Euregioticket

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Euregioticket
Vervoerder(s) Arriva
NS
NMBS
De Lijn
TEC
DB Regio NRW
National Express
Rurtalbahn
VIAS Rail
ASEAG
Rurtalbus
West
RVK
Stadtverkehr Euskirchen
Schäfer
Kreisverkehrsgesellschaft Euskirchen
Concessie(s) Limburg
Verkeersverbond(en) AVV
VRS
Bassin(s) de Mobilité Liège-Verviers
Entiteit(en) Limburg
Tariefjaar 2023

Met het Euregioticket kan een hele dag onbeperkt worden gereisd met alle bussen en treinen in de Euregio Maas-Rijn in delen van Nederland, België en Duitsland. Wie een fiets mee wil nemen kan eventueel ook het Euregioticket fiets aanschaffen.

Voorwaarden

  • Het ticket is geldig als dagkaart, zonder tijdsbeperkingen. Van maandag t/m vrijdag is het ticket geldig voor 1 persoon. In het weekend en op feestdagen in minstens één van de drie landen is het ticket geldig voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Het ticket is geldig in bijna alle bussen en treinen (2de klas) in:
  • In België is het ticket in de treinen alleen geldig op de trajecten van Liège-Guillemins naar Hasselt, Maastricht en Eupen en van Spa-Géronstère naar Aachen. Het geldigheidsgebied voor de treinen is dus minder ruim dan voor de bussen.
  • Het ticket is niet geldig in hogesnelheidstreinen (Thalys, ICE) of in de nightjet. Het ticket is wel geldig in Intercity's in Nederland en België.
  • Het ticket is verkrijgbaar in de bus, op de stations en bij de lokale ondernemingen in de geldigheidsgebieden in de Euregio.

Geldigheidsgebied bus

In Nederland is deze dagkaart geldig in alle lijnbussen van Arriva in de concessie Limburg ten zuiden van Roermond, inclusief de gemeente Roermond, ook grensoverschrijdend.

In België is deze dagkaart geldig in alle lijnbussen van de Entiteit Limburg en het Bassin de Mobilité Liège-Verviers, ook grensoverschrijdend, maar niet in België buiten de provincies Limburg en Liège.

In Duitsland is deze dagkaart geldig in alle lijnbussen in de Duitse regio Aachen (het gehele verkeersverbond AVV) en Kreis Euskirchen van het verkeersverbond VRS.

Geldigheidsgebied trein

In Nederland is deze dagkaart geldig in alle treinen van Arriva en NS in Limburg ten zuiden van Roermond, ook grensoverschrijdend, maar met uitzondering van de nachttrein van Arriva tussen Maastricht en Schiphol Airport. Concreet gaat het om de treinseries 800, 2900, 3900 en 13900 van NS op het traject Roermond - Maastricht/Heerlen en de treinseries 32400 (RS12), 32500 (RS15), 32000 (RS18) en 18900 (RE18) van Arriva op hun volledige traject.

In België is deze dagkaart geldig in alle treinen van de NMBS op de trajecten van Liège-Guillemins naar Hasselt, Maastricht en Eupen en daarnaast op het traject tussen Spa-Géronstère en Aachen, ook grensoverschrijdend. Concreet gaat het (deels) om de treinseries 400, 500, 2200, 2400, 2900, 3800, 5000, 5250, 5300, 5350, 5450 en 5550 en enkele P-treinen.

In Duitsland is deze dagkaart geldig in alle regionale treinen in de Duitse regio Aachen (het gehele verkeersverbond AVV) en Kreis Euskirchen van het verkeersverbond VRS.

Prijs

Prijs (€)
Per stuk
20,00

Geschiedenis

Vanaf 2020 kostte het Euregioticket €19,00.

Op 1 januari 2023 werd de prijs verhoogd van €19,00 naar €20,00.