Lijn 144 Den Haag Centraal Station - Wassenaar Park Duinrell

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 144
Vervoerder(s) EBS
Concessie Haaglanden Streek
Lijnsoort Streekbus
Materieel Mercedes-Benz Citaro 2 NGT Hybride,
MAN Lion's City CNG
Rijdt sinds 25 augustus 2019
Voorganger(s) 444
Frequenties
Spits (vakantie) 2x/uur (middag, zomer)
Dal (vakantie) 0-2x/uur (zomer)
Avond 1-2x/uur (zomer)
Zaterdag (vakantie) 2x/uur (zomer)
Zondag (vakantie) 2x/uur (zomer)
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 144 rijdt op de Van Zuylen van Nijeveltstraat in Wassenaar.

Lijn 144 rijdt van Den Haag rechtstreeks naar Duinrell.

Dienstregeling

  • Deze lijn rijdt alleen in de maanden juli en augustus.
  • Dagelijks wordt tussen 09:00 en 12:00 uur én tussen 16:30 en 19:30 uur 2x/uur gereden.
  • Tussen 19:30 en 22:30 uur wordt 1x/uur gereden.
  • Tussen 12:00 uur en 16:30 uur én na 22:30 uur rijdt deze lijn niet.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Haaglanden Streek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2019 2020
0,1661 0,1691

1Afwijkend kilometertarief op lijn 45 binnen Leiden/Voorschoten (0,137) en een vast tarief op lijn 284 (0,550).

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Haaglanden Streek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Den Haag, Centraal Station  
Route rsr.svg Den Haag, Louwman Museum  
Route rsr.svg Wassenaar, Lange Kerkdam  
Route rsr.svg Wassenaar, Van Oldenbarneveltweg    
Route rsr.svg Wassenaar, Johan de Wittstraat  
Route rsr.svg Wassenaar, Doctor Mansveltkade  
Route rs0.svg Wassenaar, Duinrell  

Geschiedenis

Op 25 augustus 2019 ging de volgende concessie Haaglanden Streek van start, die na een aanbestedingsprocedure werd gewonnen door EBS. Het lijnnummer 444 werd op die datum vernummerd naar 144, omdat de lijnnummers in de 400-reeks in de provincie Zuid-Holland gereserveerd zijn voor R-Net en zodat er geen doublure ontstaat met een eventuele toekomstige buslijn.