Overleg gebruiker:David
Inhoud
- 1 Jaartallen
- 2 Stadsdienst Lelystad
- 3 Wikibotje
- 4 Lijn 58 Zaandam, Station - Sluispolderweg
- 5 Lijn 300
- 6 Zaanstreek
- 7 Dienstregeling OVE
- 8 Hernoemen van.pagina's
- 9 Categorie concessie
- 10 Voormalige lijnen: informatie bij begin of bij einde?
- 11 Omleidingen lijn3 en 5
- 12 Verwijdering lijn 65
- 13 Afkortingen
- 14 Dienstregeling Amstelland-Meerlanden
- 15 Routestrips
- 16 Hoofddorp
- 17 Concessies Utrecht
- 18 Periodes stadsdienst Dordrecht
- 19 Nachtbussen CN
Jaartallen
Hoi David, even voor alle zekerheid: jaartallen in titels gebruiken we alleen als er al een latere (huidige) pagina bestaat met exact dezelfde titel. Als dat niet zo is en er is maar een pagina met die titel dan gebruiken we geen jaartallen, ook als het een verleden lijn betreft. Milco (wikibeheer) (overleg) 6 mrt 2024 09:49 (CET)
- Als je wil graag. Jaartallen werden in het verleden vaker foutief voor unieke pagina’s gebruikt, maar zoals gezegd hanteren wij jaartallen alleen als er een nieuwe pagina achteraan komt met dezelfde titel (maar met een dusdanige wijziging dat een nieuwe pagina nodig is). Bij een latere/laatste pagina met dezelfde titel gebruiken we dan geen jaartallen. Milco (wikibeheer) (overleg) 6 mrt 2024 10:45 (CET)
- Je mag wat mij betreft best de pagina's samenvoegen. Je kunt wellicht ook kijken of de inhoud van alle gelijke pagina's op een pagina (bijvoorbeeld de laatste in de reeks) kunt zetten en dan Regenmaker verzoeken de doorverwijzingen aan te passen. Milco (wikibeheer) (overleg) 7 mrt 2024 09:42 (CET)
Stadsdienst Lelystad
Hoi David, ga je gang hoor. Enige wat ik heb aangepast zijn de icoontjes. Vroeger gebruikten we de standaard-icoontjes met een pijltje ernaast als de halte in één richting werd bediend; tegenwoordig gebruiken we eenrichtings-icoontjes (zie mijn recente bewerking bij Lijn C Lelystad, Kempenaar - Agora). Voor de rest laat ik jou je gang gaan. :) Milco (wikibeheer) (overleg) 16 mrt 2024 10:19 (CET)
Wikibotje
Hoi David, ik zag dat je bij veel lijnen handmatig een klein stukje tekst ging aanpassen. Op de wiki is een wikibot, dat zulke soort taken kan doen. Je kan zo'n aanvraag doen bij 'Aanvraag voor doorverwijzingen aanpassen'. Julius (overleg) 18 mrt 2024 18:10 (CET)
- 1. Je kan het vinden op Regenmakers overlegpagina.
- 2. Als je een pagina hebt dat je wilt dat verwijderd wordt, moet je alle inhoud van de pagina vervangen door Categorie:Verwijderen. Uiteindelijk worden die pagina’s verwijderd.Julius (overleg) 18 mrt 2024 18:42 (CET)
Lijn 58 Zaandam, Station - Sluispolderweg
Hoi, de bedoeling is dat de titel en de routestrip gelijklopen. Zou je de routestrip willen 'omdraaien' met station Zaandam bovenaan? Dankjewel! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 mrt 2024 09:29 (CET)
- Dank. Jazeker! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 mrt 2024 11:00 (CET)
Lijn 300
Hoi David, daar is voor zover ik weet niets voor te bedenken inderdaad, helaas. We lopen in principe wel altijd oude concessies na als een lijn op voormalig gaat; dat is immers relatief eenvoudig terug te halen door naar de periode te kijken waarin een buslijn reed. En ik zal voortaan dergelijke verzoeken op je overlegpagina plaatsen. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 mrt 2024 14:50 (CET)
Zaanstreek
Hoi David, Ik zie alleen wat fouten hier en daar, zoals paginatitels, symbooltjes etc. Vooral de oude pagina's zijn niet up-to-date met onze nieuwe standaarden. Als je dat zou willen meenemen, top! Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 22 mrt 2024 17:47 (CET)
- Je kan in principe gewoon verder gaan. Ringlijn gebruiken we helemaal niet meer in de titels dat is iets van meer dan 5 jaar geleden. Mocht je een check nodig hebben dan kan je pagina's die je hebt bijgewerkt op mijn overlegpagina zetten. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 22 mrt 2024 17:54 (CET)
Dienstregeling OVE
Hoi David, Je kan deze gewoon weer toevoegen. Waarschijnlijk stond deze destijds in categorie:verwijderen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 8 apr 2024 09:14 (CEST)
Hernoemen van.pagina's
Hoi David, Ik zag laatst een aantal hernoemingen van pagina's die niet voldoen aan de standaard op de wiki. Zoals die van lijn 1 in Harderwijk waarbij je opeens nog twee bestemmingen in de titel hebt toegevoegd of bij dienstregelingpagina's van concessies waarbij dubbele jaartallen worden gebruikt (die gebruiken we alleen voor oude dienstregelingen). Zou je hierop willen letten voordat een pagina wordt hernoemd? Alvast bedankt, Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 apr 2024 07:57 (CEST)
- Hoi David, Ik bedoel bijvoorbeeld: Dienstregeling concessie Haaglanden Streek 2009 - Dienstregeling concessie Haaglanden Streek 2009/2010. De sjablonen kunnen niet omgaan met dubbele pagina titels, daarvoor hebben we voor de concessieperiode afgesproken om maar 1 jaartal in de titel te gebruiken. Alles voor de concessieperiodes kan meerdere jaartallen hebben. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 11:00 (CEST)
- Nee, ik bedoel voor conessiedienstregelingspagina's altijd 1 jaartal in titel. Voor VAD dienstregeling 1973 kan ook meerdere jaartallen bevatten. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 12:12 (CEST)
- Ja, die kan je op mijn overlegpagina zetten bij de doorverwijzingen dan kan ik ze ook met het wikibotje aanpassen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 12:24 (CEST)
- Nee, ik bedoel voor conessiedienstregelingspagina's altijd 1 jaartal in titel. Voor VAD dienstregeling 1973 kan ook meerdere jaartallen bevatten. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 12:12 (CEST)
- Hoi David, Kan jij wellicht kijken naar de titels van de concessie SRE De Kempen 1997/1998 bijvoorbeeld, zijn dat concessies of is dat voordat de concessies ingingen. Zelfde met de SAN regio. Dan pas ik de doorverwijzingen wel aan met de wikibot als je de nieuwe namen op mijn overlegpagina zet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 17:37 (CEST)
- Volgens wikipedia is de nieuwe wet van kracht geworden per 1 januari 2001. Ik zie inderdaas een concessie KAN noord met start per 1 januari 2002 dus laten we dat aanhouden voor Arnhem-Nijmegen. Voor SRE is het lastiger, maar ik begreep dat er soort van proef met concessies is gedaan in SRE voordat de wet uit 2000 van kracht werd, maar het fijne weet ik hier niet van. Beste om 01-06-2001 aan te houden lijkt me als jij een bron hebt gevonden daarvoor. Daarvoor is dan een aparte concessie of een andere vorm geweest. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 19:55 (CEST)
- Ik ben het eens met je voorstellen. Ook als je concessies hernoemd, dan kan je ze op mijn overlegpagina zetten. Dan zal ik de doorverwijzingen aanpassen met het botje. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 20 apr 2024 10:36 (CEST)
- Volgens wikipedia is de nieuwe wet van kracht geworden per 1 januari 2001. Ik zie inderdaas een concessie KAN noord met start per 1 januari 2002 dus laten we dat aanhouden voor Arnhem-Nijmegen. Voor SRE is het lastiger, maar ik begreep dat er soort van proef met concessies is gedaan in SRE voordat de wet uit 2000 van kracht werd, maar het fijne weet ik hier niet van. Beste om 01-06-2001 aan te houden lijkt me als jij een bron hebt gevonden daarvoor. Daarvoor is dan een aparte concessie of een andere vorm geweest. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 14 apr 2024 19:55 (CEST)
Categorie concessie
Hoi, Ik had 'm daar weggehaald omdat er een dode link was ontstaan naar een niet bestaande categorie. Er is inderdaad een gebruik ontstaan om ook jaartallen bij de categorie te zetten, maar ik zie er zelf niet erg het nut van in. In die categorie staat immers vaak alleen de concessiepagina en een categorie dient nou net als verzamelplek van pagina's met een gelijksoortig onderwerp, zoals bijvoorbeeld concessies met dezelfde naam.
Overigens bij deze categorie wel een foutje dat er maar één pagina in staat, ik zie dat ik de opvolger destijds niet in de categorie gezet heb.
Op de wiki hebben we soms te weinig jaartallen (kan wel eens een hoop werk zijn als een buslijn uit het verleden weer terugkeert) en soms teveel (zie de concessie provincie Utrecht wat de eerste en laatste met die naam is). Maargoed, dat kan je eigenlijk nooit goed doen want het is wel wat ingewikkeld soms. Daniel (overleg)
Voormalige lijnen: informatie bij begin of bij einde?
Hoi David, dat klopt. In de geschiedenis wordt alles beschreven en in de infobox wordt de laatste dienstregeling weergegeven inderdaad. Milco (wikibeheer) (overleg) 9 jun 2024 10:18 (CEST)
Omleidingen lijn3 en 5
Hoi David, omdat oorspronkelijk het wel een omleiding was had ik het ook als zodanig verwerkt. Aangezien het inderdaad vrij onduidelijk is of de oorspronkelijke routes terugkeren, mag je van mij dit aanpassen (huidige pagina’s op voormalig, nieuwe pagina’s maken met de nieuwe beginpunten) en dan de datum van de start van de “omleiding” hanteren. Zou jij dit binnenkort willen verwerken? Ik ben zelf nu met vakantie, en degelijke aanpassingen op mobiel vind ik wat lastig. Vergeet trouwens ook niet de wijzigingspagina en concessiepagina aan te passen naar de nieuwe/huidige eindpunten. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 4 jul 2024 10:19 (CEST)
Verwijdering lijn 65
Hoi, die pagina heb ik toen inderdaad aangemaakt, ik geloof ook voor lijn 62. Aangezien het korte omleidingen betreffen vind ik verwijderen prima. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 jul 2024 10:19 (CEST)
Afkortingen
Hoi David, ik begrijp je punt zeker. Op de wiki hebben we er destijds wel voor gekozen om de bekende afkortingen zoals reeds genoemd voluit te noteren, omdat het ook zo wordt uitgesproken in de halteafroep bijvoorbeeld. Dat ee nvervoerder het afkort is vaak om het passend te maken op een regel, maar wij hebben de ruimte om het hier voluit te noteren en zullen dat ook blijven hanteren. Namen van mensen mogen wel afgekort worden indien gewenst (Doctor H. Colijnstraat of P.H. Cuijperstraat bijvoorbeeld). Wel zien we graag dat een notatie op alle lijnpagina's gelijk is en niet bij lijn 21 bijvoorbeeld Burg., maar bij lijn 80 Burgemeester. Milco (wikibeheer) (overleg) 12 aug 2024 19:35 (CEST)
Dienstregeling Amstelland-Meerlanden
Hoi David, waar heb je vandaan dat men de huidige dienstregeling 2024 verlengt tot mei 2025? Milco (wikibeheer) (overleg) 13 aug 2024 11:54 (CEST)
Routestrips
Hoi, graag geen routestrip splitsen (zoals bij lijn N87 en N88) als het geen ringlijn is. Wij doen dat enkel bij een ringlijn, omdat het anders kan lijken alsof ik een richting die haltes ook compleet overgeslagen kunnen worden. Daarom het verzoek dergelijke heen- en terugroutes gewoon onder elkaar te zetten. De lusroute in bijvoorbeeld Sloten (N88) mag je wel gewoon behouden, aangezien dat daadwerkelijk een route is met een pijltje waarbij duidelijk is dat de routestrip in een richting geldt. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 28 aug 2024 22:49 (CEST)
- Hoi David, ik begrijp wat je bedoelt, maar wij hanteren splitsen tussen heen- en terugrichting toch echt alleen bij ringlijnen. Daarom heb ik de lijnen N86, N87 en N88 weer aangepast en de halve routebolletjes weer onder elkaar gezet. Anders kan je zoals gezegd de indruk wekken dat haltes ook overgeslagen kunnen worden. Bij lijn N88 is de splitsing bij de lusroute wel gewoon prima, en bij de omleiding bij het centrum heb ik 'm tijdelijk laten staan i.v.m. de omleiding die daar gereden wordt. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 aug 2024 08:39 (CEST)
Hoofddorp
Hoi, ik had juist destijds de splitsing gemaakt omdat de busbaan apart ligt van het busstation. Dat wil ik dan ook graag zou houden. Sterker nog: ik wil dezelfde splitsing t.z.t. gaan maken bij Hoofddorp Spaarne Gasthuis en bij station Den Helder Zuid waar zowel aan de west- als aan de oostzijde een bushalte is. Maar dat doe ik wel als ik daar zin in heb, het heeft niet per se prioriteit wat mij betreft en als jij daarin iets zou willen doen is het ook prima. Milco (wikibeheer) (overleg) 12 okt 2024 12:12 (CEST)
Concessies Utrecht
Hoi,
Reactie heb ik even hier neergezet om 'm bij de rest van de discussie te houden, maar denk dat je daar wel wat mee kunt --Daniel (overleg) 21 okt 2024 20:25 (CEST)
- Meeste punten die je noemt moet ik even nazoeken, maar voor de provincie Utrecht is alles wat er uit begin jaren '00 op de wiki staat wel ergens op gebaseerd (volgens mij ook deels uit persberichten GVU, hun website uit die periode is zo goed gearchiveerd dat er zelfs deels dienstregelingen terug te vinden zijn).
- Maar het laatste punt weet ik wel uit het hoofd: er gingen in 2008 drie concessies in: Regiovervoer Utrecht, Spitsvervoer Utrecht en Sneltram. Volgens mij heb ik daar ook de PvEs van Daniel (overleg)
- Over de sneltramconcessie: ik kwam dit stukje tegen in Autobuskroniek 2008-2 (busflits 08.02.2006). Er staat helaas niet bij wat de bron is: "Connexxion heeft de aanbesteding gewonnen van de concessie ‘Regiovervoer Utrecht”. Binnen deze concessies zijn de huidige concessies voor de Sneltram, Utrecht Zuid en de Utrechtse Heuvelrug opgenomen. De concessie zal in 2011 samen met de Concessie Stadsvervoer (GVU) opnieuw worden aanbesteed." Dat lijkt erop de duiden dat de concessies toen al samengevoegd werden. De concessieposter 2009 bevestigd dat. Lijn 45 (overleg) 30 okt 2024 16:31 (CET)
- Ik zoek net even verder en kom in de hoofdlijnennotitie voor de aanbesteding BRU 2012 een lijstje met huidige concessies tegen. Daarin staat als voorafgaande concessie...
- Concessie: Regiovervoer
- Vervoerder: Connexxion
- Omschrijving: Busvervoer van en naar Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Maarssen, Utrecht, Vianen en Zeist. Tram Utrecht- Nieuwegein/IJsselstein.
- Start: 14-12-08
- Einde: 07-12-13
- Ik zoek net even verder en kom in de hoofdlijnennotitie voor de aanbesteding BRU 2012 een lijstje met huidige concessies tegen. Daarin staat als voorafgaande concessie...
- Over de sneltramconcessie: ik kwam dit stukje tegen in Autobuskroniek 2008-2 (busflits 08.02.2006). Er staat helaas niet bij wat de bron is: "Connexxion heeft de aanbesteding gewonnen van de concessie ‘Regiovervoer Utrecht”. Binnen deze concessies zijn de huidige concessies voor de Sneltram, Utrecht Zuid en de Utrechtse Heuvelrug opgenomen. De concessie zal in 2011 samen met de Concessie Stadsvervoer (GVU) opnieuw worden aanbesteed." Dat lijkt erop de duiden dat de concessies toen al samengevoegd werden. De concessieposter 2009 bevestigd dat. Lijn 45 (overleg) 30 okt 2024 16:31 (CET)
- Dank voor jullie speurwerk. De concessieposters zijn niet altijd 100% correct, maar op dit punt leek het me onwaarschijnlijk dat men een aparte concessie voor de sneltram 5 jaar lang gemist had. Dan ga ik dit binnenkort aanpassen (tenzij een van jullie daar graag het voortouw in neemt). David (overleg) 30 okt 2024 22:20 (CET)
- Dat brengt mij op een vervolgvraag. Ik zie dat in een aantal gevallen op één dienstregelingpagina twee concessies zijn meegenomen, en in die gevallen zie ik daar ook de logica van in (bijv. NHN en Alkmaar 2003-2008, Regiovervoer Utrecht en Spitsvervoer Utrecht 2009-2013, Rail Rotterdam en Bus Rotterdam vanaf 2013). En ik zie gevallen waar kleine concessies eigen dienstregelingpagina’s hebben, terwijl mij dat vanuit het netwerk gezien niet erg logisch lijkt. Dat leidt in mijn ogen tot verlies van overzicht, zeker als er in andere perioden geen onderscheid was. Bij de Sneltram kunnen de aparte dienstregelingpagina’s voor 2009-2013 nu vervallen, omdat de Sneltram in die jaren geen aparte concessie vormde. Over blijven dan nog de aparte pagina’s van 2005-2008. Ervoor en erna is de Sneltram steeds onderdeel van een pagina met in ieder geval de bussen in hetzelfde gebied. Het lijkt mij logisch om ook voor 2005-2008 sneltram en bus bij elkaar te houden en de dienstregelingpagina's van de Sneltram samen te voegen met die van BRU Zuid. Hoe zien jullie dat? Ik hoor het graag. David (overleg) 30 okt 2024 23:30 (CET)
- Ik heb Regio en Spitsvervoer destijds op één dienstregelingspagina gezet omdat er in de praktijk sprake was van één concessie: dezelfde bussen en chauffeurs reden op lijnen uit de beide concessies. Ook in de communicatie merkte je als reiziger niets van het onderscheid.
- De sneltram daarentegen is duidelijk een apart vervoermiddel en was een aparte concessie (die overigens vanaf 2002 bestaan moet hebben, maar wellicht zijn daar nog geen dienstregelingspagina's van). Die hoort wat mij betreft dus gewoon apart. Anders krijg je ook de rariteit dat concessiepagina's linken naar dienstregelingspagina's van een andere concessie.
- Idem voor andere kleine concessies trouwens: die vormden afgebakende gebieden met in sommige gevallen ook verschillende vervoerders. NHN en Alkmaar vind ik al een twijfelachtige combi, maar bus en rail in Rotterdam zijn wel weer logischerwijs één netwerk. --Daniel (overleg)
- Zoals ik het voor me zie zouden de betreffende concessiepagina's dan niet linken naar dienstregelingspagina's van een andere concessie, maar naar gezamenlijke dienstregelingspagina's. Voorwaarden zouden ook zijn dat i.i.g. een van de concessies klein is, dat ze dezelfde vervoerder hebben en dat het wel hanteren van aparte pagina's een breuk vormt met de periode ervoor en/of die erna en mede daardoor tot verlies van overzicht leidt. Qua netwerk zie ik eerlijk gezegd overeenkomsten tussen Utrecht-Nieuwegein en Rotterdam. Maar als jij het geen goed idee vindt, dan laat ik het nu rusten. Ik denk wel dat ik deze vraag in algemene zin op enig moment in het forum ga voorleggen, in de hoop dat dat leidt tot een aanpak die in het hele land kan worden toegepast. David (overleg) 2 nov 2024 08:44 (CET)
- Dat brengt mij op een vervolgvraag. Ik zie dat in een aantal gevallen op één dienstregelingpagina twee concessies zijn meegenomen, en in die gevallen zie ik daar ook de logica van in (bijv. NHN en Alkmaar 2003-2008, Regiovervoer Utrecht en Spitsvervoer Utrecht 2009-2013, Rail Rotterdam en Bus Rotterdam vanaf 2013). En ik zie gevallen waar kleine concessies eigen dienstregelingpagina’s hebben, terwijl mij dat vanuit het netwerk gezien niet erg logisch lijkt. Dat leidt in mijn ogen tot verlies van overzicht, zeker als er in andere perioden geen onderscheid was. Bij de Sneltram kunnen de aparte dienstregelingpagina’s voor 2009-2013 nu vervallen, omdat de Sneltram in die jaren geen aparte concessie vormde. Over blijven dan nog de aparte pagina’s van 2005-2008. Ervoor en erna is de Sneltram steeds onderdeel van een pagina met in ieder geval de bussen in hetzelfde gebied. Het lijkt mij logisch om ook voor 2005-2008 sneltram en bus bij elkaar te houden en de dienstregelingpagina's van de Sneltram samen te voegen met die van BRU Zuid. Hoe zien jullie dat? Ik hoor het graag. David (overleg) 30 okt 2024 23:30 (CET)
- Ik vind het eerlijk gezegd een heel slecht idee om zomaar dienstregelingspagina's van verschillende concessies te gaan zitten samenvoegen omdat dat toevallig handig uit komt. Dan zijn eerder de eerdere regio's slecht gekozen. En eigenlijk is dat ook gewoon de oorzaak: die regiopagina's zijn ontstaan in een tijd dat we nog veel minder buslijnen op de wiki hadden en er ook nog een gat was tussen de periode voor en na de concessies.
- Toen ik zelf bezig was met dat gat in de provincie Utrecht op te vullen was het al een zoektocht omdat lijnen soms zelfs voor verschillende periodes in verschillende regio's beland waren. Vooral doordat die regio's op bais van de busboekjeregio's ontstaan zijn volgens mij en daar wellicht wel eens overlap in zat.
- Maargoed: ik vindt dus juist die overgang van regio naar concessie juist een mooi moment om een grens te leggen. Je moet niet de concessies gaan zitten aanpassen om een breuk met de regio's te proberen te voorkomen. Die grens moet toch ergens liggen en dan is daar het beste, want die breuk krijg je toch wel.
- Mooi voorbeeldje: lijn 41 Utrecht - Wijk bij Duurstede begon in concessie Heuvelrug (BRU), ging over naar Streekvervoer WbD (provincie) vervolgens Regio Utrecht (BRU) en volgend jaar Utrecht Buiten. Tegelijk ging de 56 in dezelfde concessie Heuvelrug juist via Provincie Utrecht bus en daarna Regio Utrecht eveneens naar Utrecht Buiten. Maar we gaan toch ook niet de dienstregelingpagina's van beide concessies tot 2035 aan toe samen voegen om die lijnen elk jaar op dezelfde dienstregelingspagina te houden?
Periodes stadsdienst Dordrecht
Hoi,
Had net twee wijzigingen in periodes op de stadsdienst Dordrecht teruggedraaid. De data die op die pagina's staan zijn steeds de einddata van de bewuste dienstregeling zoals vermeld op de busboekjes. Specifiek bij lijn 1 en 4 zat er een gat tussen einddatum busboekje en ingang nieuwe route gezien dat een gedeelte was dat alleen op werkdagen gereden werd terwijl de nieuwe dienstregeling altijd op een zondag startte. (En als stukje historie bij SVD van hun voormalig websitebeheerder (dat was ik ja ;-): wijzigingen gingen altijd in per ingang zomerdienst, ook al startte bv. een frequentieverhoging in de spits in de praktijk pas na de zomervakantie)--Daniel (overleg) 1 nov 2024 22:23 (CET)
- Dank voor je toelichting. Ligt het dan niet meer voor de hand om alle wijzigingen per zomerdienst 2002 als datum 30 juni mee te geven? Ik heb de indruk dat de gebruikelijke werkwijze op de wiki is om, bij de ingang van een nieuwe dienstregeling op zondag, die zondag als begindatum en de dag ervoor als einddatum te hanteren, ook voor lijnen die in het weekeinde niet reden. David (overleg) 2 nov 2024 08:27 (CET)
- Ik probeer toch eerlijk gezegd juist de daadwerkelijke datum te hanteren in alle gevallen waarbij de wijziging niet op de zondag na de tweede zaterdag van december plaatsvindt zoals tegenwoordig gebruikelijk is als wijzigingsmoment. Er is in die zin een verschil tussen het huidige datumgebruik en dat in het verleden (en ook tussen tussentijdse en jaarlijkse wijzigingen). Kwam laatst nog een lijn tegen die ook nog op zondag reed, terwijl de rest van de lijnen in dat gebied een wijziging per zondag had. Het blijft daarmee maatwerk.--Daniel (overleg) 2 nov 2024 21:56 (CET)
Nachtbussen CN
Hoi David,
Met betrekking tot de nachtritten die onder dezelfde lijnnummers werden gereden, zou ik willen voorstellen om deze in de geschiedenis te splitsen door middel van een lange lijn, te plaatsen als ----- of een extra tussenkopje, zoals op deze pagina.
Etienne (overleg) 12 nov 2024 20:48 (CET)
- Is prima, zal ik aanpassen. Ik zie bij sommige lijnen, zoals lijn 35, zelfs een aparte infobox. Weet jij in welke gevallen het de bedoeling is dat die wordt toegepast? David (overleg) 12 nov 2024 20:52 (CET)