Dal Dagkaart Fiets Bus

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dal Dagkaart Fiets Bus
Vervoerder(s) Arriva
Concessie(s) Limburg
Tariefjaar 2023

Dal Dagkaart Fiets Bus is een vervoersbewijs in de concessie Limburg.

Voorwaarden

  • Deze dagkaart is met pinbetaling verkrijgbaar bij de buschauffeur, met pinbetaling en contante betaling bij Arriva OV Servicepunten en wederverkopers, met pinbetaling en per creditcard in de kaartautomaten van Arriva op de stations, en per iDEAL, Sofort, Bancontact en vanaf 2 stuks ook per creditcard als e-ticket via de website van Arriva, waarna het in de Arriva-app (beschikbaar voor Android en iOS) geladen dient te worden of geprint dient te worden.
  • Geldig op de dag van afgifte indien gekocht bij de buschauffeur, na eerste check-in indien gekocht in de voorverkoop, en op de gekozen datum indien gekocht als e-ticket of bij de automaat.
  • In- en uitchecken is alleen nodig indien de dagkaart gekocht is in de voorverkoop.
  • Geldig van maandag t/m vrijdag na 9:00 uur en in het weekend, op feestdagen en in de maanden juli en augustus ook van maandag t/m vrijdag de gehele dag.
  • Het meenemen van een fiets moet altijd in overleg met de buschauffeur gebeuren.
  • Het meenemen van een fiets is niet toegestaan in Limburglinerbussen en in kleine bussen.

Geldigheidsgebied

Deze dagkaart is in principe geldig in alle lijnbussen van Arriva in de concessie Limburg, ook grens- en concessieoverschrijdend. Hierbij gelden de volgende uitzonderingen en aanvullingen:

  • Op de concessieoverschrijdende lijn 83 worden door Arriva vrijwel uitsluitend bussen van het type Volvo 8900 ingezet, de zogeheten Limburgliners. Op deze lijn kan geen fiets meegenomen worden, tenzij er toevallig met een andere bus gereden wordt. Let op: ook in de bussen van Breng op lijn 83 is het niet toegestaan een fiets mee te nemen.
  • Niet alle Limburglinerlijnen rijden ook met Limburglinerbussen en vice versa. Wanneer een gewone bus wordt ingezet op een Limburglinerlijn, mag de fiets wel mee. Indien een Limburglinerbus wordt ingezet op een gewone lijn, mag de fiets niet mee.
  • In de buurtbus en in de Arriva Vlinder kunnen geen fietsen worden meegenomen en is deze dagkaart dus ook niet geldig.

Varianten

Opmerkingen

  • Voor reizen ten zuiden van Roermond, inclusief de gemeente Roermond, is een Euregioticket fiets voordeliger.

Prijs

Prijs (€)
Per stuk
4,75

Geschiedenis

Op 1 januari 2021 werd de prijs verhoogd van €4,30 naar €4,35.

Op 1 januari 2022 werd de prijs verhoogd van €4,35 naar €4,45.

Op 1 januari 2023 werd de prijs verhoogd van €4,45 naar €4,75.