Lijn 64 Delft, Station - Tanthof

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 64
Vervoerder(s) EBS
Concessie Haaglanden Streek
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Delft
Materieel VDL Citea LLE-99 Electric
Rijdt sinds 25 augustus 2019
Voorganger(s) 60, 64
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 4x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 64 rijdt over de busbaan in Tanthof, tussen de haltes Rietzangerstraat en Abtswoudsepark.
Lijn 64 rijdt op de Ireneboulevard in Delft.

Lijn 64 rijdt van station Delft via het Voorhof naar de Tanthof.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Haaglanden Streek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,01 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,67. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2019 2020 2021 2022
0,166 0,169 0,171 0,174

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Haaglanden Streek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.


Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Delft, Station Delft  
Route rsr.svg Delft, Krakeelpolderweg  
Route rsr.svg Delft, De Hoven Passage  
Route rsr.svg Delft, Menno ter Braaklaan  
Route rsr.svg Delft, Jan Campertlaan  
Route rsr.svg Delft, J.J. Slauerhofflaan  
Route rsr.svg Delft, Kalfjeslaan  
Route rsr.svg Delft, Edelhertlaan  
Route rsr.svg Delft, Fuutlaan  
Route rsr.svg Delft, Rietzangerstraat  
Route rs0.svg Delft, Abtswoudsepark  

Geschiedenis

Op 25 augustus 2019 ging de concessie Haaglanden Streek van start, die na een aanbestedingsprocedure werd gewonnen door EBS. Het traject tussen het station en Tanthof van zowel lijn 60 als lijn 64 werden daarbij samengevoegd tot één nieuwe lijn 64. De frequentie bleef van maandag t/m zaterdag overdag gehandhaafd op 4x per uur, in de spitsuren werd de frequentie zelfs verhoogd naar 8x per uur.

Op 3 januari 2021 werd tijdens de spitsuren de frequentie verlaagd van 8x/uur naar 4x/uur. Op zaterdag werd de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.

Met ingang van 30 augustus 2021 werd de halte Frederik van Eedenlaan vernoemd naar de J.J. Slauerhofflaan.