Keolis Nederland

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Keolis Nederland (tot 9 oktober 2017: Syntus) is de Nederlandse afdeling van het Franse internationaal opererende vervoersbedrijf Keolis en is daarmee een 100% dochteronderneming van Keolis.

Geschiedenis

Op 3 augustus 2016 werd bekend dat het Franse vervoersbedrijf Keolis de naam Syntus uit het straatbeeld in Nederland wilde laten verdwijnen. In eerste instantie werd er een logo voor Syntus ontwikkeld met het onderschrift Keolis Group. Dit logo wordt in de concessie Provincie Utrecht gebruikt. Op 1 juni 2017 werd bekend dat de concessie Busvervoer Almere en de treindiensten Zwolle - Kampen en Zwolle - Enschede, die allebei op 10 december 2017 zullen starten, onder de naam Keolis Nederland uitgevoerd gaan worden. Na afloop van alle concessies van Syntus in 2023 zal deze naam verdwijnen uit straatbeeld.

Op 9 oktober 2017 werd de naam van het bedrijf officieel gewijzigd van Syntus in Keolis Nederland. Tegelijkertijd werd er een nieuw logo voor Keolis gepresenteerd. De naam van Syntus werd gewijzigd aangezien dat het enige dochterbedrijf van Keolis was dat nog niet onder de naam Keolis opereerde.

Bestuur

De belangrijkste topmannen van Keolis Nederland zijn Frank Janssen, de Chief Executive Officer (CEO) en Emile Broersma, de Chief Operating Officer (COO). Beiden hebben hun kantoor op het hoofdkantoor in Deventer. Vanaf juni 2019 nam Frank Janssen het stokje over van Cees Anker.

Concessies

Onder de naam Keolis Nederland

Onder de naam Syntus

Externe Link