Dienstregeling 2011: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Robot: automatisch tekst vervangen (-Mönchengladbach +Mönchengladbach Hbf))
 
(32 tussenliggende versies door 11 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Dienstregeling 2011''' is de dienstregeling van de spoorvervoerders die ingaat op 12 december 2010. Hieronder volgt een voorlopig overzicht van de wijzigingen zoals voorgesteld door [[NS]] in de adviesaanvraag aan het [[LOCOV]].
+
'''Dienstregeling 2011''' liep van [[Dienstregeling 2010|12 december 2010]] tot en met [[Dienstregeling 2012|10 december 2011]]. De meeste spoorvervoerders in Europa en veel regionale vervoerbedrijven hanteerden deze dienstregelingsperiode.
 +
 
 +
De hieronder genoemde wijzigingen op het Nederlandse spoorwegnet zijn voorgesteld door [[NS]] in de adviesaanvraag aan het [[LOCOV]] en vastgesteld in het Besluit Basisuurpatroon 2011. Aangevuld met de wijzigingen bij de overige vervoerders.
  
 
== Nieuwe Stations ==
 
== Nieuwe Stations ==
* Station [[Sassenheim]] wordt geopend tussen [[Leiden Centraal|Leiden]] en [[Nieuw Vennep]]. Dit station wordt tweemaal per uur bediend door de stoptrein [[Leiden Centraal|Leiden]] - [[Schiphol]] - Hilversum - Utrecht.
+
* Station [[Sassenheim]] wordt medio 2011 geopend tussen [[Leiden Centraal|Leiden]] en [[Nieuw Vennep]]. Dit station wordt tweemaal per uur bediend door de stoptrein [[Leiden Centraal|Leiden]] - [[Schiphol Airport|Schiphol]] - Hilversum - Utrecht.
* Het defintieve station [[Houten Castellum]] wordt geopend tussen [[Houten]] en [[Culemborg]]. Dit station krijgt een kwartierdienst met de stoptreinen tussen [[Utrecht Centraal|Utrecht]] en [[Tiel]]/[[Breda]].
+
* Het definitieve station [[Houten Castellum]] wordt geopend tussen [[Houten]] en [[Culemborg]]. Dit station krijgt een kwartierdienst met de stoptreinen tussen [[Utrecht Centraal|Utrecht]] en [[Tiel]]/[[Breda]].
* Er zijn plannen voor een nieuw station [[Hoevelaken]]. Dit station wordt onderdeel van de [[Valleilijn]] en zal alleen bediend worden door [[Connexxion]]. [[NS Reizigers]] zal dit station overslaan, omdat er geen stoptrein rijdt tussen [[Amersfoort]] en [[Apeldoorn]].
+
* In april 2011 wordt station [[Veendam]] heropend. Arriva laat de bestaande stoptrein Groningen-Zuidbroek doorrijden naar Veendam.
 +
* De opening van station [[Hoevelaken]] staat in de planning voor medio 2011. Dit station wordt onderdeel van de [[Valleilijn]] en zal alleen bediend worden door [[Connexxion]]. [[NS Reizigers]] zal dit station overslaan, omdat er geen stoptrein rijdt tussen [[Amersfoort Centraal|Amersfoort]] en [[Apeldoorn]].
 +
* Er wordt één naamswijziging doorgevoerd: Tilburg West heet voortaan [[Tilburg Universiteit]].
  
 
== Noord Nederland ==
 
== Noord Nederland ==
=== Bouwwerkzaamheden station [[Zwolle]] ===
+
*Wegens bouwwerkzaamheden aan het station van Zwolle worden de treinen gedurende het dienstregelingsjaar op verschillende sporen behandeld. Er zijn grootscheepse werkzaamheden op station Zwolle. Er wordt ruimte gemaakt voor de bouw van een tijdelijke traverse, ten behoeve van de verbouw van de tunnel. Om de bouw van het vierde perron mogelijk te maken en voor de aanleg van de aansluiting met de, in aanbouw zijnde, Hanzelijn zullen er buitendienststellingen plaatsvinden.
Gedurende het dienstregelingjaar zullen treinen op verschillende sporen behandeld worden.
+
*De frequentie van de stoptreinen tussen [[Leeuwarden]] en [[Sneek]] wordt op werkdagen (tot ongeveer 19:00) verhoogd van 2x naar 3x per uur.
Er zullen grootscheeps werkzaamheden plaatsvinden op station Zwolle. Er moet ruimte gemaakt
+
*De vertrektijden van de stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Zuidbroek]] worden iets aangepast zodat de treinen iedere 15 minuten i.p.v. een onregelmatige 4x/uur rijden.
worden voor de bouw van een tijdelijke traverse, ten behoeve van de verbouw van de tunnel. Er zullen buitendienststellingen plaatsvinden om de bouw van het vierde perron mogelijk te maken en om de toekomstige aansluiting met de Hanzelijn te kunnen maken.
+
*De frequentie van de stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Roodeschool]] (serie [[treinserie 37600 (2011)| 37600]]) wordt op werkdagen verhoogd van 1x naar 2x per uur.
 +
*De rijtijden en vertrektijden van de stoptreinen tussen [[Groningen]] en [[Delfzijl]] (serie [[treinserie 37700 (2011)|37700]]) worden iets aangepast.
 +
*De sneltrein tussen [[Groningen]] en [[Leeuwarden]] ([[Treinserie 37300 (2010)|serie 37300]]) gaat ook 's avonds en op zondag rijden.
  
== Midden-Nederland ==
+
== Randstad ==
=== Halteringen Sprinters in [[Amsterdam Muiderpoort]] en [[Amsterdam Amstel]] ===
+
* [[Treinserie 7400 (2010)|Treinserie 7400]] (Rhenen-Breukelen) rijdt in de spits door van en naar Amsterdam Centraal. In dienstregeling 2010 stopte deze serie in één richting niet in [[Amsterdam Muiderpoort]] en [[Amsterdam Amstel]]. Vanaf dienstregeling 2011 stoppen in beide richtingen alle Sprinters in deze stations.
[[Treinserie 7400 (2010)|Treinserie 7400]] rijdt op werkdagen tussen Rhenen en Breukelen in een kwartierdienst met de serie [[Treinserie 17400 (2010)|17400]]. In de spits rijdt de serie 7400 door van en naar Amsterdam Centraal. In dienstregeling 2010 rijdt stopt deze serie in één richting niet in [[Amsterdam Muiderpoort]] en [[Amsterdam Amstel]]. Vanaf dienstregeling 2011 wil NS genoemde stations wel in beide richtingen gaan bedienen met de serie 7400.
+
* De basisspooropstelling te Utrecht wordt meerdere keren gewijzigd om in het kader van de grote verbouwing van het station, achtereenvolgens de sporen 11, 12, 8 en 9 buiten dienst te kunnen nemen.
 +
* In de zomer van 2011 worden een aantal sporen op [[Den Haag Centraal]] gedurende 3 maanden ingekort. NS zal treinen qua lengte moeten aanpassen op de beschikbare vertrek- en aankomstsporen.
  
=== Buitendienststellingen [[Utrecht Centraal]] ===
+
== Oost en Zuid Nederland ==
De basisspooropstelling te Utrecht zal meerdere keren gewijzigd worden om in het kader van de grote verbouwing van het station, achtereenvolgens de sporen 8, 9, 11 en 12 buiten dienst te kunnen nemen.
+
* [[Syntus]] rijdt een nieuwe internationale stoptrein tussen [[Hengelo]], [[Oldenzaal]] en [[Bad Bentheim]] (D). Deze [[Treinserie 20100 (2011)|serie 20100]] rijdt 1x/uur tot ongeveer 20:00 's avonds.
 +
* Net als in 2010 vinden in de zomer van 2011 rondom station [[Arnhem Centraal|Arnhem]], gedurende 9 weken aanpassingen plaats aan het station om de 2e grote fase van ''Sporen in Arnhem'' uit te kunnen voeren.
 +
* Het [[Nachtnet Brabant]], dat de afgelopen drie jaar op proef reed, wordt in afgeslankte vorm met twee jaar verlengd. Er wordt niet meer gereden in de nacht van donderdag op vrijdag; de directe nachttrein tussen [['s-Hertogenbosch]] en [[Tilburg]] vervalt.
  
== West Nederland ==
+
== HSL-Zuid ==
=== Werkzaamheden [[Den Haag Centraal]] ===
+
*Het aantal ritten van de [[Thalys]] tussen Amsterdam en Parijs wordt met één slag uitgebreid naar 10x/dag.
In de zomer van 2011 zullen een aantal sporen op [[Den Haag Centraal]] gedurende 3 maanden ingekort worden. NS zal treinen moeten aanpassen voor wat betreft lengte en of vertrek-/aankomstspoor
+
*Het is de bedoeling dat in de loop van dienstregeling 2011 een [[Fyra]] zal gaan rijden tussen Amsterdam en [[Breda]]. In eerste instantie wordt alleen nog tussen Amsterdam en Rotterdam gereden.
 
+
*NS heeft aangegeven om, onder regie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, te willen onderzoeken of het mogelijk is Intercity's tussen Den Haag en Eindhoven via de HSL te laten rijden.
== Oost Nederland ==
+
*De [[Beneluxtrein]] gaat in 2011 nog niet over de HSL-Zuid rijden en behoudt de bestaande route via de Oude Lijn.
=== Sporen in Arnhem ===
 
Ook zullen in de zomer van 2009 rondom het station van [[Arnhem]], gedurende 9 weken vinden er aanpassingen plaats aan het station om de 2e grote fase van ''Sporen in Arnhem'' uit te kunnen voeren.  
 
 
 
== Zuid Nederland ==
 
=== Nachtnet Brabant ===
 
Er vindt overleg plaats over voortzetting van het [[Nachtnet Brabant]], ''al dan niet in afgeslankte vorm'', per '''dienstregeling 2011'''.
 
  
 
== Wijzigingen [[Oude Lijn]] ==
 
== Wijzigingen [[Oude Lijn]] ==
''De Beneluxtrein blijft in 2011 via de Oude Lijn rijden. De hieronder genoemde wijzigingen worden dus in dienstregeling 2011 nog ''niet'' ingevoerd.''
+
Als de HSL volledig in gebruik zou zijn, zou de dienstregeling over de Oude Lijn grootscheeps gewijzigd zijn. Intercity's tussen [[Rotterdam Centraal]] en [[Amsterdam Centraal]] zouden via [[Haarlem]] gaan rijden. Tussen [[Amsterdam Centraal]] en [[Vlissingen]] zou 2x per uur een doorgaande intercity gaan rijden. Omdat in dienstregeling 2011 nog niet alle geplande treinen via de HSL rijden, worden deze wijzigingen niet uitgevoerd.
 
 
In verband met de uitbreiding van de dienstregeling op de HSL-Zuid gaat NS de dienstregeling wijzigen van de treinen die over de "Oude Lijn" Amsterdam - Haarlem - Den Haag - Rotterdam en de trajecten Amsterdam-Schiphol-Leiden, Rotterdam-Vlssingen en Rotterdam-Breda rijden.
 
 
 
=== Dordrecht - Roosendaal  - Vlissingen===
 
De planning is dat bij aanvang van '''dienstregeling 2012''' de [[Beneluxtrein]] over de HSL wordt gerouteerd. Dit heeft vooral gevolgen voor de Intercityverbinding tussen [[Dordrecht]] en [[Roosendaal]]. Om hier toch twee Intercity's per uur te laten rijden gaat de [[Treinserie 2100 (2010)|treinserie 2100]] uit Amsterdam, die nu nog 1x per uur niet verder rijdt dan Dordrecht, voortaan 2x per uur doorrijden naar Vlissingen. Tussen Roosendaal en Vlissingen gaat deze serie op alle stations stoppen.
 
  
=== Overige aanpassingen [[Oude Lijn]] ===
+
== Internationaal ==
De invoering van deze wijzigingen is afhankelijk van de uitbreiding van de treindiensten over de HSL-Zuid. De verwachting is dat bij ingang van dienstregeling 2011 de treindienst op de HSL nog niet genoeg is uitgebreid. NS heeft daarom voorgesteld de volgende ingrijpende wijzigingen nog niet in te voeren maar te verplaatsen naar het begin van dienstregeling 2012:
+
Nu alle [[FLIRT]]-treinstellen van [[Eurobahn]] toegelaten zijn om naar Venlo te rijden biedt de [[Treinserie 20200 (2011)|serie 20200]] weer een directe verbinding tussen Venlo, Viersen, Mönchengladbach Hbf en Hamm.
* Op de stations [[Rotterdam Blaak]], [[Schiedam Centrum]] en [[Den Haag Laan van NOI]] zullen 4 Intercity's per uur gaan stoppen.
 
* Station [[Den Haag Centraal]] krijgt een betere ontsluiting, onder andere een kwartierdienst per Intercity naar [[Leiden Centraal|Leiden]] en Schiphol, waarvan twee treinen doorrijden richting de Amsterdamse Zuidas, Hilversum en verder naar [[Noordoost]]-Nederland.
 
* Er ontstaan meer en betere kwartierdiensten, zowel in het sprintersegment ([[Dordrecht]] - [[Den Haag Centraal|Den Haag C]] en Den Haag C - [[Leiden Centraal|Leiden C]]) als in de Intercity-diensten ([[Dordrecht]] - [[Leiden Centraal|Leiden]] - [[Haarlem]] - [[Amsterdam Centraal|Amsterdam C]] en [[Den Haag Centraal|Den Haag C]] - [[Leiden Centraal|Leiden C]] - [[Schiphol]].  
 
  
==== Nieuwe lijnvoering [[Oude Lijn]] ====
+
==Treinseries==
* 2x per uur intercity ([[serie 2100|2100]]): [[Vlissingen]] - [[Roosendaal]] (stopt tot [[Roosendaal]] op alle stations) - [[Dordrecht]] - [[Rotterdam Blaak]] - [[Rotterdam Centraal]] - [[Leiden Centraal]] - [[Haarlem]] - [[Amsterdam Centraal]].  
+
''NB de lijst kan onvolledig zijn.''
* 2x per uur intercity ([[serie 2200|2200]]): [[Dordrecht]] - [[Rotterdam Blaak]] - [[Rotterdam Centraal]] - [[Leiden Centraal]] - [[Haarlem]] - [[Amsterdam Centraal]]
+
{{DrglTreinseries|
* 2x per uur intercity ([[serie 1900|1900]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Delft]] - [[Rotterdam Centraal]] - [[Dordrecht]] - [[Breda]] en verder naar [[Venlo]].
+
dienstregeling=2011}}
* 2x per uur intercity ([[serie 2600|2600]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Leiden Centraal]] - [[Schiphol]] - [[Amsterdam Centraal]].
 
* 2x per uur intercity ([[serie 140|140]]/[[serie 700|700]]/[[serie 1600|1600]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Leiden Centraal]] - [[Schiphol]] - [[Amsterdam Zuid]] - [[Hilversum]] - [[Amersfoort]] en verder naar [[Noordoost]]-Nederland.
 
* 2x per uur sprinter ([[treinserie 13900 (2011)|13900]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Schiphol]] - [[Amsterdam Centraal]]
 
* 2x per uur stoptrein ([[serie 6300|6300]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Haarlem]]
 
* 2x per uur stoptrein ([[serie 5100|5100]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Rotterdam Centraal]] - [[Dordrecht]] (- [[Roosendaal]]).
 
* 2x per uur stoptrein ([[serie 5000|5000]]): [[Den Haag Centraal]] - [[Rotterdam Centraal]] - [[Dordrecht]] (- [[Breda]]).
 
  
 
==Bron==
 
==Bron==

Huidige versie van 20 dec 2020 om 14:41

Dienstregeling 2011 liep van 12 december 2010 tot en met 10 december 2011. De meeste spoorvervoerders in Europa en veel regionale vervoerbedrijven hanteerden deze dienstregelingsperiode.

De hieronder genoemde wijzigingen op het Nederlandse spoorwegnet zijn voorgesteld door NS in de adviesaanvraag aan het LOCOV en vastgesteld in het Besluit Basisuurpatroon 2011. Aangevuld met de wijzigingen bij de overige vervoerders.

Nieuwe Stations

Noord Nederland

  • Wegens bouwwerkzaamheden aan het station van Zwolle worden de treinen gedurende het dienstregelingsjaar op verschillende sporen behandeld. Er zijn grootscheepse werkzaamheden op station Zwolle. Er wordt ruimte gemaakt voor de bouw van een tijdelijke traverse, ten behoeve van de verbouw van de tunnel. Om de bouw van het vierde perron mogelijk te maken en voor de aanleg van de aansluiting met de, in aanbouw zijnde, Hanzelijn zullen er buitendienststellingen plaatsvinden.
  • De frequentie van de stoptreinen tussen Leeuwarden en Sneek wordt op werkdagen (tot ongeveer 19:00) verhoogd van 2x naar 3x per uur.
  • De vertrektijden van de stoptreinen tussen Groningen en Zuidbroek worden iets aangepast zodat de treinen iedere 15 minuten i.p.v. een onregelmatige 4x/uur rijden.
  • De frequentie van de stoptreinen tussen Groningen en Roodeschool (serie 37600) wordt op werkdagen verhoogd van 1x naar 2x per uur.
  • De rijtijden en vertrektijden van de stoptreinen tussen Groningen en Delfzijl (serie 37700) worden iets aangepast.
  • De sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden (serie 37300) gaat ook 's avonds en op zondag rijden.

Randstad

  • Treinserie 7400 (Rhenen-Breukelen) rijdt in de spits door van en naar Amsterdam Centraal. In dienstregeling 2010 stopte deze serie in één richting niet in Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel. Vanaf dienstregeling 2011 stoppen in beide richtingen alle Sprinters in deze stations.
  • De basisspooropstelling te Utrecht wordt meerdere keren gewijzigd om in het kader van de grote verbouwing van het station, achtereenvolgens de sporen 11, 12, 8 en 9 buiten dienst te kunnen nemen.
  • In de zomer van 2011 worden een aantal sporen op Den Haag Centraal gedurende 3 maanden ingekort. NS zal treinen qua lengte moeten aanpassen op de beschikbare vertrek- en aankomstsporen.

Oost en Zuid Nederland

  • Syntus rijdt een nieuwe internationale stoptrein tussen Hengelo, Oldenzaal en Bad Bentheim (D). Deze serie 20100 rijdt 1x/uur tot ongeveer 20:00 's avonds.
  • Net als in 2010 vinden in de zomer van 2011 rondom station Arnhem, gedurende 9 weken aanpassingen plaats aan het station om de 2e grote fase van Sporen in Arnhem uit te kunnen voeren.
  • Het Nachtnet Brabant, dat de afgelopen drie jaar op proef reed, wordt in afgeslankte vorm met twee jaar verlengd. Er wordt niet meer gereden in de nacht van donderdag op vrijdag; de directe nachttrein tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg vervalt.

HSL-Zuid

  • Het aantal ritten van de Thalys tussen Amsterdam en Parijs wordt met één slag uitgebreid naar 10x/dag.
  • Het is de bedoeling dat in de loop van dienstregeling 2011 een Fyra zal gaan rijden tussen Amsterdam en Breda. In eerste instantie wordt alleen nog tussen Amsterdam en Rotterdam gereden.
  • NS heeft aangegeven om, onder regie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, te willen onderzoeken of het mogelijk is Intercity's tussen Den Haag en Eindhoven via de HSL te laten rijden.
  • De Beneluxtrein gaat in 2011 nog niet over de HSL-Zuid rijden en behoudt de bestaande route via de Oude Lijn.

Wijzigingen Oude Lijn

Als de HSL volledig in gebruik zou zijn, zou de dienstregeling over de Oude Lijn grootscheeps gewijzigd zijn. Intercity's tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal zouden via Haarlem gaan rijden. Tussen Amsterdam Centraal en Vlissingen zou 2x per uur een doorgaande intercity gaan rijden. Omdat in dienstregeling 2011 nog niet alle geplande treinen via de HSL rijden, worden deze wijzigingen niet uitgevoerd.

Internationaal

Nu alle FLIRT-treinstellen van Eurobahn toegelaten zijn om naar Venlo te rijden biedt de serie 20200 weer een directe verbinding tussen Venlo, Viersen, Mönchengladbach Hbf en Hamm.

Treinseries

NB de lijst kan onvolledig zijn.

Treinserie Treinsoort Frequentie Traject Vervoerder Opmerkingen
100 ICE International onregelmatig (Basel SBB -) Frankfurt (M) Hbf - Amsterdam Centraal NS Hispeed
10140 Intercity 1x/2 uur Enschede - Hengelo NS
10240 Intercity 1x/2 uur Enschede > Hengelo NS
10500 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Zwolle NS
10700 Intercity 1x/uur Leeuwarden - Zwolle NS
11900 Stoptrein 1x/uur Heerlen - Aachen Hbf - Stolberg Hbf - Düren/Stolberg-Altstadt DB Regio NRW
12100 Stoptrein 1x/uur Vlissingen - Roosendaal NS
12500 Intercity 0x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
12700 Intercity 0x/uur Leeuwarden - Rotterdam Centraal NS
13600 Sprinter 2x/uur Breda - 's-Hertogenbosch NS
13800 Sneltrein 1x/dag Ommen -> Zwolle NS Reed alleen richting Zwolle
14000 Sprinter 1-2x/dag Utrecht CentraalRotterdam Centraal NS
1400 Intercity 1x/uur Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal NS Nachtnet
140 Intercity 1x/2 uur (samen met de 240) Schiphol - Hengelo - Berlin Hbf - Berlin Ostbf NS Hispeed
14100 Sprinter 4x/uur Rotterdam Centraal - Vlaardingen Centrum NS Spitstrein
14500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Enkhuizen NS Spitstrein
14700 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Uitgeest NS
1500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Amersfoort Schothorst NS
15400 Stoptrein 2x/uur Zandvoort aan Zee - Haarlem NS Alleen in de zomermaanden
16000 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - 's-Hertogenbosch NS
1600 Intercity 1x/2 uur Enschede - Schiphol NS
1700 Intercity 1x/uur Enschede - Den Haag Centraal NS
17400 Sprinter 2x/uur Breukelen - Utrecht Centraal (- Veenendaal Centrum) NS
17800 Sprinter 2x/uur Zutphen - Apeldoorn RegioNS
17900 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Nijverdal West NS Door werkzaamheden in Nijverdal verving deze serie de 7900.
1900 Intercity 2x/uur Den Haag Centraal - Venlo NS Stoptrein tussen Deurne en Venlo.
19500 Sprinter 2x/uur Leiden Centraal - Gouda NS Reed alleen in de brede spits.
19800 Sprinter 2x/uur Gouda Goverwelle - Den Haag Centraal NS
2000 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Den Haag Centraal NS
20100 Stoptrein 1x/uur Hengelo - Bad Bentheim(D) Syntus Stopte niet te Hengelo Oost
20200 Regional-Express 1x/uur Venlo - Mönchengladbach Hbf - Hamm Eurobahn
20300 Stoptrein 1x/2 uur Groningen - Leer Arriva
20500 Intercity 1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS
20600 Stoptrein 1x/uur Enschede - Münster (Westf.) Hbf DB Regio NRW
20650 Stoptrein 1x/uur Enschede - Dortmund Hbf Prignitzer Eisenbahn
20800 Intercity 2x/uur Heerlen - Sittard NS
2100 Intercity 1-2x/uur Vlissingen - Amsterdam Centraal NS Reed eenmaal per uur tussen Vlissingen en Dordrecht.
21700 Intercity 1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS
2200 Sneltrein 1-2x/uur Amsterdam Centraal - Breda NS Reed buiten de spits eenmaal per uur tussen Dordrecht en Breda.
2400 Intercity 0-1x/uur Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal NS Nachtnet
240 Intercity 1x/2 uur (samen met de serie 140) Schiphol - Hengelo - Berlin Hbf - Berlin Ostbahnhof NS Hispeed Stopte alternerend te Bünde (Westf.) of Bad Oeynhausen
2600 Sneltrein 2x/uur Amsterdam Centraal - Den Haag Centraal NS
2700 Stoptrein 1x/uur Antwerpen-Centraal - Roosendaal NMBS
2800 Intercity 2x/uur Rotterdam Centraal - Amersfoort (- Deventer) NS
28300 Sprinter 1x/uur Utrecht Centraal - Utrecht Maliebaan NS
2900 Stoptrein 1x/uur Leeuwarden - Wolvega NS Spitstrein
3000 Intercity 2x/uur Nijmegen - Den Helder NS Stopte 's avonds en op zondagochtend te Driebergen-Zeist
30700 Stoptrein 2x/uur Arnhem - Doetinchem Syntus
30800 Stoptrein 2x/uur Winterswijk - Zutphen Syntus
30900 Stoptrein 2x/uur Arnhem - Winterswijk Syntus Stopte beperkt te Doetinchem De Huet.
31000 Stoptrein 2x/uur Mariënberg - Almelo Syntus
3100 Intercity 2x/uur Nijmegen - Schiphol NS
31100 Stoptrein 1x/uur Arnhem - Tiel Syntus Stopte niet te Arnhem Zuid
31200 Stoptrein 2x/uur Oldenzaal - Zutphen Syntus
31300 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Ede-Wageningen Connexxion
31400 Stoptrein 2x/uur Amersfoort - Barneveld Centrum Connexxion
32000 Stoptrein 2x/uur Maastricht Randwyck - Kerkrade Centrum Veolia Transport
32100 Sneltrein 2x/uur Maastricht - Heerlen Veolia Transport
32200 Stoptrein 2x/uur Nijmegen - Roermond Veolia Transport
32300 Stoptrein 0x/uur Nijmegen - Venray (- Venlo) Veolia Transport Spitstrein. Enkele ritten begonnen/eindigden in Venlo.
32400 Stoptrein 0x/uur CuijkNijmegen Veolia Transport Alleen in de maanden augustus t/m december.
3300 Sprinter 2x/uur Hoorn Kersenboogerd - Hoofddorp NS
3400 Sneltrein 2x/uur Den Haag Centraal - Hoorn NS
3500 Intercity 2x/uur Schiphol - Eindhoven (- Maastricht) NS
3600 Intercity 2x/uur Roosendaal - Zwolle NS Stoptrein Nijmegen - Arnhem.
36700 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Geldermalsen Arriva
36800 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Gorinchem Arriva Alleen ma-za tot 19.00 uur
37000 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Sneek Arriva
3700 Intercity 2x/uur Schiphol - Lelystad Centrum NS
37100 Stoptrein 1x/uur Leeuwarden - Stavoren Arriva
37200 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Harlingen Haven Arriva
37300 Sneltrein 1x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva
37400 Stoptrein 2x/uur Leeuwarden - Groningen Arriva Slechts enkele ritten stopten te Leeuwarden Achter de Hoven.
37500 Stoptrein 1-2x/uur Groningen - Nieuweschans Arriva
37600 Stoptrein 2x/uur Groningen - Roodeschool Arriva
37700 Stoptrein 2x/uur Groningen - Delfzijl Arriva
37800 Stoptrein 2x/uur Groningen - Veendam Arriva Reed vanaf 1 mei 2011 verder naar Veendam.
3800 Sneltrein 1x/uur Zwolle - Emmen NS
3900 Intercity 2x/uur Hoofddorp - Lelystad Centrum NS
4000 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Uitgeest (- Alkmaar) NS Uitgeest - Alkmaar alleen 's avonds en op zondag.
4100 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Hoek van Holland Haven (- Hoek van Holland Strand) NS
4200 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Maassluis West (- Hoek van Holland Haven) NS
4300 Sprinter 2x/uur Hoofddorp - Almere Oostvaarders (- Lelystad Centrum) NS
4400 Sprinter 2x/uur 's-Hertogenbosch - Nijmegen NS
4500 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Enkhuizen NS
450 Intercity 1x/uur Maastricht - Brussel-Zuid NMBS Reed niet in de avonduren en in het weekend.
4600 Sprinter 2x/uur Amsterdam Centraal - Almere Oostvaarders (- Lelystad) NS Reed 's avonds verder naar Lelystad Centrum
4800 Stoptrein 2x/uur Amsterdam Centraal - Uitgeest NS
4900 Intercity 2x/uur Almere Centrum - Utrecht Centraal NS
5000 Stoptrein 2x/uur Dordrecht - Leiden Centraal NS
500 Intercity 1x/uur Groningen - Den Haag Centraal NS
5100 Sprinter 1-2x/uur (Bergen op Zoom -) Roosendaal - Den Haag Centraal NS Reed buiten de spits slechts eenmaal per uur tussen Roosendaal en Dordrecht.
5200 Sprinter 2x/uur Tilburg Universiteit - Eindhoven NS
5300 Lokaaltrein 1x/uur Liège-Guillemins - Maastricht NMBS Stopte niet op Maastricht Randwyck en Eijsden
5400 Intercity 2x/uur Amsterdam Centraal - Zandvoort aan Zee NS
5500 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Baarn NS
5600 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Utrecht Centraal NS
5700 Stoptrein 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
5800 Sprinter 2x/uur Amersfoort Vathorst - Amsterdam Centraal NS Stopte niet te Amsterdam Science Park.
6000 Sprinter 2x/uur Utrecht Centraal - Tiel NS
6300 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Haarlem (- Amsterdam Centraal) NS
6400 Sprinter 2x/uur Eindhoven - Weert NS
6800 Sprinter 2x/uur Maastricht Randwyck - Roermond NS
6900 Sprinter 1x/uur Heerlen - Sittard NS
7000 Sprinter 2x/uur Enschede - Apeldoorn NS
700 Intercity 1x/uur Groningen / Leeuwarden - Schiphol NS Stoptrein tussen Zwolle en Groningen / Leeuwarden
7400 Sprinter 2x/uur (Amsterdam Centraal -) Breukelen - Rhenen NS
7500 Sprinter 1x/uur Ede-Wageningen - Arnhem NS
7600 Sprinter 2x/uur Zutphen - Nijmegen NS
7900 Stoptrein 2x/uur Nijverdal - Enschede NS
8000 Stoptrein 1x/uur Zwolle - Emmen NS
800 Intercity 2x/uur (Schagen -) Alkmaar - Maastricht / Heerlen NS Twee ritten startten te Den Helder.
8500 Stoptrein 2x/uur Zwolle - Kampen NS
8800 Intercity 2x/uur Utrecht Centraal - Leiden Centraal NS
900 Fyra 2x/uur Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal (- Breda) NS Hispeed Vanaf 2 april 2011 reed deze treinserie tussen Rotterdam Centraal en Breda.
9100 Stoptrein 1x/uur Zwolle - Groningen NS
9200 Intercity 1x/uur Amsterdam Centraal - Brussel-Zuid NS Hispeed Reed in België als IC B.
9300 Thalys 10x/dag Amsterdam Centraal - Paris Nord NS Hispeed
9500 Sprinter 2x/uur Gouda - Alphen aan den Rijn NS Reed niet in de spits
9600 Sprinter 2x/uur 's-Hertogenbosch - Deurne NS
9700 Sprinter 2x/uur Rotterdam Centraal - Gouda Goverwelle NS Reed alleen in de spitsuren
9800 Sprinter 2x/uur Den Haag Centraal - Utrecht Centraal NS

Bron