Overleg gebruiker:Kenan3073

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beste Kenan3073,

Zoals ik zie, heb je diverse wijzigingen aangebracht op de pagina's van de Rotterdamse tramlijnen 2, 20 en 23 die niet overeenkomen met de dienstregeling die op de website van RET wordt vermeld. Mijn vermoeden gaat uit dat jij de dienstregeling van 2015 alvast hebt ingevoerd, maar dit is nog niet de bedoeling.
Nieuwe dienstregelingen voeren wij op de wiki hooguit 2 á 3 weken van te voren uit, in een uitzonderlijk geval iets eerder, maar 2,5 maand van te voren een nieuwe dienstregeling invoeren is te vroeg. Ik zal jouw wijzigingen weer ongedaan maken naar de huidige dienstregeling.

Bij deze hoop ik je voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen mag je mij en/of de andere wiki-gebruikers altijd een bericht sturen op de overlegpagina's.

Milco (overleg) 26 sep 2014 18:25 (CEST)

Beste Kenan,
Ook ik zou je graag willen verzoeken om geen wijzigingen meer aan te brengen bij de Rotterdamse tramlijnen. De wijzigingen bij de lijnen 2, 20 en 23 gaan pas in per 14 december of mogelijk zelfs nog later. In elk geval voor lijn 2 wilde ik dan een nieuwe pagina aanmaken, aangezien het eindpunt verandert. Bij de lijnen 20 en 23 wil ik de oude route opnemen in de geschiedenis. Het liefst voer ik deze wijzigingen wel zelf door, aangezien we hier een bepaalde standaard op de Wiki hebben.
Je wijziging op lijn 25 heb ik teruggedraaid omdat opstelsporen niet vermeld worden als haltes.
Verder ben je van harte welkom om onjuistheden op de Wiki te corrigeren, maar graag niet op de zaken vooruit lopen.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 21 okt 2014 22:56 (CEST)

Beste Kenan,
Ik wil je vriendelijk, doch dringend verzoeken om geen pagina's aan te passen van lijnen die nu nog rijden.
Als je wilt helpen om pagina's te maken voor de nieuwe lijnen, dan ben je van harte welkom, maar de pagina's van bestaande lijnen passen we pas op 1 december aan.
De nieuwe lijn 70 kun je hier neerzetten. Dus niet de bestaande lijn 70 hernoemen!
Op de pagina RET Dienstregeling 2015 heb ik al links aangemaakt naar nieuwe pagina's. Als je een nieuwe pagina wilt aanmaken, graag de links van die pagina gebruiken.
Meltrain (overleg) 21 nov 2014 00:19 (CET)

Lijn 38

Wat ben je aan het doen?!
"Schiedam Centrum" in de titel voldoet niet aan de eisen 9ook niet bij de huidige lijn 38, maar dat laat ik maar zo), dus heb ik maar wat nieuws bedacht.
Meltrain (overleg) 21 nov 2014 00:47 (CET)

Bijdrage op de wiki

Hallo Kenan,

Bij het beheer is ons opgevallen dat je laatste bijdragen niet altijd even constructief zijn. Je bent bezig met paginahernoemingen, bij de Rotterdamse lijn 20 overschrijf je de redirect met een pagina terwijl de pagina al bestaat en vermoedelijk ben je ook al met wijzigingen voor de dienstregeling van 2015 bezig.

Ik wil je graag oproepen constructief te gaan bijdragen. Wat betreft de dienstregeling 2015 willen we niet dat je nu al bestaande pagina's aan de nieuwe situatie gaat aanpassen. Dat kan een verwarrend beeld schetsen. Maximaal 2 weken van te voren willen we nieuwe versies zien verschijnen, liefst zo dicht mogelijk tegen de wisseling van de dienstregeling aan. Als er nieuwe komen, daar mag je wat mij betreft gerust alvast de pagina voor aanmaken, hanteer dan wel de namen op RET Dienstregeling 2015. Verder is het zo dat Meltrain zich al ontfermd heeft over de regio Rotterdam voor de nieuwe dienstregeling, maar als je constructief kunt bijdragen, dan is je hulp vast en zeker welkom. Maar stem dit met Meltrain af.

Dat gezegd hebbende, Meltrain heeft je al berichten op je overlegpagina achtergelaten die je volstrekt genegeerd hebt. Ik wil dat je graag met Meltrain in overleg gaat voordat je weer wijzigingen door gaat voeren als je ban is afgelopen. Ik zou minimaal antwoorden zien op de vragen die al op je overlegpagina zijn gesteld (waarom je dingen doet).

Als je vragen hebt over bewerkingen en richtlijnen omtrent paginabewerkingen, stel deze dan gerust! Wij van het beheer en ook andere gebruikers helpen je graag op weg. Ik hoop dat je constructief gaat bijdragen aan de wiki, want alle hulp is welkom.

Bij vragen of opmerkingen, reageer hier op je eigen overleg of plaats een nieuw kopje op mijn overleg, dan gaan we daar verder.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 21 nov 2014 18:04 (CET)

Nieuwe dienstregeling

Beste Kenan,
Wil je alsjeblieft ophouden met het bewerken van lijnen die op dit moment nog bestaan, zoals lijn 66?
Deze lijnen passen we pas na 1 december aan, aan de nieuwe situatie.
Het aanmaken van nieuwe lijnen is geen probleem, maar dan verzoek ik je om het volgende sjabloon bovenaan de pagina toe te voegen: (maar dan zonder spaties).
Wat lijn 20 betreft: deze heeft al een pagina, dus die nieuwe pagina van jou is echt niet nodig. Vanaf 2 december mag je wat mij betreft de wijzigingen op lijn 20 (en eventueel ook lijn 2 en 23) gaan doorvoeren. De geschiedenis willen we wel graag bewaren, dus die kan onderaan de pagina gevoegd worden.
Verder zou het leuk zijn als je eens reageert. Dit kun je doen door bovenaan deze pagina op "Bewerken" te drukken en vervolgens hieronder je reactie te schrijven (welke je kunt ondertekeken met 4x ~). mocht je dit niet willen of kunnen doen, kun je mij (of Fogeltje) altijd een Persoonlijk Bericht via het forum sturen en/of reageren op het forum, bijvoorbeeld hier: http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=29&t=5862&p=350802#p350802
Ik weet dat je wilt helpen en het goed bedoelt, maar je bent een beetje snel en hebt mogelijk nog niet voldoende kennis van de Wiki. Wij zijn altijd bereid om je te helpen, maar dat kunnen we alleen als je dat zelf wilt.
Heel graag krijg ik een reactie van je.
Met vriendelijke groet,
Meltrain (overleg) 24 nov 2014 17:10 (CET)

Oke is goed

Lijn 66

Hoi Kenan3073,
Het is echt niet nodig om voor lijn 66 (en ook voor lijn 20 trouwens) een nieuwe pagina aan te maken, aangezien de routewijziging behoorlijk klein is. Je kunt dus prima de nieuwe route op de al bestaande pagina toevoegen en de oude route onder het kopje "Geschiedenis" zetten.
Maar mocht je toch per se een nieuwe pagina willen, dan wil ik graag eerst een uitleg waarom en als ik overtuigd ben, dan noem ik de nieuwe pagina "Lijn 66 Rotterdam, Zuidplein - Feijenoord" en hernoem ik de oude pagina "Lijn 66 Rotterdam, Zuidplein - Feijenoord (2005 - 2014)". Ik wil in elk geval (zo veel mogelijk) de naamgeving gebruiken die de RET ook gebruikt.
Ik verzoek je nog steeds om bij al je ideeën even contact te zoeken met mij, aangezien ik eigenlijk die concessie(s) zou doen!
Groeten, Meltrain (overleg) 29 nov 2014 12:11 (CET)

Oke

Ik heb het al gedaan moet ik ook die van lijn 23 wijzigen. Groeten, Kenan3073 (overleg) 29 nov 2014 13:53 (CET)

Lijn 20 Rotterdam

Hallo,

Ik zie dat je inmiddels weet hoe je overleg pleegt. Mijn dank dat je onze commentaren ter harte neemt. Ik heb je wijziging op Lijn 20 Rotterdam, Kreekhuizenlaan - Rotterdam Centraal wederom teruggedraaid en een redirect gemaakt naar Lijn 20 Rotterdam, Lombardijen - Rotterdam Centraal. Deze laatste pagina bestond namelijk al en die blijft in gebruik. Het is derhalve niet nodig een nieuwe pagina aan te maken. Waarschijnlijk heb je dat mede door de naamgeving gedaan. Het klopt dat de beginhalte van deze lijn "Kreekhuizenlaan" is en normaal zetten wij dat dan ook in de titel. Echter gebruikt RET zelf in de dienstregeling "Lombardijen" als ik Meltrain juist begrijp. En in dat geval wijken wij op onze wiki af van de standaard naamgeving maar gebruiken wat de vervoerder hanteert. Dit doen wij bijvoorbeeld ook bij de vervoerders Breng en Hermes. Deze gebruiken vaak wijknamen in hun dienstregeling en dan gebruiken wij deze wijknamen in de titel van de pagina en niet de beginhalte. Ik hoop dat je deze uitleg begrijpt. Als iets niet duidelijk is, vraag het dan vooral. Samen met Frank ben ik beheerder van de wiki en wij staan altijd klaar mensen te helpen. Ook Meltrain heeft al aangegeven je te willen helpen indien nodig. Plaats gerust vragen op onze overlegpagina's (link staat in mijn handtekening). --Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 30 nov 2014 14:35 (CET)

Ik heb niks gedaan met Lijn 20 Rotterdam, Kreekhuizenlaan - Rotterdam Centraal ik had alleen deze pagina bewerkt Lijn 20 Rotterdam, Lombardijen - Rotterdam Centraal over dienstregeling 2015. Groeten, Kenan3073 (overleg) 1 dec 2014 20:59 (CET)

Niet nuttig bezig

Hoi Kenan, het valt me op dat je nu totaal niet nuttig bezig bent op de Wiki. Erg goed dat je lijnen op voormalig zet, maar vervolgens vergeet je geschiedenis en opvolgers toe te voegen. Hierdoor moet ik het alsnog aanpassen. Verder is de route van de oude lijn 2 toevoegen aan de pagina van de nieuwe lijn 2 ook niet nuttig. De halte Westblaak heeft ook vrij weinig te maken met de halte Beurs.
Ik verzoek je om te stoppen met waar je mee bezig bent en mij de concessie laat afmaken. (Alleen ben ik dit weekend weg, dus ga ik zondag pas verder.)
Het spijt me, maar de manier waarop jij werkt, kost mij nog meer tijd dan wanneer ik het zelf had gedaan. Meltrain (overleg) 5 dec 2014 23:00 (CET)

PB

Beste Kenan,

Via het forum heb ik je een PB (persoonlijk bericht) gestuurd. Je kunt op het forum inloggen met inlognaam en wachtwoord van de wiki.

Frank (wikibeheerder) (overleg) 6 dec 2014 00:19 (CET)

Beste Kenan,

Opnieuw heb ik je een bericht gestuurd via het forum. Bij deze zou ik je vriendelijk willen verzoeken deze te lezen. Frank (overleg) 8 okt 2016 16:53 (CEST)

Enkele tips

Hoi Kenan,
Goed dat je enkele omleidingen op de Wiki hebt gezet!
Wel zou ik je graag nog enkele tips geven. Voordat je iets opslaat, klik even op de knop "Bewerking ter controle bekijken". Hier kun je makkelijk en snel zien hoe de pagina eruit komt te zien en kun je gelijk zien of je tevreden bent met de pagina of dat je nog dingen wilt wijzigen. Het voordeel is dat hierdoor veel minder bewerkingen nodig zijn.
Fouten maken is menselijk, dus als je na het opslaan nog niet tevreden bent, kun je het gewoon nog steeds aanpassen.
Verder wil ik je graag wijzen op de pagina Help:Routestrips. Hier kun je alle mogelijke routestrips vinden. Sowieso is het handig om alles onder Help:Inhoud even een keertje te lezen.
Tot slot werk ik vaak met meerdere tabbladen, zodat ik makkelijk iets op de ene pagina kan kopiëren of opzoeken, terwijl ik in het andere tabblad mijn bewerkingen maak.
Zo, dit waren mijn tips. Ik wens je verder nog veel plezier toe op de Wiki.
Wel zou ik het leuk vinden als je ook eens iets op het forum post. :D
Groeten, Meltrain (overleg) 29 dec 2014 18:17 (CET)

Controleren voor je iets plaatst

Hoi Kenan,
Graag zou ik je nogmaals willen wijzen op mijn tip om iets door te lezen en te controleren voordat je het opslaat.
Dit kan met de knop "Bewerking ter controle bekijken".
De reden dat ik het nogmaals vertel is dat je op de pagina van lijn A maar liefst 12(!) bewerkingen in tien minuten hebt gedaan. Je had dit makkelijk kunnen reduceren tot 2 à 3 door even je bewerkingen te controleren.
Groeten, Meltrain (overleg) 16 jan 2015 21:28 (CET)

Lijn 77

Hoi Kenan,
Bedankt dat je mij om hulp vroeg. Dat is echt geen enkel probleem, ik help graag.
Dit was inderdaad een lastig geval, vanwege het eindpunt bij Rijnhaven. Ik heb dat opgelost door een stukje route mét aftakking, maar zónder haltebolletje in de route te zetten. Nu staat het er weer mooi.
Groeten, Meltrain (overleg) 4 mrt 2015 22:38 (CET)

Foto's

Hoi Kenan,
Het is niet de bedoeling om foto's van anderen zomaar op de Wiki te plaatsen (tenzij je uitdrukkelijke toestemming hebt).
Het is veel beter om zelf een foto te maken en deze dan op de Wiki te plaatsen. Dit gaat als volgt:
- Zorg ervoor dat je foto maximaal 1 MB groot is.
- Klik aan de linkerkant op het knopje "Bestand uploaden"
- 'Zoek' je foto op je computer (en wijzig eventueel de naam)
- Klik op "Bestand uploaden"

Als je dit gedaan hebt, kun je die foto op een pagina zetten.
Als je een foto hebt, laat het me weten, dan leg ik dat nog iets beter uit. :)
Groeten, Meltrain (overleg) 24 mrt 2015 13:26 (CET)

"Bestand uploaden" staat in het blauwe vlak links op de pagina. ;) Meltrain (overleg) 24 mrt 2015 18:55 (CET)

Links op elke pagina van deze Wiki staan vier blauwe rechthoekjes. Boven het onderste rechthoekje staat "hulpmiddelen". Het vijfde knopje is dan "Bestand uploaden". Dit is overigens alleen zichtbaar als je ingelogd bent. Meltrain (overleg) 25 mrt 2015 11:28 (CET)

Hallo Kenan,
Het is op deze wiki niet de bedoeling foto's van anderen te overschrijven. Hierboven staat duidelijk uitgelegd hoe je foto's goed kan uploaden; doe dit svp onder een bestandsnaam die nog niet in gebruik is. Frank (overleg) 27 apr 2015 20:00 (CEST)
En als je er toch niet uitkomt, vraag dan vooral hulp. We helpen je graag.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 28 apr 2015 20:46 (CEST)

Omleidingen lijn 84/184, 183 en 187

Hoi Kenan,
Hoe weet jij dit van die omleidingen? Op de site van de RET kan ik er niks over vinden: niet bij de omleidingen en ook niet in de dienstregeling. Voor een omleiding die (volgens jou) komende maandag al in gaat, lijkt me dat erg vreemd.
Kloppen die omleidingen dus wel?
Groeten, Meltrain (overleg) 7 mei 2015 18:05 (CEST)

Ja het staat bij 9292.nl
Hmm, gek dat de RET er zelf dan niks over zegt. Dus of de werkzaamheden gaan niet door, of de RET is (erg) traag met communiceren. Meltrain (overleg) 7 mei 2015 18:13 (CEST)

Ja soms is dat zo

Omleidingen

Hoi Kenan. Als je een omleiding toevoegt, zou je dan het sjabloon Sjabloon:Verstoring willen gebruiken en niet zomaar haltes wegstrepen, dit vanwege administratieve doeleinden. Groet Regenmaker (overleg) 17 jul 2015 12:00 (CEST)

Omleiding bijna voorbij

Hoi, even een vraag. Zojuist zie ik dat je op lijn 66 in Rotterdam twee omleidingen hebt toegevoegd. Ik vind het prima, maar van één omleiding twijfel ik of het nog wel meerwaarde biedt om deze op de wiki te plaatsen; deze is namelijk al van start gegaan in september en loopt over twee dagen (16 oktober) alweer af. Is het echt nuttig om een omleiding voor de resterende twee dagen nog op de wiki te zetten? Milco (overleg) 14 okt 2015 20:58 (CEST)

Omleiding lijn 8

Hoi, op de pagina van RET tramlijn 8 heb je een omleiding geplaatst. Zou je hierbij het verstoringssjabloon willen gebruiken? Hierin kun je aangeven tijdens welke periode de omleiding geldt en de reden van de omleiding. Nu, zonder dat sjabloon, is dat compleet onduidelijk. Zou jij het verstoringssjabloon nog willen toevoegen op de pagina van lijn 8? Dank! Milco (overleg) 16 jul 2016 12:01 (CEST)

Lijn 705

Hoi, even enkele vragen. Ten eerste vraag ik mij af of het wel zo nuttig is om een pagina te maken van een buslijn die inmiddels niet meer rijdt. Ten tweede kloppen de frequenties niet helemaal. De bus reed logischerwijs niet in de kerstvakantie, maar de infobox doet dit nu wel vermoeden. Daarbij hoef je wat mij betreft de vakantie-regels in de infobox niet te gebruiken; gewoon weglaten en de 'gewone' regels gebruiken (spits; dal; avond; zaterdag en zondag). Ten derde mag je in de infobox 'Lijnbus' vervangen door 'Pendelbus'. Zou jij dit willen corrigeren? Dank! Milco (overleg) 16 aug 2016 21:06 (CEST)

Kenan, zou je dit nog willen wijzigen? Bedankt! Milco (overleg) 21 aug 2016 17:38 (CEST)

Omleidingen lijn 7

Hoi Kenan,
Het is prima dat je zo actief bezig bent met omleidingen toevoegen, maar voor de tweede kortdurende omleiding van lijn 7 (die via de Kipstraat) is het nog een beetje vroeg om die nu al toe te voegen. Hij gaat immers pas over 2 weken in.
Tegen die tijd wil ik je wel helpen als je er niet uit komt.
Groeten, Meltrain (overleg) 1 okt 2016 18:57 (CEST)

Lijn A

Hoi, twee zaken omtrent metrolijn A. Ten eerste stond er nog een omleiding vermeld met als einddatum 9 september 2016. We zijn nu bijna een maand verder en de omleiding was nog niet weggehaald. Het is de bedoeling dat in principe de gebruiker die de omleiding plaatst, in dit geval jij, deze omleiding zelf ook weer weghaalt en dat dit vrijwel direct na de laatste dag van de omleiding gebeurt. In dit geval was dit niet gebeurd, want 9 september 2016 is allang verstreken.
Ten tweede: waarom heb je de routestrip van lijn A verlengd naar Spijkenisse? In de huidige dienstregeling rijdt lijn A nog helemaal niet naar Spijkenisse... Groeten, Milco (overleg) 6 okt 2016 19:18 (CEST)

Omleidingen verwijderen na afloop

Beste Kenan, zou je voortaan omleidingen die je geplaatst hebt, zelf weer willen weghalen als de omleiding voorbij is? Zojuist heb ik bij lijn 83 en 174 een omleiding weggehaald waarvan de einddatum al een tijd verstreken was. Bij lijn 84 had je wel de omleiding in de routestrip weggehaald, maar de sjabloon niet.
Zou je op deze zaken willen letten? Bij voorbaat dank! Milco (overleg) 8 okt 2016 19:22 (CEST)

"Bewerking ter controle bekijken"

Hoi Kenan,
Hierbij nog een goed bedoelde tip: controleer af en toe eens even of je bewerkingen kloppen, voordat je ze opslaat. Dit kan met de knop "Bewerking ter controle bekijken".
Ik weet dat de routestrips lastig zijn, dus hat is soms handig om even te controleren of je bewerkingen kloppen. Zo niet, kun je het dan gewoon aanpassen, zonder dat de bewerking wordt opgeslagen. Zo blijft de bewerkingsgeschiedenis een beetje overzichtelijk.
Ik geef wel gelijk toe dat ik pas na het opslaan ook nog wel eens heb dat ik een klein detail ben vergeten, maar dan heb ik toch gewoon met twee keer opslaan de juiste versie, in plaats van met 4 of 5 keer.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 18 okt 2016 09:36 (CEST)

Nieuwe dienstregeling

Beste Kenan, Zou je willen stoppen met het toevoegen van de nieuwe dienstregeling, aangezien je jezelf niet hebt ingeschreven op de inschrijfpagina voor de dienstregeling van 2017. Misschien kun je met Meltrain overleg plegen. Regenmaker (overleg) 17 nov 2016 20:41 (CET)

Beste Kenan, om te voorkomen dat mensen door elkaar heen gaan werken bij de nieuwe dienstregeling in december hebben wij een inschrijflijst gemaakt. Regenmaker heeft hem boven gelinkt. Als je wilt bewerken in een bepaald gebied, kijk dan op de lijst en overleg met degene die zich heeft ingeschreven of jullie het samen kunnen doen.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2016 21:48 (CET)

Nieuwe dienstregeling (aanvulling)

Beste Kenan,
Ik zag dat je alvast enkele routewijzigingen had doorgevoerd voor de nieuwe dienstregeling van de RET. Ik wil je verzoeken om dat nog niet te doen, omdat het te vroeg is en omdat ik anders geen overzicht heb wat er al gebeurd is.
Wat mij betreft mag je vanaf 27 november de routewijzigingen van de lijnen 183, 283 en B8 doorvoeren, mits je ook de geschiedenis bijwerkt en de vervallen route onder het kopje geschiedenis zet. Over het wijzigen van andere extra lijnen kom ik nog terug zodra de RET een overzicht van de wijzigingen heeft geplaatst.
Lijn 84 doe ik liever zelf, omdat daar meer wijzigt dan alleen de route.
Ik verzoek je dus om voorlopig (tot 27 november) nog geen wijzigingen door te voeren en na die datum tot nader bericht niks anders te wijzigen dan lijn 183, 283 en B8.
Alvast bedankt voor je begrip.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 18 nov 2016 10:03 (CET)

Hoi Kenan, ik zie dat je inmiddels bezig bent met het invoeren van nieuwe dienstregeling, maar zou je de tekst in je eigen woorden willen zetten? De tekst die je bij de geschiedenis van lijn 84 hebt geplaatst komt volledig overeen met de tekst op de website van de RET en dat is niet de bedoeling. Op de wiki hier graag de tekst in eigen woorden zetten! Groeten, Milco (overleg) 27 nov 2016 19:09 (CET)

Lijn 602

Hoi Kenan,
Als je wilt, mag je voor lijn 602 ook de wijzigingen toevoegen.
Vanwege de vele wijzigingen, verzoek ik je wel een nieuwe pagina aan te maken (en dus niet de huidige te bewerken). Ik heb alvast een titel gereserveerd: Lijn 602 Poortugaal Metro - Rhoon Portland.
Ik had je echter wel gevraagd om lijn 84 aan mij over te laten!
Ik vind het prima dat je meehelpt, maar ik ben (en blijf) de hoofdverantwoordelijke, dus graag eerst met mij overleggen.
Alvast bedankt.
Groeten, Meltrain (overleg) 28 nov 2016 09:20 (CET)