Overleg gebruiker:Meltrain

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

EBS 4100 - 4103

Hoi, de EBS-bussen 4100 t/m 4103 zijn inderdaad nu geel na roodgrijs geweest te zijn. EBS heeft vier bussen geel gespoten (of beplakt?), met wagenparknummers in de 40xx-serie en die bussen vernummerd naar 4100 - 4103 zodat de gele ex-R-netbussen een makkelijke nummering hebben. Enkele weken geleden zat ik zelf nog in de 4102 die geel was en de 4101 heb ik ook zien rijden. Die bus die je op lijn 311 zag moet dan een oudere foto geweest zijn van een R-net-bus. Milco1995 10 nov 2012 13:00 (CET)

Reactie op ingreep bewerkingen gebruiker Spoordeel

Hoi, Ik zag je opmerking van een paar dagen terug nu pas, maar het terugdraaien had ik met name gedaan omdat het ongedaan maken niet werkte. Het ging bij beide lijnen eigenlijk vooral om het dubbele Hoogvliet dat verwijderd was uit de titel terwijl de halte wel "Hoogvliet Metro" heet en het er dus wel dubbel in hoort. Dus nog nieteens persé vanwege de wijknaam. Terugdraaien is daarbij als beheerder handiger, ben immers niet overal bekend en de oude pagina was vooralsnog in ieder geval goed. Het voorbeeld met een pagina van mij wat je aanhaalt is trouwens een twijfelgeval want Arriva is niet zo consequent in de naamgeving. Op de site staat het met wijknamen, maar op de vertrekstaten is het vreemd genoeg "van Oudelandshoek naar Dordrecht, Domela Nieuwenhuisweg" en "van Crabbehof naar Dordrecht, Palissander". --Daniel 28 nov 2012 20:47 (CET)

Reactie op bewerkingen Lansingerland

Beste Meltrain, Zojuist las ik je bericht over de plaatsnamen in Lansingerland en daar zou ik graag op willen reageren. De RET maakt gebruik van plaatsnamen die niet correct zijn. Berkel en Rodenrijs is een plaats die weliswaar in een ver verleden gescheiden van elkaar waren maar dat allang niet meer zijn. Bovendien maken ze de fout de HSL als plaatsgrens te nemen (een veelgemaakte fout overigens). Zo liggen de halte Berkelseweg (en na nader onderzoek ook de haltes Boterdorpseweg en Koegelwieckplantsoen) in Bergschenhoek. De Landscheiding is namelijk de voormalige gemeentegrens. Zo staat het ook aangegeven op de komborden. Feitelijk liggen dus alle haltes behalve Rodenrijs in Bergschenhoek, niet in Berkel en Rodenrijs. De vraag is nu wat moet prevaleren: de (foute) informatie van de RET of de correcte informatie (die niet overeenkomt met de lijnfolder)? In mijn gevoel de correcte informatie, maar als in de Wiki het overnemen van de lijnfolder de standaard is heb ik daar begrip voor. Qbuzz maakte overigens dezelfde fout in het verleden met de Oostersingel. Ook die werd aangeduid als Berkel en Rodenrijs, maar hoorde als Bergschenhoekse halteplaats te worden aangeduid. Toen heb ik die ook gewijzigd maar dat is waarschijnlijk niemand opgevallen, aangezien dat niet is gewijzigd. Groeten, --Cygnum 28 dec 2012 22:57 (CET)

Lijn 50

Hoi, wat probeerde je bij lijn 50 in Limburg aan te geven bij Busstation Gulpen? Die halte wordt in beide richtingen bediend (Maastricht resp. Aachen). Of bedoel je dat er maar in een richting ritten starten/eindigen? In zo'n geval kun je natuurlijk ook een extra regel aanmaken met een aftakking. Milco1995 29 dec 2012 22:31 (CET)

Lijn 104

Hoi, ik heb net op je bericht gereageerd, echter op mijn eigen overlegpagina; dat vind ik overzichtelijker. Milco1995 (overleg) 15 mei 2013 14:51 (CEST)

Concessie SRE De Peel 2005

Ik heb inmiddels gereageerd op je vraag gereageerd op mijn overlegpagina. Ik hoop dat je er iets aan had.--Fogeltje (overleg) 2 jun 2013 22:04 (CEST)

Reactie

Hoi, ik heb even op mijn eigen overlegpagina gereageerd, voor een (naar mijn mening) duidelijker overzicht. Milco (overleg) 27 aug 2013 19:53 (CEST)

Lijn 105

Ik zie in de dienstregeling op zaterdag helemaal geen ritten van lijn 105 die bij de Meubelboulevard eindigen (dus vanaf De Akkers); die eindigen bij Sportlaan volgens de dienstregeling van Connexxion. Startende ritten bij de Meubelboulevard zie ik wel (dus richting De Akkers). Hoe zit dit? Milco (overleg) 14 okt 2013 18:50 (CEST)

Ja, dat zag ik ook. Ik vond het een beetje stom en had geen zin om met de routestrips te lopen klooien, dus doe ik maar gewoon of de ritten daar ook eindigen. Ik vraag me af hoe het in de praktijk zit, want de tijd tussen aankomst bij de Sportlaan en vertrek vanaf de Meubelboulevard is ruim een kwartier. Groeten, --Meltrain (overleg) 24 nov 2014 19:18 (CET)

Alliances van de RET (900)

Voor het overzicht heb ik even op mijn eigen overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 12 nov 2013 11:59 (CET)

Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Winkelcentrum Kwinkelier

Hoi, Inderdaad, die bus rijdt na de Kwinkelier weer naar het station wat ik dacht aan te geven met een routestrip die allemaal halve bolletjes links heeft. Ik zat nogal in m'n maag met deze lijn: bij een ringlijn zou ik in de titel een halte ergens halverwege moeten pakken maar dan kom je ook weer in de knoop. Lijn 78 bestaat immers eigenlijk uit twee afzonderlijke ringlijnen. Qbuzz heeft eigenlijk de situatie ingewikkelder gemaakt door de plek waar de ene rit eindigt en de andere begint op het station te leggen, dat was bij Connexxion makkelijker met een lijn die De Leijen - Station - Centrumwijk reed en dan in de Centrumwijk z'n tijd bleef afwachten. M'n eerste idee was om er "Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Station Bilthoven" van te maken, maar of dat nu optimaal is...--Daniel (overleg) 21 nov 2013 18:28 (CET)

Lijn 120

Hoi,

Er is enige tijd sprake van geweest dat de 120 naar de Jaarbeurszijde zou gaan (op zich al vreemd met een aanstaande afsluiting van de Leidseveertunnel) wat ook zo op de Connexxion-site heeft gestaan, niet voor niets was dit op de lijnpagina ook aangepast. Ik zie inderdaad dat deze wijziging inmiddels weer teruggedraaid is op de Connexxion-site.--Daniel (overleg) 22 nov 2013 21:42 (CET)

Serie 5000/5100/15100

Hoi, had je toevallig dit http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=29&t=9736 al gezien? Omdat jij uit Rotterdam komt, en deze sprinters daar langsrijden, zou jij dit misschien willen/kunnen doen? Ik word een beetje kriegel van al die verschillende varianten/afwijkingen etc van deze drie series. Het is maar een voorstel of iemand dit voor mij zou willen doen. Mag wel, hoeft niet! Milco (overleg) 4 dec 2013 16:26 (CET)

Tja, het zijn (worden) wel mijn dagelijkse treinseries. Toch bedank ik er (voorlopig) voor, aangezien ik Rotterdam nog moet afmaken en ik het ook druk heb met mijn studie. Meltrain (overleg) 4 dec 2013 17:46 (CET)
Geen probleem, misschien wil iemand anders 't nog wel aanpassen en anders doe ik het wel last-minute. Succes! Milco (overleg) 4 dec 2013 17:51 (CET)
Voor het overzicht heb ik even op mijn overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 14 dec 2013 22:30 (CET)

Rotterdam Centraal

Hoi, weet jij nou welke naam de vervoerders hanteren voor Rotterdam Centraal? Bij de RET-lijnen is het verschillend: 'Rotterdam, Rotterdam Centraal' of 'Rotterdam, Centraal Station'. Dezelfde vraag heb ik bij de treinstations in Vlaardingen (Station Oost of Station Vlaardingen Oost) en bij Vijfsluizen (Metro of Metro Vijfsluizen). Ik wil hier wat gelijkheid in hebben. Milco (overleg) 1 jan 2014 16:06 (CET)

Bij Rotterdam CS gebruikt de RET 'Rotterdam Centraal' als halte- en stationsnaam. Omdat op de Wiki ook de plaatsnaam moet worden vermeld, wordt het 'Rotterdam, Rotterdam Centraal'.
Vijfsluizen is geen plaatnaam, dus wordt het 'Schiedam, Vijfsluizen Metro'. In Vlaardingen: 'Vlaardingen, Station Vlaardingen Oost' en analoog 'Maassluis, Station Maassluis West'.
Meltrain (overleg) 1 jan 2014 17:20 (CET)
Oh super, dank je! Zal ik het gelijk aanpassen en gelijktrekken zodat er niet een verschil is per buslijn. Milco (overleg) 1 jan 2014 17:22 (CET)

P+R Soesterberg

Ja dat weet ik uit de praktijk: 276 is inderdaad de enige die er richting Utrecht stopt. Dit zal vooral te maken hebben met de halte want ri. Utrecht moet de bus de afrit af, dan een krappe keerlus door langs de halte en vervolgens weer de snelweg op. Dat kost dus relatief veel tijd en één lijn is daar zat om het reizigersaanbod mee te krijgen. In de andere richting weten de chauffeurs al of ze moeten stoppen gezien er dan op het knopje gedrukt is (gezien er in de spits altijd maar in één richting gereden wordt reist er niemand tussen Soesterberg en Amersfoort v.v.). Daarnaast is die halte sneller te bedienen omdat de af- en oprit anders liggen waardoor de bus gewoon rechtdoor kan rijden i.p.v. te moeten keren.--Daniel (overleg) 4 jan 2014 15:07 (CET)

Lijn 23 Utrecht

Eigenlijk vind ik hier de routestrip zoals ik 'm nu gemaakt heb toch het duidelijkst, dan kan je tenminste duidelijk zien welke haltes in twee richtingen bediend worden. Leek me formeel gezien het netst deze lijn als ringlijn te benoemen ondanks dat het een wel heel klein lusje betreft.--Daniel (overleg) 14 nov 2014 19:29 (CET)

beweking lijn B18

ik zag dat je mijn bewerking van lijn B18 weer ongedaan heb gemaakt. maar de B18 is in dienstregeling 2015 geen Ringlijn meer en rijdt gewoon heen en terug door Rozenburg dat hier bij de BOB-bus kaart duidelijk staat vermeld.

In de dienstregeling staat anders dat hij na de halte Seggelant rechtstreeks naar Rotterdam Centraal rijdt en niet via Rozenburg. Daarom zie ik het alsnog als ringlijn. Meltrain (overleg) 31 dec 2014 11:23 (CET)

Route

Hebben we nou nog zo'n ongeduldig persoon (regenmaker eerder ook)... ik kan echt wel zelf die routeparameters toevoegen in DAV. Raak alleen maar het overzicht kwijt als er steeds anderen tussendoor wat doen.--Daniel (overleg) 26 feb 2015 19:18 (CET)

Hoi, de enige reden dat ik in DAV enkele routeparameters heb toegevoegd (en uitsluitend bij de lijnen van/naar Rotterdam) is omdat iemand het een goed idee vond om op Zuidplein alvast de nieuwe code te plaatsen, waardoor de lijnen 91, 92, 190 en 191 (de laatste twee nog steeds) ineens ontbraken in het overzicht.
Ik had ervoor kunnen kiezen om die handmatig toe te voegen of om de hele tabel terug te plaatsen, maar dat zou alleen maar dubbel werk hebben opgeleverd. In het kader van compleetheid, besloot ik om daarom de "Rotterdamse" lijnen maar gelijk allemaal van de routeparameter te voorzien.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 26 feb 2015 20:26 (CET)

Lijn 77 Rotterdam, Zuidplein - SS Rotterdam

Hoi Meltrain kunt u mij helpen met deze pagina. Er is namelijk tussen 10 maart en 23 juli 2015 werkzaamheden bij de Pretorialaan maar ik kan die eindpunt bij Metrostation Rijnhaven niet doen kunt u mij helpen ik ben er al sinds gisteren mee bezig. Alvast Bedankt :Met vriendelijke groet, Kenan3073 (overleg) 4 maart 2015 20:59 (CET)

Lijn 38 Schiedam Centrum - Rotterdam Crooswijk

Hoi Meltrain kunt u mij nog een keer helpen. Namelijk een nieuwe foto leggen op de pagina van lijn 38. Deze foto is nieuw van 14 december 2014 de foto staat bij http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=507863&page=123 beneden. Alvast Bedankt :Met vriendelijke groet, Kenan3073 (overleg) 23 mrt 2015 20:23 (CET)

Hoi Meltrain nog een vraagje ehm waar ligt of staat Bestand Uploaden Kenan3073 (overleg) 24 mrt 2015 17:59 (CET)

Maar ik kan hem niet vinden.

Halte Zegel langs tramlijn 8

Hoi Melvin,

Mij lijkt de halte "Zegel" nog op grondgebied van Antwerpen te liggen. Weet jij hoe het exact zit? Waldo79 (overleg) 16 apr 2015 12:54 (CEST)


Wijziging

Heb net een wijziging van lijn 61 van je teruggedraaid, maar was weer eens te snel. Heb het weer hersteld, excuus. Frank (overleg) 12 sep 2015 16:08 (CEST)

EVAG Essen

Hoi Meltrain, Kan jij nog ergens de oude dienstregelingen van de EVAG vinden van voor juni 2015? Groet, Regenmaker (overleg) 2 nov 2015 11:05 (CET)

Hoi, dienstregelingen heb ik niet, de routes van de tramlijnen weet ik wel. De wijzigingen heb ik allemaal uit de Op de Rails (al las ik toevallig vrijdag in Trams 2012 dat deze plannen er al veel langer waren). Meltrain (overleg) 2 nov 2015 11:34 (CET)

Naaldwijk

Hoi Mel, heb je hulp nodig bij Naaldwijk? Groeten van Bee (overleg) 2 dec 2015 16:18 (CET)

Tramlijnen in Den Haag

Hoi Melvin, afgelopen jaar heb je bij diverse tramlijnen in Den Haag-Centrum een omleiding toegevoegd met als einddatum "onbekend". Weet jij of deze omleidingen inmiddels nog van kracht zijn? Op de website van de HTM kan ik er zo snel niets over binden, maar wellicht dat jij hier meer van weet. Groeten, Milco (overleg) 15 jan 2016 23:34 (CET)

Categorie abc

Hoi Meltrain, Het lijkt mij handiger om de categorie abc door het sjabloon te laten genereren dan handmatig de categorie toe te voegen, dat gaan mensen vergeten denk ik. ;) Groet Regenmaker (overleg) 10 mei 2016 16:08 (CEST)

Dat lijkt me een goed idee. Ik dacht er zelf ook al aan dat handmatig plaatsen niet handig is, maar ik wist niet dat lijncat2 bestond. Bedankt dus dat je me daar attent op maakt. Meltrain (overleg) 10 mei 2016 20:09 (CEST)

Lijn 49

Hoi, Heb je wel de goeie lijnfolder genomen? Buiten de vakanties is er toch echt tot rond 12 uur een halfuursdienst en rijdt de helft als 281 door. En ja, dat is idd slechts 1x/2 ur dan. Daniel (overleg)

Ik bedoelde die "goede lijnfolder" meer voor je aanpassing voor wat betreft de koppeling aan 281. Daar heb je van gemaakt dat in de spits de helft van de ritten gekoppeld is maar tussen 6.32 en 9.10 uur staat toch echt bij alle ritten "A Rijdt vanaf Station Houten verder als lijn 281 naar De Uithof". Ook in de daluren geldt dat niet voor enkele ritten maar voor de helft van de ritten, immers rijdt 49 keurig om en om wel en niet door als 281.--Daniel (overleg) 16 jun 2016 19:57 (CEST)

RE: Bediening Harelbeke

Scherpe opmerking! Harelbeke wordt in het weekend inderdaad niet meer bediend door Treinserie 400 (België 2016), maar wel door treinserie Treinserie 850 (België 2016) die tegenwoordig doorrijdt naar Kortrijk i.p.v. Gent-Sint-Pieters. Ik zal het aanpassen! -Ricohallo (overleg)

EDIT: Is zo te zien al aangepast. -Ricohallo (overleg)

Omleiding Lijn 7 Rotterdam, Willemsplein - Oostplein via Kipstraat

Ok, Dank u wel. Met vriendelijk groet, (overleg) 1 okt 2016 19:01 (CET)

Treinserienummers

Hoi Meltrain, Hoe zou ik het aanpakken qua treinserienummers. Aangezien de RB35 nu voor een stuk van de RB33 gebruik gemaakt worden, maar er bestaat al een pagina van de RB35 tussen Wesel en Duisburg. Ik dacht zelf aan jaartallen in de titel of zoiets? Groet Regenmaker (overleg) 19 okt 2016 12:14 (CEST)

Ik ben ook voor jaartallen in de titel, maar ik zou het even met Bee Suus overleggen, want zij heeft dait al eens eerder gedaan.

Groeten, Meltrain (overleg) 19 okt 2016 19:50 (CEST)

Nieuwe concessies

Hoi Meltrain, Ik heb voor zowel de regio Haaglanden als de regio Rotterdam nieuwe Rail concessies aangemaakt. Dit heb ik gedaan aangezien dit consequenter is (want als er over 10 jaar weer niets verandert, ga je dan weer dezelfde pagina gebruiken met nog een set aan dienstregelingswijzigingen, jaartalen, voormalige lijnen etc.). Daarnaast weet je anders niet goed welke concessies precies in welke zijn opgegaan, als iemand bijvoorbeeld op de voormalige concessie Rail Rotterdam zoekt kan die niet vinden (aangezien die nog op de huidige pagina staat). Nu staat alles mooi in de juiste categorie en het scheelt jou ook weer werk ;). De paginanamen zijn Concessie Rail Haaglanden (2017-2026) en Concessie Rail Rotterdam (2017-2026), controleer even of alles klopt. Groeten, Regenmaker (overleg) 23 okt 2016 16:58 (CEST)

RE. Invoeren nieuwe dienstregeling

Dag Meltrain,
Excuus voor de onaangekondigde wijzigingen, ik was er iets te enthousiast mee. Ik heb de geschiedenispagina's van de betreffende lijnen (B8, 80) bijgewerkt. Omdat bij lijn 80 de route-aanpassing iets ingrijpender was heb ik daar de oude route in een sjabloon bijgezet. Bij B8 was de wijziging minder ingrijpend en heb ik de betreffende route-aanpassing in de geschiedenis vermeld, maar dan zonder sjabloon.
Met vriendelijke groet, Spoordeel (overleg) 28 nov 2016 11:07 (CET)

Nog een klein dingetje, bij lijn B8 heb ik de halte Kleinpolderplein weer teruggezet/herbenoemd naar Gerard Sannehof. Ik was namelijk niet zeker van deze (naams)wijziging. Spoordeel (overleg) 28 nov 2016 11:37 (CET)

Samenwerking met Kenan

Hoi Meltrain, zover ik kon zien deed jij een concessie samen met Kenan. Kenan heeft een ban gekregen op de wiki en zal derhalve niet verder kunnen werken. Zorg jij dat alle lijnen binnen die concessie gedaan worden?--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 29 nov 2016 10:06 (CET)

Van "samenwerking" was überhaupt al niet echt sprake, aangezien hij veel op eigen houtje deed zonder overleg. Ik zou zijn bewerkingen sowieso al controleren, dus het enige verschil is dat ik nu de routewijzigingen ook moet invoeren. Ik zorg er dus voor dat alles gedaan is (nadat Haaglanden afgerond is). Meltrain (overleg) 29 nov 2016 10:46 (CET)

Lijn M1 Mijdrecht

Hoi, Ik heb voor de haltenamen consequent gebruikt wat er in OVinfo staat. Die geeft Mijdrecht, Rondweg aan voor alle nieuwe lijnen daar.--Daniel (overleg) 29 nov 2016 10:25 (CET)

Lijn B7 RET

Hoi meltrain, halte Westerstein stond een tijdje geleden opgenomen in de route door ret in lijnen 80 en b7. Later hebben ze dit zonder toelichting verwijderd. Ik heb hierover al een zin opgenomen bij lijn 80. Vind je het goed als ik ook een zin vermeld op de pagina van b7? Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 07:41 (CET)

Ik heb de informatie over Westerstein toegevoegd. Ook heb ik op beide pagina's (lijn 80 en B7) erbij gezet dat de halte werd toegevoegd in de dienstregeling van 2012 (ik dacht dat het in 2012 was, voor zover ik dat kon afleiden uit de geschiedenis van de bewerkingen). Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 10:10 (CET)

Lijn 130

Hoi, Ik had je toevoeging eigenlijk vooral verwijderd omdat er daardoor twee keer hetzelfde onder het kopje dienstregeling stond. Zal vanavond eens kijken of ik het beter kan omschrijven, het staat sowieso al wrl in de geschiedenis en blijkt wel redelijk uit de routestrip. --Daniel (overleg) 30 nov 2016 09:43 (CET)

Lijn 80 RET

Bij lijn 80 stond in de route eindhalte Binnenban tussen haakjes. Die haakjes had ik vorige week (26 nov.) per ongeluk verwijderd. Inmiddels is het weer hesteld. Spoordeel (overleg) 30 nov 2016 10:30 (CET)
Ik heb Boomgaardshoek ook maar tussen haakjes gezet omdat die wijk ook deel uitmaakt van de lange dagroute. Het zou nu gewoon moeten kloppen. Spoordeel (overleg) 1 dec 2016 07:17 (CET)

Syntus Twente

Hoi Meltrain, De trein van Syntus rijdt vanaf 11 december wel degelijk zondags vanaf 14:00 uur 2x/uur. Regenmaker (overleg) 10 dec 2016 17:14 (CET)

Excuus, ik zat het verkeerde jaar aan te passen. :( Regenmaker (overleg) 10 dec 2016 17:15 (CET)

Stadsbus Den Haag

Hoi Meltrain, Weet je al iets meer over wanneer de dienstregeling van de stadsbus Den Haag is ingegaan? Op de lijnennetkaart van HTM staat namelijk 18 dec. Regenmaker (overleg) 31 dec 2016 19:52 (CET)

Als ik de dienstregeling van lijn 28 raadpleeg, rijdt hij nog steeds 's middags dezelfde route als 's ochtends, terwijl de meest opvallende wijziging zou zijn dat die lijn een soort ringlijn werd. Ik heb verder ook geen mededelingen over de nieuwe dienstregeling gezien, dus ik neem aan dat de oude dienstregeling nog steeds geldt.
Erg vreemd dat dan wel een nieuwe lijnnennetkaart op de site gezet is.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 jan 2017 11:56 (CET)
Ik heb de kv1 even bekeken en het vreemde is dat er twee documenten van HTMBuzz zijn. Eentje van 21 dec 2016 - 29 jan 2017 met de oude dienstregeling en eentje van 18 dec 2016 - 9 dec 2017 met de nieuwe dienstregeling. Maar op 9292 zelf krijg ik de oude dienstregeling, dus die van 21 dec - 29 jan. Ik denk dus dat op 29 januari de nieuwe dienstregeling ingaat? Regenmaker (overleg) 1 jan 2017 12:20 (CET)
Wilde even melden dat op 30 januari de nieuwe dienstregeling ingaat. ;) Regenmaker (overleg) 19 jan 2017 16:19 (CET)
Hallo Meltrain, Ik wil best de wijzigingen voor de stadsbus Den Haag op me nemen. Ik denk persoonlijk dat het handigste is om voor lijn 28 een nieuwe pagina aan te maken, omdat er best veel haltes extra bediend worden. Groeten, Regenmaker (overleg) 21 jan 2017 13:55 (CET)

VLijnenHalte2

Hoi Meltrain, Volgens mij is het niet nodig een extra sjabloon aan te maken voor VLijnenHalte. Dat wat je wilt is makkelijk te realiseren door het bestaande sjabloon iets te wijzigen en een extra parameter toe te voegen. Groet Regenmaker (overleg) 13 jan 2017 15:34 (CET)

Het (altijd) aanpassen van het sjabloon leek me onwenselijk (omdat er ook situaties zijn waar je wel de "dubbelde streepjes" wilt hebben).
Ik weet niet hoe je ervoor kunt zorgen dat er soms een aanpassing is, dus leek me het het handigst om een nieuw sjabloon aan te maken.
Als jij wel weet hoe dat moet, nodig ik je van harte uit om het aan te passen en dan mag het nieuwe sjabloon verwijderd worden.
Groeten, Meltrain (overleg) 13 jan 2017 15:42 (CET)
Volgens mij is het overzichtkopje nu aanpasbaar (met drie = tekens en met twee = tekens) door middel van het toevoegen van de parameter |overzicht=ja. Regenmaker (overleg) 13 jan 2017 21:48 (CET)
Top, dank je wel. Meltrain (overleg) 13 jan 2017 22:34 (CET)

Inkorting lijn 9 en tijdelijke lijn 59

Hoi, volgens mij is deze verstoring al voorbij, maar gezien jij 'm op de wiki hebt geplaatst, zou jij er naar willen kijken? Milco (overleg) 1 feb 2017 18:54 (CET)

Je hebt gelijk. Ik was even vergeten dat de verstoring deze week al eindigde. Bedankt voor de reminder. Meltrain (overleg) 1 feb 2017 20:13 (CET)

Omleiding lijn 76 RET / Nieuwe route lijnen 15, 16 en 17 HTM

Hoi, op de pagina van lijn 76 in Rotterdam staat een omleiding t/m 3 maart 2017. Nu lees ik wel e.e.a. over omleidingen in Rotterdam, maar ik weet niet of het over deze gaat. Kan jij kijken of de omleiding nog geldig is of dat hij voorbij is?
Verder krijgen de tramlijnen 15, 16 en 17 een nieuwe route in Den Haag en krijgt/heeft lijn 15 een omleiding in Nootdorp. Jij bent daar vast bekender mee dan ik. Zou jij ernaar willen kijken? Milco (overleg) 30 mrt 2017 19:43 (CEST)

Bus Antwerpen

Hallo Meltrain, Zou ik de bussen in Antwerpen gaan bijwerken of wil jij dat liever zelf doen? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 4 jun 2017 09:04 (CEST)

Rosero First

Wellicht wel, maar ik weet niet of het een goede reden heeft dat 'ie heet zoals 'ie nu heet. In elk geval zijn de wagens bij Syntus van Rosero-emblemen voorzien en volgens mij zijn dit de enige wagens van dit type in Nederland tot nu toe.--Daniel (overleg) 22 jun 2017 19:54 (CEST)

bus rotterdam

Hallo Meltrain, Ik zit net door de geschiedenis van de buslijnen in Rotterdam en omstreken te kijken en wat me opvalt is vooral het ontbreken van geschiedenis terwijl er sinds 2009 hier en daar best wel wat wijzigingen op de pagina's zijn gemaakt qua routes en/of frequenties. Zou jij misschien indien je zin/tijd hebt eens de geschiedenis van de bussen in de regio Rotterdam kunnen aanvullen op de lijnpagina's. Ik weet zeker dat er op wiki nog sporen moeten zijn van voorgangers. Alvast bedankt in ieder geval. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 25 jun 2017 23:48 (CEST)

Hallo Meltrain, Ik moet zeggen dat ik de concessiepagina van Bus Rotterdam totaal niet overzichtelijk vind op deze manier, ook al staat het per regio gesorteerd. Alle lijnnummers staan zo door elkaar. Vind je het erg als ik een nieuwe indeling maak? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 21:57 (CEST)
Wat ik vooral onoverzichtelijk vind zijn die lappen tekst in het opmerkingsvlakje, dat maakt het geheel best wel druk. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 22:08 (CEST)
Ik heb een deel van de teksten weggehaald, dat maakt het al wat beter. Sorteren per regio is het probleem niet, want dat gebeurt in AVV ook en mijn poging om daar alles onder elkaar te krijgen, werd door jou teruggedraaid. Meltrain (overleg) 28 jun 2017 22:16 (CEST)
Nee, dat klopt de regio-indeling was niet het probleem. Nu is het al veel overzichtelijker, dank! Zelf gebruik ik de regio indeling ook, want wijzigingen gaan altijd per regio bij de AVV. Maar om terug te komen op mijn eerste vraag; ik of we kunnen nog een keer kijken naar de geschiedenis van Rotterdam e.o. Zoals lijn 51 in Schiedam. Hier staat dat lijn ook 's avonds en op zondag heeft gereden in 2009: [1]. Bij de geschiedenis staat niets, toch wel apart. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2017 22:23 (CEST)
Mooi. :) In het verleden is inderdaad niet altijd de Geschiedenis goed bijgehouden. Qua route meestal wel, maar qua frequentieveranderingen niet.
Ik heb zelf echter deze week (overdag) geen tijd om dingen op te zoeken, dus dat laat ik even liggen. Over het algemeen hebben verslechteringen in de dienstregeling de ingangsdatum 11-12-2011 en verbeteringen 14-12-2014, maar dat verwerk ik volgende week wel. Groeten, Meltrain (overleg) 28 jun 2017 22:33 (CEST)

Categorieën

Hallo Meltrain, Ik zag dat je bij de concessie Stadsvervoer Lelystad met de categorieën hebt lopen rommelen. Zelf ben ik niet zo'n fan van deze aanpak van handmatig categorieën toevoegen, aangezien dit mogelijk problemen kan gaan geven in de heden en/of toekomst (ondanks dat het er ietsje mooier uitziet). Mijn verzoek is dan ook dit ongedaan te maken. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 23 jul 2017 22:33 (CEST)

Hallo Regenmaker, zelf zie ik het probleem niet zo, aangezien alles nog steeds in de juiste categorie staat. Bij het opheffen van die lijn, moet de concessienaam in de infobox weer juist geschreven worden en de handmatige categorie kán dan verwijderd worden.
Mijn doel was om de concessienaam op één regel te krijgen. Liever had ik gezien dat in de Infobox de concessienaam met blokhaken was weergegeven, maar dat is niet gebeurd en als dat nu wordt veranderd, moeten zo'n 10.000 pagina's aangepast worden, wat me niet handig lijkt. Dan was dit de oplossing waarbij de lijnen nog steeds in de juiste categorie staan en de opmaak een stuk mooier is.
Een alternatief is om de Infobox in zijn geheel iets breder te maken.
Groeten, Meltrain (overleg) 24 jul 2017 12:22 (CEST)
Hallo Meltrain, Dat levert dus weer een extra stap op indien een lijn op voormalig gezet moet worden, dat wordt vergeten etc. Ik zie het probleem niet dat het niet geheel op één regel past. Het is iets minder mooi, maarja zo zijn er nog tig voorbeelden die er niet altijd even mooi uitzien. Ik ga liever voor het gebruiksgemak dan het uiterlijk in dit geval. Verder ben ik geen voorstander van handmatige categorieën op lijnpagina's. De laatste tijd zijn deze juist weggehaald door niet-consequent gebruik! Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jul 2017 12:39 (CEST)
Juist door de handmatige toevoeging van de categorie, is het niet erg als het wordt vergeten de concessie weer aan te passen, aangezien de categorie er altijd nog staat.
Maar ik ben het ermee eens dat dit ook niet de ideale oplossing is en zal het terugdraaien. Meltrain (overleg) 24 jul 2017 12:50 (CEST)
Het probleem is dat de bussen ook in de categorie Concessie Stadsvervoer Lelystad (een overkoepelende categorie voor meerdere concessies) komen te staan. Mocht die categorie ooit nog gebruikt gaan worden voor automatiseren, kan dit mogelijk problemen opleveren. Ik kan wel wat puzzelen in het sjabloon LijnInfo om de naam naar buiten te veranderen, maar de categorie te behouden. Alleen ik weet niet of ik daar deze week aan toe kom. Ik zet het in ieder geval op mijn to-do list. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 jul 2017 12:54 (CEST)

Nieuwe dienstregeling in de zomer

Hoi Meltrain, Ik heb ook nog even een vraag voor jou. Weet jij toevallig hoe we omgaan met grote dienstregelingswijzigingen in de zomer, maken we dan alvast de pagina aan met de dienstregelingsjaar 2018 zoals jij hebt gedaan of gaan we dan verder op de huidige pagina van dit jaar? Dan weet ik ook wat ik voor Haarlem-IJmond moet doen en er komen nog wel wat grote wijzigingen (denk aan NZ-lijn Amsterdam). Misschien handig om op het forum te bespreken? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 aug 2017 16:37 (CEST)

Dat laatste lijkt me een goed plan, ook vanwege de door jou genoemde toekomstige wijzigingen.
Bij de NS begon in het verleden de nieuwe Dienstregeling ook in de zomer en toen was het altijd (bijvoorbeeld) Dienstregeling 2000/2001.
De RET heeft het expliciet over "Dienstregeling 2018", dus koos ik die naam ook, maar mogelijk dekt "Dienstregeling 2017/2018" de lading beter. Op zich is de hoeveelheid wijzigingen beperkt, dus kunnen ze in dit geval ook op de pagina van 2017 vermeld worden. De RET heeft echter geen wijzigingen in december, dus dan zou de ingangsdatum voor "Dienstregeling 2018" pas medio februari worden, bij de ingebruikname van de Hoekse Lijn.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 aug 2017 16:48 (CEST)

OV in Amersfoort

Hoi, Er staat dan ook overstapmogelijkheden. Er zijn inderdaad wel vier reismogelijkheden, maar de vierde trein is al rechtstreeks dus dat is geen overstapmogelijkheid ;-) Het gaat immers om de knooppuntfunctie in dat stukje tekst.--Daniel (overleg) 9 sep 2017 19:35 (CEST)

Ik heb van de provincie Overijssel toestemming gekregen om het blauwnet logo op onze site te gebruiken. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 23 jan 2018 11:02 (CET)

Leuk! Meltrain (overleg) 23 jan 2018 12:59 (CET)

Voorne Putten

Hallo Meltrain, Waarom wijzig je je de naam bij Voorne-Putten in je eigen naam? Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 jun 2018 10:28 (CEST)

Omdat ik uiteindelijk de wijzigingspagina (zonder noemenswaardige wijzigingen) heb aangemaakt. Meltrain (overleg) 3 jun 2018 10:31 (CEST)

Lijn 1 Amsterdam, Osdorp de Aker - Muiderpoortstation

Vergeet je de introductietekst van deze lijn niet aan te passen? Bovendien zou ik het lidwoord in de titel ook met hoofdletter doen, omdat De Aker een wijk is die bij Osdorp hoort. Milco (wikibeheer) (overleg) 12 jun 2018 21:56 (CEST)

Ik had zelf ook al gezien dat de introductietekst nog niet klopt, maar dat pas ik wel aan als ik de (nog niet volledig bekende) frequenties completeer. Wat betreft de titel heb je wel een goed punt; dit zal ik gelijk aanpassen. Meltrain (overleg) 12 jun 2018 22:09 (CEST)

Toekomstige lijnen

Het valt mij op dat je de nieuwe Amsterdamse dienstregelingen aan het invoeren bent, maar zet je die lijnen nog even op toekomstig? Ik zie her en der nu dubbele lijnen, voorbeeld lijn 7 bij station Muiderpoort. --Bartjemestrom (overleg) 19 jun 2018 20:49 (CEST)

Nieuwe dienstregeling

Hoi, hoe ver ben jij met het aanpassen van de Amsterdamse tramlijnen? Zo zag ik in ieder geval lijn 16 nog op huidig staan. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 21:49 (CEST)

Ik moet alleen lijn 16 en 24 nog aanpassen, voor de rest is alles compleet. Alleen zijn er helaas nog geen dienstregelingen beschikbaar voor na 1 september, dus ik heb bij de frequenties heel vaak n.n.b. (nog niet bekend) ingevuld. Meltrain (overleg) 20 jul 2018 21:56 (CEST)
Helemaal prima! De frequenties van de winterdienst kunnen eind augustus denk ik wel ingevoerd worden. Milco (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 22:09 (CEST)
Dat moet ook nog bij enkele buslijnen van de GVB gebeuren. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 20 jul 2018 22:13 (CEST)

Opvolgers 90

Hmm, dat zijn dan inderdaad wel directe "opvolgers" (ookal rijden ze er nu al). En ik was nog wel net blij dat het op één regel paste nog :P En dan twijfel ik nog of 388 ook als opvolger gezien moet worden (gezien de verbinding Nieuwpoort - Utrecht via 78-388 gaat lopen 's avonds).--Daniel (overleg) 12 okt 2018 22:10 (CEST)

Omleiding Antwerpen Opera

Hoi Meltrain, op deze pagina tref ik een omleiding die volgens de informatie en het sjabloon op de tramlijnpagina's tot en met september 2018 zou duren. Zou jij de status hiervan willen checken om aan de hand daarvan de omleiding te wijzigen/verwijderen? Dank! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 okt 2018 18:43 (CEST)

Goed dat me eraan herinnert. Ik wist al wel dat de sluiting verlengd was tot medio maart 2019, maar ik was het nog vergeten aan te passen. Ik ga het nu meteen doen. Meltrain (overleg) 22 okt 2018 19:22 (CEST)

Lijn 9

Beste Meltrain,

Ik ga er toch vanuit dat degene die die wikipagina's bekijken niet debiel zijn. Aangezien er onder het dienstregelings-kopje al overduidelijk staat dat er in een beperkte periode naar De Haar wordt gereden, blijkt duidelijk zat dat die 0x/uur daar op slaat. Sowiewo slaat 0x/uur altijd op een trajectdeel, anders staat er immers "rijdt niet".--Daniel (overleg) 24 okt 2018 20:10 (CEST)

Dat er nooit 1x/uur wordt gereden blijkt anders al uit het feit dat er nergens onder het dienstregelingkopje staat wanneer er 1x/uur wordt gereden. Dat staat er bij lijnen met een frequentie van 1-2x/uur wel altijd bij, waarmee het dus overduidelijk is dat er altijd een frequentie van 2x/uur geldt. Veel duidelijker kan niet, dan kan je er net zo goed een dienstregelingstabel gaan neerzetten.--Daniel (overleg) 24 okt 2018 22:00 (CEST)

Station Den Haag Centraal

Hallo Meltrain, Ik heb vraagtekens bij het gebruik van Station Den Haag Centraal in de titel van de pagina's. We hadden immers afgesproken gewoon Station en Centraal Station te gebruiken en geen dubbele plaatsnamen in de titel op te nemen. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 nov 2018 17:00 (CET)

O, dat was ik even vergeten. Ik volgde gewoon de schrijfwijze van de HTM, maar eerlijk gezegd vind ik "Centraal Station" ook mooier. Ik zal het aanpassen. Meltrain (overleg) 1 nov 2018 20:32 (CET)
De naam van de vervoerder kan je in de routestrip gebruiken. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 1 nov 2018 22:17 (CET)

Open instapregime tramlijnen HTM en RET

Hoi Meltrain, sinds enige tijd voeg ik zoals eerder afgesproken kopjes toe bij bus- en tramlijnen waar een open instapregime geldt. Bij de Amsterdamse tramlijnen heb ik dit al gedaan waar dit het geval is, maar bij de HTM en RET heb ik hier geen weet van. Wil jij wellicht hiermee aan de slag? Bij lijnen waar een gesloten instapregime geldt, hoeft het kopje niet toegevoegd te worden, maar wel bij de lijnen waar men bij alle deuren mag instappen. Milco (wikibeheer) (overleg) 9 nov 2018 15:34 (CET)

Hoi Milco, bij álle tramlijnen van de RET en HTM geldt een open instapregime.
Sterker nog: ik ken buiten Amsterdam geen Europese stad waar je niet bij alle deuren van de trams mag instappen.
Ik vind het daarom enigszins overbodig om deze tekst bij tramlijnen toe te voegen (anders mag je dit ook gelijk bij alle Belgische en Duitse tramlijnen doen). Het lijkt me nuttiger om bij de Amsterdamse tramlijnen (uitgezonderd 5, 19 en 24) te vermelden dat je NIET bij alle deuren mag instappen, aangezien de normale regels zijn dat je bij trams juist wel bij alle deuren mag instappen.
Groeten, Meltrain (overleg) 11 nov 2018 11:42 (CET)
Dat wist ik niet, ik heb niet alle kennis van trams. Ik heb het nu aangepast. Milco (wikibeheer) (overleg) 11 nov 2018 12:37 (CET)

Lijn 94

Hoi, Die lusroute staat er bewust, want de bus rijdt ook daadwerkelijk een lusroute in Ameide (er is geen stilstand op het eindpunt waarna de bus keert, maar hij rijdt direct verder en maakt dus een rondje). Hij stond echter inderdaad wel verkeerdom, dat heb ik bij deze opgelost.--Daniel (overleg) 29 nov 2018 19:26 (CET)

Voorne-Putten

Hoi, ik zie nog twee rode links bij de buslijnen. Gaat dit vandaag lukken of is er hulp nodig? Ik stuur ditzelfde bericht naar Metroret. Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 11:31 (CET)

Hoi, ik ben vandaag (overdag) weg, dus de pagina's aanmaken, lukt me waarschijnlijk niet.
Ik hoop eigenlijk dat MetroRET de pagina's wil aanmaken en dat ik de geschiedenis er vanavond bij zet. Meltrain (overleg) 8 dec 2018 11:58 (CET)
Geen probleem, ik heb Metroret een bericht gestuurd op zijn OP. Als hem het niet lukt kan hij mij een bericht sturen, dan kan ik altijd inspringen. Zolang jij maar de geschiedenis doet, want daarvan ben ik niet altijd even goed op de hoogte. Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 12:38 (CET)
Ik heb van Metroret (nog) geen reactie. Zou jij anders straks willen kijken of de je twee missende pagina's kan aanmaken? Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2018 17:02 (CET)

Sneeuwnet

Hoi, op deze pagina wordt gelinkt naar veelal verouderde pagina's, maar ik heb geen idee wat de correcte buslijnen zijn als vervanging. Zou jij dit wellicht willen corrigeren? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 22 jan 2019 20:50 (CET)

Ik heb de drie verouderde links aangepast, maar ik heb werkelijk geen idee hoe actueel de beschreven maatregelen nog zijn. Meltrain (overleg) 22 jan 2019 21:11 (CET)