Dienstregeling concessie IJsselmond 2014

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2014 voor de concessie IJsselmond loopt van 8 december 2013 tot en met 14 december 2014. De wijzigingen van de buslijnen zijn hieronder weergegeven.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Kampen
11 Station - Centrum - Hagebroek - Flevowijk - Station Zuid
Stadsdienst Dronten
21 Station → Centrum → De Ark → De Manege → De Drieslag → Station Ringlijn
22 Station → De Drieslag → De Manege → De Ark → Centrum → Station Ringlijn
Streeklijnen
70 Zwolle - Genne - Hasselt - Zwartsluis - Belt-Schutsloot - Blauwe Hand - Giethoorn - Steenwijk
71 Zwolle - Hasselt - Zwartsluis - Heetveld - Sint Jansklooster - Vollenhove - Kraggenburg - Marknesse - Emmeloord
74 Zwolle - Hasselt - Genemuiden - Kamperzeedijk - Grafhorst - IJsselmuiden - Kampen
75 Steenwijk - Scheerwolde - Wetering - Blokzijl - Marknesse (→ Emmeloord)
76 Steenwijk - Tuk - Thij - Steenwijkerwold - Willemsoord - Blesdijke - De Blesse - Oldemarkt - Ossenzijl - Kuinre - Luttelgeest - Marknesse (- Emmeloord)
77 Emmeloord - Espel - Creil - Rutten - Lemmer
79 Meppel - Nijeveen - Kolderveen - Wanneperveen - Blauwe Hand
141 Kampen - Kampereiland - Ens - Emmeloord - Tollebeek - Urk
142 Harderwijk - Harderhaven - Zeewolde - Nijkerk
143 Dronten - Kampen
144 Harderwijk - Harderhaven - Zeewolde
145 Lelystad - Swifterbant - Dronten
146 Emmeloord - Nagele - Swifterbant
147 Harderwijk - Harderhaven - Biddinghuizen - Dronten
148 Lelystad - Harderhaven - Harderwijk
149 Urk - Nagele
159 Harderwijk - Harderhaven - Zeewolde - Almere Hout - Almere Stad
160 Almere Stad - De Eemhof - Amersfoort Vathorst
163 Lelystad - Dronten Spitsbus
164 Swifterbant → Lelystad Spitsbus
165 Dronten → Swifterbant
171 Zwolle - Hasselt - Zwartsluis - Vollenhove Spitsbus
345 Emmeloord - Nagele - Lelystad Snelbus
Walibi Holland Express
247 Harderwijk - Harderhaven - Biddinghuizen (Walibi Holland) Snelbus
Buurtbus
506 Wilsum - IJsselmuiden - Kampen - De Zande - Zalk - Hattem
Scholierenlijnen
625 Zeewolde - Amersfoort
641 Urk - Tollebeek - Emmeloord - Ens - Kampen - Wilsum - Zwolle
663 Lelystad - Dronten - Kampen
674 Kampen - Hasselt - Lichtmis - Rouveen - Staphorst // Kampen - Hollandscheveld - Noordscheschut - Hoogeveen
681 Kampen - Nagele/Ens - Emmeloord - Tollebeek - Urk

Wijzigingen per 8 december 2013

Er zijn wat kleine veranderingen in de vertrektijden.

Deze lijn komt te vervallen. Lijn 74 neemt het vervallen traject over.

In de daluren gaat deze lijn alleen rijden tussen Steenwijk en Zwartsluis. In vakantietijd vervallen de tweede en derde spitsrit tussen Zwartsluis en Zwolle.

Op maandag tot vrijdag wordt de laatste rit tussen Zwolle en Vollenhove ingekort tot Zwartsluis. Op zaterdag vervallen de eerste twee ritten tussen Zwolle en Zwartsluis. Op zondag komt er een extra eerste rit tussen Zwolle en Vollenhove. De één na laatste rit rijdt na Vollenhove door naar Emmeloord.

Deze lijn wordt verlengd tot Kampen Zuid. Hiermee worden gedeeltes van de routes van de lijnen 12 en 143 overgenomen. In de ochtendspits rijdt deze lijn alleen naar Zwolle en in de middagspits alleen vanaf Zwolle.

De rit die viel onder het lijn 675 gaat weer terug naar lijn 75. Er zijn kleine aanpassingen in de vertrektijden.

Er zijn kleine aanpassingen in de vertrektijden.

Er zijn kleine aanpassingen in de vertrektijden.

Er komen extra ochtendspitsritten tussen Wanneperveen en Meppel en extra middagspitsritten tussen Meppel en Wanneperveen, deze ritten rijden niet in de vakantie). Daarnaast verschuiven de vertrektijden.

Deze lijn wordt ingekort tot Kampen Station. Waarmee dus het traject tussen Zwolle en Kampen komt te vervallen. Als alternatief wordt voor abonnementshouders de trein tussen Zwolle en Kampen aangeraden, ook wel bekend onder de naam Kamperlijntje.

Er zijn kleine aanpassingen in de vertrektijden. Er komt een extra vroege middagrit tussen Harderwijk en Zeewolde RCN (i.p.v. rond 8:30). De eerste spitsrit tussen Zeewolde en Nijkerk gaat de volledige route.

Deze lijn wordt ingekort tot Kampen Station. Het traject tussen Kampen en Genemuiden komt hiermee te vervallen. Dat traject rijdt voortaan weer onder lijnnummer 74. Er komt een extra vroege rit in beide richtingen en een extra laatste rit richting Dronten. Verder wijzigen de vertrektijden.

Er zijn wijzigingen in vertrektijden. Vanaf Harderwijk komt extra rit rond middernacht.

Er zijn kleine wijzigingen in vertrektijden. De laatste doordeweekse avondrit rijdt voortaan tussen Dronten en Swifterbant via Industrieweg. In de omgekeerde richting komt de laatste rit te vervallen. Er komt een extra ochtendrit tussen Swifterbant en Dronten (dit traject wordt in de ochtendspits 2x/uur bediend). Als laatste gaat op zaterdag de laatste rit vanaf Lelystad door naar Dronten rijden.

Er zijn kleine wijzigingen in vertrektijden

Er zijn kleine wijzigingen in vertrektijden. Er komen twee extra ochtend spitsritten richting Dronten en vier extra middagspitsritten richting Dronten. De eerste ochtendrit richting Harderwijk wordt een half uur vervroegd.

De vertrektijden wijzigen op deze lijn. De laatste rit richting Lelystad vervalt. Richting Harderwijk begint de frequentieverhoging in de middag anderhalf uur later, maar de frequentieverhoging gaat wel een half uur langer door in middagspits. In het weekend wordt een extra ochtendrit richting Lelystad aangeboden. De laatste zaterdagavondrit richting Harderwijk komt te vervallen.

Er zijn wat kleine veranderingen in de vertrektijden.

Er komt een extra ochtendrit vanaf de halte Langezand naar Almere te rijden. Tevens komen er extra ochtendritten in beide richtingen, waardoor de frequentie wordt opgehoogd naar 2x/uur. Tevens gaat vanaf 14:27 richting Almere en 14:40 richting Harderwijk de frequentie weer naar 2x/uur tot einde dienst. Laatste rit Harderwijk - Langezand vervalt. Extra ochtendrit (vertrek 6:03) Overloop - Harderwijk. Extra laatste avondrit Almere - Langezand. Tevens geen vakantiedienstregeling meer.

Geen wijzigingen.

De halte GSG Pieter Zandt en Roggebotsluis komen te vervallen. Lijn 663 neemt dit traject over. Daarnaast komt ook de halte Walvisstraat te vervallen.

Er zijn kleine veranderingen in de vertrektijden.

Er zijn kleine veranderingen in de vertrektijden.

Dit is een nieuwe lijn binnen deze concessie. Deze lijn komt uit de concessie HOV lijn 345 Emmeloord - Lelystad. Kleine wijzigingen in vertrektijden t.o.v. de vorige vervoerder Arriva richting Emmeloord en richting Lelystad. Van maandag tot en met vrijdag vertrekt de eerste rit richting Lelystad een half uur later. In de middagspits eindigt de halfuursdienst in beide richtingen een half uur eerder. De vertrektijden gedurende de doordeweekse avonduren en in het weekend verschuiven met een half uur.

Er zijn kleine veranderingen in de vertrektijden.

Dit is een nieuwe lijn. Deze lijn neemt de vervallen haltes GSG Pieter Zandt en Roggebotsluis van lijn 163 over. Er rijdt één ochtendrit naar Kampen en één middagrit naar Dronten. Deze lijn rijdt niet tijdens schoolvakanties.

Er zijn veranderingen in de vertrektijden. Daarnaast komt er een extra middagrit van Kampen naar Staphorst.

Deze lijn komt te vervallen. De rit wordt weer geïntegreerd in lijn 75.

Deze lijn komt te vervallen.

De halte Karel Doormanlaan, Sluitgatweg, Palenweg, Museum Schokland en Redeweg komen te vervallen. Er zijn veranderingen in de vertrektijden. Daarnaast komt er een extra rit van Kampen naar Urk.

Wijzigingen per 6 april 2014

Deze lijn gaat voortaan naar Amersfoort Vathorst rijden.

Wijzigingen per 4 mei 2014

De vertrektijden wijzigen om beter te kunnen aansluiten op de trein te Kampen Station.

De vertrektijden wijzigen om beter op de schooltijden aan te sluiten.

De vertrektijden wijzigen, vooral op het traject tussen Marknesse en Zwartsluis. Verder rijdt er in de ochtendspits voortaan een extra rit vanaf Zwolle naar Zwartsluis.

In Kampen wordt voortaan via de IJsseldijk naar de Kamperstraatweg en station Kampen Zuid gereden. De haltes Hendrik van Viandenstraat, Jan van Arkelstraat en de Kastanjelaan komen te vervallen vervallen.

De vertrektijden wijzigen om beter op de schooltijden aan te sluiten.

De vertrektijden wijzigen.

De vertrektijden wijzigen om beter op de schooltijden aan te sluiten. Daarnaast vervallen de spitsritten tussen Meppel en Wanneperveen.

De vertrektijden wijzigen om op station Kampen beter aan te sluiten op lijn 74 vanaf Kampen Zuid.

De vertrektijden wijzigen.

De vertrektijden wijzigen om op station Dronten aansluiting te geven op de lijnen 145 en 147.

De vertrektijden wijzigen.

De vertrektijden wijzigen. Op zondag wordt voortaan alleen nog maar van Swifterbant naar Dronten gereden, in de andere richting gaat de nieuwe lijn 165 rijden.

De route in Swifterbant wijzigt. Vanaf Emmeloord wordt voortaan via de Dronterringweg en de Biddingringweg naar de halte Industrieweg gereden om daarna via de haltes Bloemenwjk en De Lange Streek terug naar Emmeloord te rijden. De halte Blazoen komt te vervallen.

De vertrektijden wijzigen. Daarnaast rijdt er op doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties in de ochtendspits een extra rit van Harderwijk naar Dronten.

Enkele ritten rond het middaguur rijden voortaan een half uur eerder om in Lelystad aansluiting te kunnen geven op lijn 345 naar Emmeloord.

De vertrektijden wijzigen.

De vertrektijden wijzigen.

De enige rit van deze lijn vertrekt voortaan enkele minuten eerder om op station Lelystad Centrum aansluiting te kunnen bieden op de trein.

De vertrektijden wijzigen.

De vertrektijden wijzigen.

De ochtendrit rijdt voortaan enkele minuten eerder.

Wijzigingen per 17 augustus

Deze lijn gaat nu rijden tussen Lelystad, Dronten en Kampen. Hierdoor is voortaan geen overstap meer nodig in Dronten. In Kampen wordt een nieuwe halte Lange Akker geplaatst bij het nieuwe schoolgebouw van het Hoornbeeck.

De rit van/naar Hoogeveen rijdt niet meer via Zuidwolde, Balkbrug en Nieuwleusen, maar gaat van Hoogeveen via Noordseschut, Hollandscheveld en Staphorst naar Kampen rijden. Reizigers vanuit Zuidwolde, Balkbrug en Nieuwleusen maken gebruik van de lijnen 31 en 83 van Qbuzz of Syntus en stappen in Lichtmis en Staphorst over.

Deze lijn rijdt niet meer van/naar de Bovenhavenstraat in Kampen. Voorts wordt in Kampen een nieuwe halte Lange Akker geplaatst bij het nieuwe schoolgebouw van het Hoornbeeck.