Let op! Bestanden zonder afbeelding worden de komende periode verwijderd!

Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Met ingang van 10 december 2017 start in de provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling. Per deze datum vinden diverse kleine en enkele grotere aanpassingen plaats, een overzicht tref je hieronder aan.

Wijzigingen per 10 december 2017

Stadsdienst Amersfoort

De huidige lijn 1 wordt op het Centraal Station geknipt in een nieuwe lijn 1 naar de Isselt en het Soesterkwartier en lijn 9 naar De Eemgaarde. Deze lijn blijft ongewijzigd in de ochtend via de Isselt naar Birkhoven Park en via het Soesterkwartier terug rijden, en in de middag andersom. Wel wordt tussen de haltes Eemplein en Industrieweg de route omgelegd via de halte Kwekersweg, alle bestaande haltes blijven hierbij bediend worden. Vanwege de zeer lage bezettingsgraad zal op zondag niet langer gereden worden. Veel ritten zijn op het station gekoppeld aan lijn 70.

Aangezien een langzame variant van deze lijn niet bestaat, wordt de lijn naar Nieuwland weer gewoon lijn 2. Ten opzichte van de huidige lijn X2 is de dienstregeling nagenoeg ongewijzigd, alleen de vertrektijden worden aangepast ter verbetering van de punctualiteit. Ook wordt op zaterdagmiddag in de kerstvakantie voortaan weer 6x/uur gereden, zondagavond rijdt er een voortaan een uur later nog een rit van Nieuwland naar het station.

De rijtijden worden aangepast ter verbetering van de punctualiteit. Verder vervalt de eerste rit naar Vathorst op maandag t/m vrijdag vanwege het lage aantal passagiers.

Aangezien een langzame variant van deze lijn niet bestaat, wordt de lijn naar Kattenbroek weer gewoon lijn 4. Ten opzichte van de huidige lijn 4 is de dienstregeling nagenoeg ongewijzigd, alleen de vertrektijden worden aangepast ter verbetering van de punctualiteit. Ook wordt op zaterdagmiddag in de kerstvakantie voortaan 6x/uur gereden.

De rijtijden worden behoorlijk aangepast om de punctualiteit te verbeteren. Verder vervallen de eerste twee ritten naar Vathorst op maandag t/m vrijdag vanwege het lage aantal passagiers. De eerste rit in die richting rijdt daardoor voortaan 45 minuten later.

De rijtijden in het weekend worden behoorlijk aangepast om de punctualiteit te verbeteren. Op maandag t/m vrijdag rijdt lijn 6 voortaan nog maar 4x/uur.

De rijtijden worden aangepast om de punctualiteit te verbeteren. Verder vervallen de eerste drie ritten naar Vathorst op maandag t/m vrijdag vanwege het lage aantal passagiers, de eerste rit naar Vathorst rijdt daardoor voortaan een uur later. In de zomerdienst rijdt lijn 7 voortaan de hele dag in een halfuursdienst.

De rijtijden worden aangepast om de punctualiteit te verbeteren. Verder wordt op zaterdagen de frequentie verlaagd naar een halfuursdienst.

Deze nieuwe lijn neemt het trajectdeel van lijn 1 tussen het Centraal Station en De Eemgaarde over. De route wijzigt hierbij niet, wel wordt voortaan 's avonds een half uur langer doorgereden. Op het Centraal Station wordt een betere aansluiting geboden op de treinen van/naar Utrecht en Amsterdam.

De rijtijden zijn aangepast om de punctualiteit te verbeteren, hierdoor wordt de frequentie verlaagd naar een halfuursdienst.

Stadsdienst Woerden

Deze lijn wordt ingekort tot station Woerden. Ook wordt niet langer 's avonds en zondags gereden in de zomervakantie. 's Ochtends wordt de eerste rit voortaan een half uur eerder gereden, op zaterdag rijdt de eerste rit 2 uur eerder.

Van maandag t/m vrijdag rijdt de eerste rit vanuit Molenvliet voortaan een uur eerder, de eerste rit van het station naar Oudewater begint voortaan pas in Montfoort. Richting Molenvliet rijdt de eerste rit vanaf het Hofpoort Ziekenhuis in plaats van het station. Op zaterdag rijdt de eerste rit naar Oudewater anderhalf uur eerder en de eerste rit naar Molenvliet 2 uur eerder. De avond- en zondagritten in de zomervakantie vervallen.

Stadsdienst Veenendaal

De route van lijn 83 wordt verlegd van de Veenendaalseweg naar de Klompersteeg. Hierdoor vervallen de haltes op het bedrijventerrein aan de Fokkerstraat, die voortaan door lijn 280 bediend worden. Op maandag t/m vrijdag rijdt de eerste rit richting Veenendaal Centrum voortaan een half uur eerder.

Deze lijn wordt voortaan gezamenlijk uitgevoerd door Syntus Utrecht en Syntus Gelderland, waarbij tweederde van de ritten vanuit de concessie Veluwe wordt gereden. Bij station De Klomp wordt lijn 83 gekoppeld aan lijn 5 vanuit Ede en bij station Veenendaal Centrum aan lijn 85 naar Ede.

De ritten naar De Klomp starten voortaan bij de halte Station Centrum/Kerkewijk, echter wordt op zaterdag 1x/uur vanaf het Stationsplein vertrokken. Vanuit De Klomp blijven de ritten ongewijzigd op het Stationsplein eindigen.

Stadsdienst Mijdrecht

De frequentie wordt gedurende de gehele dag verlaagd naar 2x/uur. Daarnaast vervallen alle ritten na 21.00 uur en in het weekend.

Deze nieuwe lijn gaat 2x/uur het centrum van Mijdrecht verbinden met het bedrijventerrein en de nieuwe wijk Maricken in Wilnis. 's Avonds en in het weekend wordt niet gereden.

Streeklijnen

De rijtijden worden aangepast om de punctualiteit te verbeteren. 's Ochtends vroeg rijdt de eerste rit voortaan een half uur eerder en aan het eind van de avondspits wordt een half uur langer 8x/uur gereden.

De vertrektijden zijn aangepast om op de diverse knooppunten langs de route betere aansluitingen te bieden. De halte De Klomp, Griftweg wordt toegevoegd.

In Driebergen wordt voortaan via de Bruellaan en Arnhemsebovenweg gereden, hierdoor vervalt de halte Loolaan/A12. Verder zijn de vertrektijden aangepast om betere aansluitingen te kunnen bieden bij station Driebergen-Zeist en in Doorn.

In de avondspits wordt de frequentie tussen 17.45 en 18.30 uur verlaagd van 8x/uur naar 4x/uur, 's ochtends gebeurd dat tot 7.30 uur. Van 6.40 tot 7.45 uur wordt voortaan elk kwartier naar Hilversum gereden. Op zaterdag rijdt de eerste verdichtingsrit tussen Amersfoort en Soest voortaan een halfuur later, de laatste verdichtingsrit naar Amersfoort rijdt een halfuur eerder. Veel ritten zijn in Amersfoort gekoppeld aan lijn 1.

De laatste rit op werkdagen rijdt voortaan een half uur later.

Deze lijn is ongewijzigd.

De eerste rit Woudenberg - Amersfoort en de eerste rit De Klomp - Amersfoort worden voortaan als lijn 80 i.p.v. lijn X80 gereden, zodat vroege verbindingen vanuit Leusden Tabaksteeg ontstaan op momenten dat lijn 82 nog niet rijdt. In De Klomp werd de halte Griftweg toegevoegd.

De verdichtingsritten in de spits worden ingekort tot het traject Amersfoort - Scherpenzeel De Voorposten. In de ochtendspits reed de eerste verdichtingsrit richting Scherpenzeel voortaan een uur later en de laatste een half uur eerder. In de avondspits ging de eerste en laatste versterkingsrit vanaf Scherpenzeel een half uur eerder rijden. De eerste rit Woudenberg - Amersfoort en de eerste rit De Klomp - Amersfoort worden voortaan als lijn 80 i.p.v. lijn X80 gereden, zodat vroege verbindingen vanuit Leusden Tabaksteeg ontstaan op momenten dat lijn 82 nog niet rijdt. In De Klomp werd de halte Griftweg toegevoegd.

De vertrektijden worden aangepast om de punctualiteit te verbeteren en betere aansluitingen in Doorn te kunnen bieden.

In de ochtendspits rijden de verdichtingsritten voortaan een half uur langer door naar Woerden, de eerste verdichtingsrit Utrecht - Harmelen in de avondspits rijdt voortaan een uur later. In de avondspits rijden de eerste twee verdichtingsritten naar Utrecht voortaan vanaf Woerden in plaats van Harmelen en 's avonds rijdt de eerste rit naar Molenvliet voortaan een half uur eerder.

Op zaterdag wordt 3 uur eerder van/naar Molenvliet gereden. De eerste rit op zondag rijdt voortaan een uur later, vanuit Molenvliet vertrekt de eerste rit 3 uur later. Sommige spitsritten worden voortaan met gelede bussen gereden.

Van maandag t/m vrijdag gaan de twee ritten die rond 7.00 uur uit IJsselstein vertrekken enkele minuten eerder rijden om in Gouda beter op de schooltijden aan te sluiten. 's Zaterdags vervallen de eerste twee ritten naar Gouda en de eerste rit naar Nieuwegein.

's Avonds wordt de frequentie vanuit Utrecht sneller afgebouwd: vanaf 19.20 uur wordt elke 20 minuten gereden en vanaf 20.00 uur start voortaan de halfuursdienst. De rit van 0.03 uur rijdt voortaan nog maar tot Oudewater en de rit van 0.33 uur vervalt. In de richting Utrecht wordt tussen 8.00 en 8.30 uur voortaan in een kwartiersdienst vanuit Gouda gereden. De verdichtingsritten vanuit Oudewater/Montfoort in de avondspits starten en eindigen voortaan een half uur later.

In de richting Breukelen vervallen de eerste twee verdichtingsritten in de ochtendspits. Verder worden de vertrektijden aangepast om betere bus- en treinaansluitingen bij station Breukelen te kunnen bieden.

In Mijdrecht wordt de route ingekort tot halte Centrum. Doordeweeks gaan alle ritten circa een half uur eerder rijden, om zo een betere aansluiting op schooltijden en de treinen op station Hilversum te kunnen bieden. De eerste rit naar Hilversum start voortaan in Mijdrecht in plaats van Loenen aan de Vecht en richting Mijdrecht wordt een extra rit geboden een half uur na de huidige laatste rit.

De route in Mijdrecht wordt ingekort tot halte Centrum. Verder wordt richting Woerden voortaan al vanaf 18.30 uur een uurdienst gereden en vervalt de laatste rit van rond 20.30 uur. De vertrektijden worden aangepast om betere aansluitingen in Woerden te kunnen bieden.

Met name in de spitsuren zijn de rijtijden verruimd ter verbetering van de punctualiteit.

De spitsroute naar Mijdrecht Twistvlied komt te vervallen, voortaan wordt er in de spitsen 4x/uur naar Uithoorn gereden. De vertrektijden zijn aangepast om te bus- en treinaansluitingen in Breukelen te optimaliseren.

Op deze lijn worden diverse ritten toegevoegd: richting Utrecht rijdt voortaan al rond 6.00 uur een rit vanaf Krimpen aan den IJssel en om 8.16 uur vertrekt een extra rit uit Benschop naar Utrecht. Om 18.00 en 19.00 uur wordt een rit van Rotterdam naar Utrecht toegevoegd. In de richting Rotterdam wordt een rit om 5.50 uur uit Schoonhoven en 7.40 uur uit Utrecht toegevoegd en in de avondspits een rit Utrecht - Schoonhoven om 17.30. 's Avonds zijn een rit Utrecht - Rotterdam om 20.40 uur en een rit Utrecht - Krimpen aan de Lek om 23.40 uur toegevoegd, waarmee een regelmatiger dienstregeling ontstaat. Sommige ritten in de vakantiedienstregeling rijden voortaan een langer deel van het traject dan voorheen. Halte Schoonhoven, Henri Dunantplein wordt hernoemd naar Schoonhoven West, halte Meester Kesperplein naar Schoonhoven Noord en halte Lopikerplein naar Schoonhoven Oost.

In het weekend wordt voortaan een regelmatige uurdienst gereden en op zondag rijdt de eerste rit voortaan een uur eerder.

In de ochtendspits wordt voortaan een half uur langer doorgereden, de eerste avondspitsrit rijdt voortaan een kwartier later.

In Veenendaal wordt voortaan via het bedrijventerrein aan de Fokkerstraat gereden en wordt de route ingekort tot station Veenendaal Centrum. De laatste avondspitsrit in beide richtingen rijdt voortaan een uur eerder.

Tussen de rit van 6.06 uur en 7.42 uur worden meerdere ritten toegevoegd, waardoor hier een kwartiersdienst ontstaat van Schoonhoven naar Utrecht. Eén van de toegevoegde ritten komt uit Rotterdam, waarvandaan voortaan een uur eerder de eerste rit gereden wordt. Een kwartier daarvoor rijdt een rit vanuit Krimpen aan de Lek. Om 9.21 uur, 15.20 uur en 15.50 uur worden ritten Rotterdam - Utrecht toegevoegd, om 15.18 uur een rit van Schoonhoven naar Utrecht. Richting Rotterdam worden om 7.54, 8.16, 16.40 (tot Schoonhoven), 17.00 (tot Krimpen aan de IJssel), 17.21 en 19.55 uur (tot Schoonhoven) ritten toegevoegd.

Halte Schoonhoven, Henri Dunantplein wordt hernoemd naar Schoonhoven West, halte Meester Kesperplein naar Schoonhoven Noord en halte Lopikerplein naar Schoonhoven Oost.

Recreatielijnen

Deze lijn stopt voortaan ook bij halte Soesterberg, De Stompert.

Deze lijn wordt opgeheven.

Vanaf Zeist Busstation wordt voortaan via Austerlitz naar station Driebergen-Zeist gereden. Tussen Zeist en Driebergen-Zeist rijdt de eerste rit voortaan een uur eerder en de laatste een uur later. In de andere richting gaat de eerste rit een halfuur eerder rijden. Rond 8.00 uur wordt voortaan korte tijd een halfuursdienst gereden.

In Driebergen wordt voortaan via de Bruellaan en Arnhemsebovenweg gereden, hierdoor vervalt de halte Loolaan/A12.

De route in Veenendaal wordt ingekort tot station Veenendaal Centrum.

Science Park-lijnen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn stopt voortaan ook in de spits bij P+R Soesterberg.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn stopt voortaan ook in de spits bij P+R Soesterberg.

De rit van 8.15 uur uit Gouda vervalt, hiervoor in de plaats gaat een rit om 6.30 uur rijden.

De rijtijden zijn aangepast ter verbetering van de punctualiteit.

Deze lijn is ongewijzigd.

Buurtbussen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

De halte Stadhuis in Woerden komt te vervallen.

De route heen en weer door Nigtevecht komt te vervallen. Verder verschuiven op doordeweekse dagen de vertrektijden met circa een kwartier en zijn er kleine verschuivingen van de periode waarin 2x/uur gereden wordt.

Op doordeweekse ochtenden wordt een extra rit van Woerden naar Breukelen om 7.37 uur toegevoegd, de laatste rit naar Woerden rijdt voortaan een half uur vroeger. De vertrektijden van veel ritten worden met zo'n 10 minuten verschoven. In Breukelen wordt niet langer door de Heycoplaan gereden, maar via de Wilhelminastraat. Hierdoor vervalt halte Heycoplaan en worden de haltes Beatrixstraat en Nassauplein toegevoegd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

De route in Huis ter Heide en Zeist wordt gewijzigd, waardoor voortaan ook het ziekenhuis in Zeist aangedaan wordt.

Nachtlijnen

Het lijnnummer van lijn N102 is gewijzigd naar N02, verder is de lijn ongewijzigd.

Het lijnnummer van lijn N3 is gewijzigd naar N03, verder is deze lijn ongewijzigd.

Het lijnnummer van lijn N107 is gewijzigd naar N07, verder is de lijn ongewijzigd.

Het lijnnummer van lijn N120 is gewijzigd naar N20, verder is de lijn ongewijzigd.

Het lijnnummer van lijn N126 is gewijzigd naar N26, verder wordt voortaan via station Bijlmer ArenA gereden.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Scholierenlijnen

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

Wijzigingen per 27 augustus 2018

Per 27 augustus 2018 werden enkele kleine aanpassingen in de dienstregeling doorgevoerd.

Deze lijn stopt op zaterdag overdag voortaan ook bij de nieuwe halte Talmastraat op de marktroute door Spakenburg.

In Vinkeveen wordt de nieuwe halte Voorbancken toegevoegd.

De halte Paladijnenweg vervalt, voortaan wordt gestopt bij halte De Koperhorst gelegen aan de andere kant van de rotonde Holkerweg/Paladijnenweg.

Deze nieuwe lijn gaat vanaf station Veenendaal-De Klomp via Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg naar het Utrecht Science Park en Rijnsweerd rijden. Er wordt als sneldienst gereden, wat inhoudt dat in Renswoude en Woudenberg slechts bij enkele haltes gestopt wordt die langs de doorgaande weg liggen in de buurt van woningen. In Scherpenzeel rijdt de lijn via de provinciale weg langs het dorp en wordt gestopt bij de bestaande halte Barneveldsestraat van de scholierenlijnen.

In de ochtendspits worden twee ritten naar het Science Park gereden waartussen anderhalf uur zit, in de daluren wordt elke twee uur gereden. De middagspitsritten rijden in een uurdienst en alleen richting Veenendaal-De Klomp.

De halte Lindenlaan in de Lindenlaan te Zeist wordt hernoemd naar Verlengde Slotlaan.

In Nigtevecht wordt weer de oude route via het Centrum gereden, hierdoor komen de haltes Sportpark De Heul en Dorp in Loenen aan de Vecht te vervallen. Ook wordt voortaan halte Landwinkel Drogenbroek in Loenen aan de Vecht in beide richtingen bediend.

Voortaan gaat de eerste rit vanuit Soest in het normale patroon en doorgaand tot aan Driebergen rijden, ook wordt van maandag t/m zaterdag een uur langer doorgereden. De laatste rit op het volledige traject wordt voortaan in beide richtingen geknipt op Zeist Busstation waar een overstapmogelijkheid tussen beide helften wordt geboden. De eerste rit naar Soest begint voortaan in Driebergen, daarnaast wordt vanuit Rijsenburg nog een extra rit toegevoegd tot station Driebergen-Zeist een uur na de laatste rit over de volledige route.

In de ochtendspits wordt een zevende rit toegevoegd. Ook wordt voortaan tot 13.45 uur elk half uur naar het Lodenstein College gereden. Naar het centraal station wordt voortaan gedurende de hele dalperiode een halfuursdienst gereden.