Overleg gebruiker:Milco

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 22 Utrecht

Hoi,

Er is destijds door U-OV een persbericht geplaatst waarin werd aangekondigd dat lijn 22 in ieder geval tot medio april zou rijden. Blijkbaar is die periode verlengd (ik zie 'm elke ochtend ook nog op de DRIPs van Utrecht Centraal), maar daar heb ik verder geen aankondiging van gezien. De omleiding van lijn 2 is eigenlijk geen omleiding (daarom staat 'ie ook niet als zodanig op de wiki), maar met ingang van de nieuwe dienstregeling in december hebben ze de omleidingsroute in de dienstregeling verwerkt aangezien die toch al tot aanvang zomerdienst zou duren.--Daniel (overleg) 27 apr 2017 10:38 (CEST)

Fiat busjes

Hoi Milco, Weet jij toevallig van wie die Fiat-busjes van lijn 3 wel zijn. De Flex-busjes zijn immers wel van TCR zag ik op de Facebook van TCR. Groet Frank.

Ik durf het niet te zeggen. De Fiat-busjes op lijn 3 hebben niets met BrengFlex te maken en rijden al langer op lijn 3 dan dat BrengFlex bestaat. Mogelijk zijn de busjes van lijn 3 van Hermes zelf en anders van een lokaal taxibedrijf. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 apr 2017 22:38 (CEST)
Er rijden busjes van taxibedrijf Linsen op lijn 3. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 apr 2017 23:06 (CEST)

Science Park of De Uithof

Hoi, Da's nieuw, want eerst hadden ze het bij Syntus ook over Science Park ;-)--Daniel (overleg) 30 mei 2017 21:36 (CEST)

Op zich lijkt Science Park dan logischer, zo heet het gebied nu immers. En het is niet meer verwarrend nu "De Uithof" tegenwoordig niet meer in de haltenamen zit.--Daniel (overleg) 1 jun 2017 21:24 (CEST)
Qbuzz-lijnen wijzigen naar Science Park zou ik zeggen, de naam De Uithof komt op het terrein zelf nog amper voor (gister nog met de bus overheen gekomen). Mag jij eventueel ook vast wel doorvoeren hoor, ik ben nu een computer aan 't installeren ;-) --Daniel (overleg) 3 jun 2017 12:33 (CEST)
Volgens mij is in de volksmond "De Uithof" nog steeds de meest gangbare naam. De nieuwe tramlijn heet immers ook "Uithoflijn" en niet de "Science Park Lijn". ;) Meltrain (overleg) 3 jun 2017 12:37 (CEST)
Dan heeft De Uithof toch mijn voorkeur inderdaad. Milco (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 12:59 (CEST)
Tja, toen er met de Uithoflijn begonnen werd (die besluitvorming is al jaren oud, er werd al aan gebouwd toen het GVU nog bestond) bestond de naam Science Park nog niet. En je kunt in de huidige situatie ook niet meer om die naam Science Park heen, De Uithof is ook overal al uit de haltenamen gehaald. Op de P+R na dan, maar in elk geval hoeven er geen paginanamen voor gewijzigd te worden.
In plaats van blijven hangen in het verleden is het allicht handiger om de actuele naam te gaan gebruiken. Die zal alleen maar meer gaan voorkomen--Daniel (overleg) 3 jun 2017 14:26 (CEST)
Science Park is ook veel meer zeggend dan De Uithof. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 15:09 (CEST)
Prima! Maken we er Science Park van. Milco (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 16:24 (CEST)

Verleden tijd geschiedenis

Hoi, Je hebt dit er eerder al eens doorheen proberen te drammen (of dat was iemand anders) maar het is overal op de wiki al zo dat de geschiedenis volledig in de verleden tijd wordt geschreven, ook voor wijzigingen die in aan het begin van de huidige dienstregeling doorgevoerd werden. Dat is ook heel logisch want de wijziging heeft 99% van de tijd (op de twee weken voor ingang van een dienstregeling na dan) in het verleden plaatsgevonden. Dat de situatie nu nog zo is klopt inderdaad, maar het einde is een beetje zoek als je dan wel tegenwoordige tijd zou gaan gebruiken: stel je voor dat je beschrijft dat in 2015 de route wijzigde en in 2016 de frequentie. Die gewijzigde route is dan in 2016 nogsteeds de actuele route, maar dan schrijf je die wijziging uit 2015 toch ook niet meer in de tegenwoordige tijd? Maar als de route in 2048 dan wel weer wijzigt mag je nog even een oerwoud aan geschiedenis door om die zin uit 2015 in de verleden tijd te zetten?

Het is daarom gewoon veel consequenter om de geschiedenis, die sowieso dingen beschrijft die al hebben plaatsgevonden, in de verleden tijd op te stellen. Dat is juist iets wat zich nu al mooi reguleert zonder dat er een regel voor bestaat. Lijkt me dat je dat soort dingen juist wilt behouden.--Daniel (overleg) 7 jun 2017 22:50 (CEST)

Amstelland-Meerlanden

Hallo Milco, Ik zag dat je bij enkele lijnen in Amstelland-Meerlanden enkele wijzigingen per 2 juli 2017 had doorgevoerd. Horen die ook niet op de wijzigingspagina van de concessie thuis? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 7 jul 2017 21:09 (CEST)

Eigenlijk wel, maar ik weet wel dat het vrij wisselend is welke haltes er bediend worden, dit ook i.v.m. diverse werkzaamheden. Om de zoveel maanden check ik telkens of de streeklijnen in Amsterdam-Zuidoost nog bij dezelfde haltes stoppen... Milco (wikibeheer) (overleg) 7 jul 2017 21:16 (CEST)

Buurtbus 550

Hoi Milco, Mijn idee....maar een pagina van Buurtbus 550 tussen Leek en Grootegast bestaat al. Deze maakt onderdeel uit van de KSV-concessie Groningen-Drenthe en wordt zeker niet door Qbuzz zelf gereden. Als je een wijziging gezien hebt, kan je deze beter op de al bestaande pagina verwerken. Als ik er zo vluchtig naar kijk, is de route praktisch hetzelfde. Alleen dat lusje door Oldekerk/Niekerk is nieuw, maar dat kan best op de bestaande pagina.

Groeten, Etienne (overleg) 19 jul 2017 15:15 (CEST)

Excuses, ik had de gehele pagina over het hoofd gezien dus ik ging er vanuit dat hij nog niet op de wiki stond... Ik zal de aangemaakte pagina verwijderen en de reeds bestaande aanpassen. Milco (wikibeheer) (overleg) 19 jul 2017 15:41 (CEST)

Nieuwe drgl U-OV

Hoi, Die pagina had ik nog niet gezien nee. De servicebusjes staan overigens al op de wiki, net als de extra halte op lijn 65 want die zat er in de zomerdienst al in. 77 zal ik nog even bijwerken want die stond nog niet als wijziging in het vervoerplan en eerder ook nog niet in de dienstregeling. En eindelijk kan ik die lijn 115 (eerder 15) een keer echt op voormalig zetten, die heb ik al zo vaak teruggezet ondertussen :P --Daniel (overleg) 16 aug 2017 19:51 (CEST)

GD 3 sep.

Hoi, Na aanleiding van jouw bericht op mijn pagina. Welke tijdsvoorm gebruiken we op de wijzigingspagina? Alvast bedankt. --Frankberg19 (overleg) 16 aug 2017 22:52 (CEST)

Buslijn 150

Hoi Milco,
Destijds heb jij deze pagina over een lijn 150 van Leeuwarden naar Dokkum aangemaakt. Is er meer bekend over het hoe en waarom van deze lijn? Etienne (overleg) 16 okt 2017 16:32 (CEST)

Meer informatie dan dat er op die pagina staat weet ik niet meer helaas. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 okt 2017 18:44 (CEST)

Omleiding lijnen 620, 623 en 625

Dank voor de herinnering, de omleiding lijkt precies dit weekend vervallen (letterlijk, want donderdagavond was de route nog deels opgebroken)--Daniel (overleg) 11 nov 2017 21:28 (CET)

Provincialeweg Diemen

Hoi,

De vraag wordt nu wel wie er fout zit... als je in Google Maps even zoekt op Diemen dan wordt het mooi rood gemarkeerd en zie je dat de GVB Werkplaats die je noemt in Diemen ligt inderdaad. Echter ligt de straat waarin de halte zich bevindt precies op de gemeentegrens, dus in elk geval in één richting ligt die halte toch echt in Amsterdam ;-) --Daniel (overleg) 16 nov 2017 22:08 (CET)

Tsja, in hoeverre is dat gemarkeerde juist? Als dat zo zou zijn ligt station Vathorst in Hooglanderveen, sowieso het busstation. Terug naar de situatie Provincialeweg: onder het metroviaduct van de S113 staat een bordje dat je Diemen in rijdt op dat punt, dus daar naar kijkend zou de halte Provincialeweg in z'n geheel in Diemen liggen. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 nov 2017 22:24 (CET)
Dat gemarkeerde klopt doorgaans heel goed, want ja, station Vathorst ligt inderdaad eigenlijk in Hooglanderveen. De weg zelf kan best in Diemen liggen in jouw geval, maar de halte naast de weg ligt dan net in Amsterdam. En je ziet wel vaker bij haltes op een gemeentegrens dat dan één van beide plaatsnamen gekozen wordt.
Aan de andere kant moet je soms de vervoerder ook weer niet te letterlijk nemen, zo ligt station Hardinxveld Blauwe Zoom bijvoorbeeld juist in Giessendam.--Daniel (overleg) 16 nov 2017 22:37 (CET)

Routestrip

Hoi. Ik zag dat je het symbool voor U bocht met 2 doorgangen hebt gevonden voor Lijn 8 naar 8. Ik zie 'm niet staan in het overzicht. Hij ziet er nu stukken vriendelijker uit :-) --Huibf (overleg) 18 nov 2017 15:56 (CET)

Merknamen Almere

Hoi Milco, Mij lijkt het overbodig om bij de merknamen (zoals AllGo) allemaal lijstjes aan lijnen te plaatsen. Dit zorgt alleen maar voor extra aanpaswerk. We dit doen dit immers ook niet bij Twents etc. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 19:40 (CET)

Goeie idd, even niet aan gedacht zo snel... Zal 't weghalen. Milco (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 19:41 (CET)
Eventueel kun je een automatische lijst plaatsen? Dat is één keer werk en daarna is de lijst altijd actueel. Meltrain (overleg) 18 nov 2017 21:35 (CET)
Zou kunnen, maar op dit moment laat ik het even zo. Op de concessiepagina staat immers al een volledig overzicht van de buslijnen behorend tot de merknaam.

allGo

Hoi Milco,
Nog een tweede puntje: volgens mij is "allGo" niet alleen de naam van de stadsdienst, maar echt de naam die de vervoerder gebruikt (en daarmee vergelijkbaar met Breng en U-OV).
Op de site wordt ook (bijna) alleen gesproken over allGo en wordt de naam "Keolis Nederland" nauwelijks gebruikt.
Groeten, Meltrain (overleg) 18 nov 2017 21:42 (CET)

Niet helemaal, want op het plaatje op deze pagina (https://www.allgobus.nl/vervoerbewijzen) wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen allGo, R-Net en nightGo. Bij de vervoerbewijzen zelf wordt ook aangegeven of deze geldig zijn bij alleen allGo of bij allGo + R-Net. Milco (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 21:50 (CET)

Doorverwijzingen lijn 322

Hoi Milco, Ik zag dat je nog een aantal oude doorverwijzingen hebt staan naar de nieuwe pagina over lijn 322. Hierdoor loopt de geschiedenis in de war. Zou je hier naar willen kijken? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2017 13:53 (CET)

Blijkbaar had ik er een aantal over het hoofd gezien. Als het goed is heb ik nu alles aangepast. Milco (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2017 14:10 (CET)