Ruhrbahn

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ruhrbahn GmbH is de uitbater van het openbaar vervoer in de steden Essen en Mülheim an der Ruhr. Het bedrijf is op 1 september 2017 ontstaan door de fusie van de voormalige stadsvervoerders Essener Verkehrs-AG (EVAG) en Mülheimer Verkehrsgesellschaft (MVG) in combinatie met de Via Verkehrsgesellschaft. Door deze fusie, die al op 14 juli 2017 bekend werd, werd het bedrijf na de Rheinbahn de grootste speler in de Verkehrsverbund Rhein Ruhr. De aandeelhouders van de Ruhrbahn zijn de stad Essen met 75% van de aandelen en de stad Mülheim met de overige 25%.

Het bedrijf exploiteert twee tramnetten (Essen en Mülheim) en één stadtbahnnet. Daarnaast zijn er sinds de oprichting van het bedrijf 84 buslijnen waar het bedrijf diensten op uitvoert.

Ook in de steden Duisburg (stadsvervoerder DVG) en Oberhausen (stadsvervoerder STOAG) werd gesproken over het aansluiten bij de Ruhrbahn. Echter zagen beide stadsbesturen geen brood in een fusie tot de Ruhrbahn en gingen dan ook niet akkoord met een eventuele fusie. Op 31 december 2016 stapte de DVG door toedoen van de stad Duisburg uit de Via Verkehrsgesellschaft om een fusie van de DVG te voorkomen.

Externe Link

Officiële site