Lijn 60 Utrecht Centraal Station/Jaarbeursplein - Nieuwegein Zuid

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Tram blauw.svg
Tramlijn 60
Vervoerder(s) U-OV (Qbuzz)
Concessie Regio Utrecht
Lijnsoort Sneltram
Materieel SIG
Rijdt sinds 23 april 2013 t/m 3 juli 2020
Voorganger(s) 60
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 4x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2-4x/uur
Zondag 2x/uur
Bevrijdingsdag 2-6x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 60 staat bij het Stadscentrum in Nieuwegein.

Lijn 60 rijdt van Utrecht Centraal via Transferium Westraven en Nieuwegein Stadscentrum naar Nieuwegein-Zuid.

Dienstregeling

  • Het lijnnummer wordt niet op de tram getoond; alleen de eindbestemming.
  • Tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein Stadscentrum wordt er van maandag tot en met zaterdag overdag een 7,5-minutendienst gevormd met tram 61, in de avonduren en op zondag is dit een kwartierdienst.
  • 's Ochtends starten de eerste ritten richting Nieuwegein Zuid bij de halte Zuilenstein, hier eindigen 's avonds ook de laatste ritten uit Nieuwegein Zuid.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Regio Utrecht is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,120 0,110 0,125 0,127 0,128 0,132 0,137 0,143 0,154 0,169

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Verstoring

Let op: verstoring
Wegens werkzaamheden aan de trambaan wordt deze lijn ingekort. Dit zal duren van 30 mei 2020 t/m 3 juli 2020, einde dienst, waarna deze lijn weer volgens de normale route zal rijden. 's Avonds en in het weekend wordt de frequentie verhoogd naar 4x/uur ter vervanging van de ritten van lijn 61.

Meer informatie over deze verstoring is te vinden bij de vervoerder.


Legenda: Vervallen halte = Route rXr.svg / Huidige halte = Route rsr.svg / Tijdelijke halte = Route rsTHr.svg

Route

Halte
Route 0sTr.svg Utrecht, CS Jaarbeursplein    
Route rsr.svg Utrecht, Graadt van Roggenweg    
Route rsr.svg Utrecht, 24 Oktoberplein-Zuid    
Route rsr.svg Utrecht, 5 Mei Plein    
Route rsr.svg Utrecht, Vasco da Gamalaan    
Route rsr.svg Utrecht, Kanaleneiland Zuid    
Route rsr.svg Utrecht, P+R Westraven    
Route rXr.svg Nieuwegein, Zuilenstein    
Route rXr.svg Nieuwegein, Batau Noord    
Route rXr.svg Nieuwegein, Wijkersloot    
Route rXr.svg Nieuwegein, Stadscentrum    
Route rXr.svg Nieuwegein, Merwestein    
Route rXr.svg Nieuwegein, Fokkesteeg    
Route rXr.svg Nieuwegein, Wiersdijk    
Route rX0.svg Nieuwegein, Nieuwegein-Zuid    

Geschiedenis

Tot en met 19 april 2013 was het Centraal Station Busstation Noord in Utrecht het beginpunt van de sneltram, maar na een weekend werkzaamheden (en door uitloop van de werkzaamheden ook de maandag daarna) geen trams tussen het Centraal Station en Westraven, werd de halte Centraal Station Busstation Noord per 23 april 2013 samen met de halte Westplein vervangen door een nieuwe halte op het Jaarbeursplein van Utrecht.

Op 8 december 2013 werd de exploitatie overgenomen door Qbuzz, omdat deze vervoerder de aanbesteding van de Regio Utrecht had gewonnen. De diensten worden gereden onder de naam U-OV. In 2019 werden op Bevrijdingsdag extra ritten tussen Utrecht Centraal en P+R Westraven gereden om voldoende capaciteit voor bezoekers van het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk te bieden.

Met ingang van 15 december 2019 reed de eerste rit van Nieuwegein Zuilenstein naar Nieuwegein Zuid voortaan een kwartier later. Vanaf 30 mei 2020 werd deze lijn ingekort tot P+R Westraven vanwege de vernieuwing van de trambaan in Nieuwegein en het verlagen van de haltes voor de nieuwe tramstellen. 's Avonds en in het weekend werd de frequentie op dit trajectdeel verhoogd naar 4x/uur om de vervallen ritten van lijn 61 te vervangen. Ingaande 4 juli 2020 begonnen ook de werkzaamheden aan de haltes in Utrecht en werd deze lijn opgeheven om eind augustus 2020 terug te keren als de nieuwe lijn 20.