Mülheimer Verkehrsgesellschaft

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Mülheimer Verkehrsgesellschaft mbH of kortweg MVG exploiteerde tot 1 september 2017 het openbaar vervoer in en om de Duitse stad Mülheim an der Ruhr. Het openbaar vervoer van de MVG viel onder de verantwoordelijkheid van de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr.

De buslijnen van de MVG doorkruisten de gehele stad. Echter had de MVG naast verschillende buslijnen ook een eigen tramnet en exploiteerde daarnaast één stadtbahnlijn vanuit Essen in samenwerking met de Essense vervoerder EVAG. Naast samenwerking op het gebied van bus- en tramlijnen werkte de MVG op hoger niveau intensief samen met de EVAG en tot 31 december 2016 de Duisburgse vervoerder DVG onder de naam Via Verkehrsgesellschaft mbH, die in 2010 was opgericht. De MVG had van dit bedrijf 17% (later 25%) van de aandelen in handen.

Op 14 juli 2017 werd bekend dat de MVG, EVAG en de Via Vekehrsgesellschaft gingen fuseren tot de Ruhrbahn. Hiermee werd het bedrijf de één na grootste speler in de VRR. Op 1 september 2017 ging de fusie van kracht en verscheen de naam Ruhrbahn langzaamaan in het straatbeeld.