Hoek van Holland Haven

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Hoek van Holland Haven
Plaats Hoek van Holland
Geopend 1 juni 1893
Gesloten 31 maart 2017
Verkorting Hld
Ex-vervoerders NS Reizigers

Station Hoek van Holland Haven is geopend in 1893 en ligt aan de rand van het centrum van Hoek van Holland en is onderdeel van de Hoekse Lijn.

Van april 2017 t/m februari 2019 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd naar een metrolijn. Vanaf februari rijden er metro's van de RET op de lijn. Tot die tijd maken reizigers gebruik van de bussen.

Historische dienstregeling

Bus

Busstation.svg
Station Haven
Plaats Hoek van Holland
Concessie(s) Haaglanden Streek
Bus Rotterdam
Rail Rotterdam
Vervoerder(s) Connexxion, RET
Vorm perronbusstation
Type statisch

Het busstation wordt voornamelijk gebruikt door touringcars die reizigers halen of brengen voor de boot van en naar Harwich (Verenigd Koninkrijk).

Route
35 Den Haag Leyenburg - Poeldijk - Monster - 's-Gravenzande - Hoek van Holland Streekbus Connexxion Gebied.svg
711 Hoek van Holland Strand - Hoek van Holland Haven - Schiedam Station Centrum Streekbus RET Gebied.svg
713 Hoek van Holland Strand - Hoek van Holland Haven - Maassluis Steendijkpolder - Maassluis West - Maassluis Centrum - Vlaardingen West - Vlaardingen Centrum - Vlaardingen Oost - Schiedam Nieuwland - Schiedam Station Centrum Streekbus RET Gebied.svg
B19 Rotterdam Centraal → Schiedam Station Centrum → Naaldwijk → ’s-Gravenzande → Hoek van Holland → Maasdijk → Rotterdam Centraal Nachtbus
RET Gebied.svg

Boot

Naast het station vertrekken twee verschillende bootdiensten. Vanaf de terminal die aan het station is vastgebouwd vertrekt 2x per dag de internationale verbinding Hoek van Holland - Harwich van Stena Line. Vanaf de Berghaven vertrekt de openbaar vervoer verbinding Hoek van Holland - Maasvlakte van de RET. Deze verbinding valt onder de Fast Ferry concessie van de Stadsregio Rotterdam.