Dienstregeling verkeersverbond VRR 2021

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2021 van de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) loopt van 13 december 2020 tot en met 11 december 2021. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Inhoud

Dienstregeling 2021 BOGESTRA

Wijzigingen per 7 januari 2021

Doordeweeks wordt de frequentie tussen 20:00 en 22:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

Doordeweeks wordt tussen 20:00 en 22:00 uur de frequentie op het traject tussen de haltes Buer Rathaus en Heinrich-König-Platz verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

Doordeweeks wordt de frequentie tussen de Westfälische Hochschule en Erle verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Hierbij wordt door de toegevoegde ritten tussen de haltes Manfredstraße en Erle Forsthaus een versnelde route gereden.

De halte Hallenbad Querenburg komt te vervallen. Deze halte werd alleen vanaf de Ruhr-Universität richting de halte Kleinherbeder Straße bediend.

De halte Bövinghausen Oberdelle wordt hernoemd in Oberdelle.

De halte Jakobstraße wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 13 juni 2021

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Hochschule Bochum.

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Hochschule Bochum.

De halte REAL-Markt wordt hernoemd in Ottostraße.

In de middag worden twee scholierenritten verlengd van Herbede Mitte naar Witten Rathaus.

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Hochschule Bochum.

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Hochschule Bochum.

Dienstregeling 2021 BSM

Wijziging per 13 december 2020

De route verlengd wordt van Monheim Busbahnhof naar Mona Mare. Dit traject wordt doordeweeks door alle ritten bediend. In het weekend blijft het eindpunt liggen bij Monheim Busbahnhof.

Wijziging per 10 januari 2021

De dienstregeling wordt uitgebreid. Van zondag- tot en met donderdagavond wordt na 20:00 uur 1x/uur extra gereden tussen Langenfeld S-Bahnhof en Monheim Mona Mare.

Dienstregeling 2021 DB Rheinlandbus

Wijziging per 1 september 2021

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. In de middagspits gaat een rit richting Rheinberg de uitgebreidere route via Wallach rijden.

Wijziging per 25 oktober 2021

De bediening van de halte Turmstraße in Gustorf komt te vervallen.

Dienstregeling 2021 DSW21

Wijzigingen per 1 februari 2021

Het aantal ritten tussen Fredenbaum en Dortmund Hauptbahnhof wordt uitgebreid. Voortaan wordt dit traject ook doordeweeks tussen circa 7:00 en 8:00 uur bediend. Voorheen reed in de ochtendspits alleen een enkele rit op dit traject. Op zaterdag ook gaan de ritten tussen circa 10:30 en 18:00 uur dit traject bedienen. Tevens wordt tot middernacht 4x/uur gereden in plaats van dat de frequentie rond 22:00 uur wordt verlaagd naar 2x/uur.

De verdichtingsritten in de ochtendspits en gedurende de middaguren tussen Huckarde Bushof en Deusen komen te vervallen.

De halte Kemminghausen Bezirksfriedhof/Nebeneingang wordt hernoemd in Am Süggelwald.

Op zondagavond komt de rit van Kirchderne naar het Logistikpark Westfalenhütte te vervallen.

De versterkingsritten in de ochtendspits van de Heideweg naar Hörde Bahnhof komen te vervallen net als de versterkingsritten in de middag tussen de haltes Hörde Bahnhof en Erikastraße.

De versterkingsritten in de middag komen te vervallen.

De versterkingsritten in de ochtend tussen de haltes Alperbeck en Zum Alten Flugfeld komen te vervallen net als de versterkingsritten in de middag tussen de haltes Aplerbeck en Asseln Aplerbecker Straße. In de ochtendspits blijven enkele toegevoegde ritten rijden.

Het traject tussen Hörde en Aplerbeck komt voor lijn 437 te vervallen. Ter compensatie gaat lijn 440 doorrijden van de halte Emschertor naar Aplerbeck. De frequentie tussen Hörde en Aplerbeck wordt hierbij van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur en op zondag van 2x/uur naar 4x/uur.

De versterkingsritten in de middag tussen Husen en Asseln Aplerbecker Straße komen te vervallen.

Het traject tussen Hörde en Aplerbeck komt voor lijn 437 te vervallen. Ter compensatie gaat lijn 440 doorrijden van de halte Emschertor naar Aplerbeck. De frequentie tussen Hörde en Aplerbeck wordt hierbij van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur en op zondag van 2x/uur naar 4x/uur.

De drie extra ochtendspitsritten van de halte Hörde Bahnhof naar de Danziger Straße komen te vervallen.

De halte Zentrum für Produktionstechnologien wordt hernoemd in Carlo-Schmid-Allee en de halte MST Factory in Konrad-Adenauer-Allee.

De vier verdichtingsritten in de ochtendspits van Wellinghofen Markt naar de halte Weiße Taube komen te vervallen. Tegelijkertijd wordt het eindpunt van enkele ritten in de ochtendspits verlegd van de halte Bandelstraße naar het Revierpark.

De verdichtingsritten in de middag komen te vervallen.

De vier verdichtingsritten van de halte Weiße Taube naar de Westfalenhallen in de ochtendspits komen te vervallen net als de twee ochtendspitsritten van de halte Westfalenhallen naar de halte Stargarder Weg.

De drie verdichtingsritten van de halte Westentor naar de halte Vinckeplatz in de ochtendspits komen te vervallen net als de verdichtingsritten in de middag van de halte Kreuzstraße naar Dortmund Hauptbahnhof.

Doordeweeks rond middernacht komt de derde rit van de halte Borsigplatz naar Dortmund Hauptbahnhof weer. Wel wordt van maandag tot- en met vrijdagochtend een vroege rit van Dortmund Hauptbahnhof naar de halte Borsigplatz aan de dienstregeling toegevoegd en op zaterdagochtend komt een extra vroege rit in de omgekeerde richting te rijden.

De route in Schüren wordt gewijzigd. Hierbij worden de haltes Obere Pekingstraße, Seeweg en Meinbergstraße in de route opgenomen en wordt het eindpunt verlegd van de halte Bergmeisterstraße naar Bergparte.

In de ochtendspits komen de drie verdichtingsritten van Jungferntal naar Huckarde Bushof te vervallen.

De halte Bövinghausen Oberdelle wordt hernoemd in Oberdelle. Tevens gaan de versterkingsritten tussen Germania en Marten Süd ook in de vakanties rijden.

De versterkingsritten tussen de haltes Huckarde Bushof en Otto-Hahn-Straße tijdens zowel de ochtendspits als de middaguren komen grotendeels te vervallen. In de ochtendspits blijven buiten de vakanties drie versterkingsritten van Huckarde Bushof naar de halte Otto-Hahn-Straße om vervolgens terug te keren naar de halte Revierpark. Tevens gaat in de ochtendspits een gedeelte van de reguliere ritten de volledige route rijden in plaats van alleen tussen de haltes Bandelstraße en Oespel S-Bahnhof.

De versterkingsritten tussen Germania en Oespel gaan ook in de vakanties rijden.

De halte Walter-Schücking-Straße wordt hernoemd in Eugen-Richter-Straße.

De halte Bövinghausen Oberdelle wordt hernoemd in Oberdelle.

Wijziging per 5 juli 2021

De dienstregeling wordt uitgebreid. Zo wordt de frequentie doordeweeks verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. In de avonduren en in het weekend worden de korte ritten met een frequentie van 2x/uur weer aan de dienstregeling toegevoegd waardoor tussen de haltes Airport P6 West en Airport een frequentie van 4x/uur ontstaat.

Wijzigingen per 18 augustus 2021

In de ochtendspits wordt een extra rit van Dortmund Hafen naar Hacheney en van Hacheney naar Dortmund Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

In de brede spitsuren vervallen de extra ritten tussen Lindenhorst Kirche en Schulte Rödding die zorgden voor een frequentie van 4x/uur. Als alternatief kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe lijn 415.

De halte Am Burgholzwald wordt in de route opgenomen.

Deze nieuwe lijn gaat rijden tussen Mengede, Lindenhorst, Eving en Schulte Rödding als versterking van de lijnen 410 en 475.

Op zondag tussen 11:00 en 18:00 wordt voortaan ook tussen de haltes Ramhofstraße en Brackel Kirche gereden.

Doordeweeks wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. In de ochtendspits was dit op een gedeelte van de route al het geval. De ritten gaan ook doordeweeks overdag via de halte Hörder Burg rijden in plaats van de halte Seekante. Tevens komt het eindpunt bij de halte Willem-van-Vloten-Straße in de middagspits te vervallen.

Van maandag tot en met zaterdag wordt rond 22:00 uur een rit van Lichtendorf naar Aplerbeck aan de dienstregeling toegevoegd waardoor Aplerbeck Gewerbegebiet een extra late reismogelijkheid krijgt.

Er worden opnieuw versterkingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. In de ochtendspits gaan vier versterkingsritten richting Hörde Bahnhof rijden waarvan twee beginnen bij de Heideweg en twee bij de Erikastraße. In de middag wordt tussen circa 13:00 en 16:00 uur 2x/uur extra gereden tussen de haltes Hörde Bahnhof en Erikastraße.

Doordeweeks wordt overdag tussen de haltes Hörde Bahnhof en Zum Alten Flugfeld verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. Hierbij wordy Asseln Aplerbecker Straße voortaan 2x/uur bediend. In de ochtendspits bestond de frequentie van 3x/uur grotendeels al. De ritten in de middagspits gaan ook tussen de haltes Willem-van-Vloten-Straße en Hörde Bahnhof rijden. Tevens wordt de dienstregeling op zondag fors uitgebreid. Zo gaan ook de ritten overdag tussen Hörde Bahnhof en Bergparte rijden, gaan de ritten tot 11:00 uur 1x/uur rijden op het traject tussen Brackel Kirche en Zum Alten Flughafen en gaan de ritten tussen circa 11:00 en 18:00 uur 2x/uur rijden tussen Brackel Kirche en Zum Alten Flughafen waarbij 1x/uur wordt doorgereden naar Asseln Aplerbecker Straße.

Er worden opnieuw verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 8:00 en 18:00 uur wordt buiten de vakanties 1x/uur extra gereden tussen Asseln Aplerbecker Straße en Husen.

De verdichtingsritten in de middagspits tussen de haltes Am Kai en Brünninghausen gaan ook tijdens de vakanties rijden.

Enkele ritten in de ochtendspits gaan niet langer rijden tussen de haltes Revierpark en Wittener Straße waardoor het eindpunt weer wordt verlegd naar de halte Bandelstraße.

Het aantal verdichtingsritten in de ochtendspits tussen Kruckel, Barop en Löttringhausen en Krückel wordt teruggebracht van vier naar één. In de middag worden de verdichtingsritten niet langer aangeboden tussen circa 12:00 en 14:00 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt in de ochtendspits ook van Phoenix Park naar Hörde Bahnhof gereden en tussen 13:00 en 15:00 uur wordt ook van Hörde Bahnhof naar Phoenix Park gereden. Tevens worden in de vroege ochtend enkele nieuwe ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn wordt verlengd vanaf het Borsigplatz via Funkenburg naar Hörde Bahnhof. Hiermee wordt de verbinding tussen het stadscentrum van Dortmund en Hörde verbeterd. In de avonduren worden de ritten van lijn 456 overgenomen net als de ritten op zondag tussen Dortmund Hauptbahnhof en Funkenburg.

De ritten in de avonduren van en naar Hörde worden overgeheveld naar de verlengde lijn 455. Hetzelfde geldt voor de ritten op zondag tussen Dortmund Hauptbahnhof en Funkenburg. Door deze wijzigingen gaat lijn 456 uitsluitend rijden tussen Dortmund Hauptbahnhof en Schüren.

In de ochtendspits vervallen de drie versterkingsritten tussen de haltes Huckarde Bushof en Otto-Hahn-Straße. Ook de reguliere ritten in de ochtendspits gaan niet langer de volledige route rijden maar alleen nog tussen de haltes Bandelstraße en Oespel S-Bahnhof waardoor de dienstregeling van een jaar eerder weer wordt hersteld.

Deze lijn wordt geïntegreerd in de verlengde lijn 474. Onder het lijnnummer 473 gaat een nieuwe lijn rijden tussen Brechten en Schwieringhausen.

Deze lijn wordt vanaf Brambauer verlengd naar Holthausen en verder naar Eving via de route van lijn 473. Tussen Mengede en Brambauer wordt van maandag tot en met zaterdag de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en ook op zaterdagmiddag en op zondag overdag wordt dit traject voortaan bediend. In Brambauer worden de nieuwe haltes Brambauer Krankenhaus en Elsa-Brändström-Straße en in Eving wordt de nieuwe halte Am Burgholzwald opgenomen in de route.

Doordeweeks gaan rond 16:30 uur en rond 22:30 uur nog twee ritten richting Mengede via IKEA Logistikzentrum rijden. Op zondag gaan alle ritten tussen Deusen en Mengede Bahnhof rijden.

Dienstregeling 2021 DVG

Wijzigingen per 18 augustus 2021

De halte Sankt-Johannes-Hospital wordt hernoemd in Hamborner Straße. Tegelijkertijd wordt de nieuwe halte Sankt-Johannes-Klinik in de route opgenomen.

De halte Sankt-Johannes-Hospital wordt hernoemd in Hamborner Straße. Tegelijkertijd wordt de nieuwe halte Sankt-Johannes-Klinik in de route opgenomen.

De halte Sankt-Johannes-Hospital wordt hernoemd in Hamborner Straße. Tegelijkertijd wordt de nieuwe halte Sankt-Johannes-Klinik in de route opgenomen.

De frequentie van maandag tot en met zaterdag tot circa 20:00 uur wordt tussen de haltes An der Cölve en Kaldenhausen Krölls verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

Deze lijn wordt tot Rheinhausen Markt. Op het vervallen traject tussen Rheinhausen en Friemersheim waren andere lijnen het alternatief.

Deze lijn wordt van Friemersheim Markt naar de halte Dubliner Straße. Hiermee wordt het Gewerbegebiet Dubliner Straße ook ontsloten per openbaar vervoer.

Voortaan wordt via Rheinhausen Rathaus gereden. Het traject via Logport Center wordt bediend door lijn 925.

Deze lijn wordt geïntroduceerd tussen Rheinhausen en Rumeln. Hierbij wordt de bediening van het Logport Center overgenomen van lijn 924. Tegelijkertijd wordt de ontsluiting van de Eisenbahnsiedlung verbeterd.

De bediening van de halte Buscher Straße komt te vervallen. Deze halte werd van maandag tot en met zaterdag tot circa 20:00 uur 1x/uur bediend.

De halte Sandmüllersweg op de gelijknamige straat wordt hernoemd in Lauterberger Straße.

Wijziging per 15 september 2021

Algemeen: De taxibuslijnen tijdens de nachtelijke uren worden vanwege het geringe gebruik opgeheven. Het gaat dan specifiek om de lijnen TB1, TB2, TB3, TB4, TB5, TB6, TB7, TB8, TB9, TB10 en TB11.

Dienstregeling 2021 HST

Wijzigingen per 13 juni 2021

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt de laatste rit vanaf Breckerfeld verlengd naar de Boeler Straße. Hiermee eindigt de dienstregeling tegen 23:00 uur.

Van maandag tot en met vrijdag wordt de bediening van Wasserschloss Werdringen ingeperkt. De bediening wordt een uur later opgestart en de frequentie tussen 11:00 en 16:00 uur wordt verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt een extra late rit van Hasper Torhaus naar Hohenlimburg Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Hiermee eindigt de dienstregeling tegen 23:00 uur.

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt een extra late rit van Herdecke Schanze naar Emsterfeld aan de dienstregeling toegevoegd. Hiermee eindigt de dienstregeling tegen 23:00 uur.

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt de laatste rit vanaf Fley verlengd naar Im Alten Holz. Hiermee eindigt de dienstregeling tegen 23:00 uur.

De halte Kirchenbergstadion wordt hernoemd in Erich-Berlet-Stadion.

Deze lijn wordt samengevoegd met lijn 538 tot één doorgaande lijn 538.

Deze lijn wordt samengevoegd met lijn 536 tot één doorgaande lijn 538. Tussen Elsey en Obernahmer vervallen op zaterdagavond enkele ritten waardoor de frequentie al om 18:00 uur wordt afgebouwd in plaats van rond 20:00 uur.

In de middag worden enkele ritten aangepast ten behoeve van scholieren. De rit rond 14:00 uur die zorgde voor een uursdienst tussen Hohenlimburg en Wiblingwerde gaat niet langer in de vakanties doorrijden naar Wiblingwerde maar krijgt het eindpunt bij de halte Regenbogenschule. Nieuw is dat buiten de vakanties ook de rit rond 16:00 uur door gaar rijden van de halte Regenbogenschule naar Wiblingwerde. Hierdoor wordt buiten de vakanties tussen circa 13:00 en 17:00 uur 1x/uur van en naar Wiblingwerde gereden.

De halte Ringstraße wordt hernoemd in Ringstraße/Harkortsee.

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt de laatste rit vanaf Gevelsberg verlengd naar Kabel. Hiermee eindigt de dienstregeling tegen 23:00 uur.

De dienstregeling tussen de haltes Profilstraße en Pieperstraße wordt gewijzigd. De frequentie op dit traject wordt doordeweeks tussen 9:00 en 12:00 uur en tussen 18:00 en 20:00 uur verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. Nieuw is dat dit traject op zaterdag voortaan ook 1x/uur wordt bediend.

De frequentie wordt van maandag tot en met zaterdag na 17:00 uur verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

Op zaterdag wordt een vroege rit van Vossacker naar Hohenlimburg aan de dienstregeling toegevoegd.

De route tussen Hagen Stadtmitte en Hohenlimburg wordt verwisseld met lijn NE2. Dit betekent dat lijn NE1 via Reh en Elsey gaat rijden en lijn NE2 via Emst en Holthausen.

De route tussen Hagen Stadtmitte en Hohenlimburg wordt verwisseld met lijn NE1. Dit betekent dat lijn NE1 via Reh en Elsey gaat rijden en lijn NE2 via Emst en Holthausen. Nieuw hierbij is dat richting Hohenlimburg ook een ronde via Bissingheim wordt gereden. Tegelijkertijd wordt de route van lijn NE2 verlengd van Hohenlimburg naar Obernahmer waarmee de route van lijn NE22 wordt overgenomen.

Deze lijn wordt vanaf Haspe verlengd naar Spielbrink en Westerbauer. Hiermee wordt de route van lijn NE31 overgenomen.

Deze lijn gaat richting Garenfeld via Berchum rijden waarmee dit gedeelte van Hagen ook per nachtbus wordt ontsloten. Tevens komen de haltes Tondernstraße en Sonderburgstraße te vervallen.

Van maandag tot en met zaterdag wordt rond 23:00 uur een extra rit van Hagen Stadtmitte naar de halte Haßleyer Straße aan de dienstregeling toegevoegd. Hierdoor wordt voor een korte periode 2x/uur in plaats van 1x/uur gereden.

Van maandag tot en met zaterdag wordt rond 23:00 uur een extra rit van Hagen Stadtmitte naar de halte Pieperstraße aan de dienstregeling toegevoegd. Hierdoor wordt voor een korte periode 2x/uur in plaats van 1x/uur gereden.

Van maandag tot en met zaterdag vervalt rond 23:00 uur een rit van Herdecke Schanze van Hagen Hauptbahnhof.

Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in de verlengde lijn NE2.

Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in de verlengde lijn NE4.

Dienstregeling 2021 KVS

Wijzigingen per 1 juli 2021

Algemeen: De lijnen 064, 065, 066, 067 en 074 worden overgenomen van de SWK en de lijnen 011, 012, 038 en SB88 van NEW MöBus.

Deze lijn neemt de scholierenritten tussen de haltes Neersen Am Schloss, Ulmenstraße en Schiefbahn Kirche van lijn 036 over. Op zaterdag wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur en worden enkele vroegere en latere ritten aan de dienstregeling toegevoegd. De vier ritten die op zondag met een frequentie van 1x/2 uur reden, komen in zijn geheel te vervallen.

De route voor de ritten met het eindpunt Bracht Westwall worden aangepast. Het eindpunt komt zowel op de heen- als terugweg te liggen bij de halte Bracht Nordwall waarmee de route gelijk wordt getrokken voor de ritten die doorrijden naar industriegebied Christenfeld. Tevens wordt de dienstregeling op zaterdag uitgebreid. Op zaterdag tussen circa 17:00 en 21:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. In de late avond worden verdichtingsritten tussen Tönisvorst Wilhelmplatz en Süchteln Busbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. In het weekend worden enkele extra late ritten aan de dienstregeling toegevoegd. Voorheen eindigt de dienstregeling op zondag tegen 20:00 uur. Doordeweeks worden in de middag twee scholierenritten voor Bracht Gesamtschule ingericht en het gat van twee uur tijdens de vakanties wordt opgevuld.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Doordeweeks tussen circa 15:00 en 21:00 uur en op zondag wordt niet langer als belbus gereden maar als reguliere lijndienst. Tevens gaan alle ritten in de avonduren en gedurende het weekend rijden tussen Kempen Bahnhof en Sankt Hubert Markt. Op zaterdag wordt de frequentie na circa 16:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. De gehele week worden enkele extra late ritten aan de dienstregeling toegevoegd. Op zondag wordt de dienstregeling hierdoor niet langer rond 20:00 uur beëindigd. Ook de scholierenritten worden opnieuw vormgegeven. Alle scholierenritten gaan alle haltes bedienen waarmee de versnelde route tussen Kempen Bahnhof en de halte Industriering komt te vervallen. In de brede spitsuren wordt de frequentie buiten de vakanties verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Voorheen reden alleen enkele toegevoegde ritten rond de schooltijden. Ook het gat van twee uur rond het middaguur komt te vervallen.

Op zaterdag tussen circa 16:00 en 21:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 naar 1x/uur. Tevens wordt op zondag een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

In de ochtend wordt een nieuwe rit van Kaldenkirchen Stadtgrenze via Bracht naar Dülken aan de dienstregeling toegevoegd. De twee middagritten van Brüggen Zentrum naar de halte Jacobsend komen te vervallen. Tevens wordt de halte Ginsterweg aan de route toegevoegd en gaat de ochtendrit vanaf de halte Jacobsend beginnen bij deze halte.

Deze lijn komt voort uit lijn 012. Hierbij wordt ook het traject tussen Niederkrüchten en Waldniel van lijn 013 geïntegreerd in de route inclusief de scholierenritten van en naar Elmpt Deutsches Zollamt. Nieuw is dat alle ritten tot circa 21:00 uur als vaste lijndienst gaan rijden. In de avonduren wwordt na circa 21:00 uur 1x/uur gereden tussen Waldniel en Niederkrüchten waardoor voortaan tot middernacht wordt doorgereden. De frequentie wordt op zaterdag na circa 16:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. In de brede spitsuren wordt buiten de vakanties ook gereden tussen Brüggen en Bracht. De scholierenritten via Gärtnerei Lenßen worden op hun beurt weer overgenomen door lijn 073. Als laatste wordt in Waldniel de halte Zum Burghof aan de route toegevoegd.

Deze lijn komt voort uit lijn 011. Nieuw is hierbij dat de ritten doordeweeks overdag niet langer gereserveerd dienen te worden. De meeste ritten gaan doordeweeks niet langer tussen de haltes Schillerstraße en Venekoten Parkplatz rijden. Op zaterdag wordt de frequentie tussen circa 15:00 en 22:00 uur verhoogd van 1x/2 uur en 1x/uur. Van maandag tot en met zaterdag gaat de laatste rit ook tussen Venekoten Parkplatz en Elmpt Deutsches Zollamt. Ook de ritten op zondag gaan voortaan dit traject bedienen. Tevens worden de scholierenritten tussen Waldniel Kirche en Niederkrüchten Lindbruch van lijn SB83 overgenomen. Hierbij wordt de halte Ryth in de route opgenomen. In de ochtendspits gaat een scholierenrit starten bij de halte Brüggen Zentrum en rond de schooltijden gaan enkele ritten via Gärtnerei Lenßen rijden waarmee enkele scholierenritten van lijn 012 worden overgenomen.

De frequentie op zaterdag wordt tussen circa 16:00 en 21:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tegelijkertijd wordt in het weekend een extra late rit toegevoegd aan de dienstregeling. Hierdoor eindigt de dienstregeling op zondag niet langer rond 21:00 uur. Tevens worden enkele nieuwe scholierenritten in de dienstregeling opgenomen voor de Gesamtschule in Bracht en wordt de halte Zum Burgholz aan de route toegevoegd.

Deze lijn wordt geïntroduceerd als snelbusverbinding tussen Lobberich, Boisheim en Brüggen. Reizigers uit Lobberich en Brüggen krijgen hierdoor een verbeterde aansluiting op het treinnetwerk in de regio.

Deze lijn gaat ook in het weekend rijden waarbij alleen het traject tussen Viersen en Waldniel wordt bediend. Tevens wordt doordeweeks zowel een extra vroege rit als extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn wordt geïntroduceerd als belbus voor de dorpen in gemeente Niederkrüchten. Hierbij wordt aansluiting geboden op de snelbussen in de regio.

Dienstregeling 2021 NIAG

Wijzigingen per 13 december 2020

Twee ritten die in de ochtend van Straelen naar Aldekerk rijden, gaan ook tijdens de vakanties rijden.

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. De extra scholierenrit van de halte Wasserburg naar Kleve Bahnhof gaat ook op woensdag en donderdag rijden.

De route in het centrum van Nijmegen wordt gewijzigd. Voortaan wordt via de singels gereden in plaats van via de Waalkade.

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. De scholierenrit van Kapellen Markt naar Geldern Rathaus gaat ook op vrijdag rijden.

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. De scholierenrit die in de ochtendspits via het Egmondpark naar Geldern Bahnhof rijdt, gaat niet langer de halte Geschwister-Scholl-Schule bedienen. Tevens gaat in de ochtendspits richting de halte Sankt-Antonius-Schule één rit beginnen bij de halte Ponter Dorfstraße in plaats van Geldern Bahnhof.

De halte ALDI Am Ölberg wordt aan de route toegevoegd.

Wijziging per 29 april 2021

De halte Egmondpark wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 23 mei 2021

Rond het middaguur komt een rit van Aldekerk naar Issum te vervallen. Tevens vervalt rond het middaguur de op dinsdag- en vrijdagmiddag rijdende middagrit die via de directe route van Aldekerk naar Issum reed. Tegelijkertijd worden de vertrek- en aankomsttijden van enkele scholierenritten aangepast aan de lestijden van de Robert-Jungk-Gesamtschule uit Aldekerk.

De vertrek- en aankomsttijden van enkele scholierenritten worden aangepast aan de lestijden van de Robert-Jungk-Gesamtschule uit Aldekerk.

Enkele vaste ritten worden omgezet in belbusritten. Rond het middaguur wordt de vaste rit van Aldekerk Bahnhof naar Herongen Post omgezet in een belbusrit van Aldekerk Bahnhof naar Wachtendonk Friedensplatz. Tevens wordt buiten de vakanties rond 13:00 uur een nieuwe belbusrit van Aldekerk Bahnhof naar Wachtendonk Friedensplatz aan de dienstregeling toegevoegd. De twee latere vaste ritten worden beide omgezet in een belbusrit van Aldekerk Bahnhof naar Wachtendonk Friedensplatz. Ter vervanging wordt een scholierenrit van Aldekerk Bahnhof naar Herongen Post aan de dienstregeling toegevoegd. Tegelijkertijd worden de vertrek- en aankomsttijden van enkele scholierenritten aangepast aan de lestijden van de Robert-Jungk-Gesamtschule uit Aldekerk.

De dienstregeling wordt ten behoeve van scholieren in Twisteden aangepast. Rond de schooltijden gaan enkele ritten vanaf Twisteden naar Geldern rijden in plaats van Kevelaer. Hierbij gaan enkele ritten niet langer tussen Twisteden en Weeze Airport rijden. Tevens komt het traject tussen Airport Terminal 1 en Airpar Nord volledig te vervallen, dit traject werd alleen door de laatste rit van de dag bediend.

De halte Gesundheitswohnpark wordt aan de route toegevoegd. Deze halte wordt de gehele week door aparte belbusritten vanaf Emmerich Bahnhof bediend.

De halte Genieler Straße wordt aan de route toegevoegd.

Wijziging per 1 juni 2021

Het traject tussen de haltes Prostekath en Haus Sebastian komt te vervallen.

Wijzigingen per 18 augustus 2021

De dienstregeling wordt fors gewijzigd door het sluiten van de Grundschule in Griethausen en het openen van de Montessorischule aan de Spyckstraße in Kleve. Rond de schooltijden blijven de ritten van en naar Willibrordschule en Kellen Schulzentrum grotendeels bestaan of worden aangepast. De scholierenritten naar Griethausen Schule worden opgeheven, ingekort of verlegd. Nieuw is de bediening van de halte Flutstraße voor scholieren van de Montessorischule.

Aan het begin van de middagspits ging een rit richting Oberhausen via Hiesfeld Schulzentrum rijden.

De halte Beekscher Weg komt te vervallen.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Zo wordt het traject naar de halte Verbandssparkasse ingekort tot Brünen Berg en worden de haltes Bergfrede, Venninghauser Straße/Bergstraße, Brünen Feldkante, Brünen Sportplatz, Logsteenweg en Malberger Straße in de route opgenomen. Hierdoor wordt de route van enkele ritten gewijzigd. De ochtendspits rit van Brünen Berg naar de halte Verbandssparkasse gaat niet langer de haltes Gertendorf, Havelich Trafoturm, Havelich Feriendorf en Waldweg bedienen maar gaat in plaats daarvan via de haltes Logsteenweg en Malberger Straße rijden waarbij het eindpunt wordt verlegd naar Brünen Berg. Deze rit gaat alleen nog buiten de vakanties rijden. In de middag gaan buiten de vakanties ook twee reguliere ritten de haltes Logsteenweg en Malberger Straße bedienen.

Wijziging per 5 december 2021

Op koopzondag wordt voortaan tussen circa 11:00 en 19:00 uur met een frequentie van 1x/uur gereden.

Dienstregeling 2021 NEW Mobil AG

NEW Mobil AG is het moederbedrijf van de vervoerders NEW VIE en NEW MöBus.

Wijzigingen per 1 juli 2021

Algemeen: De lijnen 011, 012, 038 en SB88 worden niet langer door NEW MöBus geëxploiteerd maar door de KVS.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 073 en overgenomen door de KVS. Zie voor de exacte wijzigingen lijn 073.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 072 en overgenomen door de KVS. Zie voor de exacte wijzigingen lijn 072.

Deze lijn wordt Waldniel geknipt waarbij het gedeelte tussen Mönchengladbach en Waldniel onder lijn 013 blijft rijden en het gedeelte tussen Waldniel en Niederkrüchten wordt ondergebracht bij lijn 072. Ook de scholierenritten tussen Niederkrüchten en Elmpt worden geïntegreerd in lijn 072. Nieuw voor lijn 013 is dat in Waldniel verder werd gereden naar het industrieterrein waar enkele nieuwe haltes in gebruik worden genomen.

De scholierenritten tussen de haltes Neersen Am Schloss, Ulmenstraße en Schiefbahn Kirche komen te vervallen. Deze ritten worden geïntegreerd in lijn 038.

De scholierenritten tussen Waldniel Kirche en Niederkrüchten Lindbruch worden geïntegreerd in lijn 073.

Wijzigingen per 4 juli 2021

De halte Annakirchstraße wordt hernoemd in Annaplatz.

De halte Odenkirchen Post wordt hernoemd in Straßburger Allee.

De halte Odenkirchen Post wordt hernoemd in Straßburger Allee.

De ritten doordeweeks tussen circa 9:00 en 12:00 uur en enkele ritten in de middaguren gaan richting Hardt via Hardt Markt rijden. Tevens wordt de halte Odenkirchen Post hernoemd in Straßburger Allee.

Van maandag tot en met zaterdag wordt tot circa 20:00 uur de frequentie tussen Viersen Busbahnhof en Süchteln Busbahnhof verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Aan het begin van de middagspits wordt een nieuwe rit van Hochneukirche Schule naar Schaan en een nieuwe rit van Jüchen Schulzentrum naar Grevenbroich Kirchplatz aan de dienstregeling toegevoegd. De bestaande rit van Jüchen Schulzentrum naar Damm Leostraße rond dat tijdstip gaat voortaan bij Hochneukirche Schule starten.

De halte Grünstraße wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt de halte Odenkirchen Post hernoemd in Straßburger Allee.

Dienstregeling 2021 Rheinbahn

Wijzigingen per 13 december 2020

De halte Dornap Postamt komt te vervallen en wordt vervangen door de nieuwe halte Hahnenfurth/Düssel S-Bahnhof.

De bedieningsperiode wordt uitgebreid. In plaats van alleen tijdens juni, juli en augustus te rijden, wordt voortaan tussen begin mei en half september gereden.

De halte Flughafen/Maritimplatz komt richting Düsseldorf Flughafen te vervallen en wordt vervangen door de halte Flughafenverwaltung.

De halte Flughafen/Maritimplatz komt richting Düsseldorf Flughafen te vervallen en wordt vervangen door de halte Flughafenverwaltung.

De route wordt aangepast. Op de terugweg vanaf de halte Friedhofsallee wordt de halte Memeler Straße bediend. Hierdoor worden de haltes Grünstraße, Leipziger Straße, Stettiner Straße en Tilsiter Straße alleen nog op de heenweg bediend. Tevens wordt de halte Jahnstraße aan de route toegevoegd.

Wijziging per 13 juni 2021

De routevariant via Krefeld Hafen komt te vervallen waardoor alle ritten weer via Stratum gaan rijden. De routevariant werd doordeweeks met een frequentie van 1x/uur bediend.

Dienstregeling 2021 Ruhrbahn

Wijzigingen per 7 januari 2021

In de brede spitsuren buiten de vakanties wordt de frequentie tussen Bredeney en Heidhauser Platz verlaagd van 12x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks tussen circa 9:00 en 12:00 uur wordt de frequentie gehalveerd. Tussen Steele en Kray Mitte wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur en tussen Kray Mitte en Borbeck van 12x/uur naar 6x/uur. Tevens komt de halte Kappertsiepen te vervallen.

De route wordt verlengd van verlengd van Werden naar Kettwig, waarmee een gedeelte van lijn 190 wordt overgenomen. Tegelijkertijd wordt de route tussen Werden en Kupferdreh gestrekt door de komst van de ringlijnen 182 en 192 die het lokale vervoer in Werden, Fischlaken en Heidhausen gaan overnemen.

De ringlijnen 182 en 192 worden opgericht om het lokale vervoer binnen Werden, Fischlaken en Heidhausen te verzorgen. Hiermee wordt een gedeelte van de lijnen 180 en 190 overgenomen.

Deze lijn wordt beperkt tot het traject tussen Werden en de Ruhrlandklinik. Hierbij wordt de route gestrekt via de halte Papiermühle. Het traject binnen Heidhausen wordt overgenomen door de lijnen 182 en 192 en het traject tussen Kettwig en Werden wordt geïntegreerd in lijn 180.

De ringlijnen 182 en 192 worden opgericht om het lokale vervoer binnen Werden, Fischlaken en Heidhausen te verzorgen. Hiermee wordt een gedeelte van de lijnen 180 en 190 overgenomen.

In de brede spitsuren buiten de vakanties wordt de frequentie verlaagd van 12x/uur naar 6x/uur.

De halte Kappertsiepen komt te vervallen.

De halte Kappertsiepen komt te vervallen.

Wijzigingen per 1 februari 2021

De lijnvoering van de lijnen 164 en 184 wordt ingrijpend gewijzigd doordat de brug bij Eiberg S-Bahnhof niet langer toegankelijk is. Het eindpunt komt te liggen bij de halte Hörsterfeld en vervolgens wordt teruggereden naar Steele. De bediening van Eiberg en Freisenbruch blijft behouden via lijn 184. Tevens wordt de frequentie gedurende de rustige tijden verhoogd. Van maandag tot en met zaterdag tussen circa 19:00 en 21:00 uur en op zondag tussen circa 12:00 en 21:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. De gehele week na circa 21:00 uur en op zondag voor 12:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De lijnvoering van de lijnen 164 en 184 wordt ingrijpend gewijzigd doordat de brug bij Eiberg S-Bahnhof niet langer toegankelijk is. Het eindpunt komt te liggen bij de halte Albert-Schweitzer-Straße en vervolgens wordt teruggereden naar Steele. De bediening van Horst blijft behouden via lijn 164. Tevens wordt de frequentie gedurende de rustige tijden verhoogd. Van maandag tot en met zaterdag tussen circa 19:00 en 21:00 uur en op zondag tussen circa 12:00 en 21:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. De gehele week na circa 21:00 uur en op zondag voor 12:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De lijnvoering van de lijn NE5 ingrijpend wordt gewijzigd doordat de brug bij Eiberg S-Bahnhof niet langer toegankelijk is. Het eindpunt bij de halte Hösterfeld blijft behouden. Echter wordt niet langer via Freisenbruch en Eiberg gereden, dit gedeelte van de route wordt voortaan verzorgd door lijn NE51.

Deze nieuwe lijn neem de bediening van Freisenbruch en Eiberg over van lijn NE5.

Wijzigingen per 12 april 2021

De halte Gerlingstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Gerlingstraße wordt aan de route toegevoegd.

De ritten van maandag tot en met zaterdag worden verlengd vanaf de Ruhrlandklinik naar Heidhausen. Hiermee wordt de verbinding op dit traject weer hersteld.

De route wordt verlengd van Vogelheim naar Bergeborbeck. Hierbij wprden de haltes Hornbach, Zur Halbinsel en Hans-Fehr-Allee aan de route toegevoegd.

De route in Bergeborbeck wordt gewijzigd. Hierbij worden de haltes Heegstraße en Im Hesselbruch vervangen door de haltes Zur Halbinsel en Hornbach.

Dienstregeling 2021 SR

Wijzigingen per 10 oktober 2021

De route in het centrum van Remscheid wordt verlengd van het Friedrich-Ebert-Platz naar de halte Hochstraße. Hierbij wordt ook de halte Allee-Center in de route opgenomen.

Enkele ritten in de ochtendspits worden gewijzigd. Zo gaat in de ochtendspits een extra rit vanaf Solingen Burger Bahnhof rijden en gaat een rit niet langer rijden tussen Burger Bahnhof en Burg Aue. Tegelijkertijd gaat de versterkingsrit richting Ehringhausen niet langer in de vakanties rijden net als de versterkingsrit vanaf Ehringhausen richting het Friedrich-Ebert-Platz.

De route wordt vanaf Lüttringhausen Rathaus gewijzigd. Het eindpunt wordt verlegd van de halte Klausen/Karl-Arnold-Straße naar Lüttringhausen Bahnhof. Hierbij worden de haltes Friedhofstraße en Ludwig-Steil-Platz in gebruik genomen. De bediening van Klausen wordt overgenomen door lijn 660. Tegelijkertijd worden op lijn 654 de versterkingsritten gedurende de ochtendspits licht gewijzigd.

Het traject tussen de haltes Kremenholl/Paulstraße en Rathaus/Gründerquartier komt te vervallen, dit traject wordt door overgenomen lijn 664. Tegelijkertijd wordt de route in Lüttringhausen gewijzigd. Hier wordt de route verlegd via Klausen waarmee de bediening werd overgenomen van lijn 654.

De route wordt vanaf het centrum van Remscheid verlengd naar Kremenholl, dit traject wordt overgenomen van lijn 660. Tegelijkertijd worden op lijn 664 enkele versterkingsritten aangepast. Op zondag wordt voortaan de frequentie al om 10:00 uur in plaats van 12:00 uur opgestart.

De dienstregeling wordt fors gewijzigd door de komst van lijn CE63. In Großhülsberg komt een aantal haltes te vervallen die voortaan door lijn CE63 worden bediend. Het eindpunt wordt verplaatst van Großhülsberg naar Ronsdorf en de dienstregeling wordt tegelijkertijd gestroomlijnd waarbij in beide richtingen via de halte Zur Grenze wordt gereden. In de ochtendspits wordt 1x/uur richting Lüttringhausen gereden en in de middagspits 1x/uur in de omgekeerde richting. Tijdens de daluren wordt de route in beide richting 1x/uur bediend. De ritten op zaterdag komen te vervallen. Tevens wordt de dienstregeling geïntegreerd in lijn 620 en de exploitatie overgenomen door de WSW.

In de ochtendspits wordt een extra verdichtingsrit van Honsberg naar Remscheid Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

De route in het centrum van Remscheid wordt verlengd van het Friedrich-Ebert-Platz naar de halte Hochstraße. Hierbij wordt ook de halte Allee-Center in de route opgenomen.

Deze lijn wordt geïntroduceerd als snelbus tussen het centrum van Remscheid en het industrieterrein Großhülsberg gelegen in het stadsdeel Lüttringhausen. Met uitzondering van een enkele rit op zaterdagochtend wordt alleen gedurende de brede spitsuren gereden. In Großhülsberg wordt een aantal haltes overgenomen die voorheen door lijn 666 werd bediend.

De haltes Rosenhof en Ziegelstraße Mitte worden omgezet in haltes die alleen nog op verzoek worden bediend.

De halte Eisernstein op de Lindenallee wordt hernoemd in Reinwardtstraße

De halte An der Windmühle wordt aan de route toegevoegd en de halte Eisernstein op de Lindenallee wordt hernoemd in Reinwardtstraße.

Dienstregeling 2021 StadtBus Goch

Wijzigingen per 1 juli 2021

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. In de ochtendspits wordt de rit vanaf Goch Burfkamp naar Goch Gymnasium, de rit van Goch Burfkamp naar de Sankt-Georg-Schule en de rit van de halte B504/Maasstraße naar Goch Bahnhof buiten de vakanties omgezet in een reguliere rit. In de omgekeerde richting worden rond het middaguur de rit van Goch Pestalozzischule naar Nergena en een rit van Goch Gymnasium naar Nergena buiten de vakanties omgezet in een reguliere rit. Rond 15:00 uur wordt een extra belbusrit van de halte Triftstraße/Maasstraße naar Freizeitbad GochNess aan de dienstregeling toegevoegd en wordt de rit vanaf de Pestalozzischule naar Goch Burfkamp verlengd naar Nergena.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. In de ochtendspits komen de twee korte ritten van Goch Bahnhof naar de Gesamtschule en Pestalozzischule te vervallen. De belbusrit vanaf Villermühle an der Niers gaat buiten de vakanties als reguliere lijndienst rijden en bedient daarbij ook de Gesamtschule. In de middag gaan enkele scholierenritten vanaf de Pestalozzischule of het Gymnasium als vaste lijndienst rijden. Hieronder vallen ook de korte ritten van Goch Gesamtschule naar Goch Bahnhof.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. In de ochtendspits gaan twee ochtendspitsritten buiten de vakanties als vaste lijndienst rijden. Hierbij gaat de rit naar de Sankt-Georg-Schule net als de overige ritten via de haltes Gustav-Adolf-Schule en Liebfrauen Schule rijden. In de middag gaat de rit vanaf de Pestalozzischule op maandag, woensdag en donderdag als vaste lijndienst rijden.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. De ochtendspitsritten vanaf Pfalzdorf richting de scholen in Goch worden omgezet van belbusritten in reguliere ritten. Hierbij gaan de ritten naar de Gustav-Adolf-Schule niet langer in de vakanties rijden. In de middag worden een twee extra belbusritten van Pfalzdorf naar de halte Thielenstraße aan de dienstregeling toegevoegd. Tegelijkertijd wordt in de middag een groot aantal belbusritten vanaf de scholen in Goch richting Pfalzdorf buiten de vakanties omgezet in reguliere ritten.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. Zo vervalt in de ochtendspits de scholierenrit van Goch Bahnhof naar de Leni-Valk-Realschule. Deze rit wordt vervangen door de rit vanaf Nierswalde naar Goch Pestalozzischule die door gaat rijden naar de Leni-Valk-Realschule. Ook wordt deze rit buiten de vakanties als vaste lijndienst uitgevoerd. In de middag worden twee belbusritten vanaf de scholen in Goch omgezet in een reguliere lijndienst waarvan één rit alleen op maandag, woensdag en donderdag.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. In de ochtendspits wordt een rit van Pfalzdorf naar de Don-Bosco-Schule en een rit van de halte Waldstraße/Lang naar Pfalzdorf omgezet in een reguliere lijndienst. In de middag wordt hetzelfde gedaan voor drie ritten van Pfalzdorf naar Schreiner Janhsen.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look.

Deze lijn wordt voortaan geëxploiteerd door Look. De dienstregeling wordt hierbij licht gewijzigd. De ochtendspitsrit van Hassum Schule naar Kessel Sägewerk die niet alle haltes bediende, komt te vervallen. In de middag wordt een extra belbusrit van Freizeitbad GochNess naar Boeckelt aan de dienstregeling toegevoegd. Tegelijkertijd worden enkele ritten omgezet in reguliere ritten. Het gaat hierbij in de ochtendspits om een rit van Asperheide naar Kessel Schule en een rit van Boeckelt naar de Don-Bosco-Schule. In de middag gaan afhankelijk van de dag drie à vier ritten vanaf Kessel Schule als vaste lijndienst rijden.

Dienstregeling 2021 Stadtwerke Kevelaer

Wijziging per 15 oktober 2021

Doordeweeks vervallen de laatste drie ritten waardoor niet langer tijdens de middagspits wordt gereden.

Dienstregeling 2021 STOAG

Wijzigingen per 7 januari 2021

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. Doordeweeks wordt de laatste rit vanaf de halte Graßhofstraße verlengd van Sterkrade Bahnhof naar Oberhausen Hauptbahnhof en in het weekend wordt een extra late rit van Sterkrade Bahnhof naar Oberhausen Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Als laatste wordt op zondag een extra vroege rit van Oberhausen Hauptbahnhof naar Neue Mitte aangeboden.

De een-na-laatste rit vanaf Dümpten wordt verlengd van Hirschkamp naar de halte Heinrich-Böll-Gesamtschule.

Op zaterdag wordt een extra vroege rit van Sterkrade Bahnhof naar de halte Wehrstraße aan de dienstregeling toegevoegd.

De laatste rit in het weekend vanuit Holten wordt verlengd van Sterkrade Bahnhof naar Oberhausen Hauptbahnhof.

De eerste rit op zaterdag wordt verlengd. Deze rit gaat voortaan richting Essen al bij Sterkrade Bahnhof starten in plaats van bij Oberhausen Hauptbahnhof.

De eerste rit op zaterdag- en zondagavond wordt ingekort. Voortaan gaat de rit richting Fröbelplatz beginnen bij Oberhausen Hauptbahnhof in plaats van bij Sterkrade Bahnhof.

De eerste rit richting Fröbelplatz wordt ingekort. Voortaan begint deze rit niet langer bij Sterkrade Bahnhof maar bij de halte Hugo-Rasch-Straße.

De laatste rit op zaterdagochtend van Sterkrade Bahnhof naar Oberhausen Hauptbahnhof komt te vervallen.

Op zondagochtend komt de laatste rit van Oberhausen Sterkrade naar de halte Wehrstraße te vervallen. Tevens gaat op zaterdagochtend de laatste rit richting Mülheim in beide richtingen ook tussen de haltes Wehrstraße en Sterkrade Bahnhof rijden.

Rond 23:00 uur komt de korte rit tussen Oberhausen Hauptbahnhof en Neue Mitte te vervallen.

Dienstregeling 2021 SWK

Wijzigingen per 1 juli 2021

Algemeen: De lijnen 064, 065, 066, 067 en 074 worden niet langer geëxploiteerd door de SWK maar door de KVS.

De halte Markthalle Real wordt hernoemd in Globus Krefeld.

De situatie rond de eindhalte Anrath Johannesstraße wordt gewijzigd. Hierdoor wordt de halte Süchtelner Straße voortaan richting Krefeld in plaats van Anrath bediend.

De dienstregeling in het weekend wordt uitgebreid. Op zaterdag wordt de frequentie tussen circa 16:00 en 20:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur net als op zondag tot circa 20:00 uur. Tegelijkertijd wordt op zondag een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2021 SWS

Wijziging per 25 oktober 2021

De doorgaande verbinding tussen Vohwinkel en Burg wordt hersteld. Hierdoor komt de pendelbus tussen Krahenhöhe en Burg te vervallen

Dienstregeling 2021 VER

Wijzigingen per 7 januari 2021

Doordeweeks wordt een extra late rit van Stockumer Bruch naar Annen aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte ZET wordt hernoemd in Wilhelmstraße.

De halte ZET wordt hernoemd in Wilhelmstraße. Tevens komt de halte Am Hoppe richting Voerde te vervallen.

De halte Am Hoppe komt richting Voerde te vervallen.

Van maandag tot en met zaterdag wordt rond 20:00 uur een rit van Ennepetal Busbahnhof naar Voerde verlengd.

De halte Am Bichkamp wordt aan de route toegevoegd.

De halte Am Hoppe komt richting Voerde te vervallen.

De halte Am Hoppe komt richting Voerde te vervallen.

Dienstregeling 2021 Vestische

Wijzigingen per 7 januari 2021

De halte Rhade Bahnhof Vorplatz wordt aan de route toegevoegd.

De halte Blumenstraße komt te vervallen.

De halte Blitzkuhlenstraße wordt hernoemd in Otto-Burrmeister-Realschule.

De halte Blitzkuhlenstraße wordt hernoemd in Otto-Burrmeister-Realschule.

De route wordt in zowel Zweckel als Rentfort gewijzigd. In Zweckel wordt de halte Zweckel Bahnhof in de route opgenomen en komen de haltes Feldhauser Straße, Händelstraße en Berkenstockstraße te vervallen. In Rentfort wordt een uitgebreide route gereden waarbij onder andere de haltes Kampstraße en Rentfort Markt worden bediend in plaats van de haltes Martin-Luther-Kirche en Meinenkamp.

De route in Lavesum wordt gewijzigd. In de winterperiode wordt het eindpunt verlegd van de halte Feuerwehrhaus naar de halte Talstraße. De haltes in Lavesum worden hierbij in een andere volgorde aangedaan. In de zomerperiode wordt de halte Talstraße richting Haltern am See Bahnhof bediend voor de halte Merfelder Straße in plaats van erna.

In de vroege avond komt in beide richtingen een rit te vervallen. Hierdoor wordt de dienstregeling ongeveer een uur later opgestart.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. De gehele week wordt de frequentie verdubbeld hetgeen inhoudt dat van maandag tot en met zaterdag de frequentie wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur en in de avonduren en op zondag van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt de route in Dorsten licht gewijzigd. Zo wordt de halte Recklinghäuser Tor aan de route toegevoegd en komt de halte Willy-Brandt-Ring richting Marl te vervallen.

Wijzigingen per 3 juli 2021

De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.

De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.

De route tussen Recklinghausen en Oer-Erkenschwick wordt omgewisseld met lijn SB24. Dit betekent dat lijn SB24 gaat stoppen bij de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal en lijn 231 bij de haltes Nordstraße en Oerbrücke. Tegelijkertijd komen de haltes Buddestraße, Gleiwitzer Straße en Schneewittchenring van lijn 231 compleet te vervallen en worden vervangen door de nieuwe halte Ölpfad.

De route in König-Ludwig wordt gewijzigd. De haltes Wörthstraße en Ziegelstraße komen te vervallen. Tevens wordt het eindpunt verplaatst van de halte Alte Grenzstraße naar de Overbergstraße en worden enkele nieuwe ritten aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt rond 18:00 uur een rit in beide richtingen toegevoegd en doordeweeks worden zowel in de vroege ochtend twee ritten als rond 19:00 een rit richting Recklinghausen Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

De route in König-Ludwig wordt gewijzigd. De haltes Südstraße en Merveldtstraße komen te vervallen en de halte Overbergstraße wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt doordeweeks een extra late rit van Recklinghausen Hauptbahnhof naar de halte Overbergstraße aan de dienstregeling toegevoegd net als een extra vroege rit op zondag vanaf de halte Overbergstraße naar Recklinghausen Hauptbahnhof.

Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in de verlengde lijn 241.

Deze lijn wordt verlengd van Herten Westerholt naar Gelsenkirchen Hassel, Herten Bertlich en Marl Polsum. Hiermee worden de ritten van lijn 240 overgenomen. De haltes Geschwisterstraße, Amselstraße en Ringstraße worden niet langer door de reguliere ritten bediend. De extra ritten in de middag vanaf de halte Geschwisterstraße naar Marl Kirchstraße komen te vervallen.

De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.

De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 219. De dienstregeling blijft hierbij ongewijzigd.

De route tussen Recklinghausen en Oer-Erkenschwick wordt omgewisseld met lijn 231. Dit betekent dat lijn SB24 gaat stoppen bij de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal en lijn 231 bij de haltes Nordstraße en Oerbrücke. Tegelijkertijd komen de haltes Buddestraße, Gleiwitzer Straße en Schneewittchenring van lijn 231 compleet te vervallen en worden vervangen door de nieuwe halte Ölpfad.

De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.

Wijziging per 12 november 2021

Rond het middaguur worden twee scholierenritten van de halte Lindenstraße naar de Kirchstraße aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2021 WSW

Wijzigingen per 13 december 2020

De belbusritten worden afgesplitst en voortaan uitgevoerd onder het lijnnummer T9.

De halte Dornap Postamt komt te vervallen en wordt vervangen door de nieuwe halte Hahnenfurth/Düssel S-Bahnhof.

De belbusritten worden afgesplitst en voortaan uitgevoerd onder het lijnnummer T44.

De belbusritten worden afgesplitst en voortaan uitgevoerd onder het lijnnummer T61.

De halte Dornap Postamt komt te vervallen en wordt vervangen door de nieuwe halte Hahnenfurth/Düssel S-Bahnhof. Tevens komen alle ritten op zaterdag te vervallen.

Wijzigingen per 11 april 2021

De halte Buchenwald wordt hernoemd in Sportplatz Grundstraße.

De halte Buchenweg in Wülfrath wordt hernoemd in Gymnasium.

Wijzigingen per 18 augustus 2021

De ritten doordeweeks tussen 7:00 en 8:00 en tussen 12:00 en 18:00 uur, die buiten de vakanties met een frequentie van 3x/uur reden, komen te vervallen.

Doordeweeks in de vroege ochtend wordt een rit verlengd van Raukamp Schleife naar Barmen Bahnhof.

De ronde over de Agnes-Miegel-Straße komt te vervallen. Hierdoor wordt de halte Agnes-Miegel-Straße verplaatst en komt de halte Lahmburger Straße te vervallen.

De ronde over de Agnes-Miegel-Straße komt te vervallen. Deze route werd alleen in de avonduren, op zaterdagochtend en op zondag de gehele dag bediend.

Alle ritten worden omgezet in belbusritten. Nieuw is dat tussen Lüntenbeck en Sonnborn de frequentie omhoog gaat van 1x/uur naar 2x/uur en dat dit traject voortaan ook in de avonduren en op zondag bediend wordt. De halte Industriegebiet Lüntenbeck wordt voortaan de gehele week bediend in plaats van alleen gedurende de ochtendspits. Tevens worden de haltes Paul-Hanisch-Haus, Röpkestraße en Stockmannsmühle voortaan ook richting Lüntenbeck bediend.

Doordeweeks tijdens de vakanties wordt het aantal ritten per uur tussen de haltes Schulzentrum Süd en Im Rehsiepen gereduceerd van twee naar één.

Alle ritten worden omgezet in belbusritten. De extra ritten tijdens de ochtendspits gaan ook tussen de haltes Sonnborner Ufer en Zoo/Stadion rijden.

De route richting Hatzfeld wordt gewijzigd. In plaats van via de Carnaper Straße te rijden, wordt voortaan via de Rödiger Straße gereden. Hierdoor krijgt Rott vanaf Barmen een verbeterde bediening.

Wijzigingen per 10 oktober 2021

De ritten in Remscheid worden vanaf het Friedrich-Ebert-Platz verlengd naar de halte Pirnaplatz. De haltes Stachelhausen en Papenberger Straße die door enkele vroege of late ritten die doorreden naar Remscheid Hauptbahnhof werden bediend, komen te vervallen.

Het aantal ritten tussen Ronsdorf en Lüttringhausen wordt verminderd, doordat lijn 666 voortaan door gaat rijden Ronsdorf. Hierdoor wordt in de ochtendspits de frequentie richting Lüttringhausen verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur en in de middagspits in de omgekeerde richting. Doordeweeks tussen circa 12:00 en 15:00 uur wordt de frequentie in beide richtingen verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur.