Dienstregeling 2022

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2022 loopt van 12 december 2021 tot en met 10 december 2022. Informatie over de plannen van deze dienstregeling werd naar buiten gebracht door een nieuwsbericht op de NS-site [1]. De voorstellen waren oorspronkelijk onder voorbehoud van capaciteitsverdeling door ProRail en de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Frequentieverhogingen Arnhem - Utrecht - Schiphol

 • Op werkdagen wordt overdag de frequentie tussen Arnhem Centraal en Schiphol Airport verhoogd van vier naar zes treinen per uur. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe intercity die stopt te Arnhem Centraal, Ede-Wageningen, Veenendaal-De Klomp, Utrecht Centraal, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Zuid en Schiphol Airport en die verder zal rijden naar Rotterdam Centraal.
 • De huidige intercity tussen Nijmegen en Den Helder zal voortaan te Driebergen-Zeist stoppen in plaats van te Veenendaal-De Klomp. De huidige intercity tussen Nijmegen en Schiphol Airport stopt niet meer te Driebergen-Zeist, maar zal in het weekend wel te Veenendaal-De Klomp gaan stoppen.
 • In de vroege ochtend, 's avonds en in het weekend blijft een kwartierdienst gereden worden. Er wordt gekeken naar wanneer er voldoende vervoersvraag is om ook in het weekend elke tien minuten een trein te rijden.
 • Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen blijft de dienstregeling ongewijzigd om zo de aansluitingen in Arnhem ongewijzigd te laten. Door het gewijzigde stoppatroon is er tussen Nijmegen / Arnhem Centraal en Utrecht wel tot vier minuten reistijdwinst en tussen Nijmegen / Arnhem Centraal en Amsterdam Centraal tot vijf minuten reistijdwinst.
 • Wanneer de ICE rijdt, vertrekken de vijfde en zesde intercity richting Arnhem Centraal drie minuten later vanuit Utrecht Centraal. Dit heeft geen gevolgen voor aansluitingen in Arnhem.
 • De hele week door gaan er overdag vier treinen per uur rijden tussen Driebergen-Zeist en Breukelen. Voortaan rijdt tweemaal per uur een Sprinter tussen Rhenen en Breukelen en tweemaal per uur een Sprinter tussen Driebergen-Zeist en Uitgeest. In de spits rijdt laatstgenoemde Sprinter tussen Veenendaal Centrum en Uitgeest.
 • De Sprinter tussen Veenendaal Centrum en Uitgeest zal in de spits te Driebergen-Zeist worden ingehaald door een intercity, waardoor de trein hier enkele minuten stil moet staan. Tevens kan deze Sprinter in de tegenspitsrichting niet stoppen te Maarn.

Frequentiewijzigingen Amsterdam Zuid - Rotterdam - Dordrecht

 • Op werkdagen overdag gaan tussen Rotterdam Centraal, Den Haag HS, Leiden Centraal, Schiphol Airport en Amsterdam Zuid (en verder naar Arnhem Centraal) twee extra intercity's per uur rijden. In de avonduren en in het weekend blijft elk kwartier een intercity rijden.
 • In de vroege ochtend en aan het begin van de avond zal voortaan de intercity tussen Dordrecht, Schiphol Airport en Utrecht Centraal rijden in plaats van de intercity tussen Dordrecht, Schiphol Airport en Lelystad Centrum. Daardoor begint 's ochtends de kwartierdienst tussen Schiphol en Lelystad Centrum een half uur later en eindigt deze in de avonduren een kwartier tot een half uur eerder.
 • Doordeweeks gaan tussen 7:00 en 19:00 uur zes Sprinters per uur rijden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht. Hierdoor krijgen de intercity's tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht wel een aangepaste tijdsligging en rijden de Sprinters tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal niet meer in een strakke kwartierdienst. Er wordt nog gekeken hoe de aansluitingen in Dordrecht zo goed mogelijk gemaakt kunnen worden. Een enkele bestaande vroege of late trein rijdt niet meer op alle dagen.
 • Voortaan zal de Sprinter tussen Hoorn Kersenboogerd en Leiden Centraal gaan doorrijden naar Den Haag Centraal. De Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal rijdt alleen nog maar tussen Amsterdam Centraal en Leiden Centraal (in de avonduren zal wel het gehele traject bereden worden).
 • De Sprinter tussen Hoorn Kersenboogerd en Leiden Centraal zal in het weekend worden ingekort tot het traject tussen Hoorn Kersenboogerd en Hoofddorp omdat er onvoldoende vraag is.

Wijzigingen dienstregeling Noord-Holland

 • Te Hoorn gaan betere overstappen geboden worden tussen trein en bus en tussen treinen onderling. De Sprinter van en naar Alkmaar sluit in Hoorn voortaan aan op de intercity van en naar Enkhuizen. In Heerhugowaard sluit deze trein beter aan op de intercity naar Den Helder.
 • Als gevolg van bovenstaande wijzigingen wijzigt de dienstregeling van de sprinters tussen Hoorn en Amsterdam Centraal en tussen Zandvoort aan Zee en Amsterdam Centraal met een kwartier. Ook de intercity tussen Alkmaar en Haarlem wijzigt met een kwartier.
 • De intercity tussen Alkmaar en Haarlem gaat in de spits in beide richtingen rijden. In de spits neemt door deze aansluiting de reistijd tussen Den Helder en Haarlem met tien minuten af, maar buiten de spits met vijf minuten toe. Naar Beverwijk neemt deze zelfs een kwartier toe.
 • In het weekend gaan er vier treinen per uur rijden tussen Amsterdam Centraal en Uitgeest. Vanaf Amsterdam Centraal gaan deze Sprinters doorrijden naar Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist, waardoor er voortaan ook in het weekend twee rechtstreekse Sprinters rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.
 • Tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen gaan in de spits in de spitsrichting voortaan nog maar drie in plaats van vijf spitstreinen rijden omdat er beperkte vraag is en deze treinen geen aansluitingen meer bieden te Hoorn.
 • Tussen Alkmaar en Den Helder rijden in de spits voortaan nog maar vier toegevoegde treinen.
 • Vanwege capaciteitsproblemen moeten drie Sprinters in de ochtendspits vanuit Hoorn Kersenboogerd richting Hoofddorp zeven minuten eerder vertrekken uit Hoorn Kersenboogerd. Deze treinen staan vervolgens in Zaandam enkele minuten stil. Hetzelfde gebeurt voor drie Sprinters in de omgekeerde richting vanuit Hoofddorp. Deze treinen komen negen minuten later aan te Hoorn Kersenboogerd. Mogelijk kan de wachttijd per dienstregeling 2023 verkort worden.
 • Om 's avonds betere aansluitingen tussen Sprinters te bieden op station Uitgeest wacht de doorgaande Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoorn 's avonds vijf minuten op dit station. Diverse overstappen worden hierdoor een kwartier tot twintig minuten korter.
 • Door de gewijzigde tijdsliggingen op het traject tussen Haarlem en Beverwijk ontstaat er mogelijk een conflict met goederentreinen. Hierdoor kennen enkele van de hierboven beschreven wijzigingen een extra groot voorbehoud.

Frequentieverhoging Utrecht - Leiden

 • De Sprinter tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijdt in de spits door van/naar Woerden en Utrecht Centraal. Hierdoor rijden voortaan tussen Alphen aan den Rijn en Woerden in de spits vier in plaats van twee treinen per uur. Vanaf Utrecht Centraal rijden deze treinen voortaan door naar Houten Castellum.
 • De huidige intercity tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal zal voortaan doorrijden als Sprinter naar 's-Hertogenbosch. Om de frequentieverhoging tussen Alphen aan den Rijn en Woerden mogelijk te maken gaat deze intercity met Sprintermaterieel rijden.
 • Op werkdagen overdag staat de Sprinter tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal voortaan nog maar één minuut stil te Woerden in plaats van zes minuten. In de vroege ochtend, 's avonds en in het weekend blijven de huidige wachttijden gehandhaafd.

Wijzigingen Noord-Nederland

 • De Sprinter van Zwolle naar Groningen doet voortaan drie minuten korter over dit traject. In omgekeerde richting wordt de reistijd juist met één minuut verlengd. In Zwolle wordt de overstap van de Sprinter uit Groningen op diverse treinen met enkele minuten verkort. De overstap op de Sprinter naar Lelystad Centrum, die momenteel slechts in één richting bestaat, komt te vervallen.
 • Tussen Groningen en Assen komen de Sprinters in de spits voortaan in een 11/19-interval te rijden in plaats van het huidige 5/25-interval.
 • De intercity tussen Zwolle en Leeuwarden wordt met één minuut versneld. Hierdoor ontstaat er in Leeuwarden een overstap op de sneltrein van en naar Groningen.

Wijzigingen in Zuidwest-Nederland

 • Als gevolg van het vervallen van de marinierskazerne krijgt Zeeland als compensatie een betere bediening per spoor. Doordeweeks overdag gaat er één extra trein per uur rijden tussen Vlissingen en Roosendaal. Deze trein stopt op alle tussengelegen stations.
 • Doordeweeks overdag stopt de intercity tussen Vlissingen en Amsterdam Centraal eenmaal per uur op alle stations en eenmaal per uur alleen nog maar te Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom. Reizigers van de kleinere Zeeuwse stations naar de Randstad behouden daardoor eenmaal per uur een rechtstreekse verbinding en moeten eenmaal per uur overstappen.
 • De treinen in Zeeland die op alle stations stoppen vormen voortaan een halfuurdienst.
 • De Sprinter tussen Roosendaal en Dordrecht wijzigt in de avonduren en in het weekend met een half uur.

Regionale vervoerders

Onder voorbehoud van goedkeuring door de provincie Gelderland worden de volgende aanpassingen gedaan:[2]

 • De stoptrein tussen Tiel en Elst rijdt op werkdagen tussen 19:00 en 21:00 tweemaal per uur, waarvan eenmaal per uur door naar Arnhem Centraal.
 • De stoptrein tussen Arnhem Centraal en Winterswijk rijdt op zaterdagen tot 21:00 altijd tweemaal per uur het gehele traject.
 • Tussen Zutphen en Winterswijk rijdt er op werkdagen 's avonds een toegevoegde trein in beide richtingen.
 • Tussen Apeldoorn en Zutphen rijdt in de weekenden de eerste trein een half uur tot een uur eerder.

In de concessie Limburg wordt de volgende wijziging doorgevoerd:

 • Van 10 januari 2022 t/m 4 september 2022 vervallen in de daluren 6 retourritten van de stoptrein tussen Nijmegen en Venray. Het betreft de ritten met vertrek uit Nijmegen tussen 10:00 en 13:00 uur en met vertrek uit Venray tussen 11:00 en 14:00 uur. Reizigers houden in plaats van 4x/uur nog 2x/uur een reismogelijkheid met de stoptrein tussen Nijmegen en Roermond.

Nieuwe lijnnummers

Alle treinen van Arriva, Breng en Connexxion die nog geen lijnnummer hebben, krijgen een lijnnummer, in navolging van de al eerder ingevoerde lijnnummers in Limburg, Friesland en Groningen. De aanduiding RE staat voor RegioExpres, oftewel sneltrein, de aanduiding RS voor RegioSprinter, oftewel stoptrein. De nieuw toegekende lijnnummers zijn de volgende:

Concessie Vechtdallijnen (Arriva):

Concessie Achterhoek-Rivierenland (Arriva):

Concessie Arnhem Nijmegen (Breng):

Concessie Treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen (Connexxion):

Internationaal

 • Er rijden geen rechtstreekse treinen meer tussen Den Haag HS en Brussel-Zuid. Voortaan rijdt de intercity naar België zestienmaal per dag vanuit Amsterdam. De reistijd op dit traject wordt circa drie minuten korter.
 • Op werkdagen wordt de dienstregeling van de stoptreinen tussen Roosendaal en Antwerpen-Centraal met een half uur verschoven. In het weekend blijft de huidige dienstregeling gehandhaafd, waardoor de vertrektijden op alle dagen van de week hetzelfde zijn.
 • Er wordt gekeken of er een extra Nightjet tussen Amsterdam Centraal en Zürich HB kan rijden, maar hierover is momenteel geen duidelijkheid.
 • Het is nog onzeker met welke frequentie de Thalys in dienstregeling 2022 gaat rijden.
 • Er gaan vier treinen per dag rijden tussen Amsterdam Centraal en London St. Pancras International; mogelijk wordt dit in de loop van de dienstregeling uitgebreid naar vijf treinen per dag. De frequentie op zaterdag wordt verhoogd naar drie treinen per dag en op zondag naar vier treinen per dag. Deze wijzigingen zijn afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Treinseries

Treinserie Treinsoort Frequentie Traject Vervoerder Opmerkingen
1000 Intercity direct 2x/uur Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal NS Toeslag deel van het traject
100 ICE International 5-6x/dag (Basel SBB -) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS International Draagt in Duitsland de lijnnummers ICE 43 of ICE 78.
1100 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal NS
11400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Gouda NS Nachttrein
11600 Intercity 1x/uur Amersfoort Schothorst - Schiphol Airport NS
11700 Intercity 1x/uur Amersfoort Schothorst - Den Haag Centraal NS
12600 Intercity 1x/dag GroningenAmsterdam Centraal NS 1x in de vrijdag- en zaterdagnacht
13500 Intercity 2x/uur Eindhoven Centraal - Venlo NS Stoptrein tussen Deurne en Venlo.
13800 Sneltrein 2x/uur Zwolle - Coevorden (- Emmen) Arriva Rijdt alleen in de spitsuren.
13900 Intercity 2x/uur Eindhoven Centraal - Heerlen NS Rijdt vanaf 3 oktober 2022.
14000 Sprinter 1-2x/dag Utrecht CentraalRotterdam Centraal NS
1400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Nachtnet
140 Intercity 1x/2 uur Amsterdam Centraal - Berlin Ostbahnhof NS International Stopt alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen.
14900 Sprinter 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS Rijdt alleen 's avonds.
1500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Amersfoort Centraal (- Deventer) NS Rijdt in de daluren ca. 1x/2 uur naar Deventer.
15400 Sprinter 2x/uur Zandvoort aan Zee - Haarlem NS Rijdt niet met slecht weer
15600 Sprinter 0-2x/uur Harderwijk - Amersfoort Centraal NS Spitstrein
1600 Intercity 1x/uur Enschede - Schiphol Airport NS
1700 Intercity 1x/uur Enschede - Den Haag Centraal NS
17800 Stoptrein 1-2x/uur Zutphen - Apeldoorn Arriva
17900 Intercity 1x/uur Zwolle - Enschede Keolis Nederland Rijdt alleen op werkdagen overdag. Rijdt vanaf 5 september 2022 onder het lijnnummer IC23.
1800 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Den Haag Centraal NS
19800 Sneltrein 1x/uur Maastricht - Heerlen Arriva
20000 Regional-Express 1x/uur Arnhem Centraal/Bocholt - Düsseldorf Hbf VIAS Rail Vanaf 1 februari 2022 werd het vervoer overgenomen door VIAS Rail en werd het traject tussen Wesel en Bocholt opgenomen in de route.
2000 Intercity 2x/uur (Deventer -) Amersfoort Centraal - Den Haag Centraal NS
20050 Regional-Express 1x/uur Venlo - Hamm Hbf Eurobahn Rijdt 's avonds laat alleen tussen Venlo en Düsseldorf Hbf. Stopte sinds 18 maart 2022 op Düsseldorf-Bilk.
200 ICE International 1-2x/dag (per richting) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS International
20100 Stoptrein 1x/uur Groningen - Weener Arriva Rijdt in Duitsland onder het lijnnummer RB57.
20200 Stoptrein 1x/uur Enschede - Münster Hbf DB Regio NRW
20250 Stoptrein 1x/uur Enschede - Dortmund Hbf DB Regio NRW Rijdt op werkdagen overdag tweemaal per uur tussen Lünen en Dortmund.
20300 Sneltrein 1x/uur Maastricht - Aachen Hbf Arriva
20350 Stoptrein 1x/uur Hengelo - Bielefeld Hbf Eurobahn Stopt niet te Hengelo Oost.
2100 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Amsterdam Centraal NS
21400 Intercity 1x/uur Eindhoven Centraal - Utrecht Centraal/Rotterdam Centraal NS Nachtnet
2200 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Vlissingen NS
22200 Intercity 2x/dag Amsterdam Centraal - Haarlem NS Alleen vrijdag en zaterdag
22400 Intercity 1-2x/nacht Utrecht Centraal - Amersfoort Centraal NS Nachtnet
23400 Intercity 1-2x/nacht Utrecht Centraal - Nijmegen NS Nachtnet
2400 Intercity 2x/uur Lelystad Centrum - Dordrecht NS
240 Intercity 1x/2 uur Amsterdam Centraal - Berlin Ostbahnhof NS International Stopt alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen
24400 Intercity 1x/uur Leiden Centraal - Amsterdam Bijlmer ArenA NS Nachtnet
25400 Sprinter 2x/uur Zandvoort aan Zee - Haarlem NS Rijdt niet met slecht weer
2500 Stoptrein 1x/uur Roosendaal - Puurs NMBS
2600 Intercity 2x/uur Almere Centrum - Amsterdam Centraal NS
2800 Intercity 2x/uur Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Tot circa 21:00
28300 Sprinter 1x/uur Utrecht Centraal - Utrecht Maliebaan NS Rijdt niet op maandag
2900 Intercity 2x/uur Enkhuizen - Maastricht NS Rijdt in de vroege ochtend en in de avonduren.
3000 Intercity 2x/uur Nijmegen - Den Helder NS Stopt in de late avond en op zondagochtend in Veenendaal-De Klomp.
30400 Sneltrein 1x/uur (Winterswijk -) Zutphen - Apeldoorn Arriva
30700 Stoptrein 2x/uur Arnhem Centraal - Doetinchem Hermes
30800 Stoptrein 1-2x/uur Winterswijk - Zutphen Arriva
30900 Stoptrein 2x/uur Arnhem Centraal - Winterswijk Arriva
31000 Stoptrein 1-2x/uur Hardenberg - Almelo Arriva
3100 Intercity 2x/uur Nijmegen - Schiphol Airport NS
31100 Stoptrein 1-2x/uur Arnhem Centraal - Tiel Arriva Stopt niet te Arnhem Zuid
31200 Stoptrein 2x/uur Oldenzaal - Zutphen Syntus Rijdt vanaf 5 september 2022 onder het lijnnummer RS24.
31300 Stoptrein 2x/uur Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen Connexxion
31400 Stoptrein 2x/uur Amersfoort Centraal - Barneveld Zuid Connexxion Rijdt alleen maandag-zaterdag overdag.
32000 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Heerlen Arriva
32200 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Roermond Arriva
32300 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Venray (- Venlo) Arriva Enkele ritten beginnen/eindigen in Blerick of Venlo.
32400 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Roermond Arriva
32500 Stoptrein 2x/uur Kerkrade Centrum - Sittard Arriva
3300 Sprinter 2x/uur Hoorn Kersenboogerd - Den Haag Centraal NS Rijdt alleen ma-vr tot 20:00 tussen Hoofddorp en Den Haag Centraal.
3400 Intercity 2x/uur Haarlem - Alkmaar NS Spitstrein.
3500 Intercity 2x/uur Schiphol Airport - Venlo NS
3600 Intercity 2x/uur Roosendaal - Zwolle NS
37000 Stoptrein 1-2x/uur Leeuwarden - Sneek Arriva
3700 Intercity 0-2x/uur Venlo - Schiphol Airport (- Dordrecht) NS Avonduren en op zondag
37100 Stoptrein 1-2x/uur Leeuwarden - Stavoren Arriva
37200 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Harlingen Haven Arriva
37300 Sneltrein 1-2x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37400 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37500 Stoptrein 1x/uur Groningen - Winschoten (- Bad Nieuweschans) Arriva Eén rit start in Bad Nieuweschans.
37600 Stoptrein 2x/uur Groningen - Roodeschool (- Eemshaven) Arriva
37700 Stoptrein 2x/uur Groningen - Delfzijl Arriva
37800 Stoptrein 2x/uur Groningen - Veendam Arriva
37900 Sneltrein 0-2x/uur Groningen - Winschoten Arriva Spitstrein
3800 Sneltrein 1x/uur Zwolle - Emmen Arriva
3900 Intercity 2x/uur Enkhuizen - Amsterdam Centraal NS Reed t/m 2 oktober 2022 tussen Enkhuizen en Heerlen.
4000 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Uitgeest NS
4300 Sprinter 2x/uur Hoofddorp - Almere Centrum - Almere Oostvaarders NS Rijdt vanaf 5 september 2022 niet meer tussen Hoofddorp en Leiden Centraal.
Rijdt vanaf 5 september 2022 na 20:00 uur niet meer tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders.
4400 Sprinter 2x/uur (Oss -) 's-Hertogenbosch - Deurne NS In de spits van en naar Oss.
4500 Intercity 0-2x/uur Enkhuizen - Amsterdam Centraal NS Spitstrein
4600 Sprinter 2x/uur (Den Haag Centraal -) Leiden Centraal - Amsterdam Centraal - Zwolle NS Rijdt vanaf 5 september 2022 ook tussen Amsterdam Centraal en Zwolle.
4800 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Beverwijk - Hoorn NS
4900 Sprinter 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS Stopt niet op alle stations.
5000 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Den Haag Centraal NS
500 Intercity 1x/uur Groningen - Rotterdam Centraal NS
5100 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Den Haag Centraal NS
5200 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Rotterdam Centraal NS
5300 Stoptrein 1x/uur (Hasselt -) Liège-Guillemins - Maastricht NMBS Rijdt in het weekend niet tussen Hasselt en Liège-Guillemins.
5400 Sprinter 2x/uur (Amsterdam Centraal -) Haarlem - Zandvoort aan Zee NS
5500 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Baarn NS
5600 Sprinter 2x/uur Zwolle - Utrecht Centraal NS
5700 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Weesp - Hoofddorp NS Niet na circa 20:00 uur
5800 Sprinter 2x/uur Amersfoort Vathorst - Amsterdam Centraal - Hoofddorp NS Rijdt vanaf 5 september 2022 ook tussen Amersfoort Vathorst en Amsterdam Centraal.
5900 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Roosendaal NS Rijdt na 20:00 uur en in het weekend 1x/uur
6000 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - 's-Hertogenbosch NS
600 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
6100 Sprinter 1x/uur Roosendaal - Vlissingen NS Enkel ma-vr tot 20:00 uur
6200 Sprinter 2x/uur Groningen - Assen NS Spitstrein.
6300 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Haarlem NS
6400 Sprinter 2x/uur Tilburg Universiteit - Weert NS
6600 Sprinter 2x/uur Dordrecht - 's-Hertogenbosch - Arnhem Centraal NS Rijdt na 20:00 en op zondag niet tussen Nijmegen en Arnhem Centraal.
6800 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Gouda Goverwelle NS
6900 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Utrecht Centraal - Tiel NS
7000 Sprinter 2x/uur (Enschede -) Almelo - Apeldoorn NS Rijdt alleen in de spits tussen Enschede en Almelo.
700 Intercity 1x/uur Groningen - Den Haag Centraal NS
7100 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Gorinchem Qbuzz Stopt niet te Hardinxveld Blauwe Zoom.
7200 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Geldermalsen Qbuzz
7300 Sprinter 2x/uur Breukelen - Rhenen NS
7400 Sprinter 2x/uur Uitgeest - Driebergen-Zeist (- Veenendaal Centrum) NS Rijdt niet na 20:00 uur.
Rijdt op werkdagen in de spits van/naar Veenendaal Centrum.
7500 Sprinter 2x/uur Ede-Wageningen - Arnhem Centraal NS
7600 Sprinter 2x/uur Zutphen - Wijchen NS
7700 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Gouda Goverwelle NS Spitstrein
7900 Sprinter 2x/uur Zwolle - Enschede Keolis Nederland Rijdt vanaf 5 september 2022 onder het lijnnummer RS23.
8000 Stoptrein 1-2x/uur Zwolle - Emmen Arriva
800 Intercity 2x/uur (Schagen -) Alkmaar - Maastricht NS
8100 Sprinter 2x/uur Groningen - Zwolle NS
8500 Sprinter 2x/uur Zwolle - Kampen Keolis Nederland Rijdt vanaf 5 september 2022 onder het lijnnummer RS22.
8600 Sprinter 2x/uur Alphen aan den Rijn - Gouda NS
8700 Sprinter 2x/uur Alphen aan den Rijn - Gouda NS Enkel ma-vr tot 19:00
8800 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
8900 Sprinter 0-2x/uur (Leiden Centraal -) Woerden - Utrecht Centraal (- Houten Castellum) NS Ma-vr tot 20:00, alleen in de spits naar Leiden Centraal en Houten Castellum.
9000 Sprinter 2x/uur Leeuwarden - Meppel (- Zwolle) NS
900 Intercity direct 2x/uur Amsterdam Centraal - Breda NS Toeslag deel van het traject
9100 Eurostar 2-3x/dag Amsterdam Centraal - Brussel-Zuid - London St. Pancras International Eurostar
9200 Intercity direct 1x/uur Amsterdam Centraal - Brussel-Zuid NS International Toeslag deel van het traject
9300 Thalys 1x/uur Amsterdam Centraal - Paris Nord Thalys

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties: