Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2018

309 bytes toegevoegd, 26 okt 2017 23:18
nieuwe stations
'''Dienstregeling 2018''' loopt van [[Dienstregeling 2017|10 december 2017]] tot en met [[Dienstregeling 2019|8 december 2018]]. Informatie over de plannen van deze dienstregeling werd naar buiten gebracht in een adviesaanvraag aan de consumentenorganisaties in het [[LOCOV]] <ref>[http://www.locov.nl/Images/Locov%202017-30578.01%20Bijlage%201%20Adviesaanvraag%20dienstregeling%202018_tcm311-381390.pdf Bijlage adviesaanvraag dienstregeling 2018]</ref>. Op een later moment zal een definitief besluit over de dienstregeling worden genomen en zal [[ProRail]] de capaciteit toedelen.
 
== Nieuwe stations ==
Met ingang van deze dienstregeling worden nieuwe stations geopend
* [[Boskoop Snijdelwijk]] aan de lijn [[Gouda]] - [[Alphen aan den Rijn]]
* [[Zwolle Stadshagen]] aan de lijn [[Zwolle]] - [[Kampen]]
== Wijzigingen ==
* Tussen [[Leeuwarden]] en [[Meppel]] gaat op werkdagen tot circa 20:00 tweemaal per uur een Sprinter rijden. Tussen 20:00 en 22:00 en op zaterdag en zondag tot 22:00 rijdt eenmaal per uur een Sprinter tussen Leeuwarden en Meppel. Te Leeuwarden sluiten deze treinen aan op de treinen van Arriva en te Meppel wordt aansluiting geboden op de Sprinters richting [[Groningen]] en [[Zwolle]].
* De Intercity's die tussen Leeuwarden en Zwolle rijden stoppen onderweg enkel in [[Heerenveen]], [[Steenwijk]] en Meppel. 's Avonds na 22:00 stopt de Intercity tussen Leeuwarden en Rotterdam Centraal op alle tussengelegen stations. Ook 's ochtends vroeg zullen enkele treinen dit doen.
* [[SyntusKeolis Nederland]] neemt de treindienst treindiensten tussen Zwolle en [[Enschede]] over en tussen Zwolle en [[Kampen]] overvan NS. Syntus wil Tussen Enschede en Raalte gaat eenmaal per uur een [[sneltrein]] laten rijden tussen , het is de bedoeling dat deze vanaf medio 2018 door gaat rijden naar Zwolle en Enschede. Dit laatste zorgt ervoor dat de Sprinter tussen [[Apeldoorn]] en [[Enschede]] in de spits eenmaal per uur te Almelo ingehaald moet worden door deze nieuwe sneltrein en in één richting ook door een goederentrein. Dit zorgt voor een extra reistijd van zes tot dertien minuten. Ook de Intercity van Schiphol Airport naar Enschede is twee minuten langer onderweg. NS is in overleg voor financiële compensatie; mochten deze gesprekken tot niks leiden dan dient NS de oude dienstregeling in.
* De Intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijdt in de loop van 2018 twaalfmaal per dag via de HSL. Dit zorgt ervoor dat de reistijd ongeveer dertig minuten afneemt. De betreffende Intercity's rijden in het pad van de Intercity Direct tussen Amsterdam Centraal en [[Rotterdam Centraal]]. Eens per vier uur rijdt er een rechtstreekse Intercity tussen [[Den Haag HS]] en Brussel. De Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijden via [[Breda]] en [[Noorderkempen]] in plaats van Dordrecht en Roosendaal.
* Bovenstaande wijziging heeft tot gevolg dat het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Breda toeneemt van vier naar vijf treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden vanaf Den Haag HS naar Amsterdam Centraal neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal / Dordrecht en Roosendaal neemt af van drie naar twee treinen per uur.
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu