Overleg gebruiker:Milco

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

4800

Hoi,

Gaat er binnen kort nog wat veranderen 4800

Lijn 22 Utrecht

Hoi,

Er is destijds door U-OV een persbericht geplaatst waarin werd aangekondigd dat lijn 22 in ieder geval tot medio april zou rijden. Blijkbaar is die periode verlengd (ik zie 'm elke ochtend ook nog op de DRIPs van Utrecht Centraal), maar daar heb ik verder geen aankondiging van gezien. De omleiding van lijn 2 is eigenlijk geen omleiding (daarom staat 'ie ook niet als zodanig op de wiki), maar met ingang van de nieuwe dienstregeling in december hebben ze de omleidingsroute in de dienstregeling verwerkt aangezien die toch al tot aanvang zomerdienst zou duren.--Daniel (overleg) 27 apr 2017 10:38 (CEST)

Fiat busjes

Hoi Milco, Weet jij toevallig van wie die Fiat-busjes van lijn 3 wel zijn. De Flex-busjes zijn immers wel van TCR zag ik op de Facebook van TCR. Groet Frank.

Ik durf het niet te zeggen. De Fiat-busjes op lijn 3 hebben niets met BrengFlex te maken en rijden al langer op lijn 3 dan dat BrengFlex bestaat. Mogelijk zijn de busjes van lijn 3 van Hermes zelf en anders van een lokaal taxibedrijf. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 apr 2017 22:38 (CEST)
Er rijden busjes van taxibedrijf Linsen op lijn 3. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 apr 2017 23:06 (CEST)

Science Park of De Uithof

Hoi, Da's nieuw, want eerst hadden ze het bij Syntus ook over Science Park ;-)--Daniel (overleg) 30 mei 2017 21:36 (CEST)

Op zich lijkt Science Park dan logischer, zo heet het gebied nu immers. En het is niet meer verwarrend nu "De Uithof" tegenwoordig niet meer in de haltenamen zit.--Daniel (overleg) 1 jun 2017 21:24 (CEST)
Qbuzz-lijnen wijzigen naar Science Park zou ik zeggen, de naam De Uithof komt op het terrein zelf nog amper voor (gister nog met de bus overheen gekomen). Mag jij eventueel ook vast wel doorvoeren hoor, ik ben nu een computer aan 't installeren ;-) --Daniel (overleg) 3 jun 2017 12:33 (CEST)
Volgens mij is in de volksmond "De Uithof" nog steeds de meest gangbare naam. De nieuwe tramlijn heet immers ook "Uithoflijn" en niet de "Science Park Lijn". ;) Meltrain (overleg) 3 jun 2017 12:37 (CEST)
Dan heeft De Uithof toch mijn voorkeur inderdaad. Milco (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 12:59 (CEST)
Tja, toen er met de Uithoflijn begonnen werd (die besluitvorming is al jaren oud, er werd al aan gebouwd toen het GVU nog bestond) bestond de naam Science Park nog niet. En je kunt in de huidige situatie ook niet meer om die naam Science Park heen, De Uithof is ook overal al uit de haltenamen gehaald. Op de P+R na dan, maar in elk geval hoeven er geen paginanamen voor gewijzigd te worden.
In plaats van blijven hangen in het verleden is het allicht handiger om de actuele naam te gaan gebruiken. Die zal alleen maar meer gaan voorkomen--Daniel (overleg) 3 jun 2017 14:26 (CEST)
Science Park is ook veel meer zeggend dan De Uithof. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 15:09 (CEST)
Prima! Maken we er Science Park van. Milco (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2017 16:24 (CEST)

Verleden tijd geschiedenis

Hoi, Je hebt dit er eerder al eens doorheen proberen te drammen (of dat was iemand anders) maar het is overal op de wiki al zo dat de geschiedenis volledig in de verleden tijd wordt geschreven, ook voor wijzigingen die in aan het begin van de huidige dienstregeling doorgevoerd werden. Dat is ook heel logisch want de wijziging heeft 99% van de tijd (op de twee weken voor ingang van een dienstregeling na dan) in het verleden plaatsgevonden. Dat de situatie nu nog zo is klopt inderdaad, maar het einde is een beetje zoek als je dan wel tegenwoordige tijd zou gaan gebruiken: stel je voor dat je beschrijft dat in 2015 de route wijzigde en in 2016 de frequentie. Die gewijzigde route is dan in 2016 nogsteeds de actuele route, maar dan schrijf je die wijziging uit 2015 toch ook niet meer in de tegenwoordige tijd? Maar als de route in 2048 dan wel weer wijzigt mag je nog even een oerwoud aan geschiedenis door om die zin uit 2015 in de verleden tijd te zetten?

Het is daarom gewoon veel consequenter om de geschiedenis, die sowieso dingen beschrijft die al hebben plaatsgevonden, in de verleden tijd op te stellen. Dat is juist iets wat zich nu al mooi reguleert zonder dat er een regel voor bestaat. Lijkt me dat je dat soort dingen juist wilt behouden.--Daniel (overleg) 7 jun 2017 22:50 (CEST)

Amstelland-Meerlanden

Hallo Milco, Ik zag dat je bij enkele lijnen in Amstelland-Meerlanden enkele wijzigingen per 2 juli 2017 had doorgevoerd. Horen die ook niet op de wijzigingspagina van de concessie thuis? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 7 jul 2017 21:09 (CEST)

Eigenlijk wel, maar ik weet wel dat het vrij wisselend is welke haltes er bediend worden, dit ook i.v.m. diverse werkzaamheden. Om de zoveel maanden check ik telkens of de streeklijnen in Amsterdam-Zuidoost nog bij dezelfde haltes stoppen... Milco (wikibeheer) (overleg) 7 jul 2017 21:16 (CEST)

Buurtbus 550

Hoi Milco, Mijn idee....maar een pagina van Buurtbus 550 tussen Leek en Grootegast bestaat al. Deze maakt onderdeel uit van de KSV-concessie Groningen-Drenthe en wordt zeker niet door Qbuzz zelf gereden. Als je een wijziging gezien hebt, kan je deze beter op de al bestaande pagina verwerken. Als ik er zo vluchtig naar kijk, is de route praktisch hetzelfde. Alleen dat lusje door Oldekerk/Niekerk is nieuw, maar dat kan best op de bestaande pagina.

Groeten, Etienne (overleg) 19 jul 2017 15:15 (CEST)

Excuses, ik had de gehele pagina over het hoofd gezien dus ik ging er vanuit dat hij nog niet op de wiki stond... Ik zal de aangemaakte pagina verwijderen en de reeds bestaande aanpassen. Milco (wikibeheer) (overleg) 19 jul 2017 15:41 (CEST)

Nieuwe drgl U-OV

Hoi, Die pagina had ik nog niet gezien nee. De servicebusjes staan overigens al op de wiki, net als de extra halte op lijn 65 want die zat er in de zomerdienst al in. 77 zal ik nog even bijwerken want die stond nog niet als wijziging in het vervoerplan en eerder ook nog niet in de dienstregeling. En eindelijk kan ik die lijn 115 (eerder 15) een keer echt op voormalig zetten, die heb ik al zo vaak teruggezet ondertussen :P --Daniel (overleg) 16 aug 2017 19:51 (CEST)

GD 3 sep.

Hoi, Na aanleiding van jouw bericht op mijn pagina. Welke tijdsvoorm gebruiken we op de wijzigingspagina? Alvast bedankt. --Frankberg19 (overleg) 16 aug 2017 22:52 (CEST)

Buslijn 150

Hoi Milco,
Destijds heb jij deze pagina over een lijn 150 van Leeuwarden naar Dokkum aangemaakt. Is er meer bekend over het hoe en waarom van deze lijn? Etienne (overleg) 16 okt 2017 16:32 (CEST)

Meer informatie dan dat er op die pagina staat weet ik niet meer helaas. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 okt 2017 18:44 (CEST)

Omleiding lijnen 620, 623 en 625

Dank voor de herinnering, de omleiding lijkt precies dit weekend vervallen (letterlijk, want donderdagavond was de route nog deels opgebroken)--Daniel (overleg) 11 nov 2017 21:28 (CET)

Provincialeweg Diemen

Hoi,

De vraag wordt nu wel wie er fout zit... als je in Google Maps even zoekt op Diemen dan wordt het mooi rood gemarkeerd en zie je dat de GVB Werkplaats die je noemt in Diemen ligt inderdaad. Echter ligt de straat waarin de halte zich bevindt precies op de gemeentegrens, dus in elk geval in één richting ligt die halte toch echt in Amsterdam ;-) --Daniel (overleg) 16 nov 2017 22:08 (CET)

Tsja, in hoeverre is dat gemarkeerde juist? Als dat zo zou zijn ligt station Vathorst in Hooglanderveen, sowieso het busstation. Terug naar de situatie Provincialeweg: onder het metroviaduct van de S113 staat een bordje dat je Diemen in rijdt op dat punt, dus daar naar kijkend zou de halte Provincialeweg in z'n geheel in Diemen liggen. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 nov 2017 22:24 (CET)
Dat gemarkeerde klopt doorgaans heel goed, want ja, station Vathorst ligt inderdaad eigenlijk in Hooglanderveen. De weg zelf kan best in Diemen liggen in jouw geval, maar de halte naast de weg ligt dan net in Amsterdam. En je ziet wel vaker bij haltes op een gemeentegrens dat dan één van beide plaatsnamen gekozen wordt.
Aan de andere kant moet je soms de vervoerder ook weer niet te letterlijk nemen, zo ligt station Hardinxveld Blauwe Zoom bijvoorbeeld juist in Giessendam.--Daniel (overleg) 16 nov 2017 22:37 (CET)
Ik weet dat de discussie al een paar maanden oud is, maar inderdaad heb ik me ook altijd verbaasd over die halte. Verschillende vervoerders geven ook verschillende plaatsnamen: Connexxion bijv. had het over Amsterdam, Provincialeweg maar EBS dan weer over Diemen, Provincialeweg. Inderdaad rijd je daar ook Diemen binnen, dus dat laatste is het enige juiste, m.i. dan. Ik weet dat er een verklaring voor is waarom Connexxion voor Amsterdam koos en waarom überhaupt verwarring over is, iemand van Connexxion of het GVB (1 van die 2) heeft me dat ooit verteld, maar ik ben vergeten hoe het ook alweer zat. Het had i.i.g. niet direct met de gemeentegrens te maken; het was een dieperliggende reden. Als ik het me ooit herinner, zal ik het hier nog eens delen :) Vistaus (overleg) 13 jan 2018 21:19 (CET)

Routestrip

Hoi. Ik zag dat je het symbool voor U bocht met 2 doorgangen hebt gevonden voor Lijn 8 naar 8. Ik zie 'm niet staan in het overzicht. Hij ziet er nu stukken vriendelijker uit :-) --Huibf (overleg) 18 nov 2017 15:56 (CET)

Merknamen Almere

Hoi Milco, Mij lijkt het overbodig om bij de merknamen (zoals AllGo) allemaal lijstjes aan lijnen te plaatsen. Dit zorgt alleen maar voor extra aanpaswerk. We dit doen dit immers ook niet bij Twents etc. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 19:40 (CET)

Goeie idd, even niet aan gedacht zo snel... Zal 't weghalen. Milco (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 19:41 (CET)
Eventueel kun je een automatische lijst plaatsen? Dat is één keer werk en daarna is de lijst altijd actueel. Meltrain (overleg) 18 nov 2017 21:35 (CET)
Zou kunnen, maar op dit moment laat ik het even zo. Op de concessiepagina staat immers al een volledig overzicht van de buslijnen behorend tot de merknaam.

allGo

Hoi Milco,
Nog een tweede puntje: volgens mij is "allGo" niet alleen de naam van de stadsdienst, maar echt de naam die de vervoerder gebruikt (en daarmee vergelijkbaar met Breng en U-OV).
Op de site wordt ook (bijna) alleen gesproken over allGo en wordt de naam "Keolis Nederland" nauwelijks gebruikt.
Groeten, Meltrain (overleg) 18 nov 2017 21:42 (CET)

Niet helemaal, want op het plaatje op deze pagina (https://www.allgobus.nl/vervoerbewijzen) wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen allGo, R-Net en nightGo. Bij de vervoerbewijzen zelf wordt ook aangegeven of deze geldig zijn bij alleen allGo of bij allGo + R-Net. Milco (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2017 21:50 (CET)

Doorverwijzingen lijn 322

Hoi Milco, Ik zag dat je nog een aantal oude doorverwijzingen hebt staan naar de nieuwe pagina over lijn 322. Hierdoor loopt de geschiedenis in de war. Zou je hier naar willen kijken? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2017 13:53 (CET)

Blijkbaar had ik er een aantal over het hoofd gezien. Als het goed is heb ik nu alles aangepast. Milco (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2017 14:10 (CET)

Stallingen Arnhem-Nijmegen

Die stallingen weet ik toevallig: Arnhem is Westervoortsedijk 4, Nijmegen Industrieweg 109, TCR Duiven Segment 22. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 27 dec 2017 20:22 (CET)

Link stallingen

Hoi Milco, Zag je opmerking over het toevoegen van links naar Google Maps toevallig in de recente wijzigingen langskomen: dat is heel simpel. Als je zoekt naar een adres krijg je links in beeld info over dat adres te zien, daarbij staat ook een knop "Delen". Als je daarop klikt kom je automatisch in het venstertje "Link delen" waarin je de "korte URL" aanvinkt (anders is 'ie zo lang). Vervolgens kan je de URL kopiëren naar de wikipagina--Daniel (overleg) 27 dec 2017 21:25 (CET)

Daniël heeft het al aan je uitgelegd zie ik. :) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 dec 2017 11:34 (CET)

Lijn 15 Amsterdam

Ik zag dat je de frequentie op zaterdag van lijn 15 hebt aangepast. Vermoedelijk is dat al zo per 11 december 2016, zie hier. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 18:59 (CET)

Hm, zou kunnen. Ik laat het even zo staan omdat het niet honderd procent zeker is dat het die datum betreft. Milco (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:01 (CET)
Zie nu net dat ook lijn 18 ook 5x/uur rijdt op zaterdag overdag, zoals in het artikel staat vermeld. Misschien nog eens even de lijnen in Amsterdam grondig langslopen en data eventueel aan de hand van het artikel kloppend maken. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:02 (CET)
Ik zal eea nalopen maar zet er geen datum bij zolang dat niet duidelijk is. Milco (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:03 (CET)
Lijkt me toch vrij duidelijk? Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:04 (CET)
Tsja, is die datum echt zeker vraag ik me af. Er staat niet specifiek genoemd op welke dagen de frequenties werden verhoogd. Ik heb het idee dat het overzicht op de GVB-site destijds niet compleet was dan. Milco (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:04 (CET)
Op overzichten van vervoerders vertrouw ik ook nooit. Ik loop alle lijnen een voor een langs. Maar soms zijn er nog wat last minute wijzigingen die erin sluipen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:07 (CET)
Ik ga sowieso even alles nakijken. De datum zet ik even op vermoedelijk. Beter dan foutieve informatie. Milco (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:09 (CET)
Dat lijkt me een prima oplossing! :) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 13 jan 2018 19:10 (CET)

Bergambacht

Hoi Milco, De pagina van lijn 194 moet nog worden hernoemd zie ik. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jan 2018 18:08 (CET)

En vergeet de voormalige lijnen niet. Meltrain (overleg) 24 jan 2018 18:18 (CET)
Daar hoeft alleen maar de link te worden gewijzigd. Niet de naam van de pagina. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jan 2018 18:50 (CET)

Lijn 14 en 16 Utrecht-Centrum

Hoi Milco,

Via het Vredenburgviaduct reden deze lijnen al (alleen is de halte pas onlangs weer teruggelegd). Die aanpassing bij het CS is kennelijk stiekem tussendoor doorgevoerd, want ik zie ook op de U-OV website CS Jaarbeurszijde niet meer tussen de haltes staan. Op de dynamische lijnennetkaart is te zien dat ze er nog bijna komen, maar kennelijk vanuit de Leidseveertunnel niet meer over het busstation Jaarbeursplein heen rijden. In plaats daarvan staan 14 en 16 via de rijbaan tussen tramhalte en NH Hotel ingetekend. Zal het even aanpassen.--Daniel (overleg) 31 jan 2018 20:16 (CET)

Lijn 52/53 Zeeland

Hoi, Als ik even terugkijk in de geschiedenis van de routestrips van lijn 52/53 dan is die rit 52 beginnend in Aagtekerke er eentje die vanaf 53 kwam want daar is die aftakking in dezelfde dienstregeling verwijderd. De opmerking die je bij 52 weghaalde zou dus overduidelijk bij 53 toegevoegd moeten worden.--Daniel (overleg) 15 feb 2018 22:04 (CET)

Oh top, dankjewel. Zo ver had ik het nog niet gezocht eigenlijk. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 feb 2018 18:29 (CET)

Zeeland

Nu je toch bezig bent met Zeeland, zou je ook de wijzigingen per 21 januari kunnen doorvoeren? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 17 feb 2018 14:12 (CET)

Ik kijk deze week naar de 628. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 feb 2018 07:39 (CET)

Noord-Holland Noord

Hallo Milco, Er bleek toch nog een wijziging te zijn op de N60 in Noord-Holland Noord. Er moet toch een wijzigingspagina aangemaakt worden. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 19 feb 2018 21:20 (CET)

Lijn 64 Roermond - Heinsberg halte Sonnenschein

Wellicht dat je het gemist hebt, maar bij Regenmaker had ik al eens gemeld dat de halte Sonnenschein richting Heinsberg niet wordt aangedaan. Fysiek is deze halte niet aanwezig en door een fout is deze in het systeem gekomen. --Bartjemestrom (overleg) 7 apr 2018 09:06 (CEST)

Ah oké, dat wist wist ik niet. Bedankt, weer wat geleerd!:) Milco (wikibeheer) (overleg) 7 apr 2018 11:28 (CEST)

Pendelbus Dordt in Stoom

Hoi, Men neme een fotoarchief en de plattegronden op wat oude stoomrondjes... bij deze staan alle Dordt in Stoom pendels sinds 2002 erop :-) --Daniel (overleg) 27 mei 2018 22:10 (CEST)

Vervangend vervoer Zwolle

Hoi, Ik zag dat je de pagina's van het treinvervangend vervoer had aangepast. Daarbij meld je in de samenvatting dat er geen bussen van Syntus Overijssel rijden op dit moment. Dit kan kloppen aangezien hier de vakantiedienstregeling nog niet is ingegaan, en mogelijk worden deze bussen daarna wel ingezet. Overigens meld Keolis zelf op hun website dat ze zoveel mogelijk proberen de bussen van concessie Midden-Overijssel in te zetten:

Bij geplande stremmingen in het weekend zet Keolis Nederland zoveel mogelijke eigen 12-meter bussen in die ook worden gereden in de concessie Midden-Overijssel. Deze bussen zijn herkenbaar aan de blauwe openbaar vervoer huisstijl van de provincie Overijssel. Daarnaast zie je op de bus de eindbestemming.

Bij ongeplande stremmingen of geplande stremmingen op werkdagen besteedt Keolis Nederland het treinvervangend vervoer uit aan een externe partij.--Cassie127 (overleg) 6 jul 2018 01:43 (CEST)

Ah dat wist ik niet. Bedankt voor de verduidelijking! Milco (wikibeheer) (overleg) 6 jul 2018 18:30 (CEST)

Maakt niet uit, moet je ook maar net weten. Maar wat dat betreft is de Keolis Blauwnet website vrij gedetailleerd. Eerder stond daar ook informatie voor lijn 861 (Bad Bentheim) op die inmiddels niet meer op de website te vinden is. Zie: https://klantenservice.keolis.nl/hc/nl/sections/360000047865-Werk-aan-het-spoor https://www.keolisblauwnet.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor-treinvervangend-vervoer --Cassie127 (overleg) 7 jul 2018 22:46 (CEST)

Lijn 95 Rotterdam Capelsebrug - Capelle aan den IJssel Rivium

Hallo,

Ik zag dat je mijn wijziging in de routestrip van lijn 95 Rotterdam Capelsebrug - Capelle aan den IJssel Rivium ongedaan had gemaakt. Het klopt dat de halte Aert van Nesstraat in zowel de dienstregeling als in verschillende apps aangegeven staan in beide richtingen, echter is hier in praktijk alleen een halte voor de richting Rivium die wordt bediend in de middagroute. Na contact te hebben genomen met de RET over de vreemde situatie is gebleken dat er voor de richting Capelsebrug, die in de ochtend bediend zou worden, geen stopplaats is. Wellicht was deze er vroeger wel (net zoals de halte IJsselwerf vroeger in beide richtingen bediend werd). RET gaat dit dan ook z.s.m. uitzoeken.

Dat verklaart inderdaad een hoop en geeft duidelijkheid. Bedankt voor je uitleg. Tip: je kunt je bericht ondertekenen door er 4 tildes te plaatsen (dus 4x ~), zodat voor iedereen duidelijk is wie ergens op heeft gereageerd. Milco (wikibeheer) (overleg) 30 jul 2018 21:56 (CEST)

Routestrips lijn 47/247

Hoi Milco, Da's een slecht idee, ze staan namelijk bewust tegengesteld erop aangezien de functie van de lijnen ook precies tegengesteld is. Lijn 47 heeft z'n spitsrichting voor reizigers op de heenweg namelijk van Utrecht naar de bedrijventerreinen in Houten, terwijl de 247 die spitsrichting voor reizigers op de heenweg juist van Houten naar De Liesbosch heeft.

Eigenlijk hanteer ik daar dus hetzelfde principe als waarop we de richting van de routestrip van treinseries bepalen, die staan immers ook allemaal in de heenrichting. Bij bussen is dat vaak wat minder zichtbaar (een stadslijn die wijk-station-wijk rijdt heeft immers geen echte heenrichting), maar als die er wel is lijkt het me best logisch dat ook in de routestrips te laten terugkomen.--Daniel (overleg) 8 sep 2018 23:05 (CEST)

Lijn 51 Helmond

Hoi Milco, Hoe kom je erbij dat erbij dat op 27 augustus 2018 de frequentie in de daluren op lijn 51 is verlaagd? In het busboekje vanaf 10 december 2017 rijdt de lijn al 1x/uur in de daluren. Het is dus bij de dienstregelingswijziging in december vergeten aan te passen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 22 sep 2018 14:39 (CEST)

Ah dat wist ik niet. Ik zag de laatste dienstregeling op de website ingaande per 26-8 en dacht dus dat het een wijziging van die datum was. Milco (wikibeheer) (overleg) 22 sep 2018 14:50 (CEST)

Treinseries DAV

Hoi,

Neem jij ze maar mee met de rest, zo spannend zijn die treinseries ook niet qua wijzingen. Let er wel op dat je ook een pagina "Serie 7200" zult moeten aanmaken want die bestaat nu nog niet als doorverwijspagina en zonder die pagina werken de links in mouse-overs op het forum niet.--Daniel (overleg) 10 okt 2018 21:17 (CEST)

Randstad Noord Zone Abonnement

Hoi Milco,
Dit abonnement is toch ook geldig bij Keolis in Almere?
Wil jij die pagina dan aanmaken?
Groeten, Meltrain (overleg) 14 okt 2018 10:08 (CEST)

Ik dacht het wel, ik zal er straks naar kijken. Milco (wikibeheer) (overleg) 14 okt 2018 11:18 (CEST)

Foto's lijn 107 en 195

Hoi, is dat nu wel handig om foto's op een omleidingsroute die nieteens op de lijnpagina vermeld is te plaatsen bij die lijnen? En als je zo dichtbij bent als bij de foto's van de 202 en 206 mag je best even op de koffie komen :-P --Daniel (overleg) 20 okt 2018 22:41 (CEST)

Oh, ik dacht dat dat de reguliere route was eigenlijk, op omleidingsroutes plaats ik ook nooit foto's namelijk. Ja, wist dat je daar woonde in de buurt, maar was nogal snel snel snel...;) Milco (wikibeheer) (overleg) 21 okt 2018 00:01 (CEST)
Nee, reguliere route van de 107 en 195 (en al het andere van Syntus) loopt via de Valeriusbaan, dus onder de Rabobank door, en dan via de Van Zijstweg maar daar zijn nu werkzaamheden waardoor via de Dichtersbaan en Balijelaan wordt gereden.
Ow en wat dat in de buurt betreft... da's nog een understatement: het ROC op de achtergrond van je foto kan ik nu ik dit bericht zit te tikken vanuit m'n raam zien staan :P --Daniel (overleg) 21 okt 2018 11:06 (CEST)

Dienstregeling 2019

Hoi, Symbooltje toegevoegd ;-) Die extra halte op 120/126 kom ik vanzelf tegen als ik dienstregelingen ga vergelijken, ben nu alleen nog maar de basis van de wijzigingspagina aan het leggen middels het vervoerplan, immers lijken de dienstregelingen die nu al in OV-info staan nog niet geheel betrouwbaar (zitten nog wat rare dingen in)--Daniel (overleg) 30 okt 2018 22:06 (CET)

Dienstregeling 2019 EBS Voorne Putten & Rozenburg

Ik was al eens eerder begonnen met de pagina omtrent dit onderwerp, echter werd mij erop gewezen dat ik voorlopig daarmee moeten wachten.

Kan dat inderdaad hervat worden, nu er meer details bekend zijn, zoals de dienstregeling zelf en bijbehorende lijnvoering.--MetroRET

De gebruikers die zich hebben ingeschreven om deze concessie dit jaar bij te werken weten wat ze moeten doen. Voor vragen kan je dan ook bij Meltrain of Jelmerrr terecht. Bovendien is het niet de bedoeling om een reactie van een andere gebruiker, in dit geval van Regenmaker, te verwijderen. Dit is helaas wel gebeurd. Milco (wikibeheer) (overleg) 31 okt 2018 15:12 (CET)

Een aantal

Hoi Milco, Tegenwoordig mag zowel enkel- als meervoud bij een aantal. klik Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 31 okt 2018 15:03 (CET)

Lijn 75 DMG

Hoi Milco,

Wat er nu op staat van DMG is de concept-dienstregeling, die moet dus nog even nagelopen worden de komende weken nu de definitieve dienstregeling bekend is. Want in de tabellen die er tot op heden waren stonden geen kort-trajectritten, tegelijk zijn de definitieve tabellen nog niet beschikbaar. Onderaannemers zijn verder natuurlijk altijd een beetje op de gok voor ingang van de dienstregeling, net zoiets als materieelinzet in een nieuwe concessie. En tot slot: ik reageer nu wel maar lijn 75 valt eigenlijk onder het stuk van DMG dat nvdw bijwerkt--Daniel (overleg) 17 nov 2018 23:33 (CET)

Hoi Milco, dank voor het melden. Zoals Daniel al zegt: we missen de definitieve tabellen, want er staat nu ineens helemaal niks meer op de Qbuzz-site, met uitzondering van de lijnpagina's (en daar staan bovendien haltenamen op die waarschijnlijk niet meer kloppen). In managementtermen gezegd: ik parkeer het even. --Nvdw (overleg) 18 nov 2018 22:44 (CET)

Hilversum Stad Gods

Hoi Milco, Syntus lijn 70 heb ik gisteren nog nagelopen qua haltes maar die kent nergens naamswijzigingen hoor. Net ook nog gedubbelchecked met datum op 10 december en daar staat nog steeds Stad Gods. --Daniel (overleg) 18 nov 2018 13:17 (CET)

Hoi, Dat zal dan wel weer zo'n raar foutje van Syntus/Keolis zijn die ze wel vaker maken. Ik gebruik om de haltes na te lopen doorgaans OVinfo, dan heb je tenminste de info die de vervoerders aan alle reisinformatiebronnen aanleveren en doorgaans staan de wijzigingen daar al tijdiger in.
Overigens heb ik net nog even bij alle vervoerders op de website gekeken en zelfs bij lijn 100, die pas vanaf 9 december op die halte komt, heet de halte nog gewoon Stad Gods. Zowel op connexxion.nl als in OVinfo trouwens. --Daniel (overleg) 18 nov 2018 17:39 (CET)
Tja, wijzigingsoverzichten... als ik iets niet vertrouw zijn het die dingen. Zie m'n berichten op het forum wat er bij Syntus Utrecht allemaal niet (of domweg fout) in staat. Denk dat het wel goed is als jullie als wikibeheer ook op het klakkeloos overnemen van dat soort overzichten letten, daar kan je het nodige door over het hoofd zien.--Daniel (overleg) 18 nov 2018 17:47 (CET)

Lijn 93

Hoi Milco, Het is nergens voor nodig om nu al routestrips in DMG te gaan "corrigeren" want die moeten toch allemaal nog nagelopen worden met de definitieve dienstregeling (die nog niet in makkelijk leesbaar formaat beschikbaar is). In geval van halte Standerdmolen staat die in de routestrip van Qbuzz toch echt in één richting--Daniel (overleg) 25 nov 2018 19:35 (CET)

Oostendam

Hoi, 'tis een beetje een grensgeval eigenlijk. Qua layout (de halte bestaat nu immers ook al) zou je het een halte kunnen noemen maar qua functie is het een busstation. Hetzelfde geldt voor H.I. Ambacht Cascade trouwens waar je nu allemaal busjes had toegevoegd: dat is ooit als het nieuwe busstation van Hendrik-Ido-Ambacht aangekondigd door gemeente en Arriva, maar ziet er in de praktijk uit als een halte (en krijgt ook pas nu bij Qbuzz echt zijn knooppuntfunctie). Daarom stond 'ie eigenlijk altijd al zonder busje in de routestrip terwijl er wel een busstation-pagina van is.

Wat betreft lijn 573: die is niet vergeten (kreeg nog een PB van nvdw dat hij die nog moest doen), maar die hoort natuurlijk ook niet meer bij het groene blokje voor DMG aangezien het een lijn van Achterhoek-Rivierenland wordt.--Daniel (overleg) 2 dec 2018 12:15 (CET)

612

Hoi, zou je dit voortaan aan mij over willen laten? Ik heb me ingeschreven voor deze concessie. Vanwege het gebrek aan communicatie vooraf heb ik dit niet voor 9 december kunnen doen. Bys1 (overleg) 10 dec 2018 19:55 (CET)

Tarieven Zaanstreek

Hoi Milco, het km-tarief voor de concessie Zaanstreek is al bekend en wordt € 0,166. Vergeet bovendien niet om enkele abonnementen toe te voegen als Zaanstreek Vrij Maand, Zaanstreek Vrij Jaar en ZWAM Dal Voordeel, deze kun je vinden op de webshop van Connexxion (kies provincie Noord-Holland). Als los kaartje bestaat ook nog het BTM-ticket. Groeten, Tlp (overleg) 24 dec 2018 14:37 (CET)

Vanwege de gewenste zichtbaarheid voor de wagenverkoop heb ik de regel |voorverkoop=ja bij het BTM-ticket verwijderd, maar de wagenverkoop gaat natuurlijk niet op voor de concessie Amsterdam. Is hiervoor een passende oplossing? Groeten, Tlp (overleg) 26 dec 2018 23:30 (CET)
Niet dat ik weet, maar ik denk dat het zo wel prima is, het ticket wordt immers op iedere lijnpagina van de bewuste concessies getoond. Milco (wikibeheer) (overleg) 27 dec 2018 07:57 (CET)
Oké. Tlp (overleg) 27 dec 2018 12:48 (CET)

Tarieven Amsterdam, AML en Waterland

Hoi Milco, ik zou wel de tariefpagina's van deze drie concessies willen (af)maken. Ik heb al een bericht op de overlegpagina's van Dingez en Frankberg19 geplaatst. Voor het geval ik morgen nog niks van hen gehoord heb, is het goed als ik er vanaf dan aan ga werken? Tlp (overleg) 28 dec 2018 15:18 (CET)

Ik vind het prima, maar zet dan wel alsnog een bericht op een van hun OP's zodat zij weten dat jij begonnen bent en er wellicht samengewerkt kan worden. Milco (wikibeheer) (overleg) 28 dec 2018 15:19 (CET)
Ik vind het ook prima. Van Frankberg19 heb ik nog niets vernomen tot nu toe. DingeZ heeft aangegeven opties te missen voor de nachtbus (zelfde als Bys1 voor de opstapper). Ik zal hiervoor een nieuwe functie integreren in het sjabloon. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 dec 2018 15:21 (CET)
Bij het GVB zijn inderdaad de nachtbuskaartjes alleen geldig op de nachtbus. Dat probleem speelt echter ook voor het supplement fiets wat alleen in de metro en IJtram 26 geldig is. Daarvoor ook een nieuwe sjabloonfunctie? Tlp (overleg) 28 dec 2018 15:31 (CET)
Welk probleem? Kwestie van de kaartsoorten die niet geldig zijn in de nachtbus (of een ander specifiek deel van de lijnen) opnemen in een overkoepelende categorie en die dan op de pagina's van nachtlijnen uitsluiten. Werkt uitstekend ;-) --Daniel (overleg) 28 dec 2018 20:14 (CET)

Tarieven Haarlem-IJmond / Gooi- en Vechtstreek

Hoi, ik heb hier een adviesaanvraag van het ROCOV, daar wordt een km-tarief van € 0,155 genoemd voor zowel Noord-Holland Noord als Gooi- en Vechtstreek op pagina 5. Haarlem-IJmond wordt daarbij niet genoemd, maar wel bij het basistarief. Mogelijk zijn ze het vergeten. Echter, is een adviesaanvraag definitief te noemen?

Wat mij in het document ook opvalt is het genoemde tarief voor lijn N30, men spreekt over een opstaptarief van € 1,72 terwijl Connexxion zelf van een opstaptarief van € 1,70. Ook wordt een afwijkend kilometertarief van € 0,171 genoemd. Tevens zouden zowel de kaartjes voor korte en verre afstanden met 50 cent verhoogd worden tot resp. € 5,50 en € 10,50. Tenslotte: het Slecht Weer-supplement staat op de website als aankoopbaar tot 31 december, maar in de adviesaanvraag wordt op pagina 7 gesproken van continuering van het abonnement. Wat moeten we hiermee? Tlp (overleg) 29 dec 2018 14:55 (CET)

Prima van die tweet, en verwerk de info die je krijgt maar in de pagina's :-). Tlp (overleg) 29 dec 2018 15:00 (CET)

SaldoInfo

Ik heb al je bewerkingen maar even ongedaan gemaakt, probeer het vanaf hier maar opnieuw. Sjabloon:TariefInfo wordt in ieder geval weer correct weergegeven. Tlp (overleg) 29 dec 2018 15:52 (CET)

Prima, zal vanavond de tarieven weer proberen toe te voegen. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 16:47 (CET)

Lijn 270 IJsselmond

Hallo Milco, De nieuwe dienstregeling van IJsselmond moet ik nog nakijken voor 2019. Deze wijzigt pas half februari in combinatie met de opening van het busstation in Zwolle. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 17:16 (CET)

Maakt ook niet zoveel uit verder, maar dan weet je dat in ieder geval. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 17:24 (CET)

Abonnementen

Hallo Milco, Voor de abonnementen uit Brabant heb je de prijzen van 2018 gebruikt (m.b.v. de connexxion webshop zo te zien). Je moet even doorklikken naar 1 januari dan krijg je de nieuwe prijzen te zien. Ik weet niet in hoeverre je dit ook voor abonnementen bij andere concessies hebt gedaan? Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 19:07 (CET)

Bij Arriva stonden de prijzen van 2019 er sowieso op, bij Hermes kon ik niet traceren dat de prijzen van 2018 blijken te zijn... Er stonden geen jaartallen vermeld voor zover ik weet. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 19:14 (CET)
Bij Arriva staan in de webshop ook nog de prijzen van 2018. Ik heb dit jaar voor mijn Brabant Vrij 118 euro betaald dus lijkt me sterk dat de prijs gelijk blijft in 2019 en dat wordt ook bevestigd als je de ingangsdatum naar 1 januari verplaatst. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 19:21 (CET)
Oh excuus, dan heb ik dat verkeerd gezien. Klopt het dat alles nu inmiddels is gecorrigeerd? Zo niet, laat het dan even weten zodat ik ernaar kan kijken. Milco (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 22:15 (CET)
Ja alles is inmiddels gecorrigeerd. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 29 dec 2018 22:17 (CET)

Lijn 55

Hoi, omdat bij deze lijn ZOF als concessie wordt vermeld en NZWF als 2e concessie en er sinds 9 december uitsluitend NZWF-materieel wordt ingezet, heb ik dit expliciet vermeld. Na jouw wijziging kan ik dit niet echt afleiden uit de wikipagina. Bys1 (overleg) 3 jan 2019 19:29 (CET)

Prima, doe ik dat. Bys1 (overleg) 3 jan 2019 20:17 (CET)

Zeeland 2019

Hoi Milco,

Dat moet ik inderdaad nog doen, maar dat ga ik als laatste regelen (eerst even alle lijnpagina's op orde krijgen). Groeten, Patrickm (overleg)

Kaartsoorten Zeeland

Hoi Milco,

Zeeland is een heel eind compleet, moet nog een paar losse tickets toevoegen maar ben nu best wel druk met andere dingen. HWGO missen er nog wel een paar (samen uit dagkaart, kidsticket en buurtbuskaartje), maar van die laatste kan ik de tarieven ook niet vinden (voor HWGO en Zeeland).... Ik ben er dus mee bezig, denk dat ik volgende week wel ergens tijd kan maken om 't af te maken.

Groeten, Patrickm (overleg)

P+R Papendorp

Hoi, Ik zou hier toch eerder de pagina van de halte naar een busstation omgezet hebben in plaats van de busjes uit alle routestrips te halen. In de huidige situatie vertoond P+R Papendorp namelijk de kenmerken van een busstation (knooppunt, meerdere haltes, logische overstapmogelijkheden). Dat is behoorlijk verandert sinds ik de haltepagina aanmaakte, want ooit waren het slechts twee haltes aan de oprit van de brug. --Daniel (overleg) 9 mrt 2019 19:08 (CET)

Je had 't wel kunnen zien hoor, bij het langskomen: de oude halteperrons liggen namelijk nog altijd op hun oorspronkelijke plek ;-) Maar toen kwam alleen de 24 naar De Meern, 29 naar Papendorp en de 195/295 naar IJsselstein er nog maar langs. Da's tegenwoordig wel wat meer. --Daniel (overleg) 9 mrt 2019 21:03 (CET)

Plattegronden

Hoi, Dat had ik al gedaan willen hebben maar zal als ik weer een keer tijd ervoor heb die dingen eens updaten. Vooral DMG loopt wat achter inderdaad doordat daar zoveel is verandert.--Daniel (overleg) 9 mrt 2019 21:03 (CET)

Laan van Europa

Hoi, Ja dat klopt, het zijn ook fysiek twee verschillende haltes. Lijn 4 komt aan op de ene halte (waar ook de laadpaal staat) en vertrekt vervolgens ca. een kwartiertje later weer waarbij hij tussendoor ook langs de tweede halte komt. Staat ook zo in de dienstregeling vermeld trouwens en is op zich ook zinvol aangezien het Plein van Europa een rotonde van 180 meter doorsnede is, scheelt voor instappers vanaf sommige bedrijven dus een heel stuk lopen.

Overigens is die aanwezigheid van twee haltes een beetje een restant van de ritten naar Dordtse Kil III, waarbij de ritten in de avondspits richting Staart/Papendrecht uitsluitend op die tweede halte stopten (en in de ochtendspits in die richting op beide ivm het laden)--Daniel (overleg) 13 mrt 2019 21:58 (CET)