Euregioticket fiets

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Euregioticket fiets
Vervoerder(s) Arriva
NS
NMBS
DB Regio NRW
National Express
Rurtalbahn
VIAS Rail
ASEAG
Rurtalbus
West
RVK
Stadtverkehr Euskirchen
Schäfer
Kreisverkehrsgesellschaft Euskirchen
Concessie(s) Limburg
Verkeersverbond(en) AVV
VRS
Tariefjaar 2022

Met het Euregioticket fiets kan een hele dag onbeperkt een fiets worden meegenomen in alle bussen en treinen in de Euregio Maas-Rijn waarin het is toegestaan een fiets mee te nemen in delen van Nederland, België en Duitsland. Het ticket wordt ook aangeboden onder de Duitse benaming Euregioticket Rad en de Franse benaming Euregioticket vélo. Het ticket kan gecombineerd worden met een Euregioticket voor de reiziger zelf, maar de reiziger mag voor zijn eigen vervoer ook van een andere betaalmethode gebruikmaken.

Voorwaarden

 • Het ticket is geldig als dagkaart voor de meename van 1 fiets.
 • Het ticket is geldig in bijna alle bussen en treinen (2de klas), voor zover fietsvervoer überhaupt is toegestaan, in/op:
 • De Nederlandse provincie Limburg ten zuiden van Roermond, inclusief de gemeente Roermond.
 • De Belgische treintrajecten van Liège-Guillemins naar Hasselt, Maastricht en Eupen en van Spa-Géronstère naar Aachen.
 • De Duitse regio Aachen (het gehele verkeersverbond AVV) en Kreis Euskirchen van het verkeersverbond VRS.
 • In de bus gebeurt het meenemen van een fiets altijd in overleg met de chauffeur. Personen met beperkte mobiliteit hebben voorrang.
 • Het ticket is niet geldig in hogesnelheidstreinen (Thalys, ICE) of in de EuroNight. Het ticket is wel geldig in Intercity's in Nederland en België.
 • Het ticket is verkrijgbaar in de bus, op de stations en bij de lokale ondernemingen in de geldigheidsgebieden in de Euregio.

Voorwaarden en geldigheidsgebied bus

 • In Nederland in de bus geldig van maandag t/m vrijdag na 09:00 uur; in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
 • In België in de bus niet geldig. Op de lijnen 385, 390, 395 en 738 loopt overigens wel een pilot, waarbij het in de vakanties en in het weekend mogelijk is gratis een fiets mee te nemen.
 • In Duitsland in het AVV-gebied in de bus geldig van maandag t/m vrijdag na 19:00 uur, op zaterdag na 15:00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
 • In Duitsland in Kreis Euskirchen van het VRS-gebied in de bus de gehele dag geldig.

In Nederland is deze dagkaart geldig in alle lijnbussen van Arriva in de concessie Limburg ten zuiden van Roermond, inclusief de gemeente Roermond, ook grensoverschrijdend. Het meenemen van een fiets is echter niet toegestaan in Limburgliners (Volvo 8900), touringcars (VDL Futura) en in kleine bussen (Mercedes-Benz Sprinter, Mercedes-Benz Sprinter City, VDL MidCity).

In Duitsland is deze dagkaart geldig in alle lijnbussen in de Duitse regio Aachen (het gehele verkeersverbond AVV) en Kreis Euskirchen van het verkeersverbond VRS.

Voorwaarden en geldigheidsgebied trein

 • In Nederland in de trein geldig van maandag t/m vrijdag voor 06:30 uur, van 09:00 tot 16:00 uur en na 18:30 uur; in het weekend, op feestdagen en in juli en augustus de gehele dag.
 • In België in de trein de gehele dag geldig, maar zonder mogelijkheid tot groepsvervoer.
 • In Duitsland in de trein de gehele dag geldig.

In Nederland is deze dagkaart geldig in alle treinen van Arriva en NS in Limburg ten zuiden van Roermond, ook grensoverschrijdend. Concreet gaat het om de treinseries 800, 2900 en 3900 van NS op het traject Roermond - Maastricht/Heerlen en de treinseries 32400 (RS12), 32500 (RS15), 32000 (RS18) en 19800 en 20300 (RE18) van Arriva op hun volledige traject.

In België is deze dagkaart geldig in alle treinen van de NMBS op de trajecten van Liège-Guillemins naar Hasselt, Maastricht en Eupen en daarnaast op het traject tussen Spa-Géronstère en Aachen, ook grensoverschrijdend. Concreet gaat het (deels) om de treinseries 400, 500, 2200, 2400, 2900, 3800, 5000, 5250, 5300, 5350, 5450 en 5550 en enkele P-treinen.

In Duitsland is deze dagkaart geldig in alle regionale treinen in de Duitse regio Aachen (het gehele verkeersverbond AVV) en Kreis Euskirchen van het verkeersverbond VRS.

Varianten

Prijs

Prijs (€)
Per stuk
4,00

Geschiedenis

Dit ticket werd vermoedelijk op 1 januari 2021 ingevoerd als aanvulling op het al veel langer bestaande Euregioticket. De prijs was €4,00 per stuk.