Lijn 132 Goes Station - Zierikzee Haringvlietstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 132
Vervoerder(s) (Van Oeveren en AMZ i.o.v.) Connexxion
Concessie Zeeland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Iveco Crossway LE,
MAN Lion's City CNG,
Mercedes-Benz Citaro LE (M/G)Ü,
Mercedes-Benz Integro
Rijdt sinds 2 juni 1996
Voorganger(s) 10
Frequenties
Spits 4x/uur
Spits (vakantie) 2x/uur
Dal 2-4x/uur
Dal (vakantie) 2x/uur
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 1-2x/uur
Zondag 0-1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 132 staat bij de halte Westwal (Centrum) in Goes.

Lijn 132 rijdt van Goes via Wilhelminadorp en Colijnsplaat naar Zierikzee.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits en na 13:00 uur wordt 4x/uur gereden in beide richtingen.
  • In de ochtendspits rijden twee ritten van Zierikzee Haringvlietstraat naar Zierikzee Busstation, twee ritten van Goes naar Zierikzee Busstation, één rit van Goes naar Zierikzee Grevelingenstraat en één rit van Zierikzee Busstation naar Zierikzee Gemeentehuis.
  • Doordeweeks tussen 9:00 en 13:00 uur wordt 2x/uur gereden.
  • Tussen 18:00 en 19:00 uur wordt 2x/uur gereden.
  • Na 19:00 uur wordt 1x/uur gereden en rijden de ritten niet tussen Zierikzee Sas en Zierikzee Haringvlietstraat.
  • Op zaterdag wordt tot 10:00 uur 1x/uur gereden. Tussen 10:00 en 17:30 wordt 2x/uur gereden, daarna wordt 1x/uur gereden en rijden deze ritten niet naar de Haringvlietstraat.
  • Op zondag wordt de gehele dag 1x/uur gereden. Alle ritten beginnen en eindigen bij Zierikzee Sas en dan wordt er niet naar de Haringvlietstraat gereden.
  • Als lijn 132 niet tussen Zierikzee Sas en Zierikzee Haringvlietstraat rijdt, bedient lijn 133 de meeste van deze haltes.
  • In de vakantieperioden wordt doordeweeks overdag 2x/uur gereden en rijdt in de ochtendspits één toegevoegde rit van Zierikzee Haringvlietstraat naar Zierikzee Busstation.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Zeeland is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Regulier 0,140 0,145 0,145 0,149 0,158 0,162
Lijn 395 onbekend 0,149 0,149 0,155 0,158 0,168

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Zeeland is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sTr.svg Goes, Station  
Route rer.svgRoute rsr.svg Goes, Westwal (Centrum)  
Route rer.svgRoute rsr.svg Goes, Tiendenschuur  
Route rer.svgRoute rsr.svg Wilhelminadorp, Roodewijk  
Route rer.svgRoute rsr.svg Colijnsplaat, Zeelandbrug  
Route rer.svgRoute rrar.svg Zierikzee, De Val  
Route rBal.svgRoute rsB0.svg Zierikzee, Sas    
Route rsB0.svgRoute rsBr.svgRoute 0sBr.svg Zierikzee, Busstation    
Route rer.svgRoute rlell.svg  
Route rer.svgRoute rsr.svgRoute rhl0.svg Zierikzee, Gemeentehuis  
Route rer.svgRoute rrar.svg Zierikzee, Scheldestraat  
Route rer.svgRoute rsr.svgRoute rhl0.svg Zierikzee, Grevelingenstraat  
Route rer.svgRoute rs0.svg Zierikzee, Haringvlietstraat  

Geschiedenis

Op 2 juni 1996 werd 10 opgeknipt in drie stukken. Het traject tussen Zelzate en Kruiningen bleef onder hetzelfde lijnnummer rijden, het traject tussen Goes en Kruiningen werd ondergebracht bij lijn 29 en het traject tussen Goes en Zierikzee ging vanaf die datum rijden als lijn 132. De route en dienstregeling bleven vrijwel gelijk. De bus reed van maandag tot en met zaterdag overdag als basis een halfuursdienst, maar het grootste deel van de spitsuren was dit een kwartierdienst, waarbij tijdens de schoolvakanties enkele ritten wegvielen. In de avonduren en op zondag reed de bus standaard eenmaal per uur.

Vanaf 1 juni 1997 werd de frequentie in de (brede) spitsuren verhoogd naar viermaal per uur, maar alleen buiten de schoolvakanties.

Geschiedenis volgt t.z.t.

Op 1 maart 2015 is de nieuwe dienstregeling van de concessie Zeeland ingevoerd. Er wordt niet meer 6x/uur gereden op de lijn. Doordeweeks wordt 4x/uur gereden behalve tussen 9:00 en 13:00 uur en 's avonds. Richting Goes wordt vanaf 13:00 uur afwisselend om de 5 of 25 minuten gereden (4x/uur) en richting Zierikzee afwisselend om de 10 en 20 minuten (4x/uur). De frequentie op zaterdagochtend is verlaagd naar 1x/uur.

Op 30 augustus 2015 werd in de vroege avond een rit tussen het busstation van Zierikzee en Zierikzee Poortambacht toegevoegd.

Op 10 december 2018 verviel de halte Kats Sluis.

Voormalige halte Kats Sluis
Halte
Route rsr.svg Wilhelminadorp, Roodewijk  
Route rsr.svg Kats, Sluis  
Route rsr.svg Colijnsplaat, Zeelandbrug  

Op 21 januari 2018 werd ritnummer 20 verlengd naar Goes.

Op 24 februari 2019 vervielen er enkele ritten.