Dienstregeling 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2018 loopt van 10 december 2017 tot en met 8 december 2018. Informatie over de plannen van deze dienstregeling werd naar buiten gebracht in een adviesaanvraag aan de consumentenorganisaties in het LOCOV [1]. Op een later moment zal een definitief besluit over de dienstregeling worden genomen en zal ProRail de capaciteit toedelen.

Nieuwe stations

Met ingang van deze dienstregeling wordt het volgend station geopend:

Wijzigingen

Extra treinen Amsterdam - Eindhoven

 • Tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven gaan zes in plaats van vier Intercity's per uur rijden. De Intercity tussen Schiphol Airport en Venlo / Heerlen zal voortaan niet meer splitsen en combineren te Eindhoven, maar in zijn geheel naar Venlo rijden. De Intercity tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal zal voortaan doorrijden naar Utrecht Centraal, Eindhoven, Roermond en Heerlen.
 • 's Avonds en op enkele vroege uren zal de Intercity tussen Schiphol Airport en Venlo blijven rijden. De Intercity vanuit Enkhuizen rijdt dan naar Maastricht (in plaats van Heerlen). De tijden worden iets verschoven zodat een regelmatige kwartierdienst blijft bestaan.
 • Tussen Utrecht Centraal en Houten Castellum gaan in de spits in de drukste richting twee extra Sprinters per uur rijden.

Uitwerking Noord-Holland

 • De Intercity tussen Amsterdam Centraal en Maastricht zal voortaan ook op zondag starten/eindigen te Alkmaar. Hierdoor rijden ook op zondag vier treinen per uur tussen Alkmaar en Amsterdam Centraal.
 • Doordeweeks vervallen 's ochtends twee Intercity's van Amsterdam Centraal naar Alkmaar en 's avonds vervalt één late Intercity van Alkmaar naar Amsterdam Centraal. Op zaterdag vervallen 's ochtends vijf Intercity's van Amsterdam naar Alkmaar en vervalt er één late Intercity van Alkmaar naar Amsterdam Centraal.
 • In de ochtendspits starten drie ritten (tegenover twee voorheen) richting Maastricht te Den Helder in plaats van te Schagen. In de middagspits rijden drie ritten vanuit Maastricht na Schagen door naar Den Helder (voorheen geen enkele).
 • De late Sprinter die eerder naar Heerhugowaard reed, wordt ingekort tot Alkmaar, in de weekenden verlengd naar Den Helder.
 • De Intercity tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal staat drie tot vier minuten langer stil te Hoorn. De reistijd tussen Hoorn en Amsterdam Centraal neemt met één tot drie minuten af.
 • De overstap te Hoorn van de Intercity uit Enkhuizen op de Sprinter naar Schiphol Airport wordt in de spits vijf minuten korter, maar in de daluren dertien minuten langer.
 • Schiphol Airport wordt vanuit Alkmaar en Hoorn in het weekend eerder bereikbaar; de eerste aankomstmogelijkheid op zondag is voor 5:50.
 • De Sprinter tussen Uitgeest en Rhenen wordt te Wormerveer ingehaald door de Intercity tussen Alkmaar en Maastricht. Doorgaande reizigers krijgen te maken met drie minuten extra reistijd.
 • Doordat er zes treinen per uur tussen Eindhoven en Amsterdam Centraal rijden, verbetert te Amsterdam Centraal de overstap op de treinen naar Haarlem.
 • Zowel in de ochtendspits als in de avondspits rijden voortaan vijf spitsintercity's tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal.
 • In de ochtendspits rijdt een extra Intercity van Alkmaar naar Haarlem; in de middagspits rijdt een extra Intercity in omgekeerde richting.

Uitwerking Utrecht - Eindhoven

 • Op werkdagen rijdt de eerste Intercity van Utrecht Centraal naar Eindhoven een half uur eerder. Deze trein rijdt door naar Maastricht.
 • De kwartierdienst vanaf Utrecht Centraal naar Eindhoven wordt van maandag tot en met zaterdag verlengd tot circa 23:00 uur. Op zondag rijdt de kwartierdienst van Eindhoven naar Utrecht Centraal 's avonds een uur langer. Deze treinen rijden verder naar Schiphol Airport.
 • In de avonduren wordt te Breukelen de overstap van de Sprinters uit Amsterdam Centraal op de Sprinters naar Rhenen teruggebracht van zeventien tot acht minuten.
 • De Sprinter van Rhenen naar Breukelen zal voortaan tot circa 18:30 uur doorrijden naar Amsterdam Centraal en Uitgeest.
 • Te Geldermalsen wordt de overstap van de Sprinter uit 's-Hertogenbosch op de Sprinter naar Tiel elf tot vijftien minuten korter. De overstap van de stoptrein uit Dordrecht op de Sprinter naar 's-Hertogenbosch wordt vier minuten langer; in omgekeerde richting wordt deze overstap juist 26 minuten korter.
 • Te Tiel wordt de overstap van de Sprinter uit Utrecht Centraal op de stoptrein naar Elst en Arnhem Centraal twintig minuten langer.
 • De Sprinter van/naar Arnhem Centraal wordt te 's-Hertogenbosch voortaan gekoppeld aan de Sprinter naar Dordrecht. De Sprinter die in de spits tussen Oss en 's-Hertogenbosch rijdt wordt gekoppeld aan de Sprinter tussen 's-Hertogenbosch en Deurne.

Uitwerking Schiphol Airport - Utrecht - Nijmegen

De extra treinen tussen Amsterdam en Eindhoven hebben ook gevolgen voor de treinen tussen Schiphol Airport en Nijmegen:

 • De kwartierdienst vanaf Utrecht Centraal naar Nijmegen wordt van maandag tot en met zaterdag verlengd tot circa 23:00 uur. De kwartierdienst tussen Utrecht Centraal en Schiphol Airport wordt 's avonds verlengd tot circa 21:30 uur.
 • Op werkdagen start de kwartierdienst van Utrecht Centraal naar Nijmegen dertig minuten later. Op zondag vervalt de vroege Intercity van Arnhem Centraal naar Nijmegen.
 • Op zondag begint de rechtstreekse Intercity van Nijmegen naar Schiphol Airport twee uur eerder met rijden en rijdt deze een uur langer door. De intercity van Schiphol Airport naar Nijmegen start ook twee uur eerder.
 • De reistijd van de ICE vanuit Amsterdam Centraal richting Duitsland wordt in de daluren drie minuten korter. Daar staat tegenover dat vijfmaal per dag de Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Breukelen elf minuten eerder te Amsterdam Centraal moet vertrekken om vervolgens twaalf minuten stil te staan te Amsterdam Bijlmer ArenA. Op deze momenten is er geen doorgaande Sprinter tussen Uitgeest en Breukelen.

Uitwerking Eindhoven - Heerlen

 • Op de momenten dat er geen zes Intercity's per uur rijden tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven dienen reizigers van/naar Heerlen over te stappen. Reizigers van/naar Heerlen krijgen tot later op de avond een rechtstreekse verbinding met Eindhoven, waar in tien minuten overgestapt kan worden op de treinen van/naar Amsterdam Centraal. De laatste Intercity vanuit Eindhoven naar Heerlen vertrekt voortaan rond 20:30 uur (op zondag rond 21:30 uur). Vanuit Heerlen vertrekt de laatste Intercity iets voor 19:00 uur (op zondag iets voor 20:00 uur).
 • Wanneer er geen rechtstreekse trein meer rijdt tussen Heerlen en Eindhoven, rijdt er eenmaal per uur een pendeltrein tussen Sittard en Heerlen. Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van de stoptreinen van Arriva. Voor deze wijziging is een ontheffing nodig van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
 • Doordat er te Eindhoven niet meer gesplitst en gecombineerd hoeft te worden ontstaat er een reistijdwinst van circa drie minuten tussen de Randstad en Heerlen.
 • Tussen Eindhoven en Sittard rijden de treinen voortaan in 11/19-intervallen.
 • Te Venlo en Roermond wijzigen de aansluitingen tussen diverse treinen met circa drie tot vijf minuten. Te Heerlen wordt de overstap tussen de Intercity uit Eindhoven en de stoptrein naar Herzogenrath met ongeveer een kwartier verkort. Ook de overstap tussen de Intercity uit Eindhoven en de stoptrein naar Kerkrade Centrum wordt met ongeveer een kwartier verkort.

Overige wijzigingen

 • In de ochtendspits rijden twee extra Intercity's vanaf Vlissingen naar Roosendaal. Deze Intercity's stoppen onderweg enkel in Middelburg, Goes en Bergen op Zoom. Te Roosendaal worden deze Intercity's gekoppeld aan de reguliere Intercity's naar Amsterdam Centraal. In de middagspits gebeurt precies het omgekeerde: twee intercity's uit Amsterdam Centraal splitsen te Roosendaal. Het ene treindeel rijdt vanaf Roosendaal verder naar Vlissingen met alleen stops te Bergen op Zoom, Goes en Middelburg; het andere treindeel stopt tot Vlissingen op alle tussengelegen stations. De reistijd tussen Zeeland en de Randstad neemt met ongeveer een kwartier af.
 • Tussen Leeuwarden en Meppel gaat op werkdagen tot circa 20:00 tweemaal per uur een Sprinter rijden. Tussen 20:00 en 22:00 en op zaterdag en zondag tot 22:00 rijdt eenmaal per uur een Sprinter tussen Leeuwarden en Meppel. Te Leeuwarden sluiten deze treinen aan op de treinen van Arriva en te Meppel wordt aansluiting geboden op de Sprinters richting Groningen en Zwolle.
 • De Intercity's die tussen Leeuwarden en Zwolle rijden stoppen onderweg enkel in Heerenveen, Steenwijk en Meppel. 's Avonds na 22:00 stopt de Intercity tussen Leeuwarden en Rotterdam Centraal op alle tussengelegen stations. Ook 's ochtends vroeg zullen enkele treinen dit doen.
 • Keolis Nederland neemt de treindiensten tussen Zwolle en Enschede en tussen Zwolle en Kampen over van NS. Tussen Enschede en Raalte gaat eenmaal per uur een sneltrein rijden, het is de bedoeling dat deze vanaf medio 2018 door gaat rijden naar Zwolle. Dit zorgt ervoor dat de Sprinter tussen Apeldoorn en Enschede in de spits eenmaal per uur te Almelo ingehaald moet worden door deze nieuwe sneltrein en in één richting ook door een goederentrein. Dit zorgt voor een extra reistijd van zes tot dertien minuten. Ook de Intercity van Schiphol Airport naar Enschede is twee minuten langer onderweg. NS is in overleg voor financiële compensatie; mochten deze gesprekken tot niks leiden dan dient NS de oude dienstregeling in.
 • De Intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijdt in de loop van 2018 twaalfmaal per dag via de HSL. Dit zorgt ervoor dat de reistijd ongeveer dertig minuten afneemt. De betreffende Intercity's rijden in het pad van de Intercity Direct tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Eens per vier uur rijdt er een rechtstreekse Intercity tussen Den Haag HS en Brussel. De Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijden via Breda en Noorderkempen in plaats van Dordrecht en Roosendaal.
 • Bovenstaande wijziging heeft tot gevolg dat het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Breda toeneemt van vier naar vijf treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden vanaf Den Haag HS naar Amsterdam Centraal neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal / Dordrecht en Roosendaal neemt af van drie naar twee treinen per uur.
 • Door de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen Hbf zijn eens in de vier weken minder sporen beschikbaar (of in het weekend zelfs geen). De gevolgen voor de ICE zijn onbekend, maar de extra reistijd kan meer dan dertig minuten zijn.
 • Omdat tussen Landgraaf en Herzogenrath de nieuwe infrastructuur nog niet beschikbaar is, kan Arriva de treindienst tussen Heerlen en Herzogenrath niet overnemen. NS plant een capaciteitsaanvraag conform de dienstregeling 2017.
 • Vanaf 11 januari 2018 gaat Eurobahn vanaf Hengelo éénmaal per uur een trein rijden naar Oldenzaal, Bad Bentheim en Bielefeld Hbf. Deze trein stopt niet te Hengelo Oost.
 • Op 12 februari 2018 wordt het station Waddinxveen Triangel aan de lijn Gouda - Alphen aan den Rijn geopend.
 • Vanaf 28 maart 2018 rijdt vijfmaal per dag een Arriva-trein naar de Eemshaven; dit betreft een verlenging van de Stoptrein vanaf Roodeschool.
 • Op 27 augustus 2018 werd de Intercity tussen Enschede en Raalte doorgetrokken naar Zwolle.
 • Op 31 augustus 2018 werd het station Leeuwarden Achter de Hoven voor het laatst bediend. Het station werd daarna definitief gesloten.

Treinseries

Treinserie Treinsoort Frequentie Traject Vervoerder Opmerkingen
1000 Intercity direct 1-2x/uur Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal NS Toeslag deel van het traject
100 ICE International 5-6x/dag (Basel SBB -) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS International Draagt in Duitsland de lijnnummers ICE 29 of ICE 78.
10550 Stoptrein 1x/uur Essen - Roosendaal NMBS Reed sinds 26 mei 2018. Reed alleen in het weekend.
10650 Stoptrein 1x/uur Essen - Roosendaal NMBS Reed sinds 26 mei 2018. Reed niet in het weekend.
1100 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Eindhoven NS Rijdt over de HSL-Zuid
11400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Gouda NS nachttrein
11600 Intercity 1x/uur Amersfoort Schothorst - Schiphol Airport NS
11700 Intercity 1x/uur Amersfoort Schothorst - Den Haag Centraal NS
12200 Intercity 2-4x/dag Roosendaal - Vlissingen NS
12600 Intercity 1x/dag GroningenAmsterdam Centraal NS 1x in de vrijdag- en zaterdagnacht
13500 Intercity 2x/uur Eindhoven - Venlo NS Stoptrein tussen Deurne en Venlo.
13800 Sneltrein 2x/uur Zwolle - Coevorden Arriva Reed alleen in de spitsuren.
14000 Sprinter 1-2x/dag Utrecht CentraalRotterdam Centraal NS
1400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Nachtnet
140 Intercity 1x/2 uur Amsterdam Centraal - Berlin Ostbahnhof NS International Stopte alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen
14600 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Zwolle NS
14900 Sprinter 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS Reed alleen 's avonds.
1500 Intercity 1-2x/uur Amsterdam Centraal - Amersfoort (- Deventer) NS Reed alleen doordeweeks overdag een- tot tweemaal per uur tussen Amersfoort en Deventer (in combinatie met serie 140).
15400 Sprinter 2x/uur Zandvoort aan Zee - Haarlem NS Alleen in de zomermaanden
15800 Sprinter 2x/uur Amersfoort Vathorst - Amsterdam Centraal NS
1600 Intercity 1x/uur Enschede - Schiphol Airport NS
1700 Intercity 1x/uur Enschede - Den Haag Centraal NS
17800 Stoptrein 2x/uur Zutphen - Apeldoorn Arriva
17900 Intercity 1x/uur Zwolle - Enschede Keolis Nederland Reed alleen doordeweeks overdag.
Reed tot 27 augustus van/naar Raalte.
1800 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Den Haag Centraal NS
20000 Regional-Express 1x/uur Arnhem Centraal - Düsseldorf Hbf Abellio Rail NRW
2000 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Den Haag Centraal NS
20050 Regional-Express 1x/uur Venlo - Hamm Keolis Deutschland
200 ICE International 1-2x/dag (per richting) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS International
20100 Stoptrein 1x/uur Groningen - Weener Arriva
20180 Stoptrein 1x/uur Enschede - Münster (Westf.) Hbf DB Regio NRW
20230 Stoptrein 1x/uur Enschede - Dortmund Hbf DB Regio NRW Rijdt op werkdagen overdag tweemaal per uur tussen Lünen en Dortmund.
20300 Stoptrein 1x/uur Heerlen - Herzogenrath DB Regio NRW Stopte niet in Heerlen de Kissel.
20350 Stoptrein 1x/uur Hengelo - Bielefeld Hbf Keolis Deutschland Sinds 14 januari 2018 tussen Hengelo en Bad Bentheim.
Stopte niet te Hengelo Oost.
2100 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Amsterdam Centraal NS
21400 Intercity 1x/uur Eindhoven - Utrecht Centraal/Rotterdam Centraal NS Nachtnet
2200 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Vlissingen NS
22200 Intercity 1x/dag Amsterdam Centraal - Haarlem NS Alleen vrijdag en zaterdag
22400 Intercity 1-2x/nacht Utrecht Centraal - Amersfoort NS Nachtnet
2300 Intercity 1x/uur Dordrecht - Breda NS
23400 Intercity 1-2x/nacht Utrecht Centraal - Nijmegen NS Nachtnet
2400 Intercity 2x/uur Lelystad Centrum - Dordrecht NS
240 Intercity 1x/2 uur Amsterdam Centraal - Berlin Ostbahnhof NS International Stopte alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen
24400 Intercity 1x/uur Leiden Centraal - Amsterdam Bijlmer ArenA NS Nachtnet
2500 Stoptrein 1x/uur Essen - Puurs NMBS Reed tot 26 mei 2018 in het weekend naar Roosendaal.
2600 Intercity 2x/uur Almere Centrum - Amsterdam Centraal NS
2800 Intercity 2x/uur Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Tot circa 21:00
28300 Sprinter 1x/uur Utrecht Centraal - Utrecht Maliebaan NS Reed niet op maandag
2900 Intercity 2x/uur Enkhuizen - Maastricht NS
3000 Intercity 2x/uur Nijmegen - Den Helder NS Stopte 's avonds en op zondagochtend te Driebergen-Zeist.
30700 Stoptrein 2x/uur Arnhem Centraal - Doetinchem Hermes
30800 Stoptrein 2x/uur Winterswijk - Zutphen Arriva
30900 Stoptrein 2x/uur Arnhem Centraal - Winterswijk Arriva
31000 Stoptrein 1-2x/uur Hardenberg - Almelo Arriva
3100 Intercity 2x/uur Nijmegen - Schiphol Airport NS
31100 Stoptrein 1-2x/uur Arnhem Centraal - Tiel Arriva Stopt niet te Arnhem Zuid
31200 Stoptrein 2x/uur Oldenzaal - Zutphen Syntus
31300 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Ede-Wageningen Connexxion
31400 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Barneveld Zuid Connexxion
32000 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Heerlen Arriva
32100 Sneltrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Heerlen Arriva
32200 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Roermond Arriva
32300 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Venray Arriva Enkele ritten van/tot in Venlo.
32400 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Roermond Arriva
32500 Stoptrein 2x/uur Kerkrade Centrum - Sittard Arriva
3300 Sprinter 2x/uur Hoorn Kersenboogerd - Leiden Centraal NS
3400 Intercity 2x/uur Haarlem - Alkmaar NS Spitstrein.
3500 Intercity 2x/uur Schiphol Airport - Venlo NS
3600 Intercity 2x/uur Roosendaal - Zwolle NS
36700 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Geldermalsen Arriva
36800 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Gorinchem Arriva Stopte niet te Hardinxveld Blauwe Zoom.
37000 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Sneek Arriva
37100 Stoptrein 1x/uur Leeuwarden - Stavoren Arriva
37200 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Harlingen Haven Arriva
37300 Sneltrein 1x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37400 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37500 Stoptrein 1x/uur Groningen - Winschoten (- Bad Nieuweschans) Arriva Slechts een paar ritten reden naar Bad Nieuweschans.
37600 Stoptrein 2x/uur Groningen - Roodeschool (- Eemshaven) Arriva Per 28 maart 2018 beperkt naar de Eemshaven.
37700 Stoptrein 2x/uur Groningen - Delfzijl Arriva
37800 Stoptrein 2x/uur Groningen - Veendam Arriva
3800 Sneltrein 1x/uur Zwolle - Emmen Arriva
3900 Intercity 2x/uur Enkhuizen - Heerlen NS
4000 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Uitgeest NS
4300 Sprinter 2x/uur Hoofddorp - Almere Oostvaarders NS
4400 Sprinter 2x/uur 's-Hertogenbosch - Arnhem Centraal NS
4500 Intercity 0-2x/uur Enkhuizen - Amsterdam Centraal NS Spitstrein
450 Stoptrein 1x/uur Essen - Puurs NMBS Reed niet in het weekend.
Reed tot 26 mei 2018 naar Roosendaal.
4600 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Amsterdam Centraal NS
4700 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Uitgeest NS
4800 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Hoorn NS
4900 Sprinter 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS Stopte niet op alle stations.
5000 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Den Haag Centraal NS
500 Intercity 1x/uur Groningen - Rotterdam Centraal NS
5100 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Den Haag Centraal NS
5200 Sprinter 2x/uur Tilburg Universiteit - Eindhoven NS
5300 Stoptrein 1x/uur (Hasselt -) Liège-Guillemins - Maastricht NMBS Reed in het weekend niet tussen Hasselt en Liège-Guillemins.
5400 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Zandvoort aan Zee NS
5500 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Baarn NS
5600 Sprinter 2x/uur Zwolle - Utrecht Centraal NS
5700 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Hoofddorp NS Niet na circa 20:00 uur
5800 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Hoofddorp NS
5900 Sprinter 2x/uur Dordrecht - Roosendaal NS
6000 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Tiel NS
600 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
6100 Sprinter 2x/uur Woerden - Utrecht Centraal NS Reed alleen ma-vr tot circa 20:00 uur.
6200 Sprinter 2x/uur Groningen - Assen NS Spitstrein.
6300 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Haarlem NS
6400 Sprinter 2x/uur Eindhoven - Weert NS
6500 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Houten Castellum NS Spitstrein
6600 Sprinter 2x/uur Dordrecht - 's-Hertogenbosch NS
6700 Sprinter 2x/uur 's-Hertogenbosch - Oss NS Spitstrein
6800 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Gouda Goverwelle NS
6900 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - 's-Hertogenbosch NS
7000 Sprinter 2x/uur (Enschede -) Almelo - Apeldoorn NS Reed alleen in de spits tussen Enschede en Almelo.
700 Intercity 1x/uur Groningen - Den Haag Centraal NS
7300 Sprinter 2x/uur Breukelen - Veenendaal Centrum (- Rhenen) NS Avond en weekend naar Rhenen.
7400 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Rhenen NS
7500 Sprinter 2x/uur Ede-Wageningen - Arnhem Centraal NS
7600 Sprinter 2x/uur Zutphen - Wijchen NS
7700 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Gouda Goverwelle NS Spitstrein
7800 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Utrecht Centraal NS
7900 Sprinter 2x/uur Zwolle - Enschede Keolis Nederland
8000 Stoptrein 1x/uur Zwolle - Emmen Arriva
800 Intercity 2x/uur (Schagen -) Alkmaar - Maastricht NS
8100 Sprinter 2x/uur Groningen - Zwolle NS
8500 Sprinter 2x/uur Zwolle - Kampen Keolis Nederland
8600 Sprinter 2x/uur Alphen aan den Rijn - Gouda NS
8700 Sprinter 2x/uur Alphen aan den Rijn - Gouda NS Enkel ma-vr tot 19:00
8800 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
8900 Sprinter 2x/uur Leiden Centraal - Alphen aan den Rijn NS Spitstrein
9000 Sprinter 2x/uur Leeuwarden - Meppel NS
900 Intercity direct 2x/uur Amsterdam Centraal - Breda NS Toeslag deel van het traject
9200 Intercity direct 1x/uur Amsterdam Centraal - Brussel-Zuid NS International Toeslag deel van het traject
9300 Thalys 1x/uur Amsterdam Centraal - Paris Nord Thalys
9600 Sprinter 2x/uur 's-Hertogenbosch - Deurne NS
9900 Thalys 1-2x/dag (Lille Europe), 1x/week (overige bestemmingen) Amsterdam Centraal - Lille Europe / Bourg-St-Maurice / Marseille-St-Charles NS International

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:
 1. Bijlage adviesaanvraag dienstregeling 2018