December Donatiemaand: doneer nu om de OVNL wiki draaiende te houden! Lees meer. Stand 21 december 2024: € 1370 van € 1300 |
Connexxion Dienstregeling Twente 2003
De dienstregeling 2003 van Connexxion voor de regio Twente liep van 5 januari 2003 t/m 13 december 2003.
Op 5 januari 2003 kwam een nieuw busboekje uit voor de gehele regio, waarin ook de buslijnen van Syntus naar de Achterhoek waren opgenomen. Voor zover bekend kwamen geen extra wijzigingsbladen uit in dit dienstregelingjaar. De stadsdiensten bleven vrijwel ongewijzigd, maar de wijzigingen concentreerden zich vooral bij de streeklijnen.
Inhoud
Lijnennet
Wijzigingen per 5 januari 2003
- Lijn 20 (Enschede - Borculo): In Neede wordt de route gewijzigd: vanaf het Busstation rijdt de bus nu via de Stationsweg, Parallelweg en Oude Eibergseweg. Het centrale overstappunt in Neede wordt de garage Syntus op de Parallelweg, het Busstation blijft als gewone halte bestaan.
- Lijn 53 (Hengelo - Varsseveld): Tussen Hengelo en Haaksbergen geldt geen vakantiedienstregeling meer en hierdoor komt een einde aan de verwarrende situatie waarin een deel van de ritten niet tijdens vakanties reed. In Neede wordt de route gewijzigd: vanaf het Busstation rijdt de bus nu via de Stationsweg, Parallelweg en Oude Eibergseweg. Het centrale overstappunt in Neede wordt de garage Syntus op de Parallelweg, het Busstation blijft als gewone halte bestaan.
- Lijn 59 (Hengelo - Enschede): Komende vanaf Haaksbergen rijdt de bus rechtstreeks over de A35 en busbaan Zuiderval naar het centrum. De bushaltes op de Haaksbergerstraat vervallen (deze worden nog wel aangedaan door lijn 20) en voortaan wordt gehalteerd bij de bushaltes op de busbaan Zuiderval.
- Lijn 60 (Enschede - Hengelo): In het centrum van Enschede wordt altijd dezelfde route gereden, de avondroute over de Molenstraat vervalt. In Oldenzaal rijdt de bus niet meer door de wijk Zuid-Berghuizen, maar eromheen via de Enschedesestraat; de bushaltes Stakenkamplaan en Schapendijk komen te vervallen en op de Enschedesestraat zijn vervangende bushaltes aangelegd. Het centrale overstappunt in Oldenzaal is voortaan het Station in plaats van de halte Molkenboer.
- Lijn 62 (Enschede - Denekamp): In Oldenzaal rijdt de bus niet meer door de wijk Zuid-Berghuizen, maar eromheen via de Enschedesestraat; de bushaltes Stakenkamplaan en Schapendijk komen te vervallen en op de Enschedesestraat zijn vervangende bushaltes aangelegd. Het centrale overstappunt in Oldenzaal is voortaan het Station en de halte Molkenboer wordt ook niet meer aangedaan, de vervangende centrumhalte is de halte Hofmeijerstraat. In de avonduren rijden de bussen niet meer 'door' de Essen, maar gewoon de normale dagroute. Reizigers naar de Essen kunnen dan gebruik maken van lijn 63.
- Lijn 63 (Stadsdienst Oldenzaal): Onder dit lijnnummer rijdt in Oldenzaal in de (late) avonduren en op zondag een nieuwe buslijn tussen het treinstation en de woonwijk De Essen op de tijdstippen dat de buslijnen 64 en 66 niet meer rijden. De route wordt 1x per uur gereden in aansluiting op lijn 60 vanuit Enschede en de trein vanuit Hengelo.
- Lijn 64 (Almelo - Overdinkel): In Oldenzaal rijdt de bus niet meer via de Engelbertinklaan, maar via de Thorbeckestraat en Oliemolenstraat. De centrale overstaphalte wordt het Station en ook de halte Molkenboer wordt niet meer aangedaan, de vervangende centrumhalte is de bushalte Hofmeijerstraat. Daarnaast rijdt de bus niet meer door de wijk Zuid-Berghuizen, maar eromheen via de Enschedesestraat; de bushaltes Stakenkamplaan en Schapendijk komen te vervallen en op de Enschedesestraat zijn vervangende bushaltes aangelegd.
- Lijn 66 (Almelo - Oldenzaal): Het centrale overstappunt in Oldenzaal wordt het Station, de halte Molkenboer blijft bestaan als centrumhalte. De route via de Engelbertinklaan komt eveneens te vervallen en de bussen gaan rechtstreeks via de Oude Rondweg rijden.