Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2020 van de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) loopt van 15 december 2019 tot en met 12 december 2020. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Inhoud

Dienstregeling 2020 BOGESTRA

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op alle lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

Doordeweeks overdag wordt de frequentie verhoogd van 6x/uur naar 8x/uur. Hierdoor vervallen wel in de extra ritten tussen Gelsenkirchen Hauptbahnhof en Erle Forsthaus tijdens de ochtendspits en tussen 13:00 en 15:00 uur die zorgden voor een frequentie van 9x/uur.

Op deze lijn wordt de dienstregeling uitgebreid. Tussen Gelsenkirchen Buer en Bochum Laer wordt doordeweeks overdag voortaan 8x/uur in plaats van 6x/uur gereden en het traject naar Langendreer wordt 4x/uur in plaats van 3x/uur bediend. De extra ritten buiten de vakanties die tussen Gelsenkirchen Buer en Gelsenkirchen Hauptbahnhof zorgden voor een frequentie van 12x/uur komen hierbij te vervallen. Ook gedurende de rustigere uren wordt de frequentie tussen Gelsenkirchen Heinrich-König-Platz en Bochum Laer verhoogd. Zo wordt op zaterdag de frequentie verhoogd van 4x/uur naar 8x/uur en in de avonduren en op zondag van 2x/uur naar 4x/uur.

Deze nieuwe lijn gaat lijn 310 van maandag tot en met zaterdag overdag versterken tussen Höntrop en Langendreer en neemt hiermee een gedeelte van de ritten van lijn 310 over.

De frequentie doordeweeks overdag wordt verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. Tegelijkertijd komt er doordeweeks versterking door middel van de nieuwe lijn 316.

De frequentie doordeweeks overdag wordt verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. Tegelijkertijd komt er doordeweeks versterking tussen Gerthe en het Hauptbahnhof door middel van de nieuwe lijn 316.

Deze nieuwe lijn gaat lijn 310 van maandag tot en met zaterdag overdag versterken tussen Langendreer en Witten en neemt hiermee een gedeelte van de ritten van lijn 310 over. Lijn 309 gaat net zoals lijn 310 de nieuwe trambaan tussen Langendreer en Witten rijden, hiermee wordt de route van buslijn 378 deels overgenomen. De daadwerkelijke opening van de trambaan vindt pas plaats in de herfst van 2020, tot die tijd rijden er bussen op een gedeelte van de route.

Deze lijn gaat voortaan via Langendreer over de nieuwe trambaan naar Witten rijden en neemt deels de route van buslijn 378 over. De daadwerkelijke opening van de trambaan vindt pas plaats in de herfst van 2020, tot die tijd rijden er bussen op een gedeelte van de route. Tevens wordt de frequentie op lijn 310 de gehele week verlaagd naar 2x/uur door de komst van de versterkingslijnen 305 en 309 van maandag tot en met zaterdag overdag.

Deze nieuwe lijn gaat de lijnen 306 en 308 in de brede spitsuren versterken en neemt ook een gedeelte van de ritten van deze lijnen over. Tevens worden door de komst van lijn 316 de extra ritten van en naar het Nordbad van lijn 318 opgeheven.

Op deze lijn vervaklen de extra ritten buiten de vakanties tussen de haltes Nordbad en het Hauptbahnhof door de komst van lijn 316. Tevens wordt de frequentie doordeweeks tussen Bochum Hauptbahnhof en Dahlhausen verhoogd van 3x/uur naar 4x/uur.

Op deze lijn komt het trajectdeel tussen Kämpen, Durchholz en Herbede te vervallen. Dit gedeelte wordt ondergebracht bij lijn 375. Tevens wordt de route tussen Bochum Querenburg en Witten Heven overgenomen door de lijnen 374 en 375. Lijn 320 gaat op zijn beurt de route van lijn 375 op dit traject rijden via de Botanischer Garten.

De route in het centrum van Bochum wordt gewijzigd. Voortaan wordt via het Tierpark in plaats van via het Neuer Park gereden. Hiermee wordt de route van de lijnen 354 en 394 deels overgenomen. Bovendien wordt voortaan altijd de halte Biggestraße bediend en wordt de frequentie doordeweeks overdag verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie komt parallel aan het traject tussen Bochum Hauptbahnhof en Harpen lijn 339 te rijden.

Deze nieuwe lijn gaat de lijnen 336 en 349 versterken, aangezien beide lijnen doordeweeks in frequentie worden verlaagd. Het eindpunt in het zuiden van Bochum komt te liggen bij de Ruhr-Unversität.

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Westfälische Hochschule, de halte Neidenburger Straße in Neidenburger Straße/WH en de halte Weidenstraße in Hof Holz.

Deze lijn wordt volledig geïntegreerd in lijn 366. Nieuw is dat de route in Riemke wordt verlengd naar Riemke Bahnhof. De nieuwe lijn 344 gaat lijn 346 grotendeels vervangen en wordt tegelijkertijd vanaf Eppendorf via Höntrop naar Wattenscheid verlengd. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 365 overgenomen. Nieuw is dat lijn 346 alleen nog doordeweeks 2x/uur gaat rijden als aanvulling op lijn 344.

De route van deze lijn wordt zowel in het centrum van Bochum als in Langendreer gewijzigd. In het centrum wordt niet langer via de Lohring gereden maar via de Wasserstraße en in Langendreer wordt niet langer via Langendreer S-Bahnhof en Langendreer Markt gereden maar via Langendreer West S-Bahnhof en Langendreer Amt. Bovendien wordt de frequentie verlaagd door de parallel rijdende lijn 355 die een gedeelte van de ritten voor zijn rekening gaat nemen. Het traject tussen Dahlhausen S-Bahnhof en de Munscheider Straße wordt niet langer bediend door lijn 390 maar alleen nog door de lijnen 345 en 355.

Deze lijn wordt vanaf Eppendorf via Höntrop naar Wattenscheid verlengd. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 390 overgenomen. Nieuw is dat lijn 346 alleen nog 2x/uur doordeweeks gaat rijden als aanvulling op lijn 344 die grotendeels dezelfde route gaat rijden.

Deze lijn gaat doordeweeks nog maar 1x/uur in plaats van 2x/uur naar de Haarstraße rijden. Ter compensatie gaat op een gedeelte van de route ook lijn 339 rijden. Wel wordt voortaan op zondag voor 12:00 uur ook de Blankensteiner Straße 1x/uur bediend. Als laatste wordt de halte Buddenbergplatz ook richting het Hauptbahnhof bediend en tegelijkertijd hernoemd in Hauptbahnhof/Buddenbergplatz net zoals de halte Seier wordt hernoemd in Wiemelhauser Straße.

Deze lijn wordt opgeheven en wordt gedeeltelijk vervangen door de lijnen 357 en 390. Voor het traject naar Weitmar kan voortaan alleen nog gebruik gemaakt worden van de tram. De nieuwe lijn 352 is een samenvoeging van de route van lijn 394 in Eppendorf en de route tussen Stahlhausen en Hofstede van lijn 360.

Deze lijn wordt ingekort tot de Blankensteiner Straße. Het traject naar Sundern wordt overgenomen door lijn 354. Tevens wordt de routevariant via Castrop-Rauxel Merklinde overgenomen door de verlengde lijn 364. Lijn 353 gaat op zijn beurt het eindpunt bij de Kirchharpener Straße in Gerthe overnemen van lijn 364. Deze halte wordt alleen bediend door de ritten die binnen Bochum blijven, die doordeweeks gaan zorgen voor een frequentie van 4x/uur. Door de komst van lijn 364 wordt de frequentie naar Castrop-Rauxel de gehele week verlaagd.

De lijnen 354 en 394 die al grotendeels parallel reden worden samengevoegd tot één lijn 354. Hierbij wordt de route in het centrum van Bochum fors gewijzigd. Nieuw is dat niet langer naar Eppendorf wordt gereden maar naar Sundern] in het zuiden van Weitmar dat voorheen bediend wordt door lijn 353. De route in Eppendorf van lijn 354 wordt overgenomen door lijn 365 en die van lijn 394 door lijn 352.

De lijnen 355 en 369 worden samengevoegd tot één lijn 369 tussen Langendreer, Somborn en Lütgendortmund. Daarnaast wordt het traject binnen Langendreer voortaan verzorgd door de lijnen 345 en 355 en het traject naar het Ruhr Park wordt overgenomen door lijn 379. De nieuwe lijn 355 gaat tussen Dahlhausen en Langendreer lijn 345 versterken. Nieuw is de route door Weitmar die deels van lijn 365 wordt overgenomen en de licht gewijzigde route in Altenbochum via het Hauptfriedhof. Door de komst van lijn 355 wordt de frequentie op lijn 345 de gehele week verlaagd. De nieuwe route door Langendreer wordt overgenomen van de lijnen 355 en 364. Het traject tussen Dahlhausen S-Bahnhof en de Munscheider Straße wordt niet langer bediend door lijn 390 maar alleen door de lijnen 345 en 355. De bediening van Ehrenfeld S-Bahnhof wordt overgenomen van lijn 388.

Deze lijn gaat alleen nog naar Querenburg rijden. Het vervallen traject naar Stiepel wordt gecompenseerd door een frequentieverhoging op lijn 370. Wel wordt het traject naar Querenburg een groot gedeelte van de week 2x/uur in plaats van 1x/uur bediend, mede doordat de extra ritten tussen Wiemelhausen en Querenburg op lijn 372 komen te vervallen.

Deze lijn gaat voortaan de verbinding tussen Dahlhausen en Oberdahlhausen via Linden voor zijn rekening nemen, waarmee de lijnen 352, 357 en 358 deels worden overgenomen. De directe route tussen Oberdahlhausen en Linden wordt voortaan verzorgd door lijn 390. Nieuw op lijn 357 is de introductie van een belbus in de late avond tussen Dahlhausen en Linden. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

Lijn 357 gaat de verbinding tussen Dahlhausen en Oberdahlhausen via Linden voor zijn rekening nemen, waarmee de lijnen 352, 357 en 358 deels worden overgenomen. De directe route tussen Oberdahlhausen en Linden wordt voortaan verzorgd door lijn 390. Nieuw op lijn 357 is de introductie van een belbus in de late avond tussen Dahlhausen en Linden. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. De nieuwe lijn 358 gaat van Harpen via Altenbochum naar de Ruhr-Universität rijden. Hiermee wordt het oostelijke routedeel van lijn 360 overgenomen.

Deze lijn wordt opgeheven. De route wordt grotendeels overgenomen door de lijnen 352, 358, 365 en 395.

Deze lijn wordt vanaf Gerthe verlengd naar Castrop-Rauxel, waarmee de routevariant van lijn 353 via Merklinde wordt overgenomen. De route naar de Kirchharpener Straße in Gerthe wordt voortaan bediend door de gewijzigde lijn 353. Nieuw is ook dat de route in Langendreer wordt gewijzigd. Zo wordt niet langer via Zum Familienwohl maar de Mansfelder Straße naar Langendreer West gereden en komt de routevariant in Werne via Im Meerland te vervallen. Eerstgenoemde wordt deels overgenomen door de lijnen 345 en 355 en laatstgenoemde wordt voortaan verzorgd door lijn 366. Lijn 364 gaat op zijn beurt weer vaker rijden via Werne Amt ter compensatie voor het vervallen van lijn 366 op dit traject.

De route op deze lijn wordt op enkele plekken fors gewijzigd. Zo wordt in Weitmar voortaan via Springorum gereden in plaats van via de Idunaweg. De route via Springorum wordt overgenomen van lijn 360 en de route via de Idunaweg wordt voortaan verzorgd door lijn 355. In Eppendorf loopt de route voortaan via de Munscheider Straße in plaats van via Eppendorf Mitte. De route via Eppendorf Mitte wordt overgenomen door lijn 344 en de route via de Munscheider Straße wordt overgenomen van de lijnen 354 en 390. Als laatste wordt de route in het centrum van Bochum gewijzigd, waarbij de route wordt uitgebreid met onder andere de halte Rathaus. De frequenties blijven hierbij ongewijzigd.

Deze lijn wordt vanaf de halte Bergener Straße verlengd naar Herne Bahnhof ter ondersteuning van lijn 367. Tevens wordt vanaf Hiltrop Kirche voortaan ook naar het nieuwe eindpunt Riemke Bahnhof gereden, waarmee de route van lijn 344 wordt overgenomen. Nieuw is ook dat de route in Werne wordt gewijzigd. Voortaan wordt niet meer via Werne Amt gereden maar via Im Meerland. Hiermee wordt deze routevariant van lijn 364 overgenomen. De vervallen route via Werne Amt wordt voortaan vaker bediend door lijn 364. Als laatste wordt de route in Langendreer ingekort tot de halte Luchsweg.

Doordeweeks wordt de frequentie over de gehele route verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie wordt doordeweeks tussen het Hauptbahnhof en de Berthastraße de frequentie verhoogd naar 4x/uur en in de middagspits ook tussen Ruhr Park/UCI en het Hauptbahnhof.

De lijnen 355 en 369 worden samengevoegd tot één lijn 369 tussen Langendreer, Somborn en Lütgendortmund. Het traject van lijn 369 naar Sportplatz Papenholz komt te vervallen.

De route van van deze lijn wordt op meerdere punten licht gewijzigd. Zo wordt in Langendreer voortaan via de haltes Unterstraße en Wallbaumweg gereden in plaats van via de haltes Kaltehardt en Auf den Scheffeln. In Querenburg wordt niet langer via de Markstraße gereden maar via de Gesundheitscampus. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag overdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur mede door het wegvallen van lijn 356 in Stiepel. Als laatste wordt in de avonduren en op zondag niet langer tussen Langendreer West en Dortmund gereden maar tussen Stiepel en Querenburg.

De route van deze lijn wordt zowel in Langendreer als in Querenburg gewijzigd. Zo wordt er in Langendreer voortaan via de Unterstraße gereden in plaats van via de Ümminger Straße en in Querenburg wordt niet langer via de halte Auf der Papenburg gereden maar via de Gesundheitscampus. De extra ritten tussen Querenburg en Wiemelhausen worden in lijn 356 geïntegreerd. Als laatste wordt de halte O-Werk ook op zaterdag bediend, vervallen de belbusritten in de late avond en wordt in de avonduren niet meer doorgereden naar de Industriestraße.

Deze lijn wordt opgericht als nieuwe lijn tussen Bochum Ruhr-Universität en Witten Herbede. Deze lijn neemt samen met lijn 375 het gedeelte tussen Bochum Ruhr-Universität en Witten Heven over van lijn 320. Het traject tussen Witten Heven en Herbede dient als gedeeltelijke vervanging voor lijn 375.

Deze lijn gaat vanaf Heven doorrijden naar Herbede, Durchholz en Kämpen. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 320 overgenomen net als de bediening van Durchholz in de stille uren van lijn 379. Het traject naar de eindhalte Zu den Eichen wordt voortaan bediend door lijn 374. Bovendien wordt de route tussen Witten Heven en Bochum Querenburg omgewisseld met lijn 320. Als laatste worden de ritten op zondag in de zomermaanden tussen Witten Hauptbahnhof en de Ruhr-Universität via de Botanischer Garten overgenomen van lijn 376.

De ritten op zondag tijdens de zomermaanden tussen de Ruhr-Universität en Witten Hauptbahnhof via de Botanischer Garten komen te vervallen. Deze ritten worden voortaan verzorgd door lijn 375. Wel worden in de ochtendspits buiten de vakanties twee extra ritten van Witten naar de Ruhr-Universität aan de dienstregeling toegevoegd. Deze ritten gaan voortaan via een versnelde route in Bochum rijden.

Deze lijn wordt in lijn 378 geïntegreerd, waardoor de route voortaan de gehele week wordt bediend.

Deze lijn gaat vanaf Langendreer naar de Ruhr-Universität rijden in plaats van naar Witten vanwege de komst van de nieuwe tramlijnen 309 en 310. Om Bommern toch een frequente verbinding te geven wordt de frequentie op lijn 379 binnen Witten verhoogd. Het traject tussen Langendreer en de Ruhr-Universität wordt overgenomen van lijn 377 en wordt voortaan de gehele week bediend. Als laatste wordt doordeweeks de frequentie tussen de Ruhr-Universität, Langendreer en Lutgendortmund uitgebreid van 3x/uur naar 4x/uur en tussen Lutgendortmund en Castrop-Rauxel verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur.

Deze lijn wordt vanaf Langendreer verlengd naar het Ruhr Park om het wegvallen van lijn 355 op dit traject te compenseren. Nieuw is dat Witten Hauptbahnhof en de Hörder Straße in de route worden opgenomen. Bovendien gaan de ritten in de avonduren en op zondag maar tot Bommeraner Heide rijden in plaats van naar het Durchholzer Platz. De bediening van Durchholz wordt op deze momenten overgenomen door lijn 375. Doordeweeks wordt de frequentie tussen Bochum en Witten Bommern verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie voor de frequentieverlaging en het wegvallen van lijn 378 in Witten komen extra ritten binnen Witten te rijden om de frequente bediening van Bommern te behouden.

De ritten die van maandag- tot en met zaterdagavond richting Buer Rathaus rijden gaan via de halte Im Sundern rijden.

De route wordt vanaf Bochum Hofstede verlengd naar Bochum Riemke om het vervallen van de lijnen 388 en 395 te compenseren.

De halte Stadthalle wordt aan de route toegevoegd.

Deze lijn komt te vervallen. Het traject tussen Riemke en Hofstede wordt overgenomen door de verlengde lijn 385, het traject binnen Hofstede wordt voortaan verzorgd door lijn 395 en de bediening van Ehrenfeld S-Bahnhof wordt overgenomen door lijn 355. Het eindpunt bij de halte Springorumallee vervalt volledig.

De frequentie doordeweeks wordt verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie komen er in brede spitsuren extra ritten tussen Gelsenkirchen Hauptbahnhof en Wattenscheid Bahnhof, waardoor een kwartiersdienst op dit traject ontstaat. Bovendien wordt de nieuwe halte Stadthalle aan de route toegevoegd.

Op deze lijn wordt tussen de haltes Höntrop S-Bahnhof en Scharpenseelstraße de route gewijzigd. Voortaan wordt niet langer via de Munscheider Straße gereden maar via de Elchweg, waarmee een nieuwe route door Höntrop wordt aangeboden. De voormalige route via Eppendorf wordt voortaan verzorgd door de lijnen 346 en 365. Tevens wordt niet langer naar Dahlhausen S-Bahnhof gereden maar naar Linden Mitte waarmee het traject tussen Oberdahlhausen en Linden van de lijnen 352, 357 en 358 wordt overgenomen. Het traject tussen Oberdahlhausen en Dahlhausen van lijn 390 wordt voortaan bediend door de lijnen 345 en 355. Als laatste wordt de frequentie doordeweeks overdag over de gehele route verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie gaan er extra ritten op lijn 390 rijden met name binnen Bochum en wordt lijn 391 binnen Herne opgericht.

De lijnen 354 en 394 die al grotendeels parallel reden worden samengevoegd tot één lijn 354. Hierbij wordt de route in het centrum van Bochum fors gewijzigd. Nieuw is dat niet langer naar Eppendorf wordt gereden maar naar Sundern in het zuiden van Weitmar dat voorheen bediend werd door lijn 353. De route in Eppendorf van lijn 354 wordt overgenomen door lijn 365 en die van lijn 394 door lijn 352.

Deze lijn wordt vanaf de halte Hannibal Einkaufscentrum in Hofstede verlengd naar Grumme en Harpen, waarmee een gedeelte van de route van de lijnen 360 en 388 wordt overgenomen. Het traject naar Riemke wordt overgenomen door de verlengde lijn 385. Tevens komen de ritten naar Herne Drögenkamp te vervallen.

De halte Neidenburger Straße wordt hernoemd in Neidenburger Straße/WH.

De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Westfälische Hochschule.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 350. Nieuw hierbij is de uitgebreidere route in Hattingen Welper om het wegvallen van lijn 141 te compenseren. Hierbij wordt onder andere de halte Welper Markt in de route opgenomen. In Bochum wordt de route uitgebreid met de haltes Christstraße en Farnstraße. Tevens wordt de dienstregeling uitgebreid. Zo wordt frequentie doordeweeks overdag verhoogd van 3x/uur naar 4x/uur en in Hattingen wordt de frequentie op zaterdag uitgebreid van 2x/uur naar 4x/uur en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur.

Deze nieuwe lijn gaat als snelbus rijden tussen Wattenscheid en Querenburg om Wattenscheid een snelle verbinding met de Universität te kunnen geven.

De halte Frieda-Schanz-Straße wordt hernoemd in Grummer Teiche. Tevens wordt de halte Mühlenweg aan de route toegevoegd.

De halte Mettestraße richting Langendreer wordt weer aan de route toegevoegd. Tevens wordt de halte Buddenbergplatz hernoemd in Hauptbahnhof/Buddenbergplatz.

De halte Bochumer Verein/Jahrhunderthalle wordt aan de route toegevoegd.

De haltes Stadthalle en Bochumer Verein/Jahrhunderthalle worden aan de route toegevoegd.

De halte Seier wordt hernoemd in Wiemelhauser Straße en de halte Natorpstraße in Heimkehrer-Dankes-Kirche. Tevens wordt de halte Hauptbahnhof/Buddenbergplatz aan de route toegevoegd.

De halte Seier wordt hernoemd in Wiemelhauser Straße, de halte Natorpstraße in Heimkehrer-Dankes-Kirche en de halte Buddenbergplatz in Hauptbahnhof/Buddenbergplatz.

De halte Neidenburger Straße wordt hernoemd in Neidenburger Straße/WH en de halte Weidenstraße in Hof Holz.

De halte Auf dem Jäger wordt vervangen door de halte Krumme Straße.

Wijzigingen per 20 april 2020

Algemeen: Op enkele lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De halte Marktstraße/Darler Heide wordt aan de route toegevoegd. Tegelijkertijd wordt de halte ZOOM Erlebniswelt hernoemd in ZOOM Erlebniswelt/Eingang.

Deze lijn wordt opgericht om het stadsdeel Bismarck beter te ontsluiten.

Wijzigingen per 14 juni 2020

Op zaterdag gaan de korte ritten in Hattingen niet langer rijden tussen de haltes Katzenstein en Museum/Klinik.

De halte Brantropstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Brantropstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Brantropstraße wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 1 november 2020

Het tramtraject tussen Langendreer en Witten wordt geopend. Hierbij wordt de halte Papenholz in de route opgenomen en komt de pendelbus te vervallen.

Het tramtraject tussen Langendreer en Witten wordt geopend. Hierbij wordt de halte Papenholz in de route opgenomen en komt de pendelbus net als de bediening van Langendreer S-Bahnhof te vervallen.

Dienstregeling 2020 BSM

Wijziging per 7 januari 2020

Het nieuwe busstation in Leverkusen wordt in gebruik genomen. Hierdoor wordt voortaan de halte Leverkusen Mitte bediend in plaats van Rathaus-Galerie.

Wijziging per 26 februari 2020

De eerste autonoom rijdende bus in Monheim am Rhein wordt in gebruik genomen. Deze bus gaat Monheim Busbahnhof elk kwartier verbinden met de Altstadt

Dienstregeling 2020 DB Rheinlandbus

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op enkele lijnen rondom Dorsten, Schermbeck, Velbert en Wesel wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De halte Bommern Denkmal wordt hernoemd in Bommern Mitte.

De frequentie wordt op zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt een extra late rit van Hagen naar Schwerte aan de dienstregeling toegevoegd en wordt de halte Kabel Bahnhof hernoemd in Buschmühlenstraße.

De scholierenritten die tot Önkfeld, Herbeck of Schulbusbahnhof Mühlenstraße reden gaan doorrijden naar Radevormwald Busbahnhof.

De halte Kreiskrankenhaus wordt hernoemd in Rheinland Klinikum.

Tijdens de doordeweekse avonduren wordt voortaan tot circa 21:00 gereden en op zaterdag wordt drie uur langer doorgereden tot circa 18:00 uur.

Er wordt niet langer via het Sportzentrum gereden maar via de nieuwe haltes Am Rosental en Schulstraße.

Wijziging per 7 januari 2020

De exploitatie van deze lijn wordt overgenomen door DB Westfalenbus, ten koste van DB Rheinlandbus.

Wijzigingen per 14 juni 2020

De halte Gymnasium komt richting Kamp-Lintfort te vervallen.

Het traject tussen Dormagen Bahnhof en Dormagen Marktplatz komt te vervallen. Enkele scholierenritten blijven van en naar de halte Haberlandstraße rijden. Daarnaast gaat de eerste rit op zaterdag richting Dormagen starten bij de halte Sinsteden.

Wijziging per 12 augustus 2020

De dienstregeling wordt aangepast. In de ochtendspits wordt de rit van Kaarster See naar Büttgen S-Bahnhof geïntegreerd in de rit vanaf de halte Badeniastraße. Hierdoor worden meer haltes onderweg bediend. Tegelijkertijd komt in de ochtendspits een nieuwe rit van Am Hoverkamp naar Büttgen S-Bahnhof te rijden. In de middag wordt ook een rit van Büttgen S-Bahnhof naar Am Hoverkamp aan de dienstregeling toegevoegd. De laatste twee genoemde ritten rijden tussen de haltes Gesamtschule en Oppelner Straße via een directe route.

Dienstregeling 2020 DSW21

Wijzigingen per 7 januari 2020

De halte Wambeler Holz komt te vervallen. In plaats daarvan worden de haltes Kaiserstuhlstraße en Walzwerkstraße bediend.

Doordeweeks beginnen en eindigen de ritten tussen circa 14:30 en 19:00 uur voortaan bij de halte Willem-van-Vloten-Straße in plaats van bij Hörde Bahnhof.

In de brede spitsuren wordt de frequentie verhoogd van 3x/uur naar 4x/uur en in de daluren juist verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. In de ochtendspits wordt de frequentie tussen de haltes Eichwaldstraße en Roningweg ook verhoogd naar 6x/uur en gaan deze ritten ook in de vakanties rijden. Op zaterdag wordt de frequentie tussen de haltes Baedekerstraße en Eichwaldstraße verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur waardoor voortaan 2x/uur de gehele route wordt gereden.

Doordeweeks beginnen en eindigen de ritten tussen circa 14:30 en 19:00 uur voortaan bij de halte Willem-van-Vloten-Straße in plaats van bij Hörde Bahnhof.

De omleiding in Schüren wordt ongedaan gemaakt. Voortaan wordt weer via de reguliere route gereden.

In de spits wordt 1x/uur een extra rit van Marten Süd naar Germania aan de dienstregeling toegevoegd.

In de spits wordt 1x/uur een extra rit van Germania naar Marten Süd aan de dienstregeling toegevoegd.

In de spits wordt 2x/uur een extra rit tussen Germania en de Echeloh-Siedlung aan de dienstregeling toegevoegd.

In de spits wordt 3x/uur een extra rit tussen Westerfilde en Göllenkamp aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks na 21:00 uur blijft richting Mengede nog maar één rit het IKEA Logistikzentrum rijden. Op zaterdag gaat rond 14:00 uur richting het Hauptbahnhof één rit via het IKEA Logistikzentrum rijden.

De omleiding tussen Aplerbeck en Schüren wordt ongedaan gemaakt. Voortaan wordt weer via de reguliere route gereden. Hierbij komen de haltes Rodenbergstraße/Aplerbeck en Rodenberg Center niet terug in de dienstregeling.

Wijziging per 3 maart 2020

Van maandag tot en met vrijdag wordt rond middernacht een derde rit van de halte Borsigplatz naar Dortmund Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 11 mei 2020

Er gaan meer ritten tussen Fredenbaum en Dortmund Hauptbahnhof rijden. Voortaan wordt dit traject ook doordeweeks tussen circa 12:00 en 15:00 uur bediend. Tevens gaan de ritten op dit traject ook in de vakanties rijden.

Het traject tussen Hafen en Dortmund Hauptbahnhof wordt voortaan ook tussen circa 12:00 en 15:00 uur bediend. Tevens gaan de ritten op dit traject ook in de vakanties rijden.

Wijzigingen per 18 mei 2020

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 6:00 en 9:00 uur en tussen 12:00 en 16:00 uur worden extra ritten tussen de haltes Lindenhorst Kirche en Schulte Rodding aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Doordeweeks tussen 8:00 en 9:00 uur worden drie extra ritten van de halte Gürtlerstraße naar Grevel aan de dienstregeling toegevoegd. Hierdoor wordt het aantal ritten verhoogd van drie naar zes. Alle ritten gaan in de ochtend voortaan starten bij de halte Gürtlerstraße in plaats van bij de halte Steinhofstraße. In plaats van in de middag alleen tussen 14:30 uur en 16:00 uur 6x/uur richting de halte Gürtlerstraße te rijden, wordt voortaan tussen 12:00 en 17:00 uur 6x/uur gereden in beide richtingen.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Rond het middaguur gaan drie extra ritten van de halte Roningweg naar de Baedekerstraße rijden. Hierdoor wordt de frequentie al vanaf 12:00 uur in plaats van 13:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur wprden extra ritten tussen de haltes Hörde Bahnhof en Heideweg aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject. In de ochtendspits rijden deze ritten alleen richting Hörde Bahnhof.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 13:00 en 15:00 uur worden extra ritten aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op het gehele traject.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 6:30 en 9:00 uur wordt het aantal ritten tussen de haltes Alperbeck en Zum Alten Flugfeld uitgebreid waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 3 à 5x/uur naar 6x/uur. Gedurende de middaguren wordt tussen circa 12:00 en 16:00 uur de frequentie tussen de haltes Aplerbeck en Asseln Aplerbecker Straße verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur wordt de frequentie van de halte Hörde Bahnhof naar de Danziger Straße verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 15:00 uur worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de frequentie wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. Deze verdichtingsritten gaan van Kruckel via Barop en Löttringhausen direct terug naar Kruckel rijden.

De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. In de ochtendspits wordt de frequentie verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur. Deze verdichtingsritten rijden richting Kirchlinde niet via de halte Hafen.

Het aantal ritten tussen Germania en Marten Süd wordt fors uitgebreid. In plaats van in de spitsuren 1x/uur extra van Marten Süd naar Germania te rijden, wordt doordeweeks tussen circa 6:00 en 8:00 uur en tussen circa 12:00 en 17:00 uur 3x/uur extra tussen beide haltes gereden. Wel gaan deze ritten alleen nog buiten de vakanties rijden.

De extra ritten van Germania naar Marten Süd komen te vervallen.

Get aantal ritten tussen Germania en Oespel wordt fors uitgebreid. In plaats van in de spitsuren 2x/uur extra tussen Germania en Echeloh-Siedlung te rijden, wordt doordeweeks tussen circa 6:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 17:00 uur 3x/uur extra tussen beide haltes gereden. Wel gaan deze ritten alleen nog buiten de vakanties rijden.

In de ochtendspits vervallen de ritten van Westerfilde naar Göllenkamp. Nieuw is dat de extra ritten in de middag tussen circa 12:00 en 17:00 uur gaan rijden in plaats van tussen circa 15:00 en 18:00 uur.

Wijzigingen per 27 juni 2020

Enkele ritten gaan via of naar de nieuwe halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden. Op maandag tot en vrijdag gaat in de vroege ochtend één rit via en één rit naar deze halte rijden. Laatstgenoemde rijdt ook op zaterdag. Doordeweeks rond het middaguur gaan twee ritten naar de halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden en één rit vanaf deze halte. Op zaterdag gaat in de ochtend één rit naar de halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden en rond het middaguur en rond 18:00 uur rijdt één rit vanaf deze halte.

De halte Wilo wordt hernoemd in Nortkirchenstraße/Wilo. Deze halte wordt niet langer doordeweeks tussen circa 5:30 en 22:30 bediend. Gedurende deze tijdsperiode wordt de nieuwe halte WiloPark bediend.

Doordeweeks vervallen in de avonduren de gaten van een uur tussen Deusen en Mengede waardoor voortaan de gehele avond 2x/uur de volledige route wordt gereden. Op zondag wordt de frequentie tot circa 21:00 uur verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De halte Wilo wordt hernoemd in Nortkirchenstraße/Wilo. Tegelijkertijd gaat de eerste rit van vrijdag- op zaterdagnacht via de nieuwe halte WiloPark rijden.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Opnieuw worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Zo worden voortaan tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur ook extra ritten tussen de haltes Huckarde Bushof en Deusen aan de dienstregeling toegevoegd die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject.

Het aantal verdichtingsritten van de halte Gürtlerstraße naar Grevel in de ochtendspits wordt gereduceerd van zes naar vier.

Er wordt een aantal verdichtingsritten tussen de haltes Hörde Bahnhof en Schwerter Wald aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 7:00 en 8:30 uur en tussen 13:00 en 16:00 uur wordt de frequentie op dit traject verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

De verdichtingsritten in de middag gaan ook rijden tussen de haltes Heideweg en Erikastraße.

De verdichtingsritten in de middaguren vervallen waardoor de frequentie tussen de haltes Hörde Bahnhof en Aplerbeck weer wordt verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur.

Rond de schooltijden worden enkele verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. In de ochtendspits gaat één extra rit van Husen naar Asseln Aplerbecker Straße rijden. Tevens gaan in de middaguren tussen circa 13:00 en 15:30 uur extra ritten rijden tussen de haltes Husen en Asseln Aplerbecker Straße waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

Het aantal extra ritten van de halte Hörde Bahnhof naar de Danziger Straße in de ochtendspits wordt gereduceerd tot drie.

In de middagspits buiten de vakanties wordt de frequentie tussen de haltes Am Kai en Brünninghausen verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

In de ochtendspits worden vier verdichtingsritten van Wellinghofen Markt naar de halte Weiße Taube aan de dienstregeling toegevoegd.

Er worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 13:00 en 15:00 uur wordt de frequentie buiten de vakanties verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

In de ochtendspits worden vier verdichtingsritten van de halte Weiße Taube naar de Westfalenhallen aan de dienstregeling toegevoegd. In de omgekeerde richting gaan twee verdichtingsritten van de halte Westfalenhallen naar de halte Stargarder Weg rijden.

In de ochtendspits worden drie verdichtingsritten van de halte Westentor naar de halte Vinckeplatz aan de dienstregeling toegevoegd. In de middag wordt tussen circa 13:30 en 15:30 uur 4x/uur in plaats van 2x/uur van de halte Kreuzstraße naar Dortmund Hauptbahnhof gereden. Tevens wordt op zondagavond tussen circa 19:00 en 21:00 uur de frequentie tussen de haltes Kreuzstraße en Hauptbahnhof verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De verdichtingsritten in de ochtendspits komen weer te vervallen waardoor de frequentie wordt verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur.

In de ochtendspits worden drie verdichtingsritten van Jungferntal naar Huckarde Bushof aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 15:00 uur wordt 2x/uur een extra rit tussen de haltes Huckarde Bushof en Otto-Hahn-Straße aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 1 à 3x/uur naar 3 à 5x/uur.

De dienstregeling wordt fors gewijzigd. Lijn 474 gaat niet langer via Mengeder Heide naar Brambauer rijden maar via een directe route. De bediening van Mengeder Heide wordt overgenomen door lijn 476.

Deze nieuwe lijn neemt de bediening van Mengeder Heide over van lijn 474 waardoor deze lijn een snellere route naar Brambauer kan gaan rijden.

Wijziging per 23 november 2020

De dienstregeling wordt aangepast aan de vraag. Hierbij wordt de frequentie doordeweeks verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur en komen in het weekend de korte ritten tussen de haltes Airport P6 West en Airport te vervallen. Deze korte ritten zorgden voor een frequentie van 4x/uur. Op zondagochtend tussen 4:00 en 7:00 uur wordt de frequentie verder verlaagd naar 1x/uur met tussen Airport P6 West en Airport 1x/uur een extra rit.

Dienstregeling 2020 DVG

Wijziging per 15 december 2019

De dienstregeling tussen Duisburg Hauptbahnhof en Bissingheim wordt fors uitgebreid. In de spitsuren wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 4x/uur en op overige tijdstippen van 1x/uur naar 2x/uur. De toegevoegde ritten krijgen een nieuw eindpunt bij de halte Kuhtor, waarbij ook de haltes Stadttheater en Schäferturm worden opgenomen in de route.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Algemeen: Op zaterdag wordt op de meeste lijnen de dienst eerder opgestart.

Het traject tussen de haltes Sankt-Johannes-Hospital en Matenastraße wordt weer in gebruik genomen. Dit traject wordt maximaal 2x/uur bediend.

De route wordt licht gewijzigd. De halte Laaker Straße komt te vervallen. Tegelijkertijd worden de haltes Biesenstraße, Auf dem Damm en Kaiser-Wilhelm-Krankenhaus aan de route toegevoegd.

De halte Maiblumenstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Maiblumenstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Zentralfriedhof wordt weer in de route opgenomen. Van maandag tot en met zaterdag wordt deze halte voortaan viermaal per dag bediend en op zondag tweemaal per dag. Tevens wordt de halte Maiblumenstraße aan de route toegevoegd.

In de ochtendspits wordt een rit van Ruhrau via Werthacker en terug naar Ruhrau aan de dienstregeling toegevoegd.

Het eindpunt van de toegevoegde ritten binnen Duisburg wordt verlegd van de halte Ehinger Berg naar de halte Krefelder Straße.

De route wordt licht gewijzigd. De halte Schwabenstraße komt te vervallen. Tegelijkertijd worden de haltes Bayernstraße, Fahrner Straße en Jubiläumshain aan de route toegevoegd.

Dienstregeling 2020 HCR

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op verschillende lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De route wordt uitgebreid met de halte Schwerinstraße dat tevens het nieuwe eindpunt wordt in Bochum.

De route in Bochum wordt licht gewijzigd. Het eindpunt komt te liggen bij de halte Hiltroper Straße in plaats Hiltrop kirche. Bij deze wijzigingen worden de haltes Eifelstraße en Hiltroper Straße nieuw aan de route toegevoegd.

Doordat de frequentie op lijn 390 doordeweeks overdag wordt verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur wordt ter compensatie binnen Herne lijn 391 opgericht die vanaf Röhlinghausen gaat doorrijden naar Wanne-Eickel Hauptbahnhof. Er wordt doordeweeks overdag 2x/uur gereden.

Dienstregeling 2020 HST

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op alle lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden. In de avonduren wordt door alle lijnen die overdag rijden langer doorgereden. De nachtlijnen starten hierdoor hun dienst later op.

Deze lijn gaat tijdens de spitsuren vanaf Hagen Hauptbahnhof naar Boele Markt rijden om lijn 512 te versterken. Tevens wordt van maandag tot en met zaterdag overdag altijd 3x/uur in plaats van 2 à 4x/uur gereden. Op zondag en in de avonduren wordt de frequentie grotendeels verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en bovendien wordt 's avonds langer doorgereden. Het traject tussen Westerbauer Bahnhof en Baukloh wordt voortaan door lijn 532 verzorgd, het traject tussen Westerbauer Bahnhof en Gevelsberg Knapp door 521 en het traject tussen Westerbauer Bahnhof en Hagen Hauptbahnhof door de lijnen 514 en 542.

Deze lijn wordt vanaf Boele verlengd naar Bathey en neemt hiermee dit routedeel over van lijn 528. Tevens worden de ritten van lijn 544 naar Dortmund Syburg geïntegreerd in de lijnvoering. Als laatste wordt van maandag tot en met zaterdag overdag altijd 3x/uur in plaats van 2 à 4x/uur gereden en wordt 's avonds langer doorgereden. In de spitsuren wordt lijn 512 tussen het Hauptbahnhof en Boele voortaan versterkt door lijn 510.

De dienstregeling in de avonduren en op zondag wordt uitgebreid. Op zondag wordt tussen circa 11:00 en 19:00 uur 2x/uur in plaats van 1x/uur gereden net als op zaterdagavond tot circa 21:00 uur. Tevens wordt 's avonds een uur langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Deze lijn wordt vanaf Hagen Hauptbahnhof naar Haspe en Westerbauer verlengd. Hiermee wordt tussen Haspe en Westerbauer de route van lijn 510 overgenomen. Vanwege het geringe aantal passagiers wordt van maandag tot en met zaterdag de frequentie tussen Kabel en Bathey verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. Op zondag wordt het traject helemaal niet meer bediend. Tevens wordt 's avonds langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

De route wordt vanaf Herbeck verlengd naar Hohenlimburg. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag overdag tussen Hagen Hauptbahnhof en Loxbaum verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur mede door het vervallen van lijn 540. Op zondag tussen circa 11:00 en 19:00 uur wordt de frequentie op het traject tot Loxbaum verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en voortaan wordt ook 1x/uur doorgereden naar Herbeck en Hohenlimburg. Als laatste wordt 's avonds langer doorgereden.

De frequentie wordt van maandag tot en met zaterdag overdag verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur, dit gebeurt onder andere ter compensatie voor het vervallen van lijn 519 in Altenhagen en lijn 521 in Vorhalle. Bovendien wordt voortaan ook op zaterdagavond en op zondag gereden. Nieuw hierbij is de bediening van de halte Brockhausen die door alle ritten in de avonduren en op zondag wordt bediend en door de helft van de ritten van maandag tot en met zaterdag overdag. Door de uitbreiding van de dienstregeling tussen Hagen Hauptbahnhof en Eilperfeld kan lijn 519 op dit traject komen te vervallen. Als laatste wordt 's avonds langer doorgereden.

Deze lijn wordt vanaf Hohenlimburg verlengd naar Wesselbach en neemt hiermee een gedeelte van de lijnen 530 en 531 over. Tevens worden de ritten van lijn 547 tussen Kuhlerkamp en Stadtmitte in de dienstregeling geïntegreerd. Nieuw hierbij is dat deze ritten tijdens de spitsuren ook door gingen rijden naar Hohenlimburg en dat in het weekend vaker wordt gereden tussen Kuhlerkamp en Stadtmitte/Hohenlimburg. Als laatste wordt in de avonduren langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Op deze lijn blijven de wijzigingen beperkt tot het uitbreiden van de dienstregeling in de avonduren. Voortaan wordt ook op zondagavond gereden en wordt van maandag tot en met vrijdag een uur langer doorgereden.

Deze lijn gaat vanaf Hagen Hauptbahnhof naar Emsterfeld rijden in plaats van Eilperfeld. Bovendien wordt de route tussen de haltes Geitebrücke en Altenhagener Brücke gewijzigd, waardoor voortaan via Eckesey in plaats van Altenhagen wordt gereden. Het vervallen van het traject naar Eilperfeld wordt opgevangen door een frequentieverhoging op lijn 516 net zoals voor het traject tussen de haltes Geitebrücke en Altenhagener Brücke. Als laatste wordt in de avonduren langer doorgereden.

Deze lijn gaat alleen nog tussen Hagen Hauptbahnhof en Boloh rijden, waarmee de versterkingsritten naar Kückelhausen in de ochtendspits komen te vervallen. Tegelijkertijd wordt de frequentie in de ochtendspits buiten de vakanties naar Boloh verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt in de avonduren langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Deze lijn gaat voortaan van de Profilstraße naar Gevelsberg Knapp rijden. Hierbij blijft het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en Westerbauer Bahnhof grotendeels ongewijzigd, voortaan wordt niet langer via het Allgemeines Krankenhaus gereden maar via de Feuerwache. Het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en de Profilstraße wordt overgenomen van lijn 547 waarbij voortaan ook buiten de brede spitsuren wordt gereden. De bediening van Gevelsberg Knapp wordt overgenomen van lijn 510. Het traject naar Vorhalle komt voor lijn 521 te vervallen en wordt gecompenseerd door een frequentieverhoging op lijn 516 en de nieuwe lijn SB72 die naar Vossacker gaat rijden. Als laatste wordt ook langer doorgereden in de avonduren.

Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in lijn 525.

Deze lijn gaat vanaf Fley Mitte naar Garenfeld rijden waarbij het traject tussen Fley Mitte en de Tondernstraße ongewijzigd blijft. Het traject naar Garenfeld wordt overgenomen van lijn 525. De vervallen trajecten tussen de Industriestraße en Fley Mitte en tussen de Tondernstraße en Im Sibb worden gedeeltelijk overgenomen door de lijnen 542 en 543 en de lijnen 534 en SB72 respectievelijk. Als laatste wordt in de avonduren langer doorgereden.

Deze lijn gaat naar Berchum in plaats van naar Garenfeld rijden, waarmee het traject naar Berchum wordt overgenomen van lijn 522. Het traject naar Garenfeld wordt voortaan door lijn 524 bediend. Tevens wordt in de avonduren langer doorgereden.

Het traject tussen Loxbaum en de Fuhrparkstraße komt volledig te vervallen vanwege het geringe aantal reizigers. Tegelijkertijd wordt de route in Emst gewijzigd, voortaan wordt rondom Am Waldesrand enkele nieuwe haltes in gebruik genomen. Als laatste wordt in de avonduren langer doorgereden.

Deze lijn gaat alleen nog tussen Hagen Hauptbahnhof en Boele Markt rijden. Het traject tussen Boele en Bathey wordt voortaan door lijn 512 bediend en het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en Spielbrink door lijn 543. Bij laatstgenoemde lijn wordt voortaan via het Allgemeines Krankenhaus gereden. Bovendien wordt in de avonduren langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Deze lijn gaat alleen nog rijden tussen Hohenlimburg Bahnhof en Reh Schälker Landstraße. Het traject tussen Hohenlimburg Bahnhof en Wesselbach wordt overgenomen door lijn 517. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verdubbeld door het wegvallen van lijn 531. Wel vervallen alle ritten op zondagochtend.

Deze lijn komt in zijn geheel te vervallen. De ritten die reden tussen Hohenlimburg Bahnhof en Reh worden geïntegreerd in lijn 530 en het traject tussen Hohenlimburg Bahnhof en Wesselbach wordt voortaan door lijn 517 bediend.

Deze nieuwe lijn neemt het traject tussen Westerbauer en Baukloh van lijn 510 over.

Deze lijn wordt aan de ene kant ingekort tot Boele Markt en aan de andere kant verlengd tot Im Sibb. Met laatstgenoemde traject wordt een gedeelte van lijn 524 overgenomen. Nieuw is dat de frequentie van maandag tot en met zaterdag altijd wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en dat in de avonduren langer wordt doorgereden.

De dienstregeling van deze lijn wordt volledige opnieuw opzet. De route wordt vanaf Krähnocken verlengd naar de Markt, waardoor een directe verbinding met Oberhagen en het centrum wordt aangeboden. Nieuw is ook dat ook tussen circa 15:00 en 19:00 uur wordt gereden en dat alle ritten als vaste lijndienst worden gereden. Als laatste wordt tussen Emsterfeld en Delstern de route omgelegd via Bissingheim.

De wijzigingen op deze lijn blijven beperkt. Zo wordt de halte Kabel Bahnhof vervangen door de halte Buschmühlenstraße en komt bediening van de halte Henkhauser Straße te vervallen.

De wijzigingen op deze lijn blijven beperkt. Voortaan wordt van maandag tot en met zaterdag in de avonduren een uur langer doorgereden waarbij op zaterdag tussen 15:00 en 20:00 uur uur ook 2x/uur in plaats van 1x/uur wordt gereden. Als laatste wordt voortaan ook op zondagavond gereden maar dan alleen tussen Hohenlimburg Bahnhof en Obernahmer.

Deze lijn gaat in plaats van enkele ritten verspreid over de dag een regelmatige twee uursdienst rijden tussen Hagen Hohenlimburg en Wiblingwerde. Tot de halte Regenbogenschule wordt de dienstregeling verder verdicht tot een uursdienst. Nieuw is dat ook op zondag 1x/2 uur wordt gereden en dat de route in Hagen wordt omgelegd via Oege.

Deze lijn komt te vervallen. Ter compensatie gaat lijn 515 vaker rijden.

De frequentie op zondag tussen circa 11:00 en 19:00 uur wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Nieuw hierbij is dat deze ritten niet naar Wetter gingen rijden maar naar Vossacker. Bovendien wordt de dienstregeling in de avonduren uitgebreid, waardoor voortaan ook op zondagavond wordt gereden en van maandag tot en met zaterdag een uur langer wordt doorgereden.

De dienstregeling van deze lijn wordt fors uitgebreid mede door het wegvallen van lijn 510 tussen Hagen Hauptbahnhof en Westerbauer. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie tussen Kabel en Westerbauer Schleife verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur en op zondag over het algemeen van 1x/uur naar 2x/uur. Op zondag wordt de frequentie tussen 11:00 en 19:00 uur zelfs van 1x/uur naar 4x/uur verhoogd. Ook op het traject tussen Westerbauer Schleife en Gevelsberg wordt de dienstregeling op zondag tussen 11:00 en 19:00 uur uitgebreid van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens gaat lijn 542 doordeweeks driemaal per dag naar de Profilstraße rijden om het vervallen traject van lijn 524 tussen Kabel en Lennetal gedeeltelijk over te nemen. Ook de dienstregeling in de avonduren wordt uitgebreid. Zo wordt van maandag tot en met zaterdag een uur langer doorgereden en wordt voortaan ook op zondagavond gereden. Als laatste wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Deze lijn wordt aan de ene kant van Kückelhausen naar Spielbrink verlengd en neemt daarmee een gedeelte van lijn 528 over. Aan de andere kant wordt de route verlengd van Helfe naar de Profilstraße in Lennetal waarmee een gedeelte van lijn 524 wordt overgenomen. Nieuw hierbij is dat voortaan ook doordeweeks tussen 9:00 en 12:00 uur, op zaterdag na 14:00 uur, op zondag en in de avonduren wordt gereden. Als laatste wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

Deze lijn komt te vervallen. De ritten worden geïntegreerd in lijn 512 die enkele ritten naar Dortmund Syburg gaat rijden.

Deze lijn komt te vervallen. De ritten tussen Hagen Hauptbahnhof en Kuhlerkamp worden geïntegreerd in lijn 517 en het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en Lennetal Profilstraße wordt overgenomen door lijn 521.

Deze lijn wordt vervangen door de lijnen SB71 en SB72. Lijn SB71 blijft zoals voorheen rijden tussen Hagen Hauptbahnhof, Eilpe en Hohenlimburg, hierbij komen zowel de haltes tussen het Hauptbahnhof en Stadtmitte als de halte Hohenlimburg Mitte te vervallen. Lijn SB72 gaat vanaf Hohenlimburg via Herbeck, Hagen Hauptbahnhof, Vorhalle naar Vossacker rijden en neemt hiermee het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en Vorhalle over van lijn SB71.

Deze nieuwe lijn gaat vanaf Hohenlimburg via Herbeck, Hagen Hauptbahnhof en Vorhalle naar Vossacker rijden en neemt hiermee het traject tussen Hagen Hauptbahnhof en Vorhalle over van lijn SB71. Het traject tussen Herbeck en Hohenlimburg wordt overgenomen van lijn 524 en de bediening van Vossacker van lijn 521.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur en komen de ritten naar Kabel te vervallen. Bovendien vervalt de ronde door Bissingheim richting Hohenlimburg.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur op het traject tussen Stadtmitte en Hohenlimburg. Bovendien gaan alle ritten op vrijdag- en zaterdagnacht ook tussen Hapse en Hagen Stadtmitte rijden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur tussen Westerbauer en Stadtmitte. Bovendien wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur tussen Hasper Torhaus en Stadtmitte. Bovendien wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur tussen Stadtmitte en Garenfeld Mitte.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur. Bovendien gaan ook alle ritten na circa 00:30 uur tussen de Haßleyer Straße en Herbeck rijden.

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervalt de halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur

De gehele week wordt pas om circa 22:30 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 21:00 uur en op zondag om 19:30 uur. Hierdoor vervallen de twee toegevoegde ritten van Hagen naar Herdecke/Boelerheide die voor een zorgden halfuursdienst tussen 21:00 en 22:30 uur. Tevens kom de halte Westfalenbad te vervallen die voorheen alleen door de eerste ritten werden bediend en wordt halte Neumarkstraße hernoemd in Neumarkstraße/Blaues Kreuz.

De gehele week wordt pas om circa 23:00 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 22:00 uur en op zondag om 20:00 uur. Nieuw is dat er enkele late ritten aan de dienstregeling worden toegevoegd, zodat ongeveer twee uur langer wordt doorgereden. Tevens wordt de route gewijzigd tussen Hohenlimburg en Unternahmer, voortaan wordt richting Obernahmer via Oege gereden.

De gehele week wordt pas om circa 23:00 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 22:00 uur en op zondag om 20:00 uur. Nieuw is dat er enkele late ritten aan de dienstregeling worden toegevoegd, zodat ongeveer twee uur langer wordt doorgereden.

De gehele week wordt pas om circa 23:00 uur de dienst opgestart in plaats van maandag tot en met zaterdag om 22:00 uur en op zondag om 20:00 uur. Nieuw is dat er enkele late ritten aan de dienstregeling worden toegevoegd, zodat ongeveer twee uur langer wordt doorgereden.

Wijzigingen per 14 juni 2020

Algemeen: Op enkele lijnen worden enkele vroege of late ritten gewijzigd.

De ritten na circa 21:00 uur vanuit Syburg gaan via Bathey rijden. Hiermee vervalt na 21:00 uur de bediening van de halte Kabeler Straße richting Hagen Hauptbahnhof.

De ritten die naar Brockhausen van maandag tot en met zaterdag rijden, gaan tussen 10:00 en 20:00 uur en op zondag tussen 11:00 en 19:00 uur verder rijden naar Wasserschloss Werdringen. Tevens gaan de ritten in de ochtendspits naar Brockhausen niet langer via Vorhalle Bahnhof rijden.

De bediening van Vossacker komt te vervallen. Voortaan komt het eindpunt te liggen bij Vorhalle Bahnhof. Hierbij wordt vanaf de halte Weststraße een gewijzigde route door Vorhalle gereden. Ter compensatie voor het vervallen routedeel naar Vossacker wordt van maandag tot en met zaterdag de bediening van Vossacker op lijn SB72 uitgebreid.

De halte Oeger Straße wordt aan de route toegevoegd

Van maandag tot en met zaterdag wordt 2x/uur in plaats van 1x/uur tussen Vorhalle Mitte en Vossacker gereden doordat lijn 536 niet langer tussen Vorhalle en Vossacker gaat rijden.

Dienstregeling 2020 NIAG

Wijziging per 18 januari 2020

Deze lijn wordt opgericht om op zaterdag een verbinding tussen Lackhausen en Wittenberg te verzorgen.

Wijziging per 6 februari 2020

Deze nieuwe buurtbus gaat doordeweeks viermaal per dag rijden tussen Drüpt, Alpen en Menzelen.

Wijzigingen per 1 april 2020

De route in Weeze wordt uitgebreid. De haltes Auf der Schanz, Europaring, Museum en Best Deal Hotel worden in de route genomen. Tevens wordt de halte Konrad-Adenauer-Straße hernoemd in Solegarten Sankt Jakob.

De exploitatie wordt overgenomen door de Stadtwerke Kevelaer, hetgeen ten koste gaat van de NIAG. Tegelijkertijd wordt de dienstregeling gewijzigd. Zo wordt de halte Aldi Süd aan de route toegevoegd, wordt de halte Konrad-Adenauer-Straße hernoemd in Solegarten Sankt Jakob en wordt voortaan een lusroute in het noorden van Kevelaer gereden. Hierbij worden de haltes Broeckhof, Maasstraße en Egmontstraße aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

De halte Hoffmannallee wordt hernoemd in Joseph Beuys Gesamtschule.

De halte Hoffmannallee wordt hernoemd in Joseph Beuys Gesamtschule.

De halte Hoffmannallee wordt hernoemd in Joseph Beuys Gesamtschule.

De halte Hoffmannallee wordt hernoemd in Joseph Beuys Gesamtschule.

Op maandagmiddag wordt een extra scholierenrit van de halte Wasserburg naar Kleve Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Ärztehaus Südwall wordt aan de route toegevoegd.

De halte Strohweg komt te vervallen.

Dienstregeling 2020 Rheinbahn

Wijzigingen per 7 januari 2020

De dienstregeling op zondagochtend wordt gewijzigd. Tijdens deze periode wordt 1x/uur niet meer gereden tussen de haltes Lörick en Belsenplatz waardoor de frequentie tussen deze haltes wordt verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur.

Er wordt een extra rit van Lierenfeld naar Benrath aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Münchener Straße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Münchener Straße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Münchener Straße wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Algemeen: Op een groot aantal lijnen worden de vertrek- en aankomsttijden gewijzigd.

De halte Fischeln in Krefeld komt te vervallen. In plaats daarvan wordt voortaan de halte Königshof bediend.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Op zaterdag wordt de frequentie tot circa 20:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. Daarnaast wordt op zaterdag ook tussen circa 15:00 en 18:00 uur tussen de haltes Lörick en Görgesheide gereden.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De bediening van de halte Sportpark Nord/Europaplatz wordt gewijzigd. Deze halte wordt voortaan door alle ritten bediend in plaats van 2x/uur tot circa 20:00 uur. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Op zaterdag wordt de frequentie tussen de haltes Universität Ost en Düsseldorf Hauptbahnhof verhoogd van 2x/uur naar 6x/uur en tussen de haltes Düsseldorf Hauptbahnhof en Wittlaer van 4x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd.

Doordeweeks wordt twee uur langer gereden tussen Düsseldorf Messe en de Vennhauser Allee waardoor tot circa 22:00 uur dit traject wordt bediend. Tevens wordt de halte Messe Congress Center hernoemd in Messe Süd/Congress Center en wordt de halte Stadthalle aan de route toegevoegd.

Doordeweeks worden de ritten tussen circa 9:00 en 12:00 uur die tot Holthausen reden verlengd naar Sportpark Niederheid. Hetzelfde geldt voor de helft van de ritten in de avonduren die niet verder dan Holthausen reden. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De route wordt gewijzigd. Hierbij vervallen de haltes Dieselstraße en Daimlerstraße en worden de nieuwe haltes Rotkäppchenweg en Hohenzollernallee in de route opgenomen.

De frequentie in de spitsuren wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

In de ochtendspits wordt een deel van de ritten verlengd van de halte Bremer Straße naar Lausward. Hierdoor wordt tijdens een groot gedeelte van de ochtendspits in beide richtingen 6x/uur naar Lausward gereden in plaats van alleen richting Lausward. Tevens wordt doordeweeks een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Tegelijkertijd worden van maandag tot en met zaterdag 's avonds laat één à twee extra ritten naar Lausward aangeboden. Als laatste wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 2 à 4x/uur naar 3 à 6x/uur waarbij tussen 14:00 en 16:00 uur ook ritten rijden tussen de haltes Lausward en Franziusstraße.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 3x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd.

Doordeweeks wordt tussen de haltes Hauptbahnhof en Dreherstraße drie uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd.

Voortaan begint doordeweeks de frequentie van 3x/uur al om 13:00 uur in plaats van 15:00 uur. Tevens wordt van maandag tot en met donderdag een extra late rit van Gruiten naar Mettmann aangeboden.

Op vrijdag- en zaterdagnacht worden twee ritten richting de halte Kirchfeldstraße aan de dienstregeling toegevoegd. Daarnaast gaat ook één rit in de omgekeerde richting rijden.

De frequentie in de daluren wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt de frequentie in de daluren verhoogd van 1x/uur naar 3x/uur en de frequentie in het weekend overdag van 1x/uur naar 2x/uur.

Doordeweeks tussen circa 13:00 en 15:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 3x/uur.

De ritten in de spitsuren worden geknipt bij Nord S-Bahnhof.

Op zaterdag wordt de frequentie tussen Haus Meer en Neuss verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Op zaterdag wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 6x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 3x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Hierbij wordt ook het traject tussen de haltes Comeniusplatz en In der Steele langer bediend.

Doordeweeks wordt een uur langer de frequentie van 3x/uur gehanteerd waardoor pas na 21:00 uur de frequentie wordt afgebouwd. Hierbij wordt ook het traject tussen de haltes Belsenplatz en Universität Süd langer bediend.

De halte Messe Congress Center wordt hernoemd in Messe Süd/Congress Center.

De halte Niederheider Straße wordt aan de route toegevoegd.

Van maandag- tot en met zaterdagavond wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Tegelijkertijd komen met uitzondering van zondag de extra ritten tussen de haltes Rheinterrasse en Heinrich-Heine-Allee te vervallen.

De dienstregeling wordt de gehele week fors uitgebreid. In de spitsuren wordt de frequentie over de gehele route verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. Tegelijkertijd komen de extra ritten, die tussen de haltes Flughafen Terminal A/B/C en Flughafen Bahnhof zorgden voor een frequentie van 4x/uur, te vervallen. In de daluren wordt de frequentie tussen Kaarst en de halte Theodor-Heuss-Brücke verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur waardoor voortaan een frequentie van 2x/uur over de gehele route wordt gehanteerd. Ook op zaterdag wordt de frequentie uitgebreid. In plaats van tussen 9:00 en 16:00 uur 1x/uur te rijden wordt voortaan tussen 7:00 en 20:00 uur 2x/uur gereden. Als laatste wordt voor het eerst op zondag gereden tussen circa 8:00 en 20:00 uur met een frequentie van 1x/uur.

Tussen Düsseldorf Südpark en het zuiden van Neuss wordt een snelbus omgericht om zo de Heinrich-Heine-Universität in Düsseldorf beter te ontsluiten. De snelbus gaat alleen doordeweeks overdag rijden.

De route wordt verlengd van Düsseldorf Hellerhof naar Langenfeld. Tegelijkertijd wordt voortaan ook in de daluren en aan het begin van de avond gereden met een frequentie van 3x/uur.

Wijzigingen per 26 oktober 2020

De halte Stockumer Kirchstraße wordt hernoemd in Messe Ost/Stockumer Kirchstraße.

Het eindpunt in Mettmann wordt verlegd naar de nieuwe halte Käthe-Kollwitz-Ring. De halte Rudolf-Diesel-Straße wordt hierbij hernoemd in Arbeitsagentur Mettmann.

De halte Stockumer Kirchstraße wordt hernoemd in Messe Ost/Stockumer Kirchstraße.

Het eindpunt in Mettmann wordt verlegd naar de nieuwe halte Käthe-Kollwitz-Ring. De halte Rudolf-Diesel-Straße wordt hierbij hernoemd in Arbeitsagentur Mettmann.

Dienstregeling 2020 Ruhrbahn

Wijziging per 7 januari 2020

Deze lijn wordt opgeheven.

Wijzigingen per 23 maart 2020

De werkzaamheden in Rellinghausen worden afgerond. Hierdoor wordt traject tussen de haltes Schnabelstraße en Finefraustraße weer bediend.

De werkzaamheden in Rellinghausen worden afgerond. Hierdoor wordt de reguliere route tussen de haltes Weserstraße en Annental weer bediend.

Wijzigingen per 31 augustus 2020

De route in Kupferdreh wordt langdurig gewijzigd vanwege wegwerkzaamheden. De haltes Poststraße, Hinsbecker Löh en Fahrenberg worden richting de Marienbergstraße vervangen door de haltes Rote Mühle, Kampmannbrücke en Prinz-Friedrich-Straße. Tevens wordt de halte Kupferdreh Krankenhaus niet langer richting Steele bediend en wordt vervangen door de haltes Hinsbecker Löh en Fahrenberg.

In zowel Überruhr als Kupferdreh wordt de route langdurig gewijzigd vanwege wegwerkzaamheden. Hierbij komt in Überruhr de lus via de halte Schaffelhofer Weg te vervallen. Deze haltes worden voortaan bediend door lijn NE4. In Kupferdreh worden de haltes Poststraße, Hinsbecker Löh en Fahrenberg richting Kupferdreh vervangen door de haltes Rote Mühle, Kampmannbrücke en Prinz-Friedrich-Straße.

De route in Überruhr wordt langdurig gewijzigd vanwege wegwerkzaamheden. Hierbij wordt een extra lus via de halte Schaffelhofer Weg opgenomen in de route waarmee lijn NE6 gedeeltelijk werd overgenomen.

Dienstregeling 2020 Stadtwerke Kevelaer

Wijziging per 12 oktober 2020

De dienstregeling wordt gewijzigd. Zo komen de routevarianten via de halte Alte Veerter Straße te vervallen net zoals de ochtendspitsrit die via Waldschlösschen reed. Hierdoor komen ook de haltes Wetten Feuerwehr en Langstraat volledig te vervallen. Nieuw is dat enkele ritten een keer extra via de halte Klostergarten gaan rijden en dat de halte Schiffer (Haus Klinkenberg) wordt vervangen door de halte Aldi Süd.

Dienstregeling 2020 SDG

Wijzigingen per 15 december 2019

De halte Kreiskrankenhaus wordt hernoemd in Rheinland Klinikum en de halte Langemarkstraße in Nettergasse.

De halte Kreiskrankenhaus wordt hernoemd in Rheinland Klinikum.

De halte Alte Straße wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt de halte Kreiskrankenhaus hernoemd in Rheinland Klinikum en de halte Langemarkstraße in Nettergasse.

De halte Kreiskrankenhaus wordt hernoemd in Rheinland Klinikum.

De halte Kreiskrankenhaus wordt hernoemd in Rheinland Klinikum.

Dienstregeling 2020 SR

Wijzigingen per 15 december 2019

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

De halte Rathaus wordt hernoemd in Rathaus/Gründerquartier.

Wijziging per 12 maart 2020

De halte Haus Sonne wordt in de route opgenomen na het beëindigen van de werkzaamheden in Burg. Het traject tussen Burg Brücke en Burg Aue wordt weer bediend.

Wijzigingen per 14 juni 2020

In de ochtendspits wordt een extra rit van de halte Talsperre/Mebusmühle naar het Friedrich-Ebert-Platz aan de dienstregeling toegevoegd.

De westelijke halte Solinger Straße wordt hernoemd in Wertstoffhof.

De halte Wertstoffhof wordt aan de route toegevoegd.

Dienstregeling 2020 STOAG

Wijzigingen per 14 juni 2020

Algemeen: Op enkele lijnen worden enkele vroege of late ritten gewijzigd.

De bediening van de halte Fuhlenbrock Markt komt te vervallen.

De route wordt van maandag tot en met zaterdag doorgetrokken van Oberhausen Hauptbahnhof naar de Anne-Frank-Realschule. Op zondag blijft het eindpunt bij Oberhausen Hauptbahnhof behouden.

Dienstregeling 2020 SWK

Wijziging per 1 januari 2020

De route in Bracht wordt verlengd van de halte Westwall naar het industriegebied Christenfeld.

Dienstregeling 2020 SWN

Wijziging per 7 januari 2020

Voortaan wordt als vaste lijndienst tussen Neuss Hauptbahnhof en Alter Friedhof gereden waarna wordt doorgereden naar het Hauptfriedhof. De halte Bauerbahn blijft met de belbus bereikbaar. Tevens wordt in de daluren en het weekend een regelmatige uursdienst aangeboden.

Dienstregeling 2020 SWS

Wijzigingen per 12 maart 2020

De halte Haus Sonne wordt in de route opgenomen na het beëindigen van de werkzaamheden in Burg. Tevens komt de routevariant via Burg Aue te vervallen.

De halte Haus Sonne wordt definitief in de route opgenomen na het beëindigen van de werkzaamheden in Burg. Het traject tussen Burg Brücke en Burg Aue wordt weer bediend.

Dienstregeling 2020 VER

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op verschillende lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

Het traject tussen Hattingen Mitte en Hattingen Welper komt te vervallen. Ter compensatie wordt de route van lijn 350 in Hattingen Welper uitgebreid en wordt lijn 554 opgericht die doordeweeks overdag 1x/uur gaat rijden. Tevens gaan de ritten op zaterdagochtend niet meer naar Burgaltendorf Burgruine rijden maar via de reguliere route.

De frequentie wordt doordeweeks overdag over de gehele route verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens komen de scholierenritten tussen de haltes Auf dem Kamp en Stockumer Bruch Wendeschleife te vervallen. Nieuw is dat doordeweeks in de ochtendspits en de middaguren de frequentie tussen Witten Hauptbahnhof en Stockumer Bruch wordt uitgebreid naar 4x/uur.

Deze lijn gaat voortaan tussen Hagen Stadtmitte en Haspe als snelbus rijden, hetgeen betekent dat alleen nog op de belangrijkste haltes binnen Hagen wordt gestopt.

Er wordt één scholierenrit via Bachtal aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze nieuwe stadsbus gaat doordeweeks overdag 1x/uur tussen Hattingen Mitte, het Gewerbe- und Landschaftspark en Welper rijden. Hiermee wordt het trajectgedeelte van lijn 141 tussen Hattingen Mitte en Welper en lijn 558 tussen Hattingen Mitte en het Industriemuseum gedeeltelijk overgenomen.

Het traject tussen Hattingen Mitte en Hattingen Schulzentrum dat alleen doordeweeks overdag werd bediend, komt te vervallen. Het trajectgedeelte tussen Hattingen Mitte en het Industriemuseum wordt overgenomen door lijn 554.

Het traject tussen Ennepetal Egerstraße en Schwelm Helios Klinikum komt te vervallen vanwege het geringe aantal reizigers. Daarnaast wordt de halte Rüggeberg Sparkasse hernoemd in Rüggeberg Kirche.

De halte Rüggeberg Sparkasse wordt hernoemd in Rüggeberg Kirche.

De middagrit van het Breslauer Platz naar Friedfeld en de daarop volgende rit van Friedfeld naar de Neißestraße gaan alleen nog op dinsdag en vrijdag rijden.

De halte Rüggeberg Sparkasse wordt hernoemd in Rüggeberg Kirche.

De halte Rüggeberg Sparkasse wordt hernoemd in Rüggeberg Kirche.

De extra ritten tussen Hattingen Mitte en Haßlinghausen gaan in de brede spitsuren ook rijden tussen Bochum Hauptbahnhof en Hattingen Mitte waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De halte Bundesverlag in Witten wordt vervangen door de halte Bommern Mitte.

De route in Hattingen wordt gewijzigd. Voortaan wordt een uitgebreide route door Hattingen Welper gereden.

Wijzigingen per 29 juni 2020

Algemeen: Op enkele scholierenritten worden de vertrek- en aankomsttijden aangepast vanwege veranderde schooltijden dit gebeurt met name rond Breckerfeld.

Rond het middaguur vervalt een scholierenrit van Wetter Gymnasium naar de halte Georg-Müller-Schule en aan het begin van de middagspits een scholierenrit van Wetter Harkortsee naar Loh. Laatstgenoemde rit wordt op maandag, dinsdag en donderdag vervangen door een nieuwe rit van Wetter Gymnasium naar Loh.

In de ochtendspits vervalt een versterkingsrit van Niedersprockhövel Kirche naar Hattingen Schulzentrum.

Dienstregeling 2020 Vestische

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op verschillende lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De middagritten vanaf Gesamtschule Barkenberg komen te vervallen. Voortaan wordt weer vanaf de Montessori-Campus gereden.

De halte Plankenschemm komt te vervallen.

Alle ritten richting de Gahlener Straße van maandag tot en met zaterdag overdag worden geknipt te Dorsten ZOB om de aansluitingen te kunnen waarborgen.

Alle ritten richting de Baumbachstraße van maandag tot en met zaterdag overdag worden geknipt te Dorsten ZOB om de aansluitingen te kunnen waarborgen.

Tussen Marl Polsum en Dorsten Altendorf-Ulfkotte wordt een belbusverbinding opgericht. Dit traject wordt de gehele week overdag 1x/uur bediend.

Wijzigingen per 20 april 2020

De halte Festspielhaus wordt hernoemd in Ruhrfestspielhaus.

De halte Festspielhaus wordt hernoemd in Ruhrfestspielhaus.

De werkzaamheden in Recklinghausen zijn afgerond waardoor de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal weer bediend kunnen worden.

De werkzaamheden in Recklinghausen zijn afgerond waardoor de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal weer bediend kunnen worden.

De nieuwe halte Rheinbabenwerkstatt wordt aan de route toegevoegd. In de ochtendspits gaan twee ritten meteen doorrijden naar deze halte.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Algemeen: Op verschillende lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De haltes Rathaus en Kurt-Schumacher-Straße in Herten worden aan de route toegevoegd.

De werkzaamheden aan de Hebewerkbrücke zijn afgerond waardoor tussen Datteln en Waltrop weer de reguliere route gereden kan worden.

De ritten op zondag voor 11:00 uur en de gehele week na 21:00 uur worden geknipt bij de halte Goetheplatz waardoor doorgaande reizigers voortaan moeten overstappen.

De halte Hebeleckstraße komt richting ZOB Berliner Platz te vervallen.

Dienstregeling 2020 WSW

Wijzigingen per 15 december 2019

Algemeen: Op alle lijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De halte Schule Kruppstraße wordt hernoemd in Schulzentrum Kruppstraße.

De kwartiersdienst tussen Dasnöckel Mitte en Vohwinkel wordt met ongeveer een uur opgeschoven waardoor deze tot circa 18:00 uur duurt.

De bediening van de haltes Schulzentrum Süd en Taunusweg komt te vervallen tijdens de avonduren en 's ochtends in het weekend. Hiermee vervalt de bediening van deze haltes in zijn geheel.

De extra middagritten tussen de haltes Lüntenbeck Ort en Sonnborner Straße komen te vervallen. Deze ritten zorgden tussen circa 14:00 en 17:00 uur voor een halfuursdienst op dit traject.

De kwartiersdienst tussen Dasnöckel Mitte en Vohwinkeler Feld wordt met ongeveer een uur opgeschoven waardoor deze tot circa 18:00 uur duurt.

De extra middagritten tussen de haltes Boltenberg en Sonnborner Straße komen te vervallen. Deze ritten zorgden tussen circa 14:00 en 17:00 uur voor een halfuursdienst op dit traject.

De helft van de ritten wordt doordeweeks overdag geknipt te Velbert Rosenhügel om de aansluitingen te waarborgen. Tevens wordt het aantal ritten per uur tussen Velbert Rosenhügel en Neviges teruggebracht van drie naar twee. Op zaterdag wordt tot circa 9:00 uur net als op zondagochtend alleen gereden tussen Wuppertal Hauptbahnhof en Kuckelsberg en tussen Velbert Rosenhügel en Hattingen. Als laatste wordt de halte Schule Kruppstraße hernoemd in Schulzentrum Kruppstraße.