Lijn 61 Roermond Station - Echt Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 61
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
VDL Citea LLE-99
Mercedes-Benz Sprinter
Rijdt sinds 13 december 2020
Voorganger(s) 61
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 0-1x/uur (OV-lijntaxi, tot 22:45)
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 61 rijdt op de Schaapsweg in Sint Odiliënberg.

Lijn 61 rijdt van Roermond via Melick, Sint Odiliënberg, Montfort, Sint Joost, Hingen en Pey naar Echt.

Let op: verstoring
Wegens werkzaamheden in Roermond wordt deze lijn omgeleid. Dit zal duren van 7 maart 2022 tot nader bericht, waarna deze lijn weer volgens de normale route zal rijden. Dit duurt vermoedelijk tot medio augustus 2022.

Meer informatie over deze verstoring is te vinden bij de vervoerder.


Legenda: Vervallen halte = Route rXr.svg / Huidige halte = Route rsr.svg / Tijdelijke halte = Route rsTHr.svg

Dienstregeling

  • Van maandag t/m vrijdag zijn alle vaste ritten in Echt gekoppeld aan lijn 60 van/naar Maria Hoop, op de eerste twee ritten naar Roermond na.
  • Tussen Roermond Station en Sint Odiliënberg Bernhardlaan wordt overdag samen met lijn 63/62 een halfuursdienst gereden; van maandag t/m vrijdag ontstaat samen met lijn 64 zelfs een 30/15/15-interval. De lijnen 63/62 en 64 rijden binnen Roermond wel via een andere route.
  • In de avonduren wordt als OV-lijntaxi gereden tussen Sint Odiliënberg en Echt. Deze dient uiterlijk 1 uur van tevoren telefonisch gereserveerd te worden. De telefoonnummers 0800-0224050 en +31-88-2776880 zijn dagelijks bereikbaar tussen 06:00 en 23:00 uur. De dienstregeling van deze ritten is een half uur verschoven, zodat voor reizigers van/naar Roermond in Sint Odiliënberg aansluiting bestaat met lijn 63/62; de route via Kapel in 't Zand wordt dan niet bediend. Door deze verschuiving wordt tussen Sint Odiliënberg en Echt aan het begin van de avond kortstondig 2x/uur gereden: de eerste rit als vaste lijndienst, de tweede rit als OV-lijntaxi.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,01 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,67. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sTr.svg Roermond, Station  
Route rer.svgRoute rXr.svg Roermond, Prins Bernhardstraat  
Route rer.svgRoute rXr.svg Roermond, Kapellerlaan  
Route rer.svgRoute rXr.svg Roermond, Kapel in 't Zand  
Route rer.svgRoute rXr.svg Roermond, Heinsbergerweg  
Route rer.svgRoute rXr.svg Roermond, Camillus  
Route rer.svgRoute rsTHr.svg Roermond, Scheidingsweg  
Route rer.svgRoute rsTHr.svg Roermond, Karel Doormanstraat  
Route rer.svgRoute rTHhlr.svg Roermond, Karel Doormanplein  
Route rer.svgRoute rhrr.svg Roermond, Karel Doormanplein  
Route rer.svgRoute rsr.svg Roermond, Dirksbergerweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Melick, John F. Kennedysingel  
Route 0sr.svgRoute rsr.svg Sint Odiliënberg, Bernhardlaan  
Route rarl.svg Sint Odiliënberg, Reutjesweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Sint Odiliënberg, Willem Alexanderlaan  
Route rer.svgRoute rsr.svg Sint Odiliënberg, Schepersheuvel  
Route rer.svgRoute rsr.svg Montfort, Mariaveld  
Route rer.svgRoute rsr.svg Montfort, Dijk  
Route rer.svgRoute rsr.svg Montfort, Centrum  
Route rer.svgRoute rsr.svg Montfort, Zandstraat  
Route rer.svgRoute rsr.svg Sint Joost, Hingenderstraat  
Route rer.svgRoute rsr.svg Hingen, Sint Joosterweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Hingen, Echterstraat  
Route rer.svgRoute rsr.svg Pey, Bosstraat  
Route rer.svgRoute rsT0.svg Echt, Station (ma-vr overdag gekoppeld aan lijn 60)  

Geschiedenis

Op 13 december 2020 werd lijn 61 (Roermond - Montfort - Echt - Maasbracht) ingekort tot Echt. Het traject tussen Echt en Maasbracht werd overgenomen door de nieuwe lijn 68.

Op 21 februari 2021 werden enkele versoberingen doorgevoerd in de avonduren en in het weekend. Op alle dagen kwamen de ritten vanaf 23:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de laatste OV-lijntaxirit werd opgeheven. Op zaterdagochtend kwamen de ritten voor 08:00 uur te vervallen en op zondagochtend kwamen de ritten voor 09:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide gevallen in beide richtingen de eerste rit werd opgeheven.