December Donatiemaand: doneer nu om de OVNL wiki draaiende te houden! Lees meer. Stand 19 december 2024: € 1025 van € 1300

Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2020

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 15 december 2019 gaat in de provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Deze pagina geeft een overzicht van de diverse wijzigingen.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Amersfoort

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

In de richting Centraal Station worden de vertrektijden met enkele minuten gewijzigd. In deze richting wordt voortaan op zondagavond na 23.00 uur ook een regelmatige halfuursdienst gereden in plaats van een 45-minutendienst. Alleen de laatste rit eindigt nog bij de Zevenhuizerstraat in Hoogland, waardoor voortaan een uur langer doorgereden wordt op het trajectdeel Zevenhuizerstraat → Centraal Station.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

Deze lijn rijdt voortaan doordeweeks pas na 7.00 uur en slechts tot 19.00 uur 4x/uur tussen de stations Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst. Op zondagavond wordt voortaan tot 0.08 uur om het half uur naar Vathorst vertrokken en gaat de laatste rit naar Vathorst een uur later rijden.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van sommige vertrektijden na ongewijzigd.

De periode met een kwartiersdienst tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst begint doordeweeks voortaan een half uur later en eindigt richting Schothorst een uur eerder. In de richting Centraal Station eindigt de kwartiersdienst een half uur eerder.

Het lijnennet in Amersfoort-Zuid wordt opnieuw georganiseerd. Lijn 8 gaat hierdoor voortaan via de Stadsring en Hogeweg naar de Amerena rijden en rijdt vervolgens een lusroute door Schuilenburg en Randenbroek. De route door het Leusderkwartier wordt overgenomen door lijn 9.

Het lijnennet in Amersfoort-Zuid wordt opnieuw georganiseerd. Lijn 9 neemt hierdoor de route van lijn 8 in het Leusderkwartier over, die wordt gecombineerd met de route van lijn 9 over de Bosweg en door Dorrestein tot een nieuwe lusroute. Op de Bosweg en in Dorrestein gaat hierdoor doordeweeks overdag de frequentie omhoog naar 4x/uur en wordt de bedieningsperiode uitgebreid met de avonduren na 23.00 uur. In het Bergkwartier wordt lijn 9 vervangen door lijn 19.

In de ochtendspits wordt rond 8.10 uur een rit toegevoegd, tevens wordt de frequentie in de daluren verhoogd naar 3x/uur.

Het lijnennet in Amersfoort-Zuid wordt opnieuw georganiseerd. Lijn 19 neem de route van lijn 9 over de berg over en gaat daarom voortaan ook 's avonds en in het weekend rijden. Wel wordt de route over de berg ingekort doordat voortaan via de Bonairelaan wordt gereden. Doordeweeks overdag blijft doorgereden worden naar Royal Haskoning DHV en Rusthof, waarbij er voortaan ook ritten in de ochtendspits geboden worden. 's Avonds en in het weekend wordt tot het Borneoplein gereden.

Stadsdienst Soest

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

Stadsdienst Veenendaal

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd. Enkele willekeurige spitsritten bieden op De Klomp slechts een zeer krappe aansluiting naar Arnhem of geen aansluiting meer vanuit Arnhem.

Deze nieuwe stadslijn gaat Veenendaal Oost en Petenbos bedienen. 's Ochtends wordt vanuit Veenendaal een aansluiting op de trein naar Utrecht geboden, 's middags op de trein uit Utrecht.

Stadsdienst Mijdrecht

Deze lijnen worden opgeheven. Als vervanging gaat SyntusFlex ook in Mijdrecht rijden.

SyntusFlex.png

Deze lijn gaat op aanvraag de voormalige routes van lijnen M1 en M2 bedienen, daarnaast gaat deze lijn ook naar Wilnis en Waverveen rijden.

Stadsdienst Woerden

Deze lijn wordt opgeheven. Als vervanging gaat SyntusFlex ook doordeweeks overdag rijden.

Deze lijn rijdt voortaan alleen 's ochtends tot 11.00 uur naar Molenvliet en 's middags vanaf 12.00 uur naar het station. De ritten in de tegenrichting worden opgeheven, als alternatief kan gebruik gemaakt worden van SyntusFlex. Tijdens de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x/uur.

Deze lijn rijdt voortaan alleen 's ochtends tot 12.00 uur naar het station en 's middags vanaf 12.00 uur naar Molenvliet. De ritten in de tegenrichting worden opgeheven, als alternatief kan gebruik gemaakt worden van SyntusFlex. Tijdens de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x/uur.

Deze lijn vertrekt voortaan van de noordzijde van station Woerden en rijdt in Oudewater door naar bedrijventerrein Tappersheul. De korte ritten in de spits naar het ziekenhuis komen te vervallen. In de spitsuren verschuiven de vertrektijden met enkele minuten, tijdens de daluren met 15 tot 30 minuten.

SyntusFlex.png

De vertrektijden van de ritten vanaf station Woerden verschuiven met enkele minuten, daarnaast rijdt de laatste rit voortaan een half uur later. Aan de Zuidzijde van het station wordt niet langer gestopt. Ook bij vertrek van het station moeten deze ritten voortaan vooraf geboekt worden.

Voortaan kunnen op maandag tot en met vrijdag overdag ook flexibele ritten geboekt worden voor reizen waarin de stadslijnen op dat moment niet voorzien.

Streeklijnen

De allereerste rit richting Leusden vervalt, rond 6.40 uur wordt echter een extra rit naar Leusden toegevoegd.

Deze lijn wordt onderdeel van het U-link-netwerk en wordt daarom samengevoegd met de U-OV-lijn 51 en deeltrajecten van de U-OV lijnen 71, 251 en 271. De vertrektijden worden hierbij beter over het uur verdeeld, waardoor in de spits met een iets lagere frequentie volstaan kan worden dan die van de voormalige lijnen opgeteld. Ten oosten van Driebergen blijft de totale frequentie van alle lijnen gelijk. In de dal- en avonduren vinden wel frequentieverhogingen plaats, zo wordt tussen Utrecht en Driebergen voortaan 2x/uur vaker gereden. Tijdens het weekend overdag blijft de totale frequentie gelijk.

Ter versnelling van de lijn vervallen de meeste haltes tussen Utrecht en Zeist en meerdere haltes in Elst, Rhenen en Wageningen.

In Soesterberg wordt de halte Kontakt der Kontinenten hernoemd naar Soesterberg-Oost en de halte Rooms Katholieke Kerk naar Soesterberg-West. Daarnaast gaat lijn 56 voortaan het rondje door Soesterberg maken wat de vervallen lijn 52 uit de concessie regio Utrecht voorheen bediende.

De meeste vertrektijden worden licht gewijzigd, daarnaast wordt voortaan op zaterdag voor 9.30 uur en tussen 19.30 en 21.30 uur ook 2x/uur richting Wijk bij Duurstede gereden. In de avonduren rijden deze verdichtingsritten slechts van Amersfoort naar Driebergen-Zeist en v.v. Op zondag wordt de frequentie tussen 12.30 en 18.30 uur verdubbeld tot 2x/uur op het trajectdeel Amersfoort - Driebergen-Zeist. In de richting Amersfoort begint op zondagmorgen de eerste rit voortaan pas in Zeist en wordt op zaterdagmorgen een uur eerder gestart vanuit Zeist. Verder wordt een uur eerder gestart met rijden vanuit Driebergen en start de voormalige eerste rit uit Zeist voortaan op station Driebergen-Zeist. De rit van 8.14 uur uit Wijk bij Duurstede vervalt echter tussen Wijk bij Duurstede en Driebergen-Zeist.

Doordeweeks gaat de eerste bus vanuit Driebergen-Zeist naar Amersfoort een uur eerder rijden, maar vervalt de rit van 8.06 uur uit Wijk bij Duurstede, in plaats daarvan gaat de rit van circa 10 minuten eerder doorrijden tot Amersfoort.

De verdichtingsrit Soestdijk Noord - Amersfoort van 7.57 uur op maandag t/m vrijdag start voortaan Hilversum ter versterking van de reguliere rit van 10 minuten eerder. Zaterdags gaat de eerste rit vanuit Hilversum een half uur eerder rijden. De ritten van 7.04 en 7.19 uur uit Amersfoort vertrekken voortaan 10 minuten eerder en krijgen in Hilversum een ruimere rijtijd waardoor de aankomsttijd op het station gelijk blijft. Tevens start de 10-minutendienst in de ochtendspits richting Soest voortaan een half uur later en eindigt deze in de avondspits eveneens een half uur later.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

De route van beide lijnen wordt ingekort tot station Veenendaal-De Klomp, doorgaande reizigers naar Veenendaal stappen hier over op lijn 50 of 87. Tussen Veenendaal en Rhenen neemt lijn 280 de bediening over met in de daluren, avonduren en op zaterdag een verlaagde frequentie van 1x/uur.

Op lijn 80 zijn met name de vertrektijden enigszins aangepast. Verder rijden de laatste twee ritten op maandag t/m vrijdag voortaan elk een half uur later, net als de laatste rit op zaterdag. De doordeweekse vroege ochtendrit vanaf De Klomp begint voortaan pas bij Woudenberg De Poort.

Op lijn X80 worden de meeste verdichtingsritten in de spits doorgetrokken van Scherpenzeel naar De Klomp. In de ochtendspits rijdt de eerste verdichtingsrit vanuit Amersfoort voortaan een half uur eerder en de laatste verdichtingsrit een uur eerder. In de middagspits rijdt de eerste verdichtingsrit vanuit Amersfoort anderhalf uur later en de laatste verdichtingsrit een half uur eerder. Richting Amersfoort rijdt de laatste verdichtingsrit in de ochtendspits een uur eerder. In de middagspits gaat de eerste verdichtingsrit anderhalf uur later rijden. Verder verschuiven de meeste vertrektijden met circa 3 minuten om de aansluitingen op De Klomp te verruimen.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

De rit van 9.00 uur uit Utrecht naar Harmelen en van 18.57 uur uit Utrecht naar Woerden vervallen, richting Utrecht vervalt de rit van 9.30 uur uit Harmelen. Ook vervallen de ritten van 17.59 en 18.29 uur vanuit Harmelen. Op zondag rijdt de eerste rit in beide richtingen en laatste rit naar Woerden voortaan een half uur later, de laatste rit naar Utrecht op zondag rijdt voortaan een half uur eerder. Op maandag t/m vrijdag rijdt de laatste rit naar Utrecht juist een half uur later.

In De Meern worden de haltes Strijkviertel en Veldzigt hernoemd tot respectievelijk Strijkviertel-Noord en Veldzigt-Noord.

Deze lijn is ongewijzigd.

De haltes Strijkviertel en Veldzigt worden hernoemd tot respectievelijk Strijkviertel-Noord en Veldzigt-Noord. Verder komen de volgende haltes te vervallen: Achthoven, Stenenkamer; Achthoven, 't Akkerhuis; Willeskop, Platmanshoef; Willeskop, Van Dam; Oudewater, Witte Pannen; Oudewater, Vette Varken; Haastrecht, Rozendaalse Molen; Haastrecht, De Klomp; Haastrecht, Brouwer de Koning; Haastrecht, Kleine Betuwe en Haastrecht, Wilgenoord. Ook worden de ritten van 19.10 en 19.20 uur uit Utrecht samengevoegd tot één rit naar Oudewater.

Tussen Maarssen Driesprong en Utrecht Centraal wordt de route aangepast. Voortaan wordt niet meer via de Amsterdamsestraatweg gereden, maar via Zuilen, de Cartesiusweg en de Vleutenseweg. De eerste rit vanaf Loenen aan de Vecht begint voortaan pas in Breukelen en de eerste twee ritten vanuit Amsterdam beginnen voortaan in Loenen aan de Vecht. De laatste verdichtingsrit Breukelen-Utrecht in de middagspits vervalt, richting Breukelen worden juist twee extra verdichtingsritten toegevoegd. De bediening van de vervallen haltes aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht wordt overgenomen door U-OV-lijn 920. In Amsterdam wordt de halte Muntbergweg toegevoegd, maar in de praktijk niet bediend. Op 1 januari 2020 is deze halte weer uit de reisinformatie verdwenen.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

De scholierenlijnen 641, 642, 646 en 647 worden geïntegreerd in lijn 123. Tijdens de spitsen gaan daarom twee tot drie ritten van/naar Uithoorn rijden en twee ritten van/naar het Kalsbeek College. Ook worden diverse ritten versterkt met een tweede bus tussen station Woerden en Mijdrecht.

In de middagspits begint de kwartiersdienst richting Amsterdam voortaan een half uur eerder. In de ochtendspits richting Mijdrecht begint deze voortaan een half uur later. Verder is deze lijn op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd. In Amsterdam wordt de halte Muntbergweg toegevoegd, maar in de praktijk niet bediend. Op 1 januari 2020 is deze halte weer uit de reisinformatie verdwenen.

De laatste rit vanuit Breukelen rijdt in het weekend voortaan 10-20 minuten vroeger en wordt op alle dagen van de week ingekort tot Mijdrecht Centrum. Verder is deze lijn op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

Deze lijn wordt beperkt tot een ontsluitende lijn van Schoonhoven naar IJsselstein via Benschop en rijdt in de spits nog slechts 2x/uur. In de daluren en het weekend wordt voortaan een uurdienst gereden. Tijdens de spitsen blijven nog enkele ritten van/naar Utrecht rijden, tevens rijden enkele ochtendspitsritten vanaf Schoonhoven als lijn 295 door naar Rotterdam.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd.

Deze lijn wordt doorgetrokken van Veenendaal Centrum naar Rhenen ter vervanging van lijn (X)80. De frequentie tussen Veenendaal en Rhenen gaat hierbij in de daluren, avonduren en op zaterdag omlaag naar 1x/uur. In de ochtendspits rijdt de eerste rit vanuit Amersfoort voortaan een half uur eerder.

Deze lijn wordt de snelle hoofdlijn tussen Rotterdam, Schoonhoven, IJsselstein en Utrecht. Voortaan wordt in de spits- en daluren 4x/uur het volledige traject gereden en maandag t/m zaterdagavond na 21.00 uur 1x/uur Rotterdam - Utrecht aangevuld met 1x/uur Schoonhoven - Utrecht. In het weekend wordt voortaan een halfuursdienst gereden. Zondags voor 11.00 uur wordt van Rotterdam naar Schoonhoven en van Utrecht naar Schoonhoven slechts 1x/uur gereden. Op zondagavond wordt richting Utrecht een uurdienst gereden, maar richting Schoonhoven tot 21.00 uur een halfuursdienst.

Voortaan wordt alleen nog tussen Zeist Busstation en station Driebergen-Zeist gereden, de route naar het Nationaal Militair Museum komt wegens gebrek aan reizigers te vervallen. In de ochtendspits gaat de eerste rit naar Zeist voortaan een half uur eerder rijden en vervalt de korte periode met een halfuursdienst. 's Avonds wordt voortaan een uur langer doorgereden.

SciencePark-lijnen

Deze nieuwe lijn gaat de verbinding van Amersfoort naar de ziekenhuizen en onderwijsinstellingen in het Utrecht SciencePark tijdens de avonduren en het weekend verzorgen.

In de kerst- en zomervakantie eindigt de halfuursdienst richting Utrecht voortaan een half uur eerder en begint deze in de middagspits richting Amersfoort voortaan een half uur later. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

Deze lijn rijdt voortaan al vanaf 8.00 uur van Utrecht naar Amersfoort, in plaats van vanaf 10.00 uur, ook wordt om 7.34 uur een extra rit richting Utrecht toegevoegd. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

De eerste rit richting Amersfoort rijdt voortaan een uur eerder. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

In de ochtendspits starten alle ritten voortaan bij halte Neptunusplein en rijden ze vervolgens het rondje door Liendert/Rustenburg. De rit van rond 19.00 uur naar Amersfoort komt te vervallen. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

In Gouda wordt de halte Tiendewegbrug hernoemd tot Centrum, verder vervallen de haltes Haastrecht, Wilgenoord; Haastrecht, Kleine Betuwe; Haastrecht, Brouwer De Koning; Haastrecht, De Klomp; Haastrecht; Rozendaalse Molen; Oudewater, Vette Varken; Oudewater, Witte Pannen; Willeskop, Van Dam; Willeskop, Platmanshoef; Achthoven, 't Akkerhuis en Achthoven, Stenenkamer. Verder is deze lijn op enkele kleine aanpassingen aan de vertrektijden ongewijzigd. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

Om 7.39 en 9.54 uur gaat een extra rit vanaf Baarn naar Utrecht rijden en om 11.01 uur een extra rit van Utrecht naar Baarn. In Soest wordt de route versneld en rijdt lijn 272 voortaan via de Koningsweg in plaats van de Veenbesstraat. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

Deze lijn is op een kleine aanpassing van de vertrektijden na ongewijzigd. Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

Halte WKZ in Utrecht wordt hernoemd tot WKZ-Máxima.

Recreatielijnen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn wordt bij gebrek aan reizigers opgeheven.

Deze lijn wordt bij gebrek aan reizigers opgeheven.

Nachtlijnen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

De haltes De Meern, Veldzigt en De Meern, Strijkviertel worden hernoemd in respectievelijk De Meern, Veldzigt-Noord en De Meern, Strijkviertel-Noord. Verder is deze lijn ongewijzigd.

De halte Ooststeeg in Wageningen wordt hernoemd tot Business- en Science Park.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

De halte De Bilt, Tunneltje De Bilt wordt hernoemd tot De Bilt, KNMI. Halte Jordanlaan/Kroostweg in Zeist wordt hernoemd tot Jordanlaan, verder is deze lijn ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Buurtbussen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Halte Soesterberg, Kontakt der Kontinenten wordt hernoemd naar Soesterberg-Oost en halte Soesterberg, Rooms Katholieke Kerk naar Soesterberg-West. Tevens wordt voortaan ook richting Soest bij het Nationaal Militair Museum gestopt.

Scholierenlijnen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn wordt opgeheven, reizigers kunnen gebruik maken van de extra vroege ritten op lijn 203.

Deze lijnen worden opgeheven, de ritten zijn geïntegreerd in lijn 123.

De rit vanuit Rhenen in de ochtendspits gaat 4 minuten eerder rijden en de versterkingsrit vanaf Renswoude twee minuten later. Deze versterkingsrit versterkt daarmee voortaan een nieuw toegevoegde rit van station Veenendaal-De Klomp naar Amersfoort. Richting Rhenen is de dienstregeling ongewijzigd.

Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers kunnen voortaan met overige lijnen naar Utrecht WKZ reizen en daar overstappen op lijn 682 naar Amersfoort.

Deze lijn stopt voortaan ook bij Utrecht WKZ, zodat hij een alternatieve reismogelijkheid voor de opgeheven lijn 681 biedt. Verder is de lijn ongewijzigd.

Deze lijn wordt wegens gebrek aan reizigers vanuit Rhenen ingekort tot het traject Veenendaal-De Klomp - Hoevelaken.

Deze lijn wordt opgeheven vanwege het lage aantal reizigers vanuit Rhenen. Vanaf Veenendaal-De Klomp naar Amersfoort gaat lijn 680 ter vervanging een extra rit rijden.

Deze lijn is ongewijzigd.

Wijzigingen per 5 januari 2020

De eerste rit vanuit Vathorst komt voortaan 5 minuten eerder aan op Amersfoort Centraal, waardoor deze gaat aansluiten op de Intercity's.

's Ochtends wordt voortaan 5 minuten later vanaf Utrecht WKZ vertrokken, zodat beter wordt aangesloten op tram 22.

Wijzigingen per 23 februari 2020

Halte Sportpark Rijnvliet wordt hernoemd tot Rijnvliet. Ook wordt halte Van Dam in Willeskop voortaan weer bediend.

Wijzigingen per 2 juni 2020

Per deze datum gaan de meeste lijnen volgens de vakantiedienstregeling rijden. Op enkele lijnen rijden tot het einde van het schooljaar extra scholierenritten zoals hieronder vermeld.

Deze lijn gaat weer beperkt rijden. Tussen 8.15 en 9.15 uur wordt 8x/uur richting Lodenstein College gereden, tussen 13.30 en 15.00 uur wordt 8x/uur richting Centraal Station gereden.

De rit van 7.06 uur vanuit IJsselstein wordt met een grote bus gereden en rijdt daardoor niet door Vlist.

Om 7.32 en 8.02 uur wordt een versterkingsrit van Mijdrecht naar Woerden gereden en om 12.03 en 12.34 uur een versterkingsrit van Woerden naar Mijdrecht.

Wijzigingen per 30 augustus 2020

Vanwege het weer starten van de middelbare scholen en de daarmee verwachte toename van het aantal reizigers gaan de meeste lijnen volgens de dienstregeling als in de kerstvakantie rijden. Op sommige lijnen worden ook extra ritten gereden of is de dienstregeling aangepast. Een overzicht hiervan wordt hieronder gegeven.

De route van lijn 5 van/naar Oudewater wordt aangepast ter ontlasting van de buurtbus. Voortaan wordt van Oudewater rechtstreeks via Papekop naar Woerden gereden en vervolgens naar Montfoort, het traject Montfoort - Oudewater vervalt.

In de ochtendspits wordt voortaan tot 9.30 uur 8x/uur naar het Lodenstein gereden, de frequentie in de daluren wordt verhoogd naar 4x/uur. Richting Centraal Station wordt in de middagspits voortaan van 15.00 tot 16.00 uur 6x/uur gereden en van 16.00 tot 17.00 uur 4x/uur.

Deze lijn gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden waarin de frequentie in de spitsen tussen Soestdijk Noord en Amersfoort is verlaagd naar 4x/uur.

Deze lijn gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden waarin de frequentie in de ochtendspits is verlaagd naar 4x/uur.

Deze lijn gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden waarin alle verdichtingsritten in de ochtend- en middagspits vervallen op één rit in beide richtingen in de ochtendspits na.

Deze lijn gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden waarin de frequentie in de spits wordt verlaagd naar 4x/uur. In de daluren wordt de frequentie juist verhoogd naar 4x/uur.

Deze lijn gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden waarin de versterkingsbussen vallen en in de middagspits geen ritten naar Uithoorn rijden. De frequentie in de daluren wordt verhoogd naar 2x/uur.

Op werkdagen wordt voortaan van grofweg 8.30 tot 16.00 uur 1x/uur gereden ter versterking van de overige USP-lijnen.

In de ochtendspits richting Utrecht en in de daluren wordt tussen Rotterdam en Schoonhoven nog maar 2x/uur in plaats van 4x/uur gereden.

Het gedeelte tussen Eemdijk en Spakenburg van buurtbus 503 wordt tijdelijk elke 2 uur door een grote bus gereden. Reizigers naar Nijkerk kunnen gebruik maken van lijn 603 of omreizen via Amersfoort.

Deze lijn wordt tijdelijk met een grote bus gereden. De vertrektijden zijn aangepast zodat in Benschop een aansluiting op lijn 106 geboden kan worden.

Het gedeelte tussen IJsselstein en Schoonhoven van buurtbus 505 wordt tijdelijk door een grote bus gereden. Deze rijdt wegens infrastructurele beperkingen tussen Schoonhoven en Lopik Kruispunt Graaf via een andere route waardoor de haltes in Cabauw, Zevender en het westen van Lopik vervallen. Reizigers tussen Woerden en Oudewater kunnen gebruik maken van de gewijzigde lijn 5, reizigers naar Polsbroek reizen vanuit IJsselstein verder met lijn 504 en stappen in Benschop over op lijn 106.

Deze lijn wordt tijdelijk met een grote bus gereden. Hierdoor vervallen in Weesp de haltes Binnenveer, Achtergracht, Nieuwstad, Grote Plein en Groeneweg; in Nigtevecht de haltes Sluis en J. Huydecoperstraat en in Vreeland de halte Dorp. In de omgeving van deze haltes zijn tijdelijke haltes geplaatst.

Deze lijn wordt tijdelijk met een grote bus gereden, hierdoor vervallen de haltes Teckop, Kameryck; Kanis, Van Teylingenweg en Kamerik, Overzicht.

Deze lijn kan als gevolg van de ongeschiktheid van de route voor groter materieel tijdelijk niet rijden.

Het gedeelte tussen Spakenburg en Baarn van buurtbus 572 wordt tijdelijk elke 2 uur door een grote bus gereden.

Het gedeelte tussen Baarn en Eemnes van buurtbus 573 wordt tijdelijk elke 2 uur door een grote bus gereden. Reizigers naar Blaricum kunnen in Eemnes overstappen op lijn 109 en reizigers naar Soest kunnen in Baarn overstappen op de trein.

Het gedeelte tussen Soest en Soesterberg van buurtbus 575 wordt tijdelijk door een grote bus gereden.

De versterkingsrit vanaf Renswoude in de ochtendspits vervalt. In plaats daarvan gaat een extra rit een uur na de eerste rit vanaf Veenendaal-De Klomp rijden.

Deze lijn wordt doorgetrokken van Amersfoort naar Hoevelaken. In de middagspits vervalt de tweede rit.

Wijzigingen per 7 september 2020

Ter vervanging van deze lijn wordt SyntusFlex Mijdrecht tijdelijk uitgebreid met haltes van lijn 526.

Ter vervanging van de reguliere lijnen die hier wegens wegwerkzaamheden niet kunnen komen worden de haltes Wilnis, Burgemeester Padmosweg; Wilnis, Veldzijdeweg en Wilnis, Driehuis Kerk aan het bedieningsgebied toegevoegd. Tevens wordt de bedieningsperiode uitgebreid met de doordeweekse avonden na 21.00 uur en het weekend.

Wijzigingen per 20 september 2020

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen rijden deze lijnen voorlopig niet.

Wijzigingen per 1 december 2020

Deze lijn stopt voortaan alleen nog op verzoek bij halte De Eemgaarde. Instappende reizigers dienen hiervoor op de drukknop bij de halte te drukken.

Wijzigingen per 13 december 2020

Halte Oude Kerk wordt hernoemd tot De Gouden Ploeg en halte Baron Bentinckstraat in Veldweg.