Dienstregeling concessie Limburg 2021
Mee bezig Aan dit artikel of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt. Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen. Toelichting: Umbusko (overleg) |
De dienstregeling 2021 voor de concessie Limburg loopt van 13 december 2020 t/m 11 december 2021.
Inhoud
Lijnennet
In verband met de coronapandemie wordt tot nader bericht een aangepaste dienstregeling gereden. |
---|
Wijzigingen per 13 december 2020
Trein
- Lijn RS11 (Nijmegen - Venray (- Venlo)): De laatste rit uit Nijmegen (trein 32367, Nijmegen 18:53) rijdt voortaan niet meer tot Venlo, maar eindigt in Venray en gaat als leeg materieel rechtstreeks naar het opstelspoor in Venlo. Naar Blerick en Venlo kan met de RS11 naar Roermond van een kwartier eerder of later gereisd worden. De drie extra ochtendspitsritten van Cuijk naar Nijmegen van 08:12, 08:57 en 09:57 en de bijbehorende ritten van Nijmegen naar Cuijk worden vooralsnog niet meer in de dienstregeling opgenomen. In verband met de coronapandemie hebben deze ritten in de tweede helft van 2020 al niet meer gereden en de verwachting is dat ze voorlopig niet meer nodig zullen zijn.
- Lijn RE18 (Maastricht - Aachen): De eerste rit richting Aachen gaat voortaan pas vanaf Heerlen rijden in plaats van uit Maastricht. Dit betreft trein 20306 op maandag t/m vrijdag (Maastricht 05:19, Heerlen 05:43), trein 20308 op zaterdag (Maastricht 06:19, Heerlen 06:43) en trein 20310 op zondag (Maastricht 07:19, Heerlen 07:43). Doordeweeks is de eerste reismogelijkheid van Maastricht naar Aachen één uur later. Op zaterdag en zondag blijft de reis vanuit Maastricht mogelijk met de RS18 van 12 minuten eerder en een overstap in Heerlen. De laatste rit uit Aachen eindigt voortaan al in Heerlen in plaats van in Maastricht. Dit betreft trein 20341 op alle dagen (Aachen Hbf 23:46). De reis naar Maastricht blijft mogelijk met een 14 minuten latere aankomst, door een overstap in Heerlen op de RS18.
Noord- en Midden-Limburg
Er zijn enkel kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden bij de volgende lijnen, die verder niet in onderstaand overzicht voorkomen: 1, 64, 65, 66, 73, 80, 82, 87, 370, 371, 372, 377, 790, 436, 439 en 440. Bij de hieronder genoemde lijnen vinden (ook) grotere wijzigingen plaats. Lijnen die in het geheel niet genoemd worden, wijzigen niet.
Stadsdienst Venlo
- Lijn 2 (Venlo Station - Blerick Klingerberg): De dienstregeling van deze lijn wordt 12 minuten vervroegd, zodat voortaan van/naar Blerick Klingerberg bij station Blerick weer aansluiting geboden wordt op de treinen van/naar Eindhoven en van/naar Nijmegen. Ook worden de ritten van maandag t/m vrijdag uit Blerick bij station Venlo in de spits 2x/uur en in de daluren 1x/uur gekoppeld aan lijn 5 naar Venlo Centrum en Venlo Noorderpoort; alleen de laatste rit is niet gekoppeld. In de andere richting ontstaat er een goede overstap vanaf lijn 4.
- Lijn 4 (Venlo Station - Venlo Stalberg) → Lijn 4 (Venlo Station - Venlo Stalberg): De lijnnummering van de lusroute Station - Stalberg - Station wordt aangepast. De route tegen de klok in, voorheen lijn 4/5, krijgt over de volledige route het lijnnummer 4. De route met de klok mee, voorheen lijn 5/4, krijgt over de volledige route het lijnnummer 5. In Stalberg wordt niet langer van lijnnummer gewisseld. Tussen ca. 10:30 en 13:30 wordt de frequentie op het traject Station → Vogelhut → Stalberg gehalveerd tot 1x/uur, zodat alle overgebleven ritten de volledige lusroute gaan rijden. Op zondag wordt het traject via de Noorderpoort nog altijd niet bediend: lijn 4 gaat dan alleen van het station via Vogelhut naar Stalberg rijden. Bij station Venlo ontstaat vanaf Stalberg en de Noorderpoort een goede overstap op lijn 2 naar Blerick Klingerberg.
- Lijn 5 (Venlo Station - Venlo Stalberg) → Lijn 5 (Venlo Station - Venlo Stalberg): De lijnnummering van de lusroute Station - Stalberg - Station wordt aangepast. De route tegen de klok in, voorheen lijn 4/5, krijgt over de volledige route het lijnnummer 4. De route met de klok mee, voorheen lijn 5/4, krijgt over de volledige route het lijnnummer 5. In Stalberg wordt niet langer van lijnnummer gewisseld. Tussen ca. 10:30 en 13:30 wordt de frequentie op het traject Stalberg → Vogelhut → Station gehalveerd tot 1x/uur, zodat alle overgebleven ritten de volledige lusroute gaan rijden. Op zondag wordt het traject via de Noorderpoort nog altijd niet bediend: lijn 5 gaat dan alleen van Stalberg via Vogelhut naar het station rijden. De ritten van maandag t/m vrijdag naar de Noorderpoort en Stalberg worden bij station Venlo gekoppeld aan lijn 2 uit Blerick Klingerberg, met uitzondering van de eerste twee ritten en de laatste rit in de ochtendspits. De route via de Noorderpoort en Stalberg wordt van maandag t/m vrijdag in de middag voortaan al vanaf ca. 13:00 2x/uur bediend in plaats van vanaf ca. 15:00; in de andere richting verandert dit niet.
Stadsdienst Roermond
- Lijn 1 (Roermond Station - Roermond Kitskensberg): De route in Kitskensberg wordt gewijzigd. In verband met doorstromingsproblemen in de oude rijrichting, wordt de lusroute voortaan in de omgekeerde richting gereden. De halte Van Heutszstraat wordt verplaatst naar de overzijde van de weg. De halte Kitskensberg aan de Keulsebaan wordt vervangen door een nieuwe halte 't Mozaïek in de Sint Wirosingel.
Streeklijnen
- Lijn 60 (Roermond - Echt): Deze lijn krijgt het nieuwe lijnnummer 67. De frequentie wordt in verband met de geringe reizigersaantallen teruggebracht van 2x/uur naar 1x/uur en de lijn rijdt niet langer in de avonduren en in het weekend. Tussen Roermond en Maasbracht wordt samen met de nieuwe lijn 68 nog steeds een halfuursdienst geboden. In de avonduren en in het weekend moet tussen Maasbracht en Echt met de nieuwe lijn 68 via Stevensweert en Ohé en Laak gereisd worden.
- Lijn 60 (Echt - Maria Hoop): Lijn 60 is het nieuwe lijnnummer voor de route tussen Echt Station, Pey, Pepinusbrug, Koningsbosch, Echterbosch en Maria Hoop. Omdat de 8-persoonsbus van lijn 792 vaak te weinig capaciteit bood, gaat hier van maandag t/m vrijdag overdag een grote bus rijden. In de avonduren en in het weekend blijft deze verbinding een OV-lijntaxi. In Koningsbosch wordt via de nieuwe halte Centrum gereden in plaats van via de halte Op de Driessen en ook wordt de halte Deuvenpoelweg na twee jaar weer in de route opgenomen.
- Lijn 61 (Roermond - Echt - Maasbracht) → Lijn 61 (Roermond - Echt): Deze lijn wordt ingekort tot Echt. Het traject tussen Echt en Maasbracht wordt overgenomen door de nieuwe lijn 68 en krijgt voortaan ook in de avonduren een vaste lijndienst.
- Lijn 62 (Roermond - Posterholt): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De lijnnummering van de lusroute Roermond - Posterholt - Roermond wordt aangepast. De route met de klok mee, voorheen 62/63, krijgt over de volledige route het lijnnummer 62. De route tegen de klok in, voorheen 63/62, krijgt over de volledige route het lijnnummer 63. In Posterholt wordt niet meer van lijnnummer gewisseld. De spitsritten tussen Roermond en Herkenbosch gaan rijden onder de lijnnummers 662 (richting Herkenbosch) en 663 (richting Roermond).
- Lijn 63 (Roermond - Posterholt): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De lijnnummering van de lusroute Roermond - Posterholt - Roermond wordt aangepast. De route met de klok mee, voorheen 62/63, krijgt over de volledige route het lijnnummer 62. De route tegen de klok in, voorheen 63/62, krijgt over de volledige route het lijnnummer 63. In Posterholt wordt niet meer van lijnnummer gewisseld.
- Lijn 67 (Roermond - Echt): Lijn 67 is het nieuwe lijnnummer voor lijn 60. De frequentie wordt in verband met de geringe reizigersaantallen teruggebracht van 2x/uur naar 1x/uur en de lijn rijdt niet langer in de avonduren en in het weekend. Tussen Roermond en Maasbracht wordt samen met de nieuwe lijn 68 nog steeds een halfuursdienst geboden. In de avonduren en in het weekend moet tussen Maasbracht en Echt met de nieuwe lijn 68 via Stevensweert en Ohé en Laak gereisd worden.
- Lijn 68 (Roermond - Echt): Lijn 68 is het nieuwe lijnnummer voor de route tussen Roermond, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak en Echt. werd lijn 68 geïntroduceerd als nieuwe verbinding tussen Roermond, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak en Echt. Op alle dagen wordt de hele dag een uurdienst gereden; samen met lijn 67 wordt van maandag t/m vrijdag tot ca. 19:00 een halfuursdienst geboden tussen Roermond en Maasbracht. Deze lijn neemt zodoende tussen Roermond en Maasbracht de helft van de bediening van de oude lijn 60 over, en tussen Maasbracht en Echt de bediening van lijn 61. Op het laatsgenoemde traject wordt nu ook in de avonduren een vaste lijndienst aangeboden.
- Lijn 70 (Venlo - Greenport): Deze lijn wordt zonder alternatief opgeheven. Met provinciale steun is drie jaar lang geprobeerd de lijn levensvatbaar te krijgen, maar ondanks de aanleg van speciale bushaltes en een overstappunt bleef de lijn te weinig reizigers trekken. De arbeidsmigranten die voornamelijk werken op Greenport maakten weinig gebruik van het openbaar vervoer, mede door concurrerend besloten bedrijfsvervoer tussen station Venlo en Greenport. Op de Brightlandscampus zijn veel minder studenten gekomen dan voorzien; ook zij konden de bus niet vullen. De haltes Samuel Morsestraat, Innovatoren-Freshpark en Brightlands Greenport Venlo worden opgeheven.
- Lijn 74 (Nederweert - Stramproy): De rijtijden van deze lijn worden aangepast. Door de lusroutes aan beide uiteinden van de lijn en de geringe mogelijkheid tot het inhalen van vertragingen op de route is het noodzakelijk om van maandag t/m vrijdag voor enkele ritten extra rijtijd toe te voegen. Om toch een regelmatige halfuursdienst te kunnen bieden vanaf station Weert worden in de ochtend twee ritten naar Stramproy en in de middag elf ritten naar Nederweert geknipt bij station Weert. Doorgaande reizigers krijgen hierdoor te maken met overstaptijden tot 28 minuten.
- Lijn 78 (Baarlo - Grashoek): De OV-lijntaxiritten van maandag t/m vrijdag in de avonduren worden een half uur vervroegd. Hierdoor ontstaat ook op deze ritten in Kessel aansluiting met lijn 377.
- Lijn 81 (Venray - Well): De rijtijd tussen Venray Station en Well wordt van maandag t/m vrijdag overdag in beide richtingen met 1 minuut uitgebreid. Hierdoor is het niet langer mogelijk om in beide richtingen bij het station ca. 5 minuten te halteren om zowel op als van de treinen van lijn RS11 van/naar Nijmegen en van/naar Roermond aan te sluiten. In de ochtend wordt voortaan kort gehalteerd richting Well en bestaat er geen aansluiting meer van de treinen richting Well. In de middag wordt voortaan kort gehalteerd richting Venray Prins Bernhardstraat en bestaat er geen aansluiting meer van Well op de treinen. Door deze ingreep worden de aansluitingen die wel nog geboden werden wel 3 minuten ruimer: zo wordt de aansluiting op de treinen voortaan 5 minuten in plaats van 2 minuten en de aansluiting van de treinen 6 of 7 minuten in plaats van 3 of 4 minuten. Reizigers van/naar Wanssum hebben op de momenten dat geen aansluiting meer geboden wordt 1x/uur een alternatief met lijn 88. De krappe aansluitingen in de avonduren en op zondag blijven behouden.
- Lijn 88 (Venray - Tienray - Lottum - Venlo): De frequentie van deze lijn wordt de gehele week teruggebracht naar een uurdienst. De extra ritten tussen Lottum en Venlo worden vanuit Lottum verlengd naar Melderslo, Horst en Venray Station en gaan voortaan van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits en in de middag vanaf ca. 14:00, maar niet tijdens de vakanties, rijden als lijn 89. Hierdoor krijgen Grubbenvorst en Lottum in deze periodes 2x/uur een verbinding met station Venray. Van maandag t/m vrijdag ussen ca. 09:15 en 13:15 en in de vakanties overdag blijft in Lottum van/naar Horst aansluiting bestaan met lijn 789. In Grubbenvorst wordt de nieuwe halte Raaieind aan de route toegevoegd.
- Lijn 89 (Venray - Horst) → Lijn 89 (Venray - Horst (- Lottum - Venlo): De route van maandag t/m vrijdag wordt gewijzigd. In Horst gaat deze lijn niet langer een lusroute rijden; in plaats daarvan wordt vanaf de halte Oude Lind rechtstreeks naar de halte Doolgaardstraat gereden en verder naar de halte Venloseweg, dat het nieuwe eindpunt wordt van maandag t/m vrijdag tussen ca. 10:00 en 13:30, in de avonduren en tijdens de vakanties overdag. Al deze ritten gaan rijden met een 8-persoonsbus. De haltes Politiebureau, Loevestraat, Sint Antoniuspark en Dokter Van de Meerendonkstraat blijven vanaf station Venray bereikbaar met lijn 87; de halte Frans Woltersstraat wordt opgeheven. Buiten de vakanties wordt de route in de ochtendspits en in de middag vanaf ca. 13:30 vanuit Horst verlengd naar Melderslo, Lottum, Grubbenvorst, Blerick en Venlo. Deze ritten gaan wel met een grote bus rijden. Hierbij wordt tussen Horst en Lottum de bediening van lijn 789 overgenomen en worden tussen Lottum en Venlo de extra ritten van lijn 88 overgenomen. In de ochtendspits gaan beide lijnen samen richting Venlo ongeveer in een halfuursdienst rijden en richting Lottum (en Venray Station) ongeveer in een 20/40-dienst; in de middag gaat dit precies andersom gelden. Hierdoor krijgen Grubbenvorst en Lottum in deze perioden 2x/uur een verbinding met station Venray. In Grubbenvorst wordt ook de nieuwe halte Raaieind bediend. De route in het weekend tussen Venray Station, Horst en Station Horst-Sevenum blijft ongewijzigd, maar wordt voortaan gereden als lijn 289. Deze lijn blijft in Horst de haltes Politiebureau, Loevestraat, Sint Antoniuspark en Dokter Van de Meerendonkstraat wel bedienen.
- Lijn 289 (Venray - Station Horst-Sevenum): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 89 in het weekend. De route en dienstregeling zijn ongewijzigd.
Spits- en scholierenlijnen
- Lijn 662 (Roermond → Herkenbosch): Lijn 662 is het nieuwe lijnnummer voor de spitsritten van lijn 62 van Roermond naar Herkenbosch. In Herkenbosch zijn deze bij de halte Centrum gekoppeld aan lijn 663.
- Lijn 663 (Herkenbosch → Roermond): Lijn 663 is het nieuwe lijnnummer voor de spitsritten van lijn 62 van Herkenbosch naar Roermond. In Herkenbosch zijn deze bij de halte Centrum gekoppeld aan lijn 662.
- Lijn 674 (Ospel - Kelpen-Oler) → Lijn 674 (Ospel → Weert): In verband met de geringe reizigersaantallen wordt deze lijn beperkt tot twee ochtendspitsritten van Ospel naar Weert.
Buurtbus
- Lijn 789 (Lottum - Melderslo - Horst - Evertsoord): Omdat lijn 89 van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits en in de middag vanaf ca. 13:30, maar niet tijdens de vakanties, vanuit Horst doorgetrokken wordt naar Melderslo, Lottum, Grubbenvorst, Blerick en Venlo, wordt lijn 789 tijdens deze periodes ingekort tot Horst. Tussen ca. 09:15 en 13:30 en in de vakanties overdag blijft deze lijn wel van/naar Lottum rijden. In de avonduren en in het weekend wordt onveranderd van/naar Melderslo gereden.
- Lijn 792 (Echt - Maria Hoop) → lijn 792 (Echt - Koningsbosch): Deze lijn wordt ingekort tot het traject Echt Plats - Koningsbosch en gaat rijden via Slek in plaats van via Pey en Pepinusbrug; hierdoor krijgt Slek na bijna zes jaar weer een OV-verbinding. In Koningsbosch wordt een lusroute gereden via de nieuwe halte Centrum en de halte Op de Driessen. Het traject tussen Echt Station, Pey, Pepinusbrug, Koningsbosch, Echterbosch en Maria Hoop wordt samen met de OV-lijntaxiritten in de avonduren en in het weekend overgenomen door de nieuwe lijn 60.
- Lijn 799 (Veulen - Geijsteren): De route in Oostrum wordt aangepast. Richting Geijsteren wordt voortaan via de Valkenkampstraat en de Witte Vrouwenstraat gereden, zodat de halte Kerk richting Geijsteren komt te vervallen. Reizigers naar deze halte moeten voortaan via Geijsteren reizen en krijgen daardoor 12 minuten extra reistijd.
Zuid-Limburg
Er zijn enkel kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden bij de volgende lijnen, die verder niet in onderstaand overzicht voorkomen: 9, 15, 16, 17, 18, 19, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 37, 47, 57, 405, 415, 416, 417 en 418. Bij de hieronder genoemde lijnen vinden (ook) grotere wijzigingen plaats. Lijnen die in het geheel niet genoemd worden, wijzigen niet.
Stadsdienst Maastricht
- Lijn 1 (Maastricht De Heeg - Maastricht Malberg): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 2 (Maastricht De Heeg - Maastricht Oud Caberg): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 3 (Maastricht Wolder - Maastricht Nazareth): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Groene Loper wordt hernoemd in Voltastraat.
- Lijn 4 (Maastricht Pottenberg - Valkenburg): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 5 (Maastricht Daalhof - Maastricht Heugem): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 6 (Maastricht Daalhof - Maastricht Amby): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 7 (Maastricht Pottenberg - Maastricht Randwyck): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
- Lijn 10 (Maastricht Station Noord - Gulpen) → lijn 10 (Maastricht Station Noord - Maastricht Heer): Het traject tussen Heer en Gulpen komt te vervallen. Voortaan gaan de ritten ook van maandag t/m vrijdag de lusroute in Heer rijden via de halte Akersteenweg, waar overgestapt kan worden op lijn 350 van/naar Gulpen en Aachen. De halte Veldstraat wordt opgeheven en de halte Burght/Ridder van Heerstraat in de Demertstraat richting Kruisstraat wordt alleen nog gebruikt als uitstaphalte; de haltes Burgemeester Kessensingel-Zuid en Burgemeester Kessensingel-Noord worden nog maar in één richting bediend. Het wegvallen van de verbinding tussen Gulpen en Heer is met name vervelend voor scholieren die reizen naar het Porta Mosana College, dat gelegen is bij de halte Burgemeester Kessensingel-Zuid. Ter compensatie gaan lijn 650 (het nieuwe lijnnummer van lijn 610) en lijn 659 in Heer een uitgebreidere route rijden langs deze haltes. De halte Frontensingel/Maagdendries wordt hernoemd in Statensingel.
Stadsdienst Parkstad
De stadsdienst Parkstad wordt volledig geherstructureerd en voor een groot deel herkenbaander gemaakt als stadsdienst, door de lage lijnnummers.
- Lijn 1 (Hoensbroek - Kerkrade):
- Lijn 2 (Brunssum - Kerkrade):
- Lijn 3 (Brunssum - Parkstad Stadion):
- Lijn 4 (Hoensbroek - Parkstad Stadion):
- Lijn 5 (Heerlen - Parkstad Stadion):
- Lijn 6 (Heerlen - Kerkrade):
- Lijn 7 (Heerlen - Ubach over Worms):
- Lijn 8 (Parkstad Stadion - Ubach over Worms):
- Lijn 9 (Landgraaf - Kerkrade):
- Lijn 20 (Schinveld - Kerkrade):
- Lijn 21 (Hoensbroek - Aachen Uniklinik):
- Lijn 22 (Heerlen - Ubach over Worms):
- Lijn 23 (Heerlen - Ubach over Worms):
- Lijn 24 (Hoensbroek - Kerkrade Roda-Boulevard):
- Lijn 25 (Heerlen - Parkstad Stadion):
- Lijn 26 (Heerlen - Parkstad Stadion):
- Lijn 27 (Parkstad Stadion - Herzogenrath): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden.
- Lijn 29 (Brunssum - Kerkrade):
Streeklijnen
- Lijn 39 (Sittard - Urmond): Van maandag t/m vrijdag gaan in de ochtendspits twee ritten van Urmond naar Sittard en één rit van Sittard naar Urmond met een grote bus rijden in plaats van met een 8-persoonsbus.
- Lijn 40 (Sittard - Heerlen):
- [[Lijn 43 Heerlen Station - Vaals Busstation|Lijn 43 (Heerlen - Vaals)] (bewust nog geen link i.v.m. hernoeming):
- Lijn 44 (Heerlen - Aachen): De halte Tichelbeekstraat in Heerlen wordt hernoemd in De Tichel.
- Lijn 46 (Kerkrade Parkstad Stadion - Avantis): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 127. De route en de dienstregeling blijven ongewijzigd; wel wordt voortaan gereden met een grote bus.
- Lijn 51 (Valkenburg - Margraten): De halte Bernhardlaan in Margraten wordt hernoemd in Eijkerweg.
- Lijn 52 (Meerssen - Heerlen): Voortaan worden alle ritten op zaterdag geknipt in Hulsberg, in plaats van alleen de ritten in de avonduren na 19:00/20:00. Tussen Meerssen en Hulsberg wordt voortaan ook de gehele zaterdag met een 8-persoonsbus gereden in plaats van alleen na 19:00/20:00.
- Lijn 53 (Geleen - Hoensbroek): Op zaterdag in de vroege avond gaan de laatste rit van Geleen naar Hoensbroek en de twee laatste ritten van Hoensbroek naar Geleen rijden als OV-lijntaxi in plaats van met een 8-persoonsbus.
- Lijn 55 (Heerlen - Gulpen): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De eerste rit van Gulpen naar Heerlen van maandag t/m vrijdag buiten de vakanties wordt omgezet van een 8-persoonsbus naar een grote bus.
- Lijn 58 (Heerlen - Gulpen): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 658. Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden.
- Lijn 59 (Vaals - Vijlen - Mamelis): Deze lijn wordt voortaan uitgevoerd met een 8-persoonsbus.
- Lijn 127 (Parkstad Stadion - Avantis): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 46. De route en de dienstregeling blijven ongewijzigd; wel wordt voortaan gereden met een grote bus.
- Lijn 159 (Vaals - Drielandenpunt): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 259. De koppeling met lijn 21 van/naar Heerlen en Hoensbroek op zondag komt te vervallen. In plaats daarvan wordt de frequentie op zondag verhoogd naar 2x/uur. Alle ritten worden voortaan uitgevoerd met een 8-persoonsbus. Ook op zondag worden deze ritten voortaan gereden door BusiNext.
- Lijn 259 (Vaals - Drielandenpunt): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 159. De koppeling met lijn 21 van/naar Heerlen en Hoensbroek op zondag komt te vervallen. In plaats daarvan wordt de frequentie op zondag verhoogd naar 2x/uur. Alle ritten worden voortaan uitgevoerd met een 8-persoonsbus. Ook op zondag worden deze ritten voortaan gereden door BusiNext.
Limburgliner
- Lijn 350 (Maastricht - Aachen): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De laatste rit na middernacht (op zaterdag de voorlaatste rit) krijgt een oponthoud van 7 minuten bij Aachen Hauptbahnhof, zodat er een aansluiting ontstaat vanuit de RE1 uit Köln.
Spits- en scholierenlijnen
- Lijn 603 (Heerlen - Kerkrade): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 620. De middagritten tussen Heerlen en Kerkrade Parkstad Stadion vervallen. Alternatief zijn de lijnen 3, 8 en 43.
- Lijn 606 (Kerkrade - Heerlen): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 629.
- Lijn 610 (Bocholtz → Maastricht): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 650. In Maastricht wordt de route in Heer uitgebreid, ter compensatie voor het vervallen van lijn 10 tussen Gulpen en Maastricht Heer.
- Lijn 620 (Heerlen - Kerkrade): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 603. De middagritten tussen Heerlen en Kerkrade Parkstad Stadion vervallen. Alternatief zijn de lijnen 3, 8 en 43.
- Lijn 621 (Vaals - Heerlen): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 643.
- Lijn 629 (Kerkrade - Heerlen): Deze lijn wordt hernummerd in lijn 606.
- Lijn 643 (Vaals - Heerlen): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 621. Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden.
- Lijn 647 (Gulpen ← Simpelveld → Heerlen): De rit van Simpelveld naar Heerlen wordt in Heerlen verlengd van het Station naar de Zuyd Hogeschool.
- Lijn 650 (Bocholtz → Maastricht): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 610. In Maastricht wordt de route in Heer uitgebreid, ter compensatie voor het vervallen van lijn 10 tussen Gulpen en Maastricht Heer.
- Lijn 657 (Gulpen - Mheer): Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden. De eerste rit in beide richtingen wordt voortaan gereden met een 8-persoonsbus.
- Lijn 658 (Heerlen - Gulpen): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 58. Kleine wijzigingen in de aankomst- en vertrektijden.
- Lijn 659 (Vaals → Maastricht): In Maastricht wordt de route in Heer uitgebreid, ter compensatie voor het vervallen van lijn 10 tussen Gulpen en Maastricht Heer.
Buurtbus
- Lijn 795 (Beek - Spaubeek): Van maandag t/m vrijdag overdag wordt weer 1x/uur gereden. Er is niet langer een gat van 4 uur in de dienstregeling.