Dienstregeling verkeersverbond VRR 2015

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2015 van de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) loopt van 14 december 2014 tot en met 12 december 2015. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2015 DB Rheinlandbus

Wijzigingen per 14 juni 2015

Op deze lijn wordt in de spitsuren een gewijzigde route in Grevenbroich gereden via het industriegebied aan de Otto-Hahn-Straße. Voor de voormalige route die in de spitsen werd gereden, kan er dan gebruik gemaakt worden van lijnen 858 en 893.

Deze lijn wordt ingekort tot het trajectdeel tussen Neurath en Kapellen. Het trajectgedeelte tussen Evinghoven en Neurath wordt ondergebracht bij lijn 892.

Deze lijn wordt verlengd van Evinghoven via Rommerskirchen naar Neurath en neemt daarmee een gedeelte van lijn 891 over.

Wijzigingen per 13 september 2015

Deze lijn begint en eindigt vanaf nu bij het nieuwe ZOB van Velbert in plaats van bij het Willy-Brandt-Platz.

Deze lijn krijgt verschillende kleine routewijzigingen over het gehele traject, daarnaast wordt de frequentie de gehele week verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur of doordeweeks zelfs 3x/uur.

Deze lijn wordt overgenomen door de nieuwe lijnen OV2 en OV4. De nieuwe lijn OV3 gaat tussen Am Grünewald en het nieuwe ZOB rijden.

De route naar Am Nordpark wordt overgenomen door de nieuwe lijn OV2. De nieuwe lijn OV4 gaat de route van lijn OV3 naar Hasenpfad overnemen.

Deze lijn komt te vervallen. Er kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe lijnen OV3 en OV4.

Het traject van en naar Klinikum Niederberg komt te vervallen, deze wordt overgenomen door de nieuwe lijn OV7. Het nieuwe eindpunt in Velbert komt bij het ZOB te liggen. Daarnaast wordt de frequentie verhoogd naar 2x/uur of 3x/uur afhankelijk van de dag.

Deze lijn wordt verlengd naar Klinikum Niederberg te Velbert. Deze route is overgenomen van de oude lijn OV6. Daarnaast is de uitgebreide routevariant in Velbert vervallen en is de route op sommige punten gewijzigd.

Het nieuwe eindpunt is bij het ZOB in Velbert komen te liggen, daarnaast is het traject tussen Nierenhof en Langenberg komen te vervallen. Er kan gebruikt gemaakt worden van de overige lijnen. Daarnaast zijn er ook enkele routewijzigingen aangebracht.

Deze lijn stopt niet meer bij het Willy-Brandt-Platz in Velbert, maar in vervolg wel bij de halte Kettwiger Straße. De koppeling met de SB66 vindt plaats op het nieuwe ZOB in Velbert.

Het eindpunt is naar de nieuwe ZOB in Velbert verplaatst, echter blijft de koppeling met lijn SB19 naar Essen bestaan.

Dienstregeling 2015 DVG

Wijzigingen per 14 juni 2015

De halte Scharnhorststraße wordt hernoemd naar Landesarchiv NRW en de halte Kolkmann in Hochschule Ruhr West.

Er wordt een verbeterde aansluiting gerealiseerd op tram 903 bij de halte Meiderich Bahnhof.

De eerste rit begint bij de halte Flingerstraße te Baerl.

De halte Schifferstraße wordt hernoemd naar Landesarchiv NRW. Daarnaast wordt de dienstregeling in de vakantieperioden iets aangepast.

De route in Neudorf wordt gewijzigd. Vanaf het Hauptbahnhof wordt over de Neudorder Straße, Koloniestraße en Kruppstraße naar de nieuwe eindhalte Sportpark gereden.

Dienstregeling 2015 EVAG

Wijzigingen per 14 juni 2015

Algemeen: Om op meerdere tramlijnen lagevloermaterieel in te kunnen zetten, wordt de lijnenloop van enkele tramlijnen aangepast.

Deze lijn gaat voortaan via de route van lijn 106 doorrijden naar de Helenenstraße in Altendorf. Het lijnnummer 101 wordt voortaan gebruikt voor de ritten naar richting Altendorf en het lijnnummer 106 voor de omgekeerde richting. Het traject tussen Essen Hauptbahnhof en Bredeney wordt bediend door de lijnen 107 en lijn 108.

Deze lijn gaat voortaan via de route van lijn 101 doorrijden naar Borbeck. Het lijnnummer 101 wordt voortaan gebruikt voor de ritten naar richting Altendorf en het lijnnummer 106 voor de omgekeerde richting. Het traject tussen Essen Hauptbahnhof en Altenessen wordt voortaan bediend door lijn 108.

Deze lijn gaat alleen nog tijdens de spitsuren rijden tussen Essen Hauptbahnhof en Bredeney aangezien dit traject voortaan wordt verzorgd door lijn 108 die de nieuwe hoofdlijn op dit traject wordt. Tegelijkertijd wordt de halte Nienhuser Busch hernoemd in Triple Z.

Deze nieuwe lijn rijdt gaat tussen Altenessen en Bredeney rijden. Het traject tussen Essen Hauptbahnhof en Altenessen wordt overgenomen van lijn 106 en het traject tussen Essen Hauptbahnhof en Bredeney van de lijnen 101 en 107. Hierdoor wordt lijn 108 de hoofdlijn tussen Essen Hauptbahnhof en Bredeney in plaats van lijn 107.

De halte Grabenstraße wordt aan de route toegevoegd.

De halte Schwimmbad wordt hernoemd in Schwimmbad Kettwig.

De halte Kray Sparkasse wordt hernoemd in Kray Mitte.

Deze lijn wordt ingekort tot Haarzopf. Het traject tussen Fulerum, Haarzopf en Mülheim Flughafen wordt overgenomen door de nieuwe lijn 130. Lijn 145 gaat op zijn beurt het traject van lijn 147 tussen Berliner Platz en Haarzopf overnemen. Hierdoor wordt voortaan via het Südfriedhof in plaats van Rhein-Ruhr-Zentrum gereden. Tegelijkertijd wordt een aantal haltes hernoemd. Zo wordt de halte Haus Ruhreck hernoemd in Korte Klippe, de halte Lützenrath in Uhlenstraße, de halte Lux in Elsaßstraße en de halte Südwestfriedhof Haupteingang in Südwestfriedhof.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Haus Ruhreck hernoemd in Korte Klippe, de halte Lützenrath in Uhlenstraße, de halte Lux in Elsaßstraße en de halte Kray Sparkasse in Kray Mitte.

De route wordt ingeperkt tot het traject tussen Essen Hauptbahnhof en Kray. Het traject van en naar Haarzopf wordt overgenomen door lijn 145. Tegelijkertijd wordt de halte Kray Sparkasse hernoemd in Kray Mitte.

De verdichtingsritten van lijn 155 op zaterdag tussen circa 8:00 en 16:00 uur en op zondag tussen circa 13:00 en 17:00 uur worden overgenomen door lijn 154, waarmee deze lijn ook in het weekend gaat rijden.

De verdichtingsritten van lijn 155 op zaterdag tussen circa 8:00 en 16:00 uur en op zondag tussen circa 13:00 en 17:00 uur worden overgenomen door lijn 154, waarmee deze lijn ook in het weekend gaat rijden. De verdichtingsritten van lijn 155 reden op zaterdag alleen tussen de haltes Betriebshof Ruhrallee en Achternbergstraße en de verdichtingsritten op zondag reden alleen tussen de haltes Kupferdreh Bahnhof en Landschede en zorgden voor een frequentie van 4x/uur.

De verdichtingsritten van lijn 160 op zaterdag tussen circa 8:00 en 16:00 uur en op zondag tussen circa 13:00 en 17:00 uur worden overgenomen door lijn 161, waarmee deze lijn ook in het weekend gaat rijden. De verdichtingsritten van lijn 160 reden op zaterdag de gehele route en de verdichtingsritten op zondag reden alleen tussen de haltes Ernestinenstraße en Ernestinenstraße en zorgden voor een frequentie van 4x/uur.

De verdichtingsritten van lijn 160 op zaterdag tussen circa 8:00 en 16:00 uur en op zondag tussen circa 13:00 en 17:00 uur worden overgenomen door lijn 161, waarmee deze lijn ook in het weekend gaat rijden.

De halte Thurmfeld wordt aan de route toegevoegd.

De ritten op zaterdag gaan net als de meeste ritten doordeweeks via de halte Schnütgenstraße rijden.

De halte Kray Sparkasse wordt hernoemd in Kray Mitte.

De verdichtingsritten in de daluren gaan tussen circa 13:00 en 15:00 uur rijden in plaats van tussen circa 12:00 en 14:00 uur.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Haus Ruhreck hernoemd in Korte Klippe, de halte Lützenrath in Uhlenstraße en de halte Lux in Elsaßstraße.

De halte Kray Sparkasse wordt hernoemd in Kray Mitte en de halte Grendplatz op de Westfalenstraße in Joseph-Boismard-Weg.

De route wordt verlengd vanaf de halte Münchener Straße naar Frohnhausen. De bediening van de halte Essen West S-Bahnhof komt hierdoor te vervallen.

De halte Nienhuser Busch wordt hernoemd in Triple Z.

De halte Kray Sparkasse wordt hernoemd in Kray Mitte.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Haus Ruhreck hernoemd in Korte Klippe, de halte Lützenrath in Uhlenstraße en de halte Lux in Elsaßstraße.

De halte An Förderturm wordt aan de route toegevoegd en de halte Rhein-Ruhr-Zentrum/Festival Garden wordt hernoemd in Rhein-Ruhr-Zentrum Süd.

De halte Schwimmbad wordt hernoemd in Schwimmbad Kettwig.

De halte Kray Sparkasse wordt hernoemd in Kray Mitte.

De halte Thurmfeld wordt aan de route toegevoegd.

De halte Grabenstraße wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 13 september 2015

Algemeen: Op verschillende tram- en buslijnen veranderen de vertrek en aankomsttijden.

Het eindpunt in Velbert verlegd van de Berliner Straße/Deller Straße naar het ZOB. Hierdoor vervallen de haltes Postamt, Blumenstraße, Willy-Brandt-Platz, Berliner Straße en Deller Straße.

Het eindpunt in Velbert verlegd van de Willy-Brandt-Platz naar het ZOB. Hierdoor vervallen de haltes Postamt, Blumenstraße en Willy-Brandt-Platz.

De halte Kurt-Jooss-Straße wordt toegevoegd aan de route.

De halte Kurt-Jooss-Straße wordt toegevoegd aan de route.

Dienstregeling 2015 MVG

Wijzigingen per 4 oktober 2015

Deze lijn neemt tussen het Mülheim Hauptfriedhof en Stadtmitte de route van lijn 110 over. De huidige route tussen deze twee haltes zal worden overgenomen door lijn 112. Ook wordt de halte Feuerwache hernoemd naar Rotkreuzzentrum.

Deze tramlijn komt in zijn geheel te vervallen. Het zuidelijk gedeelte tussen Hauptfriedhof en Stadtmitte wordt overgenomen door lijn 104. De nieuwe lijn 128 neemt het noordelijke gedeelte voor zijn rekening en rijdt door naar het Ruhrpark in Oberhausen.

De tramlijn wordt in Mülheim verlengd naar het Hauptfriedhof om zo de route van lijn 104 te vervangen.

Deze nieuwe buslijn neemt het noordelijke gedeelte van tramlijn 110 over, daarnaast wordt er doorgereden naar het Ruhrpark in Oberhausen.

Doordat de nieuwe lijn 128 gaat doorrijden naar het Ruhrpark in Oberhausen. Rijden de ritten van lijn 129 niet langer door naar het Ruhrpark, maar tot Mülheim Friesenstraße.

De haltes Schloß Styrum en Rolandstraße worden vanaf nu aangedaan. Echter vervalt de halte Meißelstraße.

De halte Feuerwache wordt hernoemd naar Rotkreuzzentrum.

Dienstregeling 2015 NEW Mobil

NEW Mobil is het moederbedrijf van de vervoerders NEW VIE en NEW MöBus.

Wijzigingen per 28 juni 2015

Lijn 016 heeft een aangepaste route gekregen rondom Kabelwerk in Mönchengladbach. De haltes Am Gerstacker en Memelstraße worden hierdoor aan de route toegevoegd.

Deze lijn rijdt voortaan via de halte Am Gerstacker.

Deze lijn rijdt voortaan via de halte Am Gerstacker.

Dienstregeling 2015 NIAG

Wijzigingen per 28 juni 2015

Enkele scholierenritten worden qua tijd en route aangepast.

Het eindpunt in Reichswalde van de vaste streekdienst wordt naar de halte Wolfsgraben verschoven, echter blijft de route onveranderd door de ringconstructie die geboden wordt.

Wijzigingen per 19 oktober 2015

Algemeen: Op de lijnen 45, 46, 47, 48 en SL42 worden de vertrek- en aankomsttijden in Kalkar 's middags aangepast ten behoeve van de scholieren. Daarnaast zijn op lijn 47 en 48 enkele extra of gewijzigde ritten toegevoegd.

Dienstregeling 2015 Rheinbahn

Wijzigingen per 13 september 2015

Door de opening van het nieuwe busstation in Velbert wordt het eindpunt van de Schwanenstraße verlegd naar het nieuwe busstation.

Deze lijn gaat via het nieuwe busstation in Velbert rijden. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

Op deze lijn worden tussen 9:00 en 15:00 uur extra ritten ingevoerd van de Theodor-Heuss-Brücke naar de Mercedesstraße en andersom.

Het eindpunt wordt verlegd naar het nieuwe busstation in Velbert. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

Het eindpunt wordt verlegd naar het nieuwe busstation in Velbert. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

De halte Erkrath Ten Ofen komt te vervallen.

De route wordt veranderd tussen Goldberger Mühle en Friedhof Lindenheide, waardoor de halte Toni Turek Allee verlegd wordt.

De halte Erkrath Ten Ofen komt te vervallen.

Dienstregeling 2015 STOAG

Wijzigingen per 4 oktober 2015

De tramlijn wordt in Mülheim verlengd naar het Hauptfriedhof.

De route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza wordt aangepast. Er wordt bij de halte John-Lennon-Platz gestopt in plaats van de haltes Theater en Marienkirche.

De route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza wordt aangepast. Er wordt bij de Theater gestopt in plaats van bij het Rathaus.

Het traject tussen de haltes Bero-Zentrum en Hauptbahnhof vervalt. Daarnaast komt het eindpunt richting Sterkrade te liggen bij de halte Neumarkt en verandert de route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza: in het vervolg wordt via de haltes Rathaus en Marienkirche gereden in plaats van via de halte John-Lennon-Platz.

Wijzigingen per 29 november 2015

De halte Katholischer Friedhof Klosterhardt werd toegevoegd aan de route.

De halte Katholischer Friedhof Klosterhardt werd toegevoegd aan de route.

Dienstregeling 2015 WSW

Wijzigingen per 13 september 2015

De halte Hauptstraße worden hernoemd in Historisches Bürgerhaus.

De halte Hauptstraße worden hernoemd in Historisches Bürgerhaus.

Het eindpunt in Velbert verlegd van Postamt naar het ZOB.