Overleg gebruiker:Bys1

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overlegpagina. Laat hier al je vragen en opmerkingen achter over mij en mijn bezigheden op OVNL.

De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende dat de dividendbelasting niet wordt afgeschaft na een sms van Unilever, constaterende dat de traditie van Zwarte Piet in stand wordt gehouden door Friezen die een snelweg hebben geblokkeerd, constaterende dat Ted een perenhoofd heeft, constaterende dat boeren ruzie hebben gemaakt met de deur van het Groningse provinciehuis en Noord-Holland wordt ingelijfd bij Friesland, constaterende dat elektrische bussen niet beter zijn voor het milieu dan dieselbussen, constaterende dat bananen krom zijn, constaterende dat papa Robert een wapen in een la had liggen, maar tante Femke dat als een privékwestie ziet, constaterende dat elke fatsoenlijke baksteen nat wordt als deze in het water wordt gegooid, constaterende dat Keolis de concessie IJssel-Vecht heeft gewonnen, constaterende dat Geert minder minder stikstofregels gaat regelen, constaterende dat u uw tijd verspilt met het lezen van deze belachelijk lange zin, verzoekt u om iets nuttigs te gaan doen met uw leven, en gaat over tot de orde van de dag.

Archief

Archief 2018
Archief 2019

Haltes 350 Heerhugowaard

Hallo Bys1, navraag op het forum heeft mij geleerd dat de haltes in Heerhugowaard zijn gewijzigd op 9 december 2018. Groet Tlp (overleg) 28 okt 2019 16:24 (CET)

Prima. Wil je de volgende keer de wijzigingen op de wikipagina's wel aan mij overlaten? Immers was ik er al mee bezig en heb ik me ook ingeschreven voor de concessies Fryslân ;) Bys1 (overleg) 28 okt 2019 19:52 (CET)
Bij kleine/achterstallige wijzigingen lijkt het mij niet zoveel uit te maken wie ze doorvoert, maar prima. Tlp (overleg) 28 okt 2019 20:07 (CET)
Bij achterstallige wijzigingen maakt het inderdaad niet veel uit, maar in dit geval was ik er al mee bezig. Vandaar mijn verzoek Bys1 (overleg) 28 okt 2019 20:26 (CET)

Dienstregeling Arriva ZOWAD 2020

Ik kan je melden dat lijn 84 Heerenveen- Drachten-Assen geknipt gaat worden in Drachten. Traject Heerenveen-Drachten wordt lijn 23, traject Drachten-Assen blijft lijn 84. Overdag blijven de de (meeste) ritten gekoppeld. Dit kan als wijziging worden toegevoegd. Ik wil je verder ook wel helpen op deze wijzigingspagina, dus zodra ik meer info heb dat ik direct kan plaatsten. Eelke-Hendrik (overleg) 31 okt 2019 12:24 (CET)

Hoi, dank voor de info. Weet je ook wat hiervan de reden is? Ik zal de wijziging morgen toevoegen. Eventuele nieuwe wijzigingen het liefst gewoon op deze pagina melden, al verwacht ik dat binnenkort de dienstregeling ook wel in OVinfo te bewonderen is. Van wat ik heb gehoord ligt de focus vooral op het vervoer in Leeuwarden stad.
Verder graag gewoon op deze overlegpagina posten voor de dienstregeling 2020 (ik deel mijn overlegpagina's in per dienstregelingsjaar). De andere pagina is niet voor niets een archief ;) Bys1 (overleg) 31 okt 2019 14:08 (CET)
Okay zodra ik meer weet, zal ik het hier plaatsten. Eelke-Hendrik (overleg) 1 nov 2019 10:46 (CET)

Materieel lijn 9 Leeuwarden

Hoi, weet jij toevallig of bus 6094 die volgens ovinfo op lijn 9 rijdt een andere bus is dan de 0726 en zo ja welk type? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 4 nov 2019 12:26 (CET)

Hoi, ik heb er net vanmiddag in gezeten (primeur gehad :D). Was net van plan om het bij te werken. Het gaat om de MidCity die eigenlijk in december 2018 al had moeten rijden. Bys1 (overleg) 4 nov 2019 16:33 (CET)

Klokbekerstad

Hoi, Onderaannemers kunnen materieel met 20% korting kopen het. Dan lukt het wel ;) --Daniel (overleg) 9 nov 2019 12:47 (CET)

Ik zie dat het nog net kan inderdaad, met de goedkoopste troep die je kunt vinden. Ben wel benieuwd hoe je de winnaar gaat uitkiezen, aangezien het nu moeilijk is om je als inschrijver van anderen te onderscheiden. Bys1 (overleg) 9 nov 2019 12:49 (CET)
Je mag met een voorstel voor efficiëntere omlopen komen om het met bv. 5 duurdere bussen te rijden. Er is immers een reden dat ik juist die lijn 21 uitbesteed: de omloop waar ik zelf op kwam is zo inefficiënt als wat ;) --Daniel (overleg) 9 nov 2019 15:00 (CET)
Heb wat gekeken maar het is gewoon onmogelijk om het met 5 bussen te doen. En ik ben volgens mij de persoon die altijd de meeste ritten weet te rijden met de minste omlopen, dus ik kan het weten ;) Bys1 (overleg) 9 nov 2019 15:33 (CET)
Hoi, Kan TTS een voorstel doen voor de alternatieve beginhaltes van ritten op lijn 21. Met daarbij hoeveel extra DRU dit kost en hoeveel MAT-minuten het bespaard?--Daniel (overleg) 11 nov 2019 20:10 (CET)

Sjabloon:Meebezig

Hallo Bys1, je kunt ook het Sjabloon:Meebezig gebruiken als je ergens alleen (of in overleg) aan wilt werken. Dat valt meer op dan een tekst in de bewerkingssamenvatting, die je alleen leest als je de bewerkingsgeschiedenis van een pagina bekijkt. Tlp (overleg) 10 nov 2019 17:34 (CET)

Daar zat ik al aan te denken, alleen vind ik het niet zo fijn om op een concessiepagina (die ook huidige info geeft, als je begrijpt wat ik bedoel) twee weken dat sjabloon ge hebben staan. Zal er ngo wel eens naar kijken Bys1 (overleg) 10 nov 2019 17:45 (CET)

Lijnen 692 en 695

Hoi Bys, puur een vraag uit nieuwsgierigheid en in de hoop dat jij dit weet: waarom stoppen de lijnen 692 en 695 maar in één richting bij station Leeuwarden, maar wel juist in de richting waarbij er een extra rondje gereden moet worden? Juist komende vanaf de Hogescholen hoeft er niet per se omgereden te worden (enkel over het busstation in plaats van over de weg ernaast), maar wordt het station juist overgeslagen. Wellicht weet jij de reden hiervan? Milco (wikibeheer) (overleg) 10 nov 2019 22:32 (CET)

Hoi, lijn 692 moet in beide richtingen een rondje rijden. De reden hiervan is omdat men wil voorkomen dat die bussen 's middags bij NHL gevuld worden met studenten die naar het station gaan, terwijl de reizigers voor wie de buslijn eigenlijk bedoeld is niet meer mee kunnen of comfortabel mogen staan. Om dezelfde reden worden overigens binnenkort allerlei haltes in Leeuwarden geschrapt voor de 320 en 355; reizigers en chauffeurs zijn er helemaal klaar mee dat die lijnen constant als stadsbus worden gebruikt. Nadeel ervan is dan weer dat ook mijn halte (De Bleek) wordt geschrapt (en dat was eerst niet het plan), waar ik uiteraard over geklaagd heb ;) Bys1 (overleg) 10 nov 2019 22:49 (CET)

Routestrips

Hoi Bys1, Volgens OVinfo worden de haltes (Huizmerlaan en (waarschijnlijk) Aldlansdyk, Leeuwarden) van Qliner 320 niet geschrapt uit de dienstregeling. Weet jij hier meer van?

In Heerenveen wordt de halte Gemeentehuis geschrapt voor alle Qliners (315, 320, 324 en 335).

Lijn 114 krijgt een extra rit in de ochtendspits, buiten de vakanties's, naar Leeuwarden. Deze rit begint op het Van Knobelsdorffplein.

De eindhalte van de spitsritten van lijn 21 (Leeuwarden - Burgum) wordt verlegd naar halte Gemeentehuis i.p.v. Kwekersstrjitte.

In de concessie NWZF wordt de bestaande belbuslijn 273 qua route uitgebreid. De begint- eindhalte wordt Minnetsga, Mooie paal i.p.v. Sint Annaparochie, Van Harenstraat. De route van deze nieuwe belbus wordt uitgebreid: route wordt: Minnetsga - Sint Jacobiparochie, Dijkshoek, Westhoek en Sint Annaparochie. Vanaf Sint Annaparochie blijft de route tot Oude Bildtzijl, De Kolk gelijk.

Dit zijn nog een paar punten voor de nieuwe dienstregeling in Friesland.

Van wat ik heb gehoord wisten ze nog steeds niet welke haltes er nu geschrapt zouden worden. Zal later wel worden bijgewerkt. Bij de 355 hebben ze ineens bedacht dat De Bleek er ook uit gaat, wat nadelig is voor oa veel scholieren inclusief mijzelf (waar ik uiteraard over geklaagd heb bij de vervoersonkundige).
Dank.
Dank.
Dank.
Dat had ik inmiddels gezien. Ga ik ook mee aan de slag. Bys1 (overleg) 11 nov 2019 10:14 (CET)

Oke! We wachten het af! Dank.

Hi Bys1, lijn 320 blijft met de nieuwe dienstregeling (helaas) alle haltes in Leeuwarden aandoen.

Lijn 655

Hoi Bys1, Aangezien lijn 655 nog maar in één richting rijdt, vergeet je dit niet met pijltjes aan te geven op o.a. de dienstregelingswijzigingspagina. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 24 nov 2019 10:15 (CET)

Zal ik doen, dank voor de herinnering. Bys1 (overleg) 24 nov 2019 11:32 (CET)

Zuidoost-Fryslân

Hoi, voor een lijncategorie is het wel zo duidelijk als je één term gebruikt. Voor de nieuwe 5xx-lijnen in Zuidoost-Fryslân gebruikte je het woord servicebus op de lijnpagina's en lijntaxi op de concessie- en dienstregelingspagina. Ik heb op gevoel gekozen voor het woord servicebus omdat je dit woord het vaakst gebruikt hebt, op iedere afzonderlijke lijnpagina. Mocht je het daar niet mee eens zijn, dan graag zowel de concessie- en dienstregelingspagina als de lijnpagina's aanpassen.
Verder staat op de dienstregelingspagina bij lijn 320: "In Leeuwarden komen de haltes ?? te vervallen." Aangezien je daar op de lijnpagina niet op terugkomt heb ik die zinsnede verwijderd.
Groet, Tlp (overleg) 25 nov 2019 13:22 (CET)

Dit is dus waarom je van andermans concessies afblijft als je iets niet zeker weet en het gewoon bij een bericht op de overlegpagina houdt. Ik stel voor dat jij je wijzigingen ongedaan maakt en dan ga ik de rest in de loop van de week afhandelen. In OVinfo stonden de ritten ingevoerd als Servicebus en Arriva hanteert de term Lijntaxi. Overigens had je kunnen zien dat ik op verschillende pagina's de term "servicebus" later heb vervangen door "lijntaxi". Aangezien ik geen zin heb om die dingen opnieuw aan te passen mag jij dat ongedaan maken en ik doe alles wat ik nog had willen/moeten aanpassen. Bys1 (overleg) 25 nov 2019 13:42 (CET)
Oké. Tlp (overleg) 25 nov 2019 13:53 (CET)

Lijn 47 Brussel

Ik zie de halte Gemenebeemden van lijn 47 wel in de realtime-info staan maar Destouvelles inderdaad niet. Ik heb vaker discrepanties gezien en ga in Brussel daarom altijd uit van de dienstregelingsfolder. Soms wil een lijn met een tusseneindpunt nog wel eens verschillend zijn voor begin- en aankomst. En ook structurele omleidingen of extra ritten (bijvoorbeeld vanwege markt) staat vaak zonder voetnoot in de dienstregeling, hiervoor moet je de annotatie op de realtime-pagina in het oog houden. De verschillende tabellen in de dienstregeling worden ook niet gelijktijdig bijgewerkt. Zo worden de gele/paarse en witte tabellen bijna nooit tegelijkertijd bijgewerkt, waardoor bijvoorbeeld een langdurige omleiding wel in de gele/paarse tabel staat maar niet in de witte tabel of andersom. Ook de groene en paarse tabel worden soms separaat gewijzigd. --Suus (overleg) 5 dec 2019 14:47 (CET)

GD

Hoi Bys1, Ben je in overleg gegaan met Etienne over GD. Lijn 12 is niet echt provincie Groningen meer. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 dec 2019 06:19 (CET)

Hernoemingen haltes

Hallo Bys1, Zou je in de geschiedenis ook willen aangeven welke haltes hernoemd zijn i.p.v. er neer te zetten dat enkele haltes hernoemd zijn, dat zegt immers vrij weinig. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 dec 2019 07:16 (CET)