Dagkaart Limburg Bus

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dagkaart Limburg Bus
Vervoerder(s) Arriva
Concessie(s) Limburg
Tariefjaar 2023

Dagkaart Limburg Bus is een vervoersbewijs in de concessie Limburg.

Voorwaarden

  • Deze dagkaart is met pinbetaling verkrijgbaar bij de buschauffeur, met pinbetaling en contante betaling bij Arriva OV Servicepunten en wederverkopers, met pinbetaling en per creditcard in de kaartautomaten van Arriva op de stations, en per iDEAL, Sofort, Bancontact en creditcard als e-ticket via de website van Arriva, waarna het in de Arriva-app (beschikbaar voor Android en iOS) geladen dient te worden of geprint dient te worden.
  • Geldig op de dag van afgifte indien gekocht bij de buschauffeur, na eerste check-in indien gekocht in de voorverkoop, en op de gekozen datum indien gekocht als e-ticket of bij de automaat.
  • In- en uitchecken is alleen nodig indien de dagkaart gekocht is in de voorverkoop.
  • Maximaal twee kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen gratis meereizen van maandag t/m vrijdag na 9:00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.

Geldigheidsgebied

Deze dagkaart is in principe geldig in alle lijnbussen van de concessie Limburg, ook grensoverschrijdend. Hierbij gelden de volgende uitzonderingen en aanvullingen:

  • Op de concessieoverschrijdende lijn 83 is deze dagkaart alleen geldig tussen Milsbeek Helweg en Venlo.
  • Op de grensoverschrijdende lijn 44 is deze dagkaart alleen geldig binnen Nederland.
  • Op de grensoverschrijdende lijn 350 is deze kaart binnen Nederland geldig als dagkaart. Op een grensoverschrijdende rit geldt deze kaart vanaf 9:00 uur als dagretour.
  • Deze dagkaart is binnen Nederland ook geldig op de grensoverschrijdende lijn SB3 van het Aachener Verkehrsverbund, die niet tot de concessie Limburg behoort.

Varianten

Opmerkingen

  • Voor een grensoverschrijdende rit op lijn 350 geldt de Dal Dagkaart Limburg Bus als enkele reis. Alle overige dagkaarten gelden als dagretour.

Prijs

Prijs (€)
Per stuk
10,90

Geschiedenis

Op 1 januari 2021 werd de prijs verhoogd van €9,85 naar €9,95. Ook wijzigden de voorwaarden voor het reizen met lijn 350: voortaan was deze kaart pas vanaf 09:00 uur geldig als dagretour voor een grensoverschrijdende rit. Dit was voorheen de hele dag.

Op 1 januari 2022 werd de prijs verhoogd van €9,95 naar €10,15.

Op 1 januari 2023 werd de prijs verhoogd van €10,15 naar €10,90.