Overleg gebruiker:Etienne

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 85 Groningen/Drenthe

Hoi Etienne, bij lijn 85 in concessie GD mis ik een routedeel naar de scholen in Leweborg. Zou jij deze wijziging willen doorvoeren? Alvast bedankt. Milco (wikibeheer) (overleg) 17 dec 2018 21:57 (CET)

Ringlijn België

Hallo Etienne, Zou je misschien de Belgische lijnen met ringlijn in hun titel kunnen hernoemen? Alvast bedankt. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 21 jan 2019 20:06 (CET)

Omleiding Enschede

Beste Etienne, zou je bij de lijnen 73 en 74 het verstoringssjabloon willen toevoegen zodat duidelijk is wat er aan de hand is? Alvast bedankt. Milco (wikibeheer) (overleg) 16 mrt 2019 21:45 (CET)

Nachtbussen carnaval

Hoi Etienne, nu het carnaval al lang weer achter de rug is; zou jij de nachtlijnen van Arriva Den Bosch en Limburg die je voor carnaval had bijgewerkt weer op voormalig willen zetten? Alvast dank! Milco (wikibeheer) (overleg) 20 mrt 2019 22:29 (CET)

Lijn 45 Tiel Station - Wageningen Busstation

Hoi Etienne, Ik zie dat je de naam van de halte in IJzendoorn weer terug veranderd heb van Molenstraat naar Keizerstraat. Maar in het dienstregelingsboekje wat ik hier voor me heb liggen staat toch echt Molenstraat. Daarom heb ik het aangepast. Eelke-Hendrik (overleg) 10 apr 2019 20:56 (CEST)

Maar je zit het bij een huidige lijn te wijzigingen en niet bij een voormalige lijn, daarnaast wordt op de pagina altijd de situatie uit de laatste dienstregeling weergegeven. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 apr 2019 21:52 (CEST)
Ik zie het nu ook. Het is een huidige lijn. Oeps foutje Eelke-Hendrik (overleg) 11 apr 2019 16:10 (CEST)

Omleiding

Hoi Etienne, bij lijn 510 heb je een omleiding toegevoegd met als einddatum voorjaar 2019. Dit is inmiddels zo goed als voorbij. Zou je de omleidingen willen aanpassen of verwijderen? Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 18 jun 2019 19:04 (CEST)

Buslijnen België 2019

Hoi Etienne, Er staan nog enkele Belgische buslijnen in de categorie verouderd. Zou jij die kunnen nakijken? Alvast bedankt. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 6 jul 2019 17:52 (CEST)

Terminologie Hoekse Lijn/Hofpleinlijn

Hoi Etienne, ruim een maand geleden heb ik hier een discussie geprobeerd op te starten met de vraag of we de Hoekse Lijn en de Hofpleinlijn een metro, lightrail of sneltram moeten noemen, vooral omdat alle drie de termen op dit moment door elkaar worden gebruikt, en daar is de gisteren aangemaakte pagina van lijn B geen uitzondering op. Graag zou ik op de discussiepagina jouw mening willen hoe hierin het best consistentie gebracht kan worden. Alvast bedankt! Groet, Tlp (overleg) 18 sep 2019 17:22 (CEST)

Inschrijvingen

Hoi Etienne, Denk je niet dat je wat veel hooi op je vork neemt in Nederland met grote concessies als Oost-Brabant, West-Brabant, Limburg, GD en Achterhoek-Rivierenland? Zeker omdat in GD ook een nieuwe concessie ingaat. Ik kom uit op zo'n 550 lijnen die halte voor halte gecheckt moeten worden. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 8 okt 2019 06:37 (CEST)

Daarom zet ik bij de opmerkingen-regel ook "wellicht hulp nodig". Mocht dat het geval zijn, laat ik dat wel weten. Etienne (overleg) 8 okt 2019 18:42 (CEST)
Mocht je hulp nodig hebben, dan ben ik bereid eventueel (een deel van) Limburg over te nemen. Hoeft niet natuurlijk. :) Umbusko (overleg) 10 okt 2019 16:57 (CEST)
Ik kan indien nodig helpen met GD :) Bys1 (overleg) 19 okt 2019 15:11 (CEST)

Nieuwe dienstregeling stadsdienst Tilburg

Hoi Etienne, op de wijzigingspagina van Oost-Brabant had je vermeld dat er bij de stadsdienst Tilburg hooguit enkele tijden wijzigen met enkele minuten, maar er is wel degelijk een wijziging met lijn 3: deze heeft voortaan het Stadhuisplein altijd als tussenhalte en start of eindigt altijd op het Centraal Station. Van aanvang dienst tot ongeveer 13:00 uur rijdt de bus vanaf de Koolhovenlaan via het Centraal Station en het Stadhuisplein naar het Centraal Station om daar te eindigen en rijdt een andere rit vanaf het Centraal Station naar de Koolhovenlaan. Na ongeveer 13:00 uur geldt dit precies andersom, waarbij de ronde door het centrum wel in dezelfde richting wordt bediend. Milco (wikibeheer) (overleg) 13 nov 2019 11:58 (CET)

Wijzigingen GD

Hoi, hierbij enkele opmerkingen bij de wijzigingen voor GD. Wellicht was je al van plan om een deel hiervan aan te passen (er staat niet voor niets een Meebezig-sjabloon, maar ik wil toch even het volgende melden:

 • Lijn 100 wordt volgens OVinfo opgeheven, maar ik meende in het overzicht op de website van Qbuzz iets anders te hebben gelezen (iets met blijvende aansluitingen van/naar Londen).
 • Je vermeldt dat er een nieuwe lijn 182 komt en dat lijn 604 wordt opgeheven, maar dit is niet veel meer dan het vernummeren van 604 naar 182.
 • Wellicht is het handig om te vermelden dat er ter vervanging van de rit van lijn 42 die niet meer via Bourtange gaat rijden een extra rit van lijn 11 wordt toegevoegd. Ook aan het begin van de middag wordt volgens mij nog een rit toegevoegd.
 • Lijn 61 krijgt een kwartiersdienst in spitsrichting met koppelingen aan lijn 45 in Middelstum, maar hier was je misschien nog niet aan toegekomen.
 • Lijn 88 rijdt nu niet naar P+R Hoogkerk maar via het dorp naar Groningen toe. De route wordt dus gewijzigd om naar P+R te rijden.

Groet, Bys1 (overleg) 19 nov 2019 13:50 (CET)

Hoi, ik had de teksten die jij nu weer hebt toegevoegd juist weggehaald en overal de wijzigingen op de volgende regel gezet omdat die notatievorm bij de meeste concessies gebruikt wordt en ik die duidelijker en overzichtelijker vind. Anders staat alles zo op elkaar gepropt en ook het tonen van de paginanaam zoals die is vind ik zelf duidelijker. Bys1 (overleg) 16 dec 2019 22:10 (CET)

Wijzigingen West Brabant

Hoi Etienne. Mag ik BravoFlex BoZ aanmaken en uitwerken ?--Huibf (overleg) 22 nov 2019 19:48 (CET)

Ik vindt het helemaal prima, dat scheelt mij weer wat uitzoekwerk. Kan jij dan ook de andere Bravoflexxen nalopen in West-Brabant of daar nog wijzigingen zijn? Etienne (overleg) 22 nov 2019 19:56 (CET)
accoord--Huibf (overleg) 22 nov 2019 20:19 (CET)

Lijn 326 Brabant

Hoi Etienne, ik zou bij lijn 326 de routestrip op een aantal punten wijzigen. Van meest naar minst urgent:

 • De rit vanuit Sleeuwijk zou ik rechts van de blauwe lijn weergeven. Nu zit tussen het icoon van het busstation en de pijl een blauwe doorgaande lijn, dat vind ik niet echt duidelijk/mooi.
 • De aftakking voor beginhalte Amphia Ziekenhuis Molengracht zou ik naar links doen en de aftakking voor beginhalte Breepark naar rechts, zodat altijd zo min mogelijk afstand is tussen de bolletjes en de tekst. Nu is er een gat van twee bolletjes bij halte Breepark.
 • Om een soortgelijke reden zou ik de aftakking bij Raamsdonksveer Keizersdijk naar rechts doen en de inhoud van de lusroute één kolom opschuiven.
 • En eveneens om een soortgelijke reden zou ik de aftakking bij Breda Centraal Station naar rechts doen.

Onderstaande voorstellen vragen meer ruimte op de pagina, maar de routestrip krijgt naar mijn mening hierdoor wel een betere layout. Hopelijk kun je hier wat mee.

Groet, Tlp (overleg) 26 nov 2019 22:58 (CET)

Lijn 106

Hoi Etienne, zojuist gaf je aan West-Brabant klaar te hebben. Wel zie ik dat lijn 106 ontbreekt in de tabel op zowel de dienstregeling- als de concessiepagina. Zou je deze willen toevoegen? Dankjewel! Milco (wikibeheer) (overleg) 27 nov 2019 22:21 (CET)

Helaas wordt er nu bij lijn 106 gelinkt naar lijn 105, zou je ook dit nog willen corrigeren? Milco (wikibeheer) (overleg) 27 nov 2019 22:31 (CET)

Halte Hoevenseweg

Hoi Etienne, De halte Eikenwal wordt niet hernoemd maar verplaatst. Zou je dit kunnen aanpassen? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 30 nov 2019 20:28 (CET)

En wat is je bron daarbij? ;)
De Eikenwal komt niet voor in de nieuwe dienstregeling. Etienne (overleg) 30 nov 2019 21:54 (CET)
Mijn bron is mijn eigen waarneming. De gemeente is bezig met de halte te verleggen. Bovendien staat de halte op google maps ook op een andere plaats ingetekend... Halte Eikenwal is weggehaald. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 30 nov 2019 22:05 (CET)

Wijzigingen onbekende datum

Hoi Etienne, Ik zie dat je op verschillende pagina's nog wijzigingen met onbekende datum neerzet die niet op mijn overlegpagina staan. Zou je die daar ook kunnen neerzetten dan kan ik de hele lijst rond Kerst afwerken. Bedankt. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 7 dec 2019 22:45 (CET)

Volgens mij heb ik de onbekende wijzigingen wel gemeld allemaal. Etienne (overleg) 9 dec 2019 19:07 (CET)

Avondvlinders Venlo

Hoi Etienne, wat is jouw bedoeling met de titels van de door jou aangemaakte pagina's? De titels hebben nu niet de standaardnotitie voor een buslijn; ook bij andere Avondvlinders elders in het land komt het woord "Avondvlinder" niet voor in de titel. Graag verneem ik jouw bedoeling of zie ik een aanpassing van beide titels. Alvast bedankt! Milco (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2019 21:52 (CET)

Dat was min of meer een naam die ik tijdens het maken van de wijzigingspagina meegegeven heb en vervolgens niet aangepast heb.Etienne (overleg) 9 dec 2019 19:07 (CET)

Concessie Limburg

Hoi Etienne, Ik zou nog eens kritisch kijken naar de concessie Limburg. Ik kom op sommige pagina's verkeerde voorgangers tegen, enkele wijzigingen staan niet op de wijzigingspagina of bij enkele lijnen klopt de geschiedenis niet. Graag pas aftekenen indien dit is afgerond. Mocht dit niet lukken voor 15 december dan mag de inschrijving zoals normaal worden overgenomen. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2019 22:10 (CET)

Nochtans heb ik elke lijn nagelopen aan de hand van de dienstregeling op de website en het busboekje dat sinds half vorige week online kwam. Etienne (overleg) 9 dec 2019 19:07 (CET)
Zelf kwam ik dit nog tegen:
 • Lijn 6 Blerick Klingerberg - Tegelen Spechtstraat - Geschiedenis en routeparameter kloppen niet
 • Lijn 7 Venlo, Station - Stalberg - Voorganger klopt niet
 • Concessie Limburg (2017-2031) - Dienstregelingspagina 2020 mist
 • Dienstregeling concessie Limburg 2020 - Nergens staat dat o.a. lijn 79 wordt ingekort tot station Horst-Sevenum. Verder bij o.a. lijn 64 mist nog wat.
Zal vast voor nog wat andere lijnen gelden, heb alleen een snelle check van enkele lijnen rond Venlo gedaan. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 dec 2019 20:40 (CET)
Ik zie nog lijn 447 als dingen die nog geheel verwerkt zijn. Bij lijn 64 miste de halte Krings nog op de wijzigingspagina, die heb ik maar toegevoegd. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 dec 2019 22:14 (CET)

PB

Etienne, graag verwijs ik je naar de zojuist verstuurde PB. Milco (wikibeheer) (overleg) 9 dec 2019 18:58 (CET)

Gezien; reactie volgt. Etienne (overleg) 9 dec 2019 19:07 (CET)

Achterhoek-Rivierenland

Hoi Etienne, Ik heb de splitsing van Achterhoek-Rivierenland ongedaan gemaakt, omdat deze al bijna helemaal is bijgewerkt door jou. Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 12 dec 2019 21:18 (CET)

Lijn 418 GD

Hoi Etienne, in de geschiedenis van deze lijn bij 15 december schrijf je: "(...) naast gewijzigde vertrek- en aankomsttijden werden de volgende haltes hernoemd: N34 in Annen naar Oprit N34, (...) en de halte N34 in Westlaren naar P+R Westlaren." Als ik vervolgens in de dienstregeling kijk kom ik geen halte Oprit N34 tegen maar wel de halte P+R Annen, en ik kom ook een halte N34 in Westlaren tegen (die overigens om een voor mij onduidelijke reden op twee verschillende plaatsen in de routestrip staat; het is toch één en dezelfde halte?). Zou je hier nog naar kunnen kijken? Groet, Tlp (overleg) 14 dec 2019 23:22 (CET)

Lijn 294

Volgens mij mist bij deze lijn in Oost-Brabant nog een stukje geschiedenis. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 15 dec 2019 20:09 (CET)

Done that Etienne (overleg) 15 dec 2019 20:22 (CET)

Lijn 584

Hoi, ik zie dat je materieel hebt toegevoegd voor lijn 584. Weet je toevallig ook wat dit voor busjes zijn? (Aanwezigheid lijnfilm, kleurstelling/huisstijl?) Bys1 (overleg) 15 dec 2019 21:08 (CET)

Ik zie net een bericht op het forum, ben nog wel benieuwd of dat ding een lijnfilm heeft en of die de volledige route aangeeft (zoals ook bij buurtbusjes gebeurt€ of gewoon de eindbestemming,

Lijn 725

Hoi Etienne, waar haal je vandaan dat Garage du Perron ritten rijdt op lijn 725? Ik zag er niks over vermeld staan in de dienstregeling, terwijl bij (de meeste?) lijnen met onderaannemers een lijstje achter de dienstregeling hangt met welke ritten door wie gereden worden. Daarom had ik het weggehaald. Umbusko (overleg) 16 jan 2020 23:15 (CET)

Ik ben uit gegaan van het lijstje wat op Zone01 stond en aldaar staat dat 0,4% van de ritten op deze lijn door Garage du Perron wordt gereden. Dat zal dus slechts één rit betreffen, maar het blijft dus een onderaannemer. Etienne (overleg) 17 jan 2020 17:59 (CET)
Dat zal inderdaad wel betrouwbaar zijn, waarschijnlijk had de TEC geen zin om dat toe te lichten. Kandidaat lijkt me de ochtendrit naar Dolhain École Saint-Joseph: dat is de enige met een ritnummer in de 300, terwijl de overige ritten onder de 100 genummerd zijn. Umbusko (overleg) 17 jan 2020 18:55 (CET)

Wijzigingen Rotterdam

Hoi Etienne, Ik zie dat er een aantal dubbele pagina's zijn ontstaan, zoals Wijzigingen concessie Rotterdam stadsvervoer 2010 en Wijzigingen concessie Rotterdam stadsvervoer 2009. Zou jij die kunnen samenvoegen? Groet Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 10 mei 2020 15:10 (CEST)