Overleg gebruiker:Etienne/Archief1

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi gebruiker, Op deze pagina zijn reacties te lezen die overige gebruikers ooit op mijn overlegpagina gepost hebben, omwille van de lengte heb ik Mijn Overleg nu leeggemaakt en naar deze pagina verplaatst.

Lijn 45 Tiel-Wageningen

Beste Pijnackerbus,

Waarom heb je op deze lijn de haltes in Rhenen aangepast? Specifiek Station/Tuinlaan gewijzigd in Tuinlaan en de halte Station verwijderd? Dit is niet in overeenstemming met de huidige situatie.

Met vriendelijke groet, Ronald1340

Voormalige lijnen XX in DAV

Wat ben je met die routestrips aan 't doen? Kopiëren van de huidige lijnen? Kwam zo'n beetje in elke pagina wel haltenamen tegen die destijds nog niet bestonden of waar niet gestopt werd. Als je al kopieert kan je dat beter doen van de lijnen gelinkt op Concessie DAV-gebied (2003 - 2006), in waar gestopt werd en hoe de haltes genaamd waren is in die concessie vrij weinig verandert t.o.v. Connexxion (grote veranderingen waren er pas m.i.v. de huidige concessie) --Daniel 14 sep 2010 20:00 (CEST)

Kopiëren doe ik niet tot nauwelijks, maar ik heb bij de dienstregeling 2001 geen haltestrips staan. Dus ik baseer ze een beetje op de huidige situatie, maar dat klopt niet altijd meer tegenwoordig. --Pijnackerbus 14 sep 2010 20:29 (CEST)

Hermes

Beste Etienne,

ik heb nog een aantal oude dienstregelingen van de Hermes hier liggen. heb je hier misschien iets aan? Daarnaast het volgende, ik ben zelf nog op zoek naar een boekje van de Hermes uit 1994, heb je die misschien?

Groeten, Plutona

Hermes Dienstregeling Rivierenland 2001/2002

Hoi Etienne, bedankt dat je de link op mijn overzichtspagina geplaatst heb. Zou je als je klaar bent ook eventuele losse nieuwe lijnen aan mijn overzicht willen toevoegen? Als je wilt kun je ze gewoon bovenaan op mijn pagina toevoegen en dan sorteer ik ze wel, maar je mag ze ook meteen invoegen natuurlijk.--Fogeltje 24 jun 2011 20:43 (CEST)

Wederom bedankt voor het toevoegen van een link :)--Fogeltje 12 sep 2011 22:48 (CEST)

Midnet lijnen

Had de reactie op jouw berichtje op m'n eigen overlegpagina gezet, maar daar krijg je natuurlijk geen melding van. Linkje dan maar hier ;-) --Daniel 23 sep 2011 21:18 (CEST)

Overzichtspagina

Los van jouw idee om overzichtspagina's te maken heb ik overzichtspagina's voor ZO en Hermes gemaakt voor jaren waarin ze geen enkel boekje meer uitbrachten. Wellicht is zoiets voor andere vervoerders ook te doen en zijn die pagina's dan weer te gebruiken voor een algehele overzichtspagina. Zie onder andere Zuidooster dienstregeling 1990/1991.--Fogeltje 5 okt 2011 17:56 (CEST)

1 januari vs 5 januari 2003

Waar heb jij de datum van 1 januari 2003 vandaan? Ik baseer 5 januari 2003 op het busboekje van KAN Zuid dat op 5 januari 2003 inging, niet 1 januari. De datum 5 januari is ook logischer omdat dienstregelingen meestal op zondag wisselden. 1 januari 2003 viel midden in de week. Mogelijk ging de concessie officieel op 1 januari 2003 naar Arriva maar de dienstregeling pas 4 dagen later?--Fogeltje 4 nov 2011 23:43 (CET)

Het officiële boekje van Arriva Rivierenland vermeldt 1 januari 2003. Dus daar baseer ik het dan weer op. ;) Maargoed, een echt logische datum is het niet nee. Etienne 5 nov 2011 09:15 (CET)
Het wordt alleen problematisch voor de lijnen naar het KAN omdat dit boekje heel duidelijk vermeldt dat de wijzigingen op lijn 85/87/89 vanaf 5 januari ingaan. Wellicht wijzigden deze lijnen inderdaad pas vier dagen later omdat ze gedeeltelijk in een andere concessie (namelijk KAN zuid) lagen.--Fogeltje 5 nov 2011 11:25 (CET)

RE: Metro vs. Sneltram

Hoi, hier valt inderdaad enige discussie over te voeren maar het feit dat ik lijn E tot sneltram reken ligt niet alleen aan de bovenleiding. We rekenen de Amsterdamse metro-/sneltramlijn 51 ook volledig tot sneltram o.a. door de gelijkvloerse kruisingen en de integratie met het tramnetwerk, daar ga ik dus even mee vergelijken. Die argumenten zijn ook op Metrolijn E van toepassing, de lijn loopt deels gelijk aan RR3 + 4, maar niet het volledige traject. Dit geldt ook voor metro/sneltram 51. De gelijkvloerse kruisingen zijn weliswaar met name na Leidschenveen een stuk minder dan op lijn 51 (het was vroeger officieel een lokaalspoorweg) maar ze zijn zeker niet afwezig. Het materieel is trouwens absoluut geen metromaterieel maar toch echt sneltrammaterieel wat je ook kunt zien aan de afkorting (RSG3 = RandstadRail Sneltrammaterieel Geleed 3-delig). Dat ditzelfde materieel in RET-kleuren ook wordt ingezet op de lijnen A, B en C (de eerste twee zijn overigens ook sneltramlijnen) maakt het niet gelijk metromaterieel, op lijn C kan immers ook MG2/1 ingezet worden. De BN-wagens van lijn 51 worden bij uitval van de lijn en bij eventuele calamiteiten ook ingezet op o.a. lijn 53, dit is ergens in 2009 en 2010 gebeurd. Maar dat maakt lijn 51 nog geen metro en de wagens nog geen metromaterieel. Dat de RET het een metro noemt (argument van Meltrain) en wij dat dus over zouden moeten nemen is natuurlijk wel logisch, maar het GVB noemt lijn 51 ook een metro en op de wiki wordt deze dan wél weer een sneltram genoemd.

Wat je zei over station Melanchthonweg, de bovenleiding loopt door tot voorbij het station maar de metro bouwt hier om en niet op Blijdorp of Meijersplein, dus dat noem ik het wisselpunt. Waarom ik het geen metrostation noem, is omdat er nota bene daarna richting R'dam CS nog een gelijkvloerse kruising zich bevindt met de Kleiweg, dat is uniek met de 3e rail maar het komt doordat het materieel al rijdend niet kan ombouwen en omdat de tunnel ingericht moest worden voor 3e rail waardoor er niet op Blijdorp omgebouwd kan worden, maar in feite begint het echte metrotraject pas ná de kruising met de Kleiweg bij ingang van de tunnel. Over dit laatste punt zou je eventueel nog enige discussie kunnen voeren, maar dit was eerlijk gezegd mijn uitgangspunt om de Melanchthonweg als sneltramstation te betitelen.

Tot zover mijn argumentatie. Excuses voor het feit dat ik dit niet had genoemd bij mijn wijziging, ik had toen een beetje haast en wilde het even snel doen.

Groeten, Tlp 6 feb 2012 14:10 (CET)

Foto lijn 315

Ik zie dat je mijn foto van lijn 315 (Groningen-Lelysyad) hebt vervangen door een eigen foto. Mag ik vragen waarom? Was mijn foto niet mooi genoeg? En je kunt je eigen afbeelding altijd nog toevoegen zonder een andere afbeelding (in dit geval die van mij) te verwijderen. Dit heb je ook al bij de pagina van lijn 43 (Apeldoorn-Arnhem) gedaan: mijn foto van een Syntus-Amba heb je een tijd geleden vervangen door een eigen, andere foto van een Syntus-Amba. Vraag ik me af: zijn mijn foto's dan niet mooi genoeg? Milco1995 21 apr 2012 14:04 (CEST)

Beste Milco,
Op sommige pagina's vervang ik soms wel een foto van jou. Bij
deze foto
staat de bus op de foto wel erg tegen de rand aan, daarom heb ik die vervangen door een waarbij de bus mooi midden in het beeld staat. Bij lijn 43 was jouw foto behoorlijk aan de donkere kant, wat niet wil zeggen dat de bestemming wel leesbaar was. Maar ik heb de foto daarom vervangen door een die overdag gemaakt is.

Ik weet dat jij een beperking aan je ogen hebt, wat overigens niet wil zeggen dat jouw foto's lelijk (of welke oorzaak ook) zijn. Maar naar aanleiding van dat gedoe met Al-iee91 toendertijd vervang ik foto's waarvan de kwaliteit minder is, de bus onscherp is of te donker/te licht door een betere foto (mits ik die zelf heb). Hopelijk begrijp je nu waarom. Etienne 21 apr 2012 14:19 (CEST)

Lijn 699 Nijmegen Brabantse Poort - Alverna Recreatiecentrum

Rijdt deze lijn dit jaar nog? Vorig reed deze omdat lijn 99 tussen April en December niet door Alverna reed wegens grootschalige wegwerkzaamheden en geknipt was in Dukenburg. De reguliere lijn reed vanwege de werkzaamheden een stuk door Wijchen-Zuid. Voor bezoekers van de camping reed zover ik weet deze bus (je kon wel in Alverna komen, maar dus niet verder rijden richting Grave). Lijkt me dat hij dit jaar daardoor niet meer rijdt. Als deze bus al rijdt, dan vanaf CS lijkt me.--Fogeltje 19 jun 2012 19:46 (CEST)

Lijn 19

Kwam lijn 19 eigenlijk voor in 1989? Volgens mij heb ik inmiddels elke lijn de revue zien passeren behalve deze.--Fogeltje 5 jul 2012 13:17 (CEST)

Jazeker, die stond er nog steeds in. Etienne 5 jul 2012 13:18 (CEST)
Bedankt. Nog een vraag, reed lijn 73 al? Volgens mij heb ik dan eindelijk alle lijnen gehad.
Nee, die stond nog niet vermeld. Etienne 5 jul 2012 14:01 (CEST)

Zuidooster dienstregeling 1989/1990

Hartstikke bedankt voor je werk en hulp! Als je tijd en zin hebt, zou je even vlug over die pagina kunnen kijken of ik geen fouten gemaakt heb of dingen vergeten ben? Nog een laatste vraag (je wordt onderhand vast gek van me ;) ). Was er geen buurtbus Tricht - Buurmalsen - Est meer opgenomen? Ik heb alle andere buurtbussen behalve deze (en de buurtbus Mill - Uden, maar die lijkt me te zijn vervallen omdat lijn 91 weer naar Uden ging) kunnen terugvinden in het overzicht wat je op mijn overleg geplaatst had. Aangezien Hermes in latere jaren weer een buurtbus had rijden op dat traject (lijn 162) vond ik het vreemd dat die opeens weg was. Maar ik ken dat gebied niet, misschien zat hij inmiddels in een andere lijn verwerkt of reed tijdelijk bij een andere vervoerder.--Fogeltje 5 jul 2012 14:24 (CEST)

Bij deze een aantal dingetjes hersteld. Van lijn 78 was nog geen sprake, deze stond nog niet vermeld in het boekje. Verder de aanduiding sneldienst vervangen door een "S" achter het lijnnummer. Buurtbus Tricht - Est was ik vergeten te vermelden. Etienne 5 jul 2012 14:57 (CEST)
Bedankt. Dat van lijn 78 had ik door een wijziging van je in lijn 83 verkeerd begrepen, bedankt voor de correctie. Ik ben zelf verder niet zo een van een "s" achter een lijnnummer, maar het stoort verder niet zo erg denk ik. Nogmaals, dank voor je hulp.--Fogeltje 5 jul 2012 15:22 (CEST)


Serie 2200 op Rotterdam Centraal

Je hebt inderdaad toch gelijk over de Serie 2200. Nogmaals Excuus hiervoor. Maar Snap jij dit misschien: http://www.youtube.com/watch?v=mYK2rZ7swyU . Dit is een VIRM , waarschijnlijk de 2100 serie en die vertrekt om xx:24 . Normaal vertrekt de 2100 altijd om xx:22 . Snap jij dit ? ;D

Ten eerste welkom op OVinNederland. Er kan bijvoorbeeld wat vertraging zijn, maar volgens de vertrekstaat vertrekt de 2200 die jij hebt aangepast gewoon om .25 (richting Dordrecht althans). De andere kant op vertrekt de 2100 om .22 (en dus ook .52). Etienne 3 aug 2012 18:35 (CEST)


Oke, bedankt. Dan zal er onderaan op het NS bord in dit filmpje : http://www.youtube.com/watch?v=mYK2rZ7swyU Wel staan dat er 2 minuten vertraging was. Bedankt :)

Reactie Haaglanden Streek

Hoi hoi,

ik was bezig met de pagina verbeteren maar ik had niet in de gaten dat ik via geschiedenis een oude pagina had terug geroepen. Sorry voor het ongemak

Groetjes,

Stoere91 26 aug 2012 21:49 (CEST)

Dienstregelingen

Beste Etienne,

hoe komt het dat jij zo veel weet over dienstregelingen van vroeger. Waar kan je die allemaal vinden??

Groetjes,

Stoere91 26 aug 2012 21:49 (CEST)

Oude dienstregelingen HZuid-Holland

Beste Etienne,

weet jij ook waar je dan aan dienstregelingen kan komem over zuid-holland en dan met name gebied Haaglanden en het gebied Duin- en Bollenstreek/Leiden Rijnstreek/Midden-Holland. Ik wil namelijk alle lijnen verzamelen die ooit in deze omgevingen hebben gereden, en ook bij de vervoeders zoals NZH, WN, ZWN, CXX.

Met vriedelijke Groet,

Stoere91 26 aug 2012 22:59 (CEST)

Het gaat mij niet specifiek om de dienstregeling maar meer om de lijnen die er ook in vormalige Haaglanden en Zuid-Holland hebben gereden bij Westenederland en ZWN. Daar ben ik op naar zoek en de veranderingen van die lijnen. Stoere91 27 aug 2012 23:13 (CEST)

Vraagje

Hoi,

Moeten de Connexxion overstappers ook gemeld worden op de stationspagina's? Ik kwam er bij Schagen namelijk een aantal tegen alleen wist niet zeker of het de moeite waard is om ze erbij te zetten.

Groeten,

Wouter15 14 sep 2012 18:46 (CEST)

Ik bedoel: Moeten de Connexxion overstappers ook vermeld worden op de paginna's van bijvoorbeeld treinstation? Ik hoop dat het zo duidelijk is. Wouter15 14 sep 2012 19:06 (CEST)

Treinstations

Hallo Etienne,

Ik heb bij het stads- en streekvervoer aangegeven dat ik ook best een aantal stations wil gaan doen. Ik zag alleen dat jij al concessies doet van delen van provincies. Is het een probleem als ik de treinstations daarvandoen of niet?

Hopelijk is mijn vraag duidelijk.

Groeten,

Wouter15 21 okt 2012 17:04 (CEST)

Zal ik mijn naam dan bij de andere ook even weghalen die ik er vandaag heb bijgezet? Wouter15 21 okt 2012 19:07 (CEST)

Pagina's op verwijderlijst

Hoi Etienne. Zo af en toe voorzie je pagina's (van voormalige buslijnen) van de tekst om deze te verwijderen. Vaak is dat omdat er al een andere, vergelijkbare pagina bestaat. Ik zou je willen vragen om i.p.v. de pagina op de verwijderlijst te plaatsen, de pagina te laten doorverwijzen naar de juiste pagina. Er kunnen namelijk verwijzingen zijn naar de pagina die je op de verwijderlijst hebt geplaatst. Door de pagina te verwijderen gaat de link dood. Er kunnen ook verwijzingen vanaf andere sites zijn, die wij niet kunnen controleren of aanpassen. Ook die links gaan dan dus ook dood. Je kan zelf de doorverwijzing maken door de tekst #DOORVERWIJZING [[nieuwe_pagina]] te typen. Bedankt! --Chauf21 21 okt 2012 18:19 (CEST)

Concessie Midden-Overijssel

Dag Etienne,
Meer even een vraag voor jouwzelf, aangezien je al bij heel wat concessies staat op die "bijhoudpagina": Weet je zeker dat je Midden-Overijssel wil doen en doorlopen? Niet dat je straks omkomt in het werk en je stage of weet-ik-het eronder gaat lijden. ;)
-- Xanland 26 okt 2012 13:05 (CEST)

Dag Etienne,
Had je bovenstaande al/nog gelezen? Kan je daar gaarne eventueel op antwoorden?
-- Xanland 15 nov 2012 20:04 (CET)
Ik kan ook wel helpen :) In ieder geval met Deventer-stad :) Ardan 16 nov 2012 03:41 (CET)
Voor Xanland en Ardan, voorlopig kijk ik even aan of het allemaal uitkomt en mocht het allemaal niet lukken dan mogen jullie uitvechten wie wat gaat doen. Etienne 16 nov 2012 07:30 (CET)
Is helemaal goed en top. Merk vanzelf wel als het je eventueel niet gaat lukken. ;)
-- Xanland 16 nov 2012 08:37 (CET)

Concessie Haaglanden tram

Hoi Etienne, Ik zag dat jij je bezig gaat houden met de dienstregelingswijzigingen van Den Haag. Ter info: de wijzigingsdatum van de nieuwe dienstregeling van de tram is vier weken opgeschoven. Dit is gedaan om de werkzaamheden (centraal station, Bosbrug) en veranderingen in dienstregelingen beter op elkaar te laten aansluiten. 6 Januari zou de nieuwe dienstregeling in moeten gaan. Succes! --Chauf21 8 nov 2012 11:32 (CET)


Nieuwe dienstregelingen

Hoi Etienne, Ik zie dat jij nogal wat concessies wilt veranderen i.v.m. de nieuwe dienstregeling. Ik heb alleen best veel tijd over (teveel dan gepland...), dus nu is mijn vraag: zijn er concessies die ik van jou mag overnemen? Ik kan alleen niet goed overweg met de website van Veolia, maar van andere vervoerders is het geen probleem. Ik vind vooral NHN een leuke, maar ik weet niet of er nog meer concessies zijn die ik mag overnemen. Als je wilt hoor. Ik hoor het wel van je! Milco1995 28 nov 2012 19:39 (CET)

Je bent niet de eerste die het vraagt. Ja, waarschijnlijk ga ik wel wat tijd tekortkomen. Dus je mag de concessies Waterland en Noord-Holland Noord wel doen. Qua grootte zijn die concessies niet heel groot en de wijzigingen zijn beperkt.Etienne 28 nov 2012 19:53 (CET)
Oké, dan ga ik er van de week mee aan de slag. Waterland kan pas na 9 dec, dan pas zijn volgens de EBS-site de haltevertrekstaten online te vinden. Milco1995 28 nov 2012 20:01 (CET)

Nieuwe perronindeling Zwolle

Hallo Etiënne,

De volgende perronindeling is actief per 09-12-2012 op station Zwolle. Dit hangt in het infobord naast de DRIS. Aangezien jij er niet dagelijks komt, gok ik ik zo, bij deze het lijstje:

Westelijk busstation

 • A1: 9 Deltion Campus
 • A2: 1 Stadshagen & 12 Esdoornstraat
 • A3: 1 Oosterenk & 3 Berkum
 • A4: 2 Holtenbroek & 4 Aalanden
 • A5: 2 & 4 Ittersummerbroek
 • A6: 5 Westenholte & 6 Voorsterpoort
 • A7: 13 Assendorp

Oostelijk Busstation

 • B: 202 (A50 - Heerde - Vaassen) & 203 (Hattem - Epe - A50) Apeldoorn
 • C: 201 (A50) Apeldoorn
 • D: 29 Coevoerden via Dedemsvaart & 40 Steenwijk via Meppel
 • E: 7 Oosterenk & 8 Campus & 200 't Harde via Elburg
 • F: 100 Nunspeet via Elburg
 • G: 83 Dedemsvaar & 161 Deventer & 166 Raalte & 167 Ommen & 667 Ommen via scholen && 667 Herfte Buitenschool
 • H: Lijnen richting Hasselt, Zwartsluis, Kampen & Emmeloord
 • K: Lijnen richting Hasselt, Zwartsluis, Kampen & Emmeloord

Concreet heb je denk ik de perrons niet nodig, of er moet iemand een SVG maken, maar zo is het in ieder geval duidelijk. ;)

Hopelijk heb je hier wat aan!

-- Xanland 28 nov 2012 21:07 (CET)

Materieel buslijnen ZHN

Hoi Etiënne, ik zie dat je voor alle buslijnen in ZHN (m.u.v. buurtbussen en Qliners) de materieelregel in de infobox hebt weggelaten, om een voor mij onduidelijke reden. Was je toevallig van plan deze week nog heel het gebied te bereizen en te kijken of er eventuele planmatige afwijkingen zijn in de materieelinzet, zoals bijvoorbeeld de inzet van bussen uit andere concessies (DAV, HWGO etc.)? Anders moet je ze er gewoon nog even opzetten. :)

Over het materieel van de buurtbus gesproken: Arriva rijdt de buurtbussen met Tribus Civitas (omgebouwde Fiat Ducato's) en niet met MB Sprinters zoals gebruikelijk bij de meeste buurtbussen, dat ga ik aanpassen. Groet, Tlp 10 dec 2012 16:33 (CET)

Hoi TLP,

Toevallig ben ik gisteren naar de nieuwe concessie gegaan en natuurlijk even gekeken. Maarja, op zondag zijn er niet zo gek veel afwijkingen. Heb ook zat foto's genomen en zal ze nog uploaden bij de lijnen waar ze horen. Maar ik wilde eerst nog even alle verandering in het OV op de wiki plaatsen. ;) Etienne 10 dec 2012 16:44 (CET)

Ongeduld?

Zeg Etienne, waarvoor hebben we hier nu een intekenlijst voor drgl 2013 eigenlijk. Nou flik je het al voor de tweede keer dat je een concessie inpikt (eerst al met de wijzigingspagina van BRU regio, het stond nog geen dag op de BRU site of je had hem al gemaakt ondanks dat ik al had aangegeven die concessie te doen). Je zou op z'n minst kunnen vragen waarom iets nog niet gebeurd is. Had gewoon voor komend weekend op de planning staan de Utrechtse concessies bij te werken, dat ene weekje later is ook geen ramp en door omstandigheden ging dat afgelopen weekend nog niet. Je moet er hoognodig eens mee om leren gaan dat niet iedereen zo'n haast ermee maakt als jij. En als ik iets toezeg doe ik het ook gewoon, je hoeft er echt niet bang voor te zijn dat ik het niet doe.

Wordt hier behoorlijk pissig van eerlijk gezegd... Daniel 13 dec 2012 20:31 (CET)

Stations België

Even een kleine vraag, maar waarom haal je de tekst weg dat er bij een station geen bussen stoppen? In mijn ogen nuttige informatie, zodat je weet dat er geen overstap mogelijkheden op overig ov is. --Huibe 16 dec 2012 15:43 (CET)

Als er geen bussen stoppen bij een station, noch dat er een halte aanwezig is, vind ik het juist overbodig om dat te vermelden. Dan zou beter in de Infobox iets vermeld kunnen worden over overstappen mogelijk, net zoals bij de Metrostations. Etienne 16 dec 2012 16:15 (CET)

Halten / routes België

Misschien heb je iets aan de volgende link: NMBS vertrek per halte. Als je een plaats intikt krijg je alle ov-halten van die plaats, inclusief de mogelijkheid om deze op een kaart te plotten. Ook kan je als je het busnummer aanklikt een plaatje krijgen van de route die die rit rijdt. --Huibe 8 feb 2013 21:20 (CET)

Oldenzaal

Correcte wijzigingen. had lijn 60 nog willen doen en zelf ook 65 nog aan willen passen. Ga nog wel ff de aftakking toevoegen op lijn 65.--Gkw1969 21 feb 2013 13:17 (CET)

Hoi Etienne, mijn excuus voor het ongemak. Waarom de geschiedenis is gewijzigd weet ik niet. Het was alleen de bedoeling om de omleiding te wijzigen, want die klopte niet. De geschiedenis, zoals jij die beschreven hebt en weer weggevallen is klopt. Ik zal het wel herstellen met de mededeling dat deze per ongeluk weggevallen was. Nogmaals, ik was me er niet van bewust dat ik jou wijzigingen had weggehaald, wellicht heb ik toch een oudere bewerking bewerkt. Nogmaals mijn excuses. --Gkw1969 28 mrt 2013 10:52 (CET)

Lijn 173 Rotterdam, Zuidplein - Zuid-Beijerland

Hoi, Etienne, volgens het busboekje van Arriva rijdt deze bus eerst naar R. van Dorplaan en volgt daarna de heen-route. Het eindpunt wordt dan halte Dorpsstraat. Het is voor mij te veel uitzoekwerk om dit goed in de routestrip te plaatsen. Misschien wil jij hier naar kijken. Alvast bedankt.

Hernoemen van sneltram Utrecht - Nieuwegein/IJselstein

Hallo Etienne,

Ik zag net toevallig dat de sneltrams van/naar Utrecht nog veranderd moeten worden. Alleen vraag ik me af of ik ze wel moet hernoemen en zo ja, hoe? Kan ik het het beste Utrecht Jaarbeursplein - ... van maken? Of zoals Connexxion in de dienstregeling heeft staan: Utrecht Centraal-Jaarbeursplein?

Groeten,

Wouter15 25 apr 2013 19:03 (CEST)

Lijn 75 Amersfoort - Leusden

Waar heb je die datum eigenlijk vandaan, of is het gewoon een typo? Lees hier overal dat 'ie per 21-7 wordt opgeheven. Ook logischer want 25-7 is een donderdag ;-)--Daniel 3 mei 2013 21:22 (CEST)

Wijzigingen per 02-06

Hallo Etienne,

Is het al handig om de wijzigingen die in het OV vanaf 02-06 doorgevoerd worden alvast hier op de wiki aan te passen of kan daar beter nog even mee gewacht worden? Ik wou namelijk zometeen gaan beginnen aan de concessies in de provincie Utrecht.

Groeten,

Wouter15 (overleg) 26 mei 2013 11:42 (CEST)

Ja, dat kan wel. Vergeet de wijzigingen niet te vermelden op de wijzigingspagina's van 2013. Etienne (overleg) 26 mei 2013 11:46 (CEST)

CNG

Hoi Etienne, mag ik even nieuwsgierig zijn? Waarom zet je bij de verwijzingen in de infoboxen naar de MAN Lion's City 'CNG' tussen haakjes? Dus: MAN Lion's City (CNG)? Zo lijkt het naar mijn mening alsof er ook niet-CNG bussen op die lijn(en) rijdt/rijden. Milco (overleg) 14 jul 2013 19:14 (CEST)

Holwerd

Hoi, ik zag dat je bij lijn 163 de naamswijziging van de halte in Holwerd had teruggedraaid. Volgens Qbuzz heet de halte inderdaad 'Veerdam', maar volgens de routestrip op de Arriva-website van lijn 66, heet de halte 'Haven'. En aangezien Holwerd in de concessie van lijn 66 ligt, lijkt het mij logischer dat we lijn 163 aanpassen aan de naam van de concessie waarin lijn 66 valt. Of niet? Milco (overleg) 22 jul 2013 18:29 (CEST)

Volgens mij hanteren we op de wiki nog steeds de naam van de vervoerder. Dus daarom draaide ik je bewerking weer terug. Als een moderator hier anders over denkt, dan kan de halte weer hernoemd worden. Etienne (overleg) 22 jul 2013 18:43 (CEST)

Concessie Oost-Utrecht

Hoi,

Ik zag dat je bij een enkele lijn in deze concessie wat haltenamen had aangepast (i.i.g. bij lijn 1 t/m 3). Waar komen die haltenamen vandaan? Zoals ze er stonden staan ze namelijk letterlijk in het busboekje ingaande 12-12-2004 wat ik in m'n bezit heb. Ik heb de Setra's bij lijn 70 verwijderd. Die waren allen van Besseling die er in opdracht van SVN de spitslijnen mee reed. Het kan goed dat je oude foto's tegengekomen bent van Setra's op de reguliere lijndienst, maar dit is slechts korte tijd zo geweest omdat nog niet alle Ambassadors geleverd waren bij de start van de concessie --Daniel (overleg) 22 jul 2013 22:29 (CEST)

Speciaal voor Daniël: Ik probeer wat eenheid op de wiki te zetten door die toevoegingen "NS" er vaak af te halen. Zo voorkomt dat er later veel pagina's van één lijn zijn, ondanks dat de route altijd al zo was. Etienne (overleg) 23 jul 2013 08:22 (CEST)
Speciaal voor Etienne: we hanteren hier nog altijd de benamingen die de vervoerder gebruikt, dat is dus met NS erachter. Dat soort dingen wijzigen in 99,99999999% van de gevallen alleen bij een wisseling van vervoerder en dan komt er over het algemeen gewoon een nieuwe pagina.--Daniel (overleg) 23 jul 2013 21:12 (CEST)

Data

Hoi Etienne, vraagje: ik zie vaak dat jij maanden (vooral in infoboxen maar ook in de trksten) voluit neerzet en als er een getal staat dat de maand aangeeft, zie ik dat jij dat verandert in de maand voluit. Maar waarom? Als er '23-07-2013' staat, begrijpt toch ook iedereen dat daarmee 23 juli 2013 bedoeld wordt? Milco (overleg) 23 jul 2013 21:30 (CEST)

Gezien de beperkte ruimte in de infobox lijkt het me ook wel handiger om de maand met een getal weer te geven, voorkomt ook rare afbrekingen. Maar als er gewoon plek is heb ik ook geen bezwaar tegen uitgeschreven data (zolang er niet drieëntwintig juli tweeduizenddertien staat dan :P) In ieder geval zou ik de moeite sparen om dat allemaal te gaan aanpassen.--Daniel (overleg) 23 jul 2013 22:09 (CEST)

Provincie Utrecht

Een reactie staat op mijn overlegpagina, voor het overzicht--Daniel (overleg) 23 jul 2013 22:09 (CEST)

Voormalige lijnen 265/268

Hoi Etienne, de voormalige lijnen 265 en 268 tussen Almere en Amsterdam-Zuidoost, waren dit sneldiensten (ook in Almere), of werd in Almere bij iedere halte gestopt? Want in het laatste geval kan ik de routestrips wel compleet maken. Milco (overleg) 27 jul 2013 16:45 (CEST)

Lijnen 198 en 250

Hoi Etienne,

Er is mij één en ander niet duidelijk over de wijziging van lijn 198 (Arnhem - Rhenen) in lijn 250. Volgens het busboekje regio Arnhem dat ik hier heb reed lijn 198 nog op 28 mei 1995 maar bij de wijzigingen van deze lijn schreef je dat volgens een Midnetfolder de vernummering al wel op deze datum heeft plaatsgevonden. Nou geloof ik de folder van Midnet best wel voor het busboekje van een andere regio.

Echter, op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-1995-194-p0-SC3859.html?zoekcriteria=%3Fzkt%3DEenvoudig%26pst%3D%26vrt%3Dstcrt%2B1995%2B194%26zkd%3DInDeGeheleText%26dpr%3DAfgelopenDag%26spd%3D20111009%26epd%3D20111010%26sdt%3DDatumBrief%26ap%3D%26pnr%3D1%26rpp%3D10%26_page%3D2%26sorttype%3D1%26sortorder%3D4&resultIndex=11&sorttype=1&sortorder=4 (dat dit nog online staat...) staat dat op 5 november 1995 lijn 250 wel een wijziging heeft ondergaan. Dit zou natuurlijk de vernummering kunnen zijn (het document is helaas niet zo heel uitgebreid), maar het kan ook het teruggaan van vier naar twee ritten zijn. Dat moet rond deze tijd ook plaats hebben gevonden. In dat laatste geval moet op de pagina van lijn 250 nog even vermeld worden dat de buslijn oorspronkelijk viermaal per richting per dag reed (hoe dan ook moet de wijzigingspagina van KAN Noord nog aangepast worden). Weet je toevallig meer van wat er wanneer gebeurd is? Frank (overleg) 9 aug 2013 23:07 (CEST)

Ik heb even gezocht tussen de busboekjes/folders e.d., maar ik kon die folder niet 1-2-3 vinden. Hij moet ergens liggen, maar ik weet zo gauw even niet waar. Als ik terug ben van vakantie (volgend weekend) ga ik eens nader kijken. Etienne (overleg) 10 aug 2013 09:17 (CEST)
EDIT:

Folder toch gevonden:

FolderMidnet.jpg
Dank je voor het online zetten van de folder. Het maakt me de situatie nog niet 100% duidelijk, maar ik gok dat de buslijn vernummerd is in mei en dat de dienstregeling gewijzigd is in november. Zal ik het maar op deze manier in de wiki zetten; ik weet ook niet goed hoe ik het anders zou moeten verwoorden? Frank (overleg) 10 aug 2013 12:19 (CEST)
Even tussendoor. Frank, die link die jij post. Zijn de genoemde wijzigingen ook vindbaar? Of is dat alles? Het is leuk om te weten welke lijnen gingen wijzigen, maar de daadwerkelijke wijzigingen zien is nog leuker.--Fogeltje (overleg) 11 aug 2013 00:31 (CEST)
Meer dan wat er in de link staat heb ik niet. Heel soms vind je nog iets door te zoeken op google, maar meestal niet. Frank (overleg) 11 aug 2013 10:49 (CEST)

Berlijn

He Etienne, misschien is het een goed plan samen Berlijn aan te pakken? Zelf had ik al een artikel over de metro aangemaakt en artikelen over de lijnen U1 t/m 5 en 55, de 6 t/m 9 zal ik nu gaan maken. Als jij de S-Bahn dan afmaakt, akkoord? Ardan (overleg) 20 aug 2013 01:24 (CEST)

OVE

Hartstikke mooie aanvulling van het artikel, bedankt! Een vraagje. Zuidooster bestelde inderdaad met spoed nieuwe bussen, maar waren dat geen driedeursvarianten van de standaardstreekbus? Ik dacht dat ik me zoiets kon herinneren uit een boek over Zuidooster. Het boek van Zuidooster ligt nu helaas niet voor het grijpen, dus ik kan het niet snel even opzoeken.--Fogeltje (overleg) 25 sep 2013 22:58 (CEST)

Egberts' Zonen BV

'Zuidooster nam per 1 oktober 1980 de lijnen van Egberts' Zonen over'. Jij hebt de datum toegevoegd. Weet je ook welke lijnen er precies op 1 oktober 1980 gingen rijden? Route en lijnnummer. Dan kan ik de pagina ZO 1980/1981 aanpassen.--Fogeltje (overleg) 29 sep 2013 21:26 (CEST)

Dienstregeling 2014

Hoi Etienne, Zag dat jij al ingetekend had op de Concessie Regio Utrecht voor 2014. Wellicht een goed voorstel om deze gezamenlijk op te pakken? Er wijzigt gigantisch veel, dus het zal sowieso wel een flinke kluif worden. Maar gezien we er beide dagelijks in reizen leek het me eigenlijk wel een logische combi qua bekendheid met het gebied (het streekdeel heb ik immers al jaren bijgehouden). Hoe te verdelen komen we dan nog wel uit als de dienstregeling bekend is, die kwam ergens midden november online las ik laatst (Mogelijke opties: in stad en streek of in oost en west, laatste past wel mooi qua overlap met de provincie Utrecht waar ik zo op in ga tekenen)--Daniel (overleg) 8 okt 2013 20:39 (CEST)

Regio Twente

Waar heb jij de plannen van Syntus in de regio Twente vandaan? Ik kan namelijk helemaal niks erover vinden. Wouter15 (overleg) 9 okt 2013 22:02 (CEST)

Hoi Etienne, hoe gaat het aanmaken van de pagina's het snelst? Ik ben zelf niet zo bedreven in het maken van pagina's. Als ze klaar zijn ben ik wel bereid om ze te controleren en eventueel te corrigeren. Het maken zelf heb ik op dit moment ontzettend weinig tijd voor omdat ik me ook bemoei met de concessiewisseling zelf. --Gkw1969 (overleg) 16 nov 2013 16:30 (CET)

Sjabloon:VLijnInfo

Hoi Etienne,

Ik weet niet of jij handig bent met sjablonen maar kan jij op Sjabloon:VLijnInfo een stukje toevoegen zodat ook hier je de frequentie op zondag van de vakantie kan toevoegen?

Groeten,

Wouter15 (overleg) 25 okt 2013 19:08 (CEST)

Verdeling Utrecht

Hoi, De lijnen naar Nieuwegein/Vianen zijn nou juist de lijnen waar ik dagelijks mee reis en dus de meeste ervaring mee heb. Lijkt me daarom logischer juist die aan mij over te laten. Op die manier verdelen we de klus ook evenrediger: jij hebt al een behoorlijke klus aan de complete stadsdienst en het pakket naar Vianen/Nieuwegein is ook een flinke met circa tweederde van alle streeklijnen (spitslijnen die in een daglijn opgaan meegerekend).

Voorstel voor de wijzigingspagina: als we nou beide gewoon het lijstje bijhouden op onze gebruikerspagina dan is het wanneer we alles gehad hebben een kwestie van die twee stukken aan elkaar plakken (en even op nummervolgorde zetten). Busstations en de concessiepagina kunnen toch pas zodra alle nieuwe paginanamen bekend zijn voor de links.--Daniel (overleg) 12 nov 2013 20:33 (CET)

Westplein

Hoi Etienne, hoewel ik me niet wil bemoeien met de concessie Regio Utrecht, toch een klein vraagje: waarom heb je bij lijn 1 bij Westplein een sneltramlogo toegevoegd? De tram stopt er immers niet (meer). Of wordt dit logo ook bij voormalige tramhaltes geplaatst? Succes verder! Milco (overleg) 18 nov 2013 21:58 (CET)

Materieelinzet Regio Utrecht

Misschien handig als je voor de materieelinzet het Vervoersplan er even bijpakt. daar kan je precies per lijn zien of er en 12 of 18 meter bus komt te rijden. Wouter15 (overleg) 19 nov 2013 19:12 (CET)

Busstations Utrecht

Vergeet de nieuwe 247 en 265 niet... was ze zelf ook al vergeten bij het nawerk van Kanaleneiland Zuid --Daniel (overleg) 22 nov 2013 19:52 (CET)