Lijn 62 Roermond Station - Posterholt Vlodropperweg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 62
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
Rijdt sinds 13 december 2020
Voorganger(s) 62, 63
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 62 rijdt op de Schaapsweg in Herkenbosch.

Lijn 62 rijdt van Roermond via Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick terug naar Roermond.

Dienstregeling

  • De route wordt in tegengestelde richting gereden door lijn 63.
  • Op schooldagen overdag wordt deze lijn van Roermond naar Herkenbosch versterkt door lijn 662/663. In de ochtend wordt een 45/15-interval gereden, in de middag een halfuursdienst.
  • Van Sint Odiliënberg naar Roermond wordt overdag samen met lijn 61 een halfuursdienst gereden. Lijn 61 rijdt binnen Roermond wel via een andere route. In de avonduren wordt in Sint Odiliënberg aansluiting geboden met lijn 61 uit Echt.

Overstapmogelijkheden

  • In Posterholt bestaat bij de halte Vlodropperweg aansluiting met de MultiBus van/naar Heinsberg Karken.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190 0,204
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206 0,220
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349 0,373

OVPay

In de concessie Limburg kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten, met 10% korting in de daluren. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Roermond, Station  
Route rrar.svg Roermond, Laurentius Ziekenhuis  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Nassaustraat  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Koningin Regentesselaan  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Scheidingsweg  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Karel Doormanstraat  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Karel Doormanplein  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Roermond, Dirksbergerweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Lindelaan  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Kasteel Osenstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Castorstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Jagerstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Faunasingel  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Ambachtsingel  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Delfstoffenweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Roermond, Randweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Reestraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Europalaan West  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Centrum  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Doctor Poelsstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Van der Landelaan  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Herkenbosch, Meinweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Vlodrop, Herkenbosserweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Vlodrop, Klifsbergweg  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Vlodrop, Grootestraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Vlodrop, Centrum  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Vlodrop, Angsterweg  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Melick, John F. Kennedysingel  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Sint Odiliënberg, Bernhardlaan  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Posterholt, Roermondseweg  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Posterholt, Donckerstraat  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Posterholt, Kerk  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Posterholt, Centrum  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Posterholt, Vlodropperweg  
Route rUsr.svg  

Geschiedenis

Op 13 december 2020 werd de lijnnummering van de lusroute Roermond - Posterholt - Roermond aangepast. De route met de klok mee, voorheen lijn 62/63, kreeg over de volledige route het lijnnummer 62. De route tegen de klok in, voorheen lijn 63/62, kreeg over de volledige route het lijnnummer 63. In Posterholt werd niet langer van lijnnummer gewisseld. De extra ritten van lijn 62 tussen Roermond en Herkenbosch gingen rijden onder de lijnnummers 662 (richting Herkenbosch) en 663 (richting Roermond).

Op 21 februari 2021 werden enkele versoberingen doorgevoerd in de avonduren en in het weekend. Op alle dagen kwamen de ritten vanaf 00:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat de laatste rit werd opgeheven. Op zaterdagochtend kwamen de ritten voor 08:00 uur te vervallen en op zondagochtend kwamen de ritten voor 09:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide gevallen de eerste rit werd opgeheven.

Van 14 t/m 26 november 2022 werd de route aangepast in verband met wegwerkzaamheden aan de Roerbrug tussen Melick en Sint Odiliënberg, ondanks dat deze werkzaamheden op het laatste moment vanwege het niet aanwezig zijn van de juiste vergunningen werden uitgesteld. In de oorspronkelijke planning zouden deze werkzaamheden t/m 23 december 2022 duren. Deze lijn werd ingekort tot Sint Odiliënberg en keerde daar op de eveneens ingekorte lijn 63, die ook bij de halte Reutjesweg stopte. Daarnaast reed lijn 61 overdag een omleiding tussen Sint Odiliënberg en Roermond via Linne en reed een pendelbus tussen Melick en Roermond: lijn 161. Reizigers tussen Sint Odiliënberg en Melick reisden tijdelijk via Roermond. Van 9 januari t/m 17 februari 2023 waren deze aanpassingen nogmaals van kracht, toen de werkzaamheden daadwerkelijk werden uitgevoerd.

Op 11 december 2022 werd lijn 64 opgeheven, waardoor van Sint Odiliënberg naar Roermond op werkdagen overdag net als in het weekend een halfuursdienst ging gelden in plaats van een 30/15/15-interval. Ook verviel het 45/15-interval van Posterholt naar Roermond; alleen de uurdienst van lijn 62 bleef over. In Posterholt bestond voortaan ook op werkdagen overdag aansluiting met de MultiBus van/naar Heinsberg Karken. Van Roermond naar Herkenbosch werd de halfuursdienst een uur eerder beëindigd, door het vervallen van de laatste rit van lijn 662/663. Ook werd de halte Niekée Roermond in Roermond hernoemd naar Kasteel Osenstraat.