lijkt het erop dat de 20100 tot en met Drgl 2015 op zondag 1x per 2 uur reed. Dan reed de 37500 waarschijnlijk met dezelfde frequentie, zodat een uurdienst ontstond op het grootste deel van het traject.
Maar precies weet ik het ook niet. Groeten, Meltrain (overleg) 10 okt 2020 13:41 (CEST)

Lijn 55 Utrecht

Hoi Milco,

Ik heb geen idee, U-OV heeft namelijk nooit een echte lijst met aanpassingen gepubliceerd maar gaf alleen aan dat alle lijnen in september weer de normale dienstregeling gingen rijden. Daarom heb ik verder ook niet heel die concessie nagelopen toen (anders dan bij Syntus waar ik de historie van corona-maatregelen door de heldere overzichten goed kon reconstrueren). Op lijn 77 bleek er echter ook al iets aangepast te zijn wat niet klopte met hun nieuwsbericht, daar staat ook nog een opzoek-vraag voor regenmaker voor open. --Daniel (overleg) 15 okt 2020 20:54 (CEST)--Daniel (overleg) 15 okt 2020 20:54 (CEST)

Concessie Haaglanden Streek

Hoi Milco,

Ik heb toestemming van Meltrain ontvangen om Haaglanden Streek aan te passen. Vandaar dat ik die wijzigingen doe. Bedankt dat je het vraagt. Groeten, OVspotter070 (overleg) 15 dec 2020 14:03 (CEST)

Hoi Milco, ook van mijn kant de bevestiging dat OVspotter070 (minstens een deel) van de lijnpagina's van Haaglanden Streek zal aanpassen. Dit hebben we vanochtend pas afgesproken. Wel goed dat je hierop let!
Groeten, Meltrain (overleg) 15 dec 2020 14:19 (CET)

Lijn 22

Hoi, Dank voor de reminder. Qbuzz is wat lui en publiceert bij de niet gewijzigde lijnen geen routekaartje, dus deze had ik even over het hoofd gezien.--Daniel (overleg) 21 dec 2020 22:37 (CET)

Meerkerk A27

Hoi, Nee dat klopt niet... ik dacht al dat ik wat vergat maar nu weet ik ook wat ik vergat: de twee haltes met naamswijziging ook hernoemen in de sjablonen van de haltepagina ;-) Inmiddels gefixt, ook voor Noordeloos N214 --Daniel (overleg) 22 dec 2020 22:34 (CET)

Hij heet Meerkerk, Meerkerk A27. Maar kan zijn dat ik ergens een foutje heb gemaakt door het verschil tussen paginatitel (zonder dubbele plaatsnaam) en routestrip (met benaming vervoerder).
Sowieso waren opmerkelijk genoeg U-OV en Qbuzz niet helemaal consistent met de benaming. --Daniel (overleg) 25 dec 2020 23:24 (CET)

Lijn 5

De lijnpagina's staan niet voor niks nog op geel he voor de provincie Utrecht... Moet ze sowieso nog een keer allemaal langslopen, maar dat wacht op Syntus die nog geen volledige dienstregeling gepubliceerd heeft, dus kan her en der nog een foutje in staan --Daniel (overleg) 27 dec 2020 10:13 (CET)

Lijn 609

Hoi Milco,
Bedankt voor je oplettendheid. Ik had de pagina van lijn 609 grotendeels gekopieerd van lijn 601, maar was de periode vergeten aan te passen.
Bij het aanmaken van lijn 608 zag ik dat er een xtra halte in Rijsoord was toegevoegd en oen heb ik dat deel gekopieerd en din de routestrip van lijn 609 geplakt. Ik was alleen even vergeten dat er bij lijn 608 een extra kolom is (vanwege de lusroute) en die was ik bij lijn 609 vergeten te verwijderen...
Inmiddels is het aangepast.
Groeten, Meltrain (overleg) 27 dec 2020 21:00 (CET)

Tram Nieuwegein

Hoi Milco,

Eens, het is nu een normale tram. Ik had in eerste instantie daarom ook analoog aan lijn 25 in Amstelveen (en RandstadRail in Den Haag) alle sneltramicoontjes weggehaald en sowieso ook overal "sneltram" in "tram" veranderd op de haltepagina's. Dat kwam bij nader inzien echter weer vreemd over omdat we op de buslijnpagina's nog wel de tramicoontjes zijn blijven gebruiken. Zo ben ik op het huidige compromis terecht gekomen: alleen een tramicoontje bij de haltes waar bus- en tram samenkomen. Dat zou eventueel nog beperkter kunnen (alleen op de haltes die echt een knooppunt zijn, dus bv. wel op Kanaleneiland Zuid maar niet op Vasco da Gamalaan waar toevallig een bus naast de tramhalte stopt).

Ik zat trouwens ook al te twijfelen of ik de haltepagina wel moest behouden bij sommige haltes, er zijn bijvoorbeeld haltes met alleen een infobox en een tabel met de tramlijnen op die pagina. Sowieso zouden we die infobox moeten aanpassen naar "Tramhalte" denk ik zo, bij gebrek aan sneltrams in Nederland sinds dit jaar.--Daniel (overleg) 29 dec 2020 16:06 (CET)

Hoi Milco,
Daar ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Hoewel er officieel niks in Nederland meer sneltram heet is er natuurlijk nog altijd het verschil tussen een normale stadstram en de tramlijnen die volledig op een afgeschermde baan rijden en daarbij ook met hogere snelheden mogen rijden. Dat is een relatief beperkt lijstje: lijn 60 en 61 in Utrecht (en gedeeltelijk ook de 22), lijn 25 in Amstelveen en de RandstadRail-trams op het traject tussen de Haagse tramtunnel en Zoetermeer (en wellicht de 26 in Amsterdam ook, maar daar ken ik de situatie niet goed genoeg).
Ik maak eerst de check van de routestrips voor de provincie Utrecht nog even af, daarna zal ik lijn 60 even aanpakken met een drastische reductie van de sneltramsymbooltjes: wat mij betreft komen die alleen nog bij de tramhaltes waar echt een duidelijke overstapfunctie is. Op de SUNIJ beperkt zich dat dus tot Graadt van Roggenweg en Kanaleneiland Zuid, P+R Westraven kan ondertussen wel een busstation worden met al z'n perrons waar in de toekomst ook lijn 7 nog bij gaat komen. De overige tramhaltepagina's ga ik verwijderen als er geen ander OV komt, komt dat er wel dan wordt het een normale HalteInfo-pagina. Daarbij heb ik in overweging om ook UMC Utrecht van busstation naar sneltramhalte te wijzigen qua infobox, want echt een busstation is het daar ook niet meer sinds de verbouwing (maar een knooppunt nog wel).
Het lijkt me dat dit systeem ook goed te implementeren is op de andere snelle tramlijnen. Op de RandstadRail in Zoetermeer heeft bv. nu elke halte nog een sneltramsymbool, dat zou ik dan beperken tot de echte knooppunthaltes (dat beperkt zich volgens mij zo'n beetje tot Voorburg 't Loo, Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen; alle andere knooppunten hebben al een ander soort symbooltje)--Daniel (overleg) 30 dec 2020 12:22 (CET)

OV Vrij

Hoi Milco,
Ik zag dat je bij OV Vrij het tariefjaar had aangepast naar 2021. De tarieven op de pagina zijn echter niet veranderd en op de pagina staat expliciet dat het de tarieven voor 2020 zijn.
Weet je toevallig wat de nieuwe tarieven zijn en zo ja, wil je die dan ook op de pagina zetten?
Alvast bedankt.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 jan 2021 14:59 (CET)

Dordrecht Laan der Verenigde Naties

Hoi Milco,

Qbuzz heeft last-minute allemaal haltenaamwijzigingen doorgevoerd, daar kwam ik achter na de bewerkingen door trainboy. Kan goed dat die nog niet op Google Maps staan, want ik had juist enkele hernoemingen die op de routekaartjes stonden (ervaring bij Qbuzz Utrecht leert dat daar weleens nog een oude of foute haltenaam op staat) nog niet doorgevoerd omdat die toen ik deze concessie aan het bijwerken was nog niet in de dienstregelingen terug te vinden waren. De situatie met haltes Laan der VN en Dokweg is er daar ook eentje van. Oorspronkelijk stond die in de dienstregelingen zoals jij het ook aangaf: halte Dokweg richting wijken aan de Weeskinderendijk Beneden, halte Dokweg richting Station aan de Laan der VN. En daarbij dan nog een halte Laan der VN in één richting aan de Weeskinderendijk (tegenover de bestaande halte Dokweg). Daarom waren de routestrips daar eerst ook nogal complex, want lijnen die op de stalling keerden hadden dus een verschillende halte als eind- en beginpunt. Bij de doorvoering van alle halte-hernoemingen zijn alle haltes Dokweg ook Laan der Verenigde Naties gaan heten, dat zie je ook als je bij Qbuzz kijkt https://www.qbuzz.nl/dmg/halte/dordrecht-laan-der-verenigde-naties (even op weergeven op kaart klikken, zijn dus drie haltes Laan der VN). Vandaar dus ook de aanpassingen die ik nu heb doorgevoerd. Moest daarbij ook zelf goed kijken of de dubbelzijdige en eenzijdige haltes in de juiste volgorde stonden, zeker met lijn 7 die op de ritten naar Dordtse Kil wel langs de ene maar niet langs de andere halte komt. --Daniel (overleg) 3 jan 2021 22:59 (CET)

Hoi,
Ik wacht even tot Qbuzz eruit is hoe die halte nu echt heet. De online dienstregeling op de website klopt nu met de routekaartjes, maar wijkt af van de bus boekjes. En in OVinfo zie ik nu juist 2x achter elkaar een halte Dokweg staan, dus het is lekker consistent allemaal. --Daniel (overleg) 7 jan 2021 17:41 (CET)

Lijn (2)85

Hoi,

Je heb gelijk ja, daar zit een copy/paste foutje in: 285 staat keurig op de kaartjes als lusroute maar rijdt idd nooit de lus volledig. Bij lijn 85 klopt de lus, maar daar zou voor de netheid eventueel nog wel een aftakkinkje voor de spitsritten in mogen.

Zal vanavond eens kijken of ik er wat fatsoenlijks van kan maken. Want uiteraard heeft Qbuzz de koppeling precies halverwege de lus gelegd i.p.v. op het station --Daniel (overleg) 6 jan 2021 12:48 (CET)

Zoals je nu ziet denk ik soms gewoon veel te complex als ik in m'n hoofd zit te visualiseren hoe de routestrip eruit moet zien. Zo'n kort lusje als dit heeft eigenlijk helemaal geen U-bochten nodig... --Daniel (overleg) 6 jan 2021 21:09 (CET)

Nieuwe haltenamen

Ik heb net een bericht daarover op de overlegpagina van Regenmaker geplaatst. Soms moet informatie van insiders komen als OV-bedrijven de neiging hebben nalatig daarmee te zijn. Tlp (overleg) 6 jan 2021 17:18 (CET)

Lijn 168 HWGO

Hoi, ik zag vandaag pas je bericht en heb de wijziging maar doorgevoerd. Wel heb ik voor de zekerheid aan Regenmaker gevraagd of hij de ingangsdatum wil controleren. Tlp (overleg) 13 feb 2021 22:38 (CET)

Sommelsdijk, Campus

Hoi Milco, kan ik voor de lijnen die bij de nieuwe halte Sommelsdijk, Campus komen beter wel een nieuwe pagina aanmaken omdat ze 's ochtends bij deze halte eindigen, of niet omdat ze 's middags nog bij de halte Middelharnis, Gemeentehuis beginnen? Ik weet het even niet. Groet, Tlp (overleg) 2 mrt 2021 14:52 (CET)

Oké. Ik ga er uiterlijk donderdag mee aan de slag. Tlp (overleg) 2 mrt 2021 14:58 (CET)
Ligt aan mij. Ik zit toch met een vraagstuk over de routeweergave waar ik niet uitkom waardoor ik nog niet alles heb doorgevoerd, ik ga daar nu een vraag op het forum over stellen. Tlp (overleg) 11 mrt 2021 14:09 (CET)

Lijn 7 Utrecht

Dank voor de tip. Ik houd de websites van de vervoerders wel regelmatig in de gaten momenteel, maar deze had ik nog geen aankondiging van langs zien komen. Lijn 2 zal wel te maken hebben met het einde van een in de dienstregeling verwerkte omleiding. Daniel (overleg)

Lijn 6 in Zeeland

Kijk aan, ik zie net het officiële bericht dus ga ermee aan de slag! Tlp (overleg) 23 mrt 2021 12:51 (CET)

Prins Hendrikkade Amsterdam

Hoi Milco, ik had bedacht om er een omleiding van te maken, aangezien EBS expliciet heeft vermeld: "Deze wijzigingen gelden vanaf 3 mei aanstaande tot en met 22 oktober 2021. Na 22 oktober gaat dan de huidige dienstregeling weer in." Groet, Tlp (overleg) 22 apr 2021 14:19 (CEST)

Ik ben van plan om de materieelinzet te gaan wijzigen, dat pas ik wel vaker meerdere keren per jaar aan. Of lijn 307 en 312 volledig of grotendeels elektrisch worden kan ik ook wel begin mei bekijken. Tlp (overleg) 22 apr 2021 21:46 (CEST)
Prima, dankjewel! Tlp (overleg) 2 mei 2021 16:16 (CEST)

Plattegrond P+R Westraven

Hoi Milco,

Lijn 7 stopt tot eind mei nog niet bij de bestaande haltes P+R Westraven (zie omleidingen bij U-OV), maar heeft in plaats daarvan hier een noodhalte die net links buiten de plattegrond staat ;-) Had wel getracht uit te zoeken waar 'ie zou moeten stoppen, maar kon daar dus nog niet achter komen --Daniel (overleg) 22 mei 2021 18:01 (CEST)

Scherpenzeel, De Molen

Hoi Milco,

Ja ik weet wel hoe dat zit, kom er namelijk dagelijks langs ;-) De halte schijnt door Syntus Utrecht op verzoek van de gemeente Scherpenzeel opgeheven te zijn, maar is fysiek nog altijd aanwezig en er stopt geregeld nog een bus (gisteren er nog gestopt met 80). In de provincie Utrecht is 'ie vrij geruisloos uit de reisinformatie verdwenen (en na wat aandringen van mij via Rover is lijn 80 er ook van het haltebord af, daar heeft 'ie na het technisch opheffen nog maanden op gestaan), maar de chauffeurs lijken van niks te weten.

Voor lijn 110 is de situatie aparter: die staat nog gewoon op het haltebord (de paal is dus ook in beide richtingen nog aanwezig), maar om een of andere reden staat de halte t/m 16 oktober niet in de dienstregeling. Als je de dienstregeling vanaf 17 oktober bekijkt op rrreis.nl dan staat 'ie er weer gewoon in. Had er al een hele PB-wisseling met regenmaker over gehad. Ik zou dat bij lijn 110 trouwens ook niet als omleiding vermelden want de nogal komische situatie is dat lijn 110 helemaal niet bij halte Scherpenzeel, Pluimenweg kan eindigen. Die halte ligt in namelijk aan de verkeerde kant van de rotonde Stationsweg/Industrielaan om er te kunnen keren. De 110 rijdt dus nog gewoon in twee richtingen langs De Molen en keert op de rotonde Stationsweg/Stationsweg Oost/De Dreef.

Ik houdt het in elk geval dagelijks in de gaten en zodra de halte echt fysiek weg is zal ik 'm van de pagina's af halen. --Daniel (overleg) 4 jun 2021 21:04 (CEST)

Middelburg, Het Groene Woud

Oké, ik heb inmiddels via OVinfo gevonden dat dit inderdaad een tijdelijke halte was op een omleidingsroute die tussen 1 april en 1 december geldt, maar die ik vreemd genoeg niet op de website van Connexxion heb kunnen vinden. Tlp (overleg) 28 jun 2021 22:03 (CEST)

Lijn 24 Amsterdam

De frequentieverlaging naar 4x/uur gold aldus het addendum van GVB tot het moment dat lijn 24 weer naar het Centraal Station ging rijden, maar ik weet niet wanneer dat uiteindelijk was. Tlp (overleg) 28 jun 2021 22:03 (CEST)

Gooi en Vechtstreek Voordeel

Hoi Milco, in navolging van Zeeland Voordeel bestaat er nu ook Gooi en Vechtstreek Voordeel, dat op een soortgelijke manier werkt. Ga jij daarover een pagina op de wiki maken? Tlp (overleg) 21 jul 2021 21:43 (CEST)

Oké, ik heb het abonnement inmiddels aangemaakt. Tlp (overleg) 22 jul 2021 18:39 (CEST)

Schoonhovenseveer

Hoi,

Volgens de kop van de pagina bij de dienstregeling van Qbuzz gaat lijn 90 nog altijd van Utrecht naar Gelkenes, dat staat ook in het busboekje trouwens. En op Google Maps staat hier toch echt nog "Gelkenes, Schoonhovenseveer" en "Gelkenes, Industrieterrein" als haltenaam. In Groot-Ammers ligt de halte in elk geval niet, dat dorp ligt notabene liefst 3 km verderop. Het buurtschap met wat lintbebouwing aan de Lekdijk heet nog altijd Gelkenes (zie wikipedia), alleen het industrieterrein waar lijn 90 doorheen rijdt wordt gezien als het industriegebied van Groot-Ammers. Maar dat ligt pas ergens aan de voet van de dijk en niet bij het veer.--Daniel (overleg) 31 jul 2021 12:29 (CEST)

  • Zowel Gelkenes als Nieuwpoort was gemeente Groot-Ammers, daar herinnert nog veel naamgeving aan. Nu zijn beide plaatsen opgenomen in de gemeente Molenlanden. Verwarrend, maar doet zich helaas veel voor in de Alblasserwaard: Gijbeland bijvoorbeeld was gemeente Brandwijk is nu Molenlanden, dus staan er drie plaatsaanduidingen op de bebouwdekomborden...--Bezeh (overleg) 1 aug 2021 22:11 (CEST)

Omleiding Science Park

Hoi, Heb 'm toegevoegd bij lijn 200, maar je moet zelf wel even in de gaten houden of 'ie ook werkelijk dezelfde omleiding als de U-OV en Syntus-lijnen volgt (een eenrichtingslijn als deze zou namelijk eventueel nog wel via Botanische Tuinen kunnen rijden)--Daniel (overleg) 22 aug 2021 15:41 (CEST)

Hoi, Heb je nog gezien hoe lijn 200 werkelijk rijdt? Transdev meldt nu namelijk een omleiding via de Leuvenlaan op hun site zonder vervangende haltes (maar de vervallen haltes staan er ook niet, dus ergens klopt wat niet)--Daniel (overleg) 29 aug 2021 11:44 (CEST)

Lijn 31 Monster

Hoi,

Zag dat je de gewijzigde route in Monster als een normale routewijziging verwerkt hebt op de pagina van lijn 31. EBS meldt het echter nog gewoon expliciet als een omleiding: https://www.ebs-ov.nl/haaglanden/reizen/stremmingen-en-omleidingen/omleiding-lijn-31-in-monster (al is 't wel een langdurige)--Daniel (overleg) 29 aug 2021 16:54 (CEST)

Zeeland

Hoi Milco, ik was inderdaad nog niet klaar met Zeeland voor wat betreft de wijzigingen per 5 september. Ik was wel al van plan om lijn 650 weer op huidig te zetten omdat het achteraf gezien een tijdelijke opheffing betrof (vergelijkbaar met de inkorting van lijn 6 tot Sas van Gent in plaats van Zelzate). Tlp (overleg) 1 sep 2021 18:14 (CEST)

Testdagen woensdag

Hoi Milco,
Denk jij dat het nuttig/handig is om op de Wiki informatie op te nemen over de testdagen vooruitlopend op Drgl 2022?
Het aanpassen van de vertrektijden op stationspagina's lijkt me een beetje omslachtig en verwarrend worden, maar op de treinseriepagina's kunnen we misschien wel iets opnemen. We kunnen in elk geval pagina's aanmaken voor de 3200 en 15100.
Ik hoor het graag van je.
Groeten, Meltrain (overleg) 8 sep 2021 10:33 (CEST)

Haltenamen U-OV

Hoi Milco,

Eén woord: zucht... Ik wordt zo gillend gek van die haltenamen bij U-OV (of eigenlijk heel Qbuzz). Halte N229-Zeisterweg is al eind 2019 hernoemd naar Odijk-Zuid, maar duikt blijkbaar nu opeens weer met oude namen op op de site. In de lijnfolder van lijn 41 op diezelfde site (per 29 augustus 2021) staat echter zowel op het kaartje als in de dienstregeling weer wel "Odijk-Zuid".

Ina Boudier Bakkerlaan blijkt een hele nieuwe halte te zijn die al in het vervoerplan 2020 werd voorgesteld, waarvoor in de zomer 2020 een verkeersbesluit is genomen. Maar ik kom 'm pas per 6 september 2021 in dienstregelingen tegen dus dat ga ik eerst nog even verder uitzoeken.--Daniel (overleg) 30 okt 2021 15:26 (CEST)

Inmiddels vastgesteld: Ina Boudier-Bakkerlaan was een nieuwe halte ter vervanging van de Rubenslaan per zomerdienst 2021 (maar nooit vermeld in wijzigingsoverzichten geweest). Halte Odijk-Zuid heet in de KV1 data van oktober 2021 nog gewoon Odijk-Zuid, dus daar is ergens een technisch foutje gemaakt. (Net zoals dat er een KV1-bestand was per 30 augustus waarin lijn 41 weer een halte Rubenslaan had, die in de versie van een paar dagen later weer weg was ;-) )

Lijn 63 Zaandam Station - Assendelft Station

Hoi Milco, kun je niet beter een nieuwe pagina aanmaken? De titel dekt de lading nu immers niet meer.
Groeten, Meltrain (overleg) 20 nov 2021 16:27 (CET)

Bestand Route rskUlr

Hoi Milco,
Bedankt voor het toevoegen van Route rskUlr op de pagina van lijn 106.
Ik was al 11 maanden op zoek naar dit symbool en heb zelfs aan Regenmaker gevraagd om hem aan te maken, maar wist niet dat hij al bestond.
Kun je hem wel toevoegen aan Help:Routestrips? Ik vrees namelijk dat ik de opmaak van die pagina verpest als ik het doe.
Groeten, Meltrain (overleg) 21 nov 2021 11:13 (CET)

Graadt van Roggenweg

Hoi Milco,

De omleiding waardoor halte Graadt van Roggenweg vervalt is van Utrecht naar Gorinchem. In die richting staat de halte gewoon in de dienstregeling. De richting waarin hij in de nieuwe dienstregeling verdwenen is, is van Gorinchem naar Utrecht. En die blijkt ook in de huidige dienstregeling al verdwenen.

Al zie ik nu wel dat de omleiding bij U-OV de andere kant op is, dus blijkbaar weet de ene helft van Qbuzz niet wat de andere helft doet ;-)--Daniel (overleg) 21 nov 2021 22:21 (CET)

Lijn 74 Gorinchem

Hoi, Zelfde reden als dat lijn 5 daar 's middags niet langs rijdt in de huidige dienstregeling. Schijnt daar in de middagspits nogal eens vast te staan. Daniel (overleg)

Dan heb je te snel gekeken: staat er nu wel ;-) Het was me nooit opgevallen (gezien de dienstregeling 2022 vrijwel identiek is aan 2021), maar blijkt sinds begin dit jaar te gebeuren. In het busboekje 2020 reden die ritten nog via het ziekenhuis. Logisch want de wijziging op lijn 5 was ook per 3-1-2021. Daniel (overleg)

Kopje toevoegen

Hoi Milco,
Het valt me op dat jij op overlegpagina's vaak een nieuw onderwerp toevoegt door een bestaand onderwerp te bewerken.
Dat is echter niet nodig, want je kunt ook de knop "Kopje toevoegen" gebruiken. :-)
Groeten, Meltrain (overleg) 23 nov 2021 17:26 (CET)

Lijn 342 Schiphol Knooppunt Noord - Uithoorn Busstation

Hoi Milco, ik heb onlangs over alle "tijdelijk" opgeheven lijnen op het forum een vraag gesteld, omdat ik zelf even niet weet wat de beste oplossing is. Nu is lijn 342 natuurlijk een ander geval omdat deze (in principe) niet met hetzelfde begin- en eindpunt terugkeert, al kan één en ander wel veranderen. Dan blijft toch de vraag wat ik dan met de lijnen 244, 255 en 287 moet doen aangezien alle lijnen er straks voor minimaal één dienstregelingsjaar eruit hebben gelegen (en lijn 255 de enige is die straks weer gaat rijden). Groet, Tlp (overleg) 5 dec 2021 22:48 (CET)

Essen (B)

Hoi Milco, ik weet niet wat precies je bedoeling was met het weghalen van het achtervoegsel (B) in de code Essen (B)|Essen|Essen, Station, maar er waren geen gebroken links en een Categorie:Essen (B) bestaat al. Die categorie is zeker handig aangezien er ook een plaats Essen in Duitsland bestaat, welke de bijbehorende Categorie:Essen (D) heeft. Ik heb daarom je wijzigingen ongedaan gemaakt. Tlp (overleg) 7 dec 2021 12:33 (CET)

Ja, probleem opgelost! ;-) Tlp (overleg) 7 dec 2021 13:10 (CET)

Overleg met Frank

Hoi Milco, kun jij mij in contact brengen met Frank zodat we even kunnen overleggen hoe ver hij is aangezien ik een aantal wijzigingen nog niet zie doorgevoerd. --Gkw1969 (overleg) 8 dec 2021 12:30 (CET)

Inmiddels de pagina van Frank al gevonden --Gkw1969 (overleg) 8 dec 2021 15:45 (CET)

Lijn 27

Oh, niet zo over nagedacht eigenlijk. Ik dacht dat deze kant logischer zou zijn omdat de meest logische spitsrichting naar het Surinameplein lijkt. Ik zal het straks aanpassen. Tlp (overleg) 10 dec 2021 13:56 (CET)

Nieuwe dienstregeling

Hoi Milco, Ik zie bij Gooi- en Vechtstreek de lijnpagina's nog op oranje staan. Zijn die klaar? Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 dec 2021 08:00 (CET)

Lijn 565

Ben je me net te snel af, zie net de video: https://www.rtvutrecht.nl/video/4498064/vreeswijkers-opgelucht-van-de-zotte-dat-er-geen-bus-reed-naar-nieuwegein ;-)--Daniel (overleg) 13 dec 2021 22:21 (CET)

Opgeheven lijnen

Hoi Milco, ik had deze lijnen tijdens het bijwerken over het hoofd gezien. Zojuist heb ik ze alsnog op voormalig gezet. Dankjewel voor de herinnering. Tlp (overleg) 18 dec 2021 01:01 (CET)

Lijn 388

Hoi Milco,

Het gaat bij lijn 388 in alle gevallen om uitlopende ritten rond de tijden dat de frequentie wisselt van 4x/uur naar 2x/uur en van 2x/uur naar 1x/uur, daarom heb ik ze niet voorzien van een aftakking. Het zijn immers geen korttrajectritten. Als je die ritten wel een aftakking zou geven dan zou er ook eentje bij Meerkerk moeten komen (daar eindigt ook een rit halverwege de avond). Maar ik heb de aftakkingen dus juist volgens de standaard beperkt tot de daadwerkelijke korttrajectritten, zoals de ene rit die als 387 naar Meerkerk komt en als 388 verder gaat en dus wel een aftakking heeft gekregen. Analoog aan de 416 trouwens, waar alle uitlopers op de Hoogendijk aan de spitsranden ook niet allemaal in de routestrip gepropt zijn.

En owja, halte Kooihaven moeten we maar even houden zoals 'ie op de meeste kaarten staat (had de aanpassing wel gezien, maar expres niet verwerkt). Het water waar hij naar verwijst heet immers Kooihaven. Al schoot ik wel even in de lach toen ik het ontwerp voor de ver-R-netting van deze halte vond... daar schrijft de gemeente Papendrecht "halte Kooyhaven" op de tekening zelf, terwijl er in de legenda op hetzelfde blad "halte Kooihaven" staat ;-) --Daniel (overleg) 24 dec 2021 12:42 (CET)

Bizzliners

Hoi Milco, bedankt voor het melden. Weet jij toevallig wanneer de haltes in Zuidoost oorspronkelijk hernoemd zijn? Tlp (overleg) 31 dec 2021 17:43 (CET)

De "nieuwe" haltenamen staan al in de dienstregeling van dit jaar dus 9 januari 2022 lijkt me onwaarschijnlijk. Ik zal ze op het lijstje van Regenmaker zetten. Tlp (overleg) 31 dec 2021 19:27 (CET)

Tarieven Zeeland

Hoi Milco, dat komt goed. Ik ga nu aan het werk beginnen dat ik voor Zeeland (en de andere concessies moet doen). Groet, Tlp (overleg) 8 jan 2022 18:53 (CET)

Halte Thialfweg

Hoi Milco, deze nieuwe halte in Heerenveen moet wel blijven staan. Deze was men binnen Arriva vergeten in te voeren in de nieuwe systemen/reisplanners. Gaat zo snel mogelijk gebeuren. Hij moet al wel aangedaan worden door de lijnen 28, 95 en 199. Daarom heb ik hem opnieuw ingevoegd aldaar. Eelke-Hendrik (overleg) 9 jan 2022 10:34 (CET)

Halte Tienvoet

Hoi Milco, Ik lees het volgende: Let op: halte per 9-1 vervallen voor lijnen 160, 170 , 171 en 172 ivm werkzaamheden. Geldt op 7 jan. – 1 okt. 2022 Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 9 jan 2022 12:11 (CET)

Lijn N84 Amsterdam

Hoi Milco, dat van de halte Zonnestein kan kloppen. Ik heb de informatie op de pagina alvast verwijderd, wat ik met mijn aanvraag op de overlegpagina van Regenmaker doe weet ik nog niet. De routewijziging had ik gisteren al op de GVB-site gezien en nu staat deze ook in OVinfo, dus ik heb hem maar alvast doorgevoerd (het is in feite een terugdraaiing van de wijziging in december, de route is namelijk hetzelfde als voorheen). Tlp (overleg) 24 jan 2022 15:26 (CET)

Sjabloon:CoronaMinder

Hoi Milco, heb jij dit sjabloon bij lijn 322 gebruikt zonder daarbij de daadwerkelijke wijzigingen te verwerken? Is het beter als ik dat voor de gewijzigde lijnen in Amsterdam ook doe? Tlp (overleg) 26 jan 2022 15:53 (CET)

Ik vind het zelf wel erg prettig dat ik kan zien wat er precies wijzigt. Met dat sjabloon zie je niets. Philip (overleg) 26 jan 2022 16:00 (CET)
Ik weet het niet. Er wordt op de wiki al lange tijd gezocht naar een balans tussen volledigheid en onderhoudbaarheid van pagina's, mede vanwege het feit dat gebruikers (zeker een paar jaar geleden) regelmatig herinnerd moesten worden om omleidingen bij te houden. Ook in het geval van wijzigingen als gevolg van corona heeft het merendeel van de gebruikers er openlijk voor gekozen daar voorzichtig mee te zijn als het veel weg heeft van een tijdelijke wijziging. In het geval van Amsterdam heeft Milco er bijvoorbeeld eerder voor gekozen om tijdelijke frequentieverlagingen bij onder andere lijn 24 en 38 weg te halen zodra deze niet meer golden. Vraag is of de oproep om op de website van de vervoerder te gaan kijken die zojuist aan het Sjabloon:CoronaMinder is toegevoegd, voldoende is. Tlp (overleg) 26 jan 2022 16:23 (CET)

Lijn 80

Hoi Milco,

We zetten toch alleen de gebruikelijke materieelinzet op de wiki? En niet een bustype waarvan er welgeteld één per week wordt ingezet? (En dan ook nog alleen buiten de vakantiedienstregeling. --Daniel (overleg) 29 jan 2022 18:43 (CET)

Zie dat je 'm alweer weggehaald hebt. Ben zelf ook niet zo van de extreme details in de materieelinzet nee, wat dat betreft zijn er gelukkig genoeg anderen op de wiki die dat wel weer bijhouden--Daniel (overleg) 29 jan 2022 19:00 (CET)

Lijn 461 Amsterdam, Groot Gelderlandplein - Gustav Mahlerplein

Hoi Milco, wat was je gedachte achter de opmerking Zolang ik niet weer wat de toekomst is van de Gelderlandplein-lijnen ga ik ze bewerken tot de huidige vorm? En hoe komt het dat je die opmerking alleen bij lijn 461 hebt geplaatst, daarbij ook de weekendfrequenties hebt weggehaald, en bij lijn 463 vrijwel niets hebt veranderd? Wat ik bij GVB kan vinden is dat lijn 461 in ieder geval sinds januari (weer) dagelijks rijdt en dat beide lijnen per 28 februari wijzigingen in zowel de route/haltevoering als frequenties krijgen (bij lijn 461 meer dan bij lijn 463). Echter lijkt er nu bij lijn 461 duidelijk iets in het wijzigingsoverzicht te ontbreken. Zou jij daarnaar kunnen kijken? Tlp (overleg) 22 feb 2022 17:17 (CET)

Omleiding Bilthoven

Hoi Milco, Wel kritiek hebben dat de omleiding al een jaar voorbij zou zijn, maar niet opmerken dat er al sinds 10 januari het verkeerde jaartal bij stond? Da's wat selectief he ;-) Maar de omleiding blijkt inderdaad vervroegd afgelopen dus hij kon er sowieso af inderdaad.

--Daniel (overleg) 12 mrt 2022 21:40 (CET)

Niteliner ticket Noord-Holland

Hoi Milco. Excuses voor de late reactie. Heb nooit een notificatie gekregen of op een andere manier door gehad dat je had gevraagd om de pagina over het Niteliner ticket Noord-Holland aan te passen. Zag deze net pas en heb inmiddels de pagina ook aangepast met de nieuwe tarieven. Ga misschien alleen nog even kijken of ik het tarief per concessie er beter op kan laten tonen. In alle Noord-Hollandse concessies is het tarief namelijk €5,25, maar in Amstelland-Meerlanden nog steeds €5,00 (volgens de website althans).

--Frank93 (overleg) 12 mrt 2022 21:40 (CET)

Logo Texelhopper

Gedaan Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 apr 2022 15:03 (CEST)

U-OV lijn 31

Hoi,

Dank voor de reminder. Had het wel in het nieuwsbericht gelezen, maar helemaal over het hoofd gezien bij het nalopen van de lijnen zelf omdat 31 als enige geen gewijzigde lijnfolder heeft gekregen.

Gelijk de blunder die niemand was opgevallen uit die pagina gehaald, hoe iedereen over "In de daluren wordt tot 10.00 uur 4x/uur van Bilthoven naar Rijnsweerd Noord gereden. De laatste van verdichtingsrit rijdt tot Rijnsweerd Noord." heen heeft kunnen lezen is toch apart, die zin klopte overduidelijk niet ;-) --Daniel (overleg) 16 mei 2022 20:48 (CEST)

Nieuwegein Stadscentrum

Milco,

Dit is weer een heel typische wijziging van Qbuzz. Het staat op de website en ik zie het in OV-info, maar in de meest recente KV1 van Qbuzz komt de haltenaam "Nieuwegein City" nog helemaal niet voor. Bij Syntus lijn 106 zag ik 'm wel in OV-info staan, maar verder weer nergens. Opmerkelijk genoeg is 'ie bij Qbuzz zelfs nog niet verwerkt in de lijnfolders die vorige week ingegaan zijn.

Ik had me voorgenomen om hier iets mee te doen zodra de tramlijnpagina's aangepast moeten worden i.v.m. het gereed komen van de nieuwe tramhalte, want aannemelijk is de wijziging daaraan gerelateerd.--Daniel (overleg) 30 mei 2022 20:05 (CEST)

Lijnen 120 en 820

Hoi Milco,

Dat was weer een typisch gevalletje communicatie op z'n Syntus'... Beide pagina's kwamen exact overeen met wat er in het nieuwsbericht over deze werkzaamheden staat en ook met de vervallen haltes die bij "werkzaamheden" vermeld orden. Maar in de dienstregeling staat inderdaad iets heel anders. (Die was er alleen nog niet toen ik de pagina's aanmaakte)

Om dezelfde reden net lijn 881 aangepast, want die bleek volgens het nieuwsbericht en bijbehorende PDF-dienstregeling te eindigen bij een halte die helemaal niet bereikbaar is (en volgens OV-info eindigt die lijn dus ook een halte eerder)--Daniel (overleg) 9 jul 2022 22:00 (CEST)

Was dus een foutje in Loenen aldus Syntus: https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/nieuws/werkzaamheden-tussen-breukelen-en-loenen-ad-vecht ;-) --Daniel (overleg) 20 jul 2022 20:15 (CEST)

Lijn 61

Hoi Milco, Dat klopt zeker, echter in Duitsland maak ik zover nog beperkt onderscheid tussen Hybrid, Electric, H2, CNG en Diesel aangezien meerdere types door elkaar kunnen rijden en de lijst met materieeltypen voor lijnen snel verouderd raken. Ik maak dus liever gebruik van MAN Lion's City in het algemeen, maar als je het graag anders ziet hoor ik het graag. Wat betreft onderaannemers gebruik ik de i.o.v. beperkt maar het sjabloon:DOnderaannemers aangezien er wel tot 10 onderaannemers op 1 lijn kunnen rijden. Voor het Westfalen Tarif (WT) wil ik de onderaannemers nog een keer compleet maken. Maar daar ben ik nu nog niet aan toegekomen. Ook in Münster rijden bijvoorbeeld Schäpers uit Nordwalde, Bils uit Sendenhorst, Weilke uit Greven en Theo Reisen uit Münster allen door elkaar op de stadslijnen, dat wordt erg onoverzichtelijk om in de LijnInfo sjabloon te proppen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 9 aug 2022 16:19 (CEST)

Extra rit 489 - 92

Hoi,

Van 489 af? Dan moet ik toch eens gaan kijken hoe Qbuzz twee bussen combineert tot een gelede op Oostendam hoor ;-) Ik kwam die extra rit op 92 namelijk tegen nadat ik in de dienstregeling van 491 bij een extra rit een voetnoot zag "rijdt vanaf Oostendam door als lijn 92 naar Rotterdam". En aangezien de pagina over lijn 92 nog geen korte rit vermeldde ben ik toen maar eens bij de dienstregeling van die lijn gaan kijken.

Edit:Ow Qbuzz heeft het lekker verwarrend gemaakt. De extra rit in de dienstregeling van lijn 92 is inderdaad degene die van 489 af komt. Maar de rit die van 491 af komt op Oostendam staat dan weer niet in de dienstregeling van 92?! --Daniel (overleg) 17 aug 2022 10:42 (CEST)

Voor die rit vanaf 491: zie hier (wel even op volgende week zetten) de rit van 7.05 uur uit Sliedrecht met voetnoten a en b. Onderaan de dienstregeling staat dit: a: Rijdt niet op vrijdagen en niet tijdens de schoolvakanties. b: Extra bus. Rijdt vanaf Oostendam verder als streekBuzz 92 naar Lombardijen en Zuidplein.
Ergens klopt echter iets niet want die rit is in 16 minuten vanaf Oostendam op Zuidplein volgens de dienstregeling terwijl 92 daar 23 minuten over doet.--Daniel (overleg) 17 aug 2022 10:53 (CEST)
Ik denk dat opmerking b een foutje is en de bus gewoon als 491 naar Zuidplein rijdt. Meltrain (overleg) 17 aug 2022 12:04 (CEST)
Het gaat er niet om wat jij denkt, maar om wat de werkelijkheid is. Het is namelijk wel logisch om zo'n extra bus als 92 via Lombardijen te laten rijden, daar zit de Guido de Brès immers dus zo'n rit ontlast de voorgaande rit die anders massale hoeveelheden overstappers heeft. Die extra ritten zitten immers precies op schooltijden. Ik heb inmiddels dan ook al navraag gedaan.--Daniel (overleg) 17 aug 2022 14:24 (CEST)

Lijn M1

Sorry voor de cryptische bewerkingssamenvatting, ik meende toch echt meer ingetikt te hebben voor ik de pagina opsloeg ;-)--Daniel (overleg) 19 aug 2022 22:33 (CEST)

RE: Wijzigingen RET

Hoi Milco,
Ik denk niet dat het me gaat lukken om de wijzigingen te verwerken.
Als iemand anders het doet, wil ik alles best nalopen, maar zelf invoeren gaat qua tijd niet lukken.
Groeten, Meltrain (overleg) 20 aug 2022 19:45 (CEST)

Dutch Grand Prix

Hoi Milco, ik had jouw bericht over het vervoersbewijs van de Dutch Grand Prix niet gezien tot vandaag. Ik heb de informatie inmiddels bijgewerkt. Kan de informatie over het jaar 2022 beter op een nieuwe pagina omdat het ticket een iets andere naam heeft en de voorwaarden gewijzigd zijn? Tlp (overleg) 26 aug 2022 13:41 (CEST)

Lijn 10 Dordrecht

Hoi,

Dat was nog eens een goed verstopte afwijking. Je schreef in het centrum en daar zag ik al niks afwijkends, maar het gaat dus om de halte bij het Energiehuis. Daar is tijden een omleiding geweest (maar die was de hele week dacht ik), blijkbaar is dat nu in de route verwerkt. Kan echter nergens terugvinden wanneer dat dan gewijzigd is.--Daniel (overleg) 17 sep 2022 19:35 (CEST)

Lijn 322

Hallo Milco,
Volgens OVInfo gaat/blijft lijn 322 (helaas) maar 1x/uur rijden op zondag.
Groeten van Meltrain (overleg) 20 nov 2022 10:08 (CET)

Hoi Melvin, bedankt. Ik ga de lijnen nog nalopen dus dan kom ik het vanzelf wel tegen. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 nov 2022 10:23 (CET)

Lijn M8

Hoi,

Is het wel zo handig om witte tekst op die limegroene lijnkleur te gebruiken bij de M8? Denk dat zwart op die achtergrondkleur beter leesbaar is--Daniel (overleg) 20 nov 2022 10:12 (CET)

Ja, daar dacht ik ook al aan. Ik heb gisteravond echt het meest belangrijke verwerkt en zal de details later nog nalopen. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 nov 2022 10:24 (CET)

Eerste/Laatste rit

Hoi Milco,

Je hebt bij lijn 104 dat stukje over de eerste en laatste rit weggehaald. Maar ik zie bij veel andere lijnen (in andere delen van het land) dat daar ook dat soort afwijkingen worden vermeld. Is dat dan inderdaad “niet noemenswaardig” en moet dat op andere pagina's ook worden verwijderd?

Met vriendelijke groet, Vistaus (overleg) 20 nov 2022 14:14 (CET)

Nieuwe dienstregeling

Hoi Milco. Nee hoor de kleine aanpassingen zijn geen probleem. Lijn 239 heeft wel al een lijnkleur maar die moest ik nog even toevoegen aan de pagina inderdaad. Komt denk ik omdat ik de pagina van de oude 239 heb gebruikt, die reed toen er nog geen lijnkleuren waren.

Frank93 (overleg) 22 nov 2022 19:07 (CET)

Treinseries 7100 en 7200

Hoi, Had ik op zich al gedaan toen ik ze in de wijzigingspagina voor DMG opnam. Ik zat 'n beetje met de details, want er zit nogal een verschil per richting wanneer ze gaan rijden. De treinseriepagina's zijn jouw ding, dus zet maar op die pagina wat jij denkt dat het best is op basis van de wijzigingspagina.--Daniel (overleg) 22 nov 2022 19:50 (CET)

Lijn N30

Prima, die ga ik oppakken. Tlp (overleg) 24 nov 2022 22:45 (CET)

Lijn 5 - Mediapark

De reden dat ik “op de terugweg” toevoegde was omdat lijn 107 alleen op de terugweg over het Mediapark reed en bij daardoor bij Mediapark Zuid stopte. Op de heenweg reed lijn 107 er altijd al langs. Met vriendelijke groet, -Vistaus (overleg)

Lijn 96

Hoi Milco, Ik neem hem mee tijdens het bewerken van Twente. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 26 nov 2022 10:38 (CET)

Treinserie 6800

Hoi Milco,
Waarom heb je de 6800 verwijderd van Openbaar vervoer in Zoetermeer?
Deze treinserie rijdt immers ook in 2023, maar dan alleen tijdens de spitsuren van maandag t/m donderdag.
Groeten van Meltrain (overleg) 3 dec 2022 11:28 (CET)

Zaanstreek

Hoi Milco, de dienstregeling voor deze concessie is eigenlijk al op 28 augustus ingegaan. Wil jij naar de wijzigingspagina kijken? Tlp (overleg) 4 dec 2022 18:05 (CET)

Routestrip lijn 30/157

Hoi Milco. Ik heb even naar de haltenamen gekeken waar je het over had. Bij lijn 30 lijkt het bij Connexxion ook niet echt consistent. Als voorbeeld even de halte Middenvliet. De website geeft aan Den Helder, terwijl op de vertrekstaat wel Julianadorp vermeld staat. Ik heb even op Google Maps gekeken en deze geeft ook Julianadorp aan bij de betreffende haltes, dus ik denk dat dat gewoon klopt.

Wat lijn 157 betreft doel je denk ik op de haltes nabij/langs de N9. De halte Koedijkervlotbrug ligt in Alkmaar dus die heb ik wel alvast aangepast in de routestrip. Bij de haltes Kanaaldijk N9 en Teugelaan wordt op de website inderdaad Bergen genoemd als plaatsnaam. Ik denk dat de plaatsnamen zoals ze nu op de wiki aangegeven worden bij lijn 151 en 157 de juiste zijn. Bij de omroep in de bus heten deze haltes ook Koedijk, Kanaaldijk N9 en Schoorldam, Teugelaan.

Frank93 (overleg) 4 dec 2022 20:28 (CET)

RE: Lijn 98 (Fryslân)

Deze kan inderdaad verwijderd worden. Ik heb voor de herkenbaarheid de categorie Verwijderen toegevoegd. Iamthedutchdude (overleg) 11 dec 2022 22:35 (CET)

Haltenamen Dordrecht

Ow, het is weer zover... Qbuzz had in het wijzigingsoverzicht wel aangekondigd dat er wat haltenamen gewijzigd zouden zijn maar toen ik DMG naliep waren alle haltenamen op de site nog identiek aan de wiki. (Sterker nog: volgens de busboekjes die je kunt downloaden is er ook niks gewijzigd...) Lijn 13 komt overigens niet in Crabbehof.--Daniel (overleg) 22 dec 2022 21:23 (CET)

Reactie op je bericht over de RET

Hoi Milco,
De wijzigingspagina van de RET maak ik ergens in de komende week wel aan.
De tarieven had ik bijna allemaal al bijgewerkt, behalve de STOPenGO van de RET en de Delfthopper van EBS. Daarvan heb ik nog geen informatie en die staan nu (nog) op oranje.
Iedereen die het wel weet, mag het uiteraard aanpassen.
Verder begint mijn motivatie in het bijwerken van dit soort pagina's steeds verder af te nemen. Ik zit er heel erg over te twijfelen of ik het volgend jaar überhaupt nog doe.
Groeten van Meltrain (overleg) 22 jan 2023 14:44 (CET)

Agaatvlinder

Hoi Milco,

Die nieuwe halte Agaatvlinder waar je op Regenmaker's overlegpagina een vraag over stelde ligt er sinds het begin van de nieuwe dienstregeling. Alleen de haltepaal is er later neergezet, maar denk dat je wel van 11 december uit kunt gaan hiervoor--Daniel (overleg) 27 jan 2023 20:48 (CET)

Pagina’s proberen om niet aan categorieën toe te voegen

Hoi Milco, Weet jij hoe je een LijnInfo gebruikt zonder aan categorieën toe te voegen?

Groeten, Julius (overleg) 22 februari 2023 06:30 (CET)

LijnInfo en RER Parijs

Hoi Milco, weet jij hoe je regionale treinen een optie maakt bij de LijnInfo? Ik heb het vanochtend het geprobeerd maar de Lijnnummer werkte niet (Ik heb het aan Regenmaker gevraagd maar hij/zij negeerde mij) Kan je me helpen? Groeten, Julius (overleg) 1 maart 2023 11:24 (CET)

Burg. Padmosweg in Wilnis

Hoi Milco,

In de dienstregelingen is deze halte inderdaad spoorloos verdwenen (en daardoor ook op Google Maps), maar fysiek is 'ie er nog wel. Net voor de nieuwe dienstregeling inging maakte ik er nog deze foto waarop de halte volledig omgestickerd is naar de lijnen die er vanaf 11 december zouden gaan stoppen (wat ook op het oranje briefje te lezen is). Die waarneming was ook de reden dat ik 'm op de wiki heb laten staan, ondanks dat hij op dat moment ook al niet in de online dienstregelingen stond.--Daniel (overleg) 26 mrt 2023 16:42 (CEST)

Lijn B Hoek van Holland Strand

Hoi Milco, de eindpunt van lijn B wordt veranderd maar je hebt gewoon de pagina hernoemd, moet er eigenlijk niet een nieuwe pagina komen of wou je niet dezelfde pagina maken met ietsjes meer informatie of iets anders? Groeten, Julius (overleg) 30 mrt 2023 07:11 (CEST)

Lijn 20 Amsterdam, Dam - Artis & Lijn 30 Amsterdam Haarlemmermeerstation - Bovenkerk Station

Hoi Milco,
Ik vind het een goed idee dat je deze pagina's hebt aangemaakt en de routes hebt beschreven, maar ik vraag me vooral bij lijn 20 wel af of het handig is om RouteRijPlaats te gebruiken.
Nu komt die lijn immers op alle pagina's in de overzichten te staan, terwijl je alleen op de Dam kunt in- en uitstappen. Dat is verwarrend.
Wil je daarnaast nog de niet-bestaande categorieën onderaan de pagina van lijn 30 aanmaken? Het had mij overigens handiger geleken om bij de voormalige stations RouteRijStation te gebruiken.
Groeten van Meltrain (overleg) 8 apr 2023 11:30 (CEST)

Hoi Melvin, ik ben inderdaad nog wat aan het zoeken qua juiste vormgeving. Ik had gisteren geen zin meer om verder te gaan, maar zal dit later dit weekend (als het lukt) oppakken. Sowieso bij lijn 20 wil ik de lijn bij de Dam wel in de tabel laten aangezien dat een in- en uitstaphalte is. Bij de andere haltes ga ik nog even nadenken, in principe wordt op de pagina zelf wel duidelijk beschreven dat enkel de Dam een opstapplaats is. Het verschil tussen RouteRijPlaats of -Station is mij om het even; het gaat mij erom dat lijn 30 getoond wordt. Feitelijk zijn het bovendien ook geen gebruikte stations meer, maar ligt er tegenwoordig meestal enkel nog een vrij sobere tramhalte met een ouderwets bord met daarop de dienstregeling. Milco (wikibeheer) (overleg) 8 apr 2023 12:11 (CEST)
Hoi Milco, Kan je de museumtram- en buslijnen uit de reguliere tabellen halen. Voor overzichtelijkheid zou ik ze in aparte tabellen opnemen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 apr 2023 20:04 (CEST)

U-link 28

Hoi Milco,

Ik twijfel een beetje of dat soort versterking wel op de wiki thuishoort eigenlijk, wellicht hooguit een losse vermelding onder het dienstregelingkopje. Het is ook niet echt een consequent hogere frequentie maar zijn wat onregelmatige ritten tussendoor.--Daniel (overleg) 12 apr 2023 21:48 (CEST)

Lijn 21 Rotterdam

Hoi Milco, volgens mij was het dan vroeger dat lijn 21 ‘s avonds richting Avenue Concordia ging. Nu staat er 4 ritten naar Rotterdam Centraal Julius (overleg) 15 mei 2023 14:56 (CEST)

Maar is het de moeite waard om dat expliciet op de Wiki te vermelden? Ik vind zelf van niet. Meltrain (overleg) 15 mei 2023 20:21 (CEST)

Lijn 166 Maarheeze Station - Budel Airpark

Hoi Huibf, zojuist heb ik deze lijn aangemaakt en toegevoegd aan de tabel van de concessiepagina. Ik weet echter niet of het nog onder dienstregeling 2022 of 2023 valt, dus heb daar nog niets mee gedaan. Zou jij wellicht de wijziging kunnen doorvoeren op de juiste jaarpagina? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 2 aug 2023 14:11 (CEST)

Ik zit in dubio. Officeel zou op 27 augustus de nieuwe dienstregeling aangaan voor 2023. Maar ook deze is op de lange baan geschoven. Dus in 2023 zal er niet veel veranderen. Ik overweeg dan ook om (ook voor oost en west) die dienstregeling voor 2023 toch in te laten gaan in febrauri 2023. Zowel Arriva als Hermes hebben toen wel een busboekje uitgebracjt, als was er geen explotatieplan iod wat is goedgekeurd door de provincie. Maar dat maakt voor de wiki niet veel uit. Ook wordt het voor bezitters van busboekjes ook logischer. De wijzingen van augustus kunnen dan mee in de tussentijdse wijziging. Ook kunnen diverse lijnen in ZOB dan ook ófficeel worden teruggeschroeft naar lagere frequneties die ze rijden volgens het busboekje van februari 2023. --Huibf (overleg) 5 aug 2023 12:16 (CEST)

Nachtlijnen Syntus

Hoi, Ja dat ga ik oppakken, misschien vanavond al maar komende week kom ik er sowieso wel aan toe.

Ik loop ze dan sowieso even na want de dagen waarop ze rijden zijn sowieso ook anders. Daniel (overleg)

Dat je 'm met de huidige niet kunt rijmen klopt, 428 nam de voormalige route van N02, N07 en N20 via de Vleutenseweg Leidsche Rijn in over destijds (zie in de spoiler). Ik heb "opvolger" nu vervangen door "Afgesplitst naar" wat de situatie beter weergeeft.--Daniel (overleg) 19 aug 2023 22:28 (CEST)

RET wijzigingen terugdraaien

Hoi Milco, dat is prima, ik doe het zo snel mogelijk. Julius (overleg) 20 sep 2023 12:51 (CEST)

Zaanstreek-Waterland

Hoi Milco, ik vind het prima om Zaanstreek-Waterland samen te doen. Wil jij dan het Zaanse deel doen (incl. lijn 67) en dat ik het Waterlandse deel doe (incl. lijnen 111, 211 en N19)? Tlp (overleg) 2 okt 2023 11:26 (CEST)

Vind ik ook goed. We kunnen dan de haltepagina's wel verdelen per concessie en elkaar helpen waar nodig. Tlp (overleg) 5 okt 2023 08:26 (CEST)
Hoi Milco, wat betreft lijn 110 zou ik eigenlijk willen voorstellen om het wikibotje dat te laten doen. Zolang de nieuwe lijn nog niet is aangemaakt moet dat geen probleem zijn. Voor wat betreft de andere punten: laten we even afwachten tot de dienstregeling bekend is, dan verwacht ik ook meer overzicht te hebben van mijn andere werk tot aan de kerst. Tlp (overleg) 10 nov 2023 19:21 (CET)

Wijzigingen concessies

Hoi Milco, ik moet bekennen dat het niet zo goed gaat met me. Omdat ik niet weet of ik snel weer beter word, vraag ik me af of het verstandig is dat ik mijn inschrijvingen intrek. Ik begrijp dat het vervelend is, omdat ik weet dat jij en anderen op me rekenen. Ik hoor graag of je denkt dat andere gebruikers kunnen meehelpen of dat je alsnog mijn hulp nodig hebt. Ik zal gebruiker een ov fan alvast persoonlijk vragen. Groet Tlp (overleg) 9 nov 2023 15:56 (CET)

België

Heb je bericht gelezen en beantwoord via FB Messenger. Etienne (overleg) 15 nov 2023 09:04 (CET)

Nieuwe Lijnen De Lijn

Dag Milco, ik ben onlangs al aan enkele lijnen begonnen (vooral regio Vlaams Brabant), maar dit is nog maar een van de eerste keren dat ik dat doe. Zou je het zien zitten om af en toe eens te kijken naar de dingen die ik gemaakt heb en indien nodig dingen aan te passen, en zou jet mij dan ook willen laten weten zodat ik dit in de toekomst wel juist kan doen? Alvast bedankt! Mvg, Delijn821

RE: Delft

Hoi Milco,
Bedankt voor je opmerking. Alles klopte, behalve de eindbestemming. ;-)
Groeten van Meltrain (overleg) 19 nov 2023 16:47 (CET)