Lijn 61 Utrecht Centraal Station/Jaarbeursplein - IJsselstein Zuid

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Tram blauw.svg
Tramlijn 61
Vervoerder(s) U-OV (Qbuzz)
Concessie Regio Utrecht
Lijnsoort Sneltram
Materieel SIG
Rijdt sinds 23 april 2013
Voorganger(s) 61
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 4x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2-4x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 61 staat bij het Jaarbeursplein in Utrecht.

Lijn 61 rijdt van Utrecht Centraal via Nieuwegein naar IJsselstein.

Dienstregeling

  • Op de tram wordt het lijnnummer niet getoond; alleen de eindbestemming.
  • Tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein Stadscentrum wordt er van maandag tot en met zaterdag overdag een 7,5-minutendienst gevormd met tram 60, in de avonduren en op zondag is dit een kwartierdienst.
  • 's Ochtends starten de eerste ritten naar IJsselstein bij de halte Zuilenstein. De voorlaatste rit vanuit Utrecht in de avond rijdt niet verder dan P+R Westraven, de laatste ritten uit IJsselstein rijden niet verder dan halte Zuilenstein.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Regio Utrecht is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,120 0,110 0,125 0,127 0,128 0,132 0,137 0,143 0,154 0,169

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Utrecht, CS Jaarbeursplein    
Route rsr.svg Utrecht, Graadt van Roggenweg    
Route rsr.svg Utrecht, 24 Oktoberplein-Zuid    
Route rsr.svg Utrecht, 5 Mei Plein    
Route rsr.svg Utrecht, Vasco da Gamalaan    
Route rsr.svg Utrecht, Kanaleneiland Zuid    
Route rsr.svg Utrecht, P+R Westraven    
Route rsr.svg Nieuwegein, Zuilenstein    
Route rsr.svg Nieuwegein, Batau-Noord    
Route rsr.svg Nieuwegein, Wijkersloot    
Route rsBr.svg Nieuwegein, Stadscentrum    
Route rsr.svg Nieuwegein, Sint Antoniusziekenhuis    
Route rsr.svg Nieuwegein, Doorslag    
Route rsr.svg IJsselstein, Hooghe Waerd    
Route rsr.svg IJsselstein, Clinckhoeff    
Route rsr.svg IJsselstein, Eiteren    
Route rsr.svg IJsselstein, Achterveld    
Route rsBr.svg IJsselstein, Binnenstad    
Route rs0.svg IJsselstein, IJsselstein-Zuid    

Geschiedenis

Tot en met 19 april 2013 was het Centraal Station Busstation Noord in Utrecht het beginpunt van de sneltram, maar na een weekend werkzaamheden (en door uitloop van de werkzaamheden ook de maandag daarna) geen trams tussen het Centraal station en Westraven, werd de halte Centraal Station Busstation Noord per 23 april 2013 samen met de halte Westplein vervangen door een nieuwe halte op het Jaarbeursplein van Utrecht.

Op 8 december 2013 werd de exploitatie overgenomen door Qbuzz, omdat deze vervoerder de aanbesteding van de Regio Utrecht had gewonnen. De diensten worden gereden onder de naam U-OV.

Met ingang van 15 december 2019 werd op zondagmorgen de rit van 8.06 uur vanaf Nieuwegein Zuilenstein voortaan als lijn 60 gereden, daardoor ontstaat een interval van anderhalf uur tussen de eerste twee ritten van lijn 61 richting IJsselstein. Op alle dagen van de week ging de laatste rit naar IJsselstein voortaan een kwartier eerder rijden, zodat deze in het reguliere patroon kwam te liggen. Wel bleef op het oorspronkelijke vertrekmoment van die rit een rit tot P+R Westraven rijden.