Lijn 312 Groningen Centraal Station - Stadskanaal Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 312
Vervoerder(s) Qbuzz
Concessie GD
Lijnsoort Streekbus
Formule Logo Qliner.svg
Materieel Mercedes-Benz Integro
Rijdt sinds 14 december 2008
Voorganger(s) 302
Frequenties
Spits 4x/uur
Spits (vakantie) 2x/uur (zomer, kerst)
Dal 2-4x/uur
Dal (vakantie) 2x/uur (zomer, kerst)
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 0-1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 312 rijdt van Groningen over de N34 naar Gieten, Gasselte en Stadskanaal.

Dienstregeling

  • In de richting Groningen wordt de halte Van Ketwich Verschuurbrug enkel bediend op verzoek van uitstappende passagiers.
  • In de ochtendspits, buiten de vakanties, worden twee ritten Groningen - Stadskanaal v.v. uitgevoerd met een Mercedes-Benz CapaCity, die na het Hoofdstation verder rijdt als lijn 15 naar Groningen Zernike.
  • 's Middags wordt de frequentie vanaf 13:30 uur verhoogd naar een kwartierdienst.
  • 's Avonds na 21:00 uur en op zondag de hele dag wordt alleen tussen Gieten en Stadskanaal gereden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie GD is de ov-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,96 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,63. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke ov-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
0,126 0,132 0,151 0,153 0,155 0,157 0,157 0,157 0,166

Wagenverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Groningen, Hoofdstation  
Route rsr.svg Groningen, Van Ketwich Verschuurbrug  
Route rsBr.svg Haren, P+R Haren/A28    
Route rsr.svg Annen, N34  
Route rsBr.svgRoute 0sBr.svg Gieten, OV Knooppunt N33/N34    
Route rarr.svg Gasselte, N34  
Route rsr.svg Gasselte, Rotonde  
Route rsr.svg Gasselternijveen, Rotonde  
Route rsr.svg Gasselternijveen, Tuinstraat  
Route rsr.svg Gasselternijveenschemond, Tweede Dwarsdiep  
Route rsr.svg Eerste Dwarsdiep, Paterslaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Gasselterbrug  
Route rsr.svg Stadskanaal, Stationsbrug  
Route rsr.svg Stadskanaal, Onstwedderweg  
Route rsr.svg Stadskanaal, Esperantolaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Maarsdreef  
Route rsr.svg Stadskanaal, Engelandlaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Frankrijklaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Henegouwenlaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Eikenhage  
Route rsr.svg Stadskanaal, Luxemburglaan  
Route rsB0.svg Stadskanaal, Busstation    

Zie ook

Geschiedenis

Op 14 december 2008 werden de extra ritten in de spitsuren van lijn 302 afgesplitst en ondergebracht bij de nieuwe lijn 312. Anders dan eerstgenoemde buslijn wordt tussen Groningen en Gasselte niet op tussengelegen haltes gestopt, waardoor de reistijd met de nieuwe lijn zo'n 10 minuten sneller is. Daarnaast werd ook de frequentie verhoogd naar drie ritten, zodat in combinatie met elkaar vier bussen naar Groningen gingen rijden in de ochtendspits.

Vanaf 2 januari 2011 verviel de bediening buiten de spitsuren. Op deze momenten moesten reizigers voortaan vanuit Stadskanaal met de nieuwe lijn 302 naar Gieten reizen en op de busknoop kon dan in elke richting overgestapt worden. Tijdens de spitsuren bleef de lijn tussen Groningen, Stadskanaal en soms Musselkanaal rijden.

Op 8 januari 2012 kwam de spitsvariant tussen Stadskanaal en Musselkanaal geheel te vervallen. De (weinige) reizigers konden op dit traject voortaan gebruik maken van de nieuwe lijn 28 die hier ongewijzigd elk uur bleef rijden.

Vanaf 5 januari 2014 werd de halte Oprit N34 te Annen aan de route toegevoegd, omdat deze halte voor de nieuwe lijn 300 kwam te vervallen. Ook gingen in de ochtendspits extra ritten rijden, zodat op het drukste tijdstip elke 7,5 minuut naar Groningen wordt gereden. Ten slotte gingen ook tijdens de zomer- en kerstvakantie enkele ritten rijden.

Vanaf 14 december 2014 ging de lijn ook tussen 10:00 en 13:00 éénmaal per uur rijden, dit als gedeeltelijke vervanging van lijn 302 op het traject Gieten - Stadskanaal.

Op 11 december 2016 werd de kwartiersfrequentie in de avondspits verlengd tot circa 19:00, de tussenritten Groningen - Gieten werden echter geschrapt uit de dienstregeling. Voor deze vervallen ritten konden reizigers voortaan gebruik maken van lijn 300.

Vanaf 10 december 2017 ging deze lijn ook in de avonduren en het weekeinde 1x per uur rijden tussen Gieten en Stadskanaal in aansluiting op lijn 300 vanuit Groningen. Hiermee werd een gedeeltelijke vervanging geboden voor lijn 73, echter rijdt de Qliner buitenom over de provincialeweg in plaats van door de dorpen. Het grootste deel van de haltes in Gasselternijveen en 1e Dwarsdiep verloor daarmee hun bus. In de daluren werd de frequentie per diezelfde datum verhoogd naar een halfuursdienst en voorts ging de bus ook zaterdag van en naar Groningen rijden.

Op 9 december 2018 werd de halte Oprit N34 in Annen hernoemd naar N34. Op de N378 tussen Gasselte en Stadskanaal zijn ter hoogte van de Tuinstraat in Gasselternijveen en ter hoogte van het Tweede Dwarsdiep in Gasselternijveenschemond nieuwe haltes aangelegd, alwaar deze lijn voortaan gaat stoppen. Daarnaast ging een tweede rit richting Groningen met een Mercedes-Benz CapaCity rijden en werd de kwartierdienst 's middags al één uur eerder opgestart.