Dienstregeling concessie Haaglanden Streek 2021

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2021 voor de concessie Haaglanden Streek loopt van 3 januari 2021 tot en met 11 december 2021. Door de drastisch afgenomen reizigersaantallen als gevolg van de Corona-pandemie vinden op vrijwel alle lijnen aanpassingen plaats.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Delft
60 Station - Centrum - Vrijenban - Den Haag De Bras - Nootdorp Centrum - Den Haag Ypenburg - Nootdorp Metro
61 Station - Westerkwartier - Hof van Delft - Kuyperwijk
62 Station - Centrum - Wippolder - Delfgauw
63 Station - Centrum - De Poort - IKEA - Delftse Hout
64 Station - Voorhof - Tanthof
69 Station - Technische Universiteit - Technopolis
Stadsdienst Zoetermeer
70 Centrum West - LangeLand Ziekenhuis - Seghwaert - Noordhove
71 Centrum West - Station - Rokkeveen - Lansinghage - Station Lansingerland-Zoetermeer
73 Centrum West - Palenstein - Dorp - Station Lansingerland-Zoetermeer
LogoRnet.png
R-NET
455 Delft Station - Delft TU - Delfgauw - Pijnacker - Zoetermeer Station - Zoetermeer Centrum West
456 Den Haag - Poeldijk - Honselersdijk - Naaldwijk - Maasland - Schiedam
Streekdienst
30 Naaldwijk - Honselersdijk - Kwintsheul - Wateringen - Rijswijk - Ypenburg - Leidschenveen - Zoetermeer
31 Den Haag - Monster - 's-Gravenzande - Hoek van Holland
32 Delft - Den Hoorn - De Lier - Westerlee - Naaldwijk - 's-Gravenzande
33 Maassluis - Maasland - Schipluiden - Den Hoorn - Delft
34 Maassluis - Maasdijk - Naaldwijk - Monster
37 Den Haag Leyenburg - Den Hoorn Harnaschpolder - Delft Station
42 Voorschoten Station - Wassenaar
43 Den Haag Centraal Station - Wassenaar - Leiden
44 Den Haag Centraal Station - Wassenaar De Kieviet - Wassenaar Centrum - Wassenaar Duinrell
45 Den Haag Centraal Station - Voorburg - Leidschendam - Voorschoten - Leiden
46 Den Haag Centraal Station - Voorburg - Leidschendam Leidsenhage - Voorschoten
50 Rijswijk - Zoetermeer Spitslijn
51 Den Haag Grote Markt - Rijswijk Station - Rijswijk Sion - Delft
53 Rijswijk Station - 't Haantje - Delft Spitslijn
Duinrell-lijn
144 Den Haag Centraal Station - Duinrell
Buurtbus
284 Delfgauw - Oude Leede - Pijnacker - Nootdorp - Den Haag Ypenburg
Flexibel vervoer
Delfthopper
Veilinglijnen FloraHolland
824 Rotterdam Slinge → Rotterdam Centraal → Schiedam Centrum → Honselersdijk
825 Spijkenisse → Hoogvliet → Vlaardingen Holy → Honselersdijk
826 Schiedam → Vlaardingen → Maasland → Maassluis → Honselersdijk → Naaldwijk t/m 28 februari
826 Schiedam → Vlaardingen → Maasland → Maassluis → Honselersdijk vanaf 1 maart
827 Den Haag Laakkwartier → Den Haag Moerwijk → Den Haag Escamp → Honselersdijk

Wijzigingen per 3 januari 2021

Stadsdienst Delft

Deze lijn wordt verlengd naar metrostation Nootdorp. De frequentie op zaterdag wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur. Tijdens de vakanties wordt ook op werkdagen de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 8x/uur naar 4x/uur. Op zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 8x/uur naar 4x/uur.

De bediening eindigt om 23:00 in plaats van 0:00 uur.

Stadsdienst Zoetermeer

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. Op zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

Het traject tussen Rokkeveen en Centrum West via Dorp komt te vervallen. In plaats daarvan gaat lijn 71 na Rokkeveen naar station Lansingerland-Zoetermeer rijden. Omdat er hierdoor geen lusroute meer wordt gereden vervalt de noodzaak voor twee lijnnummers, waardoor het lijnnummer 72 komt te vervallen.

Deze lijn komt te vervallen. Bedrijventerrein Lansinghage wordt alleen nog aan de noordkant bediend door lijn 71 en 170 en aan de oostkant door lijn 170.

Randstadnet

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. Om de lijn te versnellen komen de volgende haltes te vervallen voor lijn 455: Schoemakersstraat en Koningin Emmalaan in Delft, Van Vuren, B.V. Mol, Nootdorpseweg, Molenlaan en Burg in Pijnacker en Maria Montessorilaan, Houtsingel en Fonteinbos in Zoetermeer. Haltes Klein Vlieland en Mophuis in Pijnacker worden samengevoegd tot een nieuwe halte genaamd Vlielandseweg. De halte Meersma in Pijnacker wordt vernoemd naar Katwijkerlaan nr. 105.

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur. Daarnaast komt er op werkdagen een extra vroege rit die al bij de Dynamostraat in Den Haag begint.

Streeklijnen

In de spitsuren gaat de frequentie omlaag van 6x/uur naar 4x/uur en in de daluren wordt de frequentie tussen Naaldwijk en Rijswijk gehalveerd van 4x/uur naar 2x/uur.

Tijdens de spitsuren komen de korte ritten tussen Den Haag en 's-Gravezande te vervallen, wat betekent dat over de gehele route 3x/uur wordt gereden.

In 's-Gravenzande wordt het eindpunt verlegd naar halte De Brug. Hierdeoor komende haltes Woutersweg, Beukenlaan, Naaldwijkseweg en Langestraat voor lijn 32 te vervallen. De laatste twee haltes worden nog wel bediend door lijn 31, terwijl de halte Heliotroop om de hoek ligt bij de halte Woutersweg. Daarnaast gaat de frequentie tijdens de ochtendspits tussen Delft en Naaldwijk omlaag van 6x/uur naar 4x/uur en komt na de herinrichting van de N223 de halte Groot Genoeg in Schipluiden te vervallen.

De helft van de ritten doordeweeks worden overgenomen door Noot.

Op werkdagen start de eerste rit richting Monster pas in Naaldwijk. Tussen Maassluis en Naaldwijk rijdt op dat tijdstip de verlengde lijn 826. Verder wordt de frequentie op zaterdag verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur, maar wordt dan wel met een normale lijnbus gereden in plaats van met taxibusjes. De helft van de ritten doordeweeks worden overgenomen door Noot.

Deze lijn wordt ingekort tot station Delft. De route tussen Delft en Rotterdam Airport komt te vervallen.

In Wassenaar wordt voortaan in beide richtingen dezelfde route naar de Starrenburglaan gereden. Daarnaast wordt tijdens de spitsuren de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur en gaan alle ritten met een normale lijnbus rijden in plaats van met taxibusjes. In Voorschoten wordt lijn 42 gekoppeld aan lijn 46. Ook wordt halte Johan de Wittstraat voor lijn 42 vervallen.

In Leiden gaat lijn 43 via de Plesmanlaan rijden. Haltes Universiteitsterrein, Trambaan, Zernikedreef en Darwinweg komen voor lijn 43 te vervallen. Op de Plesmanlaan stopt lijn 43 dan bij de haltes Bio Science Park-Oost, Verbeekstraat en Naturalis.

Alle ritten worden voortaan door EBS gereden.

In Voorschoten gaat deze lijn voortaan naar het station rijden, alwaar de lijn op werkdagen overdag gekoppeld is aan lijn 42. De haltes Voorstraat, Centrum, Nieuw Voordorpstraat en Vlietwijk komen voor lijn 46 te vervallen. Bij halte Voorstraat en Centrum stopt nog wel buslijn 45. Bij haltes Nieuw Voordorpstraat en Vlietwijk stopt buslijn 5 van Arriva.

Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur en tijdens de daluren komt deze lijn te vervallen.

In Rijswijk gaat lijn 51 via de Muziekbuurt rijden. De halte In de Bogaard op de Churchilllaan komt daarmee voor lijn 51 te vervallen, maar in de Muziekbuurt worden de haltes Admiraal Helfrichsingel en Klaroenstraat aan de route toegevoegd.

Veilinglijnen

Deze lijnen wordt samengevoegd met lijn 831 tot een lijn 824 die vanaf Rotterdam Slinge via Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum rechtstreeks naar Honselersdijk rijdt. Het traject van lijn 824 binnen Schiedam wordt overgenomen door lijn 826 en het traject in Vlaardingen Holy wordt overgenomen door lijn 825.

Deze lijn wordt aan beide kanten verlengd. Lijn 826 rijdt voortaan vanaf station Schiedam Centrum via Schiedam, Vlaardingen, Maasland en Maassluis naar Floraholland en daarna door naar Naaldwijk. Op die manier neemt deze lijn de eerste rit van lijn 34 over tussen Maassluis en Naaldwijk.

Deze lijn wordt gesplitst: onder het lijnnummer 827 blijft 's ochtends vroeg één rit vanaf het Laakkwartier via Moerwijk en Escamp naar Honselersdijk rijden. Reizigers vanuit het centrum van Den Haag en Loosduinen kunnen gebruik maken van een vroege rit van lijn 456, die bij de halte Dynamostraat zal beginnen.

Deze lijn wordt vernummerd naar 825 en rijdt voortaan ook via Vlaardingen Holy.

Deze lijn wordt samengevoegd met lijn 824 tot een lijn 824 die vanaf Rotterdam Slinge via Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum rechtstreeks naar Honselersdijk rijdt. Het Zuidplein wordt hierbij niet meer aangedaan: instappen is mogelijk bij het Ikazia Ziekenhuis.

Wijziging per 1 maart 2021

  • Lijn 824: Deze lijn stopt voortaan ook bij halte Pompenburg in Rotterdam.
  • Lijn 826: Deze lijn wordt ingekort tot Honselersdijk en rijdt dus niet meer door naar Naaldwijk. Bovendien worden de haltes Oranjestraat en Philips de Goedestraat aan de route toegevoegd.

Wijziging per 1 april 2021

  • Delfthopper: Van de Delfthopper worden de bedieningstijden gewijzigd.