Duisburger Verkehrsgesellschaft

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf DVG)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Duisburger Verkehrsgesellschaft AG of kortweg DVG is de stadsvervoerder van de Duitse stad Duisburg. Het bedrijf doet dit al sinds 1940, toen het werd opgericht uit drie vervoerders die het transport per tram in en om Duisburg verzorgden. Van het tramnet van de DVG is na grootschalige aanpassingen en verbouwingen niet veel meer overgebleven. Het huidige vervoer van de DVG valt onder de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr.

Op dit moment is de DVG voor 74% eigendom van de Duisburger Versorgungs- und Verkehrsgesellschaft mbH (DVV), die meerdere functies in Duisburg vervuld. Verder is de Stadt Duisburg zelf ook aandeelhouder van de DVG.

Tot 31 december 2016 werkte de DVG met de MVG (Mülheim) en de EVAG (Essen) intensief samen door middel van de Via Verkehrsgesellschaft mbH. Dit was een in 2010 opgezette samenwerkingsverband tussen de drie vervoerders. Toen bekend werd dat de drie bedrijven wilde fuseren met de Via Geselschaft tot de Ruhrbahn, trok de stad Duisburg aan de noodrem. Door deze beslissing kwam een einde aan de intense samenwerking tussen de drie bedrijven. De DVG bezat tot 31 december 2016 34% van de aandelen in de Via Verkehrsgesellschaft.

De huisstijl van de DVG bestaat uit een witte basis met rode diagonale strepen aan de zijkant en voorkant.

Onderaannemers

Een overzicht van de onderaannemers die in opdracht van de DVG onderweg zijn, is hier te vinden.

Externe Link