DB Rheinlandbus

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

DB Rheinlandbus is sinds 1 november 2008 de merknaam voor de vervoerder BVR (voorheen ook de RVE en RVN). De BVR is een dochteronderneming van DB Regio Bus NRW en het hoofdkantoor is gevestigd in Düsseldorf.

Op 30 augustus 2017 werd de bedrijfsstructuur veranderd. Hierbij werden de RVE en RVN geïntegreerd in het moederbedrijf BVR, die hierdoor alle busdiensten van de DB Rheinlandbus in handen kreeg.

De DB Rheinlandbus rijdt in een groot gedeelte van west Nordrhein-Westfalen. Ze zijn met eigen lijnconcessies actief in de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr. Vanaf 1 januari 2019 ook in de Verkehrsverbund Rhein-Sieg als onderaannemer van de REVG. Op 1 januari 2020 verloor de DB Rheinlandbus zijn laatste concessies in de Kreise Düren en Heinsberg aan de Rurtalbus en West. Hierdoor bleven alleen die diensten die opdracht van de ASEAG gereden worden tot het werkgebied binnen de Aachener Verkehrsverbund horen. Voor 10 december 2017 reed de DB Rheinlandbus de lijnen in de Städteregion Aachen met behulp van eigen lijnconcessies.

Onderaannemers

De DB Rheinlandbus laat een groot gedeelte van zijn diensten uitvoeren door onderaannemers.

Externe Link

Website van DB Regio Bus NRW