Lijn 647 Gulpen Busstation - Heerlen Zuyd Hogeschool

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 647
Vervoerder(s) BusiNext i.o.v. Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Schoolbus
Materieel VDL Citea LLE-120,
Mercedes-Benz Integro,
Mercedes-Benz Citaro
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 610
Frequenties
Spits 1x/ochtendspits
Spits (einde schooljaar) 0-1x/ochtendspits
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 647 rijdt van Kerkrade Parkstad Stadion via Huls, Simpelveld, Eys en Wittem Nijswiller en Wahlwiller naar Gulpen en van Simpelveld via Huls, Kerkrade Parkstad Stadion en Heerlen Station naar Heerlen Zuyd Hogeschool.

Let op: verstoring
Wegens werkzaamheden wordt deze lijn tussen Simpelveld en Gulpen omgeleid via Baneheide en Wahlwiller. Dit zal duren van 29 augustus 2022 tot nader bericht, waarna deze lijn weer volgens de normale route zal rijden. Er rijdt een extra pendeldienst tussen Simpelveld, Eys en Gulpen.

Meer informatie over deze verstoring is te vinden bij de vervoerder.


Legenda: Vervallen halte = Route rXr.svg / Huidige halte = Route rsr.svg / Tijdelijke halte = Route rsTHr.svg

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijdt één rit van het Parkstad Stadion naar Gulpen en verder als lijn 655 naar Heerlen, en één rit van Simpelveld naar Heerlen.
  • De rit naar Gulpen versterkt lijn 47. Tussen het Parkstad Stadion en Simpelveld verschillen de routes van beide lijnen.
  • De rit naar Gulpen versterkt tot Simpelveld en de rit naar Heerlen versterkt tot Heerlen Station lijn 43. De routes van beide lijnen zijn gelijk.
  • Aan het einde van het schooljaar, tussen de meivakantie en de zomervakantie, rijdt alleen de rit van het Parkstad Stadion naar Gulpen.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190 0,204
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206 0,220
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349 0,373

OVPay

In de concessie Limburg kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten, met 10% korting in de daluren. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0hrBr.svg Gulpen, Busstation (gekoppeld aan lijn 655)  
Route rer.svgRoute rhrr.svg Gulpen, Oude Geul  
Route rer.svgRoute rTHhrr.svg Wittem, Sinselbeek  
Route rer.svgRoute rTHhrr.svg Wahlwiller, Wahlwiller  
Route rer.svgRoute rTHhrr.svg Nijswiller, Nijswiller  
Route rer.svgRoute rTHhrr.svg Nijswiller, Rijksweg/Provinciale Weg  
Route rer.svgRoute rTHhrr.svg Nijswiller, Provinciale Weg N281  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Wittem, Klooster  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Eys, Spoorbrug  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Eys, Kerk  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Eys, Mesweg  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Eys, Overeys  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Eys, Goedenraad  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Simpelveld, Bulkem  
Route rer.svgRoute rXhrr.svg Simpelveld, Sint Nicolaasstraat  
Route 0hlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Oranjeplein  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Doctor Poelsplein  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Romeinenstraat  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Brewerstraat  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Gillissenstraat  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Simpelveld, Huls  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Heerlen, Sourethweg  
Route rhlr.svgRoute rhrr.svg Heerlen, Crematorium  
Route rhlBr.svgRoute rhrB0.svg Kerkrade, Parkstad Stadion    
Route rhlr.svg Heerlen, Rukker  
Route rhlr.svg Heerlen, Bautscherweg  
Route rhlr.svg Heerlen, Heerlerbaan/Kerk  
Route rhlr.svg Heerlen, Bradleystraat  
Route rhlr.svg Heerlen, Heesberg  
Route rhlr.svg Heerlen, Burgemeester Waszinkstraat  
Route rhlr.svg Heerlen, Bernardinuscollege  
Route rhlr.svg Heerlen, Akerstraat  
Route rhlr.svg Heerlen, Theater  
Route rhlTr.svg Heerlen, Station  
Route rhl0.svg Heerlen, Zuyd Hogeschool  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd een schoolbus geïntroduceerd in het Heuvelland om daarmee lijn 47 op de drukste tijdstippen te versterken. Deze lijn kreeg het lijnnummer 647 en ging in de ochtendspits vanaf Simpelveld zowel naar Gulpen als naar Heerlen Station één rit rijden. Met de invoering van deze lijn verviel het traject van lijn 610 tussen Simpelveld en Bocholtz. Reizigers naar Maastricht konden voortaan met de nieuwe lijn 647 naar Gulpen reizen en daar overstappen.

Op 13 december 2020 werd de rit van Simpelveld naar Heerlen in Heerlen verlengd van het Station naar de Zuyd Hogeschool. Op een gegeven moment werd ook deze rit ondergebracht bij onderaannemer BusiNext, wat voor de rit van Simpelveld naar Gulpen al langer het geval was, waardoor de hele lijn nu gereden werd door BusiNext.

Op 12 december 2021 werd de dienstregeling aan het einde van het schooljaar ingeperkt. Voortaan werd de rit van Simpelveld naar Heerlen niet langer meer gereden aan het einde van het schooljaar, tussen de meivakantie en de zomervakantie. De rit van Simpelveld naar Gulpen bleef wel tot het einde van het schooljaar rijden.

Vanaf 29 augustus 2022 vonden wegwerkzaamheden plaats tussen Simpelveld en Eys. Van Simpelveld naar Gulpen werd deze lijn omgeleid via Nijswiller en Wahlwiller. Daarnaast reed tot de kerstvakantie een pendelbus tussen Eys en Gulpen en reed na de kerstvakantie een pendelbus tussen Simpelveld en Eys.

Op 11 december 2022 werd de ochtendrit van Simpelveld naar Gulpen verlengd. Deze rit begon voortaan al bij het Parkstad Stadion.