Lijn 164 Heinenoord Busstation - Zuid-Beijerland Ridder van Dorplaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 164
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
Rijdt sinds 13 december 2015
Voorganger(s) 164, 194
Frequenties
Spits 0-2x/uur
Dal 1-2x/uur
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 0-2x/uur
Zondag 0-1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 164 rijdt op de Molendijk in Numansdorp, bij de overstaphalte bij de A29.

Lijn 164 rijdt van Heinenoord via Mijnsheerenland, Westmaas, Klaaswaal en Numansdorp naar Zuid-Beijerland.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits wordt in de richting van Rotterdam alleen gereden van Mijnsheerenland Raadhuislaan naar Heinenoord Busstation, alwaar aansluiting bestaat op lijn 264, die tevens de dorpen Zuid-Beijerland, Klaaswaal en Numansdorp bedient gedurende de ochtendspits. In de richting van Zuid-Beijerland wordt wel een regelmatige halfuursdienst gereden.
  • Alleen tijdens de middagspits wordt van en naar Rotterdam gereden; alle overige ritten beginnen en eindigen bij Heinenoord Busstation.
  • Buiten de spitsuren wordt 1x/uur gereden tussen Numansdorp en Zuid-Beijerland. In de avonduren en in het weekend wordt dit traject niet bediend; lijn 194 rijdt dan op dit traject.
  • De ritten die tot Numansdorp rijden, eindigen op de Wethouder van der Veldenweg en bedienen de Burgemeester de Zeeuwstraat in beide richtingen.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Rotterdam, Zuidplein    
Route rsr.svg Rotterdam, Vaanweg  
Route rsBr.svgRoute 0sBr.svg Heinenoord, Busstation    
Route rarl.svg Mijnsheerenland, Romeinseweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Mijnsheerenland, Beukenhof  
Route rral.svg Mijnsheerenland, Dorp  
Route rs0.svgRoute rsr.svg Mijnsheerenland, Raadhuislaan  
Route rer.svgRoute rsr.svg Westmaas, Provincialeweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Klaaswaal, Kreupeleweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Klaaswaal, Molendijk  
Route rer.svgRoute rsr.svg Klaaswaal, Rijksstraatweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Numansdorp, Oudesluis  
Route rer.svgRoute rsr.svg Numansdorp, Proeftuinlaan  
Route rer.svgRoute rsr.svg Numansdorp, Middelsluis  
Route rer.svgRoute rsr.svg Numansdorp, Burgemeester Henrylaan  
Route rral.svg Numansdorp, Hallinxweg  
Route rsr.svgRoute rhlr.svg Numansdorp, Burgemeester de Zeeuwstraat  
Route rs0.svgRoute rlr.svg Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg    
Route rer.svgRoute rhlr.svg Numansdorp, Molendijk  
Route rer.svgRoute rsr.svg Numansdorp, Viaduct A29    
Route rer.svgRoute rsr.svg Zuid-Beijerland, 't Scheidt  
Route rral.svg Zuid-Beijerland, Dorpsstraat  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Zuid-Beijerland, Tuinweg  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Gravin Sabinastraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Oldenbarneveltstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Ridder van Dorplaan  
Route rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
De knip die Arriva in januari 2015 had doorgevoerd werd met ingang van deze datum ongedaan gemaakt en lijn 164 ging weer verder rijden naar Zuid-Beijerland via de route van lijn 194. Over het hele traject bleef de dienstregeling grotendeels gelijk, afgezien van het feit dat de meeste ritten voortaan niet meer tussen Rotterdam en Heinenoord gingen rijden.

Op 8 mei 2016 kregen de ritten die vanuit Zuid-Beijerland direct naar Rotterdam reden lijnnummer 264. De dienstregeling van lijn 164 werd hierdoor vereenvoudigd.

Op 11 december 2016 werd het traject tussen Numansdorp en Zuid-Beijerland in het weekend en gedurende de avonduren ondergebracht bij lijn 194.

Met ingang van 10 december 2017 werd de zomerse bediening van recreatiegebied Binnenmaas overgenomen door lijn 167.