Overleg gebruiker:Milco

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Amsterdam, Johan Huizingalaan

Hallo Milco,

Ik ben een nieuwe pagina gestart, namelijk de Amsterdam, Johan Huizingalaan. Ik vond dit wel een toevoeging, omdat er veel op- en overstapmogelijkheden zijn. Alleen moeten de desbetreffende lijnen nog een linkje krijgen bij deze halte. Het gaat om de volgende lijnen: 2, 18, 62, 195, 247, 288, 302 en 398. Ik vroeg me af of jij ze er in kon zetten.

Mvg, Xander zwiers (25-09-2019)

Lijn 572

Hoi Milco,

Ik zou niet omleidingen toevoegen om het toevoegen, zeker als er geen omleidingsbericht is. Lijn 572 heb ik dit weekend nog zien rijden in Vathorst en rijdt sowieso NIET dezelfde omleiding als lijn 101. Aannemelijk kan deze omdat 't een buurtbus is makkelijker omrijden via straten in de directe omgeving van de normale route--Daniel (overleg) 21 jul 2019 22:57 (CEST)

Daarom had ik het ook niet toegevoegd, wel puur omdat ik de omleiding bij lijn 101 zag. Weet jij wellicht wat wel de omleidingsroute van lijn 572 is? Dan kan het aangepast worden. Als die route onduidelijk is haal ik het gewoon weer weg.. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jul 2019 07:46 (CEST)
Hoi, Ik weet ook niet wat de omleiding exact is. Hij reed zaterdag in elk geval gewoon de Heideweg op, maar als ik de fasering van de werkzaamheden in Hooglanderveen op de site van de gemeente Amersfoort bekijk zou 'ie net niet het smalle paadje naar station Vathorst op kunnen vanaf de Heideweg. Oftewel: heb geen idee hoe die rijdt, maar in elk geval niet over de ringweg zoals de 101 doet.--Daniel (overleg) 22 jul 2019 21:50 (CEST)

Lijn 199

Hoi Milco, hoezo klopt de bewering dat reizigers naar Airport en P30 op Knooppunt Noord moeten overstappen niet? Op de wijzigingspagina staat toch echt: "In de andere richting eindigt lijn 199 met vrijwel alle ritten op Knooppunt Noord. Hier kun je zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder." Ook op OVinfo zie ik geen koppelingen met andere lijnen. Dat lijkt mij toch duidelijk? Groet, Tlp (overleg) 16 aug 2019 23:02 (CEST)

Ik stel dan voor om jouw wijziging toch terug te draaien, omdat ook in het vervoerplan vanaf pagina 19 een paragraaf is gewijd aan het Terugtredend Schipholnet. Bij lijn 199 (pagina 24/25) staat vervolgens: "De verlenging naar Praam is alleen mogelijk door de combinatie met het terugtredende Schipholnet. Het traject Knooppunt Noord – Airport/Plaza is in die filosofie niet meer noodzakelijk, en dat creëert extra kansen voor een betere ontsluiting van de Amstelveense wijken Middenhoven en Westwijk." Toegegeven, het geciteerde stuk tekst geeft de suggestie dat de lijn in beide richtingen tot Knooppunt Noord ingekort wordt en zegt niets over een eventuele koppeling met andere lijnen, desondanks wordt de toekomstige situatie bij lijn 194 en 195 (pagina 23/24) wél toegelicht waarbij de overstap op Knooppunt Noord expliciet wordt genoemd, en al met al lijkt mij de situatie voor lijn 199 met de informatie op de website vrij aannemelijk. Tlp (overleg) 16 aug 2019 23:32 (CEST)

Hoekse Hopper

Hoi Milco, er moet nog een pagina voor de Hoekse Hopper aangemaakt worden die vanaf morgen in Hoek van Holland gaat rijden. De bus krijgt het lijnnummer 435 maar heeft verder alle kenmerken van een flexnet (zie bijvoorbeeld de spelregels op de Facebookpagina van Hoekse Hopper en dit YouTubefilmpje. Hoe kan de informatie over de Hoekse Hopper het best weergegeven worden?

  • Als flexnet, waarbij de Hoekse Hopper één pagina krijgt en op de pagina genoemd wordt dat de bus (administratief) onder lijnnummer 435 rijdt.
  • Als lijn 435, waarbij wordt aangegeven dat de bus alleen via gereserveerde haltes op afroep rijdt. Tevens een aparte pagina voor de formule Hoekse Hopper (vervoerder zal Regionale Vervoer Regisseur zijn).

Groet Tlp (overleg) 25 aug 2019 15:11 (CEST)

Fijn dat we het daar in ieder geval over eens zijn. Dat de bus als het goed is niet onder een concessie valt was mij ook al opgevallen. Tlp (overleg) 25 aug 2019 15:54 (CEST)

Inkorting buurtbus 701

De verhuizing van het ziekenhuis heeft plaatsgevonden op 22 juli 2019, op die dag is ook de eindhalte verplaatst. --Bezeh (overleg) 3 sep 2019 21:39 (CEST)

Terminologie Hoekse Lijn/Hofpleinlijn

Hoi Milco, ruim een maand geleden heb ik hier een discussie geprobeerd op te starten met de vraag of we de Hoekse Lijn en de Hofpleinlijn een metro, lightrail of sneltram moeten noemen, vooral omdat alle drie de termen op dit moment door elkaar worden gebruikt, en daar is de gisteren aangemaakte pagina van lijn B geen uitzondering op. Graag zou ik op de discussiepagina jouw mening willen hoe hierin het best consistentie gebracht kan worden. Alvast bedankt! Groet, Tlp (overleg) 18 sep 2019 17:21 (CEST)

RE: Hulp

Graag gedaan, excuses voor het geval ik wat vanzelfsprekend overkwam. Ik weet dat je slechtziend bent maar kreeg tot nu toe het idee dat dit vooral met verzien problemen hebt, aangezien ik je vaak genoeg spel- en interpunctiefouten heb zien verbeteren. Hoe dan ook, hopelijk heb je nu wat handvatten voor probleemoplossing in dit soort gevallen :). Tlp (overleg) 25 sep 2019 23:04 (CEST)

Omleiding lijn 641/642

Hoi, De omleiding blijkt verlengd, maar eindigt eind deze week... ik verwijder 'm dus maar vast--Daniel (overleg) 6 okt 2019 22:21 (CEST)

Lijn 574

Hoi Milco, ik was eigenlijk van plan om de omleiding bij lijn 174 dit weekend te verwerken en bovendien zag ik vandaag pas de officiële omleidingsmelding op de lijnpagina van lijn 174. Maar omdat het ook wel fijn is om eerder op de omleiding geattendeerd te worden heb ik hem zojuist al verwerkt. Tlp (overleg) 25 okt 2019 19:03 (CEST)

HugoHopper lijndiensten Heerhugowaard

Hoi Milco, vanmiddag heb ik me verdiept in de naam HugoHopper en kwam ik erachter dat onder deze formule alle diensten van de Vervoersvereniging Heerhugowaard vallen, naast buurtbuslijn 407 gaat het hierbij onder andere om de lijndiensten, in feite een buurtbusnetwerk binnen Heerhugowaard. Zouden deze lijndiensten bestaansrecht hebben op de wiki? Het verschil met andere OV-verbindingen is dat de OV-chipkaart niet geldig is en dat een lidmaatschap bij de vereniging verplicht is om er gebruik van te maken (vergelijkbaar met lijn 47 in Leidschendam). Nu weet ik dat een aantal andere niet-concessiegebonden lijnen op de wiki een pagina hebben, wel viel het me op dat de meeste van die diensten een voorganger hebben binnen het reguliere OV, dat is bij deze lijndiensten volgens mij niet het geval. Vandaar vraag ik naar jouw mening. Tlp (overleg) 29 okt 2019 17:56 (CET)

Hoekse Hopper

Hoi, met een link naar Hoek van Holland Strand en station=ja in de parameter komt de Hoekse Hopper nu ook op Strand voor in de parameter. Tlp (overleg) 30 okt 2019 20:22 (CET)

Muntbergweg

Hoi, Ik had 'm gezien, maar jij had mijn opmerking in het wiki-beheerders-hoekje op het forum blijkbaar nog niet gezien ;-) Om de reden van de vraag in dat topic staat er nog niks over in het wijzigingslijstje.--Daniel (overleg) 30 okt 2019 21:50 (CET)

Station Heerhugowaard

Hoi Milco,
Waarom heb je bij lijn 162 en 409 ook de link naar station Heerhugowaard aangepast?
Dat je dat bij lijn 407 doet, dat snap ik, aangezien die bij een halte op een andere locatie stopt, maar de lijnen 162 en 409 stoppen op het Stationsplein, dus lijkt het me logischer om daar de oude verwijzingen te gebruiken.
Daarnaast, als je nieuwe verwijzingen gebruikt, moet je niet vergeten om die ook aan te maken en te laten doorverwijzen naar het station. Alle drie de lijnen hebben nu namelijk rode links.
Mijn voorstel is daarom om de wijzigingen op lijn 162 en 409 terug te draaien en voor lijn 407 een doorverwijspagina aan te maken.
Groeten, Meltrain (overleg) 4 nov 2019 21:32 (CET)

Daaraan wilde ik nog toevoegen dat ik denk dat de doorverwijspagina naar mijn idee het best Heerhugowaard Station Westzijde kan heten, gelijk aan de haltenaam van lijn 407. Daar kun je vervolgens de gelijknamige categorie voor maken. De categorieën Heerhugowaard Station en Heerhugowaard Station (west) kunnen dan verwijderd worden. Tlp (overleg) 4 nov 2019 21:58 (CET)
Ik wilde een aparte tabel maken voor lijn 407, maar ik ben niet heel handig met zulke dingen en dacht dat ik het goed had opgelost. Ik zal er nog eens naar kijken. Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:00 (CET)
Op zich heb je nu wel wat je wilde, maar je had de lijnen 162 en 409 er niet voor hoeven aanpassen. En je was dus vergeten de doorverwijspagina('s) aan te maken. De exacte naam van de categorie is volgens mij niet zo belangrijk, zolang het maar de lading dekt. Meltrain (overleg) 4 nov 2019 22:03 (CET)
Bij lijn 407 gaat nog iets mis, wellicht zie jij wat er misgaat? Ik niet helaas... Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:03 (CET)
Inmiddels heb ik 'm geloof ik... Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 22:05 (CET)
Sorry, ik geloof dat we een beetje door elkaar heen aan het werken waren... Maar alles lijkt het nu te doen. Meltrain (overleg) 4 nov 2019 22:09 (CET)

Berichten op het forum

Hoi Milco, ik vroeg me af of de berichtenfunctie op het forum waarbij je een bericht naar een beheerdersgroep verstuurt wel werkt? Ik heb gisteren een bericht naar de groep Wikibeheerders verstuurd maar nog geen reactie ontvangen. Een tijdje geleden heb ik een bericht naar alle beheerders gestuurd (behalve de Ex-beheerders) en daar heb ik ook nooit een reactie ontvangen. Vandaar dat ik mij afvraag of de functie werkt. Heb je gisteren in ieder geval een bericht van mij op het forum ontvangen? Groet Tlp (overleg) 9 nov 2019 17:57 (CET)

Prima, ik zie je antwoord wel tegemoet. Tlp (overleg) 9 nov 2019 22:10 (CET)

Lijn 662

Hoi Milco, is het lijnnummer 662 voor de bus tussen Groningen en Leer nog wel actueel? Als ik de reisplanner van Arriva bekijk komt uit het advies een Snelbus i.p.v. trein, deze staat ook als zodanig in OVinfo. Ook rijdt volgens Arriva en OVinfo tussen Weener en Leer een rechtstreekse Stopbus i.p.v. trein. Het lijnnummer 662 zie ik nergens voorkomen. Moet de informatie op de wiki aangepsst worden? Tlp (overleg) 10 nov 2019 14:52 (CET)

Ik heb de vraag doorgezet aan Regenmaker. Tlp (overleg) 10 nov 2019 15:31 (CET)

Lijn 62

Hoi Milco, mag ik vragen waarom je de halte Amstelstation (beneden) bij lijn 62 hebt toegevoegd? Ik dacht dat tegenwoordig het beleid was dat uitstaphaltes niet vermeld worden op lijnpagina's. Als je de buslijnen op Amsterdam Amstel wilt splitsen is het een ander verhaal, maar dan moet in de eerste plaats een nieuwe pagina voor het andere busstation gemaakt worden. Nu verwijs je op lijn 62 twee keer naar dezelfde pagina. Tlp (overleg) 24 nov 2019 22:22 (CET)

Pagina's/lijnen splitsen

Hoi Milco, ik dacht er al aan om dat te vragen maar ik wilde één ding tegelijk doen. Prima, ik ga er deze week voor zorgen dat de pagina's/lijnen op het Amstelstation gesplitst worden.
Over splitsen gesproken: zou ik dat ook bij station Nijmegen Lent mogen doen? Ik vind het nogal een vreemd gezicht dat bij lijnen 14 en 331 een treinicoon staat zonder een link naar het station. Daarbij vind ik de manier waarop de info op dit moment wordt weergegeven, met de afwijkende haltesituatie lijn 14 en 331 alleen onderaan de pagina vermeld, nogal onoverzichtelijk. Of moet ik dat aan Frank/Regenmaker vragen? Tlp (overleg) 25 nov 2019 20:00 (CET)

Ik vind het prima, zolang het duidelijk wordt/blijft voor de kijker. Milco (wikibeheer) (overleg) 25 nov 2019 21:02 (CET)
Over Amstelstation gesproken, ik dacht dat het gebruikelijk was om tussen haakjes de straatnaam aan te geven wanneer een station meerdere (los van elkaar gelegen) haltes heeft, maar het kan ook zijn dat ik in de war ben met lijnen die tweemaal op een gelijknamige halte stoppen. Ik moet sowieso ong even een keer alles nalopen, want ik zie dat ik niet helemaal consequent ben geweest. Moet ik de toevoeging Julianaplein weghalen? Voor lijn 62 lijkt deze mij sowieso handig, voor de andere lijnen ook als je consequent wil zijn. Tlp (overleg) 25 nov 2019 21:53 (CET)
Dat is gebeurd. Zoals je al zal zijn opgevallen heb ik de stopplaats aan het Julianaplein 'gedegradeerd' tot halte: er zijn in elke richting wel twee positiemarkeringen, maar elke richting heeft één perronnummer. Bovendien is er niet echt ruimte om te bufferen of lang te halteren, dat lijkt me wel essentieel bij een busstation. Tlp (overleg) 25 nov 2019 22:09 (CET)

Lijn 120

Hoi, Ik kijk hier nog wel even naar als ik weer met de provincie-concessie verder ga. Nu eerst Regio Utrecht af.--Daniel (overleg) 26 nov 2019 21:16 (CET)

Zaanstreek

Hoi Milco, ik zou even kijken naar de colorboxen op de inschrijflijst voor Zaanstreek. Nu staan drie van de vier op groen maar zoals je op de site van Connexxion hebt kunnen zien wijzigt er op 5 januari wel wat meer dan alleen de vertrektijden. Ik ben gisteren zo brutaal geweest om de colorboxen alvast aan te passen en vervolgens mijn wijzigingen ongedaan gemaakt te zien worden (waarvoor excuses) maar ik zou je desondanks wel willen aanraden het aan te passen om mogelijke verwarring voor te zijn. Groet, Tlp (overleg) 27 nov 2019 16:38 (CET)

U link en Galgenwaard

Hoi Milco, Er is geen afvinkboxje voor haltepagina's, maar die zijn inderdaad nog niet klaar. Net als de overzichtspagina voor U-link. En flex-Mijdrecht moet ook nog, maar daar is nog geen info over gepubliceerd behalve een gebied op de lijnennetkaart.

De plattegronden lopen nog wel wat meer achter, maar die volgen als allerlaatste want gezien de gedeeltelijke overlap met DMG die ik nog moet nalopen.

OVinstad gaat verder volledig automatisch, die parameters had ik al meegenomen in de pagina's.--Daniel (overleg) 30 nov 2019 08:34 (CET)

Lijn 6 stopt totaal aan de andere kant van het stadion op het Herculesplein, da's nog een behoorlijk eindje lopen naar de tram. Vanuit de Sterrenwijk kan je beter direct met lijn 29 reizen (of met 41 en dan overstappen)--Daniel (overleg) 30 nov 2019 10:41 (CET)

Tarieven

Hoi, Het tarievenblokje is voor al mijn concessies ook nog rood he ;-)--Daniel (overleg) 1 dec 2019 22:01 (CET)

Ik heb letterlijk nog helemaal niks met de tarieven gedaan, er staan bv. al wel tarievenblokjes op de nieuwe pagina's maar of die kloppen met de nieuwe tariefstructuur die er komt weet ik nog niet (want die is nog niet gepubliceerd). Die zijn letterlijk gekopieerd van de voormalige lijnen waar ze van afstammen, maar gezien een lijn als 73 een combi van een oude streek en stadslijn is er nog weinig over het juiste tarief te zeggen --Daniel (overleg) 2 dec 2019 17:27 (CET)
Nou, omdat ik dus nog helemaal niets met de tarieven gedaan heb, ook het weghalen niet. Dat gaat gewoon mee met de deadline voor de tarieven--Daniel (overleg) 2 dec 2019 19:08 (CET)

Waterland

Hoi Milco, als je naar aanleiding van de PB die ik zojuist naar jou heb gecc'd nog een zwiep door de concessie Waterland wil doen om onvermelde/achterstallige wijzigingen op te sporen, dan vind ik dat prima. Ik denk niet dat het een enorme berg is, maar toch. Ik kan het ook zelf doen, alleen kan ik het niet garanderen dat het vandaag nog lukt. Tlp (overleg) 14 dec 2019 01:11 (CET)

Het gaat wel lukken, want ik ben met de andere twee concessies nu klaar. Tlp (overleg) 14 dec 2019 21:48 (CET)

Amstelveenseweg

Hoi Milco, ik zag dat je de omleiding van de Amstelveenseweg had weggehaald, maar de weg is t/m april nog dicht. Ook al zegt Connexxion dat de omleiding morgen klaar is, verwacht daar maar niet zo veel van. Toen destijds de De Lairessestraat langer dicht bleef had men bij het weghalen van de omleiding in de reisinformatiesystemen daags na de nieuwe dienstregeling alweer een handmatige omleiding geplaatst. Tlp (overleg) 14 dec 2019 21:48 (CET)

Treinseries

Hoi Milco, bij een snelle check bij de treinseries zag ik dat diverse (zo niet alle) treinseries van 2019 nog op huidig staan. Daarnaast vroeg ik me af waarom je mijn toevoegingen van de materieelinzet in de 3300 van 2019 uit de infobox hebt weggehaald. Het waren en zijn namelijk allemaal geplande/structurele materieelinzetten ook al gaat het om slechts enkele treinen per dag. Bij de serie 3500 van 2019 heb je een soortgelijke toevoeging laten staan (maar dan voor 2020 weer weggehaald terwijl de situatie gelijk is gebleven). Tegelijkertijd heb je bij beide series in beide jaren de begeleidende tekst die ik had toegevoegd wel laten staan. Groet, Tlp (overleg) 16 dec 2019 01:04 (CET)

Dienstregeling 2018

Hoi Milco, Ik zie dat er ook nog een aantal treinseries uit 2018 als huidig in de boeken staan. Zie Categorie:Treinserie. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 dec 2019 16:32 (CET)

Wilhemlinasluis

Hoi Milco, het woord in bovenstaande kop gebruik je nu in de geschiedenis van alle Zaanse lijnpagina's en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling... ;-) Tlp (overleg) 24 dec 2019 20:17 (CET)

Station Arriva

Hoi Milco, Ik dacht dat we geen Station NS/Arriva meer gebruikten? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 dec 2019 16:26 (CET)

Op de haltepaal staat het woordje Arriva dacht ik niet eens. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 dec 2019 16:43 (CET)

Doorverwijzingen

Hoi Milco, Ik zag dat je eind december een aantal pagina's in GD had hernoemd. Zou je deze ook op mijn overlegpagina kunnen zetten, zodat ik de doorverwijzingen kan aanpassen? Bedankt! Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 jan 2020 12:14 (CET)

Nee, die heb ik al. :) Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 jan 2020 12:16 (CET)

Surinamestraat

Hoi, Ik zag dat je de halte tijdelijk vervallen halte Surinamestraat in Zwijndrecht als omleiding had toegevoegd. Vraag me af of dat nu de handigste optie is: de bus komt er gewoon langs namelijk en rijdt helemaal niet om. Ironisch genoeg heeft Qbuzz er trouwens braaf twee haltepalen in het grasveld neergezet, met oranje zak ;) Zelfde trouwens met de Koninginneweg, daar rijdt de 392 gewoon langs alleen zonder te stoppen. --Daniel (overleg) 8 jan 2020 17:50 (CET)

Lijn 136/139 Hoorn

Hoi Milco, de omleiding van deze twee lijnen heb ik zojuist aangepast. Bedankt voor de herinnering. Groet, Tlp (overleg) 19 jan 2020 13:38 (CET)

Sportpark Elinkwijk

Staat gewoon in de dienstregeling hoor, zie pagina 4: https://uov-prod.cdn.prismic.io/uov-prod/8b0127a7-b517-4a58-92fd-dd1590c20389_u012-u013-u920-122019-web.pdf Ik herinner me overigens meldingen van haltes waar lijn 120 nog op de borden stond langs de Amsterdamsestraatweg, dus allicht heeft Syntus hun bord weggehaald en heeft U-OV er nooit een bord opgehangen. 920 is immers een voorloper van U-Flex. --Daniel (overleg) 2 feb 2020 21:17 (CET)

Eykenstein

Alle bronnen die je noemt hebben dezelfde bron, namelijk de NDOV-data ;-)--Daniel (overleg) 2 feb 2020 21:24 (CET)

Materieel IJsselmond

Hoi Milco, Ik zag dat je mijn bewerking van de Citaro's had gewijzigd. Ik had ze juist alle 4 apart gezet omdat ze uit een andere serie komen, en er 3 verschillende kleuren zijn. Op deze manier kon ik ook van alle 4 een foto plaatsen. Groet Petert87 2 feb 2020 22:06 (CET)

Beste Peter, dat klopt en heb ik gedaan om te voorkomen dat de lijst te lang wordt terwijl een deel hetzelfde materieel betreft. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 feb 2020 22:51 (CET)
Hoi Milco, ik zal dan even kijken naar recente foto's om dit toe te voegen. Dan zal ik het verder niet meer veranderen.

Petert87 2 feb 2020 23:37 (CET)

Ambassadors U-OV

Hoi, Ik had de Ambassadors zoveel mogelijk van de lijnpagina's verwijderd in gevallen waar de pagina toch aangepast (of nieuw gemaakt) moest worden. Maar kan best dat er nog wat vergeten waren als er weinig op een lijn veranderde bijvoorbeeld. En de Ambassador op de pagina van lijn 4 heb jij notabene zelf toegevoegd ;-)

In elk geval: bij de materieelinzet ben ik uitgegaan van de definitieve materieelinzet. Daarom staan bijvoorbeeld bij lijn 50 en 34 de Ebusco's er al op (ookal rijden die nog niet) en juist niet de Ambassadors (aangezien die zeker niet op U-link zullen blijven rijden, maar dat nu nog wel doen). Citaro's komen er sowieso vrij van de stadsdienst gezien die deels rijden op de lijnen waar de nieuwe Heuliez'en gaan rijden, vandaar dat die bij de meeste streeklijnen vermeld zijn. En voor de Ambassadors moeten we denk ik maar afwachten waar die uiteindelijk ingezet gaan worden, dat is nu nog niet goed vooraf te voorspellen. Maar ik wilde dus vooral voorkomen dat we nog maanden tijdelijk materieel op de pagina's gaan hebben als het nieuwe spul inmiddels ingestroomd is.--Daniel (overleg) 15 apr 2020 21:02 (CEST)

Tramvervangende buslijnen

Hoi, Ik weet niet meer dan dat er op de U-OV site staat, maar het lijkt haast wel een vergissing ja. Zou niet weten waarom er op die eerste zaterdag geen bussen naar het ziekenhuis en IJsselstein Zuid rijden. Maar aan de andere kant staan de 163 en 164 echt overal pas per 19 april ingeladen, OVinfo geeft dat bijvoorbeeld ook aan.--Daniel (overleg) 16 apr 2020 19:33 (CEST)

Lijn 44

Hoi, Lijn 44 heeft nooit via Nieuwegein Stadscentrum gereden. Dat is waarschijnlijk een typo geweest (verwarring met de 46 die als versterking van de 44 op de ontsluiting van Het Klooster dient). Via Het Klooster rijdt hij wel, de bediening daarvan is juist toegevoegd met de laatste routewijziging want eerder reed hij over de A27 en dus helemaal niet door Nieuwegein.--Daniel (overleg) 18 apr 2020 19:52 (CEST)

Zeist Belcour

Hoi, Wel opletten dat je haltenaamswijzigingen ook allemaal in de geschiedenis verwerkt he. De halte Zeist, Slotlaan van 56 ri. Amersfoort is namelijk exact dezelfde halte als de oude halte Belcour (kan je mooi op Google Streetview zien). Ik vermoed daarom dat de naamswijziging bij Syntus vertraagd verwerkt is, dat gebeurt wel vaker.--Daniel (overleg) 19 apr 2020 20:38 (CEST)

Doorverwijzingen

Hoi Milco, Als je dit soort doorverwijzingen op mijn overlegpagina zet dan laat ik ze het wikibotje afhandelen. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 apr 2020 19:53 (CEST)

Amsterdam Beach Tour

Hoi Milco,
Vergeet je niet om bij alle andere lijnen in die concessies het TariefInfo-sjabloon aan te passen, zodat dit vervoerbewijs niet getoond wordt?
Groeten, Meltrain (overleg) 2 mei 2020 17:08 (CEST)

Ik kan dat ook wel doen. Het Flowers of Amsterdam Tour ticket is ook nieuw, ik heb wel tijd om dat door te voeren. Tlp (overleg) 2 mei 2020 17:15 (CEST)
Meltrain, daarover had ik op het forum al een vraag gesteld en ik wacht liever antwoord af dan dat ik aanpassingen doe die achteraf niet zouden hoeven of incompleet zijn. TLP, bedankt voor de hulp! Milco (wikibeheer) (overleg) 2 mei 2020 18:41 (CEST)

Vervallen haltes

Hoi, Die lijn N07 is typisch zo'n geval geweest waar Syntus pas in een laatste update van de data de haltes ook voor de nachtbus heeft laten vervallen. Ik kan duidelijk zien dat ik de routestrip toen wel helemaal heb nagelopen, want de twee naamswijzigingen per dezelfde datum (gelijk aan 107) staan er juist wel in. Maargoed, is bij deze aangepast.--Daniel (overleg) 24 mei 2020 20:22 (CEST)

Lijnen 341/342/358

Hoi Milco, zojuist heb ik ook de wijzigingen voor lijnen 341, 342 en 358 verwerkt. Voor de extra haltes op lijn 341 en lijn 342 heb ik nog niets in de geschiedenis toegevoegd, omdat ik niet zeker weet welke datum(s) ik in de tekst moet gebruiken.
Het is namelijk zo dat de veranderde haltesituatie al per 19 maart het geval is, maar pas vanaf 31 mei (morgen) is deze haltesituatie voor lijn 341 en 342 (semi-)permanent, en staan de extra haltes ook in de systemen verwerkt. Voor lijn 300 en lijn 397 vervalt halte P40 vanaf morgen namelijk weer. Kortom, wat moet ik dan in de geschiedenis zetten? Bijvoorbeeld:

  • Op 19 maart werden vanwege de uitbraak van het coronavirus de haltes Schiphol P30 en Schiphol P40 toegevoegd, om reizigers van/naar deze parkeerplaatsen extra reismogelijkheden te bieden. Vanaf 31 mei duurt deze situatie tot nader order, zodat de zitplaatskans naar deze parkeerplaatsen vergroot worden.
  • Op 31 mei werden vanwege de uitbraak van het coronavirus de haltes Schiphol P30 en Schiphol P40 tot nader order toegevoegd, om de zitplaatskans naar deze parkeerplaatsen te vergroten. In de praktijk werden deze haltes al vanaf 19 maart bediend om reizigers naar deze parkeerplaatsen beter te bedienen.
  • In hoeverre moet ik ook bij lijn 300 en lijn 397 deze informatie toevoegen, aangezien daar de gewijzigde haltesituatie expliciet als tijdelijk is gecommuniceerd, nooit in de systemen is verwerkt en vanaf morgen weer opgeheven wordt?

Ik hoor graag je ideeën. Groet, Tlp (overleg) 30 mei 2020 16:37 (CEST)

Ik heb een stukje tekst op de lijnpagina toegevoegd. Mocht de situatie langdurig of permanent worden kunnen we alsnog iets aan de geschiedenis toevoegen. Groet, Tlp (overleg) 30 mei 2020 17:31 (CEST)

Lijn 8/908 Utrecht

Hoi Milco,

Als ik bij U-OV lijn 908 invoer krijg ik die lijn wel te zien, echter met de vermelding "tot 30-5-2020". Kennelijk is er dus per 1 juni iets gewijzigd, maar of dat nu een coronamaatregel is of een definitieve routewijziging weet ik ook niet. Het lastige is ook wel dat deze wijziging nooit als omleiding gecommuniceerd is geweest, maar alleen als routewijziging i.v.m. de lange duur. Er is dus eigenlijk niet te zien of de taxibusjes van lijn 908 nu alleen wegens corona niet rijden, maar da's wel aannemelijk.

Overigens is de route op de U-OV site ook zeer merkwaardig, want eindigen op Oorsprongpark (perron C) kan helemaal niet als de normale halte Oorsprongpark daarvoor komt, komend vanaf de Maliebaan passeert de bus beide haltes precies in omgekeerde volgorde ;-) --Daniel (overleg) 5 jun 2020 22:15 (CEST)

Lijn 34 Den Haag De Savornin Lohmanplein - Zoetermeer Station Lansingerland-Zoetermeer

Hoi Milco,
Ik heb de tekst uitgebreid door te schrijven dat buiten de zomervakantie lijn 3 en 4 zelf spitsritten hebben. Misschien is het handig om bij lijn 3 en 4 ook te verwijzen naar lijn 34?
Verder lijkt het me handig om lijn 34 buiten de zomermaanden op "Voormalig" te zetten. Zo wordt voorkomen dat er bij alle haltes een link staat naar een lijn die 10 maanden per jaar niet rijdt.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.
Groeten, Meltrain (overleg) 22 jul 2020 12:25 (CEST)