De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Vestische

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vestische Straßenbahnen GmbH of kortweg Vestische is een Duitse vervoerder en is actief in de Kreis Recklinghausen, de stad Bottrop en een gedeelte van de stad Gelsenkirchen.

Vroeger was de Vestische actief in het tramvervoer in het gebied rond Recklinghausen en Bottrop. Echter zijn de laatste tramlijnen in 1982 opgeheven en exploiteert de Vestische vanaf die tijd alleen nog het busvervoer in dit gebied. De Vestische heeft tegenwoordig meer dan 100 buslijnen die onder de verantwoordelijkheid van het Verkehrsverbund Rhein Ruhr vallen.

De Vestische is eigendom van Kreis Recklinghausen (77%), Stadt Gelsenkirchen (12%) en Stadt Bottrop (11%), waardoor deze steden direct invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de Vestische. Sinds 1999 werkt de Vestische samen met de BOGESTRA, DSW21 en HCR in de Kooperation östliches Ruhrgebiet (KöR) om zo meer eenheid tussen de verschillende vervoerders te krijgen in dienstregelingen en andere zaken omtrent het openbaar vervoer. De KöR werkt ook onder samen bij de inkoop van nieuwe bussen. In 2016 werd de VER ook onderdeel van de KöR en in 2019 trad ook de HST uit Hagen toe tot het samenwerkingsverband.

De huisstijl van de KöR en dus de Vestische bestaat uit een witte basis met een rode rand aan de onderkant van de bus. Daarop zit het logo wat bestaat uit een grijze V met een dunne rode horizontale streep erdoorheen.

Externe Link

Officiële site