Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 9 december 2018 gaat in de provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Deze pagina geeft een overzicht van de diverse wijzigingen.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Amersfoort

In de spitsuren worden de rijtijden verruimd en in de daluren verkort zodat beter op tijd gereden kan worden.

In de spitsuren en op zaterdagmiddag wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd kan worden gereden. De kwartiersdienst start en eindigt op zaterdag een half uur eerder, ook rijden alle ritten op zaterdagavond voortaan een kwartier eerder met uitzondering van de laatste rit. Zondags rijden alle ritten voortaan een kwartier eerder met uitzondering van de laatste rit, tevens wordt de uurdienst richting station in de late avond verdicht tot een halfuursdienst.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd kan worden gereden. Op station Vathorst rijdt gedurende de kwartiersdienst voortaan de helft van de ritten door als lijn 5 en keert de andere helft op lijn 7.

In de spitsuren en op zaterdagmiddag wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd kan worden gereden. Op maandag t/m vrijdag wordt naar Kattenbroek voortaan een half uur langer om het kwartier gereden. 's Avonds en op zondag gaan alle ritten 10 minuten eerder rijden met uitzondering van de laatste rit. Op de zondagavond rijden de twee laatste ritten voortaan vanaf het Iskanderpad nog door naar het centraal station.

De frequentie tussen station Schothorst en station Vathorst wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur, samen met lijn 7 blijft er echter elk kwartier een verbinding richting Zielhorst bestaan. Verder wordt de verdeling van de rijtijd over de rit verbeterd. Op zaterdag begint de kwartiersdienst naar Schothorst voortaan een half uur later. Tijdens de zomervakantie wordt de frequentie op maandag t/m zaterdag verlaagd naar 2x/uur.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd kan worden gereden. Op zaterdag wordt voortaan de eerste rit een half uur later gereden, maar loopt de kwartiersdienst richting Liendert in de middag ook een half uur langer door. In de avonduren en op zondag rijden alle ritten voortaan circa 10 minuten eerder, met uitzondering van de laatste rit.

De frequentie tussen station Schothorst en station Vathorst wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur, samen met lijn 5 blijft er echter elk kwartier een verbinding richting Zielhorst bestaan. Verder wordt de verdeling van de rijtijd over de rit verbeterd. 's Ochtends wordt op maandag t/m vrijdag voortaan tot 6.45 uur nog een halfuursdienst richting Vathorst gereden. Ook op zaterdag start de kwartiersdienst naar Vathorst voortaan een half uur later, maar gaat deze ook een half uur langer door in de middag. Vanuit Vathorst eindigt deze juist een half uur eerder. In de avonduren wordt met uitzondering van de zaterdagavond al vanaf 20.30 uur in plaats van 23.00 uur nog slechts tussen het centraal station en station Schothorst gereden. Tijdens de zomervakantie wordt de frequentie op maandag t/m zaterdag verlaagd naar 2x/uur.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd kan worden gereden.

's Avonds en in het weekend worden de vertrektijden beter afgestemd op lijn 8 zodat een kwartiersdienst ontstaat naar het gebied dat tussen beide lijnen in ligt. Hierdoor gaan alle ritten in de avond, op zaterdagmiddag en op zondagmiddag een kwartier later rijden, de eerste rit naar het station op zaterdag en zondag rijdt juist een kwartier eerder.

Lijn 10 is het nieuwe lijnnummer voor de huidige lijn 656. In beide richtingen wordt voortaan een uur langer doorgereden.

De verdeling van de rijtijd over de rit wordt verbeterd.

Stadsdienst Soest

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden.

Stadsdienst Veenendaal

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Op zaterdag begint de eerste rit voortaan bij halte Station Centrum/Kerkewijk in plaats van op het Stationsplein.

Stadsdienst Mijdrecht

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Stadsdienst Woerden

De nieuwe lijn 2 neemt het trajectdeel van lijn 5 via de Utrechtsestraatweg, het Minkema College en Snel en Polanen over. In de spitsuren blijft de frequentie ongewijzigd, maar in de daluren wordt deze verlaagd naar 1x/uur. De ritten op zaterdag vervallen, hiervoor in de plaats komt SyntusFlex. Ook worden rijtijden en rijtijdverdeling aangepast.

Deze lijn is grotendeels ongewijzigd, echter worden wel de rijtijden en rijtijdverdeling aangepast. De ritten op zaterdag vervallen, hiervoor in de plaats komt SyntusFlex.

De nieuwe lijn 4 neemt het trajectdeel van lijn 5 vanaf het station via het Centrum naar Molenvliet over. De rijtijden en rijtijdverdeling worden aangepast. Ook vervallen de ritten op zaterdag, hiervoor in de plaats komt SyntusFlex.

Lijn 5 wordt ingekort tot het traject van de zuidzijde van station Woerden naar Oudewater. In de spitsuren blijft 1x/uur tot het ziekenhuis en 1x/uur naar Oudewater gereden worden, in de daluren wordt voortaan nog maar 1x/uur gereden en rijden alle ritten tot Montfoort. Ook vervallen de ritten op zaterdag, hiervoor in de plaats komt SyntusFlex.

SyntusFlex.png

De lijnen A en B van SyntusFlex vervangen de zaterdagritten op de stadslijnen en de avond- en zondagsritten van lijn 102 tussen station Woerden en Molenvliet. SyntusFlex sluit elk half uur zonder reserveren aan op de trein bij station Woerden. Vanaf 34 flexhaltes kan tot 30 minuten voor de gewenste aankomsttijd op de eindbestemming een rit geboekt worden naar een andere flexhalte of het station.

Streeklijnen

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Voortaan wordt ook in de kerstvakantie tijdens de spits nog slechts 4x/uur gereden.

De verdeling van de rijtijd wordt aangepast zodat de aansluitingen betrouwbaarder worden. In de spitsuren vervalt de laatste spitsrit Doorn-Utrecht en de tweede en laatste spitsrit Utrecht-Doorn, daarnaast sluit de pendelbus Leersum - Veenendaal De Klomp 's avonds voortaan weer aan op de ritten van/naar Wageningen.

De rijtijden en rijtijdverdeling worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden en aansluitingen betrouwbaarder worden. De eerste rit vanaf Zeist richting zowel Amersfoort als Wijk bij Duurstede op maandag tot en met vrijdag komt vanwege de lage bezetting te vervallen. 's Avonds na 18.30 uur verschuiven in het weekend alle ritten een kwartier naar voren. In Zeist werd voortaan richting Wijk bij Duurstede via de Antonlaan en Weeshuislaan gereden waardoor halte Belcour in die richting verviel. Nieuw waren de haltes Markt en Slotlaan.

In de spitsuren wordt de frequentie tussen Amersfoort en Soestdijk Noord verlaagd van 8x/uur naar 6x/uur, zaterdags wordt hier voortaan nog maar 2x/uur in plaats van 4x/uur gereden. Daarnaast worden de rijtijden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden en worden de rijtijden beter over de rit verdeeld.

Op maandag tot en met vrijdag rijdt de eerste rit van Amersfoort naar Bunschoten voortaan een half uur later. Verder worden de rijtijden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden.

De rijtijden en rijtijdverdeling worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden en de aansluitingen in De Klomp en Rhenen betrouwbaarder worden. Vanuit Rhenen vervalt de eennalaatste rit. Tussen Amersfoort en Woudenberg wordt de afstemming met de overige lijnen verbeterd, zodat deze niet langer gelijktijdig rijden. De rit van rond 17.50 uur uit Rhenen op maandag tot en met vrijdag wordt voortaan als lijn X80 in plaats van 80 gereden, net als de rit van rond 19.20 uur uit Amersfoort.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Daarnaast wordt deze lijn in Doorn verlengd vanaf het centrum naar halte Berkenweg. Tussen Amersfoort en Woudenberg wordt de afstemming met de overige lijnen verbeterd, zodat deze niet langer gelijktijdig rijden.

Om de drukte rond het Minkema College op te vangen wordt op meer ritten een langere bus ingezet. Ook worden de avond- en weekendritten tussen station Woerden en Molenvliet vervangen door SyntusFlex. Van maandag tot en met vrijdag rijdt de eerste rit naar Woerden voortaan een half uur eerder en van maandag tot en met zaterdag rijden alle ritten in de avonduren voortaan 10 minuten vroeger. Op zondag vertrekken de ritten naar Woerden voortaan een kwartier later, maar vertrekt de eerste rit een uur eerder.

De rijtijden en rijtijdverdeling worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Ook vervallen de ritten op zaterdag.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Tussen Montfoort en Utrecht wordt de frequentie in de spitsen verlaagd van 8x/uur naar 6x/uur, de frequentie van/naar Oudewater blijft gelijk. In de vakantieperiodes wordt de frequentie tussen Montfoort en Utrecht juist verhoogd naar 2x/uur naar 4x/uur. Op zondagen wordt tussen Montfoort en Utrecht voortaan 2x/uur in plaats van 1x/uur gereden. Aan de randen van de spitsen zijn enkele ritten tussen Montfoort en Utrecht toegevoegd, waardoor daar iets langer elke 10 minuten gereden wordt. De vervallen ritten tussen Montfoort en Utrecht in de spitsen worden vervangen door extra ritten van lijn 207. In Gouda wordt halte Tiendewegbrug hernoemd tot Centrum.

De rijtijden en rijtijdverdeling worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Daarnaast verschuiven de vertrektijden om in Breukelen beter aan te sluiten op de treinen en lijn 130. In de kerst- en zomervakantie wordt tijdens de spits nog maar 2x/uur gereden. Halte Vredenburgviaduct wordt hernoemd tot Daalsesingel en in Amsterdam wordt de halte Muntbergweg toegevoegd. De laatstgenoemde halte verdween echter nog op dezelfde dag weer uit de reisinformatie.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Op zaterdag wordt voortaan vanuit Loenen aan de Vecht verder gereden naar Vinkeveen, zodat Mijdrecht dan met een overstap bereikbaar wordt. Ook wordt halte Oud-Loosdrecht, Ottenhome hernoemd tot Porseleinhaven.

De rijtijden worden ingekort zodat beter op tijd gereden kan worden, tevens worden de aansluitingen op station Woerden sterk verbeterd. Richting Mijdrecht vervalt op alle dagen de eerste rit, maar richting Woerden rijdt van maandag tot en met vrijdag rond het middaguur een extra rit. Ook zijn de ritten beter afgestemd met de scholierenlijnen. Op zaterdag wordt voortaan een midibus ingezet.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Ook wordt de verdeling van de ritten over het uur verbeterd. Op maandag tot en met vrijdag rijdt de eerste rit naar Mijdrecht voortaan een half uur eerder. In Amsterdam wordt de halte Muntbergweg toegevoegd, deze halte verdween echter nog op dezelfde dag weer uit de reisinformatie.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden. Ook wijzigen de vertrektijden zodat in Breukelen betere aansluitingen op de treinen ontstaan. De ritten tussen Breukelen en Mijdrecht aan de randen van de spits worden, op de laatste rit tot Mijdrecht na, doorgetrokken naar Uithoorn. Naar Breukelen wordt een halfuur langer om het kwartier gereden, de rit van 19.25 uur uit Uithoorn rijdt voortaan echter nog maar tot Mijdrecht.

De rijtijden worden aangepast zodat deze gelijkmatiger worden. Op zondag wordt de frequentie op het trajectdeel Utrecht - Schoonhoven verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Halte Ammerstol, Provincialeweg wordt hernoemd tot Ammerstol, Ammerstol en richting Utrecht wordt voortaan ook bij halte Utrecht, Papendorpseweg gestopt.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden, daarnaast rijdt deze lijn voortaan ook in de vakantiedienstregeling.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden, daarnaast verschuiven van de meeste ritten de vertrektijden zodat de afstemming met de overige lijnen tussen Amersfoort en Woudenberg verbetert.

De rijtijden worden aangepast zodat deze gelijkmatiger worden. Halte Ammerstol, Provincialeweg wordt hernoemd tot Ammerstol, Ammerstol en richting Utrecht wordt voortaan ook bij halte Utrecht, Papendorpseweg gestopt.

Science Park-lijnen

De eerste rit vanuit Amersfoort Nieuwland rijdt voortaan een half uur eerder. Ook verschuiven diverse ritten naar Utrecht met enkele minuten zodat op het gemeenschappelijke traject meerdere ritten kort achter elkaar komen te rijden op drukke tijden. Vanuit het Utrecht Science Park start de uurdienst richting Amersfoort voortaan twee uur eerder en wordt de frequentie in de avondspits verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Nieuw is ook een avondrit richting Amersfoort 75 minuten na de huidige laatste rit. Tijdens de daluren verschuiven de vertrektijden aanzienlijk, maar blijft de frequentie gelijk.

Van diverse ritten verschuiven de vertrektijden met enkele minuten zodat op het gemeenschappelijke traject meerdere ritten kort achter elkaar komen te rijden op drukke tijden. In de daluren vertrekken alle ritten naar Utrecht voortaan een kwartier later, de laatste rit naar Utrecht rijdt voortaan circa 2 uur later. In de avondspits wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur, maar wordt ook een extra rit toegevoegd een half uur na de huidige laatste rit. Deze rit rijdt tot station Schothorst. Buiten de vakanties wordt voortaan tussen 14.00 en 16.00 uur al 2x/uur gereden, de verdichtingsritten rijden dan slechts tot station Amersfoort Schothorst.

Van diverse ritten verschuiven de vertrektijden met enkele minuten zodat op het gemeenschappelijke traject meerdere ritten kort achter elkaar komen te rijden op drukke tijden, de ritten van 6.44 en 9.08 uur uit Kattenbroek naar Utrecht komen echter te vervallen. De laatste rit naar Utrecht gaat twee uur later rijden dan nu, richting Amersfoort rijdt de eerste rit voortaan een uur eerder en in de vakanties zelfs twee uur eerder. In de avondspits wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur, maar wordt ook een extra rit toegevoegd een half uur na de huidige laatste rit. Echter wordt voortaan buiten de vakanties tussen 15.00 en 16.00 uur al 2x/uur gereden.

In de beide spitsen wordt de frequentie verlaagd naar 2x/uur. Tijdens de daluren verschuiven alle ritten met ongeveer een half uur, de laatste rit naar Utrecht gaat circa 3,5 uur later rijden. Richting Amersfoort rijdt de eerste rit juist twee uur eerder. Ook wordt een nieuwe laatste rit een uur na de huidige laatste rit toegevoegd.

De ritten vanuit Gouda blijven ongewijzigd, maar daarna gaat vervolgens tot circa 16.00 uur elke anderhalf tot twee uur van Oudewater naar het Science Park gereden. Tevens rijdt er van 9.30 uur tot 17.00 uur voortaan elke twee uur een rit van het Science Park naar Oudewater.

De tussen-de-middag ritten rijden voortaan nog slechts tussen Baarn en Utrecht Rijnsweerd. In de middagspits wordt de frequentie tussen Baarn en Bunschoten verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

De laatste rit richting Utrecht rijdt voortaan nog maar tot halte WKZ.

Tussen 7.30 en 8.00 uur wordt voortaan om het kwartier naar Utrecht gereden, ook wordt een rit richting Utrecht toegevoegd rond 10.15 uur. Naar Leusden wordt een rit toegevoegd rond 11.00 uur en gaat de eerste middagspitsrit een uur eerder rijden.

Recreatielijnen

Deze lijn is ongewijzigd.

De rijtijden worden aangepast zodat beter op tijd gereden kan worden.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Nachtlijnen

In Utrecht Leidsche Rijn wordt de route aangepast: voortaan wordt vanaf Utrecht Centraal via de route van U-OV-lijn 4 gereden tot aan de halte Kreekraklaan, waarna de bestaande route weer wordt vervolgd. Het verlaten routedeel wordt door de nieuwe U-OV nachtlijn 428 overgenomen. De frequentie blijft ongewijzigd, net als de afwijkende lijnvoering op Koningsdag.

Deze lijn is ongewijzigd.

Voortaan wordt via Papendorp naar De Meern Oost gereden in plaats van via de Vleutenseweg en station Leidsche Rijn. Het verlaten routedeel wordt door de nieuwe U-OV nachtlijn 428 overgenomen. De frequentie blijft ongewijzigd en op Koningsdag blijft de route voortaan gelijk tussen Utrecht Centraal en De Meern.

De bestaande lijn N81 wordt omgenummerd tot N8 en rijdt vanuit Veenendaal voortaan door naar Rhenen en Wageningen. Daarnaast wordt voortaan ook in de nacht van vrijdag op zaterdag gereden en gaat er één rit van Wageningen rechtstreeks terug naar Utrecht rijden.

Deze lijn is ongewijzigd.

Voortaan wordt vanaf Utrecht Centraal via Wittevrouwen, Overvecht en Zuilen naar Maarssen gereden in plaats van via Leidsche Rijn en Vleuten. Het verlaten routedeel wordt door de nieuwe U-OV nachtlijn 428 overgenomen, deze rijdt in De Meern echter via de HOV-baan in plaats van de Langerakbaan en Burgemeester Middelweerdbaan. De frequentie blijft ongewijzigd, net als de afwijkende lijnvoering op Koningsdag.

Deze lijn rijdt voortaan ook in de nacht van vrijdag op zaterdag, verder is hij ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Buurtbussen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

De eerste rit richting Breukelen op maandag tot en met vrijdag rijdt voortaan nog maar tot station Breukelen. Deze rit en ook de verdichtingsrit naar het Kalsbeek College in Woerden rijdt niet langer op de vrijdag na Hemelvaart. Ook rijdt de laatste rit op maandag tot en met vrijdag voortaan een uur eerder naar Breukelen en een half uur eerder naar Woerden.

Deze lijn is ongewijzigd.

In Amersfoort worden op bedrijventerrein Calveen de haltes Ruimtevaart en Lancering toegevoegd, bij Zevenhuizen de halte Nijkerkerweg en in Bunschoten de halte Haarbrug-Noord (richting Soest) langs de bestaande route.

Op maandag tot en met vrijdag wordt de laatste rit in beide richtingen geknipt bij het ziekenhuis in Baarn. In de richting Blaricum rijdt deze laatste rit voortaan ook door naar het Tergooi Ziekenhuis.

Deze lijn is ongewijzigd.

Scholierenlijnen

Van de ochtendrit is de rijtijd verruimd waardoor op alle haltes tot Bunschoten circa 5 minuten eerder vertrokken wordt.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn blijft tot het einde van het huidige schooljaar doorrijden naar Gouda. Per 2 september 2019 wordt de route ingekort tot station Woerden, er wordt dan ook circa 10 minuten later gereden richting Woerden.

Deze lijn blijft tot het einde van het huidige schooljaar doorrijden naar Gouda. Per 2 september 2019 wordt de route ingekort tot station Woerden, er wordt dan ook circa een kwartier later gereden richting Woerden. Tevens vervalt per 2 september de versterkingsrit Gouda - Teckop in beide richtingen.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Wijzigingen per 15 april 2019

Van De Klomp naar Veenendaal wordt voortaan niet meer via de spoorwegovergang in de Klompersteeg gereden, maar via de nieuwe Voorpoorttunnel en bedrijventerrein De Batterijen. Op dit bedrijventerrein worden twee nieuwe haltes toegevoegd: Kazemat en Arsenaal.

Wijzigingen per 21 april 2019

Deze lijn wordt ingekort tot station Breukelen. Richting Breukelen gaan alle ritten na 7.00 uur voortaan 4 minuten later rijden en richting Woerden gaan alle ritten na 8.00 uur voortaan 5-6 minuten later rijden. Hierdoor ontstaan voor reizigers naar Breukelen Noord goede aansluitingen op lijn 120. Tevens rijdt voortaan de eerste rit richting Woerden door naar het Kalsbeek College in plaats van de tweede rit, welke wordt ingekort tot station Woerden. Op zaterdag vervalt de laatste rit in beide richtingen.

De rijtijden zijn aangepast zodat de bus beter op tijd kan rijden. Ook vertrekt de laatste rit voortaan later van station Soest Zuid zodat de aansluiting op de trein verbeterd.

In Soest gaat deze lijn voortaan van/naar het Raadhuisplein rijden, ook wordt richting Driebergen het Nationaal Militair Museum in de route opgenomen. De rijtijden worden versneld waardoor deze verlenging binnen de bestaande omloop past.

Wijzigingen per 14 juli 2019

's Avonds rijden er tussen 19.00 en 20.00 uur voortaan nog twee ritten richting Driebergen.

Wijzigingen per 1 september 2019

In Schoonhoven wordt voortaan ook bij de haltes Noord (richting Woerden) en Oost (richting IJsselstein) gestopt. Daarnaast begint de eerste rit naar IJsselstein voortaan in Woerden in plaats van Schoonhoven.

In Zevenhuizen wordt de nieuwe halte De Kastanjeboom opgenomen in de dienstregeling.

Lijnen 646 en 647 rijden voortaan niet meer naar Gouda, maar in plaats daarvan naar station Woerden. Scholieren met bestemming Gouda kunnen hier aansluitend op de trein overstappen.