Let op! Bestanden zonder afbeelding worden de komende periode verwijderd!

Dienstregeling 2010

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2010 is de dienstregeling van de spoorvervoerders die liep van 13 december 2009 tot en met 11 december 2010. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen zoals voorgesteld door NS in de adviesaanvraag aan het LOCOV (zoals te lezen in [1][2][3]) en door Syntus in de adviesaanvraag aan het ROCOV Gelderland, en zoals terug te vinden in de NS-reisplanner.

De treinserienummering voor de regionale vervoerders is aangepast, zo hebben de treinen van Arriva in Noord-Nederland nu bijvoorbeeld treinnumers in de reeks 37000 in plaats van 30000.

Nieuwe stations

Nieuwe stations zijn in december 2009 geopend te:

Twee nieuwe stations worden geopend per 13 juni 2010:

Noord-Nederland

Zwolle – Groningen

Noordelijke Nevenlijnen (Arriva)

 • Alle treinen van Arriva rijden onder nieuwe treinnummers.
 • De sneltrein Leeuwarden - Groningen (serie 37300) rijdt nu ook op zaterdag
 • Tussen Groningen en Zuidbroek is de frequentie verhoogd van drie naar vier treinen per uur. Serie 37500 is voor de treinen die doorrijden naar Winschoten of Nieuweschans, serie 37800 voor treinen die tot Zuidbroek rijden. Deze laatste serie wordt in 2011 doorgetrokken naar Veendam.
 • De laatste trein naar Leer vertrekt een uur later vanuit Groningen.
 • De vertrektijden van de stoptrein Groningen - Roodeschool zijn aangepast. De treinen vertrekken uit Groningen 23 minuten vroeger en uit Roodeschool vier minuten eerder. Ook wordt er nu weer gestopt in Sauwerd.

Midden-Nederland

Flevoland

Knooppunt Amersfoort

Knooppunt Utrecht

Op Utrecht Centraal wordt steeds één spoor buiten dienst genomen in verband met de bouw van nieuwe perronoverkappingen.

 • Als eerste wordt vanaf februari spoor 5 buiten dienst genomen. Hoewel er eerst een plan was om zo veel mogelijk cross-platform overstappen te behouden is dat plan niet gekozen. De treinen die op spoor 5 stopten zijn verhuisd naar spoor 4. Hiermee is de overstap uit de serie 3100 op de serie 800 richting Amsterdam Centraal en de overstap uit de serie 3500 op de serie 3000 richting Amsterdam Centraal officieel vervallen. De frequentie tussen 's-Hertogenbosch en Amsterdam Centraal en tussen Arnhem en Amsterdam Centraal is hiermee effectief verminderd naar 2x per uur.
 • Vanaf 13 juni was spoor 7 buiten dienst, de treinen richting Amsterdam/Schiphol die hier normaal stoppen verhuisden naar spoor 8. Spoor 5 werd gebruikt voor Intercity's richting Rotterdam.
 • Vanaf 21 augustus gaat spoor 11 buiten dienst, spoor 7 kan weer in gebruik worden genomen. Dit betekent dat vanaf 23 augustus de treinen richting Amsterdam/Schiphol weer van spoor 5 of 7 vertrekken. Wegens de beperkte capaciteit wordt (vanaf 6 september) in de spits de dienstregeling van de Intercity's tussen Rotterdam en Leeuwarden (series 12500/12700) aangepast. Er wordt dan alleen in de drukste spitsrichting een doorgaande verbinding geboden. In de avondspits rijdt van Utrecht naar Rotterdam een losse IC (serie 22700). In de ochtendspits zijn de series 12500 en 12700 ingekort tot het traject Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal. Tussen Zwolle en Leeuwarden worden deze treinseries vervangen door de 10500/10700

NoordOost

 • De tijden van de treinen van de NoordOost zijn met enkele minuten aangepast. Hierdoor is er in Apeldoorn weer altijd aansluiting van/naar Zutphen, terwijl ook in Zutphen de aansluitingen gehaald worden. In Apeldoorn worden de IC's naar Amersfoort voortaan op het speciaal daarvoor verlengde spoor 1 behandeld. De overstap vanuit Zutphen richting Amersfoort is niet cross-platform (andersom wel). De treinen van de NoordOost worden ook versneld, onder andere door het versnellen van diverse stoptreindiensten door de instroom van SLT.

West-Nederland

Noord-Holland

 • De serie 3300 gaat weer naar Hoorn Kersenboogerd rijden in plaats van Hoorn. Met de inzet van Sprinters en het niet meer aan- en afkoppelen in Hoorn Kersenboogerd voldoet de treindienst weer aan de geluidsnormen.

Knooppunt Amsterdam

 • In plaats van treinserie 17400 (uit Veenendaal Centrum) rijdt voortaan serie 7400 (uit Rhenen) in de spits vanaf Breukelen door naar Amsterdam Centraal. In de richting Utrecht stopt deze trein niet te Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort, vanwege een conflict met de ICE richting Duitsland dat anders een aantal keren per dag ontstaat. Richting Amsterdam wordt alleen Amsterdam Muiderpoort overgeslagen. Tussen Utrecht Centraal en Veenendaal Centrum wordt door serie 17400 in de tegenspitsrichting overal gestopt.
 • De Zaanlijn wordt bediend door treinseries 4000 Rotterdam Centraal – Amsterdam Centraal – Uitgeest en 14700 Amsterdam Centraal – Uitgeest. In de spits wordt de 14700 gekoppeld aan de 7400. De 4000 wordt hiermee weer een Sprinter en na een jaar teruggebracht naar de situatie van 2008.
 • Om tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA ruimte te maken voor de serie 7400 worden de tijden van de 4000 tussen Amsterdam en Rotterdam verschoven: richting Amsterdam vertrekt deze ongeveer 5 minuten later, richting Rotterdam 5 minuten eerder. Hierdoor vertrekt de serie 4000 vóór 3000 richting Amstel. De overstap vanuit de IC uit Alkmaar op de Sprinter richting Breukelen wordt hierdoor langer. Eveneens worden de overstappen in Breukelen langer, vanwege de versnelde serie 4000.
 • De doortrek van de Sprinter (serie 5800) uit Amersfoort naar Uitgeest komt te vervallen. De Sprinter uit Almere Oostvaarders gaat stoppen te Amsterdam Science Park.
 • De Intercity-treinseries 1500 en 4500 worden aan elkaar gekoppeld, en vormen dus een Intercity Enkhuizen-Amsterdam Centraal-Amersfoort Schothorst. Deze treinserie zal grotendeels met VIRM worden gereden.

Gouda - Alphen - Leiden

 • De lightrailproef (RijnGouweLijn) tussen Gouda en Alphen aan den Rijn stopt, dit betekent dat de A32-trams in serie 9500 vervangen worden door Sprinters. Er komen meer doorgaande treinen tussen Gouda en Leiden. Hierdoor ontstaat grote delen van de dag een kwartierdienst tussen Alphen en Leiden (in de dienstregeling 2009 alleen in de spits met een lange stop van 10 minuten) [5]. De tijden in de daluren wijzigen, waardoor er betere overstappen in Gouda en Alphen aan den Rijn worden geboden. Omdat spoor 9 in Gouda niet geschikt is voor gewone treinen wordt voortaan altijd op spoor 11 gekeerd.

Oost- en Zuid-Nederland

Arnhem - Doetinchem

 • De overstap in Arnhem vanuit Doetinchem op de intercity naar Utrecht en Amsterdam wordt verruimd [6].
 • Er komt een extra late trein van Arnhem naar Winterswijk: de huidige trein van 23.34 naar Doetinchem wordt doorgetrokken, waardoor de laatste reismogelijkheid een uur later is.

Nijmegen - Roermond

 • In Venlo vertrekken de treinen richting Nijmegen voortaan van spoor 3 en de treinen richting Roermond van spoor 4b.
 • In de ochtend starten de eerste 2 spitsritten voortaan al in Venlo i.p.v. Venray. 's Avonds rijden de laatste 3 spitsritten door tot Venlo, i.p.v. Venray.
 • In Venray en Blerick vertrekken de treinen richting Venlo 1 minuut eerder. Hierdoor ontstaat in Venlo een betrouwbare overstap op de stoptrein richting Hamm (Westf.) (9000), die tevens 1 minuut later vertrekt.

Werkzaamheden Nijverdal

 • In verband met de bouw van een nieuwe tunnel in Nijverdal wordt de stoptreindienst Zwolle - Enschede gesplitst: de serie 17900 zal gaan rijden tussen Zwolle, Heino, Raalte en het nieuwe tijdelijke station Nijverdal West, terwijl de serie 7900 wordt ingekort tot Nijverdal - Enschede. Tussen station Nijverdal en Nijverdal West zal een NS-bus rijden. Deze situatie duurt naar verwachting maximaal 36 maanden, pas in dienstregeling 2013 zal er weer een doorgaande verbinding zijn.

HSL-Zuid en internationaal

 • De Thalys (serie 9300) rijdt vanaf deze dienstregeling over de HSL-Zuid en stopt dus niet meer in Den Haag HS. Tussen Schiphol en Rotterdam wordt voorlopig nog 160 km/u gereden, tussen Rotterdam en Antwerpen wel al meteen 300 km/u. De reistijd tussen Amsterdam en Parijs is hiermee 51 minuten korter geworden en bedraagt nu 3:18. In de loop van 2010 zal de frequentie worden verhoogd van de huidige 7 tot uiteindelijk 10 treinen per dag.[7] Ook reistijden voor de Ski- en Zon-Thalys worden hierdoor korter.
 • Als gevolg van de gewijzigde tijden van Thalys door het rijden over de HSL, wijzigen ook de treinen van Fyra tussen Amsterdam en Rotterdam (serie 1000) met en half uur ten opzichte van dienstregeling 2009.
 • Vanaf 4 oktober 2010 komt er een tweede Fyra-verbinding bij (serie 900), ook deze rijdt 1x/uur tussen Amsterdam en Rotterdam
 • De Beneluxtrein gaat waarschijnlijk eind 2010 over de HSL-Zuid rijden, de stops in Den Haag, Dordrecht en Roosendaal komen dan te vervallen en de reistijd Amsterdam-Brussel wordt een half uur korter.
 • Er rijdt zondagavond een extra ICE naar Köln Hbf die rond 21:00 uit Amsterdam vertrekt.
 • De CityNightLine van Amsterdam naar Wenen en Milaan vervalt.

Wijzigingen na volledige ingebruikname HSL-Zuid

Het is de bedoeling dat in de loop van 2010 meer treinen over de HSL-Zuid gaan rijden. Het eindplaatje wordt 2x/uur Amsterdam-Rotterdam, 2x/uur Amsterdam-Breda, 1x/uur Amsterdam-Brussel en 1x/uur Amsterdam-Parijs. Dit zal gepaard gaan met een herverdeling van de treinseries die over de Oude Lijn rijden. De gewenste dienstregeling voor de HSL kan in 2010 nog niet ingevoerd worden, de grote wijzigingen voor de Oude Lijn worden daarom pas in dienstregeling 2012 of later doorgevoerd.

Wijzigingen in de dienstregeling in de loop van het jaar

Wijzigingen vanaf maandag 12 april

 • Eindhoven - Schiphol: De treinen van de serie 3500 stoppen niet meer te Best.
 • De nachtnettreinen van serie 2400 tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal rijden niet meer in de nacht van donderdag op vrijdag.
 • De late trein van serie 7600 die elke zaterdagnacht reed tussen Arnhem en Zutphen is opgeheven.
 • De Fyra gaat voortaan ook in het weekend rijden.

Wijzigingen vanaf zaterdag 8 mei

 • Syntus wil vanaf het begin van de dienstregeling ook op zaterdag een kwartierdienst rijden tussen Arnhem en Doetinchem maar dit kan niet direct vanaf december 2009. Tot begin mei werkt ProRail namelijk aan het spoor om de betrouwbaarheid te verbeteren. Op zaterdag 8 mei 2010 wordt de kwartierdienst alsnog ingevoerd: vanaf die datum rijdt de 30700 ook op zaterdag.

Wijzigingen vanaf maandag 14 juni

 • Het traject Eindhoven - Deurne werd van serie 5200 (werd Tilburg West - Eindhoven) en overgenomen door serie 9600 (werd 's-Hertogenbosch - Deurne). Door koppeling van de 9600 aan serie 4400 ontstond op deze manier een doorgaande stoptreindienst Nijmegen - Deurne.

Wijzigingen vanaf maandag 6 september

Van 6 september tot en met 1 oktober houdt NS de tweede proef met "elke tien minuten een trein". Tijdens deze proef rijden er in de brede spits extra Intercity's tussen Amsterdam en Eindhoven (serie 10800) en extra stoptreinen tussen Utrecht en Geldermalsen (serie 26000), zodat op deze trajecten een 10-minutendienst kan worden geboden.

Treinseries

NB de lijst kan onvolledig zijn.

Treinserie Treinsoort Frequentie Traject Vervoerder Opmerkingen
1000 Fyra 1x/uur Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal NS Hispeed
100 ICE International onregelmatig (Basel SBB -) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS Hispeed
10140 Intercity 1x/2 uur Enschede - Hengelo NS
10240 Intercity 1x/2 uur (samen met 10140) Enschede - Hengelo NS
10500 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Zwolle NS
10700 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Zwolle NS
10800 Stoptrein 0x/uur Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Extra spitstrein tijdens de proef "elke tien minuten een trein"
11400 AutoSlaap Trein 1-2x/week 's-Hertogenbosch - Avignon / Fréjus-Saint-Raphaël EETC
12100 Stoptrein 1x/uur Vlissingen - Roosendaal NS
12500 Intercity 0x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
12700 Intercity 0x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
13600 Stoptrein 2x/uur Breda - 's-Hertogenbosch NS
14000 Sprinter 1-2x/dag Utrecht CentraalRotterdam Centraal NS
1400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Nachtnet
14080 Sprinter 1x/dag Amsterdam Centraal - Heerhugowaard NS
140 Intercity onregelmatig Schiphol - Hengelo - Berlin Hbf - Berlin Ostbf/Szczecin Główny NS Hispeed
14100 Sprinter 4x/uur Rotterdam Centraal - Vlaardingen Centrum NS Spitstrein
14500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Enkhuizen NS Spitstrein
14700 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Uitgeest NS
1500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Amersfoort Schothorst NS Gekoppeld aan treinserie 4500 van/naar Enkhuizen
15400 Stoptrein 2x/uur Zandvoort aan Zee - Haarlem NS Alleen in de zomermaanden
16000 Stoptrein 2x/uur Utrecht Centraal - 's-Hertogenbosch NS
1600 Intercity 1x/2 uur Enschede - Schiphol NS
1700 Intercity 1x/uur Enschede - Den Haag Centraal NS
17400 Sprinter 2x/uur Breukelen - Utrecht Centraal (- Veenendaal Centrum) NS
17800 Stoptrein 2x/uur Zutphen - Apeldoorn RegioNS
17900 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Nijverdal West NS Door werkzaamheden in Nijverdal verving deze serie de 7900.
1900 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Venlo NS Stoptrein tussen Deurne en Venlo.
19500 Sprinter 2x/uur Leiden Centraal - Gouda NS Reed alleen in de spits.
19800 Sprinter 2x/uur Gouda Goverwelle - Den Haag Centraal NS
2000 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Den Haag Centraal NS
200 ICE International 1x/dag Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS Hispeed
20500 Intercity 1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS
20800 Intercity 2x/uur Heerlen - Sittard NS
2100 Intercity 1-2x/uur Vlissingen - Amsterdam Centraal NS Reed eenmaal per uur tussen Vlissingen en Dordrecht
21400 Intercity 0-1x/uur Eindhoven - Utrecht Centraal, Eindhoven - Rotterdam Centraal en 's-Hertogenbosch - Tilburg NS Nachttrein
21700 Intercity 1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS
2200 Sneltrein 1-2x/uur Amsterdam Centraal - Breda NS Reed buiten de spits eenmaal per uur tussen Dordrecht en Breda.
22700 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal -> Rotterdam Centraal NS
2400 Intercity 0-1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS Nachtnet
240 Intercity onregelmatig Schiphol - Hengelo - Berlin Hbf - Berlin Ostbahnhof NS Hispeed Stopte alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen
26000 Stoptrein 0x/uur Utrecht Centraal - Geldermalsen NS Extra spitstrein tijdens de proef "elke tien minuten een trein"
2600 Sneltrein 2x/uur Amsterdam Centraal - Den Haag Centraal NS
2700 Stoptrein 1x/uur Antwerpen-Centraal - Roosendaal NMBS
2800 Intercity 2x/uur Rotterdam Centraal - Amersfoort (- Deventer) NS
28300 Stoptrein 1x/uur Utrecht Centraal - Utrecht Maliebaan NS Tot 25 juli 2010 niet op werkdagen buiten de vakanties
29000 Stoptrein 1x/uur Enschede - Münster (Westf.) Hbf DB Regio NRW
2900 Stoptrein 0x/uur Leeuwarden - Wolvega NS Spitstrein
29050 Stoptrein 1x/uur Enschede - Dortmund Hbf Prignitzer Eisenbahn
3000 Intercity 2x/uur Nijmegen - Den Helder NS Stopte 's avonds en op zondagochtend te Driebergen-Zeist
300 ICE International 1x/dag (Frankfurt (M) Hbf) - Köln Hbf - Amsterdam Centraal NS Hispeed
30700 Stoptrein 2x/uur Arnhem - Doetinchem Syntus
30800 Stoptrein 2x/uur Winterswijk - Zutphen Syntus
30900 Stoptrein 2x/uur Arnhem - Winterswijk Syntus Stopte beperkt te Doetinchem De Huet.
31000 Stoptrein 2x/uur Mariënberg - Almelo Syntus
3100 Intercity 2x/uur Nijmegen - Schiphol NS
31100 Stoptrein 1x/uur Arnhem - Tiel Syntus Stopte niet te Arnhem Zuid
31200 Stoptrein 2x/uur Oldenzaal - Zutphen Syntus
31300 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Ede-Wageningen Connexxion
31400 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Barneveld Centrum Connexxion
32000 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Kerkrade Centrum Veolia Transport Stopte vanaf 13 juni 2010 te Heerlen Woonboulevard.
32100 Sneltrein 2x/uur Maastricht - Heerlen Veolia Transport
32200 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Roermond Veolia Transport
32300 Stoptrein 0x/uur Nijmegen - Venray (- Venlo) Veolia Transport Enkele ritten begonnen/eindigden in Venlo.
3300 Stoptrein 2x/uur Hoorn Kersenboogerd - Hoofddorp NS
3400 Sneltrein 2x/uur Den Haag Centraal - Hoorn NS
3500 Intercity 2x/uur Schiphol - Eindhoven (- Maastricht) NS Stopte tot en met april 2010 doordeweeks te Best.
3600 Intercity 2x/uur Roosendaal - Zwolle NS Stoptrein Nijmegen - Arnhem.
36700 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Geldermalsen Arriva
37000 Stoptrein 1x/uur Leeuwarden - Sneek Arriva
3700 Intercity 2x/uur Schiphol - Lelystad Centrum NS
37100 Stoptrein 1x/uur Leeuwarden - Stavoren Arriva
37200 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Harlingen Haven Arriva
37300 Sneltrein 1x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37400 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva Slechts enkele ritten stopten te Leeuwarden Achter de Hoven.
37500 Stoptrein 1-2x/uur Groningen - Nieuweschans Arriva
37600 Stoptrein 1x/uur Groningen - Roodeschool Arriva
37700 Stoptrein 2x/uur Groningen - Delfzijl Arriva
37800 Stoptrein 2x/uur Groningen - Zuidbroek Arriva
3800 Sneltrein 1x/uur Zwolle - Emmen NS
3900 Intercity 2x/uur Hoofddorp - Lelystad Centrum NS
4000 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Uitgeest (- Alkmaar) NS Uitgeest - Alkmaar alleen 's avonds en op zondag.
400 Nachttrein 1x/dag Amsterdam Centraal - Duitsland DB Autozug
4100 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Hoek van Holland Haven (- Hoek van Holland Strand) NS
4200 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Maassluis West (- Hoek van Holland Haven) NS
4300 Sprinter 2x/uur Hoofddorp - Almere Oostvaarders (- Lelystad Centrum) NS
4400 Stoptrein 2x/uur 's-Hertogenbosch - Nijmegen NS
4500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Enkhuizen NS
450 Intercity 1x/uur Maastricht - Brussel-Zuid NMBS Reed niet in de avonduren en het weekend.
4600 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Almere Oostvaarders (- Lelystad Centrum) NS Reed 's avonds verder naar Lelystad Centrum
4800 Stoptrein 2x/uur Amsterdam Centraal - Uitgeest NS
4900 Intercity 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS
5000 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Leiden Centraal NS
500 Intercity 1x/uur Groningen - Den Haag Centraal NS
5100 Stoptrein 1-2x/uur (Bergen op Zoom -) Roosendaal - Den Haag Centraal NS Reed buiten de spits slechts eenmaal per uur tussen Roosendaal en Dordrecht.
5200 Stoptrein 2x/uur Tilburg West - Eindhoven NS
5300 Lokaaltrein 1x/uur Liège-Guillemins - Maastricht NMBS Stopte niet op Maastricht Randwyck en Eijsden
5400 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Zandvoort aan Zee NS
5500 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Baarn NS
5600 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Utrecht Centraal NS
5700 Stoptrein 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
5800 Sprinter 2x/uur Amersfoort Vathorst - Amsterdam Centraal NS Stopte niet te Amsterdam Science Park.
6000 Stoptrein 2x/uur Utrecht Centraal - Tiel NS
6300 Stoptrein 2x/uur Den Haag Centraal - Haarlem (- Amsterdam Centraal) NS
6400 Stoptrein 2x/uur Eindhoven - Weert NS Stopte per 13 juni 2010 ook te Maarheeze.
6800 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Roermond NS
6900 Stoptrein 1x/uur Heerlen - Sittard NS
7000 Sprinter 2x/uur Enschede - Apeldoorn NS
700 Intercity 1x/uur Groningen / Leeuwarden - Schiphol NS Stoptrein tussen Zwolle en Groningen / Leeuwarden
7400 Sprinter 2x/uur (Amsterdam Centraal -) Breukelen - Rhenen NS Stopte richting Rhenen niet te Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel
7500 Sprinter 1x/uur Ede-Wageningen - Arnhem NS
7600 Sprinter 2x/uur Zutphen - Nijmegen NS
7900 Stoptrein 2x/uur Nijverdal - Enschede NS
8000 Stoptrein 1x/uur Zwolle - Emmen NS
800 Intercity 2x/uur (Schagen -) Alkmaar - Maastricht / Heerlen NS Twee ritten startten te Den Helder
8400 Stoptrein 1x/2 uur Groningen - Leer Arriva
8500 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Kampen NS
8800 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
8900 Stoptrein 1x/uur Heerlen - Stolberg-Altstadt / Düren DB Regio NRW
9000 Regional-Express 1x/uur Venlo - Hamm Eurobahn Verplichte overstap was noodzakelijk omdat de Flirts (gedeeltelijk) niet waren toegelaten Nederland.
900 Fyra 1x/uur Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal NS Hispeed Reed vanaf 4 oktober 2010
9100 Stoptrein 1x/uur Zwolle - Groningen NS
9200 Intercity 1x/uur Amsterdam Centraal - Brussel-Zuid NS Hispeed
9300 Thalys 9x/dag Amsterdam Centraal - Paris Nord NS Hispeed
9500 Sprinter 2x/uur Gouda - Alphen aan den Rijn NS Reed niet in de spits
9600 Stoptrein 2x/uur 's-Hertogenbosch - Eindhoven (- Deurne) NS Reed tot 14 juni 2010 alleen 's-Hertogenbosch - Eindhoven.
9700 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Gouda Goverwelle NS Reed alleen in de spitsuren
9800 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Utrecht Centraal NS
9900 Thalys 1x/dag (Zaterdags) Amsterdam Centraal - Bourg-St-Maurice / Marseille Saint-Charles NS Hispeed

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties: