Lijn 25 Veghel Busstation - Helmond Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 25
Vervoerder(s) Zuidooster (1979 - 1994),
Hermes (1995 - 2011)
BBA (2004 - 2006),
Arriva (2007 - 2014)
Concessies Noord-Brabant Oost,
Oost-Brabant (2007-2014),
SRE De Peel,
Samenwerkingsverband Regio Eindhoven
Regio Zuidoost-Brabant
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Periode 27 mei 1979 t/m 13 december 2014
Voorganger(s) 25
Opvolger(s) 25, 125, 155
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/2 uur
Arriva 8068 staat klaar als de laatste rit van lijn 25 naar Veghel op het busstation in Helmond op 13 december 2014. De volgende dag ging de lijn terug naar Hermes en werd ingekort tot Gemert. Wegens een storing filmde de bus "Veghel De Muntelaar" en geen lijnnummer.
Arriva 8243 staat als lijn 25 op de buffer in Helmond

Lijn 25 reed van Veghel via Erp, Boekel, Gemert, Beek en Donk en Aarle-Rixtel naar Helmond.

Dienstregeling

  • De dienst eindigde tegen 20:00 uur, op zondag tegen 18:00 uur.
  • De laatste ritten op werkdagen eindigden in beide richtingen in Gemert. Op zaterdag reed de laatste rit van Veghel naar Gemert niet, de rit van Helmond naar Gemert reed door naar Veghel.
  • Op zondagen reden vier ritten in beide richtingen.

Route

Halte
Route 0sBr.svg Veghel, Busstation (doordeweeks gekoppeld aan lijn 158)  
Route rsr.svg Veghel, Blauwe Kei  
Route rsr.svg Veghel, Trompstraat  
Route rsr.svg Veghel, Van Speijkstraat  
Route rsr.svg Veghel, Heuvel  
Route rsr.svg Erp, Pompstation  
Route rsr.svg Erp, Schansoord  
Route rsr.svg Erp, Markt  
Route rsr.svg Erp, Heesakker  
Route rsr.svg Rijkerbeek, Berkensteeg  
Route rsr.svg Rijkerbeek, Boekelseweg  
Route rsr.svg Boekel, Irenestraat  
Route rsr.svg Boekel, Nia Domo  
Route rsr.svg Boekel, Donkstraat  
Route rsr.svg Boekel, Grootveld  
Route rsr.svg Boekel, Arendnest  
Route rsr.svg Boekel, Vliegberg  
Route rsr.svg Huize Padua, Huize Padua  
Route rsr.svg Handel, Pastoor Castelijnsstraat  
Route rsr.svg Handel, Café van Eldonk  
Route rsr.svg Handel, Handelseweg  
Route rsr.svg Gemert, Pelgrimsrust  
Route rsr.svg Gemert, Lodderdijk  
Route rsr.svg Gemert, Burgemeester Rietmanstraat  
Route rsr.svg Gemert, Sint Gerardusplein  
Route rsr.svg Gemert, Ridderplein  
Route rsr.svg Gemert, Heuvel  
Route rsr.svg Gemert, Carrousel  
Route rsr.svg Gemert, Peeleindseweg  
Route rsr.svg Beek en Donk, Lekerstraat  
Route rsr.svg Beek en Donk, Brug Donk  
Route rsr.svg Beek en Donk, Gemeentehuis    
Route rsr.svg Beek en Donk, Brandstraat  
Route rsr.svg Beek en Donk, Oranjelaan  
Route rsr.svg Beek en Donk, De Hommel  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Brug  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Dorpsstraat  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Bosscheweg  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, De Dreef  
Route rsr.svg Helmond, Verliefd Laantje  
Route rsr.svg Helmond, Bachlaan  
Route rsr.svg Helmond, Ziekenhuis  
Route rsr.svg Helmond, Europaweg  
Route rsr.svg Helmond, Kasteeltraverse  
Route rsT0.svg Helmond, Station  

Geschiedenis lijn 25

De verbinding Veghel - Helmond is opgezet door BBA nadat in Brabant de stoomtram van 's-Hertogenbosch naar Helmond werd omgezet in een busdienst. Ter vervanging van de stoomtram ging BBA lijn 58 van 's-Hertogenbosch via Veghel naar Helmond rijden en volgde in grote lijnen het traject van de voormalige stoomtram, maar reed ook via Boekel. Op 1 oktober 1978 werd het traject Veghel - Helmond afgestaan aan Zuidooster tijdens een lijnenruil van deze twee maatschappijen die daarmee hun vervoersgebied wilden afbakenen. Bij Zuidooster kreeg deze lijn het nummer 25. Het traject 's-Hertogenbosch - Veghel bleef bestaan als lijn 58.

Lijn 25 ging van Veghel naar Stiphout rijden. De dienstregeling werd om een paar ritten uitgebreid. Er werd gereden in een uurdienst. De meeste ritten reden van Erp rechtstreeks naar Gemert, slechts vijf ritten per dag (vier in het weekend) reden in beide richtingen via Boekel.

In de dienstregeling 1979/1980, die inging per 27 mei 1979, werd lijn 25 ingekort Veghel tot Helmond. De bediening van Stiphout ging over naar lijn 20. In Gemert reed lijn 25 toen via de Vondellaan en Nieuwstraat naar het Ridderplein. Tussen Erp en Gemert ging lijn 25 vast via Boekel rijden, de route via de Koksedijk (de oude tramroute) verviel. Slechts één extra rit reed in de ochtend op werkdagen vanaf Erp rechtstreeks naar Gemert. Van maandag t/m zaterdag werden in de middag extra ritten tussen Helmond en Gemert ingelegd. Deze ritten reden in Helmond via Noordende en langs de Zuid-Willemsvaart rechtstreeks naar Beek en Donk en stopten niet in Aarle-Rixtel en de kern van Beek en Donk. In Gemert reden deze ritten via het Gerardusplein naar het Ridderplein. Op die tijdstippen reed ook lijn 22 van Helmond naar Aarle-Rixtel zodat ook Aarle-Rixtel een halfuursverbinding met Helmond had. Op maandag t/m zaterdag werd in de avonduren de dienst teruggebracht tot 1x per 2 uur. Alleen op zondagen reed lijn 25 de gehele dag een uurdienst. De dienst eindigde omstreeks 0:00

In de dienstregeling 1980/1981 verviel op werkdagen de eerste rit vanaf Helmond. Dientengevolge begon de eerste rit uit Veghel voortaan in Gemert. Tegen het einde van de middag kwam er in beide richtingen een rit Helmond - Gemert bij en op koopavonden nog een extra rit van Helmond naar Gemert. Op zaterdagavond kwam er een retourrit bij waardoor langer in een uurdienst gereden werd. De sneldienstritten naar Gemert reden niet langer via Noordende maar reden naar het ziekenhuis volgens de normale route en vanaf daar richting de Zuid-Willemsvaart en rechtstreeks naar Beek en Donk en reden ook door de kern van Beek en Donk en stopten bij alle haltes. Netto was lijn 25 erop vooruit gegaan. Daarna verviel lijn 25 gestaag.

Vanaf de Zuidooster dienstregeling 1981/1982 werd de halte Helmond, Verliefd Laantje toegevoegd aan de snelle ritten naar Gemert. De halte Beek en Donk, Sportpark werd hernoemd naar Gemeentehuis nadat het nieuwe gemeentehuis van Beek en Donk op die locatie geopend was. De ochtendrit van Erp rechtstreeks naar Gemert reed voortaan via Boekel. De laatste van Helmond tot Veghel op maandag t/m zaterdag reed voortaan niet meer via Boekel. In Gemert kon worden overgestapt op lijn 21.

Met ingang van de dienstregeling 1982/1983 reed de extra rit op koopavonden reed voortaan op alle dagen, hierdoor reed lijn 25 op werkdagen in de avonden van Helmond naar Gemert in een uurdienst. Op zaterdagen waren de extra ritten tussen Helmond en Gemert geheel vervallen en reed lijn 25 in een uurdienst over het hele traject. De eerste rit vanaf Helmond was vervallen, daarom begon de eerste rit richting Helmond voortaan in Gemert. Op maandag t/m vrijdag verviel de rit in de avond van Helmond naar Veghel niet via Boekel. Op zaterdag bleef deze rit wel rijden. Op zondag verviel de eerste rit in beide richtingen. Vanaf 15 november 1982 ging lijn op enkele tijden een extra rondje van Veghel, Busstation naar het Ziekenhuis rijden. In de vroege middag reed 1 rit vanaf Helmond door naar het ziekenhuis en terug naar het busstation. Drie ritten vanaf Veghel reden eerst een rondje via het ziekenhuis voordat de route naar Helmond vervolgd werd. In het weekend reed 1 rit vanaf Helmond door naar het ziekenhuis en reed 1 rit naar Helmond eerst via het ziekenhuis. In de ochtendspits kwam er een spitsrit van Gemert naar Veghel, Ziekenhuis. Deze rit niet in de zomervakantie.

Vanaf 29 mei 1983 vervielen alle tussenritten tussen Helmond en Gemert.

In de dienstregeling 1984/1985 verviel de eerste rit richting Helmond, die kwam uit Gemert. Richting Veghel reed buiten de zomervakantie voortaan een extra rit. In de avonduren reed de voorlaatste rit naar Veghel nog slechts tot Gemert. Hierdoor reed er in de avonduren maar één rit naar Veghel, de overige tot Gemert. De laatste rit naar Gemert verviel. Richting Helmond kwam er een extra rit vanaf Gemert in de avonduren bij zodat ook hier in een uurdienst gereden werd. De voorlaatste rit begon voortaan in Gemert en niet meer in Veghel. Op zaterdag werden twee ritten vanaf Helmond ingekort tot Gemert, waaronder de snelle rit. Hierdoor reed op zaterdagavond nog maar één rit naar Veghel. Uit Veghel verviel een rit. De laatste rit begon voortaan in Gemert. Tussen de laatste twee ritten kwam een extra van Gemert naar Helmond. Op zondag reed de laatste rit naar Veghel niet via Boekel.

Vanaf dienstregeling 1985/1986 reed de laatste rit op zondag de reguliere route naar Veghel.

In dienstregeling 1986/1987 verviel op zaterdag en zondag in de de avond de voorlaatste rit van Helmond naar Veghel en de aansluitende voorlaatste avondrit op zaterdag en zondag vanuit Veghel (op zaterdag tot Gemert, op zondag tot Helmond). Tussen de laatste twee bussen uit Helmond lag sindsdien op zaterdagavond 3 uur.

In dienstregeling 1987/1988 verviel een retourrit van Helmond naar Gemert in de avonduren van maandag t/m vrijdag. Richting Gemert reed deze alleen nog op koopavonden in Helmond.

In dienstregeling 1988/1989 verviel op werkdagen uiteindelijk de laatste rit naar Veghel en werd deze ingekort tot Gemert. Daardoor verviel ook de laatste rit uit Veghel en vertrok deze daardoor een uur eerder in Gemert naar Helmond. Op zaterdag verviel de tweede rit naar Veghel. De tweede rit naar Helmond begon derhalve voortaan in Gemert. Op zondagen verviel de tweede rit in beide richtingen geheel. Op werkdagen vertrok de laatste bus naar Veghel omstreeks 18:00 uur en uit Veghel omstreeks 19:00. In het weekend werd langer doorgereden naar Veghel.

In dienstregeling 1989/1990 reden voortaan drie ritten de lus via het ziekenhuis in de middaguren van maandag t/m vrijdag, in het weekend reden twee ritten naar het ziekenhuis. Op zaterdag verviel de eerste rit van Helmond naar Veghel, de rit in de avond werd ingekort tot Gemert. De tegenrit uit Veghel verviel geheel. Tussen de laatste twee ritten vanuit Gemert lag toen vijf uur. Op zondag reed de voorlaatste rit tot Veghel nog maar tot Gemert. Wel kwam er een extra rit Helmond - Gemert bij. De voorlaatste rit uit Veghel begon voortaan in Gemert. De ritten tot Gemert reden voortaan door tot de Vondellaan.

In dienstregeling 1990/1991 vervielen de extra ritten naar het ziekenhuis weer en werd de lus maar 1x per dag gereden. Op werkdagen vervielen de laatste retourrit op de dag tussen Helmond en Gemert. De eerste ochtendrit op zaterdag van Helmond naar Veghel keerde terug, vermoedelijk om een lege matrit naar Veghel te voorkomen. Tussen de laatste twee ritten naar Helmond kwam een extra rit van Gemert naar Veghel zodat er tussen de laatste twee ritten geen vijf uur meer lag en er geen lege matrit nodig was. Op zondag verviel de twee rit van Helmond naar Veghel geheel. De laatste twee avondritten van Helmond naar Gemert vervielen. De rit van 19:02 reed voortaan nog slechts tot Gemert, de rit van 20:02 reed voortaan door naar Veghel, zodat van Helmond naar Veghel in de avond vlak elke 2 uur gereden werd met om 19:02 nog een rit naar Gemert. Hierdoor verviel de laatste rit van Gemert naar Helmond in de avonduren en vertrok de voorlaatste rit uit Veghel een uur later zodat ook van Veghel naar Helmond vlak elke 2 uur gereden werd. In Gemert was voortaan halte Haageijk het eindpunt.

In dienstregeling 1991/1992 keerde de laatste avondretourrit tussen Helmond en Gemert weer terug. In Gemert werd de route aangepast. Lijn 25 reed niet langer via de Nieuwsstraat naar het Pastoor Poellplein maar via het Gerardusplein en De Eendracht.

In de dienstregeling 1992/1993 bleef de dienstregeling gelijk maar wijzigden wat haltes. De halte Sporthal/Artex in Aarle-Rixtel werd hernoemd naar De Dreef, in Gemert de halte Broekstraat in Carrousel en de halte P. Poellplein/Haageijk in Pastoor Poellplein. De halte Vondellaan verviel. In Veghel wijzigde de halte Antoniushoeve in Heuvel.

Opvolger Hermes handhaafde de lijn. In de dienstregeling 1996/1997 waren inmiddels enkele ritten vervallen. Na 20:00 reden op werkdagen geen bussen meer, alleen op koopavonden te Helmond reed lijn 25 door tot 22:00 vanuit Helmond tot Gemert. De laatste rit uit Veghel begon voortaan in Gemert. De ritten tussen het Ziekenhuis en Busstation in Veghel reden niet meer in de vakantieperioden. In het weekend waren deze ritten geheel vervallen. Ook de eerste rit van Gemert naar Helmond reed niet meer in de vakantieperioden. Op zaterdagen waren de laatste twee avondritten van Gemert naar Helmond vervallen. Op zondag was vanuit Helmond de eerste rit vervallen zodat de eerste bus pas om 13:00 vertrok. De uurdienst werd eerder beëindigd zodat vanaf 16:00 al 1x per 2 uur gereden werd. De laatste twee ritten waren ingekort tot Gemert. Richting Helmond reed lijn 25 vanaf 17:00 1x per 2 uur. De laatste rit van 23:00 was geheel vervallen en de voorlaatste rit was een uur vervroegd maar vertrok vanuit Gemert. In Boekel was de halte Boekelsedreef AA hernoemd naar Boekelseweg. In Erp was de halte Heesakker/Wassaa hernoemd naar Heesakker en Schansoord/Voorbolst naar Schansoord.

Vanaf 1 juni 1997 kreeg lijn 25 gezelschap van lijntaxi 525. Deze lijntaxi moest vooraf worden gereserveerd en ging zwak bezette ritten overnemen. Op werkdagen kreeg de voorlaatste reguliere rit van Helmond naar Gemert een aansluitende lijntaxi naar Veghel. De drie koopavondritten gingen op alle dagen rijden als lijntaxi, de eerste reed naar Veghel. De laatste rit naar Helmond begon weer in Veghel en er kwam twee uur later nog een rit bij. Beide ritten reden als lijntaxi. Op zaterdag reed lijn 25 overdag alleen nog tussen Helmond en Gemert. Tussen Gemert en Veghel reed aansluitend de lijntaxi. Vanaf 17:00 werd de gehele verbinding als lijntaxi geboden. De frequentie bleef gelijk. Twee ritten werden doorgetrokken naar Veghel. Dientengevolge werden twee extra ritten vanaf Veghel naar Helmond aangeboden waardoor de eerder vervallen ritten weer terugkeerden. In de ochtend werd een rit uit Gemert doorgetrokken en begon in Veghel zodat Veghel de gehele ochtend een uurdienst had. Op zondag werd de gehele verbinding omgezet in een lijntaxi. Hierbij keerde de ochtendrit van Helmond naar Veghel terug en de voorlaatste rit reed ook weer tot Veghel. Hierdoor kwam er een extra rit Veghel - Helmond aan het begin van de middag bij. De laatste rit begon weer in Veghel in niet in Gemert. De frequenties bleven verder gelijk. De halte Boekelsedreef in Erp werd hernoemd naar Berkensteeg.

Ondanks dat de verbinding erop vooruit ging wilde de lijntaxi niet aanslaan. Het reserveren van ritten bleek een te grote drempel. Daarom werden per 28 mei 2000 alle lijntaxi's weer opgeheven en rendabele ritten gereden als streekbus. Op werkdagen waren de laatste twee ritten van Helmond naar Gemert vervallen. De voorlaatste rit naar Veghel bleef gebroken in Gemert. Waar voorheen op de lijntaxi moest worden overgestapt, bleef deze overstap gehandhaafd. Richting Helmond bleef de dienst ongewijzigd. Op zaterdagen bleven de overstappen overdag gehandhaafd. De frequentie tussen Gemert en Veghel werd teruggebracht naar 1x per 2 uur. De laatste rit van Helmond naar Veghel verviel. Richting Helmond verviel een rit tussen Gemert en Helmond in de late middag. Op zondagen werd de dienst flink teruggeschroefd tot een strakke 1x per 2 uur. Alleen de eerste twee ritten reden in een uurdienst. De halte Leurke in Boekel was inmiddels opgeheven. Het is onduidelijk of enkele van deze aanpassingen al ten tijde van de lijntaxi gemaakt zijn.

In de dienstregeling 2001/2002 begon de ochtendspitsrit voortaan in Helmond in plaats van Gemert en reed buiten de schoolvakanties nog steeds door naar de Muntelaar. De geknipte situatie in Gemert wijzigde. Vanuit Helmond reden de bussen naar het Pastoor Poellplein en sloegen op de heenweg het Ridderplein over. Vanuit Veghel reden de bussen tot het Ridderplein. Op het Pastoor Poellplein kon men overstappen voor een doorgaande reis. Op zondag reed lijn 25 1x per 2 uur. Er viel in de avond weer een rit weg waardoor de laatste rit naar Veghel om 19:32 vertrok uit Helmond en de laatste rit uit Veghel om 20:34. Op rustige tijdstippen reed voortaan een klein busje.

In 2002 gunde de provincie Brabant de concessie Oost-Brabant aan BBA. Hiermee kwam lijn 25 opeens in gebieden van verschillende vervoerders te liggen. Lijn 25 ging gezamenlijk geëxploiteerd worden door BBA en Hermes. De dienstregeling bleef per 25 augustus 2002 gelijk. Hermes bleef lijn 25 helemaal verzorgen.

Op 14 december 2003 onderging lijn 25 ingrijpende wijzigingen. Na het wegvallen van lijn 21 tussen Beek en Donk en Uden ging lijn 25 tussen Gemert en Boekel rijden via Handel en Huize Padua. De vervallen haltes van Gemert naar Boekel werden overgenomen door lijn 121. Om de extra rijtijd te compenseren werd de route in Aarle-Rixtel ingekort. Oorspronkelijk zou lijn 25 het dorp helemaal overslaan en alleen op de weg naar Helmond stoppen. Of de bus deze route ook daadwerkelijk gereden heeft is onbekend. In de dienstregeling van 2005 reed deze inmiddels weer een route door het dorp, echter wel een ingekorte variant van de oude route. In het weekend werd de lijn ingekort tot Helmond - Boekel. BBA reed alle ritten op maandag t/m vrijdag terwijl Hermes de ritten in het weekend verzorgde. Hierdoor keerde BBA na 25 jaar afwezigheid terug op de verbinding Veghel - Helmond. Vanuit Helmond vervielen op werkdagen de laatste twee ritten waardoor de laatste bus al om 19:03 uur vertrok. Vanuit Veghel vertrok de laatste rit naar Helmond al om 17:32, de voorlaatste rit ging nog slechts tot Gemert, de laatste rit tot Boekel en reed vanuit daar weer terug. Op zaterdagen kwam een einde aan de gebroken dienst en reed lijn 25 in een uurdienst op het traject Helmond - Boekel. Op zondagen verviel één rit in beide richtingen. Hermes bleef op zondagen met een kleine bus rijden. Deze ritten zijn op onbekende datum uitbesteed aan EHAD.

Deze constructie bleef gehandhaafd toen de concessie van BBA overging naar Arriva per 1 januari 2007. De voorlaatste rit vanuit Veghel werd weer doorgetrokken naar Helmond en de laatste rit tot Erp werd doorgetrokken tot Gemert. De laatste rit van Erp naar Veghel verviel. De spitsrit naar de Muntelaar werd ingekort tot het busstation.

Vanaf 14 december 2008 zou Arriva alle ritten van lijn 25 gaan rijden. De route en frequenties bleven gehandhaafd. In de loop van 2009 reed Hermes weer in het weekend de ritten. Het is echter ook mogelijk dat Arriva uiteindelijk nooit in het weekend gereden heeft. De weekendverbinding zou immers volledig los liggen van de rest van het lijnnetwerk van Arriva. De laatste rit vanuit Veghel naar Gemert werd een uur vervroegd en de laatst rit vanuit Helmond vertrok eveneens een uur vroeger. Vanaf 13 december 2009 vertrok er na 19:00 weer een rit vanuit Helmond, deze reed tot Gemert. De reden was dat de laatste rit uit Veghel sinds de wijziging uit het voorgaande jaar geen retourrit meer had.

Vanaf 11 december 2011 ging de verantwoordelijkheid voor deze lijn geheel naar de provincie Noord-Brabant. Arriva ging voortaan de hele dienstregeling verzorgen. Vanaf 8 januari 2012 ging bij Arriva in Oost-Brabant de nieuwe dienstregeling in. Vanaf deze datum ging deze lijn in het weekeinde weer rijden tussen Boekel en Veghel. Gedurende deze tijdstippen was er geen koppeling met lijn 158, maar werd wel een overstap geboden.

Op 14 december 2014 kwam er een einde aan de bijna 135 jaar oude verbinding Veghel - Helmond. Op die datum werd lijn 25 geknipt in Gemert. Tussen Gemert en Helmond ging Hermes rijden met lijn 125, als sneldienst Helmond - Gemert via de N279 en lijn 25 van Beek en Donk naar Helmond volgens de oude route. Op zondagen reed lijn 25 vanaf Gemert en reed lijn 125 niet. Het traject Veghel - Gemert bleef bij Arriva en ging alleen nog maar op werkdagen bediend worden door de nieuwe lijn 155.

Voormalige routes 2000 - 2006

Voormalige voorgenomen route Aarle-Rixtel (14 december 2003 tot datum onbekend)

Halte
Route rsr.svg Beek en Donk, De Hommel  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Brug  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Bosscheweg  
Route rsr.svg Helmond, Verliefd Laantje  

Voormalige route spitsrit naar De Muntelaar (tot t/m 31 december 2006)

Halte
Route rer.svgRoute 0sr.svg Veghel, De Muntelaar  
Route 0sBr.svgRoute rsBr.svg Veghel, Busstation  
Route rarr.svg Veghel, Blauwe Kei  

Voormalige route op zaterdag in Gemert (19 augustus 2001 t/m 13 december 2003)

Halte
Route rer.svgRoute rsr.svg Gemert, Verreheide  
Route 0sr.svgRoute rsr.svg Gemert, Pastoor Poellplein  
Route rhlr.svgRoute rsr.svg Gemert, De Eendracht  
Route rhlr.svgRoute rrar.svg Gemert, Sint Gerardusplein  
Route rhlr.svgRoute rsr.svgRoute rs0.svg Gemert, Ridderplein  
Route rhlr.svgRoute rsr.svg Gemert, Heuvel  
Route rarl.svg Gemert, Carrousel  

Voormalige route tussen Boekel en Gemert t/m 13 december 2003

Halte
Route rsr.svg Boekel, Nia Domo  
Route rsr.svg Boekel, Bergstraat  
Route rsr.svg Boekel, Berkhoek  
Route rsr.svg Gemert, Verreheide  
Route rsr.svg Gemert, Pastoor Poellplein    
Route rsr.svg Gemert, De Eendracht  
Route rsr.svg Gemert, Sint Gerardusplein  
Route rsr.svg Gemert, Ridderplein  
Route rsr.svg Gemert, Heuvel  
Route rsr.svg Gemert, Carrousel  

Voormalige route in Aarle-Rixtel t/m 13 december 2003

Halte
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Brug  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Dorpsstraat  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, De Aar  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Bosscheweg  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, De Dreef  

Voormalige route vanaf 14 juli 1991

Voormalige route vanaf 14 juli 1991, via het Gerardusplein en extra lus in Veghel

Halte
Route 0sTr.svg Helmond, Station  
Route rsr.svg Helmond, Kasteeltraverse  
Route rsr.svg Helmond, Europaweg  
Route rsr.svg Helmond, Ziekenhuis  
Route rsr.svg Helmond, Bachlaan  
Route rsr.svg Helmond, Verliefd Laantje  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Sporthal/Artex  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Bosscheweg  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, De Aar  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Dorpsstraat  
Route rsr.svg Aarle-Rixtel, Brug  
Route rsr.svg Beek en Donk, De Hommel  
Route rsr.svg Beek en Donk, Oranjelaan  
Route rsr.svg Beek en Donk, Brandstraat  
Route rsr.svg Beek en Donk, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Beek en Donk, Brug Donk  
Route rsr.svg Beek en Donk, Lekerstraat  
Route rsr.svg Beek en Donk, Peeleindseweg  
Route rsr.svg Gemert, Broekstraat  
Route rsr.svg Gemert, Heuvel  
Route rsr.svg Gemert, Ridderplein  
Route rsr.svg Gemert, Gerardusplein  
Route rsr.svg Gemert, De Eendracht  
Route rsr.svg Gemert, P. Poellplein/Haageijk  
Route rsr.svg Gemert, Vondellaan  
Route rsr.svg Gemert, Verre Heide  
Route rsr.svg Boekel, Berkhoek  
Route rsr.svg Boekel, Leurke  
Route rsr.svg Boekel, Bergstraat  
Route rsr.svg Boekel, Nia Domo  
Route rsr.svg Boekel, Irenestraat  
Route rsr.svg Boekel, Boekelsedreef/AA  
Route rsr.svg Erp, Boekelsedreef  
Route rsr.svg Erp, Heesakker/Wassaa  
Route rsr.svg Erp, Markt  
Route rsr.svg Erp, Schansoord/Voorbolst  
Route rsr.svg Erp, Pompstation  
Route rsr.svg Veghel, Antoniushoeve  
Route rsr.svg Veghel, v. Speijkstraat  
Route rsr.svg Veghel, Trompstraat  
Route rrar.svg Veghel, Blauwe Kei  
Route rsB0.svgRoute rsBr.svg Veghel, Busstation  
Route rer.svgRoute rsr.svg Veghel, Mgr. Zwijssencollege  
Route rer.svgRoute rsr.svg Veghel, Ziekenhuis  
Route rer.svgRoute rsr.svg Veghel, BBA garage  
Route rer.svgRoute rsB0.svg Veghel, Busstation  

Voormalige route op 27 mei 1979

Inclusief rechtstreekse route tussen Helmond en Beek en Donk en tussen Erp en Gemert

Halte
Route 0Tar.svg Helmond, Station  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Helmond, Kasteeltraverse/Kerkstraat  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Helmond, Koningennewal  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Helmond, Ameideflat  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Helmond, Binderseind  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Helmond, Kasteeltraverse/Eikendreef  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Helmond, Noordende  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Helmond, Hoofdingang Ziekenhuis  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Helmond, Verliefd Laantje  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aarle-Rixtel, Sporthal/Artex  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aarle-Rixtel, Klokstraat 32/34  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aarle-Rixtel, Gemeentehuis/Kerk  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aarle-Rixtel, Dorpsstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aarle-Rixtel, Brug  
Route rsr.svgRoute rsr.svg Beek en Donk, De Hommel/Wilhelminakanaal  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Oranjelaan  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Brandstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Koppelstraat/Sportpark  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Brug Donk  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Lekerstraat 23  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Beek en Donk, Peeleindseweg 1  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, De Drie Ossen  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, Broekstraat  
Route rsr.svgRoute rsr.svg Gemert, Heuvel  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Gemert, Gerardusplein  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Gemert, Ridderplein/De Keyzer  
Route rrar.svg Vondellaan/Haageyk  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, Past. Poellplein  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, Vondellaan  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, Verre Heide  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Gemert, Leurke  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Gemert, Café 't Vossenkamp  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Gemert, Pendelaar 100  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Gemert, Café Cocks  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Boekel, Nia Domo  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Boekel, Boekelsedreef/Aa.  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Erp, Boekelsedreef  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Erp, Heesakker/Wassaa  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Erp, Cruygenstraat 2  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Erp, Boswachterij  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Erp, De Linde  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Erp, Brugstraat/Tramstation  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Erp, Kerkstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Erp, Markt  
Route rarr.svg Erp, Schansoord/Voorbolst  
Route rsr.svg Erp, Veghelseweg/Pompstation  
Route rsr.svg Veghel, Antoniushoeve  
Route rsr.svg Veghel, v. Speijkstraat  
Route rsr.svg Veghel, Trompstraat  
Route rsr.svg Veghel, Blauwe Kei  
Route rsB0.svg Veghel, Autobusstation/Bolkenplein